Κάθε ανθρώπινο ον αλλάζει κάθε 7 χρόνια.
Όπως οι εποχές που εναλλάσσονται περνάμε διαφορετικές φάσεις στη ζωής μας. Σαν μια γραμμή που ξεκινά στην γέννηση μας και τελειώνει με τον θάνατο.
Χρειάζονται 7 χρόνια για να γίνει αυτή η γραμμή κύκλος. Αυτός ο κύκλος χωρίζεται σε 10 μέρη.
1ος κύκλος (0-7 χρόνια)
Κατά τη διάρκεια των πρώτων 7 χρόνων ένα παιδί είναι εντελώς αφοσιωμένο στον εαυτό του. Ολόκληρος ο κόσμος περιστρέφεται γύρω του σαν όλοι οι άνθρωποι στην οικογένεια να είναι έτοιμοι να το ευχαριστήσουν. Και αν αυτό δεν συμβεί το παιδί θυμώνει. Είναι ένας τέλειος εγωιστής εντελώς ικανοποιημένο με τον εαυτό του και ζώντας συνέχεια σε μια κατάσταση «αυτό-ικανοποίησης» όπου όλοι βρίσκονται εδώ για να το ευχαριστήσουν.
2ος κύκλος (7-14 χρόνια)
Μετά από 7 χρόνια το παιδί δεν είναι πλέον αφοσιωμένο μόνο στον εαυτό του και θέτει πολλές ερωτήσεις για τον έξω κόσμο. Τρελαίνει τους γονείς του με πολλές ερωτήσεις και απολαμβάνει πολλές περίεργες δραστηριότητες.
Γίνεται φιλόσοφος ή επιστήμονας που θέλει να μάθει την αλήθεια. Καταστρέφει ένα παιχνίδι για να μάθει πως λειτουργεί ή σκοτώνει ένα έντομο για να μάθει πως είναι μέσα. Ενδιαφέρεται για τους άλλους εφόσον ανήκουν στο ίδιο φύλο. Οι ψυχολόγοι αποκαλούν αυτή την περίοδο στάδιο «ομοφυλοφιλίας».
3ος κύκλος (14-21 χρόνια)
Μετά τα 14 έχουν αναπτυχθεί ενδιαφέροντα για το αντίθετο φύλο. Είναι περίοδος ετεροφυλίας. Ένα κορίτσι/αγόρι σκέφτεται το σεξ και έχει όνειρα που κυριαρχούνται από ερωτικές φαντασιώσεις. Έτσι ανοίγει ο δρόμος προς τον έρωτα καθώς το παιδί τελικά κάνει την είσοδο του στον κόσμο.
4ος κύκλος (21-28 χρόνια)
Μέχρι τα 21, αν όλα έχουν αναπτυχθεί φυσιολογικά, ένας άντρας/μια γυναίκα αλλάζει την προσοχή του προς άλλα πράγματα εκτός από τον έρωτα. Έχει φιλοδοξίες και στοχεύει για αγαθά και επιτυχία. Ελκύεται από την δύναμη και το κύρος και αγωνίζεται για την επίτευξη τους.
5ος κύκλος (28-35 χρόνια)
Στα 28 τελικά συνειδητοποιούμε τελικά πως δεν θα μπορέσουμε να πάρουμε όσα θέλουμε. Μαθαίνουμε πως είναι απίθανο να πετύχουμε κάποιες από τις επιθυμίες μας και επιλέγουμε κάτι άλλο. Θα επιλέξουμε την άνεση και την ασφάλεια αντί να επιδιώξουμε την φιλοδοξία. Είναι το σημείο όπου σταματάμε να είμαστε «ανέμελοι». Αρχίζουμε να σκεφτόμαστε τις οικονομίες μας, ότι πρέπει να αγοράσουμε ένα σπίτι, και τελικά να αποκατασταθούμε.
6ος κύκλος (35-42 χρόνια)
Στα 35 η ενέργεια μας φτάνει στο απόγειο της. Ο μισός κύκλος της ζωής μας έχει ολοκληρωθεί και όλα ξεκινούν να μειώνονται από αυτό το σημείο. Αποκλείουμε οτιδήποτε θα μπορούσε να διαταράξει τον τρόπο ζωής μας και αρχίζουμε να πιστεύουμε στις παραδόσεις και στην θρησκεία. Ζώντας στο παρελθόν συμμορφωνόμαστε. Σταματάμε να φοβόμαστε τους κανόνες και να επιθυμούμε την πειθαρχία και την εμμονή.
7ος κύκλος (42-49 χρόνια)
Από τα 42 αρχίζουμε να έχουμε ψυχικές και σωματικές διαταραχές. Τα μαλλιά μας γίνονται γκρι και αρχίζουν να πέφτουν, το δέρμα μας ζαρώνει. Αυτό σηματοδοτεί την έναρξη της παρακμής και παίρνουμε την θρησκεία αρκετά στα σοβαρά. Νιώθουμε την ανάγκη να παραδοθούμε σε κάτι θεϊκό και υπέρτατο.
8ος κύκλος (49- 56 χρόνια)
Αυτός ο κύκλος σηματοδοτεί την περίοδο της σεξουαλικής πτώσης. Αυτό κάνει κάποιον να αισθάνεται ένοχος καθώς η κοινωνία αναμένει έναν ενεργό σεξουαλικό ρόλο και έτσι κάποιος πιστεύει πως δεν έχει όλα τα χαρακτηριστικά που περιμένει η κοινωνία από αυτόν.
9ος κύκλος (56-63 χρόνια)
Από τα 56 αρχίζουμε να ξανά χάνουμε το ενδιαφέρον μας για άλλα πράγματα και εστιάζουμε στον εαυτό μας. Σκεφτόμαστε ότι θα ανακαλύψουμε την αιώνια αλήθεια με το να απομακρυνθούμε από τον κόσμο. Γινόμαστε αυτό που ήμασταν ως παιδιά αλλά αυτή τη φορά είμαστε εμπλουτισμένοι εσωτερικά με γνώση και εμπειρία. Αρχίζουμε επίσης να σκεφτόμαστε τον θάνατο ελπίζοντας να τον συναντήσουμε ήρεμα και γαλήνια.
10ος κύκλος- Ο τελευταίος
Στα 70 θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τον θάνατο. Όπως το έμβρυο θέλει 9 μήνες για να αναπτυχθεί μέσα στην μήτρα, επίσης συνειδητοποιούμε την παρουσία του θανάτου 9 μήνες πριν έρθει. Εισέρχεται τώρα στην μήτρα που βρίσκεται μέσα μας.
Οι Ινδιάνοι αναφέρονται σε αυτό ως «garbha» που είναι συμβολικό. Αναφέρονται στην θεότητα που κατοικεί μέσα μας αιώνια.
Αυτός είναι ο φυσικός κύκλος της ζωής.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου