Οι κίνδυνοι του καπνίσματος
Είναι γνωστό ότι το κάπνισμα είναι μια επικίνδυνη συνήθεια. Ο καπνός του τσιγάρου περιέχει δηλητηριώδεις χημικές ουσίες που είναι επιβλαβείς τόσο για τον καπνιστή όσο και για τους άλλους που βρίσκονται γύρω του, οι οποίοι υποβάλλονται σε παθητικό κάπνισμα.
Μελέτες έχουν δείξει ότι η διάρκεια ζωής ενός καπνιστή είναι έως και δέκα χρόνια μικρότερη από εκείνη ενός μη καπνιστή. Τα δύο τρίτα των θανάτων όσων καπνίζουν οφείλονται στο κάπνισμα.
Μια Μη Αναμενόμενη Θεραπεία!
Εάν καπνίζετε και δοκιμάσατε ανεπιτυχώς κάποτε στο παρελθόν να το κόψετε, τότε ξέρετε πόσο δύσκολο είναι να σταματήσετε αυτή την ανθυγιεινή συνήθεια. Ο εθισμός που προκαλεί η νικοτίνη είναι δύσκολο να υπερνικηθεί.
Ευτυχώς, υπάρχει μια εύκολη θεραπεία με συστατικά που όλοι μας έχουμε στο σπίτι, που είναι σε θέση να μας βοηθήσει να περιορίσουμε αυτό το πάθος. Η συνταγή είναι αρκετά απλή και απαιτεί από εμάς να αναμείξουμε απλά μαγειρική σόδα με νερό. Αυτή η θεραπεία συνιστάται και από την Mayo Clinic.
Ένα όξινο σώμα είναι επιρρεπές στον εθισμό της νικοτίνης. Η μαγειρική σόδα είναι ιδιαίτερα αλκαλική, γι 'αυτό εξουδετερώνει αποτελεσματικά τις τοξίνες και μειώνει την οξύτητα στο σώμα. Ένα σώμα που είναι περισσότερο αλκαλικό είναι λιγότερο πιθανό να αποκτήσει υπερβολικό εθισμό στη νικοτίνη.
Πώς να Χρησιμοποιήσετε τη Μαγειρική Σόδα για να Σταματήσετε το Κάπνισμα
Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα ώστε να κόψετε το κάπνισμα. Ένας από αυτούς περιλαμβάνει την ανάμειξη μιας κουταλιάς της σούπας μαγειρικής σόδα σε ένα ποτήρι με 250ml νερό και ανακάτεμα μέχρι η μαγειρική σόδα να διαλυθεί πλήρως.
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πίνετε αυτό το διάλυμα δύο φορές κάθε μέρα για μια εβδομάδα και στη συνέχεια, τη δεύτερη εβδομάδα, να το πίνετε μία φορά την ημέρα.
Μια άλλη συνταγή απαιτεί απλά στοματικές πλύσεις με το ίδιο διάλυμα καθημερινά. Όποια από τις δύο αυτές τις μεθόδους επιλέξετε να ακολουθήσετε, καλό θα ήταν να μεταφέρετε μαζί σας το διάλυμα ανά πάσα στιγμή σε ένα μικρό μπουκάλι για να μπορείτε να καταπολεμήσετε τον εθισμό ανά πάσα στιγμή.
Μια άλλη μέθοδος προτείνει απλά να βάλετε μια πρέζα μαγειρικής σόδας στη γλώσσα σας όταν αισθάνεστε την ανάγκη να καπνίσετε.
Υπάρχει ακόμα ένας τρόπος, ο οποίος περιλαμβάνει τον εμποτισμό του τσιγάρου στο διάλυμα και το κάπνισμά του αφού αυτό στεγνώσει. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για το πόσο αποτελεσματική είναι αυτή η τελευταία μέθοδος
Το αποτέλεσμα κάθε μιας από αυτές τις θεραπείες είναι ότι μετά από δύο εβδομάδες δεν θα πρέπει πλέον να αισθάνεστε την ανάγκη να καπνίσετε. Επιστημονικά, η αποτοξίνωση του οργανισμού από τη νικοτίνη διαρκεί μόνο τρεις ημέρες, αλλά ο εθισμός σε αυτήν και η παρόρμηση του καπνίσματος από συνήθεια διαρκεί πολύ περισσότερο.
Άλλες Αλκαλικές Πηγές
Εκτός από το διάλυμα με τη μαγειρική σόδα, συνιστάται επίσης να τρώτε αλκαλικές τροφές να μειώσετε τον πόθο σας για νικοτίνη. Τρώτε ωμά λαχανικά και χόρτα, φύτρα σπόρων, αυγά κότας ελεύθερης βοσκής και τα προϊόντα σόγιας είναι αρκετά αλκαλικά και μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε την επιθυμία του καπνίσματος.
Προειδοποίηση
Αυτή η θεραπεία είναι εύκολη, και δεν πρόκειται να βλάψει όποιον την εφαρμόσει. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι η πόση σόδας δεν συνιστάται για άτομα που έχουν υψηλή αρτηριακή πίεση ή για όσους έχουν λάβει ειδική αγωγή από το γιατρό τους να καταναλώνουν τροφές χαμηλές σε νάτριο.
Εφαρμόζοντας αυτή την αγωγή για πάνω από 2 εβδομάδες θα μπορούσε επίσης να προκαλέσει βλάβες στα νεφρά. Θα πρέπει να ζητήσετε καθοδήγηση από έναν επαγγελματία υγείας πριν εφαρμόσετε, αυτή και κάθε άλλη θεραπεία που διαβάζετε, μόνοι σας.
Το κάπνισμα κάνει κακό στην υγεία και είναι σημαντικό να προσπαθήσουμε να το σταματήσουμε. Θα ζήσουμε περισσότερο και θα έχουμε καλύτερη ποιότητα ζωής για να τη μοιραστούμε με τους αγαπημένους μας.
Ρωτήστε το γιατρό σας εάν η θεραπεία με τη μαγειρική σόδα είναι κατάλληλη για σας και αν μπορεί να φέρει εις πέρας τον στόχο σας να κόψετε το κάπνισμα.
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στο http://share24.gr μας δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.
Μετάφραση και Επιμέλεια Κειμένου :
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου