Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Εθνικό πρόγραμμα τοξικολογίας βρίσκει ότι η ακτινοβολία του κινητού τηλεφώνου προκαλεί καρκίνο...!!!!

Εθνικό Πρόγραμμα Τοξικολογίας βρίσκει ότι η ακτινοβολία του κινητού τηλεφώνου προκαλεί καρκίνο. 

Το Microwave News δημοσίευσε ένα άρθρο στις 23 Φεβρουαρίου, «Περισσότερο από μια σύμπτωση»: Νέα Μελέτη Μεγάλων Ζώων, συνδέει την ακτινοβολία με το Σβάννωμα της Καρδιάς», το οποίο περιγράφει μια νέα μείζονα μελέτη που επιβεβαιώνει το κύριο εύρημα σε πρότερη μελέτη του NTP (National Toxicology Program). 

Το Ινστιτούτο Ramazzini της Ιταλίας θα δημοσιεύσει σύντομα μια μελέτη στο επιστημονικό περιοδικό Environmental Research, η οποία διαπίστωσε ότι η ακτινοβολία κινητών προκαλούσε κακοήθη σβαννώματα στις καρδιές αρσενικών αρουραίων.

Σε αυτή τη μελέτη των 2.448 αρσενικών και θηλυκών αρουραίων, τα ζώα εκτέθηκαν σε ακτινοβολία κινητών των 1.8 GHz για 19 ώρες την ημέρα από προγεννητική ζωή μέχρι φυσικό θάνατο. 

Η έκθεση του κινητού τηλεφώνου ακτινοβολίας σε αυτή τη μελέτη αντιστοιχεί σε αυτό που θα μπορούσατε να λάβετε από έναν κοντινό πύργο κινητής τηλεφωνίας. Ως εκ τούτου, οι εκθέσεις ήταν πολύ χαμηλότερες από ό, τι στη μελέτη NTP. Οι τιμές SAR σε αυτή τη μελέτη κυμαίνονταν από 0,001 W / kg έως 0.1 W / kg σε σύγκριση με 1,5 έως 6,0 W / kg στη μελέτη NTP.

Αυτή είναι η τέταρτη μελέτη σε ζώα αναφορικά με τον αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο από έκθεση σε ακτινοβολία κινητών χαμηλής έντασης. Εκτός από τη μελέτη NTP (συνοψίζεται σε αυτό το λινκ) και τη μελέτη της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, οι Repacholi και συνεργάτες (1997) διαπίστωσαν ότι τα θηλυκά ποντίκια που εκτέθηκαν σε GSM -όπως η ακτινοβολία του κινητού τηλεφώνου ήταν δύο φορές πιο πιθανό να αναπτύξουν λέμφωμα σε σύγκριση με τους μη εκτεθειμένους αρουραίους της έρευνας.

Εννέα επιστημονικές μελέτες, συμπεριλαμβανομένης μιας στρατιωτικής μελέτης, έχουν βρει στοιχεία στους ανθρώπους ότι η μακροχρόνια χρήση κινητού τηλεφώνου συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο αιθουσαίου σβαννώματος, γνωστού και ως ακουστικό νεύρωμα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου