Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

3 Παράδοξα της προσωπικής αφύπνισης...!!!!

Πώς συμφιλιώνετε την απόλυτη τρέλα αυτού του κόσμου με τη χαρά του να είστε ζωντανοί σε αυτόν; 

“Παράδοξο : μια κατάσταση, πρόσωπο, ή πράγμα που συνδυάζει αντιφατικά χαρακτηριστικά ή ιδιότητες”. 

Χωρίς αμφιβολία, ζούμε σε ενδιαφέρουσες εποχές. Η εξαπάτηση, η παραφροσύνη και η αναταραχή στον κόσμο μας δεν έχει τέλος. Αλλά όταν συντονιζόμαστε πολύ κοντά στον παλμό της ζωής, βρίσκουμε την ομαλότητα και τη σύνδεση να ανοίγει σε κάθε μας βήμα. 

Αυτά τα αντιφατικά χαρακτηριστικά της ανθρώπινης εμπειρίας δείχνουν τη δυαδική φύση του σύμπαντος, αλλά τελικά προσφέρουν μια ματιά στη μέση οδό, στο κέντρο, όπου η αρμονία βρίσκεται μέσα σε μια θάλασσα χάους. Ένα φαινομενικό, αλλά φυσικό παράδοξο. 

“Όταν οι άνθρωποι ονομάζουν κάτι όμορφο, 
Κάτι άλλο γίνεται άσχημο. 
Όταν οι άνθρωποι ονομάζουν κάτι καλό, 
Κάτι άλλο γίνεται κακό. 
Αυτό που υπάρχει και αυτό που δεν υπάρχει, 

Συνεχώς γεννούν το ένα το άλλο. 
Το δύσκολο στηρίζεται στο εύκολο. 
Το μακρύ μετριέται από το κοντό. 
Το ψηλό ορίζεται από το χαμηλό. 
Ο ήχος γίνεται αρμονία μέσα από τη φωνή. 
Το πριν και το μετά ακολουθούν το ένα το άλλο.” – Tao Te Ching, 2 

Αυτό είναι η προσωπική αφύπνιση. Να δημιουργήσετε μια αρμονική σχέση με τη δική σας ζωή. Να λύσετε το παράδοξο.

Έχετε βιώσει κάποια από αυτά τα 3 παράδοξα της προσωπικής αφύπνισης; 

1. Η Αφύπνιση Προκαλείται Από τον Φόβο και Υποστηρίζεται Από την Αγάπη 
Όπως ένας ιός-εισβολέας ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα, ο φόβος προκαλεί την αφύπνιση. Πόλεμος, σύγκρουση, αναταραχή, συνωμοσία, έλεγχος, θάνατος, πόνος, κλοπή, κακοποίηση. Αυτός είναι ο κόσμος που έχουμε δημιουργήσει για εμάς. 

Το κόστος τέτοιας βαρύτητας εκδηλώνεται ως ένας πυκνός τύπος μεταδοτικού φόβου, μιας χρόνιας αστοχίας που διαιωνίζει την αντίδραση fight or flight, αλλά χωρίς να υπάρχει άμεση ή απτή απειλή να αντιμετωπιστεί άμεσα. Δεν υπάρχει πουθενά μέρος που να μπορούμε να τρέξουμε ή να κρυφτούμε από τον φόβο. 

Μπορούμε να τον αντιμετωπίσουμε ή να μας κυριεύσει. Ή… να τον μεταλλάξουμε. Και τι μπορεί να βρεθεί πέρα από τον φόβο; Αγάπη. Μια ατέρμονη ροή της. Μέσα στη ροή ο φόβος έχει νόημα ως δύναμη που μας οδηγεί στη ροή της αγάπης. 

2.Η Θεραπεία Πονάει 
Η αφύπνιση είναι τελικά μια διαδικασία επούλωσης, αλλά δε γίνεται σχεδόν ποτέ χωρίς πόνο, διότι είναι κατά κάποιον τρόπο μια ανάκαμψη από τραυματισμό ή ασθένεια, σαν μια μορφή λησμοσύνης του ποιος είσαι πραγματικά. Ως εκ τούτου, πονάει πραγματικά. Πολύ. 

 Και ακριβώς όπως η αγωνία του να έχεις ένα σπασμένο σύνολο οστών ή τον πόνο της ανάκτησης από μια δύσκολη χειρουργική επέμβαση, ο συναισθηματικός και ο πνευματικός πόνος είναι ένα απαραίτητο συστατικό της θεραπείας. Αφήνοντάς το να πάει όπου θέλει, κατάθλιψη, θλίψη, πλήξη, είναι ο τρόπος που ξεκινά η θεραπεία. 

Δεν υπάρχει έξω, μόνο μέσω. Η ανάμνηση του πόνου είναι εκεί για να χρωματίσει για πάντα το αποτέλεσμα της θεραπευτικής διαδικασίας. 

“Αν επιθυμείτε θεραπεία, 
αφεθείτε στο να αρρωστήσετε 
αφήστε τον εαυτό σας να αρρωστήσει”. – Jalaluddin Mevlana Rumi 

3.Το Κενό Έχει Όλα Όσα Χρειαζόμαστε 
Παρότι φαίνεται αντιφατικό, αν ξεφύγουμε από την πολιτισμική και ψυχική ακαταστασία και πάμε προς στο κενό, όπου η ύπαρξη και η μη ύπαρξη ισορροπούν μεταξύ τους, θα μας αποκαλυφθούν όλα όσα πραγματικά χρειαζόμαστε. Αποδεικνύεται ότι η σιωπή είναι ο δάσκαλος. 

Στη σιωπή το σύμπαν έρχεται στο επίκεντρο. Ο χρόνος σταματά και μεταμορφώνεται σε χρονικές ακολουθίες. Οι απεριόριστες δυνατότητες γίνονται ταυτόχρονα ξεκάθαρες. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε και να αισθανόμαστε βρίσκονται μέσα σε αυτόν τον κενό χώρο, αλλά για να φτάσουμε εκεί, όλα πρέπει να απογυμνωθούν. 

“Αν αναζητάς τη γνώση, 
Κάθε μέρα θα προσθέτεις και κάτι. 
Αν αναζητάς το Ταό, 
Κάθε μέρα θα αφαιρείς και κάτι”. – Tao Te Ching 

Τελικές σκέψεις 
Αυτό που βρίσκεται πάνω βρίσκεται και κάτω. Μια ορθή ζωή έχει να κάνει με την εξισορρόπηση της χαράς του να είσαι ζωντανός και του τρόμου του να ζεις. ''Η άγνοια της κάθε πλευράς της εξίσωσης οδηγεί στο χάος''. 

“Αν θέλεις να ελέγξεις τον κόσμο, 
Γνώριζε ότι αυτό είναι αδύνατο. 
Ο κόσμος είναι ιερός, 
Και κανείς δεν μπορεί να τον ελέγξει. 
Αν προσπαθήσεις να τον ελέγξεις, θα τον καταστρέψεις. 
Αν προσπαθήσεις να τον αρπάξεις, θα τον χάσεις. 

Στον κόσμο, 
Κάποιοι προχωρούν, 
Και κάποιοι μένουν πίσω. 
Κάποιοι γιορτάζουν, 
Και κάποιοι θρηνούν. 

Κάποιοι δυναμώνουν, 
Και κάποιοι εξασθενούν. 
Κάποιοι είναι ασφαλείς, 
Και κάποιοι κινδυνεύουν. 
Γι’αυτό, ο Σοφός βλέπει τα πράγματα όπως είναι, 

Χωρίς να προσπαθεί να τα ελέγξει. 
Απορρίπτει τις υπερβολές και οτιδήποτε το ακραίο, 
Και μένει στο κέντρο του κύκλου”. – Lao Tzu, Tao Te Ching 

Σχετικά με τον συγγραφέα Ο Dylan Charles είναι συντάκτης των Waking Times και συνεργάτης του Redesigning Reality, και τα δύο αφιερωμένα στις ιδέες της προσωπικής μεταμόρφωσης, της κοινωνικής αφύπνισης και της ανανέωσης του πλανήτη. Το προσωπικό του ταξίδι εμπνέεται βαθιά από τα σαμανικά φυτικά φάρμακα και τις τέχνες του Kung Fu, Qi Gong και Yoga. 

Μετά από επτά χρόνια ζωής στην Κόστα Ρίκα, ζει τώρα στα βουνά Blue Ridge, όπου ασχολείται με το Βραζιλιάνικο Jiu Jitsu και απολαμβάνει το να περνάει τον χρόνο του με την οικογένειά του. Έχει γράψει εκατοντάδες άρθρα, φτάνοντας και εμπνέοντας εκατομμύρια ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Αυτό το άρθρο δημιουργήθηκε και δημοσιεύθηκε αρχικά από το Waking Times και δημοσιεύεται εδώ με άδεια Creative Commons, και με αναφορά στον Dylan Charles και στο WakingTimes.com. 




Μπορεί να αναδημοσιευτεί ελεύθερα με την κατάλληλη απόδοση στο βιογραφικό του συγγραφέα και αυτή τη δήλωση πνευματικών δικαιωμάτων. 
Το κείμενο μεταφράστηκε από το Visual Meditation. 
Πηγή: visualmeditation.co

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου