«Αφύπνιση δε σημαίνει ότι αλλάζουμε αυτό που είμαστε, αλλά ότι απορρίπτουμε αυτό που δεν είμαστε» – DeepakChopra
Καθένας από εμάς αντιμετωπίζει με διαφορετικό τρόπο το νόημα της πνευματικής αφύπνισης, ωστόσο υπάρχουν μερικά κοινά σημεία στις αλλαγές που κάνουμε στον εαυτό μας όταν έρχεται εκείνη η πολύτιμη ώρα της πνευματικής αλλαγής!
Η πνευματική αφύπνιση αφορά σε μεγάλο βαθμό την απόρριψη του παλιού μας εαυτού και πεποιθήσεων και την πληρέστερη κατανόηση του ποιός είμαι σε ένα de profundis κοσμικό επίπεδο.
Η αλλαγή αυτή δε σημαίνει κάποια τροποποίηση της ταυτότητας, αλλά μια μετατόπιση της προοπτική μας· παύουμε να βλέπουμε τον κόσμο και τον εαυτό μας μέσα από παρωπίδες.
Βλέπουμε το εύρος του κόσμου και καταλαβαίνουμε ότι αποτελούμε ένα μικρό τμήμα ενός μεγαλύτερου σχεδίου αλλά και ενός συνολικού σχεδίου ταυτόχρονα. Όλες αυτές οι πνευματικές αναζητήσεις και οι νέες αντιλήψεις μας προκαλούν αλλαγές, τόσο ψυχικά όσο και σωματικά.
Ας δούμε μαζί ορισμένα χαρακτηριστικά βιώματα που θα αντιμετωπίσουμε κατά τη μετάβαση σε μια κατάσταση πνευματικής αφύπνισης.
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ 6 ΣΗΜΑΔΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ:
1. ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΤΑΣΗ.
Νιώθουμε, ακούμε, βλέπουμε, μυρίζουμε, γευόμαστε τα πάντα πολύ πιο έντονα. Ενδεχομένως να δοκιμάσουμεπερισσότερες γεύσεις και να μπορούμε να διακρίνουμε τις διαφορές μεταξύ τους. Τα χρώματα θα φαίνονται πιο ζωηρά, ο κόσμος μπορεί να μας φανεί «πιο ζωντανός». Ενδεχομένως να ακούμε περισσότερες συνομιλίες σε σύγκριση με το παρελθόν, απλά επειδή η ακοή μας έχει γίνει πιο δυνατή.
Οι μυρωδιές, ευχάριστες και δυσάρεστες, γίνονται πιο έντονες. Όλες αυτές οι αλλαγές συμβαίνουν επειδή οι δονήσεις μας, ή η συχνότητά μας, αυξάνονται με γοργούς ρυθμούς, γεγονός που συνάδει με την ικανότητα να αισθανόμαστε τα πάντα πιο έντονα.
2. ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΠΙΟ ΥΓΙΕΙΝΟ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ.
Όσο συνεχίζουμε να πορευόμαστε στο πνευματικό μας μονοπάτι, τόσο πιο έντονη γίνεται η επιθυμία μας να νιώσουμε «ανάλαφροι». Ίσως θελήσουμε να εξαφανίσουμε ό,τι μας βαραίνει στη ζωή μας, την κακή διατροφή, τις κακές συνήθειες, τον ανθυγιεινό τρόπο ζωής.
Οι τροφές που καταναλώνουμε επιδρούν πάνω μας διανοητικά και συναισθηματικά, οπότε αναζητούμε μια καλύτερη διατροφή. Οι δονήσεις μας αυξάνονται, οπότε είναι φυσικό να αναζητούμε τροφές που θα αυξήσουν την ενέργειά μας. Ακόμα κι αν η άσκηση δεν ήταν ποτέ στην καθημερινότητά μας, ίσως ήρθε η ώρα!
3. ΑΛΛΑΖΕΙ Ο ΡΥΘΜΟΣ ΤΟΥ ΥΠΝΟΥ ΜΑΣ.
Όλες αυτές οι αλλαγές στην ενέργειά μας επιδρούν με περίεργο τρόπο στους ρυθμούς του ύπνου μας. Κάποιες φορές θα υπάρξουν νύχτες που δεν θα μπορτούμε να κοιμηθούμε, ενώ άλλες νύχτες θα κοιμόμαστε αμέσως. Ίσως ξυπνάμε μέσα στη νύχτα χωρίς προφανή λόγο και δυσκολευόμαστε να κοιμηθούμε ξανά.
Αν δεν αντιμετωπίζατε προβλήματα αϋπνίας στο παρελθόν, θα βρείτε αυτές τις αλλαγές παράξενες. Δηλαδή, θα υπάρχουν νύχτες που θα τρέχετε γρήγορα στο κρεββάτι κι άλλες που δεν θα αισθανόσαστε καθόλου κουρασμένοι. Όλα αυτά είναι φυσιολογικές επιπτώσεις της πνευματικής μας αφύπνισης, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.
4. ΑΙΣΘΗΣΗ ΜΥΡΜΗΓΚΙΑΣΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.
Όσο η συνείδησή μας διευρύνεται, τόσο πιο αναπόφευκτες γίνονται οι αλλαγές στον εγκέφαλό μας. Ο εγκέφαλός μας δέχεται νέες πληροφορίες, νέες γνώσεις κάθε μέρα, οπότε αυτό μπορεί να προκαλέσει μια «αστεία» αίσθηση στον εγκέφαλό μας. Εάν δεν υποφέρουμε από ημικρανίες, ή αίσθηση πίεσης και πόνου, δεν χρειάζεται να ανησυχούμε.Αυτή η αίσθηση πίεσης απλώς προσπαθεί να εξισορροπήσει όλες εκείνες τις νέες εντυπώσεις λόγω της συνείδησης που διευρύνεται.
5. ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΝΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗΣ.
Ίσως αναρωτηθεί κανείς : «Πώς είναι αυτή η αίσθηση της πνευματικής αφύπνισης;» Λοιπόν, τα συναισθήματα έχουν μεγάλη επίδραση στο σώμα μας. Ενδεχομένως να αισθανθούμε ότι η μέρα μας ήταν έντονη, με αποτέλεσμα την αύξηση της ενέργειας και την απελευθέρωση ορμονών. Εντούτοις, ίσως νιώσουμε συναισθηματικό βάρος, ή και κατάθλιψη, που σημαίνει χαμηλή ενέργεια και απελευθέρωση περισσότερης κορτιζόλης.
Όλες αυτές οι χημικές αντιδράσεις επιδρούν και στο συναίσθημά μας, πράγμα που δημιουργεί πράγματι έναν φαύλο κύκλο. Ας μην προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε τα συναισθήματά μας, απλώς ας τα δεχτούμε κι ας τα αφήσουμε να μας κατακλύσουν και μετά να φύγουν. Ας τα εκφράσουμε, φροντίζοντας να έχουμε αρκετό χρόνο για να επουλώσουμε τυχόν πληγές, αγαπώντας τον εαυτό μας.
6. ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΚΕΝΩΝ ΤΡΟΦΩΝ.
Όσο επικοινωνούμε περισσότερο με το μυαλό, το σώμα και το πνεύμα, αποκτούμε μεγαλύτερη επίγνωση αυτού που συμβαίνει μέσα μας και τι χρειάζεται το σώμα μας για να λειτουργήσει με τον καλύτερο τρόπο. Ίσως πιάνουμε τον εαυτό μας να λαχταρά αλμυρές ή γλυκές τροφές, ίσως θέλουμε να εμπλουτίσουμε τη διατροφή μας με περισσότερα λαχανικά. Αν θέλουμε κάτι γλυκό, ας προτιμήσουμε ένα μήλο ή μια μπανάνα.
Σιγά-σιγά, θα αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε τις ανάγκες μας και τις διατροφικές μας συνήθειες. Ίσως αποκτήσουμε ξαφνικά μια απέχθεια για τρόφιμα που κάποτε αγαπούσαμε, όπως η πίτσα, το παγωτό ή οτιδήποτε «λιπαρό». Παράλληλα, ίσως δούμε ότι υποφέρουμε από τροφικές δυσανεξίες, καθώς το DNA μας αλλάζει, όσο εμείς βαδίζουμε στον γοητευτικό δρόμο της πνευματικής αφύπνισης!
Κείμενο -Απόδοση, Λ.Τ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου