Τρία πράγματα είναι απαραίτητα για μια ευτυχισμένη ζωή, τα οποία δεν είναι «πράγματα», όπως λέει και η γνωστή διαφήμιση.
Πίστη στη δύναμή σου, πίστη ότι είσαι κομμάτι του Δημιουργού, όπως ένα κύμα είναι κομμάτι του ωκεανού, με τις ίδιες ιδιότητες του ωκεανού.
Ευγνωμοσύνη για την κάθε μέρα σου, επειδή εσύ ο ίδιος την έχεις φτιάξει, κι ας νομίζεις το αντίθετο.
Θετικές Δηλώσεις που είναι να εκφράζουμε με λέξεις αυτά που αληθινά θέλουμε.
Μέσα από τις δηλώσεις μπορούμε να σκεφτούμε τον εαυτό μας υγιέστερο, δυνατότερο, θετικότερο, ωραιότερο, καλύτερο, υπομονετικότερο, πλουσιότερο, πιο θαρραλέο, με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση – οτιδήποτε θα μας βοηθήσει να αγαπήσουμε τον εαυτό μας περισσότερο.
Όσο για τους ανθρώπους γύρω σου, αν σε υποβιβάζουν ή υπονομεύουν την αγάπη για τον εαυτό σου, απαγορεύονται και αυτοί. Εκτός και αν συμμορφωθούν. Τα προσβλητικά λόγια και συμπεριφορές είναι απαράδεκτα. Μην ξεχνάς ότι βρισκόμαστε όλοι εδώ για να ξεπεράσουμε την αρνητικότητα και όχι για να τη δεχτούμε, να την ενστερνιστούμε, να την καλέσουμε σπίτι μας και να της κάνουμε το τραπέζι!
Και φυσικά, δεν θα γίνεις εσύ κακός στην προσπάθειά σου να αποφύγεις τις αντιξοότητες. Θα φωνάζεις ένα «στοπ» σιωπηλά, κάθε φορά που σε προσβάλλει κάποιος. Και μην αρχίσεις να υπερασπίζεσαι τον εαυτό σου επιχειρηματολογώντας κατά της προσβολής.
Δεν υπάρχει πιο ανόητος διαπληκτισμός από το να τσακώνεσαι με έναν άνθρωπο για να τον πείσεις ότι δεν είσαι …βλάκας, χοντρός, άσχημος. Εκείνος το είπε επίτηδες για να σε πικράνει. Επομένως γιατί στην ευχή να αφήνεις να σε τραβάνε σε μιαν άσκοπη συζήτηση που δίνει αξία στον άλλον;
Σκέψου αυτό:
Αν ερχόταν κάποιος και σου έλεγε: «Είσαι καμηλοπάρδαλη», θα σπαταλούσες έστω και ένα δευτερόλεπτο προσπαθώντας να τον πείσεις ότι δεν είσαι; Θα γελούσες και θα έφευγες. Ξέρω τι σκέφτεσαι… Αν σε έλεγε «φώκια ή γουρούνι, ή αγελάδα» πώς θα αντιδρούσες;
Λοιπόν, αν πιστεύεις ότι είσαι χοντρός τότε αυτή η φράση θα σε πείραζε. Γιατί μέσα σου έχεις ταυτιστεί με τα αναφερθέντα ζώα και σε πειράζει όταν ακούς να σε αποκαλούν έτσι. Ενώ με την καμηλοπάρδαλη δεν μπορείς να ταυτιστείς και δεν θυμώνεις.
Αυτό που πρέπει να κάνεις, απαραίτητα, είναι να σταματήσεις να βλέπεις τους ανθρώπους που σε πληγώνουν με τα λόγια ή τις πράξεις τους.
Πιστεύω απόλυτα στον Χρυσό Κανόνα που λέει «να κάνουμε στους άλλους αυτό που θέλουμε να κάνουν οι άλλοι σ’ εμάς». Επειδή όμως τα γούστα των ανθρώπων διαφέρουν, ακολούθησε την παραλλαγή: «μην κάνεις στους άλλους κάτι που δεν θα ήθελες να πάθεις». Όλα τα προβλήματα των σχέσεων θα λύνονταν μια για πάντα, αν όλοι ακολουθούσαμε αυτό το τέλειο και συνάμα απλό ψήγμα σοφίας.
Ξεκίνα σήμερα με τη συμπεριφορά σου στο αυτοκίνητο. Θα ήθελες να σου παραχωρούν προτεραιότητα; Άφησε σήμερα άλλους να περάσουν πριν από σένα, ακόμα και αν έχεις προτεραιότητα. Αυτό θα τους εντυπωσιάσει και θα το κάνουν κι εκείνοι σε τρίτους.
Την επόμενη φορά θα δεις ότι θα σε αφήσουν πανεύκολα να διασχίσεις ένα δύσκολο πέρασμα. Κάνε όμως πρώτα ΕΣΥ την αρχή. Ό,τι δίνεις θα παίρνεις, είναι συμπαντικός νόμος. Δουλεύει, το έχω κάνει και ξέρω.
Ο Δημιουργός, η Πηγή, η Ενέργεια των Πάντων, το Παν που Υπάρχει, δεν δημιούργησε κανένα για να είναι δυστυχισμένος. Όποια δυστυχία περνάμε, την περνάμε επειδή ξεχνάμε τους συμπαντικούς νόμους και κάνουμε του κεφαλιού μας.
Μετά, δημιουργούμε την επόμενη ενσάρκωση για να διορθώσουμε τα στραβά της προηγούμενης ζωής μας. Έτσι γράφουμε τα βασικά σχέδια μιας νέας ζωής, στην οποία η επιδιόρθωση των «λαθών» μπορεί να γίνει μόνο με την αλλαγή της συμπεριφοράς μας. Με υπέρβαση δηλαδή.
Το σώμα μας όμως το σαμποτάρουμε ασυναίσθητα και με κάτι άλλο και το προστάζουμε κυριολεκτικά να καταρρεύσει. Μια σειρά από απρόσεχτα «κλισέ» μπορούν να δώσουν το σύνθημα στο σώμα να αναπτύξει προβλήματα υγείας.
Να μερικά παραδείγματα φράσεων που χρησιμοποιούμε :
«Μου κάθεται στο στομάχι»
«Θα με πεθάνει»
«Μου πρήζει το συκώτι»
«Θα μου βγάλει τον καρκίνο»
«Μ’ έπρηξε»
«Καλύτερα να πεθάνω παρά να…»
«Το έχω βάρος στην καρδιά μου»
Η λίστα είναι τεράστια. Το θέμα όμως είναι ότι ο νους (υποσυνείδητο) δεν ξεχωρίζει το «ψέμα» από την αλήθεια. Απλά αντιδρά στις πληροφορίες που δέχεται.
Ένας φίλος ψυχίατρος μου είπε κάποτε κάτι που ποτέ δεν ξέχασα και όσο πιο πολλά μαθαίνουμε για την πολυπλοκότητα της σύνδεσης νου/σώματος, τόσο πιο αληθινά βγαίνουν τα λόγια του : «Ο νους μπορεί να σκοτώσει και ο νους μπορεί να γιατρέψει».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου