Η δύναμη του Ανθρώπου να σκέφτεται είναι απεριόριστη.
Συνεπώς και η δύναμη του Ανθρώπου να δημιουργεί είναι απεριόριστη.
Όλοι μας ξέρουμε ή θα έπρεπε να ξέρουμε ότι οι σκέψεις μας δημιουργούν και φέρνουν κοντά μας ότι ακριβώς σκεφτόμαστε και καθετί στο οποίο επικεντρώνουμε την σκέψη μας.
Νόμος της Έλξης.
Τι γίνεται όμως όταν δεν μπορούμε να σταματήσουμε τον τρελό χορό των σκέψεών μας, όταν σκέψεις φόβου, άγχους, απογοήτευσης, εισχωρούν ...
απρόσκλητες στο μυαλό μας και οι οποίες ασφαλώς είναι και αυτές το ίδιο ισχυρές δημιουργικές σκέψεις και απομακρύνουν διαρκώς από κοντά μας τα πράγματα που επιθυμούμε;
Πως μπορούμε να εξορίσουμε αυτούς τους απρόσκλητους εισβολείς που υπονομεύουν την επιτυχία μας;
-Πρώτα απ΄ όλα να τις αναγνωρίσουμε.
-Δεύτερον να κατανοήσουμε την δύναμή τους. Έχουν την ίδια δύναμη με κάθε άλλη σκέψη. Είναι το ίδιο δημιουργικές με κάθε άλλη σκέψη, ασχέτως αν τα δικά τους αποτελέσματα είναι καταστροφικά.
-Τρίτον να παρατηρήσουμε τα αποτελέσματά τους στην ζωή μας. Οι σκέψεις είναι οι αιτίες και οι συνθήκες της ζωής μας τα αποτελέσματα. Αν οι συνθήκες (αποτελέσματα) δεν μας αρέσουν ας ψάξουμε τις αιτίες (σκέψεις) που τις προκαλούν.
Είμαστε ότι σκεφτόμαστε. Αυτό είναι που πρέπει πρώτα απ΄ όλα να κατανοήσουμε.
Αν δεν κατανοήσουμε την δύναμή μας να δημιουργούμε σκέψεις, δεν μπορούμε να αλλάξουμε τίποτα στην ζωή μας. Μπορούμε να βρίζουμε την κακή μας τύχη, τους άλλους, την εποχή, τον καιρό και ότι άλλο θέλουμε, αλλά δεν θα υπάρξει αποτέλεσμα.
Το ένα βήμα μπρος και δύο βήματα πίσω, είναι η χορογραφία του τρελού χορού των απρόσκλητων και περιπλανόμενων σκέψεών μας. Εδώ πρέπει να επέμβουμε αφού πρώτα κατανοήσουμε την δύναμή μας να δημιουργούμε, εμείς τις σκέψεις που εμείς θέλουμε.
Αν δεν καταλάβουμε πως ακριβώς λειτουργεί ο Νόμος της Έλξης ο οποίος λειτουργεί ή ούτως ή άλλως, δηλαδή είτε τον κατανοήσουμε, είτε όχι, όπως κάθε Φυσικός Νόμος άλλωστε, δεν θα μπορέσουμε ποτέ να βελτιώσουμε τις συνθήκες στη ζωή μας.
Ακόμη και αν δεν κατανοούμε απόλυτα τον Νόμο της Βαρύτητας, έναν άλλο Φυσικό Νόμο γνωρίζουμε πολύ καλά ποιες είναι οι συνέπειές του και προσπαθούμε με κάθε τρόπο να τις αποφύγουμε.
Δεν πλησιάζουμε ας πούμε στην άκρη της ταράτσας ενός πενταόροφου κτιρίου χωρίς ασφαλή προστατευτικά κάγκελα. Όλο και κάποια ιστορία θα έχουμε ακούσει για κάποιον που τραυματίστηκε θανάσιμα. Όλο και θα θυμόμαστε την μητέρα μας να μας νουθετεί. Πρόσεξε θα πέσεις.
Όμως ασφαλώς δεν θυμόμαστε κάποιον να μας λέει πρόσεξε πως σκέφτεσαι, γιατί ότι σκέφτεσαι θα γίνει η πραγματικότητά σου, θα γίνει οι συνθήκες της ζωής σου.
Στην μια περίπτωση λειτουργεί προστατευτικά ο Φόβος τους Θανάτου, γνωρίζουν όλοι τις συνέπειες, αν πέσεις μπορείς να τραυματιστείς, μπορείς να πεθάνεις στην άλλη περίπτωση όμως του Νόμου της Έλξης τα πράγματα είναι περισσότερο δυσνόητα, δεν είναι σαφείς οι συνέπειες δεν ισούνται με θάνατο. Υπάρχουν πολλές αποχρώσεις από λευκό ως κατάμαυρο, πολλά αποτελέσματα από την απόλυτη επιτυχία στην απόλυτη αποτυχία.
Ο Νόμος της Έλξης είναι πάντοτε σε λειτουργία είτε θέλουμε να το δεχτούμε είτε όχι, είναι λοιπόν σκόπιμο να θυμόμαστε ότι κάθε αποτέλεσμα είναι αποτέλεσμα ενός αιτίου και με την σειρά του αυτό το αποτέλεσμα θα γίνει η αιτία η οποία θα δημιουργήσει άλλα αποτελέσματα και ούτω καθεξής.
Ένα απλό παράδειγμα είναι οι σκέψεις που μας οδηγούν στο να δημιουργήσουμε ένα χρέος. Δεν υπάρχουν αρκετά χρήματα, αρχική σκέψη, άρα πρέπει να δανειστούμε από κάποια πηγή, τράπεζα.
Αφού δεν υπάρχουν αρκετά χρήματα και τώρα με την αποπληρωμή του χρέους ακόμη λιγότερα, το άγχος μας μεγαλώνει (αιτία), έρχεται και ένα μικρό ατύχημα από απροσεξία (αποτέλεσμα), που μας κρατά μακριά από την δουλειά μας για μερικές μέρες και γίνεται (νέα) αιτία για μεγαλύτερο άγχος και μεγαλύτερο φόβο για την έλλειψη χρημάτων (νέο) αποτέλεσμα ένα καινούριο δάνειο, με τελικό αποτέλεσμα την χρεοκοπία, την αρρώστια κ.ο.κ Ενός κακού μύρια έπονται.
Μα θα μου πείτε: Εγώ ποτέ δεν έκανα ανάλογη σκέψη, η οποία θα μπορούσε να έχει αυτά τα αποτελέσματα, ξεχνάμε όμως το εξής σημαντικό ότι στον πνευματικό κόσμο το όμοιο προσελκύει το όμοιο και ότι η σκέψη μας έφερε στην ζωή μας ανάλογες σχέσεις (σύντροφο, κάποιο φίλο, σχέσεις κάθε είδους) οι οποίες έφεραν στην ζωή μας ανάλογες συνθήκες και περιβάλλον, τα οποία στη συνέχεια είναι οι αιτίες των αποτελεσμάτων για τα οποία παραπονιόμαστε.
Όπως αντίθετοι πόλοι έλκονται ή ίδιοι πόλοι ή ίδιες δυνάμεις απωθούνται ή παραμένουν αδιαπέραστες η μία από την άλλη, το ίδιο συμβαίνει και με τους ανθρώπους, όταν άνθρωποι με διαφορετικό τρόπο σκέψης ή άνθρωποι με αντίθετες αρχές συνάπτουν σχέσεις αλληλοεπηρεάζονται.
richfamily.gr
Πως μπορούμε να εξορίσουμε αυτούς τους απρόσκλητους εισβολείς που υπονομεύουν την επιτυχία μας;
ΑπάντησηΔιαγραφή