Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Η θρεπτική αξία των καρυδιών.


Τα καρύδια θεωρούνται από τα πλέον θρεπτικά και τονωτικά τρόφιμα καθώς έχουν ευεργετική δράση για ζωτικά μας όργανα όπως η καρδιά και ο εγκέφαλός μας. 

Αποτελούν από τις πλουσιότερες πηγές απαραίτητων ω- 3 πολυακόρεστων λιπαρών οξέων, καθώς επίσης και τα καρδιοπροστατευτικών στοιχείων όπως το ελλαγικό και γαλλικό οξύ.

Παράλληλα όμως, τα λιπαρά τους είναι απαραίτητα για τον οργανισμό μας και συμβάλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος και την ανάπτυξη και βέλτιστη λειτουργία του εγκεφάλου.

Ιδιαιτέρως για την εγκεφαλική λειτουργία ο συνδυασμός ω3 λιπαρών οξέων, τρυπτοφάνης και μελατονίνης που περιέχουν τα καρύδια τα καθιστούν εξαιρετικά θρεπτικά.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σημειωθεί ότι πέρα την καλή λειτουργία του εγκεφάλου όταν είμαστε ξύπνιοι, τα καρύδια λόγω της μελατονίνης που αναφέρθηκε μας βοηθούν να έχουμε και ένα καλύτερο και πιο ήσυχο ύπνο.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου