Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Κυριακή των Βαΐων : Τα έθιμα και οι παραδόσεις...!!!!


Η Κυριακή των Βαΐων, σύμφωνα με το χριστιανικό εορτολόγιο καθιερώθηκε να ονομάζεται η προηγούμενη Κυριακή της εορτής της Ανάστασης. 

Από την Κυριακή των Βαΐων αρχίζει ουσιαστικά η λεγόμενη Μεγάλη Εβδομάδα ή Εβδομάδα των Παθών. Κατά την ημέρα αυτή εορτάζεται η ανάμνηση της θριαμβευτικής εισόδου του Ιησού Χριστού στα Ιεροσόλυμα όπου, κατά τους συγγραφείς των Ιερών Ευαγγελίων, οι Ιουδαίοι τον υποδέχθηκαν κρατώντας βάια ή βάγια (κλάδους φοινίκων) και απλώνοντας στο έδαφος τα ρούχα τους ζητωκραύγαζαν «Ὡσαννά, εὐλογημένος ὁ ἐρχόμενος ἐν ὀνόματι Κυρίου». 

Κατά τους πρώτους αιώνες του Χριστιανισμού η εορτή της ανάμνησης αυτής τελούνταν μαζί με την ανάσταση του Λαζάρου. Αργότερα η δεύτερη μετατέθηκε κατά μία ημέρα πριν, το λεγόμενο Σάββατο του Λαζάρου. 

Σήμερα, η Κυριακή αυτή τόσο στην Ανατολική όσο και στη Δυτική Εκκλησία θεωρείται ως αρχή των Αγίων Παθών. Παρά το χαρμόσυνο χαρακτήρα της, αρχικά η κατάλυση ψαριών, λαδιού και κρασιούτην ημέρα αυτή θεωρήθηκαν ασυμβίβαστα προς την ιερότητα της Μεγάλης Εβδομάδας και της ακολουθούμενης νηστείας, προσαρμόζοντας αυτή ανάλογα. 

Η παραπάνω ανάμνηση τιμάται ιδιαίτερα με εξέχουσα υμνολογία και μεγαλοπρεπή λειτουργία, στο τέλος της οποίας διανέμονται βάγια που έχουν προηγουμένως ευλογηθεί κατά την ακολουθία του όρθρου. 

Τα έθιμα της αναπαράστασης 
Σύμφωνα με το el.wikipedia.org, στις πρώτες εκκλησίες εορταζόταν η μνήμη αυτή με αναπαράσταση του γεγονότος. 

Συγκεκριμένα, στους Αγίους Τόπους κατά τον 4ο αιώνα ο επίσκοπος ξεκινώντας με πομπή από το Όρος των Ελαιών εισερχόταν στα Ιεροσόλυμα επί «πώλου όνου» περιστοιχιζόμενος από τον κλήρο, ενώ οι πιστοί προπορεύονταν κρατώντας κλάδους φοινίκων. 

Στους δε βυζαντινούς χρόνους τελούνταν ο λεγόμενος «περίπατος του Αυτοκράτορα», όπου η πομπή ξεκινούσε από τα ανάκτορα στην οποία συμμετείχε ο αυτοκράτορας κρατώντας την εικόνα του Χριστού πλαισιωμένος από το ιερατείο, όπου και κατέληγε στην Αγιά Σοφιά. 

Της αυτοκρατορικής αυτής πομπής ηγούνταν ο λαμπαδάριος ο οποίος έψελνε «Ἐξέλθατε ἔθνη καὶ θεώσασθε σήμερον τὸν βασιλέα τῶν οὐρανῶν...». 

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του Βαλσαμώνα, στο τέλος της εορτής αυτής ο μεν Αυτοκράτορας διένεμε ιδιόχειρα βάγια και σταυρούς, ο δε Πατριάρχης κεριά για τη Μεγάλη Εβδομάδα. 

Το βυζαντινό αυτό έθιμο παρέλαβαν και τηρούσαν με ευλάβεια και οι Τσάροι της Ρωσίας, τους οποίους ακολουθούσε ο κλήρος ξεκινώντας από το Κρεμλίνο και καταλήγοντας στο μητροπολιτικό ναό. 

Στην Ελλάδα αντ' αυτών διατηρείται μόνο η διανομή των βαγιών από τους ιερουργούς των εκκλησιών.

Νηστεία 
Αναφορικά με τη νηστεία της ημέρας αυτής υπάρχει μια διαφοροποίηση στο ζήτημα του αν καταλύεται ψάρι ή όχι. Η γνώμη του Θεόδωρου του Στουδίτη είναι ότι την Κυριακή των Βαΐων «τρώγεται ψάρι», επειδή θεωρείται Δεσποτική εορτή. 

Για τον Άγιο Νικόδημο τον Αγιορείτη μόνο μία ημέρα της Μεγάλης Σαρακοστής τρώγεται ψάρι, δηλαδή την ημέρα του Ευαγγελισμού. 

Είναι χαρακτηριστική η θέση των Aποστολικών Διαταγών όταν λένε: «Μετά από αυτές (δηλαδή τις εορτές των Χριστουγέννων και των Θεοφανείων), να τηρείτε τη νηστεία της Τεσσαρακοστής, η οποία περιλαμβάνει ανάμνηση της ζωής του Κυρίου και της νομοθεσίας. Να κρατιέται αυτή η νηστεία πριν από το Πάσχα, αρχίζοντας από τη Δευτέρα και συμπληρούμενη την Παρασκευή. 

Μετά από αυτές αφού σταματήσετε τη νηστεία, να αρχίζετε την αγία εβδομάδα του Πάσχα, νηστεύοντες κατ' αυτήν όλοι με φόβο...» Είναι ενδεικτικοί οι όροι "αφού σταματήσετε τη νηστεία" και "να αρχίζετε", οι οποίοι δείχνουν ότι μια νηστεία τελειώνει και μία άλλη αρχίζει. 

Αυτή που τελειώνει είναι η νηστεία της Μεγάλης Σαρακοστής και αυτή που αρχίζει είναι η νηστεία της Μεγάλης Εβδομάδας. άρα η εορτή αυτή βρίσκεται ανεξάρτητα ανάμεσα σε δύο νηστείες. Η θέση της λοιπόν δίνει το δικαίωμα να ομιλούν περί καταλύσεως κατ' αυτήν την ημέρα ψαριού ή ακόμα και αυγού. 




Υπάρχουν 8 τύποι ενσυναίσθησης: σε ποιον ανήκετε ;

Έχετε νιώσει ποτέ πως η ψυχή ή η προσωπικότητα σας έλκεται από ανθρώπους που χρειάζονται να βοηθηθούν και να καθοδηγηθούν στη ζωή τους; Και μετά από πολλές παρόμοιες εμπειρίες έχετε αναρωτηθεί αν θα μπορούσε να υπάρχει ένας αληθινός σκοπός της ύπαρξης σας; Αν βρίσκετε τον εαυτό σας κάπου σε αυτά τα λόγια είναι πιθανόν πως έχετε την ψυχή ενός ατόμου με ενσυναίσθηση. 

Τα άτομα με ενσυναίσθηση είναι σπάνια ανθρώπινα όντα που δίνουν την εντύπωση πως κουβαλούν το βάρος αυτού του κόσμου. Η ψυχή τους βρίσκεται ανάμεσα μας για έναν απλό λόγο, για να δημιουργήσουν την τέλεια ισορροπία σε αυτό το σύμπαν. Είναι οι άνθρωποι που νοιάζονται και μας ακούν. 

Οι άνθρωποι των οποίων το φωτοστέφανο λάμπει φωτεινά και έλκει όλους τους άλλους. Αυτοί που γνωρίζουν καλά το περιβάλλον γύρω τους και δεν αντέχουν την αγριότητα. Μια ψυχή με βαθιά ενσυναίσθηση σε αυτόν τον κόσμο προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα και οφέλη αλλά μερικές φορές μπορεί να επιβαρύνει σοβαρά ένα άτομο και να τον αφήσει άδειο και αποπροσανατολισμένο. 

Γι 'αυτό είναι πολύ σημαντικό να βρούμε ένα τρόπο να ορίσουμε και να δώσουμε ένα όνομα σε αυτό που βιώνουμε για να καταλάβουμε την φύση μας καλύτερα και να αναγνωρίσουμε αυτούς που έχουν τις ίδιες ικανότητες με εμάς. 

Αυτοί είναι οι 8 τύποι ενσυναίσθησης που αναγνωρίζονται παντού γύρω μας. 

1. Η καθαρή αντιληπτική ενσυναίσθηση 
Αυτού του είδους ξεχωριστές ψυχές έχουν την ικανότητα απλώς να γνωρίζουν κάτι ή να βρίσκουν την κατάλληλη απάντηση σε μια ερώτηση που συνήθως μπερδεύει τους άλλους. Οι «λαμπτήρες» της φαντασίας τους εύκολα ανάβουν με ξαφνικές ζωηρές ιδέες συνεχώς. …. Είναι η διαισθητική ικανότητα της σαφής γνώσης. 

2. Φυσικά δεκτική ενσυναίσθηση 
Αυτά τα άτομα είναι γνωστό πως είναι πολύ ευαίσθητα και αντιλαμβάνονται την φυσική ταλαιπωρία των άλλων. Νιώθουν την αρρώστια μας και τον φυσικό πόνο. Εξουθενώνονται εύκολα όταν βρίσκονται με άρρωστους ανθρώπους. Το άγχος, ο πόνος και τα συναισθήματα των άλλων μπορούν να τους επηρεάσουν και εύκολα να εκδηλωθούν στο σώμα τους. 

3. Ενσυναίσθηση της πανίδας 
Κάποιος σε αυτή την κατηγορία αναγνωρίζεται από την ικανότητα του να καταλαβαίνει την ψυχική κατάσταση και τα συναισθήματα ενός ζώου σε βαθμό που να μπορεί να αλληλεπιδράσει και να επηρεάσει θετικά τη συμπεριφορά του. Αυτά τα άτομα έχουν ξεχωριστή σύνδεση με τον κόσμο των ζώων και εξαιτίας αυτού μπορούν να λάβουν τις ενέργειες που στέλνονται από αυτά. 

Είναι γνωστό ότι τους αρέσουν περισσότερο τα ζώα από τους ανθρώπους και νιώθουν μια βαθύτερη αμοιβαία κατανόηση για όλα τα είδη ζώων. 

4.Γεωμαντική Ενσυναίσθηση 
Λέγεται επίσης και ενσυναίσθηση του περιβάλλοντος. Αντιπροσωπεύει την ικανότητα ενός ατόμου να νιώθει την παρουσία σε συγκεκριμένα μέρη και να έλκεται με θαυματουργό τρόπο από αυτά. Οι άνθρωποι με Γεωμαντική Ενσυναίσθηση μπορούν να νιώσουν την θλίψη ή την ευτυχία που υπάρχει σε ένα μέρος. 

Έλκονται συχνά από παλιά σπίτια, τάφους ή εκκλησίες χωρίς κάποιον λόγο. Νιώθουν το πνεύμα μιας συγκεκριμένης τοποθεσίας και τα γεγονότα που έχουν συμβεί. 

Είναι πολύ συνδεδεμένοι με τον φυσικό κόσμο και θρηνούν για την καταστροφή που άλλοι προκαλούν. Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία χρειάζεται να μάθετε πως να επαναφορτίζετε τις μπαταρίες σας περνώντας χρόνο στη φύση. 

5. Πνευματική Ενσυναίσθηση 
Τα άτομα με Πνευματική Ενσυναίσθηση έχουν καθιερώσει μια βαθιά σύνδεση με τους αποθανόντες και το υπερφυσικό. Έχουν την ικανότητα να νιώθουν ή να ακούν τις σκέψεις ή τις ψυχικές εντυπώσεις του πνευματικού κόσμου. Είναι γνωστό ότι έχουν υπεραισθητική αντίληψη των ενεργειών υψηλής συχνότητας που έχουν κάποιοι άνθρωποι. 

6. Προγνωστική Ενσυναίσθηση 
Αυτά τα άτομα έχουν δυνατή αίσθηση της διαίσθησης. Έχουν οράματα για γεγονότα που πρόκειται να συμβούν. Πρόγνωση είναι η ικανότητα της πρόβλεψης μιας κατάστασης που θα συμβεί. Η δύναμη του να μπορούν να δουν κάτι που δεν είναι καν εκεί και να το προβλέψουν. 

Αυτές οι εμφανίσεις του μέλλοντος παρουσιάζονται πιο συχνά στα όνειρα τους. Ονειρεύονται την πραγματικότητα. Μπορούμε να πούμε ακόμα πως είναι οι δημιουργοί των πραγματικοτήτων τους. Τα όνειρα που έχουν είναι δύο ειδών: αυτά στα οποία μπορούν να δουν ακριβώς τι πρόκειται να συμβεί και αυτά που έχουν σημάδια σχετικά με κάποιο μελλοντικό γεγονός. 

7. Τηλεπαθητική Ενσυναίσθηση 
Αυτά τα άτομα έχουν την δύναμη να διαβάζουν και να αποκρυπτογραφούν τις ανέκφραστες σκέψεις κάποιου. 

8.Ψυχομετρική Ενσυναίσθηση 
Αυτού του είδους ενσυναίσθησης εκδηλώνεται στην ικανότητα ενός ατόμου να λαμβάνει ενέργεια, αναμνήσεις και σημαντικές πληροφορίες από φυσικά αντικείμενα όπως κοσμήματα, ρούχα και φωτογραφίες. 

Η κατοχή και η φροντίδα αυτών των ικανοτήτων μπορεί να κάνει το άτομο να νιώθει φθαρμένο και εξουθενωμένο. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να αναγνωρίσουμε πως οι ασυνήθιστες ικανότητες που καλλιεργούν αυτοί οι άνθρωποι κάνουν τον κόσμο να ευδοκιμεί. 




Μετάφραση: Μάγεια Τ. awakengr.com via curiousmindmagazine.com

3 Παράδοξα της προσωπικής αφύπνισης...!!!!

Πώς συμφιλιώνετε την απόλυτη τρέλα αυτού του κόσμου με τη χαρά του να είστε ζωντανοί σε αυτόν; 

“Παράδοξο : μια κατάσταση, πρόσωπο, ή πράγμα που συνδυάζει αντιφατικά χαρακτηριστικά ή ιδιότητες”. 

Χωρίς αμφιβολία, ζούμε σε ενδιαφέρουσες εποχές. Η εξαπάτηση, η παραφροσύνη και η αναταραχή στον κόσμο μας δεν έχει τέλος. Αλλά όταν συντονιζόμαστε πολύ κοντά στον παλμό της ζωής, βρίσκουμε την ομαλότητα και τη σύνδεση να ανοίγει σε κάθε μας βήμα. 

Αυτά τα αντιφατικά χαρακτηριστικά της ανθρώπινης εμπειρίας δείχνουν τη δυαδική φύση του σύμπαντος, αλλά τελικά προσφέρουν μια ματιά στη μέση οδό, στο κέντρο, όπου η αρμονία βρίσκεται μέσα σε μια θάλασσα χάους. Ένα φαινομενικό, αλλά φυσικό παράδοξο. 

“Όταν οι άνθρωποι ονομάζουν κάτι όμορφο, 
Κάτι άλλο γίνεται άσχημο. 
Όταν οι άνθρωποι ονομάζουν κάτι καλό, 
Κάτι άλλο γίνεται κακό. 
Αυτό που υπάρχει και αυτό που δεν υπάρχει, 

Συνεχώς γεννούν το ένα το άλλο. 
Το δύσκολο στηρίζεται στο εύκολο. 
Το μακρύ μετριέται από το κοντό. 
Το ψηλό ορίζεται από το χαμηλό. 
Ο ήχος γίνεται αρμονία μέσα από τη φωνή. 
Το πριν και το μετά ακολουθούν το ένα το άλλο.” – Tao Te Ching, 2 

Αυτό είναι η προσωπική αφύπνιση. Να δημιουργήσετε μια αρμονική σχέση με τη δική σας ζωή. Να λύσετε το παράδοξο.

Έχετε βιώσει κάποια από αυτά τα 3 παράδοξα της προσωπικής αφύπνισης; 

1. Η Αφύπνιση Προκαλείται Από τον Φόβο και Υποστηρίζεται Από την Αγάπη 
Όπως ένας ιός-εισβολέας ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα, ο φόβος προκαλεί την αφύπνιση. Πόλεμος, σύγκρουση, αναταραχή, συνωμοσία, έλεγχος, θάνατος, πόνος, κλοπή, κακοποίηση. Αυτός είναι ο κόσμος που έχουμε δημιουργήσει για εμάς. 

Το κόστος τέτοιας βαρύτητας εκδηλώνεται ως ένας πυκνός τύπος μεταδοτικού φόβου, μιας χρόνιας αστοχίας που διαιωνίζει την αντίδραση fight or flight, αλλά χωρίς να υπάρχει άμεση ή απτή απειλή να αντιμετωπιστεί άμεσα. Δεν υπάρχει πουθενά μέρος που να μπορούμε να τρέξουμε ή να κρυφτούμε από τον φόβο. 

Μπορούμε να τον αντιμετωπίσουμε ή να μας κυριεύσει. Ή… να τον μεταλλάξουμε. Και τι μπορεί να βρεθεί πέρα από τον φόβο; Αγάπη. Μια ατέρμονη ροή της. Μέσα στη ροή ο φόβος έχει νόημα ως δύναμη που μας οδηγεί στη ροή της αγάπης. 

2.Η Θεραπεία Πονάει 
Η αφύπνιση είναι τελικά μια διαδικασία επούλωσης, αλλά δε γίνεται σχεδόν ποτέ χωρίς πόνο, διότι είναι κατά κάποιον τρόπο μια ανάκαμψη από τραυματισμό ή ασθένεια, σαν μια μορφή λησμοσύνης του ποιος είσαι πραγματικά. Ως εκ τούτου, πονάει πραγματικά. Πολύ. 

 Και ακριβώς όπως η αγωνία του να έχεις ένα σπασμένο σύνολο οστών ή τον πόνο της ανάκτησης από μια δύσκολη χειρουργική επέμβαση, ο συναισθηματικός και ο πνευματικός πόνος είναι ένα απαραίτητο συστατικό της θεραπείας. Αφήνοντάς το να πάει όπου θέλει, κατάθλιψη, θλίψη, πλήξη, είναι ο τρόπος που ξεκινά η θεραπεία. 

Δεν υπάρχει έξω, μόνο μέσω. Η ανάμνηση του πόνου είναι εκεί για να χρωματίσει για πάντα το αποτέλεσμα της θεραπευτικής διαδικασίας. 

“Αν επιθυμείτε θεραπεία, 
αφεθείτε στο να αρρωστήσετε 
αφήστε τον εαυτό σας να αρρωστήσει”. – Jalaluddin Mevlana Rumi 

3.Το Κενό Έχει Όλα Όσα Χρειαζόμαστε 
Παρότι φαίνεται αντιφατικό, αν ξεφύγουμε από την πολιτισμική και ψυχική ακαταστασία και πάμε προς στο κενό, όπου η ύπαρξη και η μη ύπαρξη ισορροπούν μεταξύ τους, θα μας αποκαλυφθούν όλα όσα πραγματικά χρειαζόμαστε. Αποδεικνύεται ότι η σιωπή είναι ο δάσκαλος. 

Στη σιωπή το σύμπαν έρχεται στο επίκεντρο. Ο χρόνος σταματά και μεταμορφώνεται σε χρονικές ακολουθίες. Οι απεριόριστες δυνατότητες γίνονται ταυτόχρονα ξεκάθαρες. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε και να αισθανόμαστε βρίσκονται μέσα σε αυτόν τον κενό χώρο, αλλά για να φτάσουμε εκεί, όλα πρέπει να απογυμνωθούν. 

“Αν αναζητάς τη γνώση, 
Κάθε μέρα θα προσθέτεις και κάτι. 
Αν αναζητάς το Ταό, 
Κάθε μέρα θα αφαιρείς και κάτι”. – Tao Te Ching 

Τελικές σκέψεις 
Αυτό που βρίσκεται πάνω βρίσκεται και κάτω. Μια ορθή ζωή έχει να κάνει με την εξισορρόπηση της χαράς του να είσαι ζωντανός και του τρόμου του να ζεις. ''Η άγνοια της κάθε πλευράς της εξίσωσης οδηγεί στο χάος''. 

“Αν θέλεις να ελέγξεις τον κόσμο, 
Γνώριζε ότι αυτό είναι αδύνατο. 
Ο κόσμος είναι ιερός, 
Και κανείς δεν μπορεί να τον ελέγξει. 
Αν προσπαθήσεις να τον ελέγξεις, θα τον καταστρέψεις. 
Αν προσπαθήσεις να τον αρπάξεις, θα τον χάσεις. 

Στον κόσμο, 
Κάποιοι προχωρούν, 
Και κάποιοι μένουν πίσω. 
Κάποιοι γιορτάζουν, 
Και κάποιοι θρηνούν. 

Κάποιοι δυναμώνουν, 
Και κάποιοι εξασθενούν. 
Κάποιοι είναι ασφαλείς, 
Και κάποιοι κινδυνεύουν. 
Γι’αυτό, ο Σοφός βλέπει τα πράγματα όπως είναι, 

Χωρίς να προσπαθεί να τα ελέγξει. 
Απορρίπτει τις υπερβολές και οτιδήποτε το ακραίο, 
Και μένει στο κέντρο του κύκλου”. – Lao Tzu, Tao Te Ching 

Σχετικά με τον συγγραφέα Ο Dylan Charles είναι συντάκτης των Waking Times και συνεργάτης του Redesigning Reality, και τα δύο αφιερωμένα στις ιδέες της προσωπικής μεταμόρφωσης, της κοινωνικής αφύπνισης και της ανανέωσης του πλανήτη. Το προσωπικό του ταξίδι εμπνέεται βαθιά από τα σαμανικά φυτικά φάρμακα και τις τέχνες του Kung Fu, Qi Gong και Yoga. 

Μετά από επτά χρόνια ζωής στην Κόστα Ρίκα, ζει τώρα στα βουνά Blue Ridge, όπου ασχολείται με το Βραζιλιάνικο Jiu Jitsu και απολαμβάνει το να περνάει τον χρόνο του με την οικογένειά του. Έχει γράψει εκατοντάδες άρθρα, φτάνοντας και εμπνέοντας εκατομμύρια ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Αυτό το άρθρο δημιουργήθηκε και δημοσιεύθηκε αρχικά από το Waking Times και δημοσιεύεται εδώ με άδεια Creative Commons, και με αναφορά στον Dylan Charles και στο WakingTimes.com. 




Μπορεί να αναδημοσιευτεί ελεύθερα με την κατάλληλη απόδοση στο βιογραφικό του συγγραφέα και αυτή τη δήλωση πνευματικών δικαιωμάτων. 
Το κείμενο μεταφράστηκε από το Visual Meditation. 
Πηγή: visualmeditation.co

Θεραπεία με την δύναμη του διαλογισμού : Πώς να θεραπεύσετε το σώμα σας με το μυαλό...!!!!

Αυτό το άρθρο είναι ένα απόσπασμα από το βιβλίο της Dina Proctor, Madly Chasing Peace: How I Went From Hell to Happy in Nine Minutes a Day , το οποίο είναι μια βαθιά ματιά στο ταξίδι της από την αυτό-καταστροφή στην αυτάρκεια μέσω της πρακτικής ενός ευφυούς θεραπευτικού διαλογισμού που ανέπτυξε. 

Μέσα σε αυτό, παίρνει συνέντευξη από τον Δρ Bruce Lipton, έναν σεβαστό κυτταρικό βιολόγο του οποίου η εργασία «Η Βιολογία της Πίστης» εξηγεί την βαθιά σύνδεση ανάμεσα στο μυαλό και το σώμα και την χρήση του διαλογισμού για θεραπεία. 

Ο 3×3 καθοδηγούμενος διαλογισμός θεραπείας που αναφέρει είναι μια καθημερινή άσκηση που ανέπτυξε καθώς αναδύθηκε από το πιο σκοτεινό σημείο της ζωής, παλεύοντας να ξεπεράσει τις αυτοκτονικές σκέψεις, την κατάθλιψη και την εξάρτηση στο αλκοόλ. Η μορφή είναι απλή, αλλά ισχυρή - περάστε τρία λεπτά διαλογισμού τρεις φορές την μέρα. Η άσκηση αυτή ήταν το κύριο εργαλείο της για θεραπεία που την οδήγησε στο έργο της ζωής της. 

Λίγους μήνες στην εμπειρία μου για την θεραπεία από τον εθισμό και σχεδόν δύο χρόνια αφού ανέπτυξα την διαισθητική τεχνική διατροφής, μου φάνηκε ότι αν ο 3×3 θεραπευτικός διαλογισμός μου μπορούσε να είναι τόσο αποτελεσματικός στον σταματημό της επιθυμίας μου για φαγητό και του εθισμού, θα μπορούσε ακόμα να εξισορροπήσει τις ανισορροπίες στα επίπεδα χοληστερόλης του αίματος μου. 

Από τότε που δοκίμασα δίαιτες με πολλές πρωτεΐνες χρόνια νωρίτερα, το συνολικό επίπεδο χοληστερόλης μου ήταν πιο υψηλό από το φυσιολογικό. Θα μπορούσαν οι 3×3 διαλογισμοί μου να την επανέφεραν; 

Βρισκόμουν σε οκταήμερη θεραπεία για την προσωπική μου ανάπτυξη που λέγεται «Μετάβαση στην επιτυχία» με επικεφαλή τον Jack Canfield στην Αριζόνα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού το 2011 όταν άρχισα να αναπτύσσω τον 3×3 θεραπευτικό διαλογισμό, ειδικά εστιασμένο στα επίπεδα χοληστερόλης μου. 

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας ο Jack μας οδηγούσε μέσω καθοδηγούμενων διαλογισμών. Αυτοί μου έδωσαν την ιδέα πως θα μπορούσα να οραματιστώ το αίμα μου μέσα στο σώμα μου να θεραπεύεται και να μεταμορφώνεται κατά τη διάρκεια των διαλογισμών μου. 

Επίσης, είχα ήδη προγραμματίσει τις ετήσιες εξετάσεις αίματος μου για δυο εβδομάδες αργότερα, κάτι που μου έδωσε την ευκαιρία να δω τα αποτελέσματα. 

Μετά από λίγες μέρες προσπάθειας διαφορετικών οραμάτων κατά τη διάρκεια των 3×3 θεραπευτικών διαλογισμών μου, βρήκα αυτόν που μου άρεσε περισσότερο. Άρχισα να οραματίζομαι μια λεπτή ακτίνα, που μοιάζει με λέιζερ, θεραπευτικής ενέργειας να εισέρχεται στο σώμα μου κατευθείαν στην καρδιά μου. 

Φαντάστηκα μια ζεστή αίσθηση καθώς η ακτίνα διείσδυσε και περιέβαλε την καρδιά μου. Καθώς η ζεστασιά μεγάλωνε, φαντάστηκα την θεραπευτική ενέργεια σαν ένα παχύ υγρό ή ορό, σαν ζεστό μέλι, να πηγαίνει σιγά - σιγά από τον μυ της καρδιάς στην κυκλοφορία του αίματος μου. 

Κράτησα την προσοχή μου στο ζεστό αίσθημα του υγρού καθώς κινούνταν στο αίμα μου προς όλες τις κατευθύνσεις. Το ακολούθησα με το μάτι του μυαλού μου από το στήθος στα πόδια και στα χέρια, στα δάχτυλα και πίσω στην καρδιά. 

«Γι 'αυτούς που πιστεύουν, καμιά απόδειξη δεν είναι αναγκαία. Για αυτούς που δεν πιστεύουν, καμιά απόδειξη δεν είναι δυνατή». 

Λίγες μέρες μετά την προσήλωση μου στον 3×3 οραματισμό, μπορούσα να αισθανθώ πως τα επίπεδα αίματος μου εξισορροπούνταν. Οραματίστηκα το φανταστικό υγρό να θεραπεύει κάθε κύτταρο του αίματος που άγγιζε καθώς ταξίδευε σε όλο μου το σώμα. Διαισθητικά ήξερα πως τα επίπεδα χοληστερόλης μου σταδιακά επανέρχονταν σε ισορροπία. 

Τρεις εβδομάδες μετά, είχα τις καθιερωμένες εξετάσεις αίματος μου όπως τις είχα προγραμματίσει και ήμουν έκθαμβη αλλά ταυτόχρονα όχι και εντελώς έκπληκτη από τα αποτελέσματα. Η χοληστερόλη μου ήταν χαμηλότερη σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά από 227 σε 177. 

Ενστικτωδώς ήξερα πως ο οραματισμός που έκανα στον θεραπευτικό διαλογισμό είχε προκαλέσει την πρόοδο, αλλά και πάλι ήταν απίστευτο όταν συνειδητοποίησα τη δύναμη του πιστεύω και του διαλογισμού μου στη θεραπεία του σώματος μου. 

Έβλεπα την δύναμη του μυαλού μου στο σώμα μου όλο και περισσότερο από την εμπειρία μου και οι σκέψεις μου συνεχώς πήγαιναν στ βιβλίο του Dr. Lipton και στην συζήτηση του για την επιστήμη πίσω από το γιατί και πως το μυαλό μπορεί τόσο εύκολα και δραματικά να βελτιώσει το σώμα. Αναρωτήθηκα τι σχόλια θα είχε για την εμπειρία μου. 

Θα συμφωνούσε με τις ερμηνείες μου για την επιστήμη του; Δηλαδή, ότι ακόμη και σε περιπτώσεις εθισμού, η πίστη μπορεί να θεραπεύσει το σώμα; Θα σκεφτόταν πως ήμουν τρελή που το δοκίμασα; 

Ένα απόγευμα, παρορμητικά, έγραψα ένα email στον Dr. Lipton λέγοντας πως έγραφα ένα βιβλίο για τις θεραπευτικές εμπειρίες μου με τον διαλογισμό και πως ζητούσα μια τηλεφωνική συνέντευξη για να τον συμπεριλάβω στο βιβλίο μου. Δεν μπορούσα να το πιστέψω όταν έλαβα ένα μήνυμα από την βοηθό του που μου έλεγε πως ο ίδιος θα χαιρόταν να περάσει μισή ώρα στο τηλέφωνο μαζί μου! 

Ορίσαμε ημερομηνία και έφτιαξα μια λίστα από ερωτήσεις τις οποίες εμπνεύστηκα από το βιβλίο του για την δική μου θεραπεία. 

Ήμουν νευρική καθώς η μέρα για την τηλεφωνική συνέντευξη πλησίαζε αλλά αποδείχθηκε πως ήταν μια διασκεδαστική και κατατοπιστική εμπειρία. 

Ο Dr. Lipton αμέσως με έκανε να αισθανθώ άνετα ζητώντας μου να τον φωνάζω με το μικρό του όνομα. Δεν χαράμισα χρόνο και μοιράστηκα τις εμπειρίες μου για τον 3×3 θεραπευτικό διαλογισμό ζητώντας την γνώμη του. Καταλήξαμε να μιλάμε για πάνω από μια ώρα. 

Έκανα την μια ερώτηση μετά την άλλη όσον αφορά τις θεωρίες του και τις ιδιαιτερότητες της θεραπείας μου. Έθεσα την πρώτη μου ερώτηση κατευθείαν : «Περνούσα τρία λεπτά, τρεις φορές την μέρα κάνοντας διαλογισμό καθημερινά τα τελευταία χρόνια και αν και πριν τρία χρόνια είχα αυτοκτονικές σκέψεις και ήμουν αλκοολική, μπορούσα να πιω αλκοόλ από τότε που ξεπέρασα τον εθισμό μου χωρίς να έχω έντονη επιθυμία για φαγητό ή άλλες αρνητικές παρενέργειες. Σε εκπλήσσει αυτό; 

Έχεις κάποια ιδέα για το πώς να το εξηγήσεις;» 

Εκείνος απάντησε με ένα αυθόρμητο γέλιο λέγοντας πως δεν του προκαλούσε έκπληξη. 

«Ο εθισμός δεν είναι αρρώστια», μου είπε. «Δεν είναι κάτι φυσικό, οργανικό. Ο εθισμός είναι μια συνέπεια μαθημένων εμπειριών και επανάληψη μοτίβων. Ο αλκοολισμός βρίσκεται στα γονίδια;» με ρώτησε ρητορικά. «Η απάντηση είναι όχι.

Στην επιστήμη της επιγενετικής έχει ανακαλυφθεί πως η αντίληψη σου για το περιβάλλον ελέγχει τα γονίδια σου. Δεν είσαι θύμα των γονιδίων σου επειδή εσύ είσαι αυτή που μπορεί να αλλάξει το περιβάλλον σου - ή σημαντικότερα, να αλλάξει την αντίληψη σου για το περιβάλλον - και επίσης να αλλάξει την απάντηση σου σε αυτό.» 

«Στην επιστήμη της επιγενετικής έχει ανακαλυφθεί πως η αντίληψη σου για το περιβάλλον ελέγχει τα γονίδια σου. Δεν είσαι θύμα των γονιδίων σου επειδή εσύ είσαι αυτός που μπορεί να αλλάξει το περιβάλλον σου.» 

Ενθουσιάστηκα όταν τον άκουσα να λέει πως η αντίληψη μου ήταν ο συντελεστής αδράνειας, πως αλλάζοντας την αντίληψη μου (κάτι που έκανα με τους 3×3 θεραπευτικούς διαλογισμούς) άλλαζα το σώμα μου. 

«Άσε με να σου πω κάποιες βασικές αρχές για το πώς λειτουργεί το μυαλό έτσι ώστε να σου γίνει πιο σαφές. Τα κύτταρα του σώματος απλώς ακολουθούν τις εντολές που δίνονται από το νευρικό σύστημα, από τον εγκέφαλο. Το νευρικό σύστημα κάνει την ερμηνεία. 

Μπορείς εύκολα να το δεις αυτό όταν βλέπεις δύο ανθρώπους να απαντούν στο ίδιο ερέθισμα με διαφορετικές αντιδράσεις, μια θετική και μια αρνητική. Καθώς η αντίληψη σου αλλάζει, αλλάζεις τα μηνύματα με τα οποία το νευρικό σύστημα επικοινωνεί με τα κύτταρα του σώματος. Το μυαλό ελέγχει την βιολογία. 

Αυτά είναι και τα αποτελέσματα του πλασίμπο. Το μυαλό πιστεύει πως ένα χάπι θα δουλέψει κι έτσι το κάνει.» 

«Τώρα, υπάρχουν δύο διαφορετικά μέρη στο μυαλό. Το υποσυνείδητο και το συνειδητό. Το υποσυνείδητο είναι σαν ένα μαγνητόφωνο, που παίζει παλιά προγράμματα και ελέγχει το 95% των αντιδράσεων και των αποφάσεων σου. Στους περισσότερους ανθρώπους το συνειδητό μυαλό λειτουργεί μόνο το 5% του χρόνου». 

«Στην περίπτωση σου», είπε «με τα τρία λεπτά θεραπευτικού διαλογισμού, τρεις φορές τη μέρα, έσπασες τον κανόνα. Αυτοί οι θεραπευτικοί διαλογισμοί συνεχώς και σταθερά διέκοπταν τις ταινίες που έπαιζε το υποσυνείδητο. Οι παλιές ταινίες της ανάγκης για αλκοόλ ή το αίσθημα καταπίεσης ή απογοήτευσης ή κατάθλιψης έχαναν τον δρόμο τους. 

Ακόμα και η πίστη σου, η ταινία του υποσυνείδητου που καθόριζε τον εαυτό σου ως αλκοολική και συνεπώς πως ποτέ δεν έπρεπε να ξανά πιεις διακόπηκε. 

Χωρίς να το ξέρεις, έκανες ένα από τα πιο ισχυρά πράγματα που θα μπορούσες να κάνεις στην θεραπεία σου. Σταμάτησες να ακούς τις ταινίες του υποσυνείδητου και άρχισες να ζεις στο παρόν με αποτέλεσμα να θεραπευτείς.» 

«Το μυαλό σου ελέγχει την βιολογία. Αυτά είναι και τα αποτελέσματα του πλασίμπο.Το μυαλό πιστεύει πως ένα χάπι θα δουλέψει και το κάνει.» 

Ενώ ήξερα πόσο αποτελεσματικοί ήταν οι 3×3 θεραπευτικοί διαλογισμοί μου, δεν το είχα καταλάβει εντελώς μέχρι που ο Dr. Lipton μου το εξήγησε. Είχα σκεφτεί πως η αξία τους προήλθε από τις θετικές ιδέες σε συνεχή βάση. 

Ήταν ενδιαφέρον να μάθω πως η αξία τους οφείλονταν επίσης στην τακτική διακοπή των παλαιών προτύπων σκέψης μου, κάνοντας το πιο εύκολο να τις αφήσω πίσω. Ήμουν τόσο ενθουσιασμένη που το έθεσε σε επιστημονικό πλαίσιο και το εξήγησε σε μια γλώσσα που μπορούσα να καταλάβω. 

Αλλά είχα μια ερώτηση. Τον ρώτησα «Ξέρω πως οι 3×3 θεραπευτικοί διαλογισμοί μου λειτούργησαν σε εμένα. Πιστεύεις πως θα μπορούσαν να βοηθήσουν και άλλους ανθρώπους ώστε να βρουν την θεραπεία τους;» 

Απάντησε, «Λοιπόν, θέλω να είμαι σαφής. Μόνο η ανάγνωση του βιβλίου σου – ή κάθε βιβλίου αυτό-βοήθειας - και η κατανόηση των εννοιών δεν παρέχει αυτό που είναι απαραίτητο για να επανασυνδεθεί το υποσυνείδητο κάποιου, για έναν αναγνώστη να πετύχει τη θεραπεία του. 

Η κατανόηση της έννοιας είναι πολύ διαφορετική από την ενσωμάτωση της στην καθημερινή ζωή. Η επίτευξη της θα συμβεί μόνο με τις συνεχόμενες διακοπές των ταινιών ή μέσω μιας ασυνήθιστης εμπειρίας, όπως μιας βαθιάς συναισθηματικής μεταμορφωτικής στιγμής ή με μια ισχυρή ύπνωση όπως αυτή που βρήκες στους 3×3 θεραπευτικούς διαλογισμούς σου. 

Δεν είναι δύσκολο, αλλά δεν είναι κάτι που έχουν βιώσει οι περισσότεροι άνθρωποι. Περιέχει την εμπιστοσύνη στη διαισθητική γνώση και στο να αφήσεις την ιστορία που παίζεται από το υποσυνείδητο, στην οποία οι περισσότεροι άνθρωποι βασίζουν τις αποφάσεις τους για τη ζωή τους χωρίς να το συνειδητοποιούν.» 

«Η φυσική έκφραση είναι το αποτέλεσμα του προγράμματος του μυαλού - το πρόγραμμα έρχεται πρώτο και η φυσική έκφραση δεύτερη.» 

Με εξέπληξε η αναφορά του στην ύπνωση. Δεν είχα κάνει ποτέ και στην πραγματικότητα ήμουν λίγο δύσπιστη γι αυτή. Αλλά η περιγραφή του για την επίτευξη μιας ανοικτής, δεκτικής κατάστασης απαραίτητης για τον μετασχηματισμό ταίριαζε απόλυτα με την εμπειρία μου από τους 3×3 θεραπευτικούς διαλογισμούς. 

Μια άλλη σκέψη μου ήρθε. «Έχω μια ιδέα για την οποία θα ήθελα την γνώμη σου» του είπα. «Μου φαίνεται πως όσο πιο συγκεντρωμένη είμαι μέσα μου, τόσο πιο κοντά είμαι στην πηγή ευεξίας μου και την δύναμη της θεραπείας. 

Είναι σαν να υπάρχει μια συνεχή σύνδεση που κατευθύνει τη ζωή μου και όσο διατηρώ την συγκέντρωση μου στο να μείνω συνδεδεμένη με αυτή την πηγή δύναμης νιώθω πιο χαρούμενη και ολοκληρωμένη, το σώμα μου μένει υγιές και ελεύθερο από εθισμούς και αρρώστιες. 

Αρχίζω να πιστεύω πως αυτή η αρρώστια δεν είναι απρόβλεπτη ή τυχαία. Είναι απλώς μια ένδειξη ή ένα σύμπτωμα για το πόσο μακριά έχω περιπλανηθεί από το σημείο της ισχυρότερης σύνδεσης μου. 

Έτσι, όσο πιο συνδεδεμένη είμαι τόσο η ασθένεια και ο εθισμός φυσικά φεύγουν από το σώμα μου. Και όσο πιο αποσυνδεδεμένη είμαι τόση περισσότερη αρρώστια βιώνω. Τι νομίζεις γι αυτό;» 

«Φυσικά» μου απάντησε. «Η φυσική έκφραση είναι το αποτέλεσμα του προγράμματος του μυαλού - το πρόγραμμα έρχεται πρώτο και η φυσική έκφραση δεύτερη. Η δουλειά του μυαλού είναι να δημιουργεί συνοχή μεταξύ των πεποιθήσεων και της πραγματικότητας σου.» 

Ακολουθούσα όλα όσα είχε πει μέχρι στιγμής αλλά σε αυτό το τελευταίο κόλλησα λίγο. «Συγγνώμη, αλλά δεν το κατάλαβα εντελώς αυτό. Μπορείς να μου πεις περισσότερα;» του είπα. 

«Φυσικά!» απάντησε με ενθουσιασμό. «Εννοώ, πως αν έχω μια πεποίθηση, τότε η λειτουργία του μυαλού είναι να εκδηλώνει αυτή την πεποίθηση έτσι ώστε να γίνει πραγματικότητα. Για παράδειγμα, αν πιστεύω πως πρόκειται να πεθάνω από μια αρρώστια επειδή απλώς κάποιος μου το είπε, τότε η δουλειά του μυαλού είναι να μετατρέψει αυτή τη πεποίθηση σε φυσική εκδήλωση και δεν αποτελεί έκπληξη το ότι τα πιστεύω μου γίνονται πραγματικότητα. 

Αλλά αυτό δε συμβαίνει επειδή έχω μια ασθένεια που θα με σκοτώσει. Αλλά επειδή πως πιστεύω ότι αυτή η ασθένεια θα με σκοτώσει.» 

«Το σημείο έναρξης κάθε θεραπείας είναι η εμπιστοσύνη και η δέσμευση στο να ακολουθήσουμε, την εσωτερική μας καθοδήγηση, αυτές τις εσωτερικές ωθήσεις.» 

«Το συναίσθημα είναι ένας αποκαλυπτικός παράγοντας», συνέχισε. «Αν έχεις ένα δυνατό συναίσθημα, αρνητικό ή θετικό για μια συγκεκριμένη πεποίθηση, εξασφαλίζει αρκετά πως αυτή η συγκεκριμένη πεποίθηση θα γίνει φυσική πραγματικότητα. Η επιστήμη της επιγενετικής δεν είναι η επιστήμη που ορίζεται από τα γονίδια ή από το περιβάλλον σου. Είναι η επιστήμη της κατανόησης για το πώς η ερμηνεία σου για τα γεγονότα της ζωής και του περιβάλλοντος επηρεάζει τα κύτταρα του σώματος σου.» 

Όλα αυτά έβγαζαν τέλειο νόημα. Καθώς τα πιστεύω μου για τις ικανότητες του σώματος μου να θεραπεύεται είχαν αλλάξει, το σώμα μου είχε αλλάξει. Και ήταν το δυνατό συναίσθημα που συνδεόταν με αυτή την ικανότητα- η παθιασμένη επιθυμία μου και η βαθιά γνώση μου πως μπορούσα να πετύχω την ελευθερία από τον εθισμό και την αρρώστια- αυτό εξασφάλισε πως θα γινόταν πραγματικότητα. 

Ο Dr. Bruce Lipton τελείωσε τη συζήτηση μας με λόγια που συνόψισαν την ουσία για το τι είχα μάθει για την θεραπεία μου από την αρχή της εξάσκησης με τους 3×3 θεραπευτικούς διαλογισμούς. 

«Το πιο σημαντικό είναι να είσαι στο παρόν, όπως λένε και στον Βουδισμό,» είπε. «Το να είσαι στο παρόν σημαίνει να συγκεντρώνεσαι στο συνειδητό μυαλό, το οποίο σπάει τον κύκλο που ελέγχεται από το υποσυνείδητο. 

Αυτό που κάνεις στους 3×3 θεραπευτικούς διαλογισμούς σου είναι να βρίσκεσαι στο παρόν. Διακόπτεις τις παλιές ταινίες των αρνητικών πεποιθήσεων και βρίσκεσαι έντονα στο παρόν, γι αυτό μπορούσες να βιώσεις αυτό που περιγράφεις ως εμπειρίες στην ανώτερη συνείδηση.» 

Ειδικότερα λάτρεψα τα τελευταία λόγια του : «Το να βρίσκεσαι στο παρόν δεν σημαίνει να μην κάνεις αρνητικές ερμηνείες του τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή. Σημαίνει να είσαι αμερόληπτος παρατηρητής της. Είσαι ελεύθερη από τις ταινίες του υποσυνείδητου σε στιγμές όπου πιθανώς να είχες αντιδράσει διαφορετικά, αλλά η ερμηνεία σου - και η απάντηση σου - έχει αρχίσει να αλλάζει.» 

Τελειώσαμε την κλήση με λόγια αμοιβαίας εκτίμησης. Έκλεισα το τηλέφωνο και κάθισα για λίγη ώρα σιωπηλή κατανοώντας αυτά που είχα μάθει. Μου είχε εξηγήσει περισσότερα από όσα ήλπιζα. Είχε εξηγήσεις και το επιστημονικό πλαίσιο στο οποίο είχα βιώσει η ίδια εμπειρίες και αυτό επέκτεινε βαθύτερα την κατανόηση μου. 

Αυτό που μου είπε κατά τη διάρκεια της συζήτησης μας είναι πως μόνο η ανάγνωση του βιβλίου - κάθε βιβλίου ή άρθρου - δεν είναι αρκετή για να προκαλέσει την μεταμόρφωση. 

Ο καθένας έχει τον δικό του καλύτερο τρόπο και την δική του αλήθεια που χρειάζεται να ακολουθήσει. Μοιράστηκα την ιστορία μου και την γνώση του Bruce εδώ, με την ελπίδα να δώσω σε όποιον έχει βιώσει την λιγότερη από τη βέλτιστη υγεία και ευημερία την έμπνευση και την ελπίδα και πως ανεξάρτητα από το πόσο άσχημη ήταν η θλίψη, οι σκέψεις και τα πιστεύω μας μπορούν να αλλάξουν με εξάσκηση και πειθαρχία. 

Αυτό σημαίνει πως η πιθανότητα για θεραπεία βρίσκεται πάντα εδώ. Πιστεύω πως το σημείο έναρξης για κάθε θεραπεία είναι η εμπιστοσύνη και η δέσμευση στο να ακολουθήσουμε την εσωτερική καθοδήγηση, αυτές τις εσωτερικές ωθήσεις και να διατηρήσουμε ένα ανοικτό μυαλό για να σκεφτούμε διαφορετικά από ό,τι στο παρελθόν. 




Μετάφραση: Μάγεια Τ awakengr.com

Deepak Chopra : Πέντε βήματα για ισχυρές προθέσεις...!!!!

Αγαπημένοι συν-οδοιπόροι Ο Νίκος μετάφρασε για εσάς ένα πολύ όμορφο άρθρο σχετικά με την πρόθεση. Πώς μπορούμε να υλοποιήσουμε χωρίς προσκόλληση; Πώς μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τη διαλογιστική μας διαδικασία ώστε να φυτέψουμε τα σποράκια του στόχου μας; Πώς να απελευθερώσουμε το αποτέλεσμα και να αφήσουμε τις λεπτομέρειες στο Σύμπαν; 

Οι επιθυμίες μας είναι σημαντικό να τις εκπληρώνουμε αλλά παράλληλα να έχουμε επίγνωση και να μη παρασυρόμαστε από αυτές. Η απελευθέρωση με χάρη και η διαλογιστική στιγμή της ευδαιμονίας, μας βοηθούν στο ταξίδι μας. 

Αλλά μας βοηθούν και στην εκπλήρωση ενός ακόμη μεγαλύτερου στόχου που υποσχεθήκαμε ως ψυχές πως θα εν-θυμηθούμε: να ενωθούμε με τον Θεό, το Σύμπαν, το Όλα Όσα Είναι ενώ βρισκόμαστε στο περιορισμένο μας σώμα. 
Με αγάπη, Έλενα & Νίκος 

Η πρόθεση είναι το αρχικό σημείο κάθε ονείρου. Είναι η δημιουργική δύναμη που εκπληρώνει όλες μας τις ανάγκες, είτε πρόκειται για χρήματα είτε για σχέσεις, για πνευματική αφύπνιση ή αγάπη. 

Οτιδήποτε συμβαίνει στο σύμπαν ξεκινάει από μια πρόθεση. Όταν αποφασίζω να αγοράσω ένα δώρο γενεθλίων, να κουνήσω τα δάχτυλα των ποδιών μου ή να τηλεφωνήσω σε κάποιον φίλο μου, όλα ξεκινούν από μια πρόθεση. 

Οι σοφοί της Ινδίας παρατήρησαν πριν από χιλιάδες χρόνια πως το πεπρωμένο μας ουσιαστικά διαμορφώνεται από τις πιο βαθιές μας επιθυμίες και προθέσεις. Τα κλασικά Βεδικά κείμενα γνωστά ως Upanishads τονίζουν πως «Είστε αυτό που είναι οι βαθύτερες επιθυμίες σας. 

Οι προθέσεις σας ακολουθούν τις επιθυμίες σας. Η θέλησή σας ακολουθεί τις προθέσεις σας. Οι πράξεις σας ακολουθούν τη θέλησή σας. Το πεπρωμένο σας ακολουθεί τις πράξεις σας». Η πρόθεση είναι μια καθοδηγούμενη παρόρμηση της συνειδητότητάς μας η οποία περιέχει τον σπόρο αυτού που θέλετε να δημιουργήσετε. 

Όπως οι πραγματικοί σπόροι, έτσι και η πρόθεση δεν μπορεί να βλαστήσει όσο την κρατάτε. Μόνο όταν απελευθερώσετε τις προθέσεις σας στα γόνιμα βάθη της συνειδητότητάς σας, μπορούν να βλαστήσουν και να ανθίσουν. 

Στο βιβλίο μου «Οι Επτά Πνευματικοί Νόμοι της Επιτυχίας», ο νόμος της πρόθεσης και της επιθυμίας εξηγεί τα πέντε βήματα που χρειάζονται για να τιθασεύσουμε τη δύναμη της πρόθεσης ώστε να δημιουργήσουμε ό,τι επιθυμούμε. 

Αφεθείτε στο κενό 
Τον περισσότερο καιρό ο νους μας είναι βυθισμένος σε σκέψεις, συναισθήματα και αναμνήσεις. Πέρα από αυτόν τον θορυβώδη εσωτερικό διάλογο, υπάρχει μια κατάσταση αγνής επίγνωσης η οποία συχνά αναφέρεται ως «κενό». Ένα από τα πιο αποτελεσματικά εργαλεία που έχουμε για να εισέλθουμε σε αυτό το κενό είναι ο διαλογισμός. 

Ο διαλογισμός μάς πηγαίνει πέρα από τον εγωκεντρικό νου, στη σιωπή και την ακινησία της αγνής συνειδητότητας. Αυτή είναι η ιδανική κατάσταση στην οποία μπορούμε να φυτέψουμε τους σπόρους της πρόθεσης. 

Απελευθερώστε τις προθέσεις και τις επιθυμίες σας 
Μόλις εγκατασταθείτε σε μια κατάσταση αναπαυτικής επίγνωσης, απελευθερώστε τις προθέσεις και τις επιθυμίες σας. Η καλύτερη ώρα για να φυτέψετε τις προθέσεις σας είναι κατά τη διάρκεια του διαλογισμού, καθώς η επίγνωσή σας παραμένει εστιασμένη στο σιωπηλό επίπεδο όλων των δυνατοτήτων. 

Αφού θέσετε μια πρόθεση, απελευθερώστε την – απλά σταματήστε να τη σκέφτεστε. Συνεχίστε αυτή τη διαδικασία για λίγα λεπτά μετά τον καθημερινό σας διαλογισμό. 

Παραμείνετε εστιασμένοι σε μια κατάσταση αναπαυτικής επίγνωσης 
Η πρόθεση είναι πολύ πιο ισχυρή όταν προέρχεται από ένα μέρος ικανοποίησης παρά από την αίσθηση της έλλειψης ή της ανάγκης. Παραμείνετε εστιασμένοι και αρνηθείτε να επηρεαστείτε από τις αμφιβολίες ή την κριτική των άλλων. Ο ανώτερος εαυτός σας γνωρίζει πως όλα είναι μια χαρά και θα είναι μια χαρά, ακόμα κι αν δεν ξέρει το πότε, το πώς ή το τι θα συμβεί. 

Αποσπασθείτε από το αποτέλεσμα 
Εγκαταλείψτε την άκαμπτη προσήλωσή σας σε ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα και ζήστε στη σοφία της αβεβαιότητας. Η προσκόλληση βασίζεται στον φόβο και στην ανασφάλεια, ενώ η απόσπαση βασίζεται στην αναμφισβήτητη πίστη στη δύναμη του πραγματικού Εαυτού. Βάλτε πρόθεση τα πράγματα να εξελιχθούν όπως πρέπει, απελευθερώστε τη και επιτρέψτε στις ευκαιρίες να έρθουν προς το μέρος σας. 

Αφήστε το Σύμπαν να φροντίσει για τις λεπτομέρειες 
Οι εστιασμένες σας προθέσεις θέτουν την απεριόριστη οργανωτική δύναμη του σύμπαντος σε κίνηση. Εμπιστευθείτε αυτή την απεριόριστη οργανωτική δύναμη να ενορχηστρώσει την ολοκληρωτική εκπλήρωση των επιθυμιών σας. Μην ακούτε τη φωνή που λέει πως πρέπει να έχετε τον έλεγχο, πως η επίμονη επαγρύπνηση είναι ο μόνος τρόπος για να γίνει το οτιδήποτε. 

Το αποτέλεσμα το οποίο προσπαθείτε τόσο σκληρά να επιτύχετε, μπορεί να μην είναι τόσο καλό για εσάς όσο αυτό που έρχεται με φυσικό τρόπο. Έχετε απελευθερώσει τις προθέσεις σας στο γόνιμο έδαφος των αγνών δυνατοτήτων και θα βλαστήσουν όταν έρθει η σωστή εποχή. 

Deepak Chopra MD, FACP: Ιδρυτής του Ιδρύματος Chopra και συνιδρυτής του Κέντρου Ευεξίας Chopra. Είναι παγκοσμίου φήμης πρωτοπόρος στην ενσωματωμένη ιατρική και στην προσωπική μεταμόρφωση. Είναι επίσης πιστοποιημένος από το Συμβούλιο Εσωτερικής Παθολογίας, Ενδοκρινολογίας και Μεταβολισμού. Μέλος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ιατρών και της Αμερικανικής Ένωσης Κλινικής Ενδοκρινολογίας. 




Μετάφραση: Nίκος Πνευματικός – healinghome.gr 
πηγή: chopra.com

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Απεδείχθη ότι το DNA μας είναι υπολογιστής συνδεδεμένος σε ένα συμπαντικό διαδίκτυο…!!!!

Πρόσφατη Ρωσική επιστημονική έρευνα, με αντικείμενο το ανθρώπινο DNA,αποδεικνύει ότι αυτό είναι ''ολογραφικός'' υπολογιστής, συνδεδεμένος μάλιστα με το Σύμπαν, έξω από τις χωροχρονικές διαστάσεις ! 

Αυτό, όπως είναι φυσικό, εξηγεί δυσΕΞΗ<ΓΗ> τα φαινόμενα όπως η μαντική ικανότητα, η τηλεπάθεια, η διαίσθηση, η εξ' αποστάσεως θεραπεία, η αυτοθεραπεία, η θεραπεία με μεθόδους ενεργειακής (ηλεκτρομαγνητικής) επίδρασης, η επήρεια του μυαλού στο περιβάλλον κ.α. 

Η δυτική γενετική επιστήμη θεωρεί ότι μόνον το 10% του DNA μας χρησιμοποιείται στο να κατασκευάζει πρωτεΐνες και έτσι να κατευθύνει τις λειτουργίες των κυττάρων, βάσει του πυρηνικού κώδικα που διαθέτει, ενώ το άλλο 90%, που το βλέπουν ''σιωπηλό'' το ονομάζουν junk (σκουπιδό) – DNA. 

Τώρα όμως έρχεται o Ρώσος Βιοφυσικός και Μοριακός Βιολόγος Pjotr Garjajev με την ομάδα του και αποδεικνύει ότι αυτό ακριβώς το θεωρούμενο άχρηστο γενετικό υλικό λειτουργεί σαν ολογραφικός υπολογιστής, ενώ το ενεργό μικρό κομμάτι του είναι απλά ο μηχανικός του βραχίονας ! 

Επίσης οι Ρώσοι ερευνητές απέδειξαν ότι αυτό το DNA δεν είναι μόνο υπεύθυνο για την δομή και την λειτουργία του σώματός μας, αλλά αποτελεί την αποθήκη όλων των πληροφοριών που εκ γενετής φέρουμε και επιπλέον επικοινωνεί και ανταλλάσσει συνεχώς πληροφορίες με όλο το Σύμπαν ! 

Το πιο καταπληκτικό όμως είναι ότι κατάφεραν να κατανοήσουν τη γλώσσα προγραμματισμού του, που μάλιστα μοιάζει πολύ με την ανθρώπινη γλώσσα και έτσι τώρα έχουν την δυνατότητα επανα-προγραμματισμού του με την εισαγωγή νέων πληροφοριών, μέσω συχνοτήτων με την εφαρμογή κατάλληλα διαμορφωμένων ηλεκτρομαγνητικών πεδίων ! 

Εκεί ακριβώς βασίζονται και τα πολλές φορές θαυματουργά αποτελέσματα των θεραπειών με την μέθοδο του βιοσυντονισμού, όπου οι Ρώσοι έχουν κάνει τεράστια πρόοδο, ανατρέποντας μάλιστα τα έως τώρα δεδομένα παγκοσμίως, αφού εφαρμόζοντας ανάλογα προγράμματα θεραπείας, ακόμη και με φορητές συσκευές βιοσυντονισμού, επιτυγχάνουν αποτελέσματα που πλησιάζουν το 100% και για ανίατα, ακόμη, νοσήματα κατά τη συμβατική επιστήμη !!! 




Ανάρτηση από επαφή στο fb 

Είμαστε αυτό που Νιώθουμε …!!!!

Αν κοιτάξετε γύρω σας με προσοχή θα παρατηρήσετε κάτι που ίσως σας αφήσει έκπληκτους. Θα παρατηρήσετε πολλούς ανθρώπους, διαφόρων ηλικιών που να μην έχουν ανακαλύψει και εκφράσει τον καλύτερό τους εαυτό. 

Οι περισσότεροι είναι υπέροχοι άνθρωποι που νοιάζονται για τους άλλους και που προσπαθούν να κάνουν ότι καλύτερο μπορούν για τον εαυτό τους, τους συνανθρώπους και το περιβάλλον τους. Πολλοί αναζητούν μια σχέση ή ήδη είναι σε μία σχέση, μεγαλώνουν τα παιδιά τους, εργάζονται στις δουλειές τους και κάνουν ότι υποτίθεται χρειάζεται να κάνουν μέσα στα πλαίσια της καθημερινότητάς τους. 

Πώς όμως μπορούμε να διακρίνουμε αν κάποιος έχει ή δεν έχει ανακαλύψει ακόμη τον καλύτερό του εαυτό ? Και το πιο σημαντικό, πώς μπορούμε να γνωρίζουμε αν εμείς τον έχουμε ή δεν τον έχουμε ανακαλύψει ? 

Πιστέψτε το ή όχι, για να είμαστε σε θέση να απαντήσουμε στα παραπάνω ερωτήματα χρειάζεται πρώτα να αναφερθούμε στα συναισθήματα. 

Γιατί ? Γιατί Είμαστε αυτό που Νιώθουμε. 
Γιατί … 

• Είμαστε ενσύρματα συνδεδεμένοι με τα συναισθήματά μας από την στιγμή που γεννιόμαστε

• Τα συναισθήματά μας είναι η πιο βαθιά προσωπική και βιολογική έκφραση αυτού που είμαστε 

• Μέσω των συναισθημάτων επικοινωνούμε με τον βαθύτερο εαυτό μας

• Αυτό που νιώθουμε είναι αυτό που πραγματικά είμαστε

• Αυτό που κάνουμε με τα συναισθήματά μας καθορίζει και το ποιοι επιλέγουμε να γίνουμε 

Για να είμαστε σε θέση και να μπορούμε να εκφράζουμε τον καλύτερο εαυτό μας, απαιτείται να είμαστε ανοιχτοί και να αποδεχόμαστε κάτω από όλες τις περιστάσεις τα συναισθήματά μας. 

Αυτο-παρατηρώντας άγρυπνα αυτά που νιώθουμε την κάθε στιγμή, είναι ένας τρόπος που μας βοηθά να συντονιστούμε και να γίνουμε ένα με τον αληθινό εαυτό μας. Όταν ζούμε την ζωή παρατηρώντας τα συναισθήματά μας, ακούμε την φωνή τους, τα φροντίζουμε και τα αποδεχόμαστε για αυτό που είναι, ζούμε μέσα από την καρδιά μας. 

Σεβόμαστε και εκτιμούμε αυτό που είμαστε γιατί έχουμε αποκτήσει την επίγνωση του ποιοι είμαστε και αυτό αποτελεί ένα πολύ σημαντικό μέρος της όλης διαδικασίας. 

Τι μας εμποδίζει να είμαστε αυτό που νιώθουμε … 
Εάν οι γονείς μας (1) δεν έδιναν έστω και την ελάχιστη προσοχή στην εκδήλωση των συναισθημάτων μας κατά την διάρκεια της ανάπτυξής μας, τότε δεν διδαχτήκαμε κάτι πολύ σημαντικό. Δεν κατάφεραν να μας διδάξουν … 

• Τι είναι τα συναισθήματά μας
• Τι σημαίνουν
• Τι χρειάζεται να κάνουμε με αυτά όταν τα βιώνουμε 

Είναι πολύ πιο εύκολο να δεχτούμε τα θετικά μας συναισθήματα ως αντανακλάσεις του βαθύτερου εαυτού μας. Όταν για παράδειγμα νιώθουμε την αγάπη, τη χαρά, την υπερηφάνεια, την ευτυχία ή την τρυφερότητα, αισθανόμαστε πολύ πιο άνετα με αυτά τα συναισθήματα και τα αναγνωρίζουμε σαν δικά μας. 

Ωστόσο, αυτά τα συναισθήματα δεν είναι πιο σημαντικά από τα συναισθήματα που μας δυσκολεύουν και εδώ είναι που οι περισσότεροι από εμάς αποτυγχάνουμε. Δεν αναγνωρίζουμε και δεν αποδεχόμαστε εξ ίσου σαν δικά μας τα συναισθήματα που μας δυσκολεύουν. 

Όταν αισθανόμαστε θυμωμένοι, λυπημένοι, ενοχλημένοι, απογοητευμένοι, εξοργισμένοι, χαμένοι, αδύναμοι ή σε σύγχυση, δεν αναγνωρίζουμε πως και αυτά τα συναισθήματα αποτελούν αντανακλάσεις του βαθύτερου εαυτού μας. Όλοι έχουμε αισθανθεί αυτά τα συναισθήματα κατά την διάρκεια της ζωής μας. Αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της ανθρώπινης ύπαρξής μας. 

Δεν έχουμε τη δυνατότητα να επιλέγουμε αυτό που νιώθουμε. Αν την είχαμε, ποιος από εμάς θα επέλεγε να ζηλεύει, να στεναχωριέται ή να θυμώνει ? Ποιος θέλει να αισθάνεται αδύναμος ή σε σύγχυση ? Κανένας ! 

Αντ’ αυτού, τα συναισθήματά μας, συμπεριλαμβανομένων και των δυσάρεστων, αναδύονται μόνα τους από κάπου βαθιά μέσα μας. 

Όταν αναγνωρίζουμε και είμαστε σε θέση να αποδεχτούμε αυτά τα συναισθήματα, μας δίνεται η ευκαιρία να τα επεξεργαστούμε, να τα διαχειριστούμε, να αποφασίζουμε και να πράττουμε σοφότερα. 

Όταν αρνούμαστε να αποδεχτούμε τα δυσάρεστα συναισθήματά μας, είναι σαν να απορρίπτουμε ένα πολύ σημαντικό μέρος από τον εαυτό μας και δυστυχώς τα δυναμώνουμε. Φαντάζει σαν να εξαφανίζονται όταν τα καταπιέζουμε. 

Στην πραγματικότητα όμως συνεχίζουν να υφαίνουν τα νήματα της ζωής μας, να επηρεάζουν τις αποφάσεις μας και τις επιλογές μας σε ασυνείδητο επίπεδο. Κάθε φορά που συμβαίνει αυτό, η απόσταση από τον καλύτερό μας εαυτό γίνετε όλο και πιο μεγάλη. 

Τι θα μπορούσαμε να κάνουμε για να είμαστε αυτό που νιώθουμε … 

Μπορούμε να προσπαθήσουμε … 

• Να παρατηρούμε τι αισθανόμαστε, πότε και γιατί

• Να αποδεχτούμε όλα τα συναισθήματά μας, τόσο τα θετικά όσο και τα αρνητικά

• Να μην κρίνουμε ποτέ τον εαυτό μας όταν βιώνουμε κάποιο δυσάρεστο συναίσθημα, ανεξάρτητα από το πόσο ή όχι μας αρέσει. 

• Να ακούμε τα μηνύματά τους και να αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τον τρόπο που τα διαχειριζόμαστε
 
Τότε και μόνο τότε γινόμαστε αισθητά ειλικρινείς και αυθεντικοί με τον εαυτό μας και οι άλλοι άνθρωποι μας τιμούν με την εμπιστοσύνη τους. 

Καθώς παρατηρούμε, αποδεχόμαστε και εμπιστευόμαστε τα συναισθήματά μας, ανακαλύπτουμε και αυτό που πραγματικά είμαστε, γιατί αυτό που νιώθουμε είναι και αυτό που είμαστε και αυτό που επιλέγουμε να κάνουμε με τα συναισθήματα μας είναι και αυτό που επιλέγουμε να γίνουμε … 




Μαρία Πέππα – Κλινική Υπνοθεραπεύτρια 

Σε υπολογίζουν.....όταν δεν αφήνεις περιθώριο για κάτι άλλο...!!!!

Δικοί σου άνθρωποι…. 

Σε έχουν φτάσει πολλές φορές στα όρια σου….. 

Αφού δείχνουν…να μην τα σέβονται!!!! 

Ενώ τους προσφέρεις τόσα πολλά δεν εννοούν…. 

Να βοηθήσουν έστω και λίγο στις δεκάδες υποχρεώσεις…… 

Που έχεις επωμιστεί….με συνέπεια αυτή η τακτική….. 

Να σε βγάζει συχνά εκτός εαυτού!!!! 

Αν και το έχεις ζητήσει επανειλημμένως... αδιαφορούν!!!!! 

Φτάνουν μάλιστα στο σημείο να μην καταλαβαίνουν ούτε….. 

Πως πρέπει να κάνουν ησυχία τις ώρες που κοιμάσαι… 

Γιατί θέλεις να ξεκουραστείς αφού το έχεις απόλυτη ανάγκη….. 

Ειδικά τις μέρες που νοιώθεις να σε καταβάλλει….. 

Εντελώς η κούραση!!!!! 

Αυτό σε οδηγεί συχνά σε ξεσπάσματα…. 

Μια και σε πνίγει το δίκιο βλέποντας να κοιτάζει ο καθένας… 

Την βολή του…… χωρίς να σου δίνει καμία σημασία!!!!! 

Θυμώνεις….. 

Να μην σε λογαριάζουν πιστεύοντας πως αντέχεις τα πάντα….. 

Όταν έρχονται στιγμές που αισθάνεσαι τελείως αδύναμος….. 

Να ανταπεξέλθεις ακόμα και στα πιο απλά πράγματα!!!!! 

Η φράση….. 

«Σιγά….. δεν κάνεις και τίποτα σπουδαίο»…… 

Σε έχει φέρει πολλές φορές ένα βήμα πρίν την νευρική κρίση…. 

Εξ αιτίας της αναισθησίας που τους διακρίνει …… 

Για την οποία όμως…… 

Λυπάμαι που στο λέω….. 

Είσαι αποκλειστικά υπεύθυνος!!!!! 

Τους ΕΜΑΘΕΣ…. να φέρονται έτσι…. 

Λόγω της υποχωρητικότητας που δείχνεις κάθε φορά…. 

Που αρνούνται…… να αναλάβουν τις ευθύνες τους!!!!! 

Κατανοητό πως κάποιος πρέπει να κάνει τις δουλειές… 

Που αποφεύγουν.... αλλά γιατί πρέπει να τις φορτώνεσαι…. 

Πάντα εσύ;;;; 

Κοίτα τώρα…..που σε έχει φέρει αυτό!!!!! 

Αντί να το εκτιμήσουν δείχνοντας ανάλογη συμπεριφορά…… 

Θεωρούν υποχρέωση σου να τους καλύψεις…. 

Περιμένοντας μάλιστα…..τα πάντα στο χέρι!!!!!! 

Είναι πεπεισμένοι πως θα τους υπηρετείς υπάκουα μια ζωή …… 

Χωρίς καμία διαμαρτυρία……οπότε σφυρίζουν αδιάφορα….. 

Για οποιαδήποτε σωματική ή ψυχική κούραση νοιώθεις!!!!! 

Σκέφτονται πως δεν έχεις ανάγκη αφού θα τα βγάλεις πέρα….. 

Ως συνήθως…..οπότε πάνε παρακάτω!!!!! 

Τόσο απλά!!!!! 

Αν θέλεις λοιπόν να αλλάξει η κατάσταση…… 

Ένας τρόπος υπάρχει!!!!! 

Να φωνάξεις δυνατά και καθαρά προς κάθε κατεύθυνση…… 

ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ…….. 

Αλλά να το εννοείς!!!!!! 

Θα σε ακούσουν…… μόνο αν διαπιστώσουν…. 

Πως είσαι αποφασισμένος να τηρήσεις ότι λες…… 

Χωρίς καμία παρέκκλιση..... για κανέναν!!!!! 

Αν πάλι δεν συμμορφωθούν….. 

Κακό του κεφαλιού τους διότι πολύ απλά….. 

Δεν πρόκειται να έχουν αυτά που ΑΠΑΙΤΟΥΝ από σένα….. 

Ενώ είναι δική τους υποχρέωση να τα κάνουν!!!!! 

Χαλάρωσε λοιπόν….. 

Ανέκτησε την ψυχραιμία σου…… 

Διότι όποιος χάνει την γαλήνη του……χάνει τα πάντα!!!!! 

Ξεστομίζει κουβέντες που δεν πρέπει…… 

Την πληρώνουν άδικα κάποιοι που δεν φταίνε…… 

Και στο τέλος….. 

Αντί να βρει το δίκιο του…τον βρίζουν όλοι… 

Για ανάρμοστη συμπεριφορά….και ψυχολογικό πόλεμο!!!!!! 

Εκεί δηλαδή που του χρωστάνε…..του παίρνουν και το βόδι!!!! 

Γι’ αυτό η καλύτερη λύση είναι να καταλάβουν… 

Πως αν δεν αναλάβουν άμεσα τις ευθύνες…… 

Που τους αναλογούν……θα υποστούν τις συνέπειες!!!!! 

Απλά…λιτά…και περιεκτικά!!!!! 

Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό….. 

Από την εσωτερική σου ηρεμία!!!! 

Ούτε οι υποχρεώσεις του σπιτιού…ούτε των παιδιών…. 

Ούτε του συντρόφου!!!!! 

Με σπασμένα νεύρα και χάλια ψυχολογία…. 

Δεν είσαι χρήσιμος…ούτε καν για τον εαυτό σου!!!!! 

Με το παραμικρό γίνεσαι έξαλλος φορτίζοντας…. 

Την ήδη ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα!!!!! 

Οι φωνές….. οι τσακωμοί…..οι καυγάδες….. 

Δεν προσφέρουν τίποτα ουσιαστικό…..ούτε βοηθούν…… 

Να βρεθεί λύση!!!!! 

Δεν είμαι εκείνη που θα σου πει…. 

Κάνε υπομονή…….όλα θα περάσουν διότι γνωρίζω…. 

Πως αν δεν αλλάξει κάτι σύντομα..... 

'Οσο περνάει ο καιρός τα πράγματα….. 

Θα χειροτερεύουν ολοένα και περισσότερο!!!!! 

Όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο….. 

Είναι έξω από τον χορό…και πολλά τραγούδια λέει!!!! 

Γι’ αυτό θυμώνω όταν ορισμένοι…… 

Παριστάνοντας τους καλούς….. 

Πετάνε μια τάχα μου «συμβουλή» εκ του ασφαλούς…… 

Χωρίς να έχουν βιώσει….. αυτό που περνάς…. 

Για να γνωρίζουν από πρώτο χέρι….. πως αισθάνεσαι!!!!! 

Το θέμα δεν είναι να κουκουλώσεις… 

Ότι σε ενοχλεί κάνοντας πως δεν υπάρχει….. 

Γιατί κάποια στιγμή θα μαζευτούν πολλά…… 

Που θα δημιουργήσουν μέσα σου….τέτοια πίεση… 

Ίδια σαν και αυτή μιας ελαττωματικής χύτρας….. 

Και τότε η έκρηξη θα είναι επικίνδυνη….. 

Με απρόβλεπτες συνέπειες!!!!! 

Δεν υπάρχει λόγος να συμβεί… 

Όταν μπορείς να το προλάβεις....απαιτώντας… 

Να σου φέρονται….. όπως σου αξίζει!!!! 

Αν δεν προστατεύσεις τον εαυτό σου….. 

Διαφυλάτοντας την ηρεμία που χρειάζεσαι….. 

Μην περιμένεις να το κάνει κανένας!!!!!! 

Οι γύρω συμπεριφέρονται….όπως τους επιτρέπουμε!!!!! 

Όποιοι έμαθαν να εκμεταλλεύονται την καλοσύνη σου…. 

Καιρός….. να ξεμάθουν!!!!! 

Μόνο που για να γίνει αυτό…πρέπει να μην θεωρούν….. 

Τίποτα δεδομένο…..ούτε καν εσένα!!!!! 

Μπορεί να σου φαντάζει λίγο σκληρό αλλά….. 

Αν δεν πατήσεις πόδι η κατάσταση θα είναι συνεχώς έκρυθμη….. 

Ρίχνοντας όλοι τις ευθύνες σε σένα κάθε φορά…… 

Που θα ξεσπάς….όταν ο κόμπος φτάνει στο χτένι!!!!!! 

Αφού είμαστε υπεύθυνοι για τις πράξεις μας….. 

Πρέπει να είναι ανάλογες….. του χαρακτήρα που έχουμε!!!! 

Αν επηρεάζονται κάθε φορά από την συμπεριφορά των άλλων….. 

Το αποτέλεσμα….πάντα θα μας αδικεί!!!! 

Όλα μοιάζουν αδύνατα….μέχρι την στιγμή… 

Που θα τολμήσουμε!!!!! 

Όλοι στρέφονται εναντίον…..μέχρι την στιγμή…. 

Που θα «συμμαχήσουμε»….. με τον καλό μας εαυτό!!!! 

Τίποτα δεν μπορούμε να αλλάξουμε…… 

Αν αφήνουμε την πρωτοβουλία στους άλλους!!!!! 

Ότι και να αποφασίσεις….. 

Να θυμάσαι πως για ότι ζούμε….. 

Δεν είναι υπεύθυνη καμία μοίρα….. 

Αλλά ΠΑΝΤΑ…… 

Οι επιλογές που κάνουμε!!!! 




Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ 

Ο δρόμος προς το Πνεύμα λέγεται αφύπνιση και ενθύμηση...!!!!

Λέγεται αφύπνιση ... και ενθύμηση.... γιατί δεν χρειάζεται να μάθετε κάτι.... απλώς να ξυπνήσετε ... και να θυμηθείτε.... και δύο τρόπους....

έχει ο άνθρωπος να τα βιώσει αυτά.... είτε μέσα από επίπονα μονοπάτια ..... είτε με την μόνιμη αναθέρμανση της καρδιάς. Πώς αναθερμαίνεται η Καρδιά ? Με την εκγύμναση ? 

Ποια εκγύμναση ? μα του Νου... όπου Νους = Καρδιά ... 

Το μυαλό = πνεύμα.... και οφείλει να μετατραπεί σε Άγιο Πνεύμα.... όταν ενεργοποιηθεί η καρδιά = Νους.... ο οποίος θα γίνει Ναός.... 

το μυαλό όταν λειτουργεί με το εγώ.... είναι δεμένο μόνο με το βιολογικό κομμάτι που δεν έχει και μεγάλη διαφορά από τα άλογα ζώα.... 

άλογα = δεν έχουν λόγο... 

εμείς έχουμε τον λόγο... αλλά αν τον αφήσουμε στο μυαλό μας... τότε ο λόγος γίνεται πόνος.... Όταν όμως ο λόγος μεταφερθεί στην καρδιά.... όχι σαν όργανο πόνου.... αλλά σαν Νους που μέσα του Κατοικεί ο Ιησούς.... το Φως της Καρδιάς εκτοξεύεται στο μυαλό και τότε έρχεται το Άγιο Πνεύμα..... όλο αυτό πως γίνεται? 

Μόνο με τον Ιησού.... Εκείνος όταν μας νιώσει έτοιμους, αρχίζει την προετοιμασία.... πως ? θα στείλει Πνευματικό δάσκαλο εκπαιδευτή για να μας προετοιμάσει .... και όταν Εκείνος καταλάβει ότι είμαστε έτοιμοι.... τότε Φωτίζει και ετοιμάζει τον άνθρωπο για την Θέωση ... Όπου η Θέωση είναι ένα πολύ σπάνιο μονοπάτι . 




Δωροθέα 

Τι είναι το Πάσχα τελικά ?

Μήπως είναι ..πόσο πάει φέτος το κατσίκι ? 

Μήπως είναι… εσείς που θα ψήσετε ? 

Μήπως είναι… ακρίβυναν όλα? 

Μήπως είναι … τι καιρό θα κάνει ? 

Μήπως είναι … τι χρώμα θα βάψεις εσύ τα αβγά ? 

Μήπως είναι … εσείς κάνετε μαγειρίτσα ? 

Μήπως είναι… τι λαμπάδα θα πάρουμε ? 

Μήπως είναι … τι να φορέσω στην Ανάσταση ? 

Μήπως είναι… πόσες δουλειές έχω να κάνω ? 

Μήπως είναι… τι ετοιμασίες έχουμε για το τραπέζι της Κυριακής ? 

Μήπως είναι… το μυαλό μας λαβωμένο τόσο πολύ ? 

Μήπως τελικά έχουμε φύγει έτη φωτός από το νόημα ? 

Μήπως έχουμε δώσει τόση σημασία στην κοιλιακή μας χώρα η οποία για 40 μέρες για κάποιους ήταν σε νηστεία? Μια νηστεία που «ευτυχώς» σε κάποιους τομείς την προσαρμόσαμε αφού βρέθηκε τυρί από σόγια ? 

Μια νηστεία που την κάναμε για να κλαιγόμαστε ? 

Μήπως όλη μας την προσοχή την δίνουμε τελικά σε αυτά τα δύο γεύματα ? Του Μεγάλου Σαββάτου και της Κυριακής του Πάσχα ? 

Τελικά τι είναι το Πάσχα γιορτή φαγητού ? ή διαδρομή κατάνυξης, βαθιάς αναζήτησης και Ανάταση ψυχής ? 




Δωροθέα 

Τα νεύρα σου «κρόσσια»...!!!!

Τα νεύρα μας, όλων μας έρχονται στιγμές που σπάνε, που γίνονται όπως ακούμε τη φράση συχνά, κρόσσια. Ποια είναι η ανάγκη μας τότε, σε εκείνο το διάστημα? Να μπορέσουμε να ξεσπάσουμε, να μπορέσουμε να ξεθυμάνουμε. Κι όμως δεν έχουμε πάντα τη δυνατότητα να το κάνουμε και να καταφέρουμε να φέρουμε το νευρικό μας σύστημα σε μία ισορροπία. 

Όμως ένας νευριασμένος άνθρωπος, όταν κάνει προσπάθεια να έρθει σε μία ισορροπία, μέσα από μορφή βίας ή εξαναγκασμού, όλο αυτό δεν θα του βγει σε καλό. Καθώς τα νεύρα μας όταν φτάνουν σε σημείο τέτοιο καλό είναι να έχουμε τρόπο να τα ηρεμούμε. 

Το ίδιο γίνεται και με τα παιδιά μας. Τα παιδιά χωρίς να το θέλουν βιώνουν καταστάσεις και γεγονότα, τα οποία δεν είναι δική τους επιλογή. Έτσι τα παιδιά έρχονται κάποια στιγμή που δεν αντέχουν άλλο και έτσι θα ξεσπάσουν. 

Ο τρόπος που επιλέγουν τα παιδιά να ξεσπάσουν είναι είτε να τσιρίζουν με μία μικρή αφορμή. Να χτυπούν και να σπάνε τα παιχνίδια τους, να χτυπούν τα μικρότερα αδέρφια τους, να ξεσπούν με φασαρία στην τάξη ή σε έναν τους συμμαθητή. 

Κι όμως η εκτόνωση είναι ένα απαραίτητο συστατικό για την ισορροπία και υγεία του κάθε ανθρώπου, ανεξαρτήτου ηλικίας. 

Το ζητούμενο λοιπόν δεν είναι να πνίγουμε τα νεύρα μας, αλλά να μάθουμε να διοχετεύουμε αυτή την ενέργεια - σεισμού κατευθυνόμενη για να μην έχει επιπτώσεις αλλά και απώλειες. 
Ένας τρόπος και για μας αλλά και για τα παιδιά είναι τα παλαμάκια. Να χτυπάμε παλαμάκια με ρυθμό ή και χωρίς ρυθμό. Να επιλέξουμε ένα μέρος όπου μπορούμε να φωνάξουμε δυνατά. 

Άλλος τρόπος είναι ο χορός, να βάλουμε τον αγαπημένο μας ρυθμό - κομμάτι με ακουστικά για να μην ενοχλούμε τους γείτονες ( για να μην κάνουμε τα δικά τους νεύρα κρόσσια). Άλλος τρόπος είναι η ζωγραφική ή ένας ωραίος μαξιλαροπόλεμος. 

Αν λοιπόν το παιδί μας ή εμείς έχουμε τα νεύρα μας, ας οργανώσουμε στιγμές αποσυμφόρησης με τους παραπάνω τρόπους. Αυτές οι στιγμές αποσυμφόρησης αν γίνονται πριν από το φαγητό είναι ένα βάλσαμο, καθώς όταν τρώμε με νεύρα το φαΐ γίνεται δηλητήριο. Πριν από το διάβασμά του, του παιδιού, ή πριν από τις δουλειές μας. 

Μετά από το σχολείο του και μετά από τη δουλειά μας. 

Όλο αυτό το αντιστρές πλάνο θα βοηθήσει τόσο εμάς τους μεγάλους, αλλά και τα παιδιά. Καθώς τα παιδιά, όπως κι εμείς συλλέγουν θυμό και δεν μπορούν να τον εκτονώσουν. Άρα αν το παιδί μας είναι στο σχολείο και αντιμετωπίζει ένα σορό «μη» και γυρίζει στο σπίτι και έχει την ίδια κατάσταση, θα αρχίσει να ξεσπά. 

Μπορεί το ξέσπασμά του να μην είναι πάντα με φωνές, αλλά να είναι και με πυρετό. Όπου και ο πυρετός είναι μία μορφή έκρηξης θυμού, αλλά προς τα μέσα. Ενώ η δική μας έκρηξη θυμού, αν δεν φωνάζουμε μπορεί να είναι μυοσκελετικά προβλήματα, συνάχι, αλλεργίες, πονοκέφαλοι. Η γνώση και η σωστή χρήση αυτής, είναι θεραπεία και προστασία. 




Δωροθέα