Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

Ζούμε σε ένα κόσμο συμπτωμάτων...!!!!

Τα συμπτώματα είναι η κυρίαρχη κατάσταση που επικρατεί στην ανθρωπότητα αυτή τη στιγμή. Δεν κυριαρχεί η πρόληψη, ούτε η κατανόηση, ούτε η αποδοχή, ούτε η θεραπεία.

Οι μορφές των συμπτωμάτων είναι άπειρες. Όποια μέρα και αν δει κανείς τις ειδήσεις για το τι συμβαίνει στον κόσμο, το μόνο που βλέπει είναι οι διάφορες μορφές που παίρνει η ταύτιση, το Εγώ. Βία, φανατισμός, συγκρούσεις, εγωισμός, ταύτιση με ιδεολογίες, ταύτιση με αντικείμενα, διαμόρφωση ταυτότητας ("είμαι αυτός/ή") σύμφωνα με την ανατροφή και την παιδεία, εκμετάλλευση, ψυχοσωματικές ασθένειες, ατυχήματα, δυστυχήματα, θάνατοι, ψυχικός και σωματικός πόνος... 

Το μεγαλύτερο ποσοστό όλων αυτών οφείλεται στην ανικανότητά μας να ζούμε στο τώρα, χωρίς ταυτίσεις και χωρίς να νιώθουμε ανεπαρκείς. 

Το τι θα μπορούσε να αποφευχθεί δεν έχει νόημα να το συζητάμε. Μόνο το τι μπορούμε να κάνουμε τώρα έχει νόημα. Οι γνώσεις υπάρχουν και οι θεωρίες είναι πλέον επιβεβαιωμένες. Ίσως αυτό που λείπει είναι να περάσουμε από την ατομική θεραπεία στη μαζική πρόληψη. Και αυτό θα μπορούσε να γίνει μόνο με έναν τρόπο: με την κατάλληλη εκπαίδευση των ανθρώπων στα σχολεία. 

Το να θεραπευτεί ένας υποψήφιος γονιός από την αίσθηση της ανεπάρκειάς του και τους φόβους του, είναι ήδη κάτι πολύ σημαντικό. Αλλά το να εκπαιδεύεται ο καινούργιος άνθρωπος από μικρή ηλικία στο πώς να προστατευτεί για να μην αναπτύξει την αίσθηση της ανεπάρκειας και διάφορους άλλους φόβους, είναι ίσως πιο σημαντικό. Και σίγουρα θα είχε αποτελέσματα που θα γίνονταν εμφανή σε όλους τους τομείς της κοινωνίας.

Τι καλύτερο θα μπορούσε να γίνει στον κόσμο, από μια συμφωνία μεταξύ κάποιων χωρών για μια "κοινή εκπαιδευτική πολιτική"; Όπου θα λαμβάναμε επιτέλους υπόψη μας τον κοινό παρονομαστή όλων μας και θα ξεφεύγαμε από τις - κυριολεκτικά και επιστημονικά αποδεδειγμένες -  επίπλαστες διαφορές μας. 

Το σχολείο είναι ένας χώρος από τον οποίο περνάνε σχεδόν όλοι οι άνθρωποι των αναπτυγμένων και αναπτυσσόμενων χωρών. Δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο που θα μπορούσε να φιλοξενήσει ένα τέτοιο σχέδιο. 

Και δεν μιλάμε για ριζική αλλαγή του εκπαιδευτικού συστήματος, αλλά για ριζική αλλαγή της αντίληψης για το τι είναι ο άνθρωπος και ποιες είναι οι πραγματικές του ανάγκες. Όχι ποιες είναι οι ανάγκες του οικονομικού συστήματος, της αγοράς εργασίας ή των εδραιωμένων συμφερόντων. 

Οι πραγματικές ανάγκες των ανθρώπων είναι πολύ συγκεκριμένες και ήταν πάντοτε οι ίδιες : η άνευ όρων αποδοχή, η αγάπη, η κατανόηση, η ελευθερία έκφρασης και οτιδήποτε προκύπτει από αυτά τα στοιχεία που διαμορφώνουν τον κοινό μας παρονομαστή.

Απ' την άλλη, πρέπει να καταρριφθούν οι παρερμηνείες που αφορούν την αποδοχή, την αγάπη και την κατανόηση. Π.χ. αυτή τη στιγμή στους περισσότερους κυριαρχεί η εντύπωση ότι η αγάπη συνδέεται με το συναίσθημα, ότι εμπεριέχει εξάρτηση από τον άλλον, ή ότι αγαπάω σημαίνει επιθυμώ ο άλλος να με ολοκληρώσει και αντίστοιχα αναλαμβάνω κι εγώ το ρόλο να ολοκληρώσω τον άλλον, μπας και μια μέρα νιώσουμε και οι δυο ολοκληρωμένοι. 

Ή σκεφτείτε τις παρερμηνείες περί αποδοχής, όταν οι γονείς θεωρούν σωστό να λένε στα παιδιά τους "τα καλά παιδιά λένε ναι, δεν λένε όχι".

Δεν χρειάζεται να αλλάξουμε τα πάντα. Αρκεί να κάνουμε ό,τι κάνουμε πιο συνειδητά. Αφού έτσι κι αλλιώς επικοινωνούμε μεταξύ μας, αλληλεπιδρούμε, συνεργαζόμαστε, ανταλλάσσουμε ιδέες, συμβιώνουμε στο ίδιο σπίτι, στον ίδιο πλανήτη. Γιατί να μην τα κάνουμε όλα αυτά με επίγνωση;

Γιατί να προβάλλουμε συνεχώς το παρελθόν μας στο παρόν; Γιατί να αφήνουμε το φόβο να παίρνει μορφή; Τι κερδίζουμε πρακτικά με το να κατηγορούμε ή να επιρρίπτουμε τις ευθύνες στους άλλους; Ποιος πραγματικά φέρει ευθύνη για οτιδήποτε; Και ποιοι είναι οι άλλοι; 

Αν ζήσουμε σύμφωνα με αυτό που είμαστε, ο κόσμος των συμπτωμάτων μπορεί να μεταμορφωθεί σε κόσμο των θαυμάτων. Η συνταγή είναι απλή και τα μέσα όλα στη διάθεσή μας. Αρκεί να αρχίσουμε να βλέπουμε μέσα μας, για να δούμε τον κόσμο χωρίς φίλτρα, αντικειμενικά, έτσι όπως είναι. Εδώ. Τώρα.




Νίκος Μπάτρας
Διαχειριστής www.aytepignosi.com

Δείτε αν έχετε καρδιακό πρόβλημα : Αγγίξτε τις άκρες των δαχτύλων των ποδιών…!!!!

Μια ενδιαφέρουσα μέθοδος αποκαλύφθηκε πρόσφατα και η οποία δείχνει την κατάσταση της καρδιάς σας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αν είστε σε θέση να φθάσετε τα δάχτυλα των ποδιών σας τότε η καρδιά σας είναι υγιής.

Η Circulatory Physiology Journal δημοσίευσε μία μελέτη στην οποία παρουσιάζονται οδηγίες για το πώς να εξετάσετε αν η καρδιά σας λειτουργεί σωστά, αγγίζοντας τα δάχτυλα των ποδιών σας.

Η μέθοδος είναι κάτι περισσότερο από απλή και όλοι μπορούν να την δοκιμάσουν στο σπίτι.

Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να καθίσετε στο πάτωμα με τα πόδια σας τεντωμένα προς τα εμπρός και τα δάχτυλα των ποδιών σας προς τα πάνω. Τεντώστε τα χέρια σας και αγγίξτε τα δάχτυλα των ποδιών σας.

Εάν αισθάνεστε άνετα, ενώ κάνετε αυτή την κίνηση τότε η καρδιά σας είναι σε καλή υγεία.

Το Πανεπιστήμιο του Τέξας με τη βοήθεια Ιαπώνων επιστημόνων πραγματοποίησαν μια μελέτη στην οποία συμπεριελήφθησαν 526 συμμετέχοντες, ηλικίας από 20 έως 83 ετών.

Όλοι οι συμμετέχοντες στο τεστ, έλαβαν μέρος αφού πρώτα μετρήθηκαν οι αρτηρίες, η αρτηριακή πίεση και οι καρδιακές δραστηριότητες τους.

Ήρθαν στο συμπέρασμα ότι η ελαστικότητα των αρτηριών και η ελαστικότητα του σώματος έχουν άμεση σχέση μεταξύ τους.

Αυτοί που δεν μπορούσαν να φθάσουν τα δάχτυλα των ποδιών τους είχαν πραγματικά άκαμπτα αιμοφόρα αγγεία τα οποία θα μπορούσαν να είναι ένας λόγος για πολλά προβλήματα στην καρδιά.

Ο Ιάπωνας ερευνητής δρ Yamamoto δήλωσε: «Αν μπορείτε να αγγίξετε τα δάχτυλα των ποδιών σας ενώ κάθεστε ίσια, η καρδιά σας είναι ακόμα αρκετά καλή. Αλλά αν δεν μπορείτε, ίσως θα πρέπει να πάτε σε καρδιολόγο».

Αλλά ακόμα δεν θα πρέπει να φοβάστε αν δεν μπορείτε να φθάσετε τα δάχτυλα των ποδιών σας, αφού η δυσκαμψία των μυών δεν είναι πάντα σημάδι καρδιακών παθήσεων.




Το μυστικό της υγείας...!!!!

Η επίγνωση της άγνοιας είναι δύναμη. Η άγνοια της γνώσης είναι αρρώστια. Μόνον όταν μας αρρωσταίνει η αρρώστια θα πάψουμε να είμαστε άρρωστοι. Ο σοφός δεν είναι άρρωστος, μα τον αρρωσταίνει η αρρώστια. Αυτό είναι το μυστικό της υγείας. TAO TE CHING – 71 Στροφή «Όταν μπουχτίσεις από την ασθένειά σου, μόνο τότε αυτή θα εκλείψει». Αυτό, με άλλα λόγια, μας λέει ο σοφός στην 71η στροφή του Τάο Τε Κίνγκ. 

Ασθένεια μπορεί να είναι ένα απλό κρυολόγημα, ένας πυρετός, ένας πόνος ή μια σοβαρότερη αδυναμία του σώματος. Όλα τα παραπάνω, σύμφωνα με την ανατολική φιλοσοφία, αποτελούν τρόπους σωματικής εκδήλωσης αρνητικών προτύπων σκέψεων και συναισθημάτων που δε συνάδουν με την αντίληψη του Τάο. 

Σκέψεις που συνδέονται με φόβο, θυμό, ζήλια, ανησυχία και άγχος αποδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα, επηρεάζουν αρνητικά τη λειτουργία του νευρικού και ενδοκρινολογικού συστήματος και προκαλούν σωματικές και ψυχικές παθήσεις κάθε είδους. 

Η ασθένεια είναι ένας τρόπος του σώματος να μας πει ότι η ενέργειά μας δε ρέει αρμονικά και κάτι στη ζωή μας δε λειτουργεί σωστά. Εάν δε δώσουμε προσοχή στις αρχικές ενδείξεις, οι προειδοποιήσεις θα αυξάνονται σταδιακά, έως ότου αναγκαστούμε να τις λάβουμε σοβαρά υπόψη. 

Από τη στιγμή που είμαστε ενήμεροι γι’ αυτό το είδος επικοινωνίας με το σώμα μας, μπορούμε να αντιμετωπίζουμε την αρρώστια με έναν θετικό τρόπο και να ενεργούμε, κάνοντας εκείνες τις αναγκαίες αλλαγές που μπορούν να μας οδηγήσουν στην ίαση και την καλή υγεία. 

Η συνείδησή μας, η οποία διαμορφώνει την πραγματικότητά μας σύμφωνα με την κβαντομηχανική, μας δίνει τη δυνατότητα να δραστηριοποιήσουμε την ενέργειά μας και να εναρμονιστούμε με το Τάο. 

Μια παλιά κινέζικη παροιμία λέει πως, αν κάποιος έχει έναν ευτυχισμένο νου, θα αποκτήσει και ένα ευτυχισμένο σώμα. Ένας ευτυχισμένος νους δε μπορεί παρά να αρρωσταίνει και μόνο με τη σκέψη της αρρώστιας και αρνείται να σκεφτεί πως τα πράγματα θα χειροτερέψουν. 

Βλέπει την αρρώστια μόνο ως μήνυμα πως κάτι έχει κάνει λάθος και πως πρέπει να επιστρέψει γρήγορα στη φυσική κατάσταση της ευδαιμονίας. Ένας ευτυχισμένος νους γνωρίζει πως το σώμα, καθώς δεν αποτελεί ανθρώπινο δημιούργημα αλλά δημιούργημα του Τάο, είναι ικανό να θεραπεύσει κάθε αδυναμία από μόνο του. 

Ένας ευτυχισμένος νους έχει πίστη στην ικανότητα του σώματος να ζει χωρίς ασθένειες και πόνο. Ο σοφός δεν είναι άρρωστος, μα τον αρρωσταίνει η αρρώστια. Αυτό είναι το μυστικό της υγείας. Οποιοσδήποτε εθισμός, όσο σοβαρός ή ασήμαντος κι αν είναι, μας καλεί να τον σιχαθούμε. «Μόνον όταν μας αρρωσταίνει η αρρώστια θα πάψουμε να είμαστε άρρωστοι». 

Μας καλεί λοιπόν να μην αφήσουμε τις καταστροφικές μας συνήθειες να μας αποδυναμώσουν. Ξέρουμε καλά ποιες είναι αυτές και ξέρουμε ότι συνηθίζουμε να επιτρέπουμε στον εαυτό μας να αρρωστήσει από το πολύ φαγητό, το αλκοόλ, τα ναρκωτικά κάθε είδους ή ακόμα κι από την ενοχή και την ντροπή που προκαλούν όλα τα παραπάνω. 

Γνωρίζουμε επίσης ή αν δε γνωρίζουμε θα έπρεπε να παρατηρήσουμε καλύτερα για να το διαπιστώσουμε ότι η επίδραση των αρνητικών σκέψεων και συναισθημάτων στο σώμα μας μπορεί να αποβεί ολέθρια. 

Ας έχουμε λοιπόν στο νου μας τη φράση του Λάο Τσε «η άγνοια της γνώσης είναι αρρώστια» και ας επανεξετάσουμε τις εμμονές μας, τους εθισμούς μας και τις σκέψεις μας παίρνοντας οριστικά την απόφαση να μην αγνοούμε ποτέ πλέον την παρουσία τους. 




nekthl.blogspot.gr 

Τεχνικές που ενεργοποιούν και πειθαρχούν τη διαίσθηση...!!!!

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ 
Η πρώτη από αυτές είναι να τιμούμε πάντα τον συναισθηματικό καθαρισμό. Αν είμαστε συναισθηματικά μπλοκαρισμένοι και δεν ξέρουμε ή δεν μπορούμε να αντιληφθούμε τι νιώθουμε, ή αν έχουμε μπλοκάρει τόσο αποτελεσματικά αυτά που νιώθουμε ώστε να μην έχουμε πια καθόλου συναισθήματα, γινόμαστε αρνητικοί άνθρωποι και δημιουργούμε επίσης αρρώστιες στο σώμα μας. 

Διατηρώντας τα συναισθήματά μας καθαρά δεν μπορεί να παραμείνει μέσα μας η συναισθηματική αρνητικότητα και γινόμαστε όλο και πιο πολύ ανάλαφροι. Αυτό ανοίγει το διαισθητικό κανάλι επειδή μας επιτρέπει να έχουμε μια καθαρή αίσθηση αγάπης. 

Μας φέρνει πιο κοντά στη χωρίς όρους αγάπη και μας καθιστά αβλαβείς. Αλαφραίνει την ποιότητα της συχνότητάς μας, για να το πούμε έτσι, και επομένως η καθοδήγηση που παίρνουμε είναι καθαρή και κινείται ανεμπόδιστα όταν μπει στο σύστημά μας. Αυτό απαιτεί να καθαρίζουμε τον εαυτό μας καθημερινά από τον αντίκτυπο των συναισθηματικών μας αντιδράσεων. 

Όπως ακριβώς αποβάλλουμε τα σωματικά απόβλητα και τις τοξίνες, έτσι πρέπει να αποβάλλουμε και τα συναισθηματικά απόβλητα και τις τοξίνες. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ολοκληρώνουμε τις συναισθηματικά ημιτελείς υποθέσεις, να μην πέφτουμε για ύπνο θυμωμένοι, να φροντίζουμε να μην νιώθουμε μολυσμένοι συναισθηματικά, και να μαθαίνουμε να δουλεύουμε με τα συναισθηματικά ρεύματα ενέργειας και να τα τιμάμε. 

ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ 
Η δεύτερη προϋπόθεση είναι ένα υγιεινό πρόγραμμα διατροφής. Όταν ο οργανισμός βρίσκεται σε τοξική κατάσταση δεν μπορεί να λειτουργήσει η διαίσθηση. 

ΤΡΙΤΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ 
Η τρίτη προϋπόθεση είναι να τιμάμε την καθοδήγηση που παίρνουμε. Ο συναισθηματικός και σωματικός καθαρισμός οδηγεί στην διαίσθηση και η διαίσθηση μας μαθαίνει πως να αντιδράμε. Πρέπει να είστε διατεθειμένοι να ακούτε τι λέει η διαίσθησή σας και να ενεργείτε ανάλογα. Πολλοί δεν θέλουν να ακούσουν αυτά που μπορούν πολύ εύκολα να ακούσουν και γι’ αυτό αρνούνται ότι ακούνε κάτι. 

ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ 
Η τέταρτη προϋπόθεση είναι να επιτρέψουμε στον εαυτό μας έναν προσανατολισμό ανοιχτής επικοινωνίας με τη ζωή μας και το Σύμπαν, να προσεγγίζουμε τα ερωτήματα της ζωής μας με μια αίσθηση πίστης και εμπιστοσύνης ότι υπάρχει ένας λόγος για όλα όσα συμβαίνουν και ότι αυτός ο λόγος, στον πυρήνα του, είναι πάντα συμπονετικός και καλός. 

Αυτή είναι μια ουσιαστική σκέψη που πρέπει να υπάρχει και να λειτουργεί για να ενεργοποιηθεί και να καλλιεργηθεί η διαίσθηση. Τι είναι όμως η διαίσθηση και πως λειτουργεί; 

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…




Η ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ GARY ZUKAV revealedtheninthwave

Το «εργαλείο» της δυαδικότητας...!!!!

Δεν ήρθαμε εδώ για να πολεμήσουμε το σκοτάδι. Δεν είναι η δουλειά μας αυτή. Δουλειά μας είναι να αποδεχτούμε ό,τι μας παρουσιάζεται και να τα φέρουμε σε ισορροπία.

Τι είναι άλλωστε το σκοτάδι; Μήπως είναι ένα μέρος της δυαδικότητας αυτού του υλικού κόσμου όπου στην κυριολεξία απλά δεν πέφτει φως; Γιατί έχουμε δαιμονοποιήσει τόσο το σκοτάδι; Μήπως μάς έχει μείνει από τότε που είμασταν παιδιά; Όπου ό,τι δεν βλέπαμε, δεν το γνωρίζαμε και το φοβόμασταν;

Έτσι απλά! Γιατί κανείς δεν μας έμαθε ότι το σκοτάδι είναι ένα μέρος αυτού του κόσμου, ένα μέρος της ύπαρξής μας.

Πόσο χρήσιμο είναι άραγε αυτό το "κακό" σκοτάδι; Έχουμε σκεφτεί άραγε;

Αν δεν υπήρχε το σκοτάδι θα εκτιμούσαμε άραγε το φως; Θα μπορούσαμε να κλείσουμε τα μάτια και να ηρεμήσουμε, να κοιμηθούμε; Να χαμηλώσουμε τα φώτα και να φτιάξουμε ατμόσφαιρα; Να ακούσουμε μια μελωδική μουσική και να μας επηρεάσει ευχάριστα; Να φωτίσουμε καλλιτεχνικά ένα κτίριο, ρομαντικά το δωμάτιό μας, να τραβήξουμε μια υπέροχη εκφραστική φωτογραφία με ωραίες φωτοσκιάσεις!

Νάτο! Είπα φωτοσκιάσεις! Χωρίς τις απαραίτητες σκιές δεν μπορεί να εκφραστεί ένας φωτογράφος, ένας ζωγράφος. Ακόμα και ένα γλυπτό έργο ζωντανεύει όταν μόνο φωτιστεί κατάλληλα, για να αναδειχτούν μέσα από την φωτοσκίαση οι καμπύλες και το τρισδιάστατο του έργου. 

Μα και στο θέατρο και στον κινηματογράφο εκμεταλλεύονται κατάλληλα τις εναλλαγές από το φως και το σκοτάδι για να αναδείξουν μια σκηνή. Γιατί και τα δύο είναι απαραίτητα. Είναι όπως ο ήχος και οι παύσεις στην μουσική. Χωρίς τις παύσεις, την προσωρινή δηλαδή έλλειψη ήχου, από μόνες τους οι νότες δεν θα είχαν καμιά αξία. Ένας μονότονος θόρυβος θα ακουγόταν.

Βλέπουμε λοιπόν ότι οι νότες με το αντίθετό τους την σιωπή και το φως με το αντίθετό του το σκοτάδι, όταν συνδυαστούν αρμονικά, κάνουν τον κόσμο αυτό ολοκληρωμένο. Οι αντιθέσεις βοηθάνε να αναδειχτεί όλη η ομορφιά του και να γίνει περισσότερο ενδιαφέρουσα η ζωή, λιγότερο ανιαρή.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και μέσα μας. Το εσωτερικό μας σκοτάδι, οι παραξενιές μας, οι φοβίες μας, ο κακός μας χαρακτήρας, όλα αυτά που τα λέμε αρνητικά στοιχεία του εαυτού μας, τα δαιμονοποιούμε γιατί δεν μας αρέσουνε και τα κακιώνουμε. Το ίδιο ισχύει και με τους συνανθρώπους μας. 

Όταν δούμε ένα στραβό σε κάποιον άλλον τον κατηγορούμε, τον στοχοποιούμε και του βάζουμε την ετικέτα του τοξικού. Δεν καταλαβαίνουμε ότι το αρνητικό κομμάτι του εαυτού μας και ο άσχημος χαρακτήρας κάποιου άλλου εμφανίζονται στην ζωή μας για να το δούμε και να επιλέξουμε αυτό που μας ευχαριστεί. Το θετικό, την αγάπη, την καλοσύνη. 

Ακόμα καλύτερα για να μάθουμε από αυτό και να συνδυάσουμε αρμονικά τις εμπειρίες μας από το "κακό" και το "καλό" όπως λέμε, που ήρθαν στην ζωή μας, για να την κάνουμε αρμονικότερη, πληρέστερη και ολοκληρωμένη. 

Διάβασα κάπου ότι οι δοκιμασίες μας είναι άγγελοι μεταμφιεσμένοι που ήρθαν στον τρισδιάστατο πλανήτη της δυαδικότητας να στρώσουν τον «παιχνιδότοπο» για μας, έτσι ώστε μέσα από τις δυσκολίες να μάθουμε να τις ισορροπούμε αρμονικά μαζί με τις ευκολίες και να πάρουμε το μάθημά μας, κι έτσι η ψυχή μας να προχωρήσει και να εξελιχτεί.

Χωρίς την δυσκολία στην ζωή μας δεν θα μάθουμε την ευκολία. Χωρίς το αρνητικό δεν θα καταλάβουμε το θετικό. Χωρίς το σκοτάδι δεν θα μπορέσουμε να αντιληφθούμε το μεγαλείο του φωτός. Χωρίς το κακό δεν θα μάθουμε την αξία του καλού. 

Αλλά μην ξεχνάμε καλό και κακό δεν υφίσταται. Και τα δύο είναι απλά γεγονότα και εξίσου απαραίτητα για μας. Το κάθε ένα έχει την αξία του, την δικιά του χρησιμότητα και έναν διαφορετικό αλλά εξίσου απαραίτητο ρόλο να παίξει.

Ας θυμηθούμε το γιν γιανκ. Μέσα στο φως ενυπάρχει το σκοτάδι όπως μέσα στο σκοτάδι ενυπάρχει το φως. Και τα δύο μαζί κάνουν ένα μαγικό γάμο που οδηγεί στην απόλυτη ολοκλήρωση.

Το καλό και το κακό, το φωτεινό και το σκοτεινό σχηματίζονται μέσα στο μυαλό μας και «παίρνουν σάρκα και οστά» από τους αντίστοιχους νευρώνες του εγκεφάλου τους οποίους ερεθίζουν. Από τις πεποιθήσεις μας, τις προκαταλήψεις μας, τις γνώσεις μας ακόμα, σχηματίζουν τις ανάλογες σκέψεις στο μυαλό μας και μας κάνουνε να «βλέπουμε» τα πράγματα με διαφορετικό μάτι. 

Απόδειξη ότι ο κάθε άνθρωπος βλέπει τα ίδια πράγματα διαφορετικά. Σε άλλους αρέσει το κόκκινο, σε άλλους το πράσινο, σε άλλους το μαύρο. Με τον ίδιο τρόπο το φαγητό που αρέσει σε μένα το απεχθάνεσαι εσύ. 

Επίσης ένα τραγούδι ή ένα είδος μουσικής ή ένα βιβλίο ή μια ταινία μπορεί σε κάποιους να αρέσει και σε κάποιους άλλους να μην αρέσει. Αυτό είναι το μεγαλείο της δυαδικότητας, της ποικιλίας αυτού του κόσμου και της ελεύθερης επιλογής, της ελεύθερης βούλησης.

Για σκεφτείτε να ζούσαμε σε έναν κόσμο φλατ, τελείως επίπεδο, χωρίς εναλλαγές, χωρίς διαφορετικές επιλογές, πόσο ανιαρή θα ήταν η ζωή μας και πόσο δέσμιοι και ανελεύθεροι θα νιώθαμε; 

Να ήταν μόνο μέρα ή μόνο νύχτα, να υπήρχε μόνο φως ή μόνο σκοτάδι, να μην υπήρχαν εποχές να είχαμε συνέχεια καλοκαίρι ή μόνο χειμώνα, να είχαμε ένα μόνο φαγητό να φάμε, όπου και αν πηγαίναμε να βλέπαμε τα ίδια δέντρα, τα ίδια λουλούδια, να υπήρχε μόνο θάλασσα ή μόνο ξηρά, χωρίς ποτάμια, χωρίς βουνά, όλο πεδιάδες. 

Τα ζώα να μην είχαν αυτή την ποικιλία, να υπήρχε ένα μόνο είδος και όλοι οι άνθρωποι να είμασταν ίδιοι, να είμασταν μόνο άντρες ή μόνο γυναίκες, μόνο λευκοί ή μόνο μαύροι ή μόνο κίτρινοι και όλοι να είχαμε τις ίδιες απόψεις, πως θα μπορούσαμε κι αλλιώς αφού δεν θα 'χαμε διαφορετικές εμπειρίες και επιλογές.

Και τότε, θα είμασταν ευχαριστημένοι; πάλι δεν θα 'μασταν, γιατί θα πλήτταμε. Θα ζούσαμε μέσα στην ανία και στην βαρεμάρα, η ζωή μας δεν θα είχε κανένα νόημα. Σκέτη κόλαση!

Κόλαση; Για σκεφτείτε το! Αυτό δεν είναι κόλαση; Να μην είσαι ελεύθερος, να μην έχεις διαφορετικές επιλογές και να μην μπορείς να επιλέγεις ελεύθερα αυτό που σε ευχαριστεί να πας, να κάνεις, να φας, να σκεφτείς. 

Να έχει επιλέξει το πως θα ζεις κάποιος άλλος για σένα. Ακόμα και αν αυτός ο άλλος είναι ο ίδιος ο θεός σου. Αυτός που σε έφτιαξε. Πόσο θεός θα ήταν αυτός για σένα; Μάλλον με τύραννο θα έμοιαζε και όχι με Θεό! Χωρίς αγάπη για σένα! Αυτό είναι αγάπη; Να μην έχεις επιλογές; Όχι βέβαια!

Ο αληθινός Θεός είναι Αγάπη! Είναι Φως! 
Μας έχει φτιάξει κατ’ εικόνα και ομοίωση με Εκείνον. Αλλά δεν μας υποχρέωσε για τίποτα. Μας χάρισε την ελευθερία της επιλογής. Να γευτούμε και να επιλέξουμε ό,τι μας αρέσει. Ακόμα και Αυτόν τον Ίδιο. 

Μας λέει: Εγώ Είμαι Εδώ! Είμαι Παντού! Όπου γυρίσεις Είμαι. Αν θέλεις Έλα! Σε περιμένω να έρθεις στην αγκαλιά Μου. Αλλά αν το θες. Αν το επιλέξεις. Αλλιώς δεν θα ’χει αξία, ούτε για σένα ούτε για Μένα. Σε θέλω να έρθεις να λάβεις την Περιουσία σου που σε περιμένει. Να ενωθείς μαζί Μου και να γίνεις Ένα με Εμένα, φτάνει να το θέλεις. Γιατί Θεοί Εστέ! Αρκεί να το επιλέξετε!

Ας αναγνωρίσουμε το σκοτάδι μέσα μας και έξω μας και ας το αγαπήσουμε. Ας αναγνωρίσουμε την διαφορετικότητα του συνανθρώπου μας, τις διακυμάνσεις του ίδιου του εαυτού μας και ας νιώσουμε ευγνωμοσύνη για ό,τι μας προσφέρθηκε, ό,τι μας χαρίστηκε, την ελευθερία μας, την ίδια την ζωή μας, που είναι τόσο μαγική και υπέροχη.

Ας ευχαριστούμε κάθε μέρα τον Θεό μας και ας προσπαθήσουμε να τηρήσουμε τον Λόγο Του, την Αγάπη, που θα μας οδηγήσει στην απόλυτη ολοκλήρωση του εαυτού μας, στην απόλυτη ένωση με Εκείνον, που μας περιμένει με απόλυτη υπομονή και καρτερία. Αυτός ο κόσμος φτιάχτηκε για μας και τα Δώρα μας Είναι Εδώ και μας περιμένουνε. Αρκεί να θέλουμε να τα πάρουμε. Είναι στο χέρι μας!!! 




Τάσος Παπαμιχαλόπουλος

Η προσευχή γίνεται με 3 οδηγούς....!!!!

Το μυαλό, την καρδιά και την ψυχή.

Η εκπομπή της προσευχής ανάλογα από ποιον οδηγό γίνεται έχει και ανάλογη μορφή.

Όταν το μυαλό προσεύχεται, σχηματίζει. Δίνει δηλαδή το μυαλό στην ελπίδα σχήμα, μέγεθος.

Όταν η καρδιά προσεύχεται ανάλογα με το τι έχει μέσα της η καρδιά θα δώσει και το ανάλογο χρώμα, είτε σκούρο= θλίψη, πόνος, φόβος, είτε ανοιχτό = πίστη ακατάπαυστη.

Ενώ όταν η ψυχή προσεύχεται η προσευχή μεταφέρεται αυτόματα στα ουράνια και μετατρέπεται σε ευλογία.

Όταν η ψυχή συνεργαστεί με την ανοιχτή καρδιά τότε ο άνθρωπος γεμίζει από φως και η προσευχή του γίνεται μέσα από το Άγιο Πνεύμα. 

Το Άγιο Πνεύμα έχει την ιδιότητα να ζεσταίνει τον πιστό και να τον μετασχηματίζει αργά και σταδιακά. Αφού το Άγιο Πνεύμα γίνεται ο Πνευματικός σύμβουλος που διαπαιδαγωγεί τον πιστό, μέσα από καθοδήγηση στο τι να μελετήσει και ποιες προσευχές να λέει. 

Όλο αυτό όταν το Άγιο Πνεύμα το δώσει ως οδηγό στον πιστό και ο πιστός κάνει υπακοή τότε μετά από ένα διάστημα, το οποίο μπορεί να είναι από 8 μήνες αλλά και μετά από 10, 15 ακόμη και πάνω από 20 χρόνια, ο ίδιος ο Κύριος εμφανίζεται στον πιστό και αρχίζει Εκείνος πια να συνεργάζεται με την Φώτιση για να οδηγήσει τον πιστό στην Θέωση. Δηλαδή στο να γνωρίζει την ενέργεια του Θεού. 

Οι τρεις αυτοί συνεργάτες του πιστού, το Άγιο Πνεύμα, ο Ιησούς και ο Θεός καθοδηγούν τον πιστό στο να βάλει στη ζωή του την προσευχή του ως ένα αμερόληπτο ρυθμικό ρολόι για να τον μετατρέψουν σε Φως.

Άρα όταν η προσευχή γίνεται με οδηγό το μυαλό, πάντα θα είναι σε κίνδυνο.

Καθώς ακόμη κι εμείς που δεν έχουμε τη σοφία του Θεού, όταν το παιδί μας, μας ζητήσει κάτι που έχει να κάνει με το μυαλό του, δεν θα του το πάρουμε ακόμη και να έχουμε την δυνατότητα. Αντίθετα αν το παιδί μας, μας ζητήσει κάτι που έχει ανάγκη, θα αναζητήσουμε τους τρόπους να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις να του το πάρουμε.

Άρα την ώρα που κάνουμε προσευχή..ας ρωτήσουμε τους εαυτούς μας. 

Ποιος προσεύχεται τώρα ? 

Το μυαλό, η καρδιά ή η ψυχή? 

Κι αν προσεύχεται η καρδιά ποιο μέρος της προσεύχεται, ο φόβος, η λύπη ή η πίστη ? 

Και έτσι θα ξέρουμε ακριβώς ότι ο Θεός, μας ακούει μεν αλλά δεν γίνεται να κάνει αυτά που του ζητάει το μυαλό ή ο φόβος. Γιατί ο Θεός θέλει πίστη, αγάπη και αφοσίωση. Δηλαδή να κάνει προσευχή το ανοιχτό μέρος της καρδιάς μας και η ψυχή μας. Τα οποία αυτά δύο σημεία δεν ορίζουν σχήμα και μορφή στην ελπίδα, αλλά αφήνονται με πίστη στην Θεία Πρόνοια.




Δωροθέα 

Τρεις βασικές προϋποθέσεις για να δημιουργούμε υγιείς σχέσεις που διαρκούν...!!!!

Κάθε χρόνο πριν πάμε διακοπές το καλοκαίρι, κάνουμε ολόκληρη προετοιμασία και καταναλώνουμε μεγάλη ποσότητα ενέργειας για να προετοιμαστούμε, π.χ. διαβάζουμε τουριστικούς οδηγούς, κλείνουμε εισιτήρια και ξενοδοχεία, εξασφαλίζουμε την κατάλληλη παρέα και φροντίζουμε άλλες λεπτομέρειες ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.

· Πώς όμως προετοιμαζόμαστε πριν μπούμε σε μια συντροφική σχέση; Ακόμα περισσότερο, πώς προετοιμαζόμαστε προκειμένου να αναπτύξουμε τη σχέση με τον/τη σύντροφό μας και να την κάνουμε λειτουργική και ευχάριστη;

· Έχουμε πάρει από κάπου πληροφορίες σχετικά με αυτόν τον τομέα της ζωής μας που έχει τόσο μεγάλη σπουδαιότητα για την συναισθηματική και λειτουργική υγεία μας;

· Υπάρχει εδώ οδηγός να συμβουλευτούμε ώστε να κάνουμε την καλύτερη επιλογή και να μην μετανιώσουμε στη συνέχεια; Και αν υπάρχει, είναι ο κατάλληλος για την δική μας περίπτωση; Πού πρωτομαθαίνουμε για τις σχέσεις;

Με μια πρώτη άποψη, «ναι» υπάρχει οδηγός σχέσεων και μάλιστα τις οδηγίες του και τις πληροφορίες που περιέχει τις έχουμε ενσωματωμένες μέσα μας. 

Τις γνωρίζουμε χωρίς να χρειάζεται να κάνουμε καμμία συνειδητή προσπάθεια για αυτό. Είναι το παράδειγμα υπόδειγμα που έχουμε αποτυπώσει από μικρά παιδιά παρατηρώντας τους γονείς μας, όπως σχετιζόντουσαν μαζί μας και κυρίως μεταξύ τους.

Από αυτή την παρατήρηση αντλούσαμε συμπεράσματα για το πώς είναι οι σχέσεις ανάμεσα στα ζευγάρια και στις οικογένειες, πώς εκφράζεται η αγάπη και αυτά στη συνέχεια έγιναν το δομικό υλικό του δικού μας πρότυπου για τις σχέσεις.

Από αυτή την παρατήρηση κυρίως δημιουργήθηκαν οι πεποιθήσεις μας για το πως είναι οι σχέσεις, οι οποίες έγιναν τελικά το δικό μας εσωτερικό software που αναπαράγουμε σήμερα στις δικές μας σχέσεις.

Και δεν υπάρχει θέμα αν το πρότυπο αυτό ήταν ενδυναμωτικό και υποστηρικτικό. Αν όμως δεν ήταν;

Αυτό λοιπόν αντανακλάται/καθρεφτίζεται στην ποιότητα των σχέσεων που δημιουργούμε οι ίδιοι σήμερα στη ζωή μας. Και έπειτα αναρωτιόμαστε και απορούμε γιατί αναπαράγουμε στη ζωή μας συνεχώς σχέσεις με παρόμοια και πολλές φορές καταστροφικά χαρακτηριστικά.

Αυτό όμως τελικά σημαίνει ότι όσοι και όσες δεν είχαμε θετικό και υποστηρικτικό παράδειγμα (ή δεν είχαμε καν παράδειγμα, π.χ λόγω απουσίας των γονέων), δεν έχουμε ελπίδα να δημιουργήσουμε υγιείς συντροφικές σχέσεις που να διαρκούν στο χρόνο;

Ο συνειδητός ενήλικος εαυτός μας στο προσκήνιο
Εδώ είναι που μπαίνει στο παιγνίδι ο συνειδητός ενήλικος εαυτός μας και οι επιλογές που κάνει.

Αρχικά χρειάζεται να αναγνωρίσουμε το πλαίσιο αυτό που περιγράφεται παραπάνω και να δούμε πώς αυτό λειτουργεί μέχρι τώρα στη ζωή μας και στις σχέσεις μας. Να μπούμε σε θέση παρατηρητή και να αποφασίσουμε να δούμε την όποια δική μας συμμετοχή, συνειδητή ή υποσυνείδητη, στην δημιουργία των αποτελεσμάτων αυτών. 

Να δώσουμε νέο νόημα στη φράση «ο τρόπος που συνδεόμαστε με τους άλλους είναι ο τρόπος που συνδεόμαστε με τον εαυτό μας». Επίσης να σκεφτούμε το νόημα της εντολής «αγάπα τον πλησίον σου ως τον εαυτόν σου».

Δηλαδή με λίγα λόγια η αγάπη μας για τους άλλους συνδέεται άμεσα με την αγάπη που έχουμε εμείς για τον εαυτό μας. Άρα η αγάπη που μπορούμε να προσφέρουμε στους άλλους είναι ανάλογη της αγάπης που μπορούμε να προσφέρουμε εμείς στον εαυτό μας.

Συνεπώς, η ποιότητα της αγάπης που εμείς έχουμε για τον εαυτό μας είναι ο δείκτης και το κριτήριο του κατά πόσο μπορούμε να προσφέρουμε αγάπη στους γύρω μας και κατ’ επέκταση και τους συντρόφους μας.

Ορισμένοι άνθρωποι κάνουν το λάθος να επιδιώκουν την αγάπη για τον εαυτό τους, μέσω της αγάπης από έναν άλλον. Σκεφτόμαστε δηλαδή ότι αν μας αγαπήσει ο άλλος, αυτό θα πει ότι αξίζουμε την αγάπη και έτσι θα μπορούμε να μας αγαπήσουμε και εμείς.

Τι πιστεύετε όμως;
Ένα άτομο με χαμηλή ή ανύπαρκτη αυτοεκτίμηση, που πιστεύει εσωτερικά ότι δεν αξίζει, που δεν μπορεί να εμπιστεύεται τον εαυτό του, που αντλεί αναγνώριση και αξία κυρίως από τη γνώμη των άλλων μπορεί να συνδεθεί με αγάπη και σεβασμό με τους άλλους και το ταίρι του; 

Ή μήπως κάθε γεγονός και κατάσταση στη ζωή του θα του καθρεφτίζει αυτό που ενδόμυχα ή και ανοιχτά πιστεύει για τον εαυτό του, με αποτέλεσμα οι σχέσεις του να οδηγούνται σε αδιέξοδο;

Άλλωστε, όταν δεν αγαπάμε εμείς τον εαυτό μας, χρειαζόμαστε υπερβολικά την επιβεβαίωση και την αναγνώριση από τους άλλους. 

Όταν αυτό το χρειαζόμαστε σε τόσο μεγάλο βαθμό, οι άλλοι κουράζονται. Έτσι, όταν οι άλλοι δεν μπορούν να μας δώσουν την αποδοχή και την αγάπη που χρειαζόμαστε, τους θεωρούμε κι αυτούς υπεύθυνους για την δική μας δυστυχία, επειδή χρειαζόμαστε από αυτούς περισσότερα απ’ όσα μπορούν να μας δώσουν.

Και ο φαύλος κύκλος καλά κρατεί…

Η πρώτη μας βασική σχέση
Η πρώτη επομένως σχέση μας χρειάζεται να είναι με τον εαυτό μας.

Πρώτα πρέπει να μάθουμε να τιμάμε, να φροντίζουμε και να αγαπάμε τον εαυτό μας.

Πρώτα πρέπει να δούμε τον εαυτό μας σαν κάποιον που αξίζει, πριν μπορέσουμε να δούμε και κάποιον άλλον έτσι.

Η πρώτη βασική προϋπόθεση για να έχουμε σταθερή αγάπη για τους άλλους ανθρώπους και τους συντρόφους μας είναι το να έχουμε σταθερή αγάπη για τον εαυτό μας.

Φταίνε τελικά οι άλλοι;
Άλλη σημαντική ένδειξη αγάπης και φροντίδας εαυτού είναι να ελέγξουμε/ερευνήσουμε το πώς εμείς οι ίδιοι είμαστε «υπεύθυνοι» για ό,τι μας συμβαίνει στη ζωή και στις σχέσεις μας.

Χρειάζεται να στρέψουμε την προσοχή μας στο να ανακαλύψουμε το πώς εμείς οι ίδιοι εξακολουθούμε να δίνουμε τη δύναμή μας στους άλλους ανθρώπους, μέσα από τους ρόλους που παίζουμε και κυρίως μέσα από την «θυματοποίησή» μας.

Χρειάζεται να έχουμε την τόλμη να δούμε πώς τα γεγονότα συμβαίνουν μέσα από εμάς, με τη δική μας συνευθύνη και όχι απλά συμβαίνουν σε εμάς… (τους άτυχους, τους κατατρεγμένους κλπ).

Η ανάληψη της προσωπικής ευθύνης είναι το στέρεο έδαφος που πατώντας επάνω του μπορούμε να κάνουμε τις αναγκαίες αναγνωρίσεις και συνειδητοποιήσεις που χρειάζονται, για να αλλάξουμε τους προγραμματισμούς και τις πεποιθήσεις μας και να μπούμε πάλι στη θέση δύναμης του συνειδητού ενήλικου.

Αλλιώς, επιρρίπτοντας τις ευθύνες στον όποιον άλλον, «πετάμε την μπάλα στην εξέδρα» και χάνουμε την ευκαιρία να συνδεθούμε και να αγαπήσουμε το μόνο φορέα που μπορεί να κάνει τις αλλαγές για εμάς, δηλαδή τον εαυτό μας.

Πώς αγαπάμε τον εαυτό μας;
Είναι επομένως ζωτικής σημασίας το να καλλιεργήσουμε ενεργά μία πλούσια, δυνατή σχέση αγάπης με τον εαυτό μας, σαν το θεμέλιο για να δημιουργήσουμε μία υγιή ευτυχισμένη σχέση με ένα αγαπημένο/η σύντροφο.

Τι σημαίνει όμως αυτό; Περισσότερα αφρόλουτρα και μασάζ; Περισσότερες επισκέψεις στο γυμναστήριο ή στο spa; Περισσότερα δώρα και ρούχα;

Ας το δούμε στη συνέχεια.
Χρειάζεται να επενδύσουμε στον εαυτό μας πλήρως και ολοκληρωτικά. Χρειάζεται να βγούμε έξω από τη ζώνη άνεσης και τους φόβους μας και να μιλήσουμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα ανοιχτά. Να μπορούμε να πούμε τι μας αρέσει και τι όχι χωρίς φόβο. 

Να μάθουμε να βάζουμε αντίστοιχα τα όρια μας χωρίς να φοβόμαστε και να ανησυχούμε για τις όποιες συνέπειες. Να μάθουμε να εκφράζουμε με αγάπη τα αιτήματά μας και να μην τα μετατρέπουμε σε βουβά παράπονα… 

Να ζητάμε πράγματα που έχουμε ανάγκη και χρειαζόμαστε, να επικοινωνούμε τις ανάγκες μας όχι με «εσύ» μήνυμα που βάζει τον άλλον σε θέση άμυνας, αλλά με «εγώ» μήνυμα από τη θέση του συνειδητού ενήλικου. Να μάθουμε να εξισορροπούμε υγιώς το δίνω και το παίρνω.

Όλες αυτές είναι δεξιότητες που χρειάζεται να τις μάθουμε για να εξελιχθούμε έχοντας μια υγιέστερη σχέση με τον εαυτό μας, προκειμένου να έχουμε υγιείς σχέσεις και με τους άλλους.

Όταν εμείς δε σεβόμαστε και δεν υπερασπιζόμαστε τις ανάγκες μας και τα θέλω μας, είναι απολύτως φυσικό οι σύντροφοί μας να μας φέρονται με τρόπο που να επιβεβαιώνει αυτή μας την εσωτερική κατάσταση.

Όταν επομένως οι άλλοι δεν δεσμεύονται σε μας, χρειάζεται πάντα να δούμε το πώς εμείς δεν δεσμευόμαστε απέναντι στον εαυτό μας.

Έτσι οτιδήποτε λείπει από την εμπειρία μας με τους άλλους, το αντιστρέφουμε και ρωτάμε:

· Τι συμβαίνει με αυτό στη σχέση με τον εαυτό μας;

· Που εμείς δεν το προσφέρουμε αυτό στον εαυτό μας;

Η ουσία όμως του να αγαπάμε τον εαυτό μας, είναι να τον υποστηρίζουμε πραγματικά και να δεσμευτούμε στο να γίνουμε η «ανώτερη δυνατή εκδοχή του εαυτού μας».




Αποχώρησα από το χώρο των business σε αναζήτηση προσωπικών απαντήσεων. Ένιωσα ότι μου λείπει κάτι. Πρώτα απ' όλα ένιωσα ότι χρειαζόταν να μάθω καλύτερα τον εαυτό μου. Ψυχανάλυση, σεμινάρια αυτογνωσίας, αρχαία ελληνική φιλοσοφία, εσωτερισμός και μεταφυσική, coaching, NLP κλπ. Στην πορεία αυτά πλαισιώθηκαν παρακολουθώντας πιστοποιημένα προγράμματα life coaching, NLP coaching και time line therapy.Και αυτή ήταν η στροφή για αυτό που κάνω τώρα.Σήμερα εργάζομαι σαν σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης, life & NLP coach και είμαι εισηγητής και συντονιστής σε σεμινάρια και ομάδες.Είμαι παντρεμένος και έχω μια κόρη 8 ετών. 

Εξαγνισμός χώρου και προσωπική προστασία...!!!!

Ο ενεργειακός εξαγνισμός και καθαρισμός του χώρου είναι εξαιρετικά σημαντικός για την υγεία, την πνευματική, σωματική, μέχρι και οικονομική κατάσταση, όχι μόνο ενός ατόμου, αλλά και ολόκληρης της οικογένειας.

Όπως το λέει και η λέξη σκεπτομορφή, περιγράφεται λοιπόν η αιθερική μορφή την οποία παίρνουν οι σκέψεις μας οι οποίες ελευθερώνονται στον χώρο.

Οι θετικές είναι όμορφες, ευχάριστες, με όμορφη μυρωδιά. μας εμπλουτίζουν με καλής φύσης ενέργεια και μας βοηθάνε στην καθημερινότητά μας.

Οι αρνητικές από την άλλη αποτελούν μια πολύ βαριά συχνότητα και αν τις έβλεπε κανείς θα μπορούσε να διακρίνει ένα πυκνό, βαρύ, σκοτεινό νέφος. Πέρα από το γεγονός ότι αυτό πηγάζει από τις αρνητικές σκέψεις, τους τσακωμούς, τις βρισιές και οτιδήποτε χαρακτηρίζεται ως αρνητικό, αυτό τρέφεται και μεγαλώνει με την συνέχεια των αρνητικών εκφράσεων και σκέψεων. Οι θετικές σκέψεις σίγουρα αποτελούν την διαφορά και φωτίζουν τον χώρο.

Ευαίσθητοι άνθρωποι όμως μπορούν να επηρεαστούν από αυτές τις ενέργειες. Καθώς το φώς διαλύει το σκοτάδι, το σκοτάδι δεν θέλει το φως. Και επειδή είμαστε άνθρωποι με έναν Ανώτερο, αλλά και έναν κατώτερο εαυτό, αυτές οι αρνητικές σκεπτομορφές βάζουνε στόχο το κατώτερο εαυτό των ατόμων που βρίσκονται σε έναν μη ισορροπημένο χώρο, έτσι ώστε να εκδηλώνονται στα άτομα αυτά αρνητικές σκέψεις, φοβίες και μίσος, για να μπορέσει έτσι το νέφος της αρνητικής σκεπτομορφής να μεγαλώσει. 

Έτσι φαίνεται ότι η ίδια η σκεπτομορφή, όπως και το φως, έχει ένα είδος νοημοσύνης, το οποίο το βοηθάει να παραμείνει στο προσκήνιο.

Κάτι το οποίο όμως το ξέρει το σκοτάδι, αλλά και το φως, είναι ότι το φως ΠΑΝΤΑ νικάει!!!

Προσωπική προστασία
Οι εργάτες του φωτός μπορούν να προστατευτούν από τέτοιους χώρους και ανθρώπους, επικαλώντας τους πνευματικούς τους φωτεινούς οδηγούς και λούζοντας τον εαυτό τους μέσα σε διαλογισμό πριν από την έκθεσή τους με όλα τα χρώματα των τσάκρα.

Ο διαλογισμός είναι ο εξής :

Καλείτε του πνευματικούς οδηγούς, για παράδειγμα :
Αγαπημένε μου Ιησού Χριστέ, έλα τώρα κοντά μου και προστάτεψέ με! Βοήθησέ με να ακτινοβολώ το φως της Αγάπης σου, διαλύοντας το σκοτάδι και βοήθησέ με να αγαπάω όσους βρίσκονται γύρω μου άνευ όρων.

Καλώ και εσένα αγαπημένε μου Αρχάγγελε Μιχαήλ να έρθεις από πάνω μου, από κάτω μου, από δεξιά μου, από αριστερά μου, από μπροστά μου και από πίσω μου. Τύληξέ με με τα φτερά σου και τοποθέτησε τον τρούλο προστασίας σου γύρω μου. Οραματιστείτε το.

Για «σκληροπυρηνικές» καταστάσεις, μπορείτε να φανταστείτε μετά από την επίκληση του Ιησού και του Αρχάγγελου Μιχαήλ (ή όποιου δάσκαλου έχετε εσείς την ανάγκη) να σας λούζει πρώτα κόκκινο, μετά πορτοκαλί, κίτρινο, πράσινο, ανοιχτό μπλε, λουλακί, μωβ, λευκό και έπειτα ξανά κόκκινο φως. Το τελευταίο κύμα κόκκινου κρατήστε το σε οραματισμό όσο μπορείτε, για να εξασφαλίσετε μια πιο γερή γείωση.

Επίσης μπορείτε να επικαλεστείτε το πνευματικό σας ζώο να έρθει και να θωρακίσει την ενέργειά σας.

Καθαρισμός του χώρου
Είναι πολύ βοηθητικό να καίτε θυμίαμα. Ιδιαίτερα μαυρολίβανο του Αγίου Κυπριανού, η χρυσολίβανο είναι πολύ δυνατά μέσα για την ενεργειακή καθαρότητα του χώρου. Επίσης μπορείτε να εξατμίσετε αιθέρια έλαια από γεράνι, μύρο, μυρτιά, φασκόμηλο, λεβάντα ή κεχριμπάρι. 

Για αρχή είναι πάντα καλό να ξεκινήσετε με λεβάντα, ή βιολέτα, επικαλώντας έτσι την Ιόχρους Φλόγα να εξαγνίσει τον χώρο. Επικαλεστείτε τον Αρχάγγελο Μιχαήλ και τις Λεγεώνες του να αναλάβουν την προστασία και τον καθαρισμό του χώρου.

Σπίτι μου καίει μέρα νύχτα ένα διάφανο καντήλι, το οποίο έχω τοποθετήσει πάνω σε μια απεικόνιση της Ιόχρους Φλόγα πάνω σε ένα λευκό πιάτο. Προστατεύει εμένα και το σπίτι την κάθε στιγμή.

Αν πείτε και μια προσευχή την στιγμή που καίτε το θυμίαμα, όπως το πάτερ ημών, το οποίο είναι πολύ δυνατή προσευχή, τότε πραγματικά θα μπορείτε να διακρίνεται θαύματα. 

Να καίτε συχνά λιβάνι, ιδιαίτερα όταν έχει έρθει κάποιος σπίτι σας τον οποίο δεν τον συμπαθείτε, ή αν βρεθήκατε εσείς σε ένα σπίτι το οποίο νιώθατε άσχημα. Γενικά ισχύει ότι όποτε νιώθετε άσχημα μια προσευχή με λιβάνι να καίει θα σας κάνει να νιώσετε αμέσως πολύ καλύτερα.

Μπορείτε να μπείτε και σε διαλογισμό καθαρίζοντας τον χώρο. Αρχικά θα προστατευτείτε, όπως ήδη αναφέρεται πιο πάνω. Έπειτα θα οραματιστείτε την πόρτα του χώρου που θέλετε να καθαρίσετε και μπαίνετε μέσα. 

Βλέπετε τις «βρωμιές» στο δωμάτιο και έπειτα φαντάζεστε ότι έχετε ένα πιεστικό και καθαρίζεται με το πιεστικό τους τοίχους, ξεσκονίστε, σκουπίστε. Οραματιστείτε ό,τι κάνετε στην υλική ζωή για καθαρισμό και στην πνευματική. Φυσικά θα βοηθήσει πολύ, αν αρχικά στην υλική πραγματικότητα ο χώρος είναι καθαρός από πραγματική σκόνη και βρωμιές.

Όταν το σπίτι ή ο χώρος δεν νιώθετε να αλλάζει, είναι εξαιρετικό να βάψετε τους τοίχους με ένα λαμπερό λευκό στο οποίο είναι διαλυμένες λίγες σταγόνες πορτοκαλί και ροζ, όπως και να τοποθετήστε πράσινα φυτά στον χώρο.

Επίσης μπορείτε να ψεκάσετε τους χώρους με αιθέρια έλαια, υπάρχουν όμως και σπρέι όπως από την Aura – Soma, ή την Ingrid Auer, όπου μπορείτε να επιλέξετε την ποιότητα του κάθε σπρέι, όπως και το χρώμα, ή να παρασκευάστε οι ίδιοι ένα δικό σας σπρέι με νερό, βότανα, αγιασμό, ή ότι σας έρχεται κατά νου και νιώθετε να δουλεύει.

Υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι προστασίας και εξαγνισμού – αφήστε την εσωτερική σας καθοδήγηση να σας δείξει τον κατάλληλο για εσάς τρόπο. 




Αυτή είναι η αρχαία συνταγή που αφαιρεί το φλέμα από τους πνεύμονες και θεραπεύει τον βήχα…!!!!

Ο βήχας είναι ίσως το πιο ενοχλητικό πράγμα, πέρα από το συνεχόμενο φύσημα της μύτης, που σου προσφέρει ένα κοινό κρυολόγημα.

Έχετε κουραστεί με το να λαμβάνετε συνέχεια φάρμακα και αντί να ενισχύετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα μειώνεται συνεχώς η σωστή λειτουργία του;

Ευτυχώς, υπάρχει μια αρχαία σπιτική συνταγή σιροπιού που θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε το φλέμα και να θεραπεύσετε βήχα σας.

Το μυστικό βρίσκεται στα καρότα!
Λόγω της υψηλής συγκέντρωσης τους σε αντιοξειδωτικά, αυτό το λαχανικό που συνήθως αγνοούμε έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει τους διαβητικούς, καθώς και σε διαταραχές υπέρτασης. Προκειμένου να φτιάξετε το σιρόπι θα χρειαστείτε μισό κιλό καρότα, νερό και 3-4 κουταλιές της σούπας βιολογικό μέλι. 

Δώστε προσοχή στη μέθοδο προετοιμασίας και σύντομα θα μπορέσετε να θεραπεύσετε το βήχα σας μέσα σε μερικές ημέρες. Λάβετε περίπου 3 κουταλιές της σούπας σιρόπι για αρχή για να ξεκινήσετε τη διαδικασία θεραπείας, όπως αναφέρει το periergaa.

Η θεραπεία λειτουργεί καλά τόσο στα παιδιά όσο και στους ενήλικες.

Άλλα οφέλη του καρότου :
Βελτιώνει το ανοσοποιητικό και «ελέγχει» τις καρδιοπάθειες

Μειώνει τη χοληστερόλη

Προλαμβάνει τον καρκίνο

Προλαμβάνει την ακμή

Είναι πηγή βιταμινών που απαιτούνται από την επιδερμίδα

Είναι πηγή ασβεστίου

Βοηθάει στην πέψη

Αποτοξινώνει το σώμα

Εδώ είναι η συνταγή σιροπιού :

Συστατικά :
½ kg καρότο
3-4 κουταλιές της σούπας μέλι, νερό

Προετοιμασία :
Κόβετε τα καρότα και τα περιχύνετε με νερό. Έπειτα, βράζετε, μέχρι τα καρότα να μαλακώσουν και στη συνέχεια τα αφαιρείτε από τη φωτιά. Σουρώνετε τα καρότα και δεν πετάτε το νερό. Τα αφήνετε να κρυώσουν.

Πολτοποιήστε τα καρότα με το μπλέντερ ή με ένα πιρούνι.

Στο νερό, προσθέστε το μέλι και ανακατέψτε καλά. Έπειτα, προσθέστε τον πολτό από καρότα.

Το σιρόπι είναι έτοιμο!

Διατηρήστε το σιρόπι σε κρύο μέρος.

Κατανάλωση :
Πάρτε 3-4 κουτάλια του σιροπιού κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μετά από 1-2 μέρες θα αισθανθείτε τα αποτελέσματα. 




Μινιμαλισμός : Όταν το να ζούμε με λιγότερα σημαίνει περισσότερη ψυχική υγεία...!!!!

Πάρτε μια ανάσα για να εστιάσετε σε όσα είναι σημαντικά.
Οι φωνές στο κεφάλι σου που σου υπενθυμίζουν την προθεσμία της Παρασκευής, ο σύζυγός σου που σου λέει ότι μόλις προέκυψε μια συνάντηση με φίλους, το παιδί σου που κλαίει γιατί δεν μπορεί να τελειώσει την εργασία του και χρειάζεται βοήθεια. Οι περισσότεροι από εμάς ζουν με κάποια μορφή νοητικής «μουρμούρας».

Πώς αποφορτίζεσαι διανοητικά; Εν ολίγοις, ξεκαθαρίστε το μυαλό σας από τις ιδεοληπτικές σκέψεις που σας πανικοβάλλουν και σας ωθούν στην αποφυγή, την αναποφασιστικότητα και την αναβλητικότητα. Το ακραίο παράδειγμα είναι η ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή αν και συνήθως, παλεύουμε με ασυλλόγιστες, αυτόματες, αρνητικές σκέψεις που προκαλούν νοητική εξάντληση.

Σε κάθε περίπτωση, πάρα πολλοί από εμάς ζούμε τους φόβους μας, και όχι τα όνειρά μας.

Το πρόβλημα επιδεινώνεται από τη διανοητική «συσσώρευση». Ή όταν κάθε δεύτερη αρνητική σκέψη, κακή ανάμνηση, και προσωπική ταπείνωση γεμίζει την τράπεζα μνήμης μας, μονοπωλώντας το ενδιαφέρον.

Η συσσώρευση ανθυγιεινών σκέψεων έχει διόδια. Το μυαλό σας είναι ένα πνευματικό πεδίο μάχης, οι ημέρες σας σπαταλούνται στο ένα ψυχολογικό μπρα-ντε-φερ μετά το άλλο. Το πρόβλημα επιδεινώνει η σωματική εξάντληση.

Ανεξάρτητα από την κατάστασή σας ή το DNA σας, το μυαλό σας δεν θα γίνει ήρεμο, σίγουρο για τον εαυτό του και καθαρό, αν δεν φροντίζετε να δίνετε προσοχή :

· Δεν μπορείτε να σταματήσετε το να νιώθετε πλήξη, αν δεν συνειδητοποιήσετε ότι εσείς είστε που αποσύρεστε.

· Δεν μπορείτε να ξεπεράσετε την αποφυγή, αν δεν αναγνωρίζετε ότι φοβάστε την πραγματικότητα αυτή τη στιγμή.

· Δεν μπορείτε να κάνετε βήματα για να αισθανθείτε ήρεμοι, αν δεν ακούτε τα σήματα που σας δίνει το σώμα σας ότι νιώθει πίεση.

Η επίγνωση είναι πολύ σημαντική για την αντιμετώπιση του άγχους. Πολύ συχνά, η ενέργεια σπαταλάται ανάμεσα σε δύο ψυχικές καταστάσεις: την «πρόβα» για το μέλλον ή την αναμάσηση του παρελθόντος.

Παρόλο που δεν υπάρχουν σύντομοι δρόμοι για να απαλλαγούμε από τις ανεπιθύμητες σκέψεις, οι παρακάτω μινιμαλιστικές νοοτροπίες μπορούν να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε ένα… καθαρότερο ψυχολογικό μητρώο.

Είναι καλύτερο να δωρίζετε, παρά να συσσωρεύετε
Όταν κολλάτε στην αναμάσηση του παρελθόντος, βοηθάει να βγείτε από το κεφάλι σας και να βοηθήσετε τους άλλους. Εστιάστε στη δημιουργία σημαντικών εμπειριών και θυμηθείτε πως ό,τι και αν είναι αυτό που σας δυσκολεύει, υπάρχει πάντα κάποιος που δίνει μια μεγαλύτερη μάχη.

Όταν ήμουν 20 ετών, πρόσφερα εθελοντική εργασία σε διάφορες οργανώσεις για ανθρώπους με HIV και AIDS. Περνούσα τα πρωινά της Κυριακής μοιράζοντας γεύματα σε σπίτια ανθρώπων που ήταν πολύ άρρωστοι για να μπορούν μαγειρέψουν μόνοι τους.

Μήνες αργότερα, άλλαξα πορεία και επισκεπτόμουν ετοιμοθάνατους ασθενείς που είχαν επιλέξει να ζήσουν τις τελευταίες μέρες τους στο σπίτι τους. Μερικές φορές μου ζητούσαν να τους διαβάσω, άλλες φορές να τους κάνω ένα απαλό μασάζ στα πόδια. Η πιο αξέχαστη εμπειρία ήταν ένας γλυκός άνθρωπος με ένα απλό αίτημα : “Μην μιλάς, σε παρακαλώ. Μόνο κράτα μου το χέρι. Αυτό είναι όλο”.

Καθώς καθόμουν δίπλα του στο κρεβάτι και κρατούσα απαλά το αδύναμο, κοκκαλιάρικο χέρι του, περιτριγυρισμένη από φωτογραφίες του νεότερου εαυτού του από την περίοδο που ήταν υγιής, οι όποιες σκέψεις με απορροφούσαν, σταματούσαν αυτόματα. Όπως λέει και η παροιμία, «Ένα χαμόγελο μπορεί να ξεκινήσει μια φιλία. Μια λέξη μπορεί να λήξει έναν καυγά. Μια ματιά μπορεί να σώσει μια σχέση. Ένα άτομο μπορεί να αλλάξει τη ζωή σας».

Αγαπήστε τους ανθρώπους, όχι τα πράγματα
Γνωρίζουμε ότι τα χρήματα δεν μπορούν να αγοράσουν την ευτυχία, αλλά εξακολουθούμε να αγοράζουμε ό,τι μας υπαγορεύουν τα μέσα. Κάθε νέα γενιά διακοπών, οικογενειακών εκδηλώσεων και Black Friday δεν μας έπεισε ότι η κατανάλωση δεν λειτουργεί.

Αυτό που λειτουργεί είναι να ορίσετε τα ακόλουθα :

1. Τι σας ενδιαφέρει;

2. Τι δίνει στη ζωή σας νόημα;

3. Με ποιους συνδέεστε;

Αν αύριο όλα τελειώσουν, ποια θα είναι η τελευταία σου ανάμνηση; Το όμορφο σπίτι σου που ήταν ο φθόνος της γειτονιάς; Ή ο χρόνος που οδηγούσες 75 λεπτά μέσα στην κίνηση για να προλάβεις το τελευταίο τέταρτο του αγώνα μπάσκετ του γιου σου και η χαρά του όταν σε είδε να μπαίνεις στο γήπεδο;

Απλοποιήστε, απλοποιήστε, απλοποιήστε
Η υλική ακαταστασία προκαλεί νοητική ακαταστασία. Οι μινιμαλιστές που αφήνουν στη ντουλάπα τους μόνο 33 αντικείμενα κάνουν κάτι έξυπνο.

Η ενέργεια που ξοδεύεται στο πλύσιμο, το άπλωμα και το μάζεμα των ρούχων προστίθεται. Ακριβώς όπως και το να αγοράσεις μια νέα συσκευή κουζίνας, να την ξετυλίξεις, να πετάξεις τα υλικά της συσκευασίας, να αποθηκεύεις τις οδηγίες και να βρεις χώρο στον πάγκο της κουζίνας για να την τοποθετήσεις, έχει ένα τίμημα.

Κάθε μέρα που βλέπεις αυτό τό αστραφτερό νέο σου απόκτημα, το μυαλό σου αποσπάται, επειδή πρέπει να καταγράψει κάτι ακόμα.

Πώς θα ήταν η ζωή σου αν το μυαλό σου είχε λιγότερα πράγματα να επεξεργαστεί;

Μινιμαλιστική Ψυχική Υγεία
Οι περισσότεροι άνθρωποι έρχονται στη θεραπεία για να απαλλαγούν από τις ανθυγιεινές συνήθειες, την αρνητική σκέψη, την αναποφασιστικότητα, τις δυσλειτουργικές σχέσεις, την υπερβολική χρήση αλκοόλ, την υπερβολική κατανάλωση και την υπερβολική δραστηριότητα γενικά.

Η επιβράδυνση είναι το σημαντικότερο για να δημιουργήσετε διανοητική ηρεμία. Τα “νοητικά διαλείμματα” γίνονται με βαθιά αναπνοή, διαλογισμό και επίγνωση. Με ένα πιο ήρεμο μυαλό και σώμα, οι αρνητικές σκέψεις χάνουν τη δύναμή τους, με μια φράση κάθε φορά :

· Να είστε περισσότερο με λιγότερα

· Αγχωθείτε λιγότερο

· Οδηγήστε λιγότερο

· Στείλτε λιγότερα μηνύματα

· Μιλήστε λιγότερο

· Φάτε λιγότερο

Έχουμε μια πεπερασμένη ποσότητα νοητικής ενέργειας κάθε μέρα. Τα αχρησιμοποίητα λεπτά δεν μεταφέρονται στον επόμενο μήνα. Επιλέξτε τις σκέψεις, τις δραστηριότητες και τις σχέσεις σας με σύνεση.

Καθώς εργάζομαι με πολλά μέλη του κλαμπ νοητικής εξάντλησης, λέω πως χρειάζεται να τελειώνουμε την εμμονή μας με ασυλλόγιστους περισπασμούς και να αγκαλιάσουμε την απλότητα. Η ενσωμάτωση μιας μινιμαλιστικής νοοτροπίας σημαίνει τη διαφορά ανάμεσα στο “Είμαι απασχολημένος” και “Είμαι ελεύθερος”. 




Photo by Bench Accounting on Unsplash
Της Linda Esposito
Η Linda Esposito είναι ψυχοθεραπεύτρια και βοηθά ενήλικες και εφήβους να ξεπεράσουν το στρες και το άγχος τους. 
Μετάφραση και επιμέλεια
από την ομάδα της Όμορφης Ζωής
Στην Όμορφη Ζωή είμαστε αφιερωμένοι με πάθος στο σκοπό να ενημερώνουμε τους ανθρώπους για τους δρόμους που υπάρχουν για να βελτιώσουν την ζωή τους.Στόχος μας να αποτελεί την πρώτη επιλογή για κάθε αναγνώστη που θέλει να διανύσει το ταξίδι της ζωής του όμορφα και με θετικό τρόπο.Αν θέλεις κι εσύ να συμμετέχεις στην ομάδα μας, σαν αρθρογράφος ή συνεργάτης, στείλε μας μήνυμα στο info@omorfizoi.gr

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Νόμος της έλξης και ζώδια : Πόσο εύκολα μπορώ να έλξω αυτό που επιθυμώ ;

Η δύναμη της έλξης ενυπάρχει στον καθένα από μας και διαφέρει ανάμεσα στα ζώδια. Eίμαστε αυτό που σκεφτόμαστε. Αυτό δεν είναι μία απλή φιλοσοφική προσέγγιση, αλλά νόμος της αστροφυσικής. 

Βάσει του νόμου της δράσης και της αντίδρασης, οποιαδήποτε σκέψη ή συναίσθημα περάσει προς τα έξω, με μαθηματική ακρίβεια, θα επιστρέψει πάλι σαν κατάσταση, σαν γεγονός, εκεί από όπου προήλθε. 

Ευτυχώς που αρχίζουν πια κάποιοι μυστικοί συμπαντικοί κώδικες να σπάζουν, με αποτέλεσμα να μπορούμε πια να παίρνουμε με κάποιο τρόπο τη μοίρα μας στα χέρια μας. Με θετικές σκέψεις, θετικές δηλώσεις, με το να καλλιεργούμε την πίστη και την αισιοδοξία, δημιουργούμε διαφορετικές συνθήκες ζωής, υπερβαίνοντας ακόμα και το πεπρωμένο μας, αυτό που οι αρχαίοι πρόγονοί μας θεωρούσαν ότι είναι αδύνατον να αποφευχθεί. 

Φτάνει μόνο να κατανοήσουμε ότι το πεπρωμένο δεν αλλάζει την τελευταία στιγμή. Πολλά χρόνια πριν αρχίζει να υφαίνει τον ιστό του -εν αγνοία μας- με αποτέλεσμα, όταν συμβαίνει το γεγονός, να μην είμαστε σε θέση να παρέμβουμε. Γι’ αυτό και είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι την κάθε μέρα, την κάθε στιγμή, προδιαγράφουμε το μέλλον μας. 

Πόσο επιδρά σε κάθε ζώδιο ο μαγνήτης της αγάπης: Σαν ένας ισχυρός μαγνήτης λειτουργεί ο νους. Η δύναμη της έλξης ενυπάρχει στον καθένα από μας, με αποτέλεσμα αυτό που μας συμβαίνει είναι απόρροια δικών μας εσωτερικών διεργασιών. Χρειάζεται πίστη όμως και μία πιο υπερβατική προσέγγιση στα πράγματα, μέσα από τη γνώση. 

Δεν είναι όμως εύκολο αυτό για όλους. Και ειδικά για εκείνους που θέλουν να αντιλαμβάνονται και να βιώνουν τη ζωή μέσα από τη φαινομενική της διάσταση. 

Τα διαισθητικά άτομα είναι αυτά που περισσότερο έχουν την ευκολία στο να αντιλαμβάνονται τις πιο λεπτές αποχρώσεις της ζωής, και κατά συνέπεια να έλκουν πιο εύκολα στη ζωή τους αυτά που επιθυμούν. Ποιες όμως είναι αυτές οι ζωδιακές κατηγορίες και ποια ζώδια διαθέτουν σε μεγαλύτερο βαθμό αυτή την ευκολία; 

KΡΙΟΣ ΚΑΙ ΕΛΞΗ 
Μπορεί το στοιχείο της φωτιάς να του δίνει την ευκολία να αντιλαμβάνεται, μέσα από μία πιο υπερβατική πλευρά τη ζωή, η εξωστρεφής του, όμως, φύση, κυρίως, όμως, ο παρορμητικός χαρακτήρας του, δεν του επιτρέπει να εστιάζει και να στοχάζεται περισσότερο στα σημαντικά θέματα της ζωής. Ενώ διαθέτει ισχυρό ένστικτο, παρ’ όλα αυτά, όμως, δεν έχει την υπομονή, αλλά και την επιμονή που χρειάζεται για να εστιάζει στο στόχο του. 

Εύκολα μεταπηδάει από τη μία κατάσταση στην άλλη, και εύκολα, επίσης, μπορεί να απορρίψει κάτι, αφού το αποτέλεσμα για έναν Κριό θα πρέπει να είναι άμεσο. Η έλλειψη σταθερότητας, και, το πιο σημαντικό ακόμα, η έλλειψη ευθύνης δεν τον βοηθά στο να μπει σε πιο συνειδητές διαδικασίες για να έλξει αυτό που θέλει. Σε περίπτωση όμως που ένας Κριός συνειδητοποιήσει την ενστικτώδη δύναμή του, τότε μπορεί να κάνει τα αδύνατα δυνατά. 

ΤΑΥΡΟΣ ΚΑΙ ΕΛΞΗ 
Εάν θα έπρεπε να θεωρήσουμε κάποιο ζώδιο ως το ζώδιο του άπιστου Θωμά, τότε σίγουρα αυτό θα ήταν του Ταύρου. Το ζώδιο που πρέπει πρώτα να δει, και μετά να πιστέψει. Γι’ αυτό και πολύ λίγο τον αφορά όλο αυτό το ανεξερεύνητο πεδίο της ζωής και, κατά συνέπεια, η δυναμική της υλοποίησης μέσω λειτουργιών που ξεφεύγουν της λογικής. Τα πάντα σχεδόν για έναν Ταύρο λειτουργούν στη σφαίρα του τυχαίου, ακόμα και αν τα ίδια τα γεγονότα του δείχνουν έντονα σημάδια. 

Παθητικά αφήνεται στα όσα συμβαίνουν, και αυτό που θα ήθελε να συμβεί θεωρεί ότι είναι καθαρά θέμα δικών του χειρισμών και το κεφάλαιο που λέγεται πίστη είναι κάτι ασύμβατο με τον τρόπο που εκείνος προσεγγίζει τη ζωή. Από τους λιγότερο κερδισμένους του ζωδιακού, θα χαρακτηρίζαμε τους Ταύρους και όσον αφορά την ικανότητα να έλκει αυτά που χρειάζεται στη ζωή του. Μέσα από την καλή όμως επαφή του με την πραγματικότητα, μπορεί να ζει το «τώρα», συνειδητά και ολοκληρωμένα. 

ΔΙΔΥΜΟΙ ΚΑΙ ΕΛΞΗ 
Σαν ένα ραντάρ λειτουργεί ο νους των Διδύμων. Πιάνουν τα πάντα στον αέρα, και αυτός είναι και ο λόγος που ανήκουν στην κατηγορία των διορατικών εκείνων ζωδίων. Μέσα από την παρατηρητική ικανότητα που τον διακρίνει, από πολύ νωρίς σχετικά στη ζωή του, ανακαλύπτει πως τίποτα δεν είναι τυχαίο, και πάντα ένα προειδοποιητικό καμπανάκι ακούγεται, πριν συμβεί το γεγονός. 

Είναι ανυπόμονος, όμως, και συνήθως δεν αφήνει τα γεγονότα να συμβούν μόνα τους και τη στιγμή που πρέπει να συμβούν. Διαθέτει όμως δύναμη σκέψης, και μπορεί ο νους του να λειτουργήσει ως ένας πολύ ισχυρός μαγνήτης. Αυτό όμως που συνήθως του λείπει είναι η ψυχική αντοχή, και κατά συνέπεια η πίστη. Εάν ένας Δίδυμος διαθέτει και την ανάλογη δεκτικότητα και συναισθηματική νοημοσύνη, τότε σε πολύ σύντομο χρόνο θα μπορέσει να πραγματώσει αυτά που έχει εκφράσει σαν επιθυμίες. 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΚΑΙ ΕΛΞΗ 
Τα πάντα διαθέτει ένας Καρκίνος, για να μπορέσει να έλξει αυτό που επιθυμεί και να διαμορφώσει το μέλλον του, ανάλογα με τις προσδοκίες του. Διαίσθηση, επιμονή, αντοχή, υπομονή. Το μόνο ίσως μεγάλο του μειονέκτημα, η άρνησή του να αποτινάξει το παρελθόν του. Αυτό είναι και το μεγαλύτερό του εμπόδιο, όπως επίσης και η τάση του να μη θέλει να αποχωριστεί το παλιό. 

Πρόσωπα, αντικείμενα, συνήθειες, και ό, τι άλλο μπορεί να του κλείνει την πόρτα στο μέλλον. Η τάση του να γκρινιάζει με το παραμικρό έχει σαν αποτέλεσμα να φορτίζει αρνητικά το ηλεκτρομαγνητικό του πεδίο, και να μην επιτρέπει στον παράγοντα τύχη να λειτουργεί αποτελεσματικά στη ζωή του. Διαθέτει όμως ισχυρή ικανότητα να έλκει αυτό που θέλει, και μάλιστα τα γεγονότα να γίνονται με μοιραίο τρόπο πολλές φορές. 

ΛΕΩΝ ΚΑΙ ΕΛΞΗ 
Ξέρει να περιμένει ο Λέων. Να περιμένει την κατάλληλη στιγμή, αλλά και να τροφοδοτεί με πίστη το όνειρό του. Ο μαχητής του ζωδιακού είναι διατεθειμένος ακόμα και σκληρή μάχη να δώσει, αν χρειαστεί, προκειμένου στο τέλος να αναγνωριστεί νικητής της ζωής, μέσα από την πραγμάτωση της επιθυμίας του. Ο Λέοντας ζει δυο φορές το κάθε γεγονός. 

Μία όταν έστηνε με τη φαντασία του το σκηνικό, και μία όταν συμβαίνει, με τέτοιο τρόπο πολλές φορές, ώστε και ο ίδιος να απορεί με το θαύμα της ίδιας της ζωής. Σταθερός, δημιουργικός, μεγαλόψυχος, και προπάντων μαχητής. Τι καλύτερη συνταγή, ώστε να μαγνητίσει αυτό που εκ των προτέρων αξιώνει να ζήσει! Το μόνο του μείον ίσως, η κυριαρχική και εξουσιαστική του φύση, που δεν τον αφήνει να δημιουργεί τον απαραίτητο χώρο στα γεγονότα να συμβούν. 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΛΞΗ 
Ορθολογιστής, και προγραμματισμένος, όχι μόνο στον τρόπο δράσης, αλλά και σκέψης. Τα περί θαυμάτων και περίεργων φαινομένων της ζωής τον αφήνουν αδιάφορο. Τα πάντα για εκείνον συμβαίνουν στη σφαίρα ενός ελεγκτικού μηχανισμού, ο οποίος υπακούει στους φυσικούς νόμους. Είναι ανοιχτός, όμως, στο να ακούσει, αφού ανήκει στην κατηγορία των πιο δυνατών ακροατών. 

Δύσκολα όμως μπορεί να υιοθετήσει το οτιδήποτε ξεφεύγει της δικής του, και βέβαια της επιστημονικής, αντίληψης. Έτσι, στερεί από το δυνατό συνήθως νου του τη χαρά του να μαγνητίσει όλα όσα σαν ανάγκες υπάρχουν μέσα του. Μόνο στον έρωτα αφήνει ανοιχτό ένα παράθυρο, και περιμένει την κατάλληλη στιγμή να περάσει αυτό που, μπορεί και χρόνια, να κυριαρχεί ως σκέψη στο μυαλό του. 

ΖΥΓΟΣ ΚΑΙ ΕΛΞΗ 
Το αέρινο και αισθησιακό του ζωδιακού μπορεί να ταξιδεύει μακριά με τη σκέψη του, και να φέρνει προς το μέρος του αυτό που επιθυμεί, κυρίως σε ό, τι αφορά το θέμα «ερωτικός σύντροφος». Η αισιοδοξία του, επίσης, του δίνει τη δυνατότητα να έλκει θετικά πράγματα στη ζωή του, το πιο ισχυρό όπλο του όμως, η υπομονή. 

Υπομένει, γνωρίζοντας όμως βαθιά στη σκέψη του ότι αυτό που θέλει, δεν μπορεί παρά να φανεί. Σεβόμενος απόλυτα τη δύναμη του χρόνου, ο Ζυγός, θα αφήσει όλο το χώρο που χρειάζεται, προκειμένου να κάνει το έργο του. Από τις ελάχιστες περιπτώσεις ζωδίων που ξέρουν να έλκουν αυτόν/ην που θέλουν. Δεδομένο σχεδόν το γεγονός της συνάντησης, όχι απαραίτητα με το μεγάλο έρωτα, αλλά με το πρόσωπο εκείνο μαζί με το οποίο θα ζήσει τη ζωή που ονειρεύτηκε. 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ ΚΑΙ ΕΛΞΗ 
Μία από τις πολλές ιδιότητες που θα μπορούσε να έχει ένας Σκορπιός είναι αυτή του τελετουργού μάγου, αφού δε χρειάζεται ούτε να ακούσει, αλλά ούτε και να διαβάσει όλα όσα κυκλοφορούν τα τελευταία χρόνια περί θετικής σκέψης και νόμου της έλξης. Γεννιέται με αυτή την αίσθηση ένας Σκορπιός. Με την αίσθηση, δηλαδή, ότι κάποια στιγμή θα έρθει στη ζωή του είτε αυτό είναι υλικό απόκτημα, είτε συναισθηματικό. 

Και σε ό, τι αφορά το τελευταίο, συνήθως πολύ καιρό πριν, γνωρίζει ποιο μπορεί να είναι αυτό. Το αιχμαλωτίζει με τη σκέψη του και, κάποια στιγμή, το πιάνει στα δίχτυα του. Η επιθυμία, είναι έννοια ταυτόσημη με την ιδιοσυγκρασία του Σκορπιού, λες και φτιάχτηκε μόνο από αυτό το υλικό. Το μόνο μείον είναι η αυτοκαταστροφική του τάση, που σε πολλές περιπτώσεις δεν του επιτρέπει να χαρεί και να απολαύσει ό, τι με τόσο κόπο δημιούργησε κατά πρώτον στη σκέψη του. 

ΤΟΞΟΤΗΣ ΚΑΙ ΕΛΞΗ 
«Σοφός σημαίνει να δρας, χωρίς να πράττεις». Έτσι λέει το απόφθεγμα, και σίγουρα αυτό για τους Τοξότες είναι μεγάλη αλήθεια. Δρουν, κινούνται, μετακινούνται, ακόμα και όταν κοιμούνται η τύχη τους δουλεύει για λογαριασμό τους. Συμβάλλουν όμως κι εκείνοι κατά πολύ στο να προκαλέσουν τα όποια θετικά έχουν ανάγκη να ζήσουν, μέσα από τον τρόπο που διαχειρίζονται τα πράγματα μέσα τους αλλά και έξω τους. 

Πιστεύουν στη δυναμική της ίδια της ζωής, στην τύχη που από πολύ νωρίς στη ζωή τους έχει φροντίσει να τους αποκαλύπτεται. Και, βέβαια, όσοι γνωρίζουν αστρολογία πιστεύουν στον κυβερνήτη τους το Δία που τους τροφοδοτεί όχι μόνο με αισιοδοξία, αλλά και με παιδική αφέλεια για να πιστεύουν ότι τα πάντα θα μπορούσαν να συμβούν, σε ό, τι αφορά βέβαια το καλό. Γι αυτό, και αποφεύγουν να κάνουν παρέα με αρνητικούς ανθρώπους, και γενικώς τους χώρους όπου επικρατεί βαρύ κλίμα. 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ ΚΑΙ ΕΛΞΗ 
Ο κατ’ εξοχήν γήινος και ορθολογιστής του ζωδιακού έχει ανάγκη από σοβαρά επιχειρήματα στη ζωή του, δεν έχει ανάγκη όμως να δει για να πιστέψει. Από πολύ νωρίς αναπτύσσει το θρησκευτικό συναίσθημα και μεγαλώνει με την πεποίθηση πως ό, τι σπείρεις θερίζεις σ’ αυτή τη ζωή. Μέσα από το φόβο του νόμου της ανταπόδοσης, επιδιώκει να επιδίδεται σε καλές πράξεις, αφού η προσφορά προς τους άλλους του αποδεικνύει πως ό, τι δίνεις σου επιστρέφεται στο δεκαπλάσιο. 

Ξέρει επίσης να περιμένει μέχρι να έρθει το πλήρωμα του χρόνου. Σε κάποιες περιπτώσεις, όμως, θα χρειαστεί να περιμένει πολύ περισσότερο απ’ όσο μπορεί να αντέξει. Έτσι, χάνει από την πίστη και την υπομονή του, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει ο ίδιος τα πράγματα και λίγο πριν έρθει η ώρα της υλοποίησης. 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ ΚΑΙ ΕΛΞΗ 
Ο οραματιστής του ζωδιακού διαθέτει το πιο κατάλληλο νοητικό σύστημα, προκειμένου να έλξει τα γεγονότα εκείνα που θα τον φέρουν μπροστά στο μοντέλο ζωής που επιθυμεί να ζήσει, το μοντέλο που πολλοί λίγοι μπορούν να αναγνωρίζουν, αφού είναι αρκετά πιο μπροστά από την εποχή. Αμφισβητεί όμως, και αυτό είναι και το μεγάλο του μειονέκτημα. 

Μπορεί όλα να είναι καλά, έτσι όπως τα είχε σκεφτεί χρόνια πριν, και μπορεί σε μία και μόνο στιγμή να αναθεωρήσει και να αμφισβητήσει τα πάντα. Μπορεί και έναν μεγάλο έρωτα, για τον οποίο μπορεί και χρόνια να χρειάστηκαν να περιμένει μέχρι να εμφανιστεί στη ζωή του. Το αίσθημα της ματαιότητας, πολλές φορές, λειτουργεί ανασταλτικά απέναντι στην ανάγκη του να οραματιστεί και να μαγνητίσει στη ζωή του αυτό που έχει ανάγκη να ζήσει. 

ΙΧΘΥΣ ΚΑΙ ΕΛΞΗ 
Ο κατ’ εξοχήν ονειροπόλος του ζωδιακού δε χρειάζεται να μπει σε καμία διαδικασία, προκειμένου να έλξει στη ζωή του αυτό που θέλει. Την πιο δυνατή πραγματικότητα για έναν Ιχθύ, την φτιάχνει η φαντασία. Φτάνει μόνο να πιστεύει σ’ αυτό που θέλει να έλξει και όλο το σκηνικό του να το έχει στήσει επάνω σ’ ένα ιδανικό. 

Τυχεροί είναι εκείνοι που μπορούν ακόμα να ονειρεύονται. Και το όνειρο για έναν Ιχθύ είναι τέχνη. Είναι αυτό που κάποια στιγμή θα τον φέρει μπροστά στην πραγματικότητα που έχει ανάγκη να ζήσει. Ο μόνος κίνδυνος γι’ αυτόν είναι να μην προδώσει ο ίδιος το όνειρό του, ως συνέπεια της προδοσίας που τυχόν υποστεί. Είτε αυτό προέλθει μέσα από τον έρωτα, είτε μέσα από σημαντικούς προσωπικούς στόχους. 




Λίλα Δασκαλάκη 
e-zwdia.gr , healingeffect.gr

Αγάπη είναι ό,τι έχεις μάθει απ’ τους γονείς σου...!!!!

Ας υποθέσουμε πως η ζωή μας είναι βασισμένη σε μία σειρά μοτίβων, κινήσεων και αντιδράσεων που έχουν τις ρίζες τους στην παιδική μας ηλικία. Ας υποθέσουμε ότι αν η παιδική μας ηλικία έχει υπάρξει, με οποιονδήποτε τρόπο, δυσλειτουργική, αυτή την οικεία δυσλειτουργία θα βαλθούμε να ψάχνουμε και στην υπόλοιπη ζωή μας. 

Ας υποθέσουμε, τέλος, ότι όλες αυτές οι διεργασίες είναι υποσυνείδητες και ότι, ως εκ τούτου, βρισκόμαστε πάντα να αναρωτιόμαστε γιατί μας τυχαίνουν όλοι οι τεμπέληδες/εγωιστές/αγενείς ή όλες οι κακομαθημένες/άπιστες/ακοινώνητες. Αυτή λοιπόν είναι η περίληψη στο βιβλίο της ζωής όλων μας. Ας προχωρήσουμε τώρα στην εισαγωγή. 

Όπως συνήθως, όλα ξεκινάνε από την παιδική ηλικία. Σύμφωνα με όλες τις θεωρίες, ο τρόπος με τον οποίο σχετίζεται ένα βρέφος και αργότερα ένα παιδί με τους γονείς του και οι τρόποι με τους οποίους αυτοί ανταποκρίνονται, θα γίνουν αργότερα οι τρόποι με τους οποίους σχετίζεται με τον κόσμο που τον περιβάλλει. 

Για τους πρώτους 6 μήνες της ζωής τους τα μωρά εξαρτώνται αποκλειστικά από τους γονείς για όλες τους τις ανάγκες. Ένα μεγάλο λάθος που κάνουν κάποιοι γονείς είναι ότι πιστεύουν πως με το να αφήσουν ένα μωρό 3, 4 μηνών να κλαίει, αυτό θα μάθει κάποια στιγμή να είναι αυτάρκες και θα σταματήσει να ενοχλεί. 

Ένα μωρό αυτής της ηλικίας, αν αφεθεί να κλαίει, πράγματι κάποια στιγμή θα σταματήσει, όχι όμως επειδή ξαφνικά δεν επιθυμεί ή δεν έχει την ανάγκη που είχε όταν ξεκίνησε. Θα σταματήσει επειδή έχει λάβει ένα μήνυμα που του λέει ότι κανένας δεν είναι εκεί για να καλύψει τις ανάγκες του. 

Όταν ολόκληρος ο κόσμος του δε, είναι οι γονείς του, αυτό μεταφράζεται σε μία απόλυτη έλλειψη εμπιστοσύνης, το μωρό θα αποτραβηχτεί, θα σωπάσει και οι γονείς θα το μεταφράσουν ως επιτυχημένη μέθοδο πειθαρχίας για να μη γίνει το μωρό κακομαθημένο. 

Όμως, ένα παραμελημένο παιδί, θα γίνει ένας εξαρτητικός ενήλικας, χωρίς εμπιστοσύνη στον εαυτό του, με ένα σκεπτικό που λέει ''Αφού δεν ενδιαφέρονται για μένα, μάλλον είμαι/κάνω κάτι λάθος'', και χωρίς εμπιστοσύνη προς τους άλλους, με μία αντίστοιχη πεποίθηση που λέει 

''Η εμπιστοσύνη μου θα προδοθεί, η ανάγκη μου δε θα καλυφθεί''. Στην ηλικία μεταξύ 12 και 18 μηνών, ένα ασφαλές παιδί, που νιώθει πως οι περισσότερες ανάγκες του καλύπτονται και υπάρχει μία σταθερή και ασφαλής βάση, θα αρχίσει να εξερευνά τον κόσμο, κάνοντας όλο και περισσότερα βήματα προς το άγνωστο, πριν επιστρέψει στην ασφάλεια της μαμάς ή/και του μπαμπά. 

Ένα παιδί όμως που δεν έχει νιώσει αυτή τη σιγουριά, θα παραμένει πάντα κοντά στους γονείς, θα φοβάται να κοινωνικοποιηθεί και γενικά θα αποφεύγει οποιαδήποτε εξερεύνηση μπορεί να διακινδυνεύσει την παρουσία των γονιών του. 

Και κάπως έτσι δημιουργούμε σχέσεις που είναι λάθος για τον ψυχισμό μας, εφ’όσον οι άνθρωποι ακολουθούμε μοτίβα που έχουμε βιώσει στη διάρκεια της ζωής μας και τα αναπαράγουμε με συνέπεια ώστε να μπορούμε να παραμείνουμε σε αυτό που γνωρίζουμε πώς να το διαχειριστούμε, στο οικείο. 

Έτσι, μία γυναίκα που ως παιδί κακοποιείτο σωματικά ή σεξουαλικά ή που παρατηρούσε τους γονείς να παίζουν ξύλο, θα επιλέξει να είναι σε μία σχέση με κάποιον με τον οποίο μπορεί να επαναλάβει αυτό το σενάριο. Και ενώ γνωρίζω πως η λέξη ''επιλέξει'' ίσως σας ακούγεται παράδοξη, γιατί ποιος θα επέλεγε να είναι σε σχέση με κάποιον που τον χτυπάει ή τον προσβάλλει, τη χρησιμοποιώ γιατί ο μηχανισμός επιλογής λειτουργεί ασυνείδητα και έτσι γίνεται σχεδόν μία ανάγκη. 

Οι ανάγκες είναι, στο συγκεκριμένο παράδειγμα, συνήθως δύο : 
Αφ’ενός, πρέπει να επιλέξω να είμαι σε μία κατάσταση που γνωρίζω και άρα μπορώ να τη διαχειριστώ. Δεύτερον, είμαι σίγουρη ότι δεν αξίζω, γιατί αν άξιζα δε θα με έδερναν οι γονείς μου. Εφ’όσον δεν αξίζω, σίγουρα δε θα μπορέσω να κάνω μία όμορφη, υγιή σχέση οπότε δε χρειάζεται καν να το προσπαθήσω. 

Είναι μία ακριβής αναπαραγωγή του οικογενειακού περιβάλλοντος και των δυσλειτουργιών του και χωρίς κάποια βοήθεια, είναι δύσκολο να απεμπλακεί κάποιος. 

Ο τρόπος με τον οποίο έχουμε μάθει να εκφράζουμε τα συναισθήματα μας προς τους γονείς μας και ο τρόπος με τον οποίο αυτοί ανταποκρίνονται, επίσης θα μας κυνηγάει για πάντα – ή τουλάχιστον για όσο καιρό αρνούμαστε να μπούμε σε θεραπεία! 

Αν οι γονείς μας, μας έμαθαν ότι ο θυμός μας δεν είναι αποδεκτός, με το να μας αγνοούν ή να μας τιμωρούν για αυτόν, εμείς θα περάσουμε τη ζωή μας, όχι χωρίς να βιώνουμε θυμό (κάτι τέτοιο είναι αδύνατο) αλλά βιώνοντας τον παθητικά-επιθετικά. 

Αυτό θα μεταφραστεί σε αντιδράσεις λίγο πολύ γνωστές σε όλους μας, δηλαδή παρακράτηση σεξουαλικών επαφών (η αγαπημένη τιμωρία των γυναικών) ή ανεπάρκεια σε δουλειές του σπιτιού ή λοιπές υποχρεώσεις (η αγαπημένη τιμωρία των ανδρών) μέχρι να γίνει μία έκρηξη από τη μία ή και τις 2 πλευρές. 

Δυστυχώς όμως, όταν φτάσει το ζευγάρι στο σημείο της έκρηξης, είναι πολύ λίγα αυτά που μπορούν να διασωθούν. Χρήσιμο είναι λοιπόν να προλαμβάνουμε τέτοιες καταστάσεις, είτε με συζητήσεις με το/τη σύντροφό μας, είτε, αν αυτές φαίνονται αδιέξοδες, με τη βοήθεια ενός επαγγελματία ψυχικής υγείας. 




Αντωνία Αντωνά Σύμβουλος Ψυχικής υγείας και Συνθετική Ψυχοθεραπεύτρια 
singleparent.gr Photo by kmberggren