Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

Νοιάζομαι όταν μοιράζομαι απλόχερα...!!!!

Καλό είναι δίνεις την αγάπη σου στους δικούς σου ανθρώπους, σε αυτούς που σε αγαπάνε και σε νοιάζονται. Ό,τι καλύτερο! Πρέπει να συντηρούμε μια σχέση και να την ενδυναμώνουμε. Αλλιώς μπορεί να φθαρεί. Αλλά αυτό δεν απαιτεί κάποια προσπάθεια από μέρους σου. Δεν σε δυσκολεύει καθόλου! Είναι δεδομένο και εύκολο!

Σκέψου όμως, δεν έχει μεγαλύτερη αξία να δίνεις χωρίς να περιμένεις αντάλλαγμα; Να αγαπάς αυτούς που δεν σε αγαπάνε; Αυτούς που σου συμπεριφέρονται άσχημα; Αυτούς που σε φτάνουν στα όριά σου; Εκεί φαίνεται η δύναμή σου! Στα δύσκολα σε θέλω! 

Να μπορείς να μην αντιδράς στις επιβουλές και στην κακή προαίρεση και να φέρεσαι πάντα με αγάπη. Τότε θα καταλάβεις την αξία σου. Πόσο δυνατός είσαι να μην ενδώσεις. Εκεί φαίνεται πόση αγάπη διαθέτεις μέσα σου.

Όταν έχεις περίσσεμα αγάπης και την δίνεις είναι ευκολονόητο, φυσικό και εύκολο να την δώσεις, αφού σου περισσεύει. Το θέμα είναι να δίνεις από το υστέρημά σου, να δίνεις απλόχερα αγάπη εκεί απ' όπου δεν την παίρνεις πίσω. 

Γιατί αυτοί που δεν σου δίνουν χρειάζονται πιο πολύ την αγάπη σου, γιατί δεν την έχουν, ίσως δεν την έχουν γνωρίσει καθόλου. 

Γι' αυτό έχουν κατακλειστεί από φόβο μήπως χάσουν και αυτά τα τελευταία ίχνη αγάπης που έχουν απομείνει μέσα τους και συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο πανικόβλητοι, χρησιμοποιώντας διάφορους ρόλους για να τραβήξουν βίαια την προσοχή σου, το ενδιαφέρον σου, την συμπόνια σου και να σε κάνουν να αισθανθείς ότι στην κλέβουν.

Εσύ όμως καταλαβαίνεις σε τι παγίδα έχει πέσει ο αδελφός σου και δεν επηρεάζεσαι! Το ξέρω. Είσαι πραγματικά δυνατός και ξέρεις ποια είναι η δύναμη που ζωοποιεί τον άνθρωπο. 

Δώσε τους γενναιόδωρα από την αγάπη που έχεις μέσα σου και θα δεις αυτόματα να αλλάζουν όλοι συμπεριφορά απέναντί σου και σε σένα η αγάπη να πολλαπλασιάζεται. Θα δεις τους άλλους να ξαφνιάζονται ευχάριστα και ύστερα να χαίρονται μαζί σου και να σε αγκαλιάζουν. 

Γιατί αυτό περίμεναν! Αυτό είχαν ανάγκη! Την άνευ όρων αγάπη που τους έδωσες.

Τότε εσύ θα έχεις κατακτήσει την ευτυχία. Θα έχεις γεμίσει Θεό. Θα είσαι πραγματικά δυνατός και θα σε αγαπούν όλοι όσοι σε συναναστρέφονται.




Τάσος Παπαμιχαλόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου