Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Ο αετός και η αναγέννηση του....!!!!!

Ο αετός είναι το μακροβιότερο από τα αρπακτικά πτηνά. Μπορεί να ζήσει μέχρι 70 χρόνια! Αλλά για να φτάσει σε αυτή την ηλικία πρέπει κάποια στιγμή στη ζωή του να πάρει μία δύσκολη απόφαση. 

Στα 40 του χρόνια, τα μακριά κι ευέλικτα νύχια του δεν μπορούν πλέον να αρπάξουν τη λεία του για να τραφεί. Το μακρύ και κοφτερό ράμφος του γίνεται πολύ κυρτό. Τα γερασμένα και βαριά φτερά του εξαιτίας των πυκνών πούπουλων, κολλάνε στο στήθος του και τον δυσκολεύουν στο πέταγμα. 

Τότε έχει 2 επιλογές : Ή να πεθάνει ή να περάσει μία επώδυνη διαδικασία αλλαγής που διαρκεί 150 μέρες. Η διαδικασία αυτή απαιτεί να πετάξει στην κορυφή ενός βουνού και να παραμείνει στη φωλιά του. Εκεί, ο αετός χτυπά το ράμφος του σε ένα βράχο μέχρι να το αποκόψει. Κατόπιν περιμένει να φυτρώσει καινούριο και με αυτό αποκόπτει τα νύχια του. Αφού φυτρώσουν καινούρια νύχια, ο αετός αρχίζει να μαδάει τα γερασμένα του φτερά. 

Μετά από 5 μήνες, ο αετός πραγματοποιεί τη διάσημη πτήση της αναγέννησής του και ζει ακόμα 30 χρόνια... αλλά για να το κάνει αυτό πρέπει να απαλλάξει τον εαυτό του από τα φορτία του παρελθόντος. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου