Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Εμείς δημιουργούμε την ασθένεια και εμείς μπορούμε να τη θεραπεύσουμε...!!!!

Η ασθένεια στην πραγματικότητα είναι ένα μήνυμα που έρχεται από τον εσώτερο εαυτό μας και μας φέρνει την πληροφορία ότι κάτι κάνουμε λάθος και ότι πρέπει επειγόντως να αλλάξουμε τις σκέψεις μας και συνειδητά να επιλέξουμε να είμαστε με το μέρος της ζωής και όχι με το μέρος της φθοράς και της απώλειας.

Αν υποφέρουμε σωματικά και το σώμα μας ασθενεί, αυτό σημαίνει ότι βρισκόμαστε σε ψυχική ανισορροπία και μας υποδεικνύει ότι υπάρχει κάτι στη συνειδητότητά μας που πρέπει να το ψάξουμε, να το αναγνωρίσουμε και να το αλλάξουμε. 

Δηλαδή πρέπει να κατανοήσουμε ότι οι ασθένειες είναι αντανακλάσεις των εσωτερικών μας σκέψεων και συναισθημάτων. Με άλλα λόγια, το σώμα μας συνεχώς μας μιλά και εκφράζει την εσωτερική μας κατάσταση, δηλαδή είναι ο καθρέφτης των σκέψεων, των συναισθημάτων και των πεποιθήσεών μας και μας στέλνει συνεχώς μηνύματα για την απώτερη ισορροπία μας. 

Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι ο πατέρας της Ιατρικής Ιπποκράτης δεν εντόπιζε τη νόσο στα όργανα, αλλά θεωρούσε ότι η αρρώστια αποτελεί μια ενιαία ψυχοσωματική οντότητα και ότι ξεκινάει πρώτα από την ψυχή. 

Οι πραγματικές αιτίες των ασθενειών είναι οι εσωτερικές συγκρούσεις, τα αρνητικά συναισθήματα και οι αρνητικές σκέψεις που δημιουργούν εσωτερική δυσαρμονία και στο αδιέξοδο που προκύπτει το σώμα βρίσκει σαν λύση την αρρώστια. 

Έτσι λοιπόν μπορούμε να πούμε γενικά ότι η ασθένεια είναι στην ουσία μια κραυγή του εσωτερικού εαυτού μας για αγάπη, αρμονία και ενότητα και ότι η ουσιαστική θεραπεία έρχεται πάντα από μέσα μας. Επίσης, επειδή δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τα πραγµατικά αίτια, θεωρούµε ότι το τυχαίο κυβερνά τη ζωή μας. 

Η εµφανιζόµενη, όμως, ασθένεια, όχι µόνο δεν είναι κάτι τυχαίο, αλλά στην ουσία είναι η κορυφή του παγόβουνου που ειδοποιεί έγκαιρα για το τι ακριβώς συµβαίνει βαθιά µέσα µας και η ψυχή, μέσω αυτής, βρίσκει τρόπο να επικοινωνήσει μαζί μας και να τραβήξει την προσοχή μας, ζητώντας απεγνωσμένα να σκύψουμε μέσα μας για να δούμε τί πραγματικά συμβαίνει και να αποκαταστήσουμε και πάλι την εσωτερική μας ισορροπία. 

Όποιο κι αν είναι το σύμπτωμα που εμφανίζεται στο σώμα μας, είναι σίγουρα ένα μήνυμα από την ψυχή μας, στο οποίο αν ανταποκριθούμε ανάλογα, τότε η ένταση του συμπτώματος θα υποχωρήσει. 

Aν αρπάξουμε την ευκαιρία να επικοινωνήσουμε με την ψυχή μας, τότε πραγματικά μπορούμε να ελευθερωθούμε από αυτήν την κατάσταση και να προχωρήσουμε σε μια πιο αρμονική και υγιή ζωή. 

Η συνειδητοποίηση αυτή είναι ικανή να μας µετατρέψει και πάλι σε πρωταγωνιστές της ζωής µας και δημιουργούς του πεπρωμένου μας, έτσι ώστε στο τέλος να ξαναβρούµε και πάλι την χαμένη ισορροπία μας. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου