Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Γιατί ήρθες στον κόσμο αυτόν ; Ανακάλυψε τον σκοπό σου...!!!!

Μερικά πρωινά αισθάνεσαι ότι υπάρχει κάτι βαθύτερο που θα μπορούσες να είσαι μέρος του. Νιώθεις την έλξη προς κάτι, αλλά δεν μπορείς να το βρεις και να το υλοποιήσεις. Θυμάσαι ιστορίες από συγγραφείς ή μουσικούς που έχουν αισθανθεί το κάλεσμα νωρίς στη ζωή. Βαθιά μέσα σου επιθυμείς να είχες και εσύ αυτό το “χάρισμα” της συνειδητοποίησης του λόγου της ύπαρξής σου. Υπάρχει τρόπος να αποκαλυφθεί;

Όπως ένας γλύπτης σμιλεύει το έργο του και σιγά, σιγά παίρνει μορφή έτσι και εσύ δεν έχεις παρά να σκάψεις για να αποκαλύψεις το αριστούργημα. Σκοπός της ζωής σου είναι αυτό το αριστούργημα που απλά περιμένει κάτω από την επιφάνεια να απελευθερωθεί.

Η τέχνη της ενδοσκόπησης
Ο πιο γρήγορος τρόπος για την αποκάλυψη του σκοπού της ζωής σας είναι μέσα από την τέχνη της ενδοσκόπησης. Η κατάδυση στα βαθύτερα αποστάγματα του εαυτού προϋποθέτει να συναρμολογήσετε τα κομμάτια του παζλ με τίτλο: «Ο σκοπός της ζωής μου». 

Σκεφτείτε το σκοπό της ζωής σας ως μια χρυσή κλωστή. Για κάποιους το νήμα παίρνει τη μορφή μιας συγκεκριμένης καριέρας, ενώ για άλλους μοιάζει με έναν τρόπο ύπαρξης ή έκφρασης.

Η τέχνη της αποκάλυψης
Τελικά προσπαθείτε να βελτιώσετε τη ζωή σας. Θέλετε περισσότερο ξύσμα, περισσότερη γεύση, περισσότερη πληρότητα. Με λίγα λόγια θέλετε να γίνετε ένας καλύτερος άνθρωπος. Θέλετε να ξυπνήσετε το πρωί ενθουσιασμένος πηδώντας από το κρεβάτι με δίψα για τη ζωή όπως τότε που ήσασταν παιδί. 

Το τοπίο είναι νεφελώδες τώρα, ενώ το αριστούργημα καθυστερεί να αποκαλυφθεί. Για να ξεκαθαρίσει το πεδίο δεν έχετε παρά να απαντήσετε στην ακόλουθη ερώτηση: Γιατί θέλετε να βρείτε τον σκοπό της ζωή σας; Κατόπιν, καταγράψτε τις σκέψεις σας.

Τα εργαλεία για το ταξίδι σας
Πριν από κάθε μεγάλη περιπέτεια τα εργαλεία πρέπει να είναι σε κατάσταση λειτουργίας. Για αυτή την αναζήτηση τα εργαλεία είναι τα εξής: Θα χρειαστείτε ένα στυλό και χαρτί και τη μνήμη εργασίας. Πριν προχωρήσετε, υπάρχουν μερικά πράγματα που θα πρέπει να αγκαλιάσετε εκ των προτέρων.

1. Χαιρετίζω τη σκληρή δουλειά και την κουραστική προσπάθεια που θα χρειαστεί για να ξεθάψω το μεγάλο έργο της ζωής μου.

2. Ξέρω ότι ο σκοπός μου δεν μπορεί να είναι άμεσα εμφανής, αλλά θα αφιερώσω χρόνο για να τον ανακαλύψω.

3. Πιστεύω ότι η εξεύρεση του σκοπού μου είναι απολύτως εφικτή.

4. Γνωρίζω ότι η εξεύρεση του σκοπού της ζωής μου θα οδηγήσει σε ορισμένες δραστικές-θετικές αλλαγές.

Ο φόβος για το άγνωστο
Ο φόβος για το άγνωστο είναι ένα φυσιολογικό συναίσθημα γιατί είσαι άνθρωπος. Ο πρώτος φόβος που μπορεί να αντιμετωπίσετε κατά πάσα πιθανότητα είναι οι εσωτερικές φωνές: «Δεν αξίζεις να έχεις έναν σκοπό» ή «Ποτέ δεν θα βρεις αυτό που ψάχνεις». 

Ο εσωτερικός αυτός διάλογος δεν είναι πραγματικός, απλά είσαι ιδιαίτερα φοβισμένος Για τον αντιμετωπίσετε, χρειάζεται αρχικά να συνειδητοποιήσετε ότι απλά συμβαίνει. Εξοικειωθείτε με τους εσωτερικούς δράκους και μόνο τότε θα μπορέσετε να τους καταπολεμήσετε.

Πρώτο βήμα: Οι ερωτήσεις για τη μεγάλη αποκάλυψη
Καταγράψτε τις απαντήσεις σας, αφού προηγουμένως έχετε απενεργοποιήσει την αυτοκριτική.

· Αν είχες όλα τα χρήματα του κόσμου, πώς θα περνούσες τον χρόνο σου;

· Πώς μοιάζει μία τέλεια ημέρα για εσένα; Περιέγραψε την με κάθε λεπτομέρεια.

· Ποιες δραστηριότητες σου δίνουν ζωή;

· Τι αγαπάς να κάνεις;

Δεύτερο βήμα: Το ταξίδι στην παιδική ηλικία
Το επόμενο βήμα συνδέεται με ένα ταξίδι στο παρελθόν αυτή τη φορά. Όταν ήσασταν παιδί, η ζωής σας ήταν ελεύθερη, παιχνιδιάρικη και ζωντανή. Μεγαλώνοντας, όμως, παραμερίσατε αγαπημένες συνήθειες για χάρη της πρακτικότητας. Τώρα δεν έχετε παρά να κλείσετε τα μάτια σας και να κάνετε μια βόλτα μέσα από τη μνήμη σας προσπαθώντας να ανασύρετε τη σοφία της παιδικής ηλικίας.

· Τι σου έδινε τεράστια χαρά ως παιδί;

· Τι έκανες όταν έχανες την αίσθηση του χρόνου;

· Τι έκανες με τις ώρες όταν οι γονείς σου προσπαθούσαν να σε σταματήσουν;

· Τι σου άρεσε βαθιά πριν ο κόσμος της ενήλικης ζωής σού υπαγορεύσει να το σταματήσεις;

Τρίτο βήμα: Εξέτασε προσεκτικά τις απαντήσεις σου
Η δουλειά σου τώρα είναι να εξετάσεις όλες τις απαντήσεις σου. Από τις δύο λίστες προκύπτουν κοινές απαντήσεις; Ίσως θέλατε να γίνετε συγγραφέας από τότε που ήσασταν παιδί και η γραφή να σας δίνει ζωντάνια. 

Είναι βέβαιο ότι το γράψιμο είναι ο σκοπός της ζωής σας. Ίσως, πάλι, εσένα σε γοήτευε το σύμπαν και τα αστέρια, και διάβαζες βιβλία στον ελεύθερο χρόνο. Ό,τι και να γοήτευε τον καθένα τελικά, δεν μένει παρά να ξυπνήσετε το όνειρό σας που για λίγο έμεινε στη λήθη και αποκοιμήθηκε.




Συντάκτης: Σάννα Νάνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου