Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

11 συνήθειες για να παραμείνετε υγιείς και ελκυστικοί με ελάχιστη προσπάθεια...!!!!

Μπορείτε να βρείτε εκατοντάδες συμβουλές στο διαδίκτυο, σχετικά με το πώς να παραμείνετε υγιείς και ελκυστικοί: μετρήστε θερμίδες, κάντε πολλά αθλήματα, φάτε λιγότερο και ούτω καθεξής. Αλλά οι επιστήμονες έχουν διαφορετική οπτική γωνία. 

Σήμερα θα μάθετε 14 επιστημονικά αποδεδειγμένες συμβουλές, που θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε υγιείς με λίγη προσπάθεια. Παρακάτω θα βρείτε μερικές λιγότερο προφανείς συμβουλές για να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το σώμα σας λεπτό, υγιές και ελκυστικό για πολλά χρόνια. 

#1 Σταματήστε να μετράτε τις θερμίδες 
Η υψηλή ποιότητα των τροφίμων, είναι πιο σημαντική από τις θερμίδες. Μια μελέτη 20 ετών, έδειξε ότι τα επεξεργασμένα τρόφιμα και τα ζαχαρούχα ποτά, προκαλούν το μεγαλύτερο κέρδος βάρους. Επομένως, δώστε προσοχή όχι στο πόσες θερμίδες υπάρχουν στο φαγητό σας, αλλά στο πόσο υγιεινό είναι. 

#2 Γεμίστε το μισό σας πιάτο με λαχανικά 
© Whiterabbit83 / depositphotos.com © olhaafanasieva / depositphotos.com © Whiterabbit83 / depositphotos.com © olhaafanasieva / depositphotos.com 

Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πηγές ινών, νερού και χρήσιμων μικροστοιχείων. Έρευνες έχουν δείξει ότι αν βάζετε πολλά λαχανικά και φρούτα στο πιάτο σας, η υγεία σας βελτιώνεται. Το ίδιο πράγμα λειτουργεί και για τα σούπερ μάρκετ: αν το μισό καλάθι αγορών σας είναι γεμάτο με φρούτα και λαχανικά, βρίσκεστε στα μισά του δρόμου για να είστε υγιείς. 

#3 Φάτε ό, τι θέλετε και όποτε θέλετε 
Μερικές φορές αποφασίζουμε να αποφύγουμε τα αγαπημένα μας προϊόντα για λίγο, αλλά δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό για πάντα, και τότε τρώμε περισσότερο και παίρνουμε βάρος. Για να παραμείνουμε πάντα δυνατοί και υγιείς, πρέπει να τρώμε ό, τι θέλουμε και να απολαμβάνουμε κάθε κομμάτι χωρίς να αισθανόμαστε ένοχοι. Ξεχάστε την ιδέα πως δεν πρέπει να σκέφτεστε το αγαπημένο σας φαγητό. 

#4 Χρησιμοποιήστε τον «κανόνα των 2 δαγκωματιών» 
© MichaelJayFoto / depositphotos.com © Andrey_Kuzmin / depositphotos.com © MichaelJayFoto / depositphotos.com 

Αν θέλετε να φάτε κάτι ανθυγιεινό, παραπλανήστε το μυαλό σας με αυτό τον τρόπο: Φάτε 2 μπουκιές, πιείτε ένα ποτήρι νερό και έπειτα, δαγκώστε ξανά. Θα νιώσετε γρηγορότερα πως είστε πλήρεις. 

#5 Ξεκινήστε την ημέρα σας με πρωτεΐνες 
Τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, μειώνουν τα επίπεδα της «ορμόνης της πείνας» της γκρελίνης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα αβγά, το στήθος κοτόπουλου και το γιαούρτι, μπορούν να σας βοηθήσουν πιο αποτελεσματικά να αισθανθείτε πλήρεις μέχρι το μεσημεριανό γεύμα, από ένα πρωινό με υδατάνθρακες. 

#6 Περπατήστε 2 λεπτά κάθε ώρα 
Αν πρέπει να κάθεστε ενώ εργάζεστε, θέστε ως κανόνα να περπατάτε 1-2 λεπτά για κάθε ώρα που περνάτε καθισμένοι. Μπορείτε πάντα να βρείτε έναν λόγο να επισκεφθείτε ένα διαφορετικό τμήμα, να ανεβείτε στον επάνω όροφο ή να βγείτε έξω για ένα λεπτό. Αυτό θα σας βοηθήσει να παραμείνετε ενεργοί όλη την ημέρα. 

#7 Μην τρώτε ποτέ σνακ από τη συσκευασία τους 
© ljsphotography / depositphotos.com © coolfonk / depositphotos.com 

Μπορείτε να φάτε γρήγορα μια τεράστια ποσότητα από πατατάκια, μπισκότα ή καραμέλες από ένα μεγάλο πακέτο, σε 5 λεπτά. Βάλτε τα σνακ σε ένα πιάτο ή σε μικρότερες συσκευασίες. Αυτό θα σας βοηθήσει να ελέγξετε πόσα έχετε φάει και πότε πρέπει να σταματήσετε. 

#8 Χρησιμοποιήστε τον «κανόνα των 10 λεπτών» 
Αυτός ο κανόνας λειτουργεί για κάθε καλή συνήθεια. Αν θέλετε να κοιμηθείτε πιο νωρίς, πάτε για ύπνο 10 λεπτά νωρίτερα από όσο είχατε προγραμματίσει αρχικά. Αν θέλετε να κάνετε γιόγκα αλλά δεν μπορείτε να βρείτε ελεύθερο χρόνο, αρχίστε με 10 λεπτά την ημέρα. 

#9 Επιλέξτε μεγάλα γεύματα 
© mandrixta / depositphotos.com © studioM / depositphotos.com 

Ένας καθηγητής από την Πενσυλβάνια, έκανε μια μελέτη και κατέληξε στο εξής συμπέρασμα : Οι μεγάλες μερίδες ή τα γεύματα που περιέχουν πολύ νερό, είναι ένας πολύ καλός τρόπος να μην παραφάμε. Ένα μεγάλο μπολ σαλάτας θα γεμίσει το στομάχι σας πολύ πιο γρήγορα από μια χούφτα καρύδια, και αυτό θα σας κάνει να νιώσετε πλήρεις. 

#10 Μειώστε την κατανάλωση ζάχαρης 
Μια τεράστια ποσότητα ζάχαρης στο φαγητό, αυξάνει τις πιθανότητες να εμφανίσετε διαβήτη τύπου 2. Επίσης, οδηγεί στην παχυσαρκία. Οι ειδικοί σε θέματα υγείας συνιστούν για την καθημερινή κατανάλωση ζάχαρης : 6 κουταλιές για τις γυναίκες και 9 για τους άνδρες. 

#11 Να είστε εγωιστές 
Το να είστε εγωιστές, σημαίνει να σκέφτεστε πως είστε το πιο σημαντικό άτομο. Η ειδική διατροφολόγος Ανν Φλέτσερ, συνιστά να βάζετε και να ενδιαφέρεστε πρώτα για τον εαυτό και το σώμα σας. Να είστε ιδιοτελείς : σταματήστε να δίνετε τα πάντα στους άλλους και κάντε κάτι για τον εαυτό σας πρώτα. 

#12 Μετακινήστε το γραφείο σας πιο κοντά στο παράθυρο 
© AntonMatyukha / depositphotos.com © AntonMatyukha / depositphotos.com 

Μια έρευνα δείχνει πως το ηλιακό φως, επηρεάζει θετικά την ποιότητα του ύπνου και την παραγωγικότητά σας. Για να είστε υγιείς, βρείτε ένα τρόπο να εργάζεστε σε έναν καλά φωτισμένο χώρο. 

#13 Πίνετε ζεστά ροφήματα 
Τα ζεστά ροφήματα μειώνουν την ποσότητα των μεταβολικών απεκκρίσεων, οπότε η διαδικασία γήρανσης επιβραδύνεται. Το τσάι ή ένα ποτήρι ζεστό νερό (ιδανικά 30 λεπτά πριν το γεύμα), επιταχύνουν την πέψη, αυξάνουν την παραγωγικότητα του μεταβολισμού και βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος. 

#14 Μην βουρτσίζετε τα δόντια σας μετά το φαγητό 
© ara245 / depositphotos.com © Noedelhap / depositphotos.com 

Οι ειδικοί δεν συνιστούν το βούρτσισμα των δοντιών αμέσως μετά το φαγητό. Πρέπει να το κάνετε τουλάχιστον 30 λεπτά μετά. Αν έχετε φάει ή έχετε πιει κάτι ξινό, μην βουρτσίζετε τα δόντια σας αμέσως μετά, ώστε να μην βλάψετε το σμάλτο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου