Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Tips για μια δυναμική και παραγωγική ημέρα...!!!!

Τονώστε τον εαυτό σας και εφοδιάστε τον με καλή διάθεση για να ''βγάλει'' τη μέρα με χαμόγελο. 

Τα πρώτα λεπτά του πρωινού μπορούν να σας βοηθήσουν να θέσετε τον τόνο για μια παραγωγική ημέρα.

Αν αρχίζετε την ημέρα εξαντλημένοι και σε κακή διάθεση μπορεί να θέλετε να περάσει γρήγορα η ημέρα αντί να χαίρεστε το κάθε της λεπτό.

Το να έχετε μια ρουτίνα που σας ανεβάζει τη διάθεση μπορεί να σας κινητοποιήσει να σηκωθείτε το πρωί, ακόμα και αν δεν είστε πρωινός τύπος.

Ακολουθούν απλά πράγματα για να ενσωματώσετε στη ρουτίνα σας, που θα σας βοηθήσουν να έχετε μια παραγωγική ημέρα. 

Οραματιστείτε 
Πριν αρχίσετε να δημιουργείτε καλές συνήθειες περάστε χρόνο να σκεφτείτε πώς θέλετε να είναι οι συνήθειες αυτές και να αναγνωρίσετε τις κακές συνήθειες που σας εμποδίζουν από το να συμβούν.

Πόσες φορές πατάτε το κουμπί του snooze στο ξυπνητήρι πριν σηκωθείτε από το κρεβάτι, αργείτε πάντα και τρέχετε να φύγετε χωρίς πρωινό ή απλώς θέλετε ένα πιο ευχάριστο πρωί;

Όταν οραματιστείτε πώς θέλετε να φαίνεται το πρωί σας μπορείτε να αρχίσετε να κάνετε τα βήματα που θα σας οδηγήσουν εκεί.

Βρείτε λίγα λεπτά για να κάνετε λίστα βήμα προς βήμα των πραγμάτων που κάνετε κάθε πρωί και στη συνέχεια ετοιμάστε τα πάντα για να κάνετε πιο εύκολα τα πρωινά σας. 

Διαλογιστείτε 
Αν αρχίσετε το πρωί με μερικά λεπτά ησυχίας μπορείτε να έχετε θετική στάση για το υπόλοιπο της ημέρας.

Αν δεν συνηθίζετε να διαλογίζεστε, η ενσωμάτωση του διαλογισμού στη ρουτίνα σας μπορεί να κάνει τη διαφορά - όχι μόνο στην ημέρα σας αλλά σε όλη σας τη ζωή.

Σύμφωνα με τη Mayo Clinic, ο διαλογισμός παρέχει την αίσθηση ειρήνης, ηρεμίας και ισορροπίας, που θα βοηθήσουν τη γενική υγεία σας καθώς και τη συναισθηματική, συμβάλλοντας στη μείωση του στρες, του άγχους και της ανησυχίας.

Τα οφέλη του διαλογισμού συνεχίζουν όλη την ημέρα δίνοντας την αίσθηση γαλήνης.

Αν είναι νέα συνήθεια για εσάς, απλώς αρχίστε με 5 λεπτά και συνεχίστε αυξητικά. Οι ασκήσεις βαθιάς αναπνοής αν είναι το πρώτο πράγμα που κάνετε το πρωί είναι καλό πρώτο βήμα για να συνηθίσετε να κάθεστε ήσυχοι. 

Να σκέφτεστε θετικά 
Κάθε πρωί έχουμε την ευκαιρία να μετατοπίσουμε το μυαλό μας προς τη θετική πλευρά και να θέσουμε τις προθέσεις μας για την ημέρα. Οι στάσεις, οι πεποιθήσεις και οι προθέσεις μας μπορούν να βοηθήσουν στο σχηματισμό των εμπειριών μας, όπως και οι σκέψεις, οι πράξεις και οι αντιλήψεις μας.

Το να βρείτε μερικά λεπτά για να σκεφτείτε πώς θέλετε να αισθάνεστε και τι θέλετε να πέτυχετε οδηγεί στη δημιουργία θετικής θεώρησης της ημέρας σας.

Ένας εύκολος τρόπος να αποκτήσετε τη συνήθεια να το κάνετε είναι να γράφετε την πρόθεσή σας και τη θετική πρόταση κάθε πρωί και να τις επαναλαμβάνετε στον εαυτό σας κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Δημιουργήστε ένα ειδικό πρωινό ημερολόγιο ή απλώς γράψτε σε αυτοκόλλητο χαρτί για να το πάρετε μαζί σας. 

Ανεφοδιασμός 
Ο σωστός ανεφοδιασμός του οργανισμού το πρωί, σας δίνει την ενέργεια, την ενίσχυση της διάθεσης και την αναγκαία ενυδάτωση για να κατακτήσετε την ημέρα. 

Το νερό είναι αναγκαίο για να διατηρεί την πλήρη λειτουργικότητα του οργανισμού σας, επομένως να έχετε ένα μεγάλο ποτήρι δίπλα στο κρεβάτι σας και πάντα το νερό να είναι το πρώτο πράγμα που βάζετε στον οργανισμό σας κάθε πρωί.

Ο συνδυασμός υγιεινού πρωινού με πρωτεΐνη είναι επίσης αναγκαίος για να αρχίσετε το πρωί με αρκετή ενέργεια.
Να αποφεύγετε τις κατεργασμένες τροφές και τη ζάχαρη και αντ’ αυτών να επιλέγετε ένα θρεπτικό γεύμα που να περιλαμβάνει υγιεινά λιπαρά και πρωτεΐνες. 

Σολομός, ξηροί καρποί και σπόροι είναι πολύ καλές, εύκολες επιλογές.

Ακόμα και μερικές μπουκιές πρωινού θα συμβάλουν στην πρόληψη της πείνας αργότερα, εντός της ημέρας. 

Προετοιμαστείτε 
Πριν πάτε για ύπνο, ανατρέξετε στην πρωινή σας λίστα και προετοιμάστε όσα πράγματα μπορείτε. Αν το να τρώτε πρωινό δεν αποτελεί τακτικό μέρος της ρουτίνας σας δοκιμάστε να ετοιμάσετε κάτι την προηγούμενη νύχτα.

Ξεκινήστε ένα ημερολόγιο για να θυμάστε να βρίσκετε ένα λεπτό για να θέτετε την πρόθεση της ημέρας. Καθώς αρχίζετε να προσθέτετε tips στη ζωή σας και να ενισχύετε τα πρωινά σας μην ξεχνάτε να χαμογελάτε.

Η απλή πράξη του χαμόγελου, ακόμα και αν είναι προς τον εαυτό σας, μπορεί να βοηθήσει να αισθανθείτε καλύτερα και να φωτίσει αμέσως τη διάθεση σας. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου