Σάββατο 12 Μαΐου 2018

Μάθετε πως να αποτοξινώσετε κάθε όργανο του σώματός σας...!!!!

Όλοι μας γνωρίζουμε ότι ο καλύτερος τρόπος για να φροντίσουμε την υγεία του σώματός μας είναι μέσω της διατροφής και της άσκησης, αλλά υπάρχουν κάποια επιπλέον πράγματα που μπορείτε να κάνετε για τη διατήρηση της υγείας σας.Με την πάροδο του χρόνου, η κακή διατροφή, η αδράνεια και το άγχος μπορεί να οδηγήσουν στην καταπόνηση των οργάνων του σώματος. 

Γι ' αυτό είναι σημαντικό να αποτοξινώνετε το σώμα σας τουλάχιστον μία φορά το χρόνο για να επαναφέρετε τη σωστή λειτουργία του.Παρακάτω αναφέρουμε τα πιο σημαντικά όργανα και σας δίνουμε κάποιες οδηγίες για το πως μπορείτε να τα αποτοξινώσετε. 

ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΕΤΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΑΣ 

1. Ήπαρ 
Το ήπαρ αποτοξινώνει το αίμα και αποβάλλει το αλκοόλ και άλλες επιβλαβής ουσίες. Επίσης, αποθηκεύει βιταμίνες, σίδηρο και ρυθμίζει τη χοληστερόλη, τις ορμόνες και την ενέργεια (1, 2).Όταν το ήπαρ είναι “υπερφορτωμένο” λόγω της υπερβολικής κατανάλωσης λιπαρών τροφών και αλκοόλ ή λόγω της συχνής χρήσης συνταγογραφούμενων φαρμάκων,δεν μπορεί να εκτελέσει τα καθήκοντά του. 

Αυτό σημαίνει ότι το αίμα δεν μπορεί να φιλτραριστεί αποτελεσματικά.Για καθαρίσετε το συκώτι,αποφύγετε τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα και λιπαρά και καταναλώστε περισσότερα υγιεινά τρόφιμα, που βοηθούν το συκώτι, όπως το τζίντζερ, το κύμινο, το πιπέρι καγιέν, το λεμόνι, τις ντομάτες, το σκόρδο, τον κουρκουμά, το πράσινο τσάι και τα σταυρανθή λαχανικά.
 
2. Χοληδόχος κύστη 
Όταν το σώμα σας είναι υπερφορτωμένο με τοξίνες, η χολή που απελευθερώνεται στη χοληδόχο κύστη από το ήπαρ μπορεί να έχει παρουσιάσει μεγάλη συγκέντρωση. Αυτό μπορεί να φράξει το όργανο και τελικά να οδηγήσει στη δημιουργία πετρών στη χολή και σε έντονο πόνο.

Οι χολόλιθοι εμφανίζονται συνήθως σε ασθενείς με υψηλή χοληστερόλη, που η διατροφή τους είναι υψηλή σε λιπαρά. Επιπλέον μπορεί να προκληθούν από τη παράλειψη γευμάτων, από την απότομη μείωση του βάρους και από την ελλιπή πρόσληψη φυτικών ινών (3).

Η καθημερινή πόση τσαγιού μέντας και γάλα γαϊδουράγκαθου βοηθά τη λειτουργία αυτού του οργάνου, αλλά σημαντικότερο είναι να κρατάτε το σώμα σας ενυδατωμένο, να καταναλώνετε τρόφιμα με πολλές αδιάλυτες φυτικές ίνες και να αποφεύγετε αυτά που έχουν πολλά λιπαρά (4).
 
3.Αίμα 
Το αίμα είναι ένα από τα πιο σημαντικά υγρά του σώματός μας, καθώς μεταφέρει οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά στους ιστούς του σώματος και συλλέγει τα απόβλητα του για επεξεργασία.Παράγοντες όπως η ηλικία και η κακή διατροφή μπορεί να κάνουν τις αρτηρίες λιγότερο εύκαμπτες και τις γεμίσουν με πλάκα, προσθέτοντας πίεση στην καρδιά και περιορίζοντας την κυκλοφορία του αίματος (5).

Η αφυδάτωση κάνει το αίμα πιο κολλώδες, γεγονός που καθιστά δυσκολότερη τη κυκλοφορία του σε όλο το σώμα (6).Μερικά συνταγογραφούμενα φάρμακα, από την άλλη πλευρά, αυξάνουν τη πιθανότητα σχηματισμού θρόμβων στο αίμα, οι οποίοι φράζουν τις αρτηρίες και μπορεί να προκαλέσουν καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό επεισόδιο ακόμη και το θάνατο (7).

Όταν το ήπαρ και τα νεφρά δεν λειτουργούν σωστά, το αίμα αρχίζει να υπερφορτώνεται με τοξίνες και να τις μεταφέρει στα όργανά του σώματος.Γι ‘αυτό είναι σημαντικό να τρώτε αντιοξειδωτικές τροφές όπως βατόμουρα, σκούρα φυλλώδη λαχανικά, παντζάρια, λεμόνια και σκόρδο.

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε ολιστικές θεραπείες, όπως την αιμοκαθαρτική , διουρητική ρίζα κολλιτσίδας ή αποκαθαρτικό-αποχρεμπτικό κόκκινο τριφύλλι (8,9). 

4. Λέμφος 
Η λέμφος το δεύτερο μετά το αίμα σημαντικό υγρό του ανθώπινου σώματος, προέρχεται από διηθήσεις του αίματος στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων. Αποτελείται από πλάσμα του αίματος και περιέχει πολλές λιπαρές ουσίες. 

Το λέμφος μεταφέρει λευκά αιμοσφαίρια που καταπολεμούν τις λοιμώξεις (10).Ο κύριος λόγος της λεμφικής συμφόρησης είναι η αδράνεια. Μπορεί επίσης να κυκλοφορεί πιο αργά, αν τρώτε πολλά επεξεργασμένα τρόφιμα ή απλά δεν πίνετε αρκετό νερό.

Ο ευκολότερος τρόπος να το κρατήσετε σε κίνηση είναι να κάνετε καρδιαγγειακές ασκήσεις καθημερινά και κάνοντας λεμφικό μασάζ χρησιμοποιώντας μια βούρτσα με φυσική τρίχα (11). 

5. Πάγκρεας 
Το πάγκρεας είναι το όργανο που είναι υπεύθυνο για την παραγωγή και την απελευθέρωση της ινσουλίνης, της ορμόνης που ρυθμίζει το μεταβολισμό της γλυκόζης. Με τον τρόπο αυτό, αποτρέπει την απότομη αύξηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σας (12).

Όταν το λίπος φράζει το πάγκρεας, δεν μπορεί πλέον να παράγει αρκετή ινσουλίνη για τη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα. Αυτή η μία από τις κύριες αιτίες του διαβήτη (13).

Στην περίπτωση αυτή, χάνοντας ένα μόνο γραμμάριο λίπους από το πάγκρεας είναι αρκετό για να αναστραφεί ο διαβήτης τύπου 2.

Η φλεγμονή μπορεί επίσης να εμποδίσει την ικανότητα του παγκρέατος, να λειτουργήσει σωστά, για αυτό θα ήταν καλό να κάνετε μια προσπάθεια να συμπεριλάβετε περισσότερα αντιφλεγμονώδη τρόφιμα όπως ανανά, λεμόνι και κουρκουμά στην καθημερινή σας διατροφή (14). 

6. Έντερα 
Καθημερινά ποσότητες τροφών περνούν μέσα από τα έντερα, κάποιες είναι μερικές από τις λιγότερο υγιεινές από τις άλλες.Πιστεύεται ότι ορισμένες τροφές κολλάνε στο έντερο ή προκαλούν συσσώρευση βλέννας. Και οι δύο περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσουν σε φλεγμονές και συσσώρευση τοξινών που εισέρχονται στην κυκλοφορία του αίματος (15).Αυτό μπορεί να προκαλέσει μειωμένη ενέργεια, κόπωση, κεφαλαλγία και αύξηση του σωματικού βάρους (16). 

Επίσης, η δυσκοιλιότητα που μπορεί να προκληθεί από μια ανθυγιεινή διατροφή μπορεί να επιφέρει καταστροφικές επιπτώσεις στο νευρικό σύστημα.Πολλοί εναλλακτικοί θεραπευτές προτείνουν καθαρισμό εντέρου για την αποτοξίνωση του σώματος, αν και αυτή η διαδικασία μπορεί να προκαλέσει κοιλιακές κράμπες, πόνος στο στομάχι, διάρροια, ναυτία και έμετο (17).

Αντ ‘αυτού, μπορείτε να πίνετε άφθονο νερό και να καταναλώνετε πολλές φυτικές ίνες, προβιοτικά και μαγνήσιο για την αποφυγή της δυσκοιλιότητας.

Είναι επίσης μια καλή ιδέα να πίνουν τσάι από μια κουταλιά της σούπας τζίντζερ και ένα κουταλάκι του γλυκού κάθε καγιέν και το τσάι μάραθο κάθε πρωί για την καταπολέμηση της φλεγμονής, το οξειδωτικό στρες, έλκη , μετεωρισμός και γαστρίτιδα (18,19,20). 

7. Νεφρά 
Τα νεφρά αποβάλλουν τα απόβλήτα και βοηθούν στην εξισορρόπηση των μεταλλικών στοιχείων του σώματος, ρυθμίζουν την ενυδάτωση και παράγουν ορμόνες. Όπως το συκώτι, τα όργανα αυτά φιλτράρουν το αίμα (21).

Τα φρούτα και τα λαχανικά που είναι πλούσια σε κάλιο, όπως τα σταφύλια, τα γλυκά λάιμ, τα πορτοκάλια, τα πεπόνια, οι μπανάνες, τα ακτινίδια, τα βερίκοκα, η ρίζας της πικραλίδαςκαι τα δαμάσκηνα, ενισχύουν τον καθαρισμό των νεφρών.Τα cranberries, τα οποία χρησιμοποιούνται ευρέως για τη θεραπεία λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος, περιέχουν ένα θρεπτικό ονομάζεται κινίνηπου μετατρέπεται σε ιππουρικό οξύ. 

Αυτό καθαρίζει την περίσσεια συσσώρευση ουρίας και ουρικό οξέως από τα νεφρά αποτρέποντας τη δημιουργία πετρών (22).Καθώς διανύετε τη διαδικασία της αποτοξίνωσης, βεβαιωθείτε ότι αφιερώνετε χρόνο για να αποτοξινώσετε το μυαλό σας. 

Το στρες, το άγχος και τα αρνητικά συναισθήματα μπορούν να οδηγήσουν σε ορμονική ανισορροπία, χρόνια φλεγμονή και στην υπερβολική παραγωγή ελεύθερων ριζών. 




Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου