Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Έξω και πάνω από το παιχνίδι...!!!!

Μιλάμε πολύ συχνά για την ενότητα οικογένεια, όμως για να έχουμε επίγνωση της ενότητας και να εισχωρήσουμε στην ενότητα, χρειάζεται πρώτα απ’ όλα να σταθούμε έξω και πάνω από το παιχνίδι της Γης. Χρειάζεται να νιώσουμε πολύ βαθιά μέσα μας, ότι όλοι οι ανθρώπινοι άγγελοι είναι αδέρφια μας και είναι ο εαυτός μας. 

Χρειάζεται να νιώσουμε ότι είμαστε πολίτες του πλανήτη Γη και του Σύμπαντος και να πετάξουμε από πάνω μας οριστικά τις ταυτότητες. Χρειάζεται να τελειώνουμε με το παιχνίδι της Γης ν’ αποταυτιστούμε ολοκληρωτικά και να είμαστε οι παρατηρητές του παιχνιδιού. 

Όσο εμείς συνεχίζουμε να δίνουμε ταυτότητες στον εαυτό μας, τότε κρατάμε τον εαυτό μας διχασμένο και διαχωρισμένο από τους άλλους ανθρώπινους αγγέλους και όπου υπάρχει διαχωρισμός, υπάρχει και σύγκρουση. Και βέβαια, αφού η σύγκρουση υπάρχει μέσα μας, τότε μεταφέρεται κι έξω από εμάς.

Αν δίνω π.χ. στον εαυτό μου πολιτική ταυτότητα και με ονομάζω «αριστερή», τότε αυτόματα διαχωρίζω την θέση μου και βάζω απέναντί μου τον «δεξιό» και τον θεωρώ αντίπαλό μου και όχι αδερφό μου. 

 Σ’ αυτόν τον διαχωρισμό βρίσκει την ευκαιρία και το εγώ μας να πάρει τον έλεγχο κάνοντας συνεχώς κριτική και μας δίνει την ψευδαίσθηση ότι είμαστε καλύτεροι από τους άλλους κι είμαστε οι «σωστοί». 

Και σπαταλάμε την ενέργειά μας προσπαθώντας πάντα ν’ αποδείξουμε, ότι είμαστε οι καλύτεροι και ότι εμείς έχουμε δίκιο, ενώ όπως γνωρίζουμε όλα αυτά είναι τα παιχνίδια της διττότητας.

Το ίδιο συμβαίνει κι όταν με ονομάζω χριστιανή και διαχωρίζω την θέση μου και βάζω απέναντί μου, όλους τους άλλους ανθρώπινους αγγέλους που πιστεύουν σε άλλες θρησκείες. Όπως γνωρίζουμε πλέον, υπάρχει μόνον μία θρησκεία στην Γη κι αυτή είναι η αγάπη. Ο Θεός αγάπη εστί, όπως είπε κι ο Ιησούς! 

Όσο για την αρχαία Ελληνική μας καταγωγή που συχνά πυκνά υπερηφανευόμαστε, ας χαλαρώσουμε. Υπήρξαν κι άλλοι σπουδαίοι αρχαίοι πολιτισμοί πάνω στον πλανήτη, δεν είναι ο μοναδικός ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός. Γι’ αυτό ας απελευθερώσουμε αυτόν τον φανατισμό, σχετικά με την ελληνική μας ταυτότητα.

Αγαπώ την Ελλάδα μας και την ευγνωμονώ που με φιλοξενεί, προφανώς η ψυχή μου επέλεξε να ενσαρκωθεί στην Ελλάδα, γιατί μου ταιριάζουν οι ενέργειές της, αλλά νιώθω ότι είμαι πολίτης του πλανήτη Γη. 

Και να μην ξεχνάμε ότι στις 1000 και πλέον ενσαρκώσεις μας, ενσαρκωθήκαμε σε όλα τα μέρη της Γης και περάσαμε από όλους τους πολιτισμούς, γιατί η ψυχή μας ήθελε ολοκληρωμένη εμπειρία, από ολόκληρο τον πλανήτη. Οπότε όλοι είμαστε όλα και δεν μας χρειάζονται πια οι ταυτότητες ου μας κρατάνε διαχωρισμένους. 

Κάτι άλλο που το θεωρώ πολύ σημαντικό και θέλω να το επισημάνω είναι, ότι χρειάζεται επίσης να σταματήσουμε να παίρνουμε θέση μέσα στο παιχνίδι και να βλέπουμε τους άλλους ανθρώπινους αγγέλους σαν θύματα, που είναι «άτυχοι», που η ζωή τους συμπεριφέρεται πολύ σκληρά και είναι χρέος μας και πρέπει να είναι σκοπός της ζωής μας, το να τους βοηθάμε. 

Και βέβαια να βοηθάμε τους άλλους, όταν το θέλουμε κι όταν μπορούμε, αλλά δεν είναι αυτός ο σκοπός της ζωής μας. Ο σκοπός της ζωής μας είναι η εξέλιξή μας. Και αυτή η πεποίθηση που συνεχίζει να είναι ακόμα πολύ ισχυρή μέσα μας και μας την πέρασαν οι θρησκείες, μας έπεισε ότι θα σώσουμε την ψυχή μας και τον εαυτό μας, μόνον όταν προσφέρουμε στους άλλους και τους βοηθάμε. 

Όμως όπως έχουμε ξαναπεί, εδώ βρισκόμαστε για ν’ αναλάβει ο καθένας μας την ευθύνη του εαυτού του, να «σώσει» την δική του ψυχή και να μάθει να αγαπάει τον εαυτό του. Κανένας ανθρώπινος άγγελος οικογένεια δεν είναι θύμα. Ούτε θύτης, ούτε θύμα, γιατί όπως γνωρίζουμε τις εμπειρίες του καθενός μας και τους ρόλους που παίζουμε εδώ στη Γη, τις δημιουργεί η ψυχή μας. 

Και χρειάζεται ν’ αλλάξουμε ολοκληρωτικά αντίληψη σε σχέση μ’ αυτό, γιατί όταν εμείς παίρνουμε θέση μέσα στο παιχνίδι και κάθε φορά που εκφράζουμε τον «οίκτο μας» για τους αδύναμους και τους λυπόμαστε, (που στην ουσία μας καθρεφτίζουν την δική μας αυτολύπηση), τότε δεν τους βοηθάμε καθόλου και επιτρέπουμε ακόμα να σέρνεται και να συντηρείται μια παλιά ενέργεια και μια δόνηση χαμηλής συχνότητας που τους καθρεφτίζει ότι είναι αδύναμοι άνθρωποι, ενώ είναι θεοί δημιουργοί. 

Αλλά και για μας επίσης αυτό που συμβαίνει κάθε φορά που νιώθουμε έτσι, είναι να κρατάμε χαμηλά την δόνησή μας κι αυτό βέβαια βολεύει πάρα πολύ την διττότητα και την κάθε εξουσία πάνω στη Γη, γιατί τους διευκολύνουμε, να παίζουν τα παιχνίδια τους εις βάρος μας και να μας ελέγχουν. 

Εμείς όμως βρισκόμαστε εδώ για ν’ ανεβάσουμε την δόνηση της Γης, γιατί μόνον όταν ανεβάσουμε την δόνηση συλλογικά, θ’ αλλάξουν τα πράγματα πάνω στην Γη και θα σταματήσουν οι διαχωρισμοί, οι αντιθέσεις και η δυστυχία. 

Και αυτή είναι η υγιής βοήθεια που μπορούμε να προσφέρουμε πρώτα στον εαυτό μας και στην συνέχεια σε όλους τους ανθρώπινους αγγέλους. Δηλαδή αντί να μας λυπόμαστε και να λυπόμαστε και τους άλλους, ας αλλάξουμε την δόνηση του πλανήτη και την πραγματικότητά του. 

Όμως για ν’ ανεβάσουμε την δόνηση της Γης, χρειάζεται να σταματήσουμε να παίρνουμε θέση μέσα στο παιχνίδι, χρειάζεται να σταθούμε έξω και πάνω από το παιχνίδι και να είμαστε μόνον οι παρατηρητές του παιχνιδιού, ζώντας συνειδητά την κάθε στιγμή στο τώρα μας. 

Θα σας θυμίσω τα λόγια του Άγιου Γερμανού, από την Ανώτερη Επικοινωνία «ανακαλύψτε την ομορφιά» το 2013 :
''Αγαπημένοι μου παίρνετε ακόμα θέση μέσα στο παιχνίδι, μέσα στη διττότητα; Βλέπετε εσείς με τα ίδια μάτια τους θύτες και τα θύματα;

Και πριν δώσετε την απάντηση, νιώστε και παρατηρείστε τον εαυτό σας, γιατί θ’ ανακαλύψετε ότι ακόμα παίρνετε θέση υπέρ του θύματος, υπέρ αυτών που εσείς θεωρείτε αδύναμους. Η αγάπη όμως οικογένεια δεν παίρνει θέση και δεν κάνει διακρίσεις κι εσείς θέλετε να είστε η αγάπη. 

Γιατί ο θύτης και το θύμα είναι ένας ρόλος και όλοι είναι ο εαυτός μας. Οπότε, όταν ο θύτης κακοποιεί και χειραγωγεί το θύμα του, το κάνει από έλλειψη αγάπης στον εαυτό του, αλλά και το θύμα που δέχεται την κακοποίηση και την χειραγώγηση, τα δέχεται γιατί επίσης δεν αγαπάει τον εαυτό του.

Όλα είναι ο εαυτός μας και όλα έχουν να κάνουν με την αγάπη στον εαυτό μας. Γι’ αυτό εάν εσείς αγαπημένοι μου αγαπάτε τον εαυτό σας, τότε έχετε μέσα σας, έχετε στη καρδιά σας μεγάλη αποδοχή, συμπόνια και κατανόηση και για τον θύτη και για το θύμα, χωρίς να παίρνετε θέση και με την επίγνωση ότι όλα αυτά είναι ένα παιχνίδι της διττότητας, που όμως όταν εσείς παίρνετε θέση, σας κρατάει διχασμένους''. Άγιος Γερμανός 

Και εκτός από το να μην παίρνουμε θέση μέσα στο παιχνίδι και ν’ αποταυτιστούμε, χρειάζεται επίσης και να αποσυνδεθούμε ενεργειακά από όλες τις σχέσεις εξάρτησης ή ενεργειακής υποστήριξης, για να προχωρήσουμε σαν αυτόνομες, ανεξάρτητες και κυρίαρχες Υπάρξεις, Θεοί επίσης στις υψηλότερες συχνότητες του φωτός. Μόνον έτσι στην ζωή μας θα κυριαρχεί μόνον η αγάπη. 

Βέβαια οικογένεια μπορεί εδώ να επισημαίνω (και πάντα μέσα από την δική μου εμπειρία εξέλιξης), τι χρειάζεται για την ολοκληρωτική μας απελευθέρωση, αλλά εάν μας ενδιαφέρει ακόμα το παιχνίδι και θέλουμε ακόμα να παίξουμε και να εμπειραθούμε μέσα σ’ αυτό, φυσικά και δεν υπάρχει καμία κριτική και είναι εντάξει να συνεχίζουμε να παίζουμε με όποιον τρόπο εμείς επιλέγουμε. 

Όμως εάν μας ενδιαφέρει η εξέλιξή μας, η ελευθερία μας και η ελευθερία της Γης, τότε χρειάζεται να ενώσουμε όλες τις αντιθέσεις μέσα μας και να σταθούμε έξω και πάνω από το παιχνίδι, για να προχωρήσουμε συνειδητά στην ενότητα. 




με την Καίτη Τσώλη, 11/3/2018 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου