Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Σαμποτάροντας τις επιθυμίες μας...!!!!

Κάθομαι στο μπαλκόνι του σπιτιού μου και απολαμβάνω τον καφέ μου. Μια τεράστια και πολύβουη σφήκα (την οποία τρέμω) ζουζουνίζει απειλητικά πάνω από το κεφάλι μου. Σε μια στιγμή απομακρύνεται κι εγώ εύχομαι αυθόρμητα «φύγε!». Σε κλάσματα δευτερολέπτου εμφανίζεται ένα πουλί και με μία αριστοτεχνική, αεροπλανική κατάβαση φτάνει στη σφήκα, ανοίγει το ράμφος του και την καταπίνει.

Και κάπως έτσι λειτουργεί το σύμπαν…υπακούοντας με ακρίβεια και αμεσότητα στις επιθυμίες μας. Φυσικά οι περισσότεροι από μας έχουμε επιθυμίες ανεκπλήρωτες και δυσανασχετούμε που δεν υλοποιούνται, αμφισβητώντας τη συμπαντική τελειότητα. Κι όμως! 

Οι μόνοι που στεκόμαστε εμπόδια ανάμεσα στις επιθυμίες και την εκπλήρωσή τους είμαστε εμείς οι ίδιοι. Τι είναι αυτό όμως που κάνουμε λάθος;

Δεν αγκαλιάζουμε τις επιθυμίες μας με αρκετό πάθος.
Σύμφωνα με μία αφήγηση, ο Πλάτωνας είχε ρωτήσει τον Σωκράτη αν μπορούσε να πετύχει όσα θα ήθελε και ο μεγάλος Δάσκαλος του βούτηξε το κεφάλι σε μία λίμνη. Όταν τον ξανάβγαλε, κι εκείνος πάλευε να πάρει μια ανάσα, του είπε πως όταν επιθυμήσει κάτι όσο και η αναπνοή που ήθελε τόσο απεγνωσμένα, τότε θα μπορούσε να το αποκτήσει. Μήπως λοιπόν, συμβαίνει αυτό που έλεγε κι ο μεγάλος Καζαντζάκης, «ό,τι δεν συνέβη ποτέ είναι ό,τι δεν ποθήσαμε αρκετά»;

Έχουμε πολλές και συχνά αλληλοσυγκρουόμενες επιθυμίες.
Το σύμπαν χρειάζεται να λάβει από μας συγκεκριμένη εντολή. Αν θέλουμε πολλά, χωρίς να εξετάζουμε πολλές φορές τη μεταξύ τους σχέση, το μόνο που προκαλούμε είναι η σύγχυση, και άρα η αποτυχία.

Έχουμε λανθασμένα συναισθήματα για όσα ζητάμε.
Είτε είμαστε τρομερά ανυπόμονοι, οπότε δημιουργούμε συνθήκες άγχους και αγωνίας, είτε δεν το πιστεύουμε πραγματικά ότι θα συμβεί αυτό που θέλουμε, οπότε αυτήν την εντολή δίνουμε και στο σύμπαν: αβεβαιότητα και δυσπιστία.

Δεν είμαστε ευγνώμονες για όσα ήδη έχουμε.
Δεν γίνεται να αποκτήσουμε όσα επιθυμούμε, αν έχουμε αισθήματα έλλειψης, ένδειας και δυσαρέσκειας, διότι αυτό ακριβώς το μήνυμα δίνουμε και στο σύμπαν.

Δεν προβαίνουμε στην ανάλογη δράση.
Συν Αθηνά και χείρα κίνει. Πρέπει κι εμείς να αγωνιστούμε προς την κατεύθυνση που βρίσκεται ο στόχος μας και όχι απλά να περιμένουμε το θαύμα.

Συνεπώς… σχεδιάστε μέσα στο μυαλό σας το σενάριο που ονειρεύεστε και νιώστε σαν να έχει υλοποιηθεί ήδη. Γευθείτε την επιτυχία και αισθανθείτε ευγνωμοσύνη, όχι μόνο για όσα θα έρθουν, αλλά για όσα ήδη υπάρχουν. Αγκαλιάστε με θετική σκέψη και δράση ό,τι επιθυμείτε και πιστέψτε ότι αξίζετε να το λάβετε. Και θα το λάβετε. Μόνο που… προσέξτε τι εύχεστε γιατί τελικά θα συμβεί!




Ελένη Σωκράτους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου