Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Τι θα συμβεί στο σώμα μας αν σταματήσουμε τα γλυκά...!!!!

Τα πολλά γλυκά και κατά κύριο λόγο η ζάχαρη που περιέχουν βλάπτει την υγεία μας, αυτό είναι λίγο πολύ γνωστό. Μάλιστα σε προηγούμενα άρθρα μας είχαμε αναφερθεί στο πως βλάπτουν τα αναψυκτικά, αλλά και στο που κάνει καλό η σοκολάτα και που μας βλάπτει.

Αλήθεια όμως, αναρωτηθήκατε ποτέ τι θα συνέβαινε στο σώμα μας αν καταφέρναμε (σε ένα υποθετικό σενάριο πάντα) να κόψουμε εντελώς τα γλυκά; Όπως πιθανόν φαντάζεστε, τα αποτελέσματα στην υγεία μας θα ήταν εντυπωσιακά.

Ας τα δούμε λοιπόν στο σύντομο άρθρο που ακολουθεί παρακάτω, μπας και καταφέρουμε, αν όχι να κόψουμε εντελώς τα γλυκά, τουλάχιστον να τα περιορίσουμε στο ελάχιστο δυνατόν.

Γιατί δεν πρέπει να τρώμε πολλά γλυκά 
Προφανώς γλυκά ίσον ζάχαρη και φυσικά ζάχαρη ίσον υδατάνθρακες. Αυτό αυτόματα σημαίνει απότομες διακυμάνσεις του ζαχάρου και συνεπώς αυξημένο αίσθημα της πείνας. Οπότε μόλις μισή ώρα(!) μετά την κατανάλωση ενός γλυκού να περιμένετε μια έντονη έξαρση πείνας.
Τα γλυκά είναι κατά κάποιο τρόπο εθιστικά. Η έντονη αναζήτηση για γλυκό μπορεί να διαρκέσει από μία μέχρι και τρεις μέρες. Μετά την πάροδο του κρίσιμου σημείου των τριών ημερών, η πραγματική ανάγκη του σώματος μας για γλυκό εξαφανίζεται. Η ψυχολογική από την άλλη, είναι μια άλλη ιστορία.

Τι θα συμβεί αν σταματήσουμε εντελώς τα γλυκά 
Ευτυχώς, τα πρώτα θετικά αποτελέσματα από την διακοπή των γλυκών αρχίζουν να φαίνονται ήδη μετά τις πρώτες 24 ώρες. Επίσης, οι καρδιακοί ρυθμοί, αλλά και η πίεση του αίματος αρχίζουν να σταθεροποιούνται στα φυσιολογικά επίπεδα.

Μετά από μόλις μια εβδομάδα χωρίς γλυκό στον οργανισμό μας, αρχίζει να φτιάχνει η διάθεση μας, ενώ βελτιώνεται σημαντικά και η κατάσταση της επιδερμίδας μας. Επίσης θα παρατηρήσετε ότι θα βελτιωθεί σημαντικά και η φυσική σας κατάσταση και αντοχή, ενώ και το σώμα σας θα έχει περισσότερη ενέργεια.

Μετά την πάροδο ενός μηνός από την διακοπή, ή έστω από τον περιορισμό της κακής αυτής συνήθειας, δηλαδή της κατανάλωσης γλυκών, θα δείτε ότι θα βελτιωθεί σημαντικά και η μνήμη σας, ενώ αν ταλαιπωρείστε από αϋπνία, τότε αυτή θα μειωθεί δραματικά ή μπορεί ακόμη και να εξαφανιστεί!

Και επειδή φυσικά τα γλυκά παχαίνουν, και πολύ μάλιστα, μετά από έναν χρόνο διακοπής, και χωρίς να αλλάξετε τίποτε άλλο στη διατροφή σας θα δείτε ότι κάποια έξτρα κιλάκια, αλλά και οι έξτρα πόντοι, ιδίως γύρω από τη μέση σας, θα εξαφανιστούν!

Επίσης, ο οργανισμός σας θα λειτουργεί καλύτερα και θα αρχίσει να απορροφά και να χρησιμοποιεί το 100% των θρεπτικών συστατικών που λαμβάνετε από τις τροφές που καταναλώνετε.

Σημαντικό : 
Με το να περιορίσετε την ποσότητα των γλυκών που καταναλώνετε, μειώνετε τον κίνδυνο θανάτου από καρδιακό νόσημα, δηλαδή από κάποια ασθένεια της καρδιάς, κατά τρεις ολόκληρες φορές! 

Αξίζει την προσπάθεια λοιπόν, αν όχι να τα κόψετε εντελώς, τουλάχιστον να τα περιορίσετε! 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου