Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να ασχολείστε με το κινητό πριν κοιμηθείτε...!!!!

Δεν είναι λίγοι όσοι χαζεύουν στο κινητό ή το τάμπλετ πριν πέσουν για ύπνο, πιστεύοντας πως είναι μια ακίνδυνη συνήθεια, αλλά μια νέα έρευνα έδειξε...το αντίθετο.

Σύμφωνα με τον Δρ. Dan Siegel, το να χρησιμοποιείτε το κινητό σας λίγο πριν πάτε για ύπνο είναι επιζήμιο με πολλούς τρόπους : Καταρχάς, εκτίθετε τα μάτια σας σε φως που εκείνη την ώρα που προετοιμάζεστε για ύπνο σας ξυπνά - και άρα σας προκαλεί αϋπνία. Το έντονο φως εμποδίζει τον εγκέφαλο να παράγει μελατονίνη, μια ουσία που είναι απαραίτητη για να μας πάρει ο ύπνος.

Με την έλλειψη ύπνου δημιουργούνται και ένα σωρό άλλα προβλήματα που πολλοί από εσάς ίσως έχετε αλλά δεν ξέρατε πως προέρχονται από την επαφή με κινητά ή τάμπλετ λίγο πριν τον ύπνο.

Καθημερινά χρειαζόμαστε 8 με 9 ώρες ύπνου για να παραμένουμε υγιείς και γεμάτοι ενέργεια. Αν κοιμηθείτε λιγότερο οι νευρώνες σας δεν προλαβαίνουν να ξεκουραστούν και τα νευρογλοιακά κύτταρα σας - που καθαρίζουν τις τοξίνες που παράγουν οι νευρώνες - δεν έχουν την ευκαιρία να κάνουν τη δουλειά τους, αφήνοντας πίσω τις τοξίνες .

Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε διαταραχές της μνήμης, έλλειψη προσοχής, ανισορροπία της ινσουλίνης και να οδηγήσει σε αύξηση του σωματικού βάρους. Σας ακούγεται κάτι από αυτά οικείο; Τότε μάλλον έχετε πέσει στην παγίδα αυτής της συνήθειας.

Για να μην έχετε κανένα από τα παραπάνω προβλήματα, μην επιτρέπετε στον εαυτό σας να ασχοληθεί με το κινητό ή το τάμπλετ για πολλή ώρα - και μάλιστα κλείστε το το λιγότερο μια ώρα πριν κοιμηθείτε. Είναι πολύ σημαντικό η τελευταία ώρα πριν τον ύπνο να είναι όσο το δυνατόν πιο ήρεμη και χωρίς στρες.




reportaznet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου