Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

6 ισχυροί τρόποι για να γίνετε πιο επίμονοι στους στόχους σας και να μην εγκατέλειψε ποτέ ξανά...!!!!

Οι περισσότεροι από εμάς είμαστε εξαιρετικά καλοί στον καθορισμό των στόχων, αλλά όχι στην επίτευξη τους. 

Είτε πρόκειται για την έναρξη μιας νέας επιχείρησης, ή την εκμάθηση μιας νέας γλώσσας, ή την εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου – Έχουμε την συνήθεια να αρχίζουμε τα πράγματα χωρίς να τα ολοκληρώνουμε. Ένας από τούς σημαντικότερους λόγους για τους οποίους δεν μπορούμε να επιτύχουμε τους στόχους μας οφείλεται σε έλλειψη των κινήτρων και της επιμονής. 

Ξεκινάμε με μια αφθονία της αισιοδοξίας για το ταξίδι, χωρίς να είμαστε πλήρως προετοιμασμένοι ψυχολογικά για τα αναπόφευκτα εμπόδια . Όπως λέει ο Τόνι Ρόμπινς, «Η επιτυχία σε οτιδήποτε είναι 80% ψυχολογία και 20% μηχανική.» 

Ας αποκαλύψουμε τους έξι ισχυρούς τρόπους για να γίνουμε πιο επίμονοι, έτσι ώστε να μην εγκαταλείψουμε και πάλι τους στόχους μας. 

1. Βάλε ένα όραμα πέρα από τον εαυτό σου 

Όλα ξεκινούν με αυτό το πρώτο βήμα. Χωρίς ένα μεγαλύτερο όραμα και σκοπό που είναι μεγαλύτερο από τον εαυτό σας, θα εγκαταλείψετε στα αρχικά στάδια της δυσκολίας. Αντίθετα, όταν επιτύχετε κάτι για έναν σκοπό έξω από τον εαυτό σας, η πίεση της υπευθυνότητας και μόνο θα σας ωθήσει πέρα από έναν σκοπό που έχει εγωκεντρικό χαρακτήρα. 

Για παράδειγμα, αν θέλετε να μάθετε μια γλώσσα, ώστε να έχετε μια βαθύτερη σύνδεση με το σύντροφο της ζωής σας, είναι πολύ πιο πιθανό να συνεχίσετε, επειδή έχει να κάνει με τη σχέση σας. 

Ή, εάν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, σκεφτείτε πόση αυτοπεποίθηση θα αποκτήσετε πόσο χαρούμενοι και ευτυχισμένοι θα νιώσετε. Αλλά το πιο σημαντικό, σκεφτείτε για το πώς αυτό θα επηρεάσει τις αγαπημένους γύρω σας. 

Η μετατόπιση από έναν εγωκεντρικό στόχο σε ένα μεγαλύτερο σκοπό που επηρεάζει αυτούς που αγαπάτε σας βοηθά να επικεντρωθείτε σε αυτό που θα πάρετε, αντί του πόσο δύσκολο είναι. 

2. Φτιάξτε μια ομάδα υποστήριξης 
Όλοι οι κορυφαίοι σε επιδόσεις άνθρωποι στον κόσμο, έχουν μια ομάδα υποστήριξης για να τους κρατήσουν τα κίνητρα και την επίμονη, όπως προπονητές, υπαλλήλους, βοηθούς, συμβούλους, και η λίστα συνεχίζεται. 

Θα πρέπει να περιβάλλεται τον εαυτό σας με τα άτομα που έχουν ήδη επιτύχει ότι θέλετε να επιτύχετε. Αυτό όχι μόνο θα επηρεάσει την ταχύτητα της μάθησης, αλλά και η επιστήμη έχει αποδείξει ότι θα επηρεάσουν την επιμονή και την ανθεκτικότητα σας όταν τα πράγματα δυσκολέψουν. 

Όταν έχετε ένα καθορισμένο σκοπό, με βεβαιότητα ότι μπορείτε να τοv επιτύχετε, θα επηρεάσετε ένα σύστημα στο σώμα μας ονομάζεται το σύστημα ενεργοποίησης δικτυωτό (RAS), που βοηθά το μυαλό μας να αποφασίσει σε ποιες πληροφορίες θα επικεντρωθεί και τι θα διαγράψει . 

Εν ολίγοις, το μυαλό σας αρχίζει να εστιάζει την ενέργειά σας στην επίτευξη του στόχου, αφήνοντας τους περισπασμούς, όπως είναι οι αμφιβολίες και οι φόβοι. 

3. Αποκτήστε μία νοοτροπία ανάπτυξης 
Προκειμένου να επιτύχουμε τους στόχους μας, συχνά πρέπει να δοκιμάσουμε διάφορους τρόπους.Ο συγγραφέας του Mindset, Carol Dweck, πέρασε είκοσι χρόνια ερευνώντας το πώς η νοοτροπία μας επηρεάζει την επιτυχία. Η έρευνα υποστηρίζει ότι τα άτομα έχουν μία από τις δύο νοοτροπίες. 

Μπορεί να έχουν την νοοτροπία ανάπτυξης, όπου ακμάζουν στις προκλήσεις με σκοπό να αποκτήσουν την επιτυχία. Διαφορετικά, έχουν μια σταθερή νοοτροπία, όπου νομίζουν ότι έχουν γεννηθεί με ότι τα ταλέντα έχουν, και δεν υπάρχουν πολλά που μπορούν να κάνουν για να αλλάξουν. 

Με άλλα λόγια, θα πρέπει να επικεντρωθείτε στο να γιορτάζετε τις μικρές νίκες και την πρόοδο, γνωρίζοντας ότι συνεχίζετε να βελτιώνεστε, αντί να έχετε υψηλές προσδοκίες. 

4. Προγραμματίστε το 
Οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των επιχειρηματιών, δισεκατομμυριούχων, αθλητών Ολυμπιακών Αγώνων, και μαθητών παγκόσμιας κλάσης, όλοι χρησιμοποιούν προγράμματα για να καθορίσουν τις προτεραιότητες της ημέρας τους. 

Γιατί να επιλέξω ένα πρόγραμμα σε αντίθεση με ένα απλό να κάνουμε λίστα; 

Σύμφωνα με τον ερευνητή Kevin Kruse, υπάρχουν μερικές βασικές αδυναμίες του να κάνουμε λίστα : 

· Μια λίστα δεν αντιπροσωπεύει το χρόνο. Όταν έχουμε έναν μακρύ κατάλογο των καθηκόντων, έχουμε την τάση να αντιμετωπίζουμε πρώτα εκείνους που μπορούν να ολοκληρωθούν γρήγορα μέσα σε λίγα λεπτά, αφήνοντας τα πιο χρονοβόρα. Έρευνα της iDoneThis, εταιρεία που δηλώνει ότι το 41% όλων των στοιχείων της λίστας δεν έχουν ολοκληρωθεί! 

· Δεν γίνεται διάκριση μεταξύ του επείγοντος και του σημαντικού. Για άλλη μια φορά, η παρόρμηση μας είναι θα καταπολεμήσει την επείγουσα και να αγνοήσει η σημαντική. 

· Στις λίστες συμβάλει στο στρες. Είναι γνωστό στην ψυχολογία ως αποτέλεσμα Zeigarnik, μισοτελειωμένες υποθέσεις συμβάλλουν παρεμβατικά ως ανεξέλεγκτες σκέψεις. Είναι να απορεί κανείς, αισθανόμαστε τόσο συγκλονισμένοι μέσα στην ημέρα, και καταπολεμούμε την αϋπνία τη νύχτα. 

Αντ 'αυτού, θα πρέπει να επικεντρωθείτε στον προγραμματισμό των προτεραιοτήτων σας. Ότι δεν προγραμματίζετε, δεν γίνετε. 

5. Διδάξτε σε άλλους 
Έχετε διδάξει ποτέ κάτι που μάθατε σε κάποιον, και το βρήκατε ευκολότερο να το θυμάστε στο μέλλον; Αυτό συμβαίνει γιατί όταν έχουμε διδάξει κάτι σε κάποιον, ο εγκέφαλός μας είναι σε θέση να καταχωρήσει τις πληροφορίες πιο αποτελεσματικά από την απλή ανάγνωση. 

Καθώς η έρευνα αποδεικνύει ότι οι άνθρωποι διατηρούν : 

5% ΤΟΥ ΤΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΜΙΑ ΔΙΑΛΕΞΗ.

10% ΤΟΥ ΤΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ.

20% ΤΟΥ ΤΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΜΕΣΑ.

30% ΤΟΥ ΤΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΙΑ ΕΠΙΔΕΙΞΗ.

50% ΤΟΥ ΤΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΤΑΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ.

75% ΤΟΥ ΤΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΤΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΑΞΗ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΘΑΝΕ.

90% ΤΟΥ ΤΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΤΑΝ ΔΙΔΑΣΚΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ. 

Αυτή η έρευνα είναι ιδιαίτερα σημαντική για εκείνους που θέλουν να αποκτούν νέες ικανότητες. 

Αν θέλετε για παράδειγμα να γίνεται καλύτερος ομιλητής, μην παρακολουθείτε απλά τους άλλους. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε αμέσως ότι έχετε μάθει και στη συνέχεια, να δοκιμάστε να «διδάξετε» σε κάποιον άλλο ότι έχετε κάνει. Το κλειδί για την εκμάθηση είναι η επιμονή επανάληψη.
 
6. Βάλε στοίχημα 
Γιατί είναι λιγότερο πιθανό να αργήσουμε για μια επαγγελματική συνάντηση από μια συνάντηση με τους φίλους μας; Επειδή ο πρώτος θα μπορούσε να μας απολύσει. Ως άνθρωποι, έχουμε φυσικά περισσότερα κίνητρα για να διαπράξουμε κάτι όταν υπάρχει συνέπεια ή ένα στοίχημα, ακόμα κι αν είναι φιλικό. 

Η έρευνα δείχνει ότι είμαστε τρεις φορές περισσότερο επηρεασμένοι από τις αρνητικές συνέπειες παρά από τις θετικές συνέπειες, έτσι το να χάσετε κάποια χρήματα από ένα στοίχημα είναι ισχυρό κίνητρο. 

Μπορείτε να κάνετε ένα φιλικό στοίχημα με ένα φίλο για να σας κρατήσει ειλικρινής. 

Το κλειδί είναι να ζητήστε από κάποιον να συμμετέχει από την ομάδα υποστήριξης σας, και να μοιράζεστε τους στόχους σας δημόσια. Η κοινωνική πίεση που επηρεάζει τη φήμη σας και μόνο θα σας ωθήσει περαιτέρω από ότι μπορείτε να φανταστείτε. 




Επιμέλεια-Μετάφραση : copyrights © 
www.hippieteepee.gr via 
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας www.hippieteepee.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματος του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου