Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Όταν δεν υπάρχει «πίσω», τότε πας υποχρεωτικά «μπροστά»...!!!!

Όταν ο Κορτέζ βρέθηκε στην Κεντρική Αμερική, έβαλε τρεις έμπιστους ναύτες να βάλουν φωτιά στα καράβια του. Την ώρα που τα καράβια καίγονταν, μάζεψε τους άντρες του και τους είπε: «Ή νικάτε ή μας σφάζουν όλους». Και βέβαια νίκησαν και κατέκτησαν την Κεντρική Αμερική. Γιατί όταν δεν έχεις άλλη επιλογή για να επιζήσεις, εκτός από το να νικήσεις, και με την προϋπόθεση βέβαια ότι θέλεις να ζήσεις, τότε νικάς.

Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μετατρέψεις έναν ευσεβή πόθο σε σφοδρή επιθυμία. Να γκρεμίζεις δηλαδή όλες τις γέφυρες της οπισθοχώρησης. Όταν δεν υπάρχει «πίσω», τότε πας υποχρεωτικά «μπροστά». 

Ένας ακόμα λόγος για τον οποίο η σφοδρή επιθυμία δημιουργεί τόσο μεγάλα αποτελέσματα είναι και η «αποδοχή του τιμήματος».

Η φύση μοιάζει με ένα τεράστιο σουπερμάρκετ που έχει στα ράφια του όλα εκείνα που επιθυμεί ο καθένας από εμάς. Υλικά αλλά και πνευματικά αγαθά, ευημερία, αγάπη και ευτυχία υπάρχουν σε αφθονία μέσα σ’ αυτό το τεράστιο σουπερμάρκετ. 

Στην έξοδο όμως, υπάρχει ένα ταμείο όπου κάθεται η ίδια η φύση και με μεγάλη τιμιότητα σου λέει: «Πάρε ό,τι θέλεις, αλλά θα πληρώσεις και το αντίστοιχο τίμημα».

Αν είσαι ένας τεμπέλης που γυρνάς όλη την ημέρα στα καφενεία και κάνεις «τράκα» κανένα τσιγάρο, τότε αυτή τη ζωή την αγοράζεις σχεδόν τσάμπα. Αν όμως θελήσεις να αγοράσεις για τη ζωή σου χαρά, επιτυχία, ευημερία, αγάπη και ευτυχία, τότε θα πληρώσεις πολύ περισσότερα, γιατί και αυτά που παίρνεις αξίζουν πολύ περισσότερα.

Η σφοδρή επιθυμία λοιπόν είναι εκείνη που σε κάνει να είσαι διατεθειμένος για την «αποδοχή της πληρωμής του τιμήματος» που συνήθως είναι η συνεχής, η δυναμική και η ουσιαστική δουλειά που πρέπει να κάνεις με τον εαυτό σου μέσα από τη γνώση.

Αν ασχοληθούμε λίγο με τις αρνητικές σκέψεις, όπως π.χ με τις σκέψεις «φόβου», τότε θα διαπιστώσουμε πως όπως και οι όποιες άλλες σκέψεις, έτσι κι αυτές λειτουργούν και προς τα «μέσα» και προς τα «έξω». 

Όταν φοβόμαστε συνεχώς για κάτι, αυτό το συναίσθημα του φόβου με τις αντίστοιχες σκέψεις που δημιουργεί προκαλεί την έκκληση μιας αρνητικής ενέργειας, η οποία μας μπλοκάρει και μας ακινητοποιεί, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να κάνουμε τις σωστές κινήσεις, και παράλληλα έλκει τα γεγονότα και τους ανθρώπους εκείνους που θα επιβεβαιώσουν τους φόβους μας.

Βλέπεις δεν ισχύει μόνον το «καλομελέτα κι έρχεται» αλλά και το «κακομελέτα κι έρχεται». Ο νους μας έχει μια ιδιότητα η οποία είναι πολύτιμη για μας. Δεν μπορεί να κάνει δυο σκέψεις μαζί. Κανένας άνθρωπος δεν μπορεί την ίδια ακριβώς στιγμή να σκέφτεται δυο διαφορετικά πράγματα. Το γεγονός αυτό μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε, γιατί κανένας άλλος εκτός από μας δεν καθορίζει το τι σκεφτόμαστε.

Αν παρατηρήσεις προσεκτικά τον εαυτό σου, θα δεις πως πολλές φορές σου «έρχονται» θετικές και αισιόδοξες σκέψεις κι εσύ τις διώχνεις γιατί απλά δεν τις πιστεύεις. 

Για παράδειγμα, κάποια στιγμή σκέφτεσαι πως θα κερδίσεις πολλά εκατομμύρια στο λαχείο, πως θα κάνεις ένα πανέμορφο ταξίδι σε μια εξωτική χώρα ή πως θα ζήσεις ευτυχισμένος και πλούσιος μέχρι τα βαθιά σου γεράματα.

Αμέσως διώχνεις αυτήν τη σκέψη κάνοντας μια άλλη που λέει: ''Δεν είναι δυνατό να συμβεί αυτό. Αυτό δεν είναι για μένα. Είναι για τους τυχερούς''. Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που διώχνουμε τις θετικές σκέψεις μπορούμε να διώχνουμε και τις αρνητικές σκέψεις του είδους «δεν μπορώ», «δεν αξίζω», «δεν είναι δυνατό», «δεν είναι για μένα αυτό» και να τις αλλάξουμε με τις αντίστοιχες θετικές.

Με τον τρόπο αυτό εκπαιδεύουμε το νου μας για να μάθει να κάνει πάντα θετικές σκέψεις. Έτσι σιγά-σιγά αλλάζουμε τη μορφή της ενέργειας που εκπέμπουμε, με αποτέλεσμα να έλκουμε και να δημιουργούμε θετικά για μας γεγονότα.




«Η Δυναμική της Επιτυχίας» Αντώνης Καλογήρου εκδόσεις Η Δυναμική της Επιτυχίας 
Photo: Author/Depositphotos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου