Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Ο κύριος καθοριστικός παράγοντας της υγείας είναι το…μυαλό...!!!!

Το πιο σημαντικό μυστικό για μια ζωή μακροζωίας από μία γυναίκα 122 ετών…Μην κάνετε κάτι ιδιαίτερο για να παραμείνετε σε καλή υγεία!!! 

Ο κύριος καθοριστικός παράγοντας της υγείας για το μέσο άνθρωπο είναι η σκέψη. 

Δεν είναι παράγοντες γενετικοί, ούτε άσκησης ή διατροφής, αλλά το μυαλό. 

Αυτό έχει αποδειχθεί ξανά και ξανά από τα επιστημονικά πεδία της ψυχονευροανοσολογίας , ψυχονευροκαρδιολογίας, ψυχονευροενδοκρινολογίας, για να μην αναφέρουμε την έρευνα του καρκίνου και όλες τις διάφορες ψυχοσωματικές διαταραχές που έχουν μελετηθεί. 

Αν έχετε αμφιβολία ότι η σκέψη επηρεάζει την υγεία, τότε θα είμαι στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσω ένα φορτηγό ερευνητικά στοιχεία που θα τα αφήσω στο κατώφλι σας (με δικά σας έξοδα) και τα οποία μπορείτε να περιεργαστείτε τα επόμενα χρόνια. 

Αντί αυτού, θα σας διηγηθώ μια ιστορία. 
Η μεγαλύτερη σε ηλικία,τεκμηριωμένα, άνθρωπος που έζησε ποτέ ήταν μια Γαλλίδα που ονομαζόταν Jeane Calment και η οποία έζησε 122 χρόνια, 164 ημέρες σε αυτή τη γη . 

Ποιο ήταν το μυστικό της; 

Σύμφωνα με τον Γάλλο ερευνητή Jean – Marie Robine ,  ''Ποτέ δεν έκανε κάτι ιδιαίτερο για να παραμείνει σε καλή υγεία''.

Η Jeane Calment κάπνιζε τσιγάρα ( που ξεκίνησε σε ηλικία 21 ετών ) , έπινε κρασί πόρτο και έτρωγε μερικά κιλά γλυκά σοκολάτας την εβδομάδα έως την ηλικία των 119 χρόνων. 

Κέρδισε την μακροζωία της γελώντας πολύ και αποκλείοντας το άγχος από τη ζωή της. 

Συνήθιζε να λέει :  ''Αν δεν μπορείς να κάνεις τίποτα γι ‘αυτό , σταμάτα να ανησυχείς γι’ αυτό''.  ( 1 ) 

Κατά πάσα πιθανότητα δεν την έβλαψαν οι περιστάσεις της ζωής της – γεννήθηκε στα πλούτο και παντρεύτηκε πλούσιο – και οι οποίες της επέτρεψαν μια εύκολη και άνετη ζωή. 

Με άλλα λόγια , δεν υπήρχε ψυχολογικό στρες . 

Ας αντιπαραβάλουμε αυτήν με κάποιον που ξέρω προσωπικά ότι έζησε έναν πολύ υγιεινό τρόπο ζωής , προσέχοντας τη διατροφή του , δίνοντας μεγάλη βάση στην άσκηση και ο οποίος θα μπορούσε να περιγραφεί ως αηδιαστικά υγιής . Ο ίδιος έπεσε νεκρός από καρδιακή προσβολή σε ηλικία 61 . Αρκετά αστείο, ήταν κάτι που δεν με εξέπληξε γιατί ήξερα ότι το πρόσωπο αυτό είχε τύπο προσωπικότητας «Α». 

Επίσης θυμάμαι ότι ποτέ δεν τον είχα δει να γελάει, ούτε μια φορά. 

Καλές οι προσωπικές ιστορίες, αλλά τι λέει η έρευνα για τη σκέψη και τις κυριότερες αιτίες θανάτου – τις καρδιοπάθειες και τον καρκίνο ; 

Οι μελέτες για τη σκέψη και την καρδιακή νόσο είναι τόσο γνωστές που πραγματικά δεν υπάρχει νόημα να συγκαλύπτονται , αλλά τι γίνεται με τον καρκίνο ; 

Σύμφωνα με την Εφημερίδα της Ψυχοσωματικής Έρευνας , 
Πολύ ακραία κατάπνιξη – καταστολή του θυμού ήταν το πιο συχνά προσδιορισμένο χαρακτηριστικό 160 ασθενών με καρκίνο του μαστού. (2) 

Σε άλλες έρευνες : 
''Εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα οργής έχουν αναφερθεί σε πολλές μελέτες ασθενών με καρκίνο. Αυτές τα χαμηλά επίπεδα δείχνουν καταστολή , περιορισμό, ή συγκράτηση του θυμού . 

Υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι η καταστολή του θυμού μπορεί να είναι ένας προάγγελος για την ανάπτυξη του καρκίνου , και επίσης ένας παράγοντας στην εξέλιξη του μετά τη διάγνωση . «(3) 

Κατά τη γνώμη μου, το πιο ενδιαφέρον πράγμα σε αυτό το άρθρο είναι ότι μια γυναίκα που έζησε 122 χρόνια κάπνιζε τσιγάρα για 100 χρόνια χωρίς βλαπτικές συνέπειες . 

Γιατί δεν την οδήγησε το κάπνισμα σε πρόωρο θάνατο; 

Θα έλεγα , «Επειδή η σκέψη είναι πιο σημαντική από τον τρόπο ζωής». 

«Τροφή» : Πραγματικά πιστεύω ότι ισχύουν όλα τα παραπάνω, το ζήτημα όμως είναι πως εμείς δεν είμαστε ακόμη σε θέση να το βιώσουμε, λόγο της διαστρεβλωμένης και γεμάτης αντίθετες προπαγάνδες και εν τέλει πεποιθήσεις, πραγματικότητα που ζούμε. 

Σημειώσεις : 
1) Ανακτήθηκε 28 του Απριλίου του 2014 , από http://anson.ucdavis.edu/ ~ wang / calment.html 

2) Εφημερίδα της Ψυχοσωματικής Έρευνας τόμος 19 , Τεύχος 2 , Απρίλιος 1975 Σελίδες 147-153 

3) Ο καρκίνος Nurs . 2000 Οκτώβριος ? 23 (5) :344-9 . 




Dr. Bruce King 
collective-evolution 
Απόδοση Κειμένου dorieas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου