Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

7 τρόποι να ζήσεις μια πλούσια και γεμάτη ζωή...!!!!

Όσο είμαστε νέοι μαθαίνουμε, εξελισσόμαστε, ανακαλύπτουμε τα ταλέντα μας και ανοίγουμε τα φτερά μας για να πετάξουμε. Καθώς μεγαλώνουμε, αποκτάμε μεγαλύτερη αίσθηση του ποιοι είμαστε, τι αγαπάμε στη ζωή και τι θέλουμε να πετύχουμε σε βάθος χρόνου. 

Όταν πλέον ωριμάσουμε, ελπίζουμε ότι οι θυσίες μας, η υπομονή μας, οι περιπλανήσεις μας, οι προσπάθειές μας και τα ρίσκα μας απέδωσαν καρπούς και νιώθουμε έτοιμοι να απολαύσουμε την ανταμοιβή μας, τα δώρα, τις μικρές ανέσεις και τις χαρές που μας αξίζουν.

Πώς, όμως, θα εξασφαλίσουμε ότι στο τέλος της ζωής μας, θα μας περιμένει μια πλούσια σοδειά από συναισθήματα, απολαύσεις, χαρές και αγάπη; Τι χρειάζεται να κάνουμε όσο είμαστε νέοι για να απολαύσουμε τους καρπούς των κόπων μας, όταν μεγαλώσουμε;

1. Ανακάλυψε τον εαυτό σου
Ο κόσμος γύρω μας διαρκώς αλλάζει και ενώ είναι εύκολο να βάλουμε τη ζωή μας στον “αυτόματο” όταν μπει το νερό στο αυλάκι, δεν πρέπει να το κάνουμε. Αν χαλαρώσουμε και αρκεστούμε στα κεκτημένα μας, δεν θα εξελιχθούμε σαν άνθρωποι. Για αυτό χρειάζεται διαρκώς να αξιολογούμε τη θέση μας στον κόσμο. Πώς μας βλέπουν οι άλλοι; Πώς μας συμπεριφέρονται; Τι γνώμη έχουν για μας; Καλή ή κακή; Πώς μπορούμε να βελτιωθούμε και να επικοινωνούμε καλύτερα, ώστε να είμαστε πιο επιτυχημένοι;

2. Καλλιέργησε όλα όσα θέλεις να δεις γύρω σου
Αν θέλουμε αγάπη, χρειάζεται να δώσουμε αγάπη. Αν θέλουμε σεβασμό, χρειάζεται να ζούμε σεβόμενοι τους άλλους και να κάνουμε πράγματα για τα οποία νιώθουμε περήφανοι. Αν θέλουμε καλοσύνη, χρειάζεται να προσφέρουμε καλοσύνη στους δικούς μας ανθρώπους, αλλά και στους άγνωστους. Εμείς, με τη δική μας συμπεριφορά, ορίζουμε τον κόσμο γύρω μας.

3. Διάλεξε προσεκτικά τους συμμάχους σου
Όλοι έχουμε γύρω μας μια ομάδα ανθρώπων που μας συμβουλεύει. Μήπως, όμως, δεν έχουμε τους σωστούς ανθρώπους; Μήπως κάποιοι μας δηλητηριάζουν με αρνητισμό, με γκρίνια, με τοξικότητα και στενοκεφαλιά; Ας τους αφήσουμε στην άκρη καλύτερα και ας αφήσουμε να μπούνε στη ζωή μας, άνθρωποι που θα μας βοηθήσουν να ανθίσουμε.

4. Να προσπαθείς καθημερινά, συστηματικά, σταθερά.
Όσα ταλέντα κι αν έχεις, όσο μοναδικός κι αν είσαι, αν δεν δουλέψεις σκληρά για να τα εξελίξεις δεν θα έχεις αποτέλεσμα. Αν δεν οργώσεις και δεν σπείρεις, δεν πρόκειται να θερίσεις. Σκέψου καλά πού θέλεις να φτάσεις και τι θέλεις να πετύχεις και δούλευε καθημερινά ώστε να φτάσεις βήμα-βήμα στον προορισμό σου. Ακόμα κι αν δεν βλέπεις πρόοδο, να ξέρεις ότι όσο αποταμιεύεις, όσο γίνεσαι καλύτερος επαγγελματίας ή κάνεις ό,τι χρειάζεται για να εξελιχθείς, κάποια μέρα θα φτάσεις στον προορισμό σου και στο “σοδειά” που ονειρεύεσαι.

5. Αντιμετώπισε τα εμπόδια
Αν θέλουμε να απολαύσουμε τους καρπούς των κόπων μας, χρειάζεται να προσπαθήσουμε και να παλέψουμε. Χρειάζεται να αντιμετωπίσουμε τους φόβους μας και οτιδήποτε εναντιώνεται στα σχέδιά μας. Η αποτυχία πρέπει να μας κάνει πιο σοφούς και τα εμπόδια να μας κάνουν πιο δυνατούς.

6. Βρες τι κάνεις λάθος και άλλαξε τρόπο σκέψης
Αν κάτι δεν δουλεύει και δεν σε οδηγεί στο στόχο σου, άστο. Κοίτα γύρω σου, δες τι κάνουν οι άλλοι και υιοθέτησε κι εσύ δοκιμασμένες πρακτικές που μπορούν να σε πάνε παραπέρα. Τι άλλους δρόμους μπορείς να ακολουθήσεις για να ζήσεις μια ζωή που θα σου επιτρέψει να ολοκληρωθείς σαν άνθρωπος και να θριαμβεύσεις;

7. Επένδυσε στον εαυτό σου
Το κλειδί είναι να δούμε την εξέλιξή μας σαν ένα ταξίδι, που θα μας γεμίσει με συναρπαστικές εμπειρίες, μοναδικά συναισθήματα, που θα μας επιτρέψει να φτάσουμε στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων μας και θα μας κάνει καλύτερους ανθρώπους. Μόνο όταν μάθουμε να καλλιεργούμε τον εαυτό μας, θα μπορέσουμε στο τέλος του ταξιδιού μας να απολαύσουμε μια πλούσια σοδειά. 




Φωτό από: El Ciudadano
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου