Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Ποιος είναι ο σκοπός του ταξιδιού της ζωής σου...!!!!

Εξακολουθώ να πιστεύω ότι πρέπει να έχουμε ένα σκοπό στο τα­ξίδι της ζωής μας διαφορετικά, απλώς περιπλανιόμαστε άσκοπα, και σκοπός σημαίνει μέλλον, σωστά; Πώς το συμβιβάζουμε αυτό με το να ζούμε στο παρόν;

Όταν κάνεις ένα ταξίδι, είναι βέβαια χρήσιμο να ξέρεις που πας ή τουλάχιστον τη γενική κατεύθυνση προς την οποία κινείσαι, αλλά μην ξεχνάς : το μόνο πράγμα που τελικά είναι αληθινό σε σχέση με το ταξίδι σου είναι το βήμα που κάνεις ετούτη τη στιγμή. Αυτό είναι το μόνο που υπάρχει.

Το ταξίδι της ζωής σου έχει έναν εξωτερικό και έναν εσώτερο σκοπό. Ο εξωτερικός σκοπός είναι να φτάσεις στο στόχο ή τον προορισμό σου, να επιτύχεις αυτό που ξεκίνησες να κάνεις, να κα­τορθώσεις αυτό ή εκείνο, πράγμα που, φυσικά, προϋποθέτει μέλλον. 

Αν όμως ο προορισμός σου ή τα βήματα που πρόκειται να κάνεις στο μέλλον απασχολούν ένα τόσο μεγάλο μέρος της προσοχής σου ώστε να γίνονται πιο σημαντικά από το βήμα που κάνεις τώρα, τότε χάνεις εντελώς τον εσώτερο σκοπό του ταξιδιού, που δεν έχει κα­μιά σχέση με το πού πας ή το τι κάνεις, αλλά έχει μεγάλη σχέση με το πώς. Δεν έχει καμιά σχέση με το μέλλον, αλλά μεγάλη σχέση με την ποιότητα της συνειδητότητάς σου ετούτη τη στιγμή.

Ο εξωτερικός σκοπός ανήκει στην οριζόντια διάσταση του χώ­ρου και του χρόνου, ο εσώτερος σκοπός αφορά το βάθεμα της Ύ­παρξής σου στην κατακόρυφη διάσταση του άχρονου Τώρα. Το ε­ξωτερικό ταξίδι μπορεί να περιέχει ένα εκατομμύριο βήματα, το ε­σώτερο ταξίδι έχει μόνο ένα : το βήμα που κάνεις αυτή τη στιγμή. 

Καθώς αποκτάς βαθύτερη επίγνωση αυτού του ενός βήματος, συνει­δητοποιείς ότι ήδη περιέχει μέσα του όλα τα άλλα βήματα, καθώς και τον προορισμό. Αυτό το ένα βήμα έχει μεταμορφωθεί σε μια έκφραση τελειότητας, σε μια πράξη μεγάλης ομορφιάς και ποιότητας. 

Σε έχει πάει μέσα στην Ύπαρξη, και το φως της θα λάμπει μέσα απ' αυτό. Αυτός είναι τόσο ο σκοπός όσο και η πραγμάτωση του εσώτε­ρου ταξιδιού σου, του ταξιδιού μέσα στον εαυτό σου.

Έχει σημασία αν θα πετύχω τον εξωτερικό μου σκοπό, αν θα πετύχω ή θα αποτύχω στον κόσμο;

Θα έχει σημασία για σένα εφόσον δε θα έχεις πραγματοποιήσει τον εσώτερο σκοπό σου. Στο κάτω-κάτω, ο εξωτερικός σκοπός είναι απλώς ένα παιχνίδι που μπορεί να συνεχίσεις να παίζεις μόνο και μόνο επειδή το απολαμβάνεις. 

Είναι επίσης δυνατόν να αποτύχεις εντελώς στον εξωτερικό σου σκοπό και ταυτόχρονα να πετύχεις εντελώς τον εσώτερο σκοπό σου - ή και το αντίστροφο, που στην πραγματικότητα είναι πολύ πιο συνηθισμένο: εξωτερικά πλούτη και εσωτερική φτώχια ή "να έχεις κερδίσει τον κόσμο και να έχεις χάσει την ψυχή σου", όπως το έθεσε ο Ιησούς.

Τελικά, φυσικά, κάθε εξωτερικός σκοπός είναι καταδικασμένος να "αποτύχει" αργά ή γρήγορα, μόνο και μόνο επειδή υπόκειται στο νόμο της παροδικότητας όλων των πραγμάτων. Όσο πιο γρήγο­ρα αντιληφθείς ότι ο εξωτερικός σου σκοπός δεν μπορεί να σου δώσει διαρκή ικανοποίηση, τόσο το καλύτερο. 

Όταν έχεις δει τα ό­ρια του εξωτερικού σου σκοπού, τότε παραιτείσαι από τη μη ρεαλι­στική προσδοκία σου ότι θα πρέπει να σε κάνει ευτυχισμένο, και έ­τσι τον κάνεις υπηρέτη του εσώτερου σκοπού σου.

Το παρελθόν δεν μπορεί να επιβιώσει όταν είσαι παρών στο τώρα!

Ανέφερες ότι το να σκεφτόμαστε ή να μιλάμε για το παρελθόν όταν δεν είναι απαραίτητο, είναι ένας από τους τρόπους με τους οποίους αποφεύγουμε το παρόν. Όμως, πέρα από το παρελθόν που θυμόμαστε και με το οποίο ίσως ταυτιζόμα­στε, δεν υπάρχει άλλο ένα επίπεδο παρελθόντος μέσα μας, που είναι πολύ πιο βαθιά εδραιωμένο; 

Μιλάω για το ασυνεί­δητο παρελθόν που καθορίζει τη ζωή μας, ιδιαίτερα μέσα α­πό τις εμπειρίες της πρώιμης παιδικής ηλικίας, ίσως και από εμπειρίες περασμένων ζωών.

Έπειτα υπάρχει και η πολιτισμική μας εκπαίδευση, που έχει να κάνει με το πού ζούμε, γεωγραφικά, καθώς και με την ιστορική χρονική περίοδο στην οποία ζούμε. Όλα αυτά καθορίζουν το πώς βλέπουμε τον κόσμο, πώς αντιδρούμε, τι σκεφτόμαστε, τι είδους σχέσεις έχουμε, πώς ζούμε γενικά τη ζωή μας. Πώς είναι δυνατόν να τα συνειδητοποιήσουμε όλ' αυτά ή να απαλλαγούμε απ’ αυτά; Πόσος καιρός θα χρειαζόταν για κάτι τέτοιο; Κι ακόμα κι αν το καταφέρναμε, τι θα α­πέμενε τελικά;

Τι απομένει όταν τελειώνει η ψευδαίσθηση;

Δεν είναι ανάγκη να ερευνήσεις το ασυνείδητο παρελθόν μέσα σου, παρά μόνο καθώς εκδηλώνεται ετούτη τη στιγμή σαν σκέψη, σαν συναίσθημα, επιθυμία, αντίδραση ή σαν ένα εξωτερικό γεγο­νός που σου συμβαίνει. 

Οτιδήποτε χρειάζεται να ξέρεις γύρω από το ασυνείδητο παρελθόν μέσα σου, θα το φέρουν στην επιφάνεια οι προκλήσεις του παρόντος. Αν αρχίσεις να σκαλίζεις το παρελθόν, θα γίνει ένα απύθμενο πηγάδι: υπάρχει πάντα κι άλλο.

Μπορεί να πιστεύεις ότι χρειάζεσαι περισσότερο χρόνο για να καταλάβεις το παρελθόν και να ελευθερωθείς απ' αυτό, με άλλα λό­για, ότι το μέλλον θα σε λυτρώσει τελικά από το παρελθόν. Αυτό εί­ναι πλάνη. Μόνο το παρόν μπορεί να σε ελευθερώσει από το παρελ­θόν. Ο περισσότερος χρόνος δεν μπορεί να σε ελευθερώσει από το χρόνο. Προσέγγισε τη δύναμη του Τώρα. Αυτό είναι το κλειδί.

Τι είναι η δύναμη του Τώρα;

Δεν είναι άλλη από τη δύναμη της παρουσίας σου, είναι η συνειδητότητά σου απαλλαγμένη από σκεπτομορφές.

Ασχολήσου λοιπόν με το παρελθόν στο επίπεδο του παρόντος. Όσο περισσότερη προσοχή δίνεις στο παρελθόν, τόσο περισσότερο το ενεργοποιείς, και τόσο περισσότερο είναι πιθανό να κατασκευά­σεις έναν "εαυτό" απ' αυτό. Μην παρανοήσεις αυτό που σου λέω: η προσοχή είναι ουσιαστικής σημασίας, αλλά όχι για το παρελθόν ως παρελθόν.

Δώσε προσοχή στο παρόν δώσε προσοχή στη συμπεριφορά σου, στις αντιδράσεις, τις διαθέσεις, τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τους φόβους και τις επιθυμίες σου, όπως εκδηλώνονται στο παρόν. Εκεί είναι το παρελθόν σε σένα. 

Αν μπορείς να είσαι αρκετά παρών ώστε να τα παρατηρείς όλ' αυτά, όχι επικριτικά ή αναλυτικά, αλλά χωρίς κρίσεις, τότε αντιμετωπίζεις με επιτυχία το παρελθόν και το διαλύεις με τη δύναμη της παρουσίας σου. Δεν μπορείς να βρεις τον εαυτό σου με το να μπαίνεις στο παρελθόν. Βρίσκεις τον εαυτό σου με το να έρθεις στο παρόν.

Το να καταλάβω το παρελθόν δε με βοηθάει να καταλάβω γιατί κάνω ορισμένα πράγματα, γιατί αντιδρώ με ορισμένους τρόπους ή γιατί δημιουργώ ασυνείδητα το δικό μου "δράμα", τα πρότυπά μου στις σχέσεις και τα λοιπά; 

Καθώς αποκτάς μεγαλύτερη συνείδηση της παρούσας σου προ­σωπικότητας, μπορεί ξαφνικά να αποκτήσεις κάποια ενόραση σχε­τικά με το γιατί η "εκπαίδευσή" σου λειτουργεί με αυτούς τους συγκεκριμένους τρόπους - για παράδειγμα, γιατί οι σχέσεις σου ακο­λουθούν ορισμένα πρότυπα - και μπορεί να θυμηθείς κάποια γεγο­νότα που συνέβησαν στο παρελθόν ή να τα δεις πιο καθαρά. Αυτό ίσως σε βοηθήσει, αλλά δεν είναι ουσιαστικής σημασίας.

Αυτό που είναι ουσιαστικό είναι η συνειδητή σου παρουσία. Αυ­τή διαλύει το παρελθόν. Αυτή είναι ο μεταμορφωτικός παράγοντας. Έτσι, μην επιδιώκεις να καταλάβεις το παρελθόν, αλλά γίνε όσο πιο παρών μπορείς. Το παρελθόν δεν μπορεί να επιβιώσει όταν είσαι παρών. Μπορεί να επιβιώσει μόνο όταν είσαι απών.




Eckhart Tolle
"Η δύναμη του Τώρα"

Καστορέλαιο : Πως να το χρησιμοποιήσετε για να αποτοξινώστε άμεσα το Λεμφικό σας σύστημα...!!!!

Έχετε ακούσει ποτέ να αναφέρονται στην αποσυμφόρηση των λεμφαδένων; Η αλήθεια είναι ότι πολλοί άνθρωποι δεν έχουν ακούσει αυτό τον όρο, ούτε γνωρίζουν πληροφορίες για το λεμφικό σύστημα.

Το λεμφικό σύστημα είναι υψίστης σημασίας τόσο για την αποκατάσταση των ιστών όσο και για τη ρύθμιση φλεγμονών στα περισσότερα όργανα του σώματος. Η μη επαρκής λεμφική αποσυμφόρηση οδηγεί σε διαταραχή του ανοσοποιητικού συστήματος, και μερικές φορές ακόμα και σε όγκους στους λεμφαδένες. 

Ακόμα κι αν ασκείστε σε καθημερινή βάση, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε το λεμφικό σύστημα, ώστε να ενισχύσετε τη δυνατότητα αποσυμφόρησής του. Η διατήρηση ενός υγιούς λεμφικού συστήματος είναι το κλειδί για τη βέλτιστη υγεία.

Γιατί Πρέπει να Αποτοξινώσετε το Λεμφικό σας Σύστημα
Είναι ευρέως γνωστό ότι είμαστε διαρκώς εκτεθειμένοι σε διάφορες τοξίνες, ο αριθμός τους μπορεί να φτάσεις τις 82.000 διαφορετικές τοξίνες καθημερινά. 

Η συσσώρευση τοξικών ουσιών και η μη επαρκής αποτοξίνωση του οργανισμού μας σε τακτική βάση, οδηγεί σε υπερφόρτωση των τοξικών χημικών ουσιών που θέτουν σε κίνδυνο τη λειτουργία όλων των ζωτικών οργάνων. Σε αυτό το σημείο παρεμβαίνει το λεμφικό σύστημα. 

Καθαρίζει το υγρό που περιβάλλει τα κύτταρα μέσω της εξάλειψης των αποβλήτων και ακαθαρσιών, βοηθώντας τα κύτταρα, τους ιστούς και όλα τα όργανα να λειτουργούν σωστά. Ένα μη υγιές λεμφικό σύστημα συχνά οδηγεί σε σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως η παχυσαρκία, το φούσκωμα, τα προβλήματα πέψης, το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, ινομυαλγία, και η σκλήρυνση κατά πλάκας.

Πώς γίνεται η  Αποτοξίνωση του Λεμφικού συστήματος σας με Καστορέλαιο
«Δεν υπάρχει φάρμακο που βελτιώνει τη λεμφική ροή, ωστόσο αυτό μπορεί να γίνει εύκολα μέσω της τοπικής εφαρμογής καστορέλαιου, «σύμφωνα με τον Δρ. David Williams. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εφαρμόσετε καστορέλαιο σε διάφορα μέρη του δέρματος. 

Για την τόνωση του λεμφικού συστήματος, εφαρμόστε μια κομπρέσα καστορέλαιου στο κάτω μέρος της κοιλιάς. Απλά βρέξτε ένα πανί με καστορέλαιο απλώστε το πάνω στο δέρμα και αφήστε το επιδράσει καθ'όλη τη διάρκεια της νύχτας. 

Η κομπρέσα
Το πακέτο καστορέλαιο αυξάνει την κυκλοφορία του λεμφικού υγρών, ενισχύει την πέψη και μειώνει τη φλεγμονή.

Βότανα που Βοηθούν στην Αποτοξίνωση του Λεμφικού Συστήματος
Εκτός από τις κομπρέσες με καστορέλαιο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ορισμένα βότανα και τσάγια για να καθαρίσετε το λεμφικό σύστημα. Για παράδειγμα, μπορείτε να αποτοξινώσει το λεμφικό σύστημα σας με εχινάκεα, ένα βότανο που ενισχύει το ανοσοποιητικό και υποστηρίζει τη λειτουργία του λεμφικού συστήματος. 

Είναι επίσης γνωστό για την ισχυρή αντιφλεγμονώδη, αντιβακτηριακή, αντιμυκητιακή, και αντιική δράση του. Η εχινάκεα ενισχύει τα μακροφάγα, τα κύτταρα στους λεμφαδένες που αφαιρούν τις τοξίνες της λέμφου.

Αποβάλλετε τις Τοξίνες με Σάουνα
Δεδομένου του ότι η εφίδρωση είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αποβάλει τις τοξίνες, η σάουνα είναι ένας καλός τρόπος για να αποτοξινώσετε το λεμφικό σας σύστημα. Η εφίδρωση εκκρίνει τις τοξίνες, όπως βαρέα μέταλλα σαν τον χαλκό, τον υδράργυρο, το νάτριο, το μόλυβδο, κλπ.




*Οι πληροφορίες που περιέχονται στο http://hippieteepee.gr έχουν πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας. Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.

Αν θες να αλλάξει η ζωή σου εγκατέλειψε τις προσκολλήσεις σου...!!!!

Όλοι οι άνθρωποι αμφιταλαντεύονται ανάμεσα στο να μείνουν προσκολλημένοι σε κάτι ή να το εγκαταλείψουν. Συνήθως μένουμε προσκολλημένοι στα όνειρά μας, στις ελπίδες μας, στον τρόπο που ζούμε και τη φιλοσοφία που έχουμε για τη ζωή. Όμως μέσα σε όλα αυτά υπάρχουν ίχνη του Εγώ που τις περισσότερες φορές δεν τα αντιλαμβανόμαστε. 

Το εγώ συνηθίζει να «έχει δίκιο» και γι’ αυτό παραμένει προσκολλημένο σε πρόσωπα και καταστάσεις για λανθασμένους λόγους. Σκεφτείτε πόσες δυστυχισμένες σχέσεις διατηρούνται γύρω μας επειδή ο ένας σύντροφος επιμένει να αποδείξει στον άλλο την αξία του. 

Να αποδείξει πως είναι σωστός και πως το δίκιο είναι με το μέρος του. Με αυτό τον τρόπο αναπτύσσονται σχέσεις κυριαρχίας και χειριστικότητας που μας απομακρύνουν από την αγάπη και μας οδηγούν σε τέλμα. 

Κι όταν η αγάπη θυσιάζεται στο βωμό της σύγκρουσης τότε είναι αναπόφευκτο κάποια στιγμή να παρουσιαστεί ο πόνος στο σώμα και η θλίψη να κυριεύσει τις σκέψεις, τις στιγμές, τη ζωή μας. Ακόμα και ένα τεράστιο εγώ μπορεί να ισοπεδωθεί από τον πόνο και την θλίψη. 

Και ευτυχώς, γιατί τότε υπάρχει μια πιθανότητα να σκεφτούμε ότι κάτι δεν πάει καλά όχι μόνο με τους άλλους αλλά και με μας τους ίδιους. Τότε υπάρχει μια πιθανότητα να νικήσουμε την επιθυμία μας να αποδείξουμε ότι έχουμε δίκιο και να αναρωτηθούμε τι συνέβη και χάσαμε τη χαρά μας. 

Τι συνέβη και δεν έχουμε πια αγάπη, αρμονία, ισορροπία και γαλήνη στη ζωή μας. Τότε υπάρχει μια πιθανότητα να αναρωτηθούμε: Αυτή τη ζωή θέλω να ζω; 

Κι αυτή η ερώτηση είναι το κλειδί που θα ανοίξει την πόρτα για την αλλαγή ώστε να μπορέσουμε να δούμε τον εαυτό μας και να αντιληφθούμε την επιθυμία της Ψυχής μας. Γιατί το «θέλω» της Ψυχής δεν έχει καμιά σχέση με το τι θέλει το μυαλό, το Εγώ. Όμως, είναι αδύνατον να ζήσουμε σύμφωνα με την επιθυμία της ψυχής χωρίς να εγκαταλείψουμε ότι έχει κτίσει και έχει ισχυροποιήσει το Εγώ μας. 

Είναι αδύνατο να φέρουμε την αλλαγή στη ζωή μας χωρίς να εγκαταλείψουμε προσδιορισμούς, προσκολλήσεις, εγωισμό, κακία, ανευθυνότητα, τάσεις για κριτική, για σύγκρουση, για κατηγόρια. 

Μόνο αν δώσουμε χώρο στην αποδοχή, την κατανόηση, την αγάπη, την συγχώρεση, στο θάρρος να δοκιμάσουμε το καινούριο, μόνο τότε η αλλαγή θα έρθει να μας συναντήσει και να μας οδηγήσει στο δρόμο της ψυχής μας.

Ο παρακάτω πίνακας από τον Deepak Chopra μας δείχνει τις ουσιαστικές διαφορές του Εγώ και της Ψυχής: 

   Ψυχή                                                 Εγώ 

Αποδέχεται                                     Απορρίπτει 

Επιδοκιμάζει                                    Κατηγορεί 
 
Συνεργάζεται                                  Εναντιώνεται 

Αποσπάται                                     Προσκολλάται 

Ηρεμεί                                               Ταράζεται 

Συγχωρεί                                        Νιώθει κακία 

Αλτρουιστική                                     Εγωιστική 

Γαλήνια                                           Συγκρούεται 

Μη επικριτική                                    Επικρίνει 

Η ΖΩΗ δεν είναι μονόδρομος. Πάντα στην καθημερινότητα μας θα έχουμε την επιλογή του «είτε αυτό/είτε εκείνο». Είναι στο χέρι μας το αν θα μπούμε, πόσο γρήγορα θα μπούμε και με ποιο τρόπο θα βαδίσουμε το μονοπάτι της Ψυχής μας ώστε να απλωθεί φως στα σκοτάδια του μυαλού μας και να μας πλημμυρίσει γαλήνη. 

Κάτι που θα μας βοηθήσει να το καταφέρουμε αυτό είναι να αναπτύξουμε την ικανότητα της συμπόνιας. Η συμπόνια είναι μια ανεκτίμητη αρετή και εδραιώνει την παρουσία της αγάπης στη ζωή μας. Μας προσφέρει την ικανότητα να μπορούμε να κατανοήσουμε τι έφερε τον άλλον στην κατάσταση που βρίσκεται και να του φερθούμε με τον τρόπο που χρειάζεται.

Μπορεί κάποιος να χρειάζεται λόγια υποστήριξης ή μια ιδέα που θα του γεννήσει καινούριες ιδέες μέσα του ή μια αγκαλιά για να νιώσει ζεστασιά ή χώρο για να μιλήσει ή απλά ένα βλέμμα αποδοχής. 

Συμπόνια σημαίνει να είμαστε εκεί συνειδητά για να του δώσουμε αυτό που χρειάζεται ξεχνώντας το δικά μας προβλήματα, την δική μας άποψη, σβήνοντας από το χάρτη του μυαλού μας όλες τις προηγούμενες πληροφορίες. 

Επιτρέπουμε να συναντηθούν οι καρδιές μας και αφουγκράζομαι τις σιωπές που υπάρχουν μεταξύ μας. Συμπορευόμαστε για όσο χρειάζεται στο μονοπάτι έχοντας τις ίδιες εικόνες, την ίδια αίσθηση… Αυτό δεν μπορεί να το κάνει ένα φλύαρο μυαλό που είναι γεμάτο από δικές του πληροφορίες, δικές του γνώμες και δικά του πρέπει. 

Μόνο αν μπορούμε να φύγουμε από το «εγώ» μας, όταν σταματήσουμε να «μαντεύουμε» τι χρειάζεται ο άλλος και πραγματικά τον συναισθανθούμε μόνο τότε μπορούμε πραγματικά να τον ακούσουμε να τον κατανοήσουμε και να του προσφέρουμε. Επομένως, η συμπόνια είναι μια αρετή της καρδιάς που χρειάζεται να αναπτύξουμε. 

Υπάρχουν τρεις κύριοι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να αυξήσουμε την κατανόηση και την ευαισθησία μας ως προς τις ανάγκες και τα αισθήματα των άλλων: 

Να ακούμε : 
Όταν πραγματικά ακούμε χωρίς να κρίνουμε και χωρίς να βάζουμε το εγώ ανάμεσα μας ο άλλος θα ανοίξει πιο εύκολα την καρδιά του και θα μοιραστεί μαζί μας τον εαυτό του. 

Να παρατηρούμε : 
Δεν είναι όλοι ξεκάθαροι και ειλικρινείς για το πώς αισθάνονται ή τι πραγματικά αντιμετωπίζουν. Ένας καλός παρατηρητής όμως θα έχει την ευκαιρία να δει πίσω από τις εικόνες, πίσω από τις κινήσεις του σώματος και να ακούσει πίσω από τις λέξεις. Παρατηρώντας, του δίνεται η δυνατότητα να δει που πραγματικά βρίσκεται ο άλλος, ποιες πληγές κουβαλά και που θέλει να πάει… 

Να έχουμε ενσυναίσθηση : 
Ένας άνθρωπος που έχει την ικανότητα της ενσυναίσθησης πραγματικά διευκολύνει τη ζωή των άλλων. Έχει παρουσία χωρίς να είναι παρεμβατικός και δεν «θέλει το καλό του άλλου» αλλά δίνει το χώρο και τον τρόπο ο άλλος να το ανακαλύψει μόνος του. Δεν είναι ''καλός άνθρωπος'' όποιος συμβουλεύει και περιμένει να γίνουν αυτά που λέει. 

Αυτός είναι ένας άνθρωπος που έχει ανάγκη την επιβεβαίωση και την δύναμη που του χαρίζει η «αυλή». Ποιος μπορεί να ξέρει καλύτερα από εμένα ποιο είναι το καλό μου; 

Ποιος μπορεί να ξέρει καλύτερα από εσένα ποιο είναι το καλό σου; Η παρεμβατική και η θυσιαστική Αγάπη ανήκουν σε μιαν άλλη εποχή. Ο πραγματικά συμπονετικός άνθρωπος έχει την ικανότητα να συγχωρεί τους ανθρώπους που τον έχουν πειράξει, τον έχουν προσβάλλει ή αδικήσει γιατί μπορεί να δει ποια πληγή κρύβεται πίσω από την συμπεριφορά τους. 

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι όλους τους ανθρώπους τους κρατάμε στη ζωή μας. Κάποιους χρειάζεται να τους αποχαιρετήσουμε αφού τους συγχωρήσουμε και τους ευχαριστήσουμε (σε ενεργειακό ή υλικό επίπεδο) για το μάθημα ζωής που μας έδωσαν. 

Οι περισσότεροι άνθρωποι βρίσκουν ευκολότερο να κρίνουν τα λάθη παρά να κατανοούν τα αισθήματα. Όμως αυτός είναι ο τρόπος που μας επιτρέπει να προχωράμε με ελαφρύτητα στη ζωή μας. Κάποιοι από εμάς ίσως να μην έχουμε ανεπτυγμένη την ικανότητα της συμπόνιας όμως σίγουρα μπορούμε αν θέλουμε να την καλλιεργήσουμε. 

Αν προσεγγίζουμε με την καρδιά τους άλλους και όχι με το εγώ μας, αν παρατηρούμε και ακούμε με μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αν μπορούμε να βλέπουμε τον εαυτό μας στη θέση των άλλων συχνότερα τότε η συμπόνια μας θα μεγαλώνει και θα μπορούμε να βαδίζουμε με ευκολία στο μονοπάτι που ορίζει η Ψυχή μας. 




PULSE OF LOVE IMAGE BY WOJTEK SIUDMAK

Δεν μπορούν ποτέ να συνυπάρξουν μέσα σου το εγώ και η αγάπη...!!!!

Αποσπάσματα από το βιβλίο του Osho «ταξίδι προς τα μέσα»

Μόνο δύο φωνές είναι εφικτό να υπάρχουν μέσα σου και δεν υπάρχει καμία φωνή της αγάπης μέσα στον άνθρωπο που είναι γεμάτος από τη φωνή του εγώ. Και δεν υπάρχει καμία φωνή του εγώ μέσα στον άνθρωπο που είναι γεμάτος με τη φωνή της αγάπης. Αυτά τα δύο δεν μπορούν ποτέ να βρεθούν μαζί. Είναι ανέφικτο! Είναι ανέφικτο, όπως είναι ανέφικτο να υπάρχουν μαζί, το φως και το σκοτάδι.

Κάποτε πήγε το σκοτάδι στο θεό και του είπε: «Ο ήλιος με κυνηγάει συνεχώς. Με βάζει συνέχεια σε μπελάδες. Μ’ ακολουθεί από το πρωί μέχρι το βράδυ κι ώσπου να νυχτώσει, είμαι πολύ κουρασμένος. 

Κι όταν είναι νύχτα, πριν ολοκληρώσω τον ύπνο μου και την ξεκούρασή μου αρχίζει και πάλι να με ακολουθεί. Δεν θυμάμαι να του έκανα κάτι λάθος. Δεν νομίζω ότι τον θύμωσα ποτέ. Γιατί λοιπόν με ακολουθεί; Γιατί με ενοχλεί συνεχώς; Τι έχω. κάνει λάθος;»

Τότε ο Θεός κάλεσε τον ήλιο και ρώτησε : 

«Γιατί κυνηγάς αυτό το κακόμοιρο το σκοτάδι; Συνεχώς κινείται, κρύβεται, βρίσκει καταφύγιο από ’δω κι από ’κει. Γιατί το ακολουθείς συνεχώς;»

Ο ήλιος είπε: «Που είναι αυτό το σκοτάδι; δεν το έχω συναντήσει. Δεν το γνωρίζω καν. Ποιος είναι το σκοτάδι; Τι είναι σκοτάδι; Δεν το έχω δει ακόμη, δεν το έχω συναντήσει ακόμη. Αν όμως, χωρίς να το καταλάβω, έχω κάνει κάποιο λάθος, τότε είμαι έτοιμος να απολογηθώ. Και από τη στιγμή που θα το γνωρίσω, δεν θα το ακολουθήσω ποτέ ξανά.»

Λένε ότι έχουν περάσει εκατομμύρια και τρισεκατομμύρια χρόνια απ’ αυτό το γεγονός, όμως το θέμα εξακολουθεί ναι μένει εκκρεμές στους φακέλους του θεού. Ο θεός ακόμα δεν έχει μπορέσει να βάλει το σκοτάδι και τον ήλιο μαζί. 

Κι εγώ σου λέω πως αυτό δεν θα μπορέσει να συμβεί ποτέ στο μέλλον, όσο παντοδύναμος κι αν είναι. Ούτε ο παντοδύναμος δεν έχει τη δυνατότητα να φέρει το σκοτάδι μπροστά στον ήλιο, επειδή το σκοτάδι και το φως δεν μπορούν να συνυπάρξουν.

Υπάρχει λόγος που δεν μπορούν να συνυπάρξουν. Ο λόγος είναι ότι αυτό το σκοτάδι δεν έχει υπόσταση από μόνο του, οπότε δεν μπορεί να υπάρξει μπροστά απ’ τον ήλιο. Σκοτάδι είναι απλώς η απουσία του φωτός. 

Πώς λοιπόν μπορεί να συνυπάρξει η απουσία και η παρουσία του ίδιου πράγματος; Σκοτάδι είναι απλώς η απουσία του ήλιου. Το σκοτάδι, από μόνο του, δεν είναι τίποτα. Είναι απλώς η απουσία του ήλιου. Είναι απλώς η απουσία του φωτός. Έτσι, πώς μπορούν να συνυπάρξουν το φως και το σκοτάδι; Ο θεός δεν θα μπορέσει ποτέ να το διευθετήσει.

Με τον ίδιο τρόπο, δεν μπορούν ποτέ να συνυπάρξουν τα εγώ και η αγάπη. Το εγώ είναι σαν το σκοτάδι. Είναι η απουσία της αγάπης, δεν είναι η παρουσία της αγάπης. 

Η αγάπη είναι απούσα μέσα σου, έτσι μέσα σου αντηχεί η φωνή του εγώ. Κι αυτή η φωνή του εγώ σου λέει:: «Εγώ θέλω να αγαπηθώ, εγώ θέλω να δώσω αγάπη, εγώ θέλω να πάρω αγάπη.» Έχεις τρελαθεί; 

Δεν έχει υπάρξει ποτέ καμία σχέση ανάμεσα στο εγώ και την αγάπη. Κι αυτό το εγώ μιλάει συνεχώς για αγάπη, λέγοντας : «θέλω να προσευχηθώ, θέλω να φτάσω στο Θεό, θέλω να ελευθερωθώ.»

Αυτό είναι το ίδιο μ’ αυτό που λέει το σκοτάδι : «θέλω να αγκαλιάσω τον ήλιο, θέλω να αγαπήσω τον ήλιο, θέλω να είμαι επισκέπτης στο σπίτι του ήλιου.» Αυτό είναι ανέφικτο!

Το εγώ είναι η απουσία της αγάπης. Το εγώ είναι η έλλειψη της αγάπης. Κι όσο περισσότερο εξακολουθείς να δυναμώνεις αυτή τη φωνή του δικού σου εγώ, τόσο λιγότερο θα είναι εφικτό να βρεις αγάπη μέσα σου. Όσο περισσότερο εγώ υπάρχει εκεί, τόσο περισσότερο θα είναι απούσα η αγάπη. Κι όταν είσαι γεμάτος εγώ, τότε η αγάπη πεθαίνει απολύτως.

Δεν μπορεί να υπάρξει αγάπη μέσα σου, επειδή αν κοιτάξεις μέσα σου, θα βρεις ότι εκεί αντηχεί συνεχώς, είκοσι τέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο, η φωνή του εγώ σου. Ανασαίνεις μ’ αυτό το εγώ, πίνεις νερό μ’ αυτό το εγώ, μπαίνεις στο ναό μ’ αυτό το εγώ. Τι άλλο υπάρχει στη ζωή σου, εκτός απ’ αυτό το εγώ;

Τα ρούχα σου είναι τα ρούχα του εγώ σου, οι θέσεις σου είναι οι θέσεις του εγώ σου, η γνώση σου είναι η γνώση του εγώ σου, η πνευματική σου άσκηση, το να βοηθάς τους άλλους είναι βοήθεια του εγώ σου, τα πάντα σου, ακόμα κι ο διαλογισμός σου είναι επίσης διαλογισμός του εγώ σου.

Μέσα σου εμφανίζεται ένα δυνατό συναίσθημα : «Εγώ είμαι διαλογιστής. Εγώ δεν είμαι ιδιοκτήτης σπιτιού, εγώ δεν είμαι συνηθισμένος άνθρωπος. Εγώ είμαι διαλογιστής. Εγώ είμαι γνώστης, εγώ είμαι πλούσιος. Εγώ είμαι αυτό, εγώ είμαι εκείνο...»

Το σπίτι που έχει χτιστεί γύρω απ’ αυτό το εγώ δεν θα γνωρίσει ποτέ την αγάπη. Κι ύστερα η μουσική, που θα μπορούσε να φέρει την καρδιά στον βαθύτερο εσωτερικό πυρήνα, που θα μπορούσε να της μάθει τις αλήθειες της ζωής, δεν θα βγει από τη βήνα της καρδιάς. Αυτή η πόρτα δεν Θα ανοίξει, θα παραμείνει για πάντα κλειστή.

Πρέπει να γίνει απολύτως κατανοητό το πόσο δυνατό είναι το εγώ σου, το πόσο βαθύ είναι. Και πρέπει να δεις ξεκάθαρα αν το δυναμώνεις περισσότερο, αν το βαθαίνεις περισσότερο, αν το κάνεις κάθε μέρα όλο και πιο δυνατό. 

Και αν το κάνεις κάθε μέρα πιο δυνατό, τότε παράτα κάθε ελπίδα ότι η αγάπη θα εμφανιστεί μέσα σου ή ότι μπορεί να ανοίξει αυτός ο κλειστός Κόμπος της αγάπης, ή ότι μπορείς να φτάσεις στο θησαυρό της αγάπης. Παράτα την ίδια την ιδέα. Δεν υπάρχει τρόπος να μπορέσει να συμβεί. Δεν σου λέω λοιπόν να αρχίσεις να αγαπάς, επειδή το εγώ μπορεί επίσης; να πει: «Εγώ είμαι εκείνος που αγαπά.»

Η αγάπη που έρχεται από το εγώ είναι απολύτως ψεύτικη. Γι’ αυτό λέω πως όλη σου η αγάπη είναι ψεύτικη, επειδή βγαίνει απ’ το εγώ σου, είναι μια σκιά του εγώ Και να θυμάσαι ότι η αγάπη που βγαίνει από το εγώ είναι πιο επικίνδυνη από το μίσος, επειδή το μίσος είναι καθαρό, ευθύ και άμεσο, η αγάπη όμως που έρχεται με ψεύτικο πρόσωπο, θα είναι δύσκολο να αναγνωριστεί.

Αν αγαπιέσαι από τέτοια αγάπη που βγαίνει από το εγώ, ύστερα από λίγο...Θα νιώσεις πως είσαι δεμένος με σιδερένιες αλυσίδες κι όχι πως σε κρατούν αγαπημένα χέρια. Ύστερα από λίγο, θα έρθεις να γνωρίσεις ότι η αγάπη που σου βγάζει όμορφους λόγους και σου τραγουδάει όμορφα τραγούδια, κάνει απλώς μια απατηλή εισαγωγή. 

Υπάρχει πολύ δηλητήριο σ’ εκείνα τα γλυκά τραγούδια. Κι αν η αγάπη που έρχεται με τη μορφή των λουλουδιών είναι σκιά του εγώ, τότε όταν αγγίζεις τα λουλούδια, θα βρίσκεις αγκάθια, που θα σε τρυπάνε.

Όταν οι άνθρωποι πηγαίνουν για ψάρεμα, βάζουν ένα δόλωμα στο αγκίστρι. Το εγώ θέλει να γίνει κύριος των άλλων, θέλει να τους κατακτήσει, οπότε τρυπάει βαθιά μέσα τους, βάζοντας στο αγκίστρι την αγάπη για δόλωμα.

Τόσοι πολλοί άνθρωποι τελειώνουν τη ζωή τους μέσα στον πόνο και τα βάσανα, εξαιτίας της αυταπάτης τους για την αγάπη. Ούτε στην κόλαση δεν υποφέρουν τόσοι άνθρωποι. Και εξαιτίας αυτής της αυταπάτης της αγάπης, υποφέρει ολόκληρη η γη, υποφέρει ολόκληρη η ανθρωπότητα. Εξακολουθείς όμως να μην καταλαβαίνεις ότι η αγάπη που έρχεται από το εγώ είναι ψεύτικη. Γι’ αυτό έχει δημιουργηθεί κόλαση.

Η αγάπη που είναι προσκολλημένη στο εγώ είναι μια μορφή ζήλιας. Και γι' αυτό κανένας δεν ζηλεύει τόσο πολύ, όσο ζηλεύουν οι εραστές. Η αγάπη που είναι προσκολλημένη στο εγώ είναι μια συνωμοσία και είναι ένα κόλπο για να κατακτήσεις τους άλλους. Είναι μια συνωμοσία. 

Γι’ αυτό κανένας δεν σου προκαλεί μεγαλύτερη ασφυξία, από κάποιον που σου λέει ότι σ’ αγαπάει. Αυτή η κατάσταση δημιουργείται εξαιτίας αυτής της ονομαζόμενης αγάπης, που έρχεται από το εγώ. Και δεν μπορεί να υπάρξει ποτέ καμία σχέση ανάμεσα στην αγάπη και το εγώ.




Οι 3 κινήσεις του πνεύματος...!!!!

Το πνεύμα μέσα σε κάθε άνθρωπο έχει τρεις μορφές, άρα και τρεις κινήσεις.

Οι 3 μορφές του πνεύματος είναι: το υγρό, η φωτιά και ο αέρας. Δηλαδή αρσενικό, θηλυκό και ουδέτερο.

Πώς ενεργούν αυτές οι μορφές του πνεύματος μέσα σε κάθε άνθρωπο? Ποιο είναι το ζητούμενο σε κάθε έναν από εμάς ? 

Να φτάσουμε στο σημείο και οι 3 κινήσεις του πνεύματος να γίνουν ουδέτερες.

Εμείς στα τόσες χιλιάδες χρόνια, ζούμε στον ζυγό - ρυθμό - απορυθμό του δύο.

Η μορφή της φωτιάς στο πνεύμα είναι το συναισθηματικό μας κομμάτι.

Η μορφή του αέρα είναι οι σκέψεις μας.

Ενώ το υγρό πνεύμα είναι ο οδηγός που θα ρυθμίσει τη ζωή μας. 

Το υγρό πνεύμα κατοικεί μέσα στην καρδιά μας και αναλόγως πως χειριζόμαστε τη φωτιά και τον αέρα θα λειτουργήσει και το υγρό πνεύμα.

Το υγρό πνεύμα ανάλογα με τις σκέψεις και τα συναισθήματα μας μπορεί να φτάσει είτε να εξατμιστεί ή να καεί.

Είτε εξατμιστεί, είτε καεί το πνεύμα κάνει τον άνθρωπο έρμαιο των καταστάσεων και των περιστάσεων. Και έτσι ο άνθρωπος ενεργεί πότε με το θηλυκό και πότε με το αρσενικό του πνεύμα. Αυτά τα δύο πνεύματα δημιουργούν πάντα στη ζωή του ανθρώπου μονόπλευρους δρόμους και όχι αρμονικούς. Γιατί χωρίς το υγρό του στοιχείο ο άνθρωπος καταλήγει να στοιχειώνει.

Το υγρό πνεύμα τώρα είναι αυτό που όταν συνεργαστεί αρμονικά με τα άλλα δύο πνεύματα γίνεται το ίδιο Φλόγα, αφού κάνει την γέφυρα ενότητά των άλλων δύο. Αφού η Φλόγα = Φως Λόγου = η ένωση της φωτιάς – Φως με τον αέρα- Λόγο. Η ενεργοποίηση αυτή συμβαίνει με τον ρυθμό της Πίστης στη ζωή του ανθρώπου. 

Ο δρόμος για να γίνει η ένωση των 3 μορφών του Πνεύματος είναι η ορθή ενέργεια της προσευχής. Η προσευχή όταν γίνει η ίδια ενέργεια τότε ενεργοποιεί αργά και σταδιακά το Άγιο Πνεύμα μέσα μας και Εκείνο ρυθμίζει απόλυτα τον άνθρωπο. Η ορθή ενέργεια της προσευχής γεννιέται από την καρδιά.

Και πως η καρδιά γεννάει την προσευχή ? Όταν τη ζεστάνουμε. Πώς τη ζεσταίνουμε ? Όταν αποφασίσουμε να ενεργοποιήσουμε μέσα μας τον Θείο Λόγο. Να γίνουμε παιδιά της Φλόγας και τότε αυτή η 3πλή μορφή του Πνεύματος θα γίνει για μας η σκάλα θεραπείας σε κάθε γωνιά της ζωής μας.




Δωροθέα 

Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Διαισθανόμαστε το κακό ή μήπως το προκαλούμε ; Μην κάνετε αρνητικές σκέψεις...!!!!

Το έχετε παρατηρήσει κι εσείς; Όταν φοβάσαι κάτι, τελικά το παθαίνεις… Όταν σου γίνεται έμμονη ιδέα πως κάτι κακό θα συμβεί, συμβαίνει. Είτε πρόκειται για αρρώστια, είτε για χωρισμό, είτε για οικονομική καταστροφή… Κι όταν το κακό έρχεται, το αποδίδουμε στη διαίσθηση που είχαμε. «Το ήξερα ότι κάτι κακό θα συμβεί, το ένιωθα!», λέμε συνήθως. Όμως είναι έτσι; 

Διαισθανόμαστε το κακό ή μήπως το προκαλούμε; Μήπως πράγματι ισχύει η θεωρία της θετικής και αρνητικής ενέργειας στο μαγνητικό σύμπαν που ζούμε; Και άρα, μήπως με το να φοβόμαστε κάτι, να το μελετάμε συνέχεια, τελικά το προκαλούμε, το ελκύουμε πάνω μας; 

Αυτό ισχύει από αρχαιοτάτων χρόνων. Δεν είναι καθόλου τυχαίες οι παροιμίες του λαού μας «η καλή μέρα απ’ το πρωί φαίνεται» και «ενός κακού μύρια έπονται». 

Όλοι οι λαοί και όλες οι θρησκείες είχαν αυτή την κοινή θεωρία: το καλό φέρνει το καλύτερο και το κακό το χειρότερο. Σκεφτείτε πόσο συχνά λέμε «μην κακομελετάς» ή «φάε τη γλώσσα σου»! 

Προσωπικά πιστεύω σε αυτή τη θεωρία και προτείνω και σε σας να κάνετε το ίδιο. Σταματήστε να φοβάστε για οτιδήποτε. Μην μιλάτε για πιθανές άσχημες καταστάσεις, μην τις σκέφτεστε καν! 

Μην κάνετε αρνητικές σκέψεις, μην μελετάτε καμιά καταστροφή, τουναντίον να κάνετε συνεχώς όνειρα για όμορφα πράγματα που σας κάνουν να νιώθετε χαρά κι ευτυχία και μόνο που τα φαντάζεστε! 

Προσπαθήστε να βάλετε τον εαυτό σας μέσα σε μια πολύ όμορφη κατάσταση, με τα πράγματα να σας έχουν έρθει ακριβώς όπως τα θέλετε και νιώστε την ικανοποίηση που θα είχατε αν πραγματικά αυτά τα όμορφα είχαν ήδη συμβεί! Μέσα σε αυτή την κατάσταση δεν χωράει κανένας φόβος, κανένα «ναι, αλλά…», κανένα «κι αν όμως…». 

Αν παρ’ όλα αυτά νιώσετε το φόβο να επανέρχεται, να κυριαρχεί μέσα στο μυαλό σας και να σας μπλοκάρει, αντιδράστε. Πιστέψτε πως δεν πρόκειται να συμβεί αυτό το κακό, νιώστε το μέσα σας, βιώστε το πραγματικά. 

Να έχετε την απόλυτη πεποίθηση πως δε θα συμβεί και να σκέφτεστε μόνο την θετική έκβαση των πραγμάτων. Σιγά σιγά θα δείτε ότι τα συναισθήματα που θα βιώνετε θα είναι αυτά της χαράς και της ελπίδας κι αυτό θα σας δώσει τόση δύναμη που πραγματικά θα καταφέρετε να διώξετε κάθε φόβο από την ψυχή σας και κάθε αρνητική σκέψη από το μυαλό σας. 

Κι αν πιστέψουμε και στη θεωρία της θετικής ενέργειας του σύμπαντος, τότε η δύναμη αυτή θα καταφέρει να αποτρέψει και το ίδιο το κακό από το να συμβεί. 

Ακόμα και στην περίπτωση που τελικά έρθει μια αναποδιά, μην απογοητεύεστε. Να το σκεφτείτε απλά σαν ένα μικρό εμπόδιο, που όμως δε θα σταθεί ικανό να σας ρίξει ψυχολογικά ή να σας αποπροσανατολίσει από τον τελικό στόχο σας. 

Αν μείνετε πιστοί στο καλό που θέλετε να συμβεί και συνεχίσετε τη ζωή σας με αισιοδοξία, το καλό θα σας ανταμείψει. Αν για παράδειγμα είστε καιρό χωρίς δουλειά και τρέχετε από συνέντευξη σε συνέντευξη, μην απογοητευτείτε αν έρθει μια αρνητική απάντηση σε κάποια αίτηση σας. 

Αντί να θυμώσετε και να αρχίσετε να λέτε «το ήξερα εγώ, σιγά μην έπαιρναν εμένα, δεν πρόκειται να βρω δουλειά μέσα σε αυτή την κρίση» κ.ο.κ., χαμογελάστε με πείσμα κι αρχίστε να σκέφτεστε ΜΟΝΟ θετικά. 

Πείτε στον εαυτό σας και πιστέψτε το μέσα σας βαθιά πως κάθε εμπόδιο είναι για καλό κι ο λόγος που δεν σας πήραν σε εκείνη τη δουλειά είναι γιατί σας περιμένει κάποια καλύτερη. Και να είστε σίγουροι πως θα έρθει η καλύτερη δουλειά και να χαίρεστε κάθε στιγμή της ημέρας γι αυτό. 

Ας δούμε ένα άλλο παράδειγμα. Όταν σε κάποια φάση της ζωής μας περάσουμε μια ερωτική απογοήτευση και εισπράξουμε απόρριψη από έναν άνθρωπο, συνήθως γενικεύουμε τις καταστάσεις κι αρχίζουμε να πιστεύουμε πως όλοι είναι ίδιοι, πως δεν πρόκειται να βρεθεί ποτέ κανένας κατάλληλος για μας που να μας εκτιμήσει κλπ. κλπ. 

Αυτού του είδους οι σκέψεις που τελικά γίνονται πεποίθηση μέσα μας, μας αλλοιώνουν τόσο στην εμφάνιση, όσο και στη συμπεριφορά μας. 

Γινόμαστε κακότροποι, κατσούφηδες και άσχημοι και με άλλα λόγια, εκπέμπουμε αρνητική ενέργεια. Η ενέργεια αυτή είναι πλέον εμφανής σε όλους τους ανθρώπους με τους οποίους ερχόμαστε σε επαφή. Τελικά καταντάμε να είμαστε αποτρεπτικοί και κανείς μοιραία δεν μας πλησιάζει. Κι αυτό όχι γιατί έτσι είναι η κακιά μας η μοίρα όπως πιστεύουμε, αλλά επειδή εμείς οι ίδιοι τους διώχνουμε από κοντά μας. 

Άρα όντως συμβαίνει αυτό που φοβόμαστε και συμβαίνει επειδή εμείς το κάνουμε να συμβεί. Επειδή εμείς οι ίδιοι το προκαλέσαμε. 

Την ίδια ακριβώς «μέθοδο» δοκιμάστε να εφαρμόσετε και σε κάθε άλλο τομέα της ζωής σας. διώξτε τους φόβους σας και το ψυχικό σας κέρδος θα είναι τεράστιο. Δεν είναι καθόλου δύσκολο κι είναι απολύτως στο χέρι σας. Αρκεί να το πιστέψετε!




Μαρία Τζιρίτα, Ψυχολόγος – Συγγραφέας 

Όλα φτάνουν στην ώρα τους γι’ αυτούς που ξέρουν να περιμένουν...!!!!

'' Όλα φτάνουν στην ώρα τους γι’ αυτούς που ξέρουν να περιμένουν''. Honore de Balzac. Ο Μπαλζάκ έχει μείνει στην ιστορία σαν συγγραφέας μιας ολόκληρης κοινωνίας. Η γαλλική λογοτεχνία, είναι πάρα πολύ πλούσια και άφησε σε αυτήν, το στίγμα του. Ιστορία όμως έχουν γράψει και άλλα πράγματα, για παράδειγμα, η υπομονή. 

Η διαδρομή της είναι τόσο σημαντική όσο είναι και η περιπέτεια της ζωής της ανθρωπότητας. Εδώ ο Μπαλζάκ συναντιέται με την υπομονή και μας θυμίζει ότι παραμένει μια από τις πιο σημαντικές αρετές που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος. 

Πας μόνος σου και τελικά, έρχεται μόνο του. 
Από μόνο του, τίποτε δε γίνεται. Αν όμως έχεις κάνει όσα απαιτούνται και έχεις δεχτεί ότι και η τύχη, χρειάζεται να…βάλει την υπογραφή της για να γίνει αυτό για το οποίο κόπιασες, τότε τα πράγματα αλλάζουν. 

Τότε δεν έχεις άγχος, δεν έχεις ανυπομονησία, έχεις μια ανώτερη αίσθηση των πραγμάτων. Τότε μπορείς να πεις με σιγουριά πως «Ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει και είναι θέμα χρόνου να πετύχω». 

Είναι αληθινά καθησυχαστικό να ξέρεις πως έχεις κάνει όσα έπρεπε, βήματα και άλματα και πως αυτό από μόνο του, σου 'δωσε γνώση και εμπειρία. Ο χρόνος κυλά πολύ διαφορετικά από όσο νομίζουμε. Συνήθως η επιτυχία, είναι μια συνέπεια και έρχεται μόνη της. Αν δεν έγινε σήμερα κάτι, δε σημαίνει ότι δε θα γίνει. Εσύ, πρέπει να προετοιμάζεσαι για να το υποδεχτείς. Η αληθινή υπομονή, χρειάζεται προετοιμασία για την υποδοχή… 

Κάνοντας το καθήκον μας. 
Οτιδήποτε έχεις βάλει στόχο να κάνεις, απαιτεί βήματα και άλματα. Αυτά τα βήματα και τα άλματα, δε θα γίνουν μόνο σε ευθεία. Θα χρειαστεί να γίνεις ακόμη και δρομέας ανώμαλου δρόμου προκειμένου να κάνεις πραγματικότητα ό,τι θέλεις. 

Το αν θα κάνεις τον «ακροβάτη» για όσα θέλεις να πετύχεις, είναι δικό σου θέμα. Μάλλον, ακόμη καλύτερα, της θέλησής σου. Το σημαντικό είναι ότι έθεσες έναν στόχο και ξεκινάς να τον υλοποιείς. Το μυαλό σου και η ψυχή σου πρέπει να μάθουν να πειθαρχούν. 

Είναι από τις μεγαλύτερες προκλήσεις. Το να μπορείς να συγκεντρώνεσαι πάνω σε κάτι και να αφοσιώνεσαι χωρίς να πανικοβάλλεσαι όταν κάτι «στραβώνει» και να μην ενθουσιάζεσαι όταν όλα είναι απρόσμενα καλά. Μπορείς να το πεις και συναισθηματική πειθαρχία. Κάνουμε λοιπόν, αυτό που απαιτεί η περίσταση. Είμαστε συγκεντρωμένοι, ΜΟΝΟ σε αυτό. Στο κάθε βήμα ξεχωριστά. Το αποτέλεσμα, είναι μια άλλη ιστορία… 

Όσο και να βιαστείς, ο χρόνος… αδιαφορεί. 
Αν η υπομονή είναι αρετή, τότε η ανυπομονησία, δεν μπορεί να είναι και αυτή αρετή. Η ανυπομονησία έχει «πλάκα» μέχρι μια ηλικία. Είναι η ηλικία που περιμένουμε ευχάριστες εκπλήξεις. Όπως καταλαβαίνεις, αν έχεις να κάνεις κάτι που το ακολουθείς βήμα προς βήμα, η ανυπομονησία, μόνο βλάβη θα σου προκαλέσει. 

Το μυαλό σου όταν ανυπομονεί, βρίσκεται στο τέλος. Μπαίνει στον πειρασμό να κάνει πολύ θετικές σκέψεις, ή πολύ αρνητικές σκέψεις. Σε κάθε περίπτωση, σε έχει βγάλει από αυτά που πρέπει να ακολουθήσεις. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο, είτε κάνεις «όνειρα», είτε κάνεις «εφιάλτες». 

Δεν ακολουθείς τα βήματα. Εγκατέλειψες ξαφνικά το παρόν, για να πας στο μέλλον, χωρίς να εισπράξεις τίποτε ουσιαστικό. Όσο και αν βιάζεσαι να έρθει η στιγμή που θα δεις την όποια ανταμοιβή των κόπων σου, δεν πρόκειται να αλλάξεις κάτι…Η δύναμή σου πάνω στον χρόνο, είναι ανενεργή… 




TSEMPERLIDOU.GR 
ΦΩΤΟ ΑΠΟ: WALLPAPERSINHQ.PW

10 μαθήματα από τον Κομφούκιο που θα αλλάξουν την ζωή σας...!!!!

Ο Κομφούκιος ήταν ένας φιλόσοφος της Ανατολής του οποίου τα πιστεύω στηρίζονταν στην προσωπική και ελεγχόμενη ηθική. Ο Κομφούκιος δίδαξε στους ανθρώπους τους κοινωνικούς κανόνες,την δικαιοσύνη και την ειλικρίνεια.

Σας παρουσιάζουμε σήμερα 10 δυνατά μαθήματα ζωής που βασίζονται στη φιλοσοφία αυτού του σεβαστού Kινέζου στοχαστή.

1. Δεν έχει σημασία πόσο αργά πας αρκεί να μην σταματάς.

2. Ποτέ μην κάνεις φιλία με έναν άνθρωπο που δεν είναι καλύτερος από εσένα.

3. Όταν θυμώνεις σκέψου τις συνέπειες.

4. Όταν είναι προφανές ότι δεν μπορείς να επιτύχεις τους στόχους σου,μην προσαρμόζεις τους στόχους αλλά προσάρμοσε τα βήματα των πράξεων σου.

5. Αν μισείτε έναν άνθρωπο τότε έχετε ηττηθεί από αυτόν.

6. Αυτό που ο ανώτερος άνθρωπος επιδιώκει είναι να ασχολείται με το μέσα του, αυτό που ο μικρός άνθρωπος επιδιώκει είναι να ασχολείται με τους άλλους.

7. Όπου κι αν πας, πήγαινε με όλη την καρδιά σου.

8. Δώστε συμβουλές μόνο σε εκείνους τους ανθρώπους που αναζητούν την γνώση, αφού προηγουμένως έχουν ανακαλύψει την άγνοιά τους.

9. Κοιτάζοντας τα μικρά πλεονεκτήματα, αποτρέπει μεγάλες υποθέσεις από το να επιτευχθούν.

10. Αν σε φτύνουν πίσω από την πλάτη σου, αυτό σημαίνει ότι είσαι μπροστά τους.

Ακολουθήστε αυτά τα σοφά μαθήματα ζωής και θα δείτε πώς η ζωή σας θα αλλάξει προς το καλύτερο! 




Με πληροφορίες από το goodreads και τα βιβλία 1001 Smartest Things Ever Said. Confucius: Greatest Quotes and Life Lessons

Είναι κουρασμένη η ψυχή σας ; Να γιατί και πώς να το διορθώσετε...!!!!

Όλοι έχουμε στιγμές στην ζωή μας που δεν νιώθουμε καλά και δεν έχουμε έμπνευση. Όλοι έχουμε στιγμές όπου νιώθουμε κουρασμένοι και χρειαζόμαστε απεγνωσμένα ξεκούραση. Ακόμα και αν κοιμάστε τις απαραίτητες 8 ώρες κάθε βράδυ, αν η ψυχή σας είναι κουρασμένη θα εξακολουθείτε να ξυπνάτε με λίγη ενέργεια και εξαντλημένοι.

Όταν η ψυχή σας είναι κουρασμένη, είναι συχνά σημάδι πως ζείτε χωρίς να είστε ευθυγραμμισμένοι με τον σκοπό σας. Η ενέργεια της ψυχής σας ρέει μέσα σας και όταν χάνετε την σύνδεση με αυτή τη ροή, η ενέργεια σας μπορεί να αποδυναμωθεί. 

Σαν να αρχίζει να τρεμοπαίζει η εσωτερική σας φλόγα. Οι περισσότεροι από εμάς ξέρουμε πότε η ψυχή μας είναι κουρασμένη από τον τρόπο που αισθανόμαστε κάθε μέρα, αλλά υπάρχει και ένας άλλος τρόπος να προσδιορίσουμε αν η ψυχή μας είναι κουρασμένη. 

Τρίψτε τα χέρια σας γρήγορα για μια στιγμή για να παράγετε ηλεκτρικό φορτίο ανάμεσα τους. Αφού τρίψετε τα χέρια σας για περίπου 30 δευτερόλεπτα, αργά απομακρύνετε τα. 

Νιώθετε ζεστασιά και μια ισχυρή δόνηση να προέρχεται από τα χέρια σας; συνεχίστε να τα απομακρύνετε ακόμα περισσότερο μέχρι που να μην νιώθετε άλλο την ενέργεια ανάμεσα τους. Αν δεν αισθάνεστε καμιά ενέργεια ή αν αυτή σταματήσει πριν τα χέρια σας φτάσουν στο πλάτος των ώμων, θα μπορούσε να είναι σημάδι πως η ενέργεια σας είναι εξαντλημένη και η ψυχή σας κουρασμένη. 

Τα 10 κύρια πράγματα που μπορούν να κάνουν την ψυχή σας να αισθάνεται κουρασμένη : 
1. Να μην είστε αληθινοί με τον εαυτό σας 

2. Να λέτε «ναι» όταν στην πραγματικότητα θέλετε να πείτε «όχι» 

3. Να κάνετε κάτι το οποίο δεν εκπληρώνει τον σκοπό σας 

4.Να συμμετέχετε σε μικροπρεπείς διαφωνίες ή κουτσομπολιά 

5. Να είστε μαζί με τοξικούς ανθρώπους, συντρόφους ή φίλους 

6.Αρνητικές σκέψεις 

7.Να μένετε στο παρελθόν 

8.Να περιβάλλεστε από σύγχυση 

9.Να έχετε ελλείψεις 

10.Έλλειψη αγάπης για τον εαυτό σας 

Όλα τα παραπάνω μπορούν να βαρύνουν την ψυχή σας και να προκαλέσουν το να μην είστε ευθυγραμμισμένοι με την ζωή και τον ανώτερο σκοπό σας. 

Αν η ψυχή σας είναι κουρασμένη για ένα παρατεταμένο χρονικό διάστημα, μπορεί επίσης να εκδηλωθεί ως κατάθλιψη, έλλειψη κινητοποίησης, απώλεια των ψυχικών χαρισμάτων ή της διαίσθησης και μπορεί ακόμα να δημιουργήσει εθιστική ή ψυχαναγκαστική συμπεριφορά. 

Αν η ψυχή σας είναι κουρασμένη, είναι πολύ σημαντικό να κάνετε κάποιες αλλαγές. Το πρώτο βήμα είναι να βρείτε την ρίζα του προβλήματος. Μόλις βεβαιωθείτε για την αιτία, μπορείτε να κάνετε κάποιες αλλαγές για να το αντιμετωπίσετε. 

Εδώ είναι κάποιες πρόσθετες προτάσεις που θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε μια κουρασμένη ψυχή : 

Επαναφορτίστε την ενέργεια σας χρησιμοποιώντας κρυστάλλους 

Καθαρίστε την αύρα σας 

Κάντε ένα πνευματικό καθαρισμό 

Διαλογιστείτε 

Γίνετε πιο δημιουργικοί 

Κάντε κάτι που σας αρέσει 

Κάντε θετικές σκέψεις 

Να αγαπάτε τον εαυτό σας 

Όταν η ψυχή σας είναι κουρασμένη μπορεί να είναι δύσκολο το να μαζέψετε την ενέργεια σας και να τραβήξετε τον εαυτό σας από τον φόβο σε μια κατάσταση θεραπείας, αλλά μόλις ξεκινήσετε την διαδικασία θα εκπλαγείτε από το πόσο γρήγορα και εύκολα η ψυχή σας θα αναγεννηθεί. Η ψυχή σας είναι πολύ δυνατή, δεν υπάρχει τίποτα που να μην μπορεί να διαχειριστεί, ακόμα και όταν είναι λίγο κουρασμένη.




AWAKENGR.COM

Ένα βασικό μάθημα για όσους έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση : Οι άνθρωποι σε μειώνουν όταν οι ίδιοι μειονεκτούν...!!!!

Εκείνοι που έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται σαν παιδιά, σαν παιδιά που δυστυχώς διδάχτηκαν ορισμένα μόνο μαθήματα. Κάποιοι δεν τους κάλυψαν την ύλη, δεν τους έδωσαν ένα βασικό μάθημα που θα αποτελούσε εφόδιο για τη ζωή τους.

Το μάθημα αυτό είναι δύσκολο και έχει περισσότερες απαιτήσεις απ’ αυτόν που θα το διδάξει παρά από αυτόν που θα το διδαχθεί. Γι’ αυτό, η παιδεία που έχει κανείς έχει πολλές φορές να κάνει με το περιβάλλον στο οποίο μεγάλωσε, τους μέντορές του αν είχε, τους ανθρώπους εκείνους που βρέθηκαν μπροστά του κ.ά. 

Οι άνθρωποι σε μειώνουν όταν οι ίδιοι μειονεκτούν και δεν μπορούν να το αποδεχτούν, ώστε να διώξουν το αίσθημα μειονεξίας απ’ το οποίο διακατέχονται, αλλάζοντας και προχωρώντας. Άρα το μάθημα έχει να κάνει με το πως πρέπει να αντιμετωπίζει κανείς αυτούς τους ανθρώπους που οι ίδιοι υποφέρουν αλλά και πως να μην επηρεάζεται απ’ τις κουβέντες τους και απ’ τις κακίες τους.

Το μάθημα λέγεται «ΣΕΒΑΣΜΟΣ». Αυτή η λέξη αν υπήρχε στο λεξιλόγιο και στη ζωή όλων δε θα υπήρχαν φαινόμενα που υποτιμούν τον άνθρωπο. Εκείνον που δε σέβεται και χωρίς λόγο ρίχνει την ψυχολογία του άλλου δεν αξίζει να κάθεται κανείς και να τον ακούει. 

Άρα όποιος έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση πρέπει να καταλάβει ότι δεν θα έπρεπε να αισθάνεται έτσι. Εκείνοι που τον οδήγησαν σ’ αυτή την κατάσταση προφανώς και είχανε πρόβλημα με τον εαυτό τους. 

Το θέμα είναι αυτή η νοοτροπία να μη συνεχίζεται, να μη δίνονται μαθήματα που μειώνουν και ταυτόχρονα πληγώνουν. Γιατί υπάρχουν και καρδιές σ’ αυτόν τον σκληρό κόσμο που ζούμε πολύ ευαίσθητες που χρειάζονται δύναμη και λόγια που θα ακουμπούν απαλά την ψυχή τους και δεν θα τους πονάνε.

Η ευθύνη πέφτει στους δασκάλους και δάσκαλοι αυτού του μαθήματος οφείλουμε να είμαστε όλοι, ο καθένας στη γειτονιά του, στο χώρο της εργασίας του, στην καθημερινότητά του. Κι αυτό γιατί όποιος τη μάθει αυτή τη λέξη και ξέρει να σέβεται, τότε είναι δάσκαλος γι’ αυτόν που ακόμα δεν την γνωρίζει.




Συγγραφέας Πόπη Κλειδαρά

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

60 Ρητά που αποδεδειγμένα αλλάζουν τον τρόπο που σκέφτεσαι...!!!!

Τι σκέφτεσαι στις στιγμές ηρεμίας σου; Πόσο μακριά έχεις φτάσει ή πόσο μακριά μπορείς να πας; Τις δυνάμεις σου ή τις αδυναμίες σου; Το καλύτερο που μπορεί να συμβεί ή το χειρότερο; Στις στιγμές ηρεμίας, δώσε προσοχή στις σκέψεις σου. Επειδή ίσως, απλά ίσως, το μόνο πράγμα που πρέπει να αλλάξεις για να μπορέσεις να βιώσεις περισσότερη ευτυχία, περισσότερη αγάπη και περισσότερη ζωτικότητα, είναι ο τρόπος σκέψης σου. 

Ορίστε 60 ρητά που θα σε βοηθήσουν να ρυθμίσεις τον τρόπο σκέψης σου και θα σου δώσουν κίνητρα για μια καλύτερη ζωή. 

1. Δεν μπορείς να αλλάξεις αυτό που φοβάσαι να αντιμετωπίσεις. 

2. Μερικές φορές τα καλά πράγματα καταρρέουν έτσι ώστε καλύτερα πράγματα να μπορέσουν να οικοδομηθούν. 

3. Μην σκέφτεσαι το κόστος. Σκέψου την αξία. 

4. Μερικές φορές χρειάζεται να αποστασιοποιηθείς για να δεις τα πράγματα καθαρά. 

5. Πολλοί άνθρωποι αγοράζουν πράγματα που δεν χρειάζονται, με χρήματα που δεν έχουν, για να εντυπωσιάσουν ανθρώπους που δεν ξέρουν. 

6. Άσχετα με το πόσα λάθη κάνεις ή το πόσο αργή είναι η πρόοδος σου, είσαι και πάλι μπροστά από όσους δεν προσπαθούν. 

7. Αν ένα πρόσωπο θέλει να είναι μέρος της ζωής σου, θα κάνουν μια προφανή προσπάθεια για αυτό. Σκέψου διπλά πριν κρατήσεις ένα χώρο στην καρδιά σου για τους ανθρώπους που δεν κάνουν προσπάθεια για αυτό. 

8. Το να κάνεις έναν άνθρωπο να χαμογελάσει, μπορεί να αλλάξει τον κόσμο – ίσως όχι όλο τον κόσμο, αλλά τον δικό του σίγουρα. 

9. Το να λες ότι κάποιος είναι άσχημος δεν σε κάνει ομορφότερο. 

10. Οι μόνοι φυσιολογικοί άνθρωποι που ξέρεις είναι αυτοί που δεν γνωρίζεις πολύ καλά. 

11. Η ζωή είναι 10% το τι σου συμβαίνει και 90% το πώς αντιδράς σε αυτό. 

12. Το πιο οδυνηρό πράγμα είναι το να χάσεις τον εαυτό σου στην διαδικασία του να αγαπάς κάποιον τόσο πολύ και να ξεχνάς ότι είσαι και εσύ ξεχωριστός. 

13. Είναι καλύτερα να είσαι μόνος σου παρά με κακιά παρέα.

14. Καθώς μεγαλώνουμε, συνειδητοποιούμε ότι είναι λιγότερο σημαντικό να έχουμε πολλούς φίλους και πιο σημαντικό να έχουμε λίγους και αληθινούς. 

15. Το να κάνεις εκατό φίλους δεν είναι θαύμα. Το θαύμα είναι να κάνεις ένα φίλο που θα σταθεί δίπλα σου ακόμα και όταν εκατό άτομα είναι εναντίων σου. 

16. Το να τα παρατάς δεν σημαίνει πάντα ότι είσαι αδύναμος, μερικές φορές σημαίνει ότι είσαι δυνατός και έξυπνος αρκετά ώστε να το αφήσεις πίσω και να προχωρήσεις. 

17. Μην λες ότι δεν έχεις αρκετό χρόνο. Έχεις ακριβώς τον ίδιο αριθμό ωρών ανά ημέρα που δόθηκαν και στους Helen Keller, Pasteur, Michaelangelo, Leonardo da Vinci, Thomas Jefferson, Albert Einstein κλπ. 

18. Αν πραγματικά θέλεις να κάνεις κάτι, μπορείς να βρεις ένα τρόπο. Αν δεν θέλεις, θα βρεις μια δικαιολογία. 

19. Μην επιλέγεις αυτόν που είναι όμορφος στον κόσμο. Διάλεξε αυτόν που κάνει τον κόσμο σου όμορφο. 

20. Ο έρωτας δεν είναι επιλογή. Το να μείνεις ερωτευμένος είναι. 

21. Η αληθινή αγάπη δεν σημαίνει να είστε αδιαχώριστοι. Είναι δυο άνθρωποι που είναι αληθινοί ο ένας στον άλλο ακόμα και όταν είναι χώρια. 

22. Όταν είσαι απασχολημένος ψάχνοντας για το τέλειο άτομο, πιθανόν θα χάσεις το ατελές άτομο που θα μπορούσε να σε κάνει απόλυτα ευτυχισμένο. 

23. Ποτέ μην κάνεις κάτι μόνιμα ανόητο μόνο και μόνο επειδή είσαι προσωρινά αναστατωμένος. 

24. Μπορείς να μάθεις σπουδαία πράγματα από τα λάθη σου όταν δεν είσαι απασχολημένος με το να τα αρνείσαι. 

25. Στη ζωή, αν δεν ρισκάρεις τίποτα, ρισκάρεις τα πάντα. 

26. Όταν σταματήσεις να κυνηγάς τα λάθος πράγματα δίνεις στα σωστά πράγματα την ευκαιρία να σε πιάσουν. 

27. Κάθε ένα πράγμα που έχει συμβεί στη ζωή σου σε προετοιμάζει για ένα γεγονός που δεν έχει έρθει ακόμα. 

28. Δεν υπάρχει τίποτα το ευγενές στο να είσαι ανώτερος από κάποιο άλλο πρόσωπο. Η αληθινή ευγένεια είναι το να είσαι ανώτερος από το άτομο που ήσουν κάποτε. 

29. Το να προσπαθείς να είσαι κάποιος άλλος είναι χάσιμο του ατόμου που είσαι πραγματικά. 

30. Ποτέ δεν θα γίνεις αυτό που θέλεις να γίνεις αν συνεχίσεις να κατηγορείς όλους τους άλλους για αυτό που είσαι τώρα. 

31. Οι άνθρωποι είναι περισσότερο αυτό που κρύβουν από αυτό που δείχνουν. 

32. Μερικές φορές οι άνθρωποι δεν αντιλαμβάνονται τα πράγματα που κάνουν οι άλλοι για αυτούς, μέχρι τη στιγμή που σταματάνε να τα κάνουν. 

33. Μην ακούς τι λένε οι άνθρωποι, δώσε βάση σε αυτά που κάνουν. 

34. Το να είσαι μόνος δεν σημαίνει ότι είσαι μοναχικός και το να είσαι μοναχικός δεν σημαίνει ότι είσαι μόνος. 

35. Η αγάπη δεν έχει να κάνει με το σεξ, το να πηγαίνεις φανταχτερά ραντεβού ή να επιδεικνύεσαι. Έχει να κάνει με το να είσαι με ένα άτομο που σε κάνει ευτυχισμένο με τέτοιο τρόπο που κανένα άλλο δεν μπορεί. 

36. Ο καθένας μπορεί να έρθει στη ζωή σου και να σου πει πόσο πολύ σε αγαπάει. Χρειάζεται κάποιος πραγματικά ιδιαίτερος για να μείνει στη ζωή σου και να σου δείξει πόσο πολύ σε αγαπάει. 

37. Κάψε τα κεριά, χρησιμοποίησε τα καλά σεντόνια, φόρεσε τα ακριβά εσώρουχα. Μην τα φυλάς για ειδικές περιπτώσεις. Σήμερα είναι ειδική περίπτωση. 

38. Αγάπα και εκτίμησε τους γονείς σου. Συχνά είμαστε τόσο απασχολημένοι στο να μεγαλώνουμε, που ξεχνάμε ότι και αυτοί επίσης μεγαλώνουν. 

39. Όταν αρχίσεις να συμβιβάζεις τον εαυτό σου και το ήθος σου για τους ανθρώπους γύρω σου, είναι καιρός να αλλάξεις τους ανθρώπους γύρω σου. 

40. Μάθε να αγαπάς τον εαυτό σου πρώτα, αντί να αγαπάς την ιδέα του να σε αγαπάνε οι άλλοι. 

41. Όταν κάποιος σου λέει «Έχεις αλλάξει», μπορεί απλά να σημαίνει ότι σταμάτησες να ζεις τη ζωή σου με τον δικό τους τρόπο. 

42. Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος άλλος λάθος για να είσαι εσύ σωστός. 

43. Να είσαι χαρούμενος. Να είσαι ο εαυτός σου. Αν δεν αρέσει στους άλλους, άστους. Η ευτυχία είναι επιλογή. Η ζωή δεν είναι το να ευχαριστείς τους πάντες. 

44. Όταν είσαι χαρούμενος, οι φίλοι σου ξέρουν ποιος είσαι. Όταν είσαι στις μαύρες σου, ξέρεις ποιοι είναι οι φίλοι σου.

45. Μην ψάχνεις για κάποιον που θα λύσει όλα σου τα προβλήματα. Ψάξε για κάποιον που θα τα αντιμετωπίσει μαζί σου. 

46. Αν περιμένεις ο κόσμος να είναι δίκαιος μαζί σου απλά επειδή εσύ είσαι δίκαιος, κοροϊδεύεις τον εαυτό σου. Είναι σαν να περιμένεις ένα λιοντάρι να μην σε φάει, απλά επειδή δεν το έφαγες εσύ. 

47. Άσχετα με το πόσο καλά ή άσχημα τα πας, ξύπνα κάθε μέρα ευγνώμων για τη ζωή σου. Κάποιος κάπου αλλού παλεύει απεγνωσμένα για τη δική του. 

48. Η μικρότερη πράξη καλοσύνης αξίζει περισσότερο από την ωραιότερη πρόθεση. 

49. Πολλοί άνθρωποι είναι τόσο φτωχοί, που το μόνο πράγμα που έχουν είναι τα χρήματα. 

50. Μάθε να εκτιμάς τα πράγματα που έχεις πριν σε αναγκάσει ο χρόνος να εκτιμήσεις τα πράγματα που κάποτε είχες. 

51. Όταν επιλέγεις να δεις το καλό στους άλλους, καταλήγεις να βρίσκεις το καλό στον εαυτό σου. 

52. Δεν πνίγεσαι από την πτώση στο νερό. Πνίγεσαι με το να μένεις εκεί. 

53. Είναι καλύτερα να γνωρίζεις και να είσαι απογοητευμένος από το ποτέ να μην ξέρεις και να αναρωτιέσαι. 

54. Υπάρχουν πράγματα που δεν θέλουμε να συμβούν αλλά πρέπει να αποδεχτούμε, πράγματα που δεν θέλουμε να ξέρουμε αλλά πρέπει να μάθουμε και άνθρωποι με τους οποίους δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς, αλλά πρέπει να αφήσουμε πίσω. 

55. Η ευτυχία δεν εξαρτάται από το τι συμβαίνει γύρω σου, αλλά από το τι συμβαίνει μέσα σου. Οι περισσότεροι άνθρωποι εξαρτώνται από τους άλλους για να αποκτήσουν ευτυχία, αλλά η αλήθεια είναι ότι η ευτυχία έρχεται πάντα από μέσα. 

56. Αν πεις την αλήθεια, γίνεται μέρος του παρελθόντος σου. Αν πεις ψέματα, γίνεται μέρος του μέλλοντος σου. 

57. Αυτό που κάνεις κάθε μέρα έχει περισσότερη σημασία από αυτό που κάνεις μια φορά στο τόσο. 

58. Δεν μπορείς να ξεκινήσεις το επόμενο κεφάλαιο της ζωής σου, αν συνεχίζεις να διαβάζεις ξανά και ξανά το τελευταίο σου. 

59. Τα πράγματα αποδεικνύονται καλύτερα για τους ανθρώπους που κρατάνε το καλύτερο από τα πράγματα που εμφανίζονται. 

60. Αν δεν σου αρέσει κάτι, άλλαξε το. Αν δεν μπορείς να το αλλάξεις, άλλαξε τον τρόπο που σκέφτεσαι για αυτό.




DAILYARTICLE.GR

5 Ερωτήσεις που θα σας βοηθήσουν να ελευθερωθείτε από το παρελθόν...!!!!

Για κάποιους, το παρελθόν αποτελεί μια φριχτή ανάμνηση. Για άλλους, είναι γεμάτο με ευχάριστες καταστάσεις. Πολλοί αναρωτιόνται, αν έκαναν κάτι διαφορετικό σε κάποια στιγμή της ζωής τους, τι θα άλλαζε αργότερα; 

Αυτό το άρθρο γράφεται για όλους αυτούς που μένουν προσκολλημένοι στις δυσάρεστες καταστάσεις που έζησαν στο παρελθόν με σκοπό να τις αποβάλλουν από την σκέψη τους και να μην σαμποτάρουν το νέο τους ξεκίνημα.

Αισθανόμαστε πως το να αφήσουμε αυτές τις μνήμες πίσω είναι αρκετά πολύπλοκο και πως δεν έχουμε τις δυνάμεις να το κάνουμε. Έχουμε κρεμαστεί στις δυσάρεστες περιόδους της ζωής μας και δεν θέλουμε να τις αποβάλλουμε. 

Όλη αυτή η κατάσταση δεν μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα, αντιθέτως μας αυθυποβάλλει στο να νομίζουμε πως ο εαυτός μας δεν αξίζει και δεν αγαπιέται όσο πρέπει. Επομένως, πώς θα απαλλαγούμε από όλες αυτές τις φοβερές αναμνήσεις του παρελθόντος; 

Εδώ παραθέτουμε μερικές ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας και που πιστεύουμε πως μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε όσα συνέβησαν στο παρελθόν.

1. Σας είναι Χρήσιμες Αυτές Οι Σκέψεις Σήμερα;
Αναρωτηθείτε ποιος είναι ο λόγος που σας κάνει να σκέφτεστε όλες αυτές τις φρικτές αναμνήσεις σήμερα; Τι κερδίζετε απασχολώντας το μυαλό σας με αυτές; Σας κάνουν πιο εύκολη, καλύτερη, απλούστερη, ευτυχισμένη τη ζωή; Με ποιο τρόπο συμβάλλουν στην υγεία και ευτυχία σας;

Οι επώδυνες μνήμες του παρελθόντος δεν εξυπηρετούν κανένα απολύτως σκοπό και δεν σας προσφέρουν κανένα όφελος. Είμαστε σε αυτή τη ζωή για να ζήσουμε στιγμές χαράς, ειρήνης και ευτυχίας. Να ζήσουμε το Σήμερα και όχι το Χτες. Μην αποκλίνετε από αυτό σας το μονοπάτι.

2. Μπορείτε να Λύσετε Κάποια από τα Τρέχοντα Προβλήματά Σας με τη Βοήθειά Τους;
Η πιο πιθανή απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι όχι. Αν αντιμετωπίζετε ένα αρνητικό γεγονός στη ζωή σας παρόμοιο με κάποιο που αντιμετωπίσατε ανεπιτυχώς στο παρελθόν, το να έχετε τις τοξικές αναμνήσεις εκείνης της περιόδου δεν θα σας βοηθήσει στο να χειριστείτε το πρόβλημά σας σωστά με βάση τις σημερινές καταστάσεις. 

Στην πραγματικότητα, αν το επιχειρήσετε, είναι πιθανό να προκαλέσετε περισσότερο κακό παρά καλό. Σκεφθείτε ότι δεν μπορείτε να διορθώσετε τα προβλήματα του σήμερα κάνοντας τους ίδιους χειρισμούς με αυτούς που κάνατε στο παρελθόν. Επομένως ξεφορτωθείτε αυτές τις αναμνήσεις.

3. Τα Πρόσωπα που Σας Απασχολούν Νοιάζονται για Σας;
Το πιο πιθανό είναι πως δεν είστε στην σκέψη τους. Όσοι σας έκαναν να αισθάνεστε άσχημα προφανώς ζουν την δική τους ζωή και προχώρησαν στο επόμενο στάδιο χωρίς να τους απασχολεί ιδιαίτερα η κατάστασή στην οποία σας άφησαν και ο πόνος που σας προκάλεσαν. 

Ενδεχομένως να μην θέλουν να ακούσουν την γνώμη σας για όσα έγιναν και για τα συναισθήματα που έχετε. Μάλλον είναι χαρούμενοι στη νέα τους ζωή. Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να προχωρήσετε και εσείς με τη σειρά σας. 

Γιατί θα πρέπει να τους έχετε συνεχώς στο μυαλό σας και να το μολύνουν; Αφήστε κάποιον άλλο ένοικο να κατοικήσει εκεί, αφού οι προηγούμενοι δεν νοιάζονται ούτε ένα κλάσμα του δευτερολέπτου για σας.

4. Αισθάνεστε Βάρος στους Ώμους;
Αισθάνεστε ένα βάρος να βαραίνει την καρδιά και τους ώμους σας όταν σκέφτεστε τις άσχημες καταστάσεις που ζήσατε στο παρελθόν; Δεν χρειάζεται να κουβαλάτε κανένα επιπλέον βάρος ή αποσκευές από το παρελθόν. Αυτό σας στερεί την ηρεμία και την ευτυχία από τη ζωή σας. 

Αν κάποιες φορές αισθάνεστε μαχαιριές και πόνο στο στήθος ή στο πάνω μέρος της πλάτης σας, είναι πιθανώς τα βάρη του παρελθόντος. Μην διστάζετε να αφήσετε αυτά τα βάρη κάτω και να προχωρήσετε πιο γρήγορα προς τους στόχους σας.

5. Οι σκέψεις Αυτές Σας Κρατάνε Μακριά από την Ευτυχία;
Αισθάνεστε συνεχώς θλίψη και δυστυχία εξαιτίας όσων συνέβησαν στο παρελθόν; Αν η απάντηση είναι θετική, πηγαίνετε πίσω στην πρώτη ερώτηση και αναρωτηθείτε πως αυτές οι άσχημες σκέψεις σας εξυπηρετούν σήμερα; 

Σκοπός σας θα πρέπει να είναι να ζήσετε με τρόπο που να απολαμβάνετε τη χαρά και τη διασκέδαση, και αν μένετε προσκολλημένοι στο παρελθόν τίποτα από αυτά δεν θα έρχεται στη ζωή σας. Αυτό που πρακτικά κάνετε είναι να εμποδίζετε την ευτυχία να εισέλθει στη ζωής σας, όταν δεν της αφήνετε κανένα περιθώριο να χωρέσει σε αυτή.

Να θυμάστε πάντα ότι όταν προσκολλάστε απεγνωσμένα και για οποιοδήποτε λόγο σε αρνητικές σκέψεις γεγονότων που συνέβησαν κάποτε, θα εμποδίζετε οποιοδήποτε θετικό γεγονός που είναι στο κατώφλι της ζωής σας να εισέλθει σε αυτή. Δεν υπάρχει ικανοποίηση ή χαρά στο να κρέμεστε από το παρελθόν, στο να σκέφτεστε συνεχώς όσους ανθρώπους σας πλήγωσαν και να θυμώνετε, να οργίζεστε και να βγάζετε κακία λόγω αυτών. 

Αυτή η νοοτροπία το μόνο που μπορεί να σας κάνει είναι να σας βλάψει και να σας κρατήσει μακριά από την αγάπη. Η συγχώρεση είναι μια ισχυρή πράξη. Τολμήστε να την χρησιμοποιήσετε. Συγχωρέστε όλους όσους σας έβλαψαν. Κάντε το για σας και όχι γι’ αυτούς, ώστε να προχωρήσετε.




Μετάφραση και Επιμέλεια: share24.gr 
 Αρχική Πηγή: stevenaitchison.co.uk

Δείτε το απίστευτο κόλπο που θα σας απαλλάξει για πάντα από την… σκόνη...!!!!

Σας παρουσιάζουμε ένα εκπληκτικό κόλπο για να αφαιρείτε εύκολα τη σκόνη από τα έπιπλά σας. 

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι λίγη γλυκερίνη την οποία μπορείτε να προμηθευτείτε από ένα φαρμακείο ή από καταστήματα με κεριά.

Βάλτε σε ένα μπολάκι ίση ποσότητα νερού και γλυκερίνης και βουτήξτε στο μείγμα το ξεσκονόπανο. Στύψτε καλά και αφήστε το να στεγνώσει. 

Μετά αρχίστε το ξεσκόνισμα. Με μόνο μία κίνηση τα έπιπλά σας θα γυαλίζουν χωρίς να χρειάζεται να τα περνάτε δεύτερη φορά. Επίσης, η σκόνη δεν θα καθίσει ξανά στις επιφάνειες από τις οποίες έχετε περάσει καθώς θα έχει μαγνητιστεί από τη γλυκερίνη.




Παραμύθια από τη Ζωή μέσα σε μια μήτρα...!!!!

Στη μήτρα μιας μητέρας βρίσκονται δύο μωρά. Το ένα ρωτά το άλλο : «Πιστεύεις στη ζωή μετά τον τοκετό;» κι εκείνο απάντησε, «Γιατί ρωτάς; Φυσικά. Κάτι θα υπάρχει μετά τον τοκετό. Μπορεί να είμαστε εδώ για να προετοιμαστούμε, για αυτό που θα ακολουθήσει αργότερα.»

«Ανοησίες», είπε το πρώτο. «Δεν υπάρχει ζωή μετά τον τοκετό. Τι είδους ζωή θα ήταν αυτή»;

Το δεύτερο είπε, «Δεν ξέρω, αλλά ίσως να υπάρχει περισσότερο φως από ότι εδώ. Ίσως να περπατάμε με τα πόδια μας και να τρώμε με το στόμα. Ίσως να έχουμε περισσότερες αισθήσεις που δεν μπορούμε καν να φανταστούμε τώρα».

Το πρώτο απάντησε: «Αυτό είναι παράλογο! Το περπάτημα είναι αδύνατο. Και να τρώμε με το στόμα; Γελοίο! Ο ομφάλιος λώρος μας δίνει την τροφή και όλα όσα χρειαζόμαστε. Αλλά ο ομφάλιος λώρος είναι πολύ κοντός. Οπότε, η ζωή μετά τον τοκετό, λογικά, αποκλείεται».

Το δεύτερο όμως επέμενε, «Λοιπόν, νομίζω ότι υπάρχει κάτι και ίσως είναι διαφορετικό από ό,τι είναι εδώ. Ίσως να μη μας χρειάζεται αυτό το φυσικό ''καλώδιο'' πια».

Και το πρώτο απάντησε, «Ανοησίες. Και επιπλέον, αν υπάρχει ζωή, τότε γιατί ποτέ κανείς δεν έχει γυρίσει πίσω από εκεί; Ο τοκετός είναι το τέλος της ζωής, και μετά από τον τοκετό & δεν υπάρχει τίποτα, παρά μόνο σκοτάδι, σιωπή και λήθη. Δεν οδηγεί πουθενά».

«Λοιπόν, δεν ξέρω», λέει το δεύτερο, «αλλά σίγουρα θα συναντήσουμε τη μητέρα και αυτή θα μας φροντίσει».

Τότε το πρώτο μωρό απάντησε, «Μητέρα; Πιστεύεις στη μητέρα; Αυτό είναι γελοίο. Αν η μητέρα υπάρχει, τότε πού είναι τώρα»;

Το δεύτερο είπε: «Είναι παντού γύρω μας. Είμαστε περικυκλωμένοι από αυτήν. Είμαστε μέρος της. Είναι μέσα της που ζούμε. Χωρίς αυτήν, αυτός ο κόσμος μας δεν θα μπορούσε καν να υπάρχει».

Τότε είπε το πρώτο, «Λοιπόν, εγώ δεν την βλέπω, έτσι είναι λογικό ότι δεν υπάρχει».

Και τότε το δεύτερο μωρό απάντησε, «Μερικές φορές, όταν κάνεις ησυχία και επικεντρωθείς και ακούσεις πραγματικά, μπορείς να αντιληφθείς την παρουσία της, και μπορείς να ακούσεις την αγαπημένη της φωνή, να σε καλεί από ψηλά».




(Του συγγραφέα Pablo J. Luis Molinero, "Morphogeny")