Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

Το Reiki στα νοσοκομεία ...!!!!

Το Ρέικι χρησιμοποιείται από ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό νοσοκομείων σε ολόκληρες τις ΗΠΑ, Αγγλία και αρκετές άλλες χώρες. Μόνο στις ΗΠΑ ο αριθμός τους υπολογίζεται σε πάνω από 72. Στόχος των ιδρυμάτων αυτών είναι μέσω του Ρέικι να μειώσουν την παραμονή και την κατανάλωση φαρμακευτικής αγωγής των ασθενών τους.

Ακολουθεί ένα μικρό δείγμα νοσοκομείων σε παγκόσμια κλίμακα που έχουν εισάγει το Reiki στο πρόγραμμα τους :

University College London Hospital Ηνωμένο Βασίλειο

St Giles hospital Ηνωμένο Βασίλειο

Coventry community Drug Team Ηνωμένο Βασίλειο

Constantiaberg Medi-Clinic Νότια Αφρική

Tilsonberg District Memorial Τίλσονμπεργκ, Καναδάς

Synergia-Centre for Complementary Therapy Βέλγιο

Hospital General 60 Μπουένος Άιρες, Αργεντινή

St. Joseph’s Medical Center Καλιφόρνια, Η.Π.Α.

Sharp Memorial Hospital Σαν Ντιέγκο, Η.Π.Α.

Cancer Centers of Northern Arizona Η.Π.Α.

Hearst Cancer Resource Centre Καλιφόρνια, Η.Π.Α.

University Medical Center Corporation Arizona, Η.Π.Α.

St. Andrew’s Children Hospital Arizona, Η.Π.Α.

Edward Hospital Cancer Centre Ilinois, Η.Π.Α.

Abott Northwestern Hospital Minneapolis, Η.Π.Α.

Inova Fairfax Hospital, Life with Cancer Program Η.Π.Α.

Ταυτόχρονα με το Ρέικι διδάσκεται στους ασθενείς ο τρόπος να κάνουν δημιουργικούς οραματισμούς, να δημιουργούν εικόνες στο μυαλό τους, μια και έρευνες έδειξαν ότι αυτή η μέθοδος ενισχύει το ανοσοποιητικό τους σύστημα.

Η εξήγηση είναι απλή.
Όταν ο ασθενής παραδοθεί στην ασθένεια του χάνει την διάθεση του να συνεχίσει να ζει. Το ρέικι από την άλλη μεριά προκαλεί βαθιά χαλάρωση και υποστηρίζει τους σωματικούς αμυντικούς μηχανισμούς.

Το Ρέικι αυτή την στιγμή είναι η πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη και πλέον αποδεκτή μέθοδος απο γιατρούς της λεγόμενης δυτικής ιατρικής.

Στο νοσοκομείο του Hartford του οποίου οι νοσηλεύτριες έχουν εκπαιδευτεί στο Ρέικι, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως το Ρέικι είναι μια μέθοδος που βοηθά το άτομο να ηρεμεί, να αποβάλει με ευκολία όλα τα αρνητικά συναισθήματα, να μειώνει τον πόνο και να επιταχύνει την δράση της φαρμακευτικής αγωγής του.

Γιατί Ρέικι και όχι κάτι άλλο?
Γιατί οι ίδιοι οι ασθενείς επιμένουν να δεχτούν το Ρέικι. Ο πλέον αρμόδιος να μιλήσει για το Ρέικι είναι ο ίδιος ο ασθενής. Δικές τους μαρτυρίες λένε ότι τους βοήθησε να καταπολεμήσουν αϋπνίες, ναυτία, πόνο, άγχος, ενώ παράλληλα τους βοήθησε να είναι ήρεμοι.

Πάρα πολύ συχνά οι γιατροί – νοσηλευτικό προσωπικό καλούνται από τη διεύθυνση του νοσοκομείου να προσφέρουν θεραπεία Ρέικι σε ασθενείς.

Και μερικά σχόλια από ασθενείς είναι τα παρακάτω :

* Το να βρίσκεσαι στο νοσοκομείο είναι απο μόνο του πολύ στρεσογόνο, το να έχεις την ευθύνη μιας μεγάλης εταιρίας όμως είναι πολύ περισσότερο αγχωτικό. Το Reiki με βοήθησε πάρα πολύ να αποβάλλω το στρες και ταυτόχρονα δεν χρειάστηκε να πάρω πολλά παυσίπονα μια και με κάποιο τρόπο με βοηθούσε να μη πονάω όσο πριν.

Ακόμα και με ηρεμιστικά και αγχολυτικά είχα πρόβλημα στο να χαλαρώσω. Με το Ρέικι όμως μπόρεσα να νιώσω την απόλυτη ηρεμία και χαλάρωση. Το γεγονός ότι μια εναλλακτική μέθοδος σαν το Ρέικι προσφέρεται από ένα νοσοκομείο είναι σπουδαίο. Ήταν υπέροχη εμπειρία.

Ο πατέρας μου ήταν πολύ στρεσαρισμένος από τη διάγνωση των γιατρών. Εξεπλάγην όμως που με το Ρέικι κοιμήθηκε χωρίς να το καταλάβει. Ήταν πολύ σημαντικό για εμένα να τον βλέπω τόσο ήρεμο σε μια τόσο δύσκολη στιγμή για εκείνον. Ευχαριστώ.

Το Ρέικι μου πρόσφερε την μοναδική ανακούφιση που ένιωσα στη διάρκεια 4 οδυνηρών ημερών παραμονής μου στο νοσοκομείο. Είναι η πρώτη φορά που δεν έχω πόνους στην μέση για αρκετές εβδομάδες. Νιώθω υπέροχα.

Το συμπέρασμα του νοσοκομείου είναι ότι η εισαγωγή του Ρέικι είναι το πιο ωφέλιμο και αποτελεσματικό πρόγραμμα που έχουν εφαρμόσει ποτέ για τους ασθενείς τους.

Ταυτόχρονα μεγάλα κέντρα αντιμετώπισης του καρκίνου δημιουργούν τμήματα Reiki καθώς διαπιστώθηκε ότι το Reiki έχει άλλη μία σημαντική ιδιότητα: σε ασθενείς που έκαναν χημειοθεραπεία, διαπιστώθηκε πως οι παρενέργειες των σκευασμάτων που χορηγούνται ήταν πολύ λιγότερες σε όσα άτομα δεχόντουσαν Reiki κατά τη διάρκεια της.

Στην Ελλάδα όμως τι γίνεται?
Καμιά εναλλακτική μορφή δεν προσφέρεται από τα Ελληνικά νοσοκομεία, παρά το γεγονός ότι μεγάλος αριθμός γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού γνωρίζουν τη μέθοδο. Τους λόγους μπορεί να τους φανταστεί κανείς. Είναι γεγονός πως όλα φτάνουν στην πατρίδα μας με χρονοκαθυστέρηση.

Στο εξωτερικό χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια πάντα από εθελοντές και μόνο εάν ζητηθεί από τον ασθενή.

Το Ρέικι είναι η ενέργεια της αγάπης. Και η αγάπη δεν προσφέρεται με εξαναγκασμό. Δε θα έπρεπε να μπορεί ο ασθενής να έχει το δικαίωμα να ζητήσει μία παροχή παραπάνω, ειδικά από την στιγμή που αυτή δε θα κόστιζε το παραμικρό στο νοσοκομείο και παράλληλα να βοηθήσει να βελτιωθεί η ποιότητα της παραμονής του σε αυτό?

Σε αντίθεση με τις σύγχρονες μεθόδους που αντιμετωπίζουν την ασθένεια ως κάτι μεμονωμένο, το Ρέικι αντιμετωπίζει τον άνθρωπο ως σύνολο επεμβαίνοντας όχι μόνο στο σώμα αλλά και στη ψυχή και στο πνεύμα.

Το Reiki δεν αντικαθιστά σε καμιά περίπτωση τον γιατρό, δεν κάνει διαγνώσεις και δεν υπόσχεται θεραπεία με την σύγχρονη έννοια της λέξης.

Μπορεί όμως να βοηθήσει, παράλληλα με την θεραπευτική αγωγή, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των ασθενών και να έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Όπως είπε ο ιδρυτής του συστήματος, Usui Mikao,το Ρέικι είναι η μυστική μέθοδος πρόσκλησης της ευτυχίας.

Μέθοδος Usui Reiki Ryoho

Σχετικά links για το Ρέικι στα νοσοκομεία :










Αγάπη, φως, αρμονία στις καρδιές μας!!!
Namaste

Αρχές Θαυμάτων...!!!!

1. Δεν υπάρχει βαθμός δυσκολίας στα θαύματα. Το ένα δεν είναι πιο «δύσκολο» ή «μεγαλύτερο» από το άλλο. Όλα είναι τα ίδια. Όλες οι εκφράσεις αγάπης είναι στον υπέρτατο βαθμό.

2. Τα θαύματα από μόνα τους δεν έχουν σημασία. Το μόνο πράγμα που έχει σημασία είναι η Πηγή τους, η Οποία είναι πέρα από κάθε αξιολόγηση.

3. Τα θαύματα συμβαίνουν φυσικά σαν εκφράσεις αγάπης. Το πραγματικό θαύμα είναι η αγάπη που τα εμπνέει. Με αυτή την έννοια οτιδήποτε προέρχεται από αγάπη είναι θαύμα.

4. Όλα τα θαύματα σημαίνουν ζωή, και ο Θεός είναι ο Δότης της ζωής. Η Φωνή Του θα σε καθοδηγεί πολύ συγκεκριμένα. Θα σου ειπωθεί ό,τι χρειάζεται να ξέρεις.

5. Τα θαύματα είναι συνήθειες, και θα πρέπει να είναι ακούσια. Δεν θα πρέπει να βρίσκονται κάτω από συνειδητό έλεγχο. Τα συνειδητά επιλεγμένα θαύματα μπορεί να πάρουν λάθος κατεύθυνση.

6. Τα θαύματα είναι φυσικά. Όταν δεν συμβαίνουν κάτι δεν πάει καλά.

7. Τα θαύματα είναι δικαίωμα του καθενός, αλλά πρώτα είναι απαραίτητος ο εξαγνισμός.

8. Τα θαύματα είναι θεραπευτικά διότι συμπληρώνουν κάποια έλλειψη εκτελούνται από αυτούς που προσωρινά έχουν περισσότερα, για εκείνους που προσωρινά έχουν λιγότερα.

9. Τα θαύματα είναι ένα είδος ανταλλαγής. Όπως όλες οι εκφράσεις αγάπης, οι οποίες είναι πάντα θαυματουργές με την πραγματική τους έννοια, η ανταλλαγή αυτή αντιστρέφει τους φυσικούς νόμους. Φέρνουν περισσότερη αγάπη και στον δότη αλλά και στον αποδέκτη.

10. Η χρήση των θαυμάτων σαν θεάματα με σκοπό να προκαλέσουν πίστη είναι μια παρανόηση του σκοπού τους.

11. Η προσευχή είναι το μέσον των θαυμάτων. Είναι ένα μέσο επικοινωνίας των δημιουργημάτων με τον Δημιουργό τους. Με την προσευχή λαμβάνεται η αγάπη, και με τα θαύματα εκφράζεται.

12. Τα θαύματα είναι σκέψεις. Οι σκέψεις μπορεί να αντιπροσωπεύουν το χαμηλό ή το σωματικό επίπεδο εμπειρίας, ή το ανώτερο ή πνευματικό επίπεδο εμπειρίας. Οι μεν δημιουργούν ον φυσικό κόσμο, και οι δε δημιουργούν τον πνευματικό κόσμο.

13. Τα θαύματα είναι και αρχή και τέλος, και γι αυτό τροποποιούν την χρονική σειρά. Πάντα είναι επιβεβαιώσεις αναγέννησης, οι οποίες φαίνεται ότι πηγαίνουν προς τα πίσω αλλά στην πραγματικότητα πηγαίνουν μπροστά. Ακυρώνουν το παρελθόν στο παρόν, κι έτσι απελευθερώνουν το μέλλον.

14. Τα θαύματα φέρνουν μαρτυρίες της αλήθειας. Είναι πειστικά διότι προέρχονται από την βεβαιότητα. Χωρίς την βεβαιότητα εκφυλίζονται σε μαγεία, η οποία είναι άνευ νου και γι αυτό καταστροφική, ή μάλλον, μη δημιουργική χρήση του νου.

15. Κάθε μέρα θα πρέπει να είναι αφιερωμένη στα θαύματα. Ο σκοπός του χρόνου είναι να σε καταστήσει ικανό να χρησιμοποιείς τον χρόνο δημιουργικά. Γι αυτό είναι ένα διδακτικό μέσο και ένα μέσο για ένα σκοπό. Ο χρόνος θα πάψει να υπάρχει όταν δεν είναι πια χρήσιμος στην διευκόλυνση της μάθησης.

16. Τα θαύματα είναι διδακτικές τεχνικές για να αποδεικνύουν ότι είναι το ίδιο ευλογημένο να δίνεις όπως και το να λαμβάνεις. Αυξάνουν, την ίδια στιγμή, την δύναμη του δότη και παρέχουν δύναμη στον αποδέκτη.

17. Τα θαύματα υπερβαίνουν το σώμα. Είναι αιφνίδιες μετακινήσεις προς το αόρατο, πέρα από το σωματικό επίπεδο. Γι αυτό το λόγο θεραπεύουν.

18. Το θαύμα είναι υπηρεσία. Είναι η υπέρτατη υπηρεσία που μπορείς να προσφέρεις σε κάποιον άλλο. Είναι ένας τρόπος ν’ αγαπάς τον πλησίον σου σαν τον εαυτό σου. Αναγνωρίζεις την δική σου αξία και του πλησίον σου ταυτόχρονα.

19. Τα θαύματα ενοποιούν τους νόες εν Θεώ. Βασίζονται στην συνεργασία μιας και η Υιότητα είναι το σύνολο όλων όσων δημιούργησε ο Θεός. Τα θαύματα, λοιπόν, αντανακλούν τους νόμους της αιωνιότητας, όχι του χρόνου.

20. Τα θαύματα αφυπνίζουν την επίγνωση ότι το πνεύμα, όχι το σώμα, είναι ο ιερός βωμός της αλήθειας. Αυτή είναι η αναγνώριση που οδηγεί στην θεραπευτική δύναμη του θαύματος. 

21. Τα θαύματα είναι φυσικά σημάδια συγχώρεσης. Μέσα από τα θαύματα δέχεσαι την συγχώρεση του Θεού επεκτείνοντας την στους άλλους.

22. Τα θαύματα συνδέονται με τον φόβο μόνο εξαιτίας της πεποίθησης ότι το σκοτάδι μπορεί και κρύβει. Πιστεύεις ότι ό,τι δεν μπορούν να δουν τα μάτια του σώματός σου δεν υπάρχει. Αυτό οδηγεί στην άρνηση της πνευματικής όρασης.

23. Τα θαύματα επανατοποθετούν την αντίληψη σε σωστή βάση και δίνουν σε όλα τα επίπεδα την αληθινή τους διάσταση. Αυτό είναι θεραπευτικό διότι η ασθένεια προέρχεται από τη σύγχυση των επιπέδων.

24. Τα θαύματα σου δίνουν την ικανότητα να θεραπεύεις τους ασθενείς και να ανασταίνεις τους νεκρούς διότι εσύ είσαι αυτός που έφτιαξε την ασθένεια και τον θάνατο, κι έτσι μπορείς να τα καταργήσεις και τα δύο. Εσύ είσαι ένα θαύμα, ικανό να δημιουργεί καθ΄ομοίωσιν του Δημιουργού σου. Όλα τα άλλα είναι δικός σου εφιάλτης, και δεν υπάρχουν. Μόνο οι δημιουργίες του φωτός είναι αληθινές.

25. Τα θαύματα είναι μέρος μιας αλληλοεξαρτώμενης αλυσίδας συγχώρεσης η οποία, όταν ολοκληρωθεί είναι η Επανόρθωση. Η Επανόρθωση λειτουργεί όλη την ώρα και σε όλες τις διαστάσεις του χρόνου.

26. Τα θαύματα απεικονίζουν την ελευθερία από τον φόβο. Επανόρθωση σημαίνει «καταργώ». Η κατάργηση του φόβου είναι βασικό κομμάτι της Επανορθωτικής αξίας των θαυμάτων.

27. Το θαύμα είναι μια συμπαντική ευλογία από τον Θεό μέσα από μένα προς όλους τους αδερφούς μου. Είναι προνόμιο αυτών που έχουν συγχωρεθεί, να συγχωρούν.

28. Τα θαύματα είναι ένας τρόπος απελευθέρωσης από τον φόβο. Η αποκάλυψη επιφέρει μια κατάσταση του νου όπου ο φόβος έχει καταργηθεί. Τα θαύματα, λοιπόν, είναι ένα μέσο και η αποκάλυψη είναι ο σκοπός.

29. Τα θαύματα υμνούν τον Θεό μέσα από σένα. Τον υμνούν τιμώντας τα δημιουργήματά Του, θαυμάζοντας την τελειότητά τους. Θεραπεύουν διότι αρνούνται την ταύτιση με το σώμα και επιβεβαιώνουν την ταύτιση με το πνεύμα.

30. Αναγνωρίζοντας το πνεύμα, τα θαύματα διορθώνουν τα επίπεδα αντίληψης και τα ευθυγραμμίζουν. Αυτό θέτει το πνεύμα στο κέντρο, από όπου μπορεί να επικοινωνεί απευθείας. 

31. Τα θαύματα θα πρέπει να εμπνέουν ευγνωμοσύνη, όχι δέος. Θα έπρεπε να ευχαριστείς τον Θεό γι αυτό που πραγματικά είσαι. Τα τέκνα του Θεού είναι ιερά και το θαύμα τιμά την ιερότητά τους, η οποία μπορεί να κρυφτεί αλλά ποτέ να χαθεί.

32. Εγώ εμπνέω όλα τα θαύματα, τα οποία είναι απλά διαμεσολαβητές. Μεσολαβούν υπέρ της ιερότητάς σου και κάνουν την αντίληψη σου ιερή. Τοποθετώντας σε πέρα από τους φυσικούς νόμους σε εξυψώνουν στην σφαίρα της ουράνιας τάξης. Σε αυτή την τάξη είσαι τέλειος.

33. Τα θαύματα σε τιμούν επειδή είσαι άξιος αγάπης. Διώχνουν τις ψευδαισθήσεις για τον εαυτό σου και κάνουν ορατό το φως μέσα σου. Έτσι, σε εξαγνίζουν από τα λάθη σου ελευθερώνοντας σε από τους εφιάλτες σου. Ελευθερώνοντας το νου σου από την αιχμαλωσία στις ψευδαισθήσεις, επαναφέρουν την πνευματική σου υγεία.

34. Τα θαύματα επαναφέρουν το νου στην πληρότητά του. Αποκαθιστώντας την έλλειψη εγκαθιδρύουν την απόλυτη και τέλεια προστασία. Το σθένος του πνεύματος δεν αφήνει χώρο για αυθαίρετες εισβολές.

35. Τα θαύματα είναι εκφράσεις αγάπης, αλλά μπορεί τα αποτελέσματα τους να μην είναι πάντα ορατά.

36. Τα θαύματα είναι παραδείγματα σωστού τρόπου σκέψης. Ευθυγραμμίζουν τις αντιλήψεις σου με την αλήθεια όπως την δημιούργησε ο Θεός.

37. Το θαύμα είναι μια διόρθωση από μένα για τον εσφαλμένο τρόπο σκέψης. Ενεργεί σαν καταλύτης, διαλύοντας την εσφαλμένη αντίληψη και αναδιοργανώνοντάς την με σωστό τρόπο. Αυτό σε θέτει κάτω από την αρχή της Επανόρθωσης, εκεί όπου η αντίληψη θεραπεύεται. Μέχρι να συμβεί αυτό, η γνώση της Θεϊκής Τάξης είναι αδύνατη.

38. Το Άγιο Πνεύμα είναι ο μηχανισμός των θαυμάτων. Αυτό αναγνωρίζει και τις δημιουργίες του Θεού και τις δικές σου ψευδαισθήσεις. Με την ικανότητά Του να αντιλαμβάνεται ολιστικά και όχι επιλεκτικά ξεχωρίζει το σωστό από το λάθος.

39. Τα θαύμα διαλύει το σφάλμα διότι το Άγιο Πνεύμα αναγνωρίζει το σφάλμα σαν λάθος ή μη πραγματικό. Αυτό είναι το ίδιο σαν να λέμε ότι όταν αντιλαμβάνεσαι το φως, το σκοτάδι αυτόματα εξαφανίζεται.

40. Το θαύμα αναγνωρίζει τον κάθε ένα σαν αδερφό δικό σου και δικό μου. Είναι ένας τρόπος να αντιλαμβάνεσαι την συμπαντική σφραγίδα του Θεού. 

41. Η ολότητα είναι το αντιληπτό συστατικό των θαυμάτων. Έτσι, διορθώνουν, ή θεραπεύουν το νου από την εσφαλμένη αντίληψη της έλλειψης.

42. Μια πολύ σημαντική συνεισφορά των θαυμάτων είναι η δύναμή τους στο να σε απελευθερώνουν από την ψευδή αίσθηση της απομόνωσης, της στέρησης και της έλλειψης.

43. Τα θαύματα προέρχονται από μια θαυματουργή κατάσταση του νου, ή από μια κατάσταση ετοιμότητας σε θαύματα.

44. Το θαύμα είναι έκφραση εσωτερικής επίγνωσης του Χριστού και της αποδοχής της Επανόρθωσης Του.

45. Το θαύμα δεν χάνεται ποτέ. Μπορεί να αγγίξει πολλούς ανθρώπους που δεν έχεις καν συναντήσει, και να προκαλέσει αφάνταστες αλλαγές σε καταστάσεις τις οποίες ούτε καν γνωρίζεις.

46. Το Άγιο Πνεύμα είναι το ανώτατο διάμεσο επικοινωνίας. Τα θαύματα δεν περιλαμβάνουν αυτόν τον τύπο επικοινωνίας, διότι είναι προσωρινά εργαλεία επικοινωνίας. Όταν επιστρέψεις στην αρχική μορφή επικοινωνίας σου με τον Θεό μέσω της άμεσης αποκάλυψης, η ανάγκη για θαύματα θα έχει τελειώσει.

47. Το θαύμα είναι ένα εκπαιδευτικό εργαλείο που μειώνει την ανάγκη του χρόνου. Δημιουργεί ένα διάλλειμα έξω από τις καθιερωμένες αντιλήψεις για τον χρόνο που δεν υπόκειται στους συνήθεις νόμους του χρόνου. Με αυτή την έννοια είναι άχρονο.

48. Το θαύμα είναι το μόνο μέσο άμεσα διαθέσιμο σε σένα για να ελέγχεις το χρόνο. Μόνο η αποκάλυψη το υπερβαίνει, η οποία δεν έχει καμία σχέση με τον χρόνο.

49. Το θαύμα δεν κάνει καμία διάκριση ανάμεσα σε βαθμούς εσφαλμένης αντίληψης. Είναι ένα εργαλείο διόρθωσης της αντίληψης, αποτελεσματικό, άσχετα με τον βαθμό ή την κατεύθυνση του σφάλματος. Αυτή είναι και η αληθινή του έλλειψη διακρίσεων.

50. Το θαύμα συγκρίνει αυτό που έχεις φτιάξει με την δημιουργία, και αποδέχεται σαν αληθινά όσα είναι σύμφωνα με αυτήν και απορρίπτει ως ψευδή όσα δεν συμφωνούν. 
 



Oμάδα της Ανθρωπότητας Ελλάδας
New Spirituality Network - Humanity's Team

Οι Σαμάνοι πιστεύουν ότι αυτές είναι οι 4 κύριες αιτίες της πνευματικής ασθένειας...!!!!

Οι Σαμάνοι δεν είναι μάγοι, αντίθετα, είναι άνδρες και γυναίκες που έχουν φτάσει σε υψηλότερη συνείδηση ​​και έχουν γεννηθεί με θεραπευτικά χαρακτηριστικά.

Είναι σε θέση να αντιλαμβάνονται τα πράγματα με τρόπους που μπορεί να φαίνονται αλλοτινοί στους γύρω τους. Οι Σαμάνοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι η ιατρική του σώματος δεν πρόκειται να κάνει κανένα καλό για το πνεύμα.

Γνωρίζουν περισσότερο ότι το πνεύμα χρειάζεται το ιδιαίτερο είδος του φαρμάκου. Καθώς περνάμε από το φυσικό επίπεδο, είναι αναπόφευκτο να αρρωστήσουμε.

Μερικές φορές καταβαλόμαστε από τη γρίπη και άλλες φορές πονάμε τα οστά.

Φυσικά, ορισμένοι από εμάς δυστυχώς πρέπει να ασχοληθούμε με πράγματα όπως ο καρκίνος και η ηπατίτιδα, αλλά δεν έχει σημασία πόσο σοβαρή είναι η ασθένεια, πρέπει να αντιμετωπίζεται ανάλογα.

Σίγουρα, όλοι θα περάσουμε κάποια μια μέρα, είτε πρόκειται για γήρας είτε για κάτι άλλο. Ο θάνατος του φυσικού σώματος διαφέρει πολύ από τον «θάνατο» του πνεύματος.

Όταν κοιτάζετε τα πράγματα από σαμανική άποψη, οι περισσότερες από αυτές τις ασθένειες γίνονται ολοφάνερες. Όλες οι ασθένειες βρίσκονται μέσα στα φανταστικά πεδία. Η καταστολή αυτών των πραγμάτων δεν θα είναι αρκετή για να τα θεραπεύσει. Για να συμβεί η πραγματική θεραπεία, θα πρέπει να φτάσετε στη ρίζα των πραγμάτων και να βρείτε την αιτία.

Παρακάτω θα βρείτε μια λίστα με τις 4 κύριες αιτίες της πνευματικής ασθένειας σύμφωνα με τον σαμανισμό. 
Η πνευματική ασθένεια μπορεί να παρουσιαστεί ως φυσική ασθένεια ανάλογα με το βάθος.

Πρέπει όλοι να γνωρίζουμε περισσότερο την πνευματική μας υγεία αν θέλουμε να παραμείνουμε σωματικά υγιείς.

1. Φόβος
Αν κάποιος περπατάει γύρω, περνώντας από τις κινήσεις της ζωής με την αίσθηση του φόβου είναι σαν να τρώει το ίδιο του το πλάσμα και θα γίνει ευάλωτος σε ασθένεια.Το άγχος προκαλεί ασθένεια στο σώμα. Ο φόβος παράγει στην πραγματικότητα τη δεύτερη αιτία μας, δυσαρμονία.

2. Διαφωτισμός
Αυτό περνάμε όταν η ζωή ξαφνικά χάνει το νόημά της. Έχω διαπιστώσει ότι συμβαίνει συχνότερα όταν χάνουμε κάποιον ή κάτι σημαντικό για μας. Βλέπετε, μια κατάσταση δυσαρμονίας θα προκαλέσει τη μείωση της προσωπικής σας δύναμης.

3. Παραμέληση
Εάν παραμελούν ή παραμελείτε τον εαυτό σας δεν παίρνετε αυτό που χρειάζεστε στη ζωή.Αυτό θα αναγκάσει το σώμα σας να στείλει προειδοποιητικά σημάδια ότι αν το αγνοήσετε θα σας προκαλέσει να αρρωστήσετε. Όταν πρέπει να γευτείτε, βρείτε έναν τρόπο.

4. Απώλεια Ψυχής
Ναι, είπα την απώλεια της ψυχής. Αυτό είναι ένα από τα πιο σοβαρά πράγματα που μπορεί ποτέ να αντιμετωπίσετε. Αυτό συμβαίνει όταν χάσετε εντελώς τη θέληση να ζήσετε.Αυτό μπορεί να συμβεί για πολλούς λόγους, αλλά είναι πάντα μια τρομακτική εμπειρία.

Αν νομίζετε ότι μπορεί να βιώνετε απώλεια ψυχής ίσως θέλετε να αναζητήσετε τα παρακάτω σημάδια :

Η αίσθηση είναι ατελής Δεν είστε σε θέση να θυμόμαστε τα πράγματα Αφηρηματικότητα Έλλειψη πρωτοβουλίας Έλλειψη χαράς Συναισθηματική απομάκρυνση Αυτοκτονικές τάσεις Χρόνια αρνητικότητα Αδυναμία λήψης αποφάσεωνΑπελπισία Χρόνια κατάθλιψη 

Όταν αναγνωρίζετε τι περνάτε ως απώλεια ψυχής, θα χρειαστεί να πάρετε όσο το δυνατόν περισσότερα βήματα για να σώσετε τον εαυτό σας.
Θα χρειαστεί ανάκτηση ψυχής.
Θυμηθείτε ότι είστε σημαντικοί και ότι η ζωή σας αξίζει να ζήσετε.

Η πνευματική ασθένεια μπορεί να διορθωθεί, μπορείτε να βελτιωθείτε.




Πώς να ξεχωρίζετε την γνήσια κανέλα Κεϋλάνης από την cassia...!!!!

Η κανέλα είναι ένα αγαπημένο μπαχαρικό τόσο για την έντονη γεύση που χαρίζει, όσο και για τις πλούσιες ευεργετικές της ιδιότητες για τον οργανισμό. Αυτό όμως που πολλοί πιθανόν να μην γνωρίζουν, είναι πως υπάρχουν δύο διαφορετικά είδη κανέλας, τα οποία έχουν ορισμένες διαφορές που πρέπει να γνωρίζουμε.

Ο λόγος; Πολύ απλά, διότι το είδος που προσφέρει τα περισσότερα θρεπτικά οφέλη για τον άνθρωπο είναι η κανέλα Κεϋλάνης, ενώ η κανέλα «cassia» είναι κατώτερη ποιοτικά και μπορεί σε μεγάλες ποσότητες να αποδειχθεί ακόμη και τοξική για τον οργανισμό.

Πώς να ξεχωρίσετε την κανέλα Κεϋλάνης από την cassia

Η γνήσια κανέλα Κεϋλάνης έχει ένα ανοιχτό καφέ χρώμα, είναι εύθραυστη στο άγγιγμα του χεριού, ενώ είναι χαρακτηριστικό το «μεθυστικό» άρωμα που αναβλύζει και η έντονη γεύση της. Επίσης, είναι τυλιγμένη σε σχήμα ρολού με το εσωτερικό του κυλίνδρου να είναι γεμάτο, σε αντίθεση με την cassia που το εσωτερικό του κυλίνδρου της είναι «κούφιο».
Κανέλα Κεϋλάνης
Η κανέλα cassia είναι σκούρα καφέ στο χρώμα, έχει σκληρό περίβλημα, ενώ η γεύση της και το άρωμά της είναι πιο ουδέτερα και όχι τόσο έντονα όσο της Κεϋλάνης.
Κανέλα cassia
Αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι το γεγονός πως η κανέλα cassia περιέχει αρκετή ποσότητα κουμαρίνης (5%). Η κουμαρίνη είναι ένα φυτοχημικό το οποίο σε μεγάλες δόσεις μπορεί να αποδειχθεί τοξικό και να προκαλέσει παρενέργειες στον ανθρώπινο οργανισμό, κυρίως στα νεφρά και το συκώτι. Κουμαρίνη περιέχει και η κανέλα Κεϋλάνης, αλλά σε πολύ μικρότερες ποσότητες (0,004%).




Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να αλλάξεις τη ζωή σου...!!!!

Αναρωτιέσαι συχνά, πολύ συχνά: «Ποια είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνω τις αλλαγές που θέλω στη ζωή μου;» Η απάντηση είναι μια και μοναδική: «Τώρα»!

Την πρώτη στιγμή που ένιωσες ότι κάτι δεν πάει καλά, ότι άρχισες να τελματώνεις, είτε στην προσωπική είτε στην επαγγελματική σου ζωή, εκείνη ήταν η τέλεια στιγμή για να σχεδιάσεις και να πραγματοποιήσεις τις αλλαγές που θα βάλουν τη ζωή σου και πάλι στην τροχιά που εσύ επιθυμείς.

Εκείνη, την πρώτη στιγμή, την άφησες να περάσει χωρίς να κάνεις κάτι πιστεύοντας ότι ήταν κάτι παροδικό. 

Όμως δεν ήταν, κι έτσι όλο και πιο συχνά νιώθεις ότι κάτι δεν πάει καλά και το νιώθεις όλο και πιο έντονα : η δουλειά που μέχρι πριν λίγο σε κάλυπτε και σε ευχαριστούσε τώρα δεν σε γεμίζει και πλέον δεν συμβαδίζει με όσα ήθελες, η προσωπική σου ζωή θυμίζει περισσότερο διεκπεραίωση υποχρεώσεων κι όχι την ζωή που ονειρευόσουν.

Ό,τι κι αν άλλαξε στη πορεία της ζωής σου, είτε λόγω συνθηκών είτε γιατί ο κύκλος ολοκληρώθηκε και έκλεισε, νιώθεις πλέον ότι θέλεις να προχωρήσεις ξανά προς τα μπρος. Το νιώθεις στη ψυχή σου, μα στο μυαλό σου τριβελίζουν 2 ερωτήματα : «Είναι η κατάλληλη στιγμή;», «Κι αν αποτύχω;». 

Παλινδρομείς λοιπόν ανάμεσα στην ανάγκη που νιώθεις να αλλάξεις τη ζωή σου και στο φόβο για την αλλαγή και νιώθεις ασάλευτος κολλημένος σε ένα τέλμα. Στην πραγματικότητα όμως δεν είσαι ασάλευτος αλλά στριφογυρίζεις, ξοδεύοντας τεράστια ποσά ενέργειας, γύρω από τον εαυτό σου και η κίνησή σου αυτή σε βουλιάζει κι άλλο στο τέλμα.

Σταμάτα λοιπόν να στριφογυρίζεις, πάρε βαθιά ανάσα και χαλάρωσε. Ήδη ξέρεις ότι είσαι σε τέλμα οπότε πάψε να το σκέφτεσαι, σταμάτα κάθε αρνητική σκέψη που σου δημιουργεί αμφιβολίες και αποτελούν τροχοπέδη στη πορεία που θέλεις να ακολουθήσεις. 

Νιώθεις την ανάγκη να αλλάξεις, σκέψου λοιπόν πως πραγματικά θέλεις τη ζωή σου και συγκεντρώσου στις αλλαγές που θέλεις να κάνεις. Σκέψου θετικά και λογικά. Όσες υποχρεώσεις κι όσο βαρύ πρόγραμμα κι αν έχεις, αφιέρωσε καθημερινά, συνειδητά, μια ώρα με τον εαυτό σου.

Άρχισε να γράφεις σε ένα σημειωματάριο τις αλλαγές που θέλεις να επιφέρεις στη ζωή σου και τις ιδέες πραγματοποίησής τους. Δούλεψε την κάθε ιδέα αναλυτικά, βήμα προς βήμα. Κάποιες ιδέες θα αναγκαστείς να τις διαγράψεις όσο τις δουλεύεις και εμβαθύνεις. 

Κάποιες άλλες όμως θα αρχίσουν να αποκτούν γερά θεμέλια. Σε όλη αυτή τη διαδικασία χρειάζεται να είσαι υπεύθυνος και να δεσμευτείς απέναντι στον εαυτό σου για την ολοκλήρωση αυτού του σταδίου χωρίς αναβολές και δικαιολογίες, χωρίς παρεμβολές και παρεμβάσεις άλλων.

Ό,τι κατάφερες στο προηγούμενο στάδιο δεν θα έχει κανένα νόημα και το σημειωματάριο θα πεταχτεί στα σκουπίδια αν δεν προχωρήσεις στο τελικό στάδιο, στο στάδιο της πράξης και της δράσης. Έχεις καταγράψει τις ιδέες σου αναλυτικά σε βήματα, έφτασε λοιπόν η ώρα να κάνεις αυτά τα βήματα, ένα προς ένα, δυναμικά και σταθερά. 

Δυσκολίες και εμπόδια θα υπάρξουν, μα γνωρίζοντας που θέλεις να φτάσεις δεν θα πτοηθείς, θα συνεχίσεις να προχωράς, θα βρεις τις εναλλακτικές διαδρομές για να ξεπεράσεις τα εμπόδια. Το κάθε βήμα θα σε φέρνει όλο και πιο κοντά σε αυτό που θέλεις και αυτό θα σου δίνει δύναμη και αντοχή. Ο κάθε στόχος που θα πετυχαίνεις, η κάθε ιδέα που θα κάνεις πράξη θα επιφέρουν τις αλλαγές που επιθυμείς ώστε να ζεις όπως θέλεις και όπως σου αξίζει.

Ξεκίνα λοιπόν τώρα, αυτή τη στιγμή, να κάνεις αυτό που θέλεις εδώ και καιρό: Να αλλάξεις τη ζωή σου!




Photo: Author/Depositphotos

Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

Τροφές που ανεβάζουν τις δονήσεις σας...!!!!

Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν πόσο μεγάλη επίδραση έχει η διατροφή τους στην κατάσταση της ύπαρξής τους.. 
ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΔΟΝΗΣΕΙΣ ΣΑΣ 

Ένα από τα πιο σημαντικά κλειδιά για την αύξηση των κραδασμών σας μέσω της διατροφής, είναι οι σκέψεις που δημιουργείτε γύρω από το θέμα αυτό.

Οι ίδιες οι σκέψεις είναι δονήσεις. Να είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας και ενήμεροι των διαιτητικών επιλογών σας. Είτε μπορείτε να πραγματοποιήσετε περιστασιακά αυτές τις αλλαγές είτε όχι, να εκφράζετε αισθήματα αγάπης και ευγνωμοσύνης στο φαγητό σας ενώ τρώτε..

Στην πρώτη κατηγορία τροφών με τις μεγαλύτερες δονήσεις, περιλαμβάνονται τα φρέσκα φρούτα και τα λαχανικά, οι ελιές, τα γλυκά αμύγδαλα, οι ηλιόσποροι, οι καρύδες, η μη μεταλλαγμένη σόγια, τα φιστίκια, τα φουντούκια και τα δημητριακά ολικής αλέσεως..

Στη δεύτερη κατηγορία, τα βρασμένα λαχανικά, το γάλα, το φρέσκο βούτυρο, τα αυγά, το μέλι, α μαγειρεμένα ψάρια, το αραχιδέλαιο, το ζαχαροκάλαμο και το κρασί..

Στην τρίτη κατηγορία περιλαμβάνονται τροφές με πολύ αδύνατες δονήσεις, όπως τα μαγειρεμένα κρέατα, τα λουκάνικα, ο καφές, το μαύρο τσάι, η κανονική σοκολάτα, οι μαρμελάδες, τα επεξεργασμένα τυριά και το λευκό ψωμί.

Η τέταρτη κατηγορία δεν παρουσιάζει πρακτικά καμία ενέργεια δονήσεων και περιλαμβάνει την μαργαρίνη, τις κονσέρβες, τα αλκοολούχα ποτά, την λευκή ζάχαρη και το λευκό αλεύρι..




Δείτε περισσότερα στο άρθρο της Bridget Nielsen.. 

Πως προέκυψε η φράση "αυγά σου καθαρίζουν" ;

Μία φορά τον χρόνο, οι Ρωμαίοι γιόρταζαν - για να τιμήσουν την Αφροδίτη και τον Διόνυσο - με έναν πολύ τρελό και παράξενο τρόπο : Κάθε 15 Μαΐου, έβγαινε ο λαός στις πλατείες και άρχιζε τον "πετροπόλεμο" με ...αυγά μελάτα!

Χιλιάδες αυγά ξοδεύονταν εκείνη την ημέρα για διασκέδαση και ο κόσμος γελούσε ξεφρενιασμένα. Τα γέλια αυτά εξακολουθούσαν για εβδομάδες ολόκληρες. 

Στην γιορτή αυτή δεν έπαιρναν μέρος μονάχα οι πολίτες, που ήταν κατώτερης κοινωνικής θέσης, αλλά ανώτεροι κρατικοί υπάλληλοι, στρατηγοί, άρχοντες, Ρωμαίες δέσποινες και αυτοκράτορες καμιά φορά. Παράδειγμα, ο "αυγοπόλεμος" ήταν μία από τις μεγάλες αδυναμίες του Νέρωνα, που πετούσε αυγά στους αξιωματικούς και στους ακολούθους των ανακτόρων του, χωρίς να είναι η ημέρα της γιορτής των αυγών.

Στο Βυζάντιο φαίνεται, πως η γιορτή έγινε της μόδας για πολύ λίγο διάστημα όμως. Σε πολλά βυζαντινά κείμενα αναφέρεται συχνά, αλλά μόνο με 2 3 λόγια. Έτσι από το περίεργο αυτό έθιμο - που αιτία του χάνεται στα βάθη των αιώνων - έμεινε η ερωτηματική φράση: "αυγά σου καθαρίζουνε;". Τη λέμε δε, όταν βλέπουμε κάποιον να γελά χωρίς λόγο και αφορμή.

Από το βιβλίο του Τάκη Νατσούλη "Το Λεξικό της Λαϊκής Σοφίας"




Το μυστικό που έκρυβαν οι 9 Μούσες...!!!!

Δύο Μούσες εφεύραν τη θεωρία και την πράξη στη μάθηση. 

Τρεις Μούσες εφεύραν τους τρεις μουσικούς τόνους αδρόν, μέσον και ισχνόν τις τρεις χορδές της Λύρας, τις τρεις προσωδίες οξεία, βαρεία, περισπωμένη και τους τρεις χρόνους παρεληλυθότα, ενεστώτα, μέλλοντα τα τρία πρόσωπα, τους τρεις αριθμούς, το τρίγωνο των αστέρων και άλλα τριάριθμα.

Τέσσερις Μούσες εφεύραν τις τέσσερις διαλέκτους : αττική, ιωνική, αιολική και δωρική. 

Πέντε Μούσες τις πέντε αισθήσεις : όραση, γεύση, όσφρηση, αφή και ακοή. 

Επτά Μούσες εφεύραν τις επτά χορδές της λύρας, τις επτά Ουράνιες ζώνες, τους επτά πλανήτες και τα επτά φωνήεντα του Ελληνικού αλφάβητου.

1. Πολυύμνια (ή Πολύμνια ή Πολυάμνια). 
Το όνομα Πολυμνία από το πολύς και ύμνος, επειδή υμνεί πολλούς ανθρώπους ή από το πολλών και μνήμη, επειδή μνημονεύει πολλούς στην ιστορία. Ήταν προστάτισσα των θεϊκών ύμνων αλλά και της υποκριτικής μίμησης, της γεωμετρίας, της ιστορίας, της γραμματικής κ.ά. Τη ζωγράφιζαν να κοιτά προς τον Ουρανό με στεφάνι από δάφνη και μαργαριτάρια στο κεφάλι, λευκό φόρεμα, με τη λύρα στα χέρια της και την επιγραφή Πολυ-μνίας κ Μύθους.

Πολυύμνια = 80+70+30+400+400+40+50+10+1 = 1081 = 10+8+1= 19 =1+9= 10 =1+0=1

2. Ουρανία ήταν προστάτισσα των Ουρανίων Σωμάτων και γενικά της αστρονομίας που ανακάλυψε. 
Σύμφωνα με την παράδοση με το Διόνυσο γέννησε τον Υμέναιο και με τον Απόλλωνα το Λίνο. Ζωγράφιζαν την Ουρανία στεφανωμένη με αστέρια και προμετωπίδιο, μπλε φόρεμα, μπροστά της τρίποδα που επάνω είχε την ουράνια σφαίρα και διαβήτη.

Ουρανία = 70+400+100+1+50+10+1 = 632 = 6+3+2=11= 1+1=2

3. Τερψιχόρη επινόησε το χορό, την άρπα και την παιδεία. 
Ονομάστηκε Τερψιχόρη, επειδή ετέρπετο, ευχαριστιόταν με το χορό. Ίσως και από τη μάθηση (που τέρπει τους ακροατές). Στην παράδοση αναφέρεται πως γέννησε με το Στρυμόνο το Ρήσο και με τον Άρη το Βίστωνα ή ακόμη με τον Αχελώο τις Σειρήνες. Την Τερψιχόρη ζωγράφιζαν δαφνοστεφανωμένη και με προμετωπίδιο να κρατά άρπα και να χορεύει χαρούμενη, ενώ τα πόδια της μόλις να ακουμπούν τη γη και με την επιγραφή Τερψιχόρη λΰραν.

Τερψιχόρη= 300+5+100+700+10+600+70+100+8= 1893 = 1+8+9+3=21 =2+1=3

4. Μελπομένη ήταν προστάτισσα της Τραγωδίας, επειδή αυτή την επινόησε, της ρητορικής και της μουσικής μελωδίας. 
Ονομάστηκε Μελπομένη από την λέξη μολττήν επειδή δι αυτής μέλπουσιν οί άνθρωποι όλοι τους αγαθούς. Η Μελπομένη με τον Αχελώο, κατά μία παράδοση, γέννησε τις Σειρήνες Τη ζωγράφιζαν να φορεί μάσκα τραγωδίας, θυμωμένη, δαφνοστεφανωμένη με σκήπτρο, ρόπαλο στα χέρια και την επιγραφή Μελπομένη Τραγωδίαν

Μελπομένη= 40+5+30+80+70+40+5+50+8= 328=3+2+8=13 =1+3=4

5. Θάλεια ή Θάλλεια ήταν Έφορος της Κωμωδίας. Ανακάλυψε την κωμωδία, τη γεωμετρία, την αρχιτεκτονική και τη γεωργία. Ηταν προστάτισσα και των Συμποσίων. Το όνομα Θάλεια = θάλλειν τα φυτά, ή από του Θάλεια στα (συμπόσια) ή… επειδή θάλλουσιν εις πολλούς αιώνας οί επαινούμενοι δια των ποιημάτων… Έλεγαν πως ο Παλαίφατος ήταν γιος της. Τη ζωγράφιζαν στεφανωμένη με κισσό, νέα και χαμογελαστή, να κρατά κωμική μάσκα. Άλλες φορές δαφνοστεφανωμένη με πράσινο πανωφόρι και την επιγραφή Θάλεια Κωμωδίαν.

Θάλλεια= 9+1+30+30+5+10+1= 86 = 8+6=14 =1+4=5

6. Καλλιόπη ήταν η ανώτερη και επισημότερη από τις άλλες αδελφές της Μούσες. 
Συνόδευε τους βασιλείς και τους ανώτατους άρχοντες για να επιβάλλει με τα λόγια της υποταγή και δικαιοσύνη. Η Καλλιόπη ήταν προστάτισσα των ηρωικών ποιημάτων και της ρητορικής. Ονομάστηκε Καλλιόπη, επειδή είχε ωραία όψη, πρόσωπο. Την ονόμαζαν και Καλλιέπειαν, επειδή ήταν ευρέτρια της ποίησης. Σύμφωνα με την παράδοση η Καλλιόπη γέννησε τον Ορφέα, τις Σειρήνες, τον Κυμόθεο κ.ά. Ζωγράφιζαν την Καλλιόπη νέα και ωραία, με άνθη στο κεφάλι ή κισσό, στο δεξιό χέρι να κρατά δάφνες και στο αριστερό δύο βιβλία, πολλές φορές την Ιλιάδα και την Οδύσσεια.

Καλλιόπη= 20+1+30+30+10+70+80+8=249=2+4+9=15 =1+5=6

7. Ευτέρπη ανακάλυψε διάφορα μουσικά όργανα, τα μαθήματα, και τη διαλεκτική. 
Τα μαθήματα τέρπουν τους ανθρώπους, αλλά και ”είναι εύτερπεις οι λόγοι των πεπαιδευμένων”. Η Ευτέρπη με το Στρυμόνα γέννησε το Ρήσσο. Τη ζωγράφιζαν δαφνοστεφανωμένη να παίζει αυλό ή να τον κρατά. Δίπλα της βρισκόταν όργανα μουσικά και κείμενα, ο Έρωτας και δένδρα με τον τραγουδιστή Τέττιγα (τζιτζίκι).

Ευτέρπη= 5+400+300+5+100+80+8= 898=8+9+8=25 =2+5=7

8. Κλειώ ή Qλειώ (Q=Κόππα) ανακάλυψε την Ιστορία (και την κιθάρα). 
Η ιστορία ονομαζόταν Κλειώ, επειδή αναφέρεται στο Κλέος (που ανήκει στους ήρωες του παρελθόντος), που μας διηγούνται οι συγγραφείς μέσα από τα βιβλία. Σύμφωνα με την παράδοση, η Κλειώ κατηγόρησε την Αφροδίτη επειδή ερωτεύθηκε τον ‘Aδωνι. Η Αφροδίτη ανταπέδωσε: Την οδήγησε στο σπίτι του Πίερου και την έκανε να τον ερωτευθεί. Η Κλειώ με τον Πίερο γέννησε τον Υάκινθο. Με το Μάγνητα (πατέρα του Πίερου) γέννησε τον Ιάλεμο, τον Υμέναιο και το Λίνο. Ζωγράφιζαν την Κλειώ δαφνοστεφανωμένη και με πορφυρό ένδυμα. Στο δεξί της χέρι κρατούσε μία σάλπιγγα και στο αριστερό ένα βιβλίο, που έγραφε Κλειώ Ιστορία. Στα πόδια της υπήρχε το Κιβώτιο της Ιστορίας.

Qλειώ= 90+30+5+10+800=935 =9+3+5=17 =1+7=8

9. Ερατώ είναι η ευρέτρια των ερωτικών ποιημάτων, του γάμου, (και της ποιήσεως, της μουσικής και της διαλεκτικής). 
Το όνομα Ερατώ από το έρεσθαι και από τη λέξη έρως και εραστής. Τη ζωγράφιζαν καθιστή, να φορά ροδοστέφανο (στεφάνι από τριαντάφυλλα), με τη λύρα και το τόξο του έρωτος στα χέρια και την επιγραφή Έρατώ Ψάλτριαν. Ο Απολλώνιος ο Ρόδιος ξεκινά το τρίτο κεφάλαιο του τέταρτου μέρους στα Αργοναυτικά με: ”Και τώρα Μούσα Ερατώ, έλα κοντά μας και πες μας πώς ο Ιάσονας έφερε το χρυσόμαλλο Δέρας από τον ερωτά του στη Μήδεια,γιατί έχεις τις χάρες της Κύπριας Αφροδίτης και φέρνεις τη μαγεία στα ανύπαντρα κορίτσια”.

Ερατώ= 5+100+1+300+800=1206 =1+2+0+6=9




Θεραπεύω σημαίνει, Εγώ Αγαπώ τα τραύματα Μου...!!!!

Θεραπεύω σημαίνει, Εγώ Αγαπώ τα τραύματά Μου...!!!!

Πολλοί λένε... Θεράπευσε, το μικρό Παιδί Μέσα σου...

Και Δεν έχουν καταΝοήσει ακόμα, ότι το Μικρό Παιδί, Μέσα τους...Πάντα, θα Θέλει την Αγάπη, το Νοιάξιμο και την Φροντίδα, των Άλλων!

Χρειάζεται Να Αγαπήσεις, ο Ίδιος, το Μικρό Ανώριμο ή Τραυματισμένο Παιδί Μέσα Σου, Που Πάντα, Θέλει να Πάρει!
Χρειάζεται Να ΑναΛάβεις, την Ευθύνη της Ζωής Σου!

Χρειάζεται Να Δώσεις, για Να Πάρεις, ΤΩΡΑ που Μεγάλωσες!

Αυτό Είναι, Ωριμότητα!

Αυτό Είναι, Θεραπεία του Εαυτού Σου!
Αυτό Είναι, Θεραπεία του Κόσμου Σου!
Αυτό Είναι, Θεραπεία του Κόσμου Μας!

Θεραπεύω Σημαίνει, Εγώ Αγαπώ, Tα Τραύματα Mου... 
Θεραπεύω Σημαίνει, Εγώ Αγαπώ, Tον ''Εχθρό Mου''!
Θεραπεύω Σημαίνει...
Εγώ Αγαπώ κι Αυτό, που Δεν Μπορεί, να με Αγαπήσει Ακόμα!

Θεραπεύω Σημαίνει...
Εγώ Ελευθερώνω, ότι Δεν Έχει Μάθει, ακόμα Να Αγαπά!

Θεραπεύω Σημαίνει...
Εγώ ΕπιΛέγω Να Μην Παίζω, Παιχνίδια ΚυριΑρχίας!

Θεραπεύω Σημαίνει...
Εγώ Δίνω Αυτό, που Θέλω Να Πάρω!

Θεραπεύω Σημαίνει...
Είμαι Ώριμος, ΥπΕύθυνος Ενήλικας!

Θεραπεύω Σημαίνει... Αγαπώ την Ζωή, γιατί Είμαι... η Ζωή!!!
...Έτσι Απλά ! ! ! 

Γιατί Αγαπώ, την Ζωή...
Χωρίς, Να ΑντΑγωνίζομαι, την Ζωή!!!




Βίκυ Καλού

3 Βήματα Για Την Δημιουργία Της Επιθυμητής Πραγματικότητας...!!!!

Ελάτε εν συντομία, να ερευνήσουμε την διαδικασία, που κάνουμε αιώνες τώρα – Συνειδητά ή Υποσυνείδητα...

ΕΣΥ! Δημιουργείς την Πραγματικότητά σου... αυτό έχει αποδειχθεί, με αμέτρητους τρόπους, επιστημονικά και για μένα προσωπικά, αποδεικνύεται κάθε μέρα.

Αν θέλετε «επιστημονικές» αποδείξεις, (σύμφωνα με το τρέχον πλαίσιο, της επίσημης επιστήμης, για το τι είναι «δυνατό»), θα βρείτε αντιφάσεις και θα τρελαθείτε, ή θα μελαγχολήσετε... 

Αυτό, οφείλεται στο γεγονός, ότι πολύ λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν, πως λειτουργεί η πραγματικότητα... 

Τι Σημαίνει, να Δημιουργήσετε την Δική σας Πραγματικότητα, για τον Εαυτό σας;

Είναι Αναγκαίο Να Κατανοήσουμε, Ότι ο Άνθρωπος Είναι, Ένα Απίστευτα Ισχυρό Ον... 

Μπορούμε, να θεραπεύσουμε τον εαυτό μας αυθόρμητα, μέσω της σκέψης, μπορούμε να γυμνάσουμε τους μύες μας, με το να φανταζόμαστε ότι γυμναζόμαστε, και επίσης μπορούμε, να αλλάξουμε την συχνότητα δόνησης, ενός ατόμου, μόνο με το να το παρατηρούμε...

Τρελό, Ε; 

Το Πείραμα της Διπλής Σχισμής, Απέδειξε ότι η Συνείδηση Προκαλεί, την Κατάρρευση της Κυματικής Ιδιότητας, των Υποατομικών Σωματιδίων.

Επηρεάζουμε Κυριολεκτικά, Την Πραγματικότητα, Με Το Να Την Παρατηρούμε... 

Είμαστε Πολύ Περισσότερα, Από Απλώς Ένα Κομμάτι Κρέας.

Δημιουργούμε και Επηρεάζουμε την Πραγματικότητά μας, Επιλέγοντας την Προοπτική που Επιθυμούμε, να Υιοθετήσουμε...

Εδώ Είναι Τα Τρία Βήματα, Για Να Δημιουργήσουμε, Την Πραγματικότητά Μας :

1. Η Ενέργεια Ρέει, Όπου Η Προσοχή Είναι Στραμμένη...
Η συνείδησή μας είναι δύναμη – κυριολεκτικά... Όταν εστιάζουμε, την ενέργειά μας, σε έναν στόχο που έχουμε... τι συμβαίνει; 

Το σκεφτόμαστε όλο και περισσότερο, σταδιακά. 

Αρχίζουμε να το βλέπουμε, όλο και περισσότερο γύρω μας, σαν συνεχείς υπενθυμίσεις...

Τα χρήματα αρχίζουν να μαζεύονται, για να φιλοξενήσουν την επιθυμία μας, για αυτό το αντικείμενο, επειδή είμαστε συνειδητά και ασυνείδητα, προσηλωμένοι να εκδηλώσουμε, αυτήν την πραγματικότητα.

Αυτός είναι ο λόγος, για τον οποίο οι άνθρωποι, που βρίσκονται στην σκηνή, με πολλές χιλιάδες ανθρώπους να τους παρακολουθούν, δηλώνουν, ότι αισθάνονται τεράστια ενέργεια...

Πολλοί Ολυμπιονίκες λένε, ότι έχουν καλύτερη απόδοση, κατά τη διάρκεια των πραγματικών αγώνων, από ό,τι έχουν στις προπονήσεις. 

Το Πλήθος Τους Ταΐζει Ενέργεια, Χωρίς Να Το Ξέρει, Η Πηγή Είναι Η Προσοχή. 

Αλλά τι είναι η «Προσοχή»; 

- Είναι η Συνείδησή Μας...

Πρώτο Βήμα, Προς Την Επίτευξη Των Ονείρων Μας: Να Επικεντρωθούμε, Σε Αυτά. 

Κατευθύνετε την Προσοχή σας Εκεί, με Πράξεις και Σκέψεις... 

Μόλις συμβεί αυτό, το Σύμπαν θα ανταποκριθεί, και θα ξεκινήσει να μας στέλνει, αυτό που κι εμείς, στέλνουμε «Έξω».

2. Η Πραγματικότητά Είναι Καθρέφτης...
Ένας από τους λόγους, που πολλοί άνθρωποι, εγκαταλείπουν τους στόχους / τα όνειρά τους, είναι επειδή το Σύμπαν, τους δίνει ακριβώς, αυτό που ζητάνε. 

Αν υπάρχουν πράγματα, που εμποδίζουν, την επιθυμητή πραγματικότητα να εκδηλωθεί, το Σύμπαν μας δείχνει ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ, έτσι ώστε να μπορέσουμε, να τα αφαιρέσουμε... 

Αυτά τα «Ποια», μπορεί να είναι... Κάποιοι Άνθρωποι, Τόποι, Εμπειρίες, Συναισθήματα, Που Μπορεί Να Είναι Δυσάρεστα ή Όχι. 

Αυτά είναι, πραγματικά όμορφα δώρα, που μεταμφιέζονται ως εφιάλτες.

Έτσι, μπορεί να υπάρξει μια στιγμή, που όλα γίνονται πολύ «σκοτεινά», ή φαίνονται έτσι... 

Θα σας πω ότι προσωπικά, έχω πλησιάσει αρκετές φορές στο σημείο, να τα παρατήσω. 

Ο μόνος λόγος που δεν το έκανα, ήταν γιατί αν το έκανα, τι θα έκανα μετά; 

Δεν υπήρχε, τίποτε άλλο στη ζωή μου, που ήθελα περισσότερο από αυτό, γι ‘αυτό δεν το έκανα. 

Σκοποβολή στο σκοτάδι, σε σχεδόν πλήρη απομόνωση, ήταν η πραγματικότητά μου, για ένα διάστημα, που αισθάνθηκα ως αιωνιότητα.Πέρασε λίγος καιρός και άρχισα να παίρνω ρίσκα, να ψάχνω τον εαυτό μου, χωρίς να φοβάμαι τι θα βρω. Μετά από Πολύ Σκάψιμο Μέσα μου, Άρχισα να Σημειώνω Πρόοδο, και αυτήν την Πρόοδο, την Είδα να Αντανακλάται, Έξω από Μένα... 

Το «Εξωτερικό» Αντανακλά Πάντα, το «Εσωτερικό». 
Οπότε, αν αλλάξουμε τις σκέψεις μας, την εστίαση της προσοχής μας και την αντίληψη μας, ο κόσμος μας, θα αντικατοπτρίσει το γεγονός. 

Με βάση την προσωπική μου εμπειρία, δεν μπορώ να αρνηθώ, αυτήν την προφανή αλήθεια.

3. Να Επιμένετε... 
Να Κατανοήσουμε Ότι, Αν Δεν Είμαστε Συνεπείς Και Επίμονοι – Τίποτα Δεν Θα Συμβεί... 

Βασισμένος και πάλι, στην δική μου εμπειρία θα πω, ότι χρειάστηκαν λίγα χρόνια, για να δω διαφορά, στον εξωτερικό μου κόσμο. 

Σκοποβολή στο σκοτάδι, ήταν όλα όσα έκανα για αρκετό καιρό, και δεν ήταν εύκολος περίπατος, στο πάρκο...

Τα πράγματα, μπορεί να σκοτεινιάσουν. 

Δεν μπορώ να πω, ότι αυτό είναι σίγουρο, γιατί είμαστε όλοι τόσο διαφορετικοί, αλλά κατά πάσα πιθανότητα, δεν πρόκειται να είναι εύκολο...

Διότι, πρόκειται για τον αγώνα της ανάπτυξης, αυτό είναι το όλο θέμα, έτσι κι αλλιώς.

«Εμείς, χαιρόμαστε την ομορφιά της πεταλούδας, αλλά σπάνια προσέχουμε, τις αλλαγές που έχει περάσει, για την επίτευξη, αυτής της ομορφιάς». – Maya Angelou -

Αυτό είναι το ήθος, αυτού του καταπληκτικού ταξιδιού, που πρόκειται να ξεκινήσετε... 

Δεν Πρέπει Ποτέ, Να Τα Παρατήσετε. 

Δεν έχει σημασία, πόση «σκοτεινιά» μπορεί να νιώσετε, μπορείτε απλά να κυλήσετε, να μεγαλώσετε, να εξελιχθείτε, να δώσετε ό,τι έχετε... 

Αυτός είναι ο λόγος, που τόσοι πολλοί άνθρωποι τα παρατάνε, νομίζουν ότι η δυσκολία, είναι το τέλος της διαδρομής, αλλά δεν είναι... είναι το πέρασμα για να πάτε, στο σημείο που θέλετε... Είναι, Μέρος Της Διαδικασίας.

Προφανώς, πρέπει να κάνετε, ό,τι πρέπει να κάνετε, οι πληροφορίες είναι χρήσιμες μόνο, αν χρησιμοποιούνται για δράση. 

Χωρίς δράση, δεν κάνουμε τίποτα περισσότερο, από το να ελπίζουμε, σε ουρανοκατέβατα δώρα...

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι, που το κάνουν αυτό, και λειτουργεί σπάνια υπέρ τους... 

Ενεργοποιήστε και Αποκτήστε Πρόσβαση, στις Πραγματικές σας Δυνατότητές, Είναι Άπειρες οι Δυνατότητες σας, και ο Κόσμος Περιμένει τα Δώρα σας. 

Έχετε Την Δύναμη Να Δημιουργήσετε, Την Πραγματικότητα Που Θέλετε, Για Τον Εαυτό Σας!!!




Μετάφραση: Αγγελίνα ΑγγελακοπούλουΠηγή : 

Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Πως προσκαλείς και προκαλείς τη συν-δημιουργία ;

Μα φυσικά ζητώντας και επιτρέποντάς της, επιλέγοντας και δεχόμενος, με το να είσαι ανοιχτός και να εμπιστεύεσαι τις λειτουργίες της. Σπείρε τις προθέσεις σου με τις επιθυμίες σου (οι επιθυμίες σου είναι ο τρόπος που “ζητάς” από το σύμπαν αυτό που θέλεις) και να είσαι ανοιχτός να δεχτείς τους καρπούς στον κόσμο σου.

Δεν είναι τόσο δύσκολη δουλειά, αν και έχει μία δυσκολία, να είσαι ξεκάθαρος με τα θέλω σου, ξεκάθαρος στην πίστη σου ότι θα τα καταφέρεις και ξεκάθαρος στην γνώση σου ότι αξίζεις ότι ζήτησες, που φυσικά και είναι έτσι. Ο μόνος που θα σταθεί στον δρόμο σου είσαι ΕΣΥ. Το σύμπαν πάντα λέει ΝΑΙ!

Η πραγματικότητά σου είναι μία αντανάκλαση και μία επέκταση της ολότητας του μυαλού σου, ένα ολόγραμμα της συνείδησής σου. Είναι επίσης μία πλατφόρμα και μια διέξοδος με την οποία το σύμπαν επικοινωνεί μαζί σου μέσω σημαδιών, οιωνών και ψιθύρων. 

Αυτά έρχονται στην καθημερινότητά σου και λειτουργούν σαν δείκτες και σημάδια που σε καθοδηγούν και σε βοηθούν στον δρόμο σου.

Όσο περισσότερο αναγνωρίζεις ότι είσαι παντοτινά συνδεδεμένος με ένα σύμπαν γεμάτο αγάπη και απεριόριστη αφθονία, τόσο περισσότερο θα επιτρέψεις να σου δώσει δώρα και να συγχρονιστείς μαζί του για να έχεις ότι επιθυμεί η καρδιά σου. 

Το συστατικό που λείπει συνήθως από την επιτυχία είναι το να μάθεις να δέχεσαι. Οποιοδήποτε μπλοκάρισμα στο να δεχτείς, είναι μπλοκάρισμα στην πραγματικότητα που επιθυμείς.

Εξασκήσου στο να δέχεσαι σε όλες τις πλευρές της ζωής σου. Εξασκήσου να δέχεσαι κομπλιμέντα, δώρα, εμπειρίες, να δέχεσαι την ομορφιά της φύσης, να δέχεσαι την αγάπη των άλλων, την συγνώμη, την χαρά, την ευτυχία.

Όταν εκτιμάς κάτι και είσαι ευγνώμων για την ύπαρξή του , τότε και το επιτρέπεις να εισέλθει στην ζωή σου, το δέχεσαι. Το να δέχεσαι δημιουργεί μία πύλη μέσω της οποίας το σύμπαν φέρνει δώρα στην ζωή σου. 

Ενδυναμώνει την μαγεία της συν-δημιουργίας και τις άπειρες δυνατότητες πέρα από κάθε όριο κάθε φαντασίας. Όσο περισσότερο επιτρέπεις στον εαυτό σου να δεχτεί, τόσο πιο λεπτή, άμεση και άφθονη γίνεται ή Έλξη σου.

Όπως λέει και η παροιμία, όταν ο δέκτης είναι έτοιμος τότε και το δώρο εμφανίζεται. Το σύμπαν είναι μία όαση γεμάτη με όνειρα που γίνονται πραγματικότητα. Όλες σου οι επιθυμίες είναι εκεί για να τις δεχτείς. 

Δίνω μεγάλη έμφαση εδώ στο «λαμβάνειν» γιατί συχνά το παραμελούμε στο κύκλο του «δούναι και λαβείν». Η αξία του δούναι είναι μακράν πιο αναγνωρισμένη από αυτή του λαμβάνειν. Είναι μεταξύ τους ενωμένες με φυσικό τρόπο και η μία οδηγεί στην άλλη. 

Όσο περισσότερο δίνεις, τόσο περισσότερο λαμβάνεις, και όσο περισσότερο λαμβάνεις (από τον εαυτό σου, το σύμπαν, τους άλλους) τόσο περισσότερο μπορείς και να δώσεις.

Εξάσκησε την τέχνη του να δέχεσαι κάθε μέρα. Παρατήρησε πως αντιδράς όταν κάποιος σου κάνει ένα κομπλιμάν. Το δέχεσαι ευχαρίστως ή το αρνείσαι και το απωθείς; Όταν παίρνεις καλά νέα, για μία επιτυχία ή για κάτι που επιθυμείς, αναγνώρισέ το, γιατί μόλις δέχτηκες κάτι. 

Δες πως είναι να δέχεσαι κάτι. Καλλιέργησέ το, εξάσκησέ το. Εξοικειώσου και συστήσου με την ενέργεια του να δέχεσαι. Επιβεβαίωσε μέσα σου την προθυμία σου να δέχεσαι. 

Το να δέχεσαι είναι από τα πιο δυνατά εργαλεία της πρόθεσής σου. Επιτρέποντας στον εαυτό σου να δέχεται, επιτρέπεις να εισέλθει η αγάπη, το θαύμα και η επιτυχία, και οι επιθυμίες του σύμπαντος που σε βοηθούν σε κάθε σου βήμα.

ΖΗΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΛΑΒΕΙΣ!!!




Ανθρώπινη Επικοινωνία : το Μέγα Φάρμακο...!!!!


Η πραγματική θεραπεία είμαστε εμείς
Ο μέσος Έλληνας σαφώς χαρακτηρίζεται ως εξωστρεφής.

Πού τον χάνεις πού τον βρίσκεις ... στα café στα bar και στα ξενύχτια – ακόμα και εν μέσω κρίσης – το παλεύει ακόμη και τουλάχιστον επιφανειακά δείχνει κεφάτος και ανοιχτός τύπος, κάτι σαν social animal.

Οι πιο εσωστρεφείς άνθρωποι σε μια τέτοια Κοινωνία δε φαίνονται προς τα έξω και κατά κάποιο τρόπο είναι αυτό-αποκλεισμένοι απ' αυτόν τον οργασμό κοινωνικότητας που μας χαρακτηρίζει σαν λαό. 

Συνήθως δε, χαρακτηρίζονται από τους υπόλοιπους και ως μοναχόλυκοι, λίγο μουντρούχοι και σίγουρα “περίεργοι”. Το θέμα είναι η εξωστρέφεια να θεωρείται αυτονόητα αρετή και φυσιολογικότητα...

Με περισσή παρατηρητικότητα, όμως, αν κάποιος μελετήσει το τί ακριβώς βλέπει σε αυτήν την κοινωνικοποιημένη εξωστρέφεια, σίγουρα θα εντόπιζε την αύρα της επιφανειακής και τετριμμένης θεματολογίας μέσα στις παρέες.

Ανακυκλούμενα θέματα, προσωπικές εμμονές, ανταγωνιστικότητα και μια ''αφροντισιά'' στο γιατί συζητάμε, τί ακριβώς μας ενδιαφέρει και πού καταλήγει μια εξωστρεφέστατη επαφή αυτού του επιπέδου. Συνήθως σ’ ένα αίσθημα κενού και ΔΙΑ-σκέδασης ... δηλαδή ένα σκόρπισμα!

Ως ένα σημείο ... καλό είναι να ξεσκάς - δεν το συζητάμε αυτό - αλλά επίσης ωφέλιμο είναι να επικοινωνείς με όρους αγάπης, κατανόησης και διάθεσης για απόκτηση γνώσεων και βαθύτερων συνειδητοποιήσεων.

Οι παρέες στην Ελλάδα είναι σαν ομαδικά group θεραπείας που δεν ξεκολλάνε από ένα σημείο και πέρα. Στο τέλος γίνονται απλά επαναλαμβανόμενες άσκοπες ρουτίνες, ΕΝΩ θα μπορούσαν να είναι η Βασιλική οδός για τη θεραπεία πολλών προσωπικών ζητημάτων.

Βέβαια και το ότι ακόμα ασκούμαστε σ’ αυτήν τη συνήθεια είναι ένα μεγάλο ΣΥΝ της λαϊκής μας κουλτούρας. Δεν το βρίσκεις συχνά σ’ άλλες χώρες και πρέπει να το διαφυλάξουμε. ΑΛΛΑ από μόνο του δε φτάνει.

Μια πιο ποιοτική και βραδεία αλλαγή στον τρόπο που συναγελαζόμαστε υπάρχει ανάγκη να λάβει χώρα. Μια επικοινωνία πιο πολύ βασισμένη στην κατανόηση, στη συνοδοιπορία για την εύρεση στοιχείων αυτογνωσίας, αλλά και καθαρή ανταλλαγή γνώσεων. Ένας τρόπος, δηλαδή, που θα μας αφήνει γεμάτους και πλήρεις με ξεκάθαρο όφελος από την επικοινωνιακή επαφή.

Τα café, τα μπαράκια και πόσο μάλλον τα κέντρα νυχτερινής διασκέδασης δεν προσφέρουν ΚΑΝ τον κατάλληλο χώρο. Οι θόρυβοι και η γενική βαβούρα πνίγει τη διάθεση των ανθρώπων να μιλήσουν ανοικτά και με θετική διάθεση. Από την άλλη, βέβαια, δεν μπορείς να πας για βόλτα με μια φιλική παρέα και να καταλήξεις σ’ ένα ψυχοθεραπευτήριο. Αυτό θα ήταν μάλλον και κάπως φαιδρό!

Έχοντας, όμως, κατά νου πόσο ψυχικά ωφέλιμη - ακόμη και σωματικά θεραπευτική - μπορεί να είναι μια γνήσια, καθαρή και ειλικρινής επικοινωνία - απαλλαγμένη από τις τετριμμένες κενότητες - μπορούμε να επιδιώκουμε συνθήκες και ανθρώπους μ’ αυτό το κριτήριο και ασυνείδητα να δημιουργούμε έναν χώρο για την πραγματική παρέα που ωφελεί και στηρίζει. 

Μια παρέα που έχει να σου δώσει και να σου μάθει και να σε διευκολύνει στην προσωπική σου αναζήτηση. Μια παρέα που σου δίνει την ευκαιρία να προσφέρεις και ο ίδιος θετικά, στηρίζοντας τον Άλλον.

Στην πράξη κάθε φορά που ενδίδουμε στην επιφανειακή εξωστρέφεια, υπηρετούμε τον εαυτούλη μας χωρίς ενσυναίσθηση του άλλου προσώπου.Ο Πολιτισμός - ο γόνιμος πάντοτε - δημιουργείται απ’ αυτά τα μικρο-σύνολα σε κάθε κοινωνία και εκεί είναι που γίνονται οι πραγματικές διεργασίες.

Γιατί την Ιστορία τελικά όντως τη γράφουν οι παρέες…




Ψάχνουμε το τέλειο ταίρι αντί να δημιουργήσουμε την τέλεια αγάπη...!!!!

Είναι αρκετά συνηθισμένο να μη νοιώθουμε ευχαριστημένοι αναφορικά με τον ερωτικό τομέα της ζωής μας. Μπορεί να είμαστε μόνοι και να θέλουμε να κάνουμε μία σχέση ή μπορεί να έχουμε σχέση αλλά να μην είμαστε ικανοποιημένοι μέσα σ’ αυτή.

Όπως και να 'χει, συνήθως αποδίδουμε την αιτία απουσίας ικανοποίησης στην ερωτική μας ζωή στο ότι δεν έχουμε βρει το πρόσωπο που είναι κατάλληλο για μας.

Ίσως όμως θα πρέπει να αναρωτηθούμε, μήπως ο παράγων που απαιτείται για μία ευτυχισμένη σχέση, δεν είναι να βρούμε τον τέλειο άνθρωπο, αλλά να τελειοποιήσουμε το πώς τον αγαπάμε;

Πώς οι προτιμήσεις μας μετατρέπονται σε ανάγκες
Συνήθως η αγάπη μας συνοδεύεται από ένα πλήθος αναγκών που περιμένουμε να μας ικανοποιήσει ο άλλος. Π.χ. έχουμε την ανάγκη να μας εκφράζουν αγάπη, αποδοχή και σεβασμό, να μας αφιερώνουν χρόνο, να μας δείχνουν ότι μας καταλαβαίνουν (και άρα μεταξύ άλλων και ότι έχουν και ίδιο σύστημα αξιών και αισθητικής με μας), ότι μας υπολογίζουν, ότι θέλουν πολύ τη συντροφιά μας, ότι μας ποθούν, έχουμε ανάγκη να μας κάνουν να αισθανόμαστε ασφαλείς ότι θα είναι πάντα εκεί για μας κ.λπ.

Ας σημειώσουμε ότι όταν μιλάμε για ανάγκες, δεν ισχύει πως απλά προτιμάμε, πως απλά έχουμε μία ροπή προς τα παραπάνω, αλλά ότι έχουμε την αίσθηση πως πρέπει οπωσδήποτε να τα πάρουμε από τον άλλον. 

Αυτό το αίσθημα όπως θα δούμε παρακάτω αλλοιώνει την ποιότητα της αγάπης μας.

Η αιτία για το ότι οι προτιμήσεις μας μετατρέπονται σε ανάγκες, είναι σε τελευταία ανάλυση η ίδια : ένα συνειδητό ή υποσυνείδητο αίσθημα ανεπάρκειας (ότι δεν είμαστε εντάξει όπως είμαστε ή ότι δεν κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε) και συνεπαγόμενης ανασφάλειας. 

Αυτή η ανασφάλεια με τη σειρά της μας κάνει να απαιτούμε επιβεβαίωση απ’ έξω για να καλυφθεί. Όσο πιο έντονο είναι το αίσθημα ανεπάρκειας και ανασφάλειας, τόσο πιο επιτακτικές γίνονται και οι ανάγκες μας που περιμένουν να καλυφθούν από τον άλλον.

Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και συμπεριφορές του άλλου που ενδεχομένως διαφορετικά να τις βρίσκαμε μικρής σημασίας, τώρα που πυροδοτούν το αίσθημα ανασφάλειάς μας και αφήνουν ακάλυπτες τις επιτακτικές μας ανάγκες, μας προκαλούν υπερβολικά αρνητικές συναισθηματικές αντιδράσεις.

Η αγάπη υπό αυστηρούς όρους
Επίσης όσο πιο επιτακτικές είναι οι ανάγκες που συνοδεύουν την αγάπη μας, τόσο αυστηρότεροι γίνονται και οι όροι υπό τους οποίους τη νοιώθουμε και την εκφράζουμε στον άλλον και τόσο πιο πιεστικοί γινόμαστε απέναντί του να αλλάξει συμπεριφορά. 

Με αφορμή δηλαδή κάθε φορά το ότι ο άλλος δεν ικανοποιεί κάποια ανάγκη μας, η αγάπη μας μετατρέπεται σε αρνητικά συναισθήματα. Μετατρέπεται δηλαδή σε θυμό, εκνευρισμό, απογοήτευση, θλίψη, ψυχικό πόνο, απόρριψη που οδηγούν αντίστοιχα σε γκρίνια, παράπονα, ευθεία ή παθητική επιθετικότητα (όπως π.χ. τα μούτρα) και καταπιεστικές απαιτήσεις. (Σημειωτέον ότι τα δυσάρεστα συναισθήματα ακόμα κι αν δεν εκδηλωθούν ανοιχτά, γίνονται αντιληπτά διαισθητικά από τον άλλον).

Ο αρνητισμός εκ μέρους μας απέναντι στον άλλον, όπως είναι ευνόητο, τον κάνει να αισθάνεται άσχημα με τον εαυτό του και απέναντί μας. 

Κι όταν γινόμαστε αφορμή να αισθανθεί κάποιος άσχημα, είναι επόμενο ότι δεν θα νιώσει για μας αυτά που θέλουμε να νιώσει (δηλαδή αγάπη, ειλικρινή σεβασμό, επιθυμία, αποδοχή, τρυφερότητα, ενδιαφέρον, κατανόηση κ.λπ.). Αντίθετα θα βιώσει αρνητικά συναισθήματα απέναντί μας που θα τον οδηγήσουν ξανά σε δυσάρεστες συμπεριφορές. 

Αυτές οι συμπεριφορές του αφήνουν εκ νέου ακάλυπτες τις ανάγκες μας και παράγεται έτσι ένας φαύλος κύκλος που ακόμα κι αν δεν οδηγήσει στο χωρισμό, δεν αφήνει πολλά περιθώρια για μία ευτυχισμένη σχέση.

Τελικά εμείς βγάζουμε το συμπέρασμα ότι ο άλλος είναι ακατάλληλος. Και αναρωτιόμαστε, «πότε επιτέλους θα βρεθεί ο κατάλληλος, το τέλειο ταίρι, η αδελφή ψυχή;» (Στην ουσία, «πότε θα βρεθεί ο άνθρωπος που θα είναι τόσο κοντά στην τελειότητα, ώστε ποτέ να μην πυροδοτεί το αίσθημα ανεπάρκειας και ανασφάλειας που υπάρχει μέσα μας;»)

Η αγάπη υπό λιγότερους όρους
Αν όμως στραφούμε προς τον εαυτό μας και διαλύσουμε το αίσθημα ανεπάρκειας και της συνεπαγόμενης ανασφάλειας, ο παραπάνω φαύλος κύκλος αντιστρέφεται. Ο λόγος είναι ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο καλλιεργούμε μία αγάπη με λιγότερους όρους, πιο ελεύθερη που δέχεται τον άλλον όπως είναι, ακόμα δηλαδή και με τα στοιχεία του που δεν μας αρέσουν.

Αυτή η αγάπη αυξάνει κατακόρυφα τις πιθανότητες να συμβούν δύο πολύ σημαντικά πράγματα: Το πρώτο είναι ότι μερικά αρνητικά στοιχεία του που μας φαίνονταν πολύ σημαντικά μπορεί να μας φανούν ασήμαντα ή και να μην μας τραβούν καν την προσοχή.

Το άλλο είναι ότι η διαρκής ροή της αγάπης μας, κάνει τον άλλον να νοιώθει καλά και ασφαλής μαζί μας. Αυτό σημαίνει ότι θα έχει πιο θετική στάση απέναντί μας και ότι θα έρθει σε θέση να ακούσει πραγματικά αυτά που μας ενοχλούν στην συμπεριφορά του αντί να κοιτάζει πώς θα αμυνθεί ή θα αντεπιτεθεί στην απόρριψή μας. Έτσι μπορεί να αντλήσουμε από εκείνον ένα σημαντικά καλύτερο εαυτό απέναντί μας.

Ασφαλώς μπορεί πράγματι ένας άνθρωπος να μην μας ταιριάζει σε σημαντικό βαθμό ή να έχει κάποια σοβαρά ελαττώματα που δεν συνάδουν με μία αρμονική σχέση. Τότε δεν θα γίνει τίποτα από τα παραπάνω παρ’ όλο που δώσαμε μια τέτοια αγάπη.

Όμως και σ’ αυτήν την περίπτωση θα βγούμε απολύτως κερδισμένοι, διότι όπως είπαμε, για να μάθουμε να αγαπάμε κατ’ αυτόν τον τρόπο, στην ουσία θα έχουμε απαλλαγεί από το αίσθημα ανεπάρκειας και τη συνεπαγόμενη ανασφάλεια. 

Αυτό σημαίνει ότι θα μας είναι εύκολο να φύγουμε από μία σχέση που δεν μας ικανοποιεί, αφού δεν θα μας κρατούν πια παράλογοι φόβοι και ενοχές που βασίζονται στο αίσθημα ανεπάρκειας. 

Επιπλέον θα μας είναι εύκολο να βρούμε έναν άνθρωπο με τον οποίο να περνάμε όμορφα και αρμονικά, δεδομένου ότι δεν θα έχουμε πια ανάγκη από αυτό το τέλειο (αλλά ίσως ανύπαρκτο) πρόσωπο με το οποίο να ταιριάζουμε απόλυτα και το οποίο να μην έχει καθόλου ελαττώματα.

Το ξεπέρασμα του αισθήματος ανεπάρκειας, (μίας πεποίθησης ουσιαστικά του τύπου «δεν είμαι εντάξει όπως είμαι» ή «δεν κάνω το καλύτερο που μπορώ σε διάφορες περιστάσεις») ξεπερνιέται μέσα από μία διαδικασία αυτογνωσίας που απαιτεί την εστίαση της προσοχής στο ποιοι είμαστε στ’ αλήθεια εμείς, ποια είναι η πραγματική μας αξία και δύναμη, αντί για το τι κάνει ο άλλος.




Βασίλης Γιαννακόπουλος - ψυχίατρος, ψυχοθεραπευτής