Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

Ό,τι κι αν ζητάτε από τους άλλους, βρείτε το πρώτα μέσα σας...!!!!

Μην ψάχνετε για φως. Αποκτήστε το δικό σας φως και οι άλλοι θα το δουν. Αν γνωρίζετε το μυστικό του μαγνήτη της καρδιάς, θα είστε σε θέση να αποκτήσετε αυτό που ψάχνετε πολύ πιο εύκολα. Δώστε το οι ίδιοι στον εαυτό σας και ταυτόχρονα ρυθμίστε το μαγνήτη της καρδιάς σας με τα συναισθήματα που μελλοντικά θα μαγνητίσετε στη ζωή σας. 

• Αν επιθυμείτε να σας ανοίξει ο άλλος την καρδιά του… ανοίξτε του εσείς τη δική σας. Δεν μπορεί να κάνει κάτι που ούτε εσείς μπορείτε να κάνετε. Είναι ο καθρέφτης σας. Και ακόμα κι αν ο άλλος κάνει το πρώτο βήμα, δεν πρόκειται να το αντιληφθείτε αν δεν έχετε ανοίξει την καρδιά σας. 

• Αν επιθυμείτε να βελτιώσετε τη σχέση που έχετε με έναν άνθρωπο, βελτιώστε τη σχέση που έχετε με τον ίδιο σας τον εαυτό. 

• Αν επιθυμείτε να νιώσετε περισσότερη εμπιστοσύνη, εμπιστευθείτε περισσότερο τον ίδιο σας τον εαυτό. 

• Αν επιθυμείτε να αισθανθείτε περισσότερη αγάπη, αγαπήστε πιο πολύ τον εαυτό σας. 

• Αν ψάχνετε για ασφάλεια, προσφέρετε από μόνοι σας σιγουριά στον εαυτό σας. 

• Αν επιθυμείτε να σας συμπεριφέρονται καλύτερα, να συμπεριφέρεστε καλύτερα στον ίδιο σας τον εαυτό. 

• Αν επιθυμείτε να βιώσετε τον πλούτο, νιώστε πρώτα εσείς οι ίδιοι πλούσιοι και ολοκληρωμένοι. Δε χρειάζεστε χρήματα γι’ αυτό, αλλά τον ανάλογο προσανατολισμό της αντίληψης σας. 

• Αν ποθείτε νέες παρορμήσεις, ελευθερία και περιπέτεια, κάντε το από μόνοι σας. Ξεκινήστε από τα μικρά και μετά θα ακολουθήσουν και τα μεγαλύτερα. 

• Αν δε θέλετε να σας εξαπατούν, δείτε προσεχτικά μήπως κάπου εξαπατάτε εσείς οι ίδιοι τον εαυτό σας. 

• Αν θέλετε να σας σέβονται, σεβαστείτε τον ίδιο σας τον εαυτό. 

• Αν θέλετε να έχετε μεγαλύτερη ελευθερία αποφάσεων αλλά δεν τη λαμβάνετε, τότε αποφασίστε από μόνοι σας. Ό,τι κι αν ψάχνετε : βρείτε το πρώτα μέσα σας. 

Και αν έχετε τη διάθεση, μετά το μεταδίδετε και στους άλλους. Στη συνέχεια θα γυρίσει πίσω σε σας γιατί δρα σαν το μαγνήτη σας. 

Η Δύναμη του Μαγνήτη της Καρδιάς – Εκδόσεις Λιβάνη 




Πηγή: enallaktikidrasi.com

Το τέλειο Μάντρα της ζωής σας, βασισμένο στο δικό σας ζώδιο...!!!!

Όλοι χρειαζόμαστε μια ώθηση προς την σωστή κατεύθυνση. Κάθε ζώδιο έχει τα ελαττώματα του, αλλά επίσης όλοι έχουμε την ικανότητα να μαθαίνουμε και να ωριμάζουμε. Πολλές φορές η ζωή μπορεί να μας ρίξει κάτω και σε μέρη που δεν θα θέλαμε ποτέ να είμαστε αλλά τότε είναι που χρειαζόμαστε αυτό το μικρό σπρώξιμο για να γυρίσουμε πίσω και να συνεχίσουμε στη σωστή κατεύθυνση. 

Όλοι είμαστε λίγο διαφορετικοί και όλοι έχουμε τρόπους να το χειριζόμαστε όταν η ζωή μας ρίχνει κάτω, αλλά αν κοιτάξουμε στα αστέρια για έμπνευση και καθοδήγηση, θα δούμε ότι υπάρχει κάτι εκεί έξω που μπορεί να κινητοποιήσει καθέναν από εμάς ξεχωριστά. 

Είναι ευρέως γνωστό ότι τα Μάντρας, που είναι σύντομα λόγια ή ψαλμοί, μας βοηθούν όχι μόνο να συγκεντρωθούμε αλλά και να πιστέψουμε στους στόχους μας. 

Μέσω της μαγνητικής δύναμης της έλξης, η οποία δηλώνει πως η θέληση έλκει θέληση, τα μάντρα που επαναλαμβάνουμε θα ελκύσουν και θα προσκαλέσουν αυτό που θέλουμε στη ζωή μας. Μπορεί να ακούγεται απίστευτο, αλλά αν μπορείτε να πείσετε τον εαυτό σας για κάτι, τα αστέρια θα ευθυγραμμιστούν. 

Πείτε ένα (ή περισσότερα) από αυτά τα μάντρα ξανά και ξανά κατά τη διάρκεια της ημέρας, ή σε μια κατάσταση ανάγκης. Θα μπορείτε να είστε στο μπάνιο, να οδηγείτε, να διαλογίζεστε ή να μην κάνετε τίποτα. 

Το ωραίο σχετικά με τα μάντρα είναι ότι μπορείτε να τα προσαρμόσετε σε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας εφόσον δεν αναστατώνουν τις πράξεις σας. 

Κοιτάξτε παρακάτω στο ζώδιο σας για να δείτε πιο μάντρα της ζωής σας ταιριάζει καλύτερα, ώστε να μπορέσετε να επιστρέψετε στην πορεία σας. 

Κριός (21 Μαρτίου-19 Απριλίου) Αποδέξου αυτό που υπάρχει, άσε αυτό που υπήρχε και έχε πίστη σε αυτό που μπορεί να υπάρξει. 

Μπορεί να είστε αυταρχικοί και να έχετε πρόβλημα με το να αφήνετε τους άλλους να έχουν τα ηνία. Το να πηγαίνετε με το ρεύμα δεν σας πηγαίνει καθόλου και αυτό μπορεί να γίνει αφόρητο από τη στιγμή που τίποτα δεν είναι υπό τον έλεγχο σας. Το οποίο δε σας αρέσει, επειδή αν ήταν, ο κόσμος θα ήταν ένα καλύτερο μέρος έτσι; 

Επαναλάβετε μετά από εμένα: Αποδέξου αυτό που υπάρχει, άσε αυτό υπήρχε και έχε πίστη σε αυτό που μπορεί να υπάρξει. 

Ταύρος (20 Απριλίου-20 Μαΐου) Τίποτα που να αξίζει δεν αποκτάται εύκολα. 

Δεν είστε πιθανώς ξένοι με τις αυτό-επιχειρήσεις ή με το να νιώθετε πολύ τεμπέληδες για να κινητοποιηθείτε. Σίγουρα εργάζεστε σκληρά αλλά πρέπει να ξεκινήσετε από τις μηχανές για να δουλέψει ένα μηχάνημα. Αν ήταν στο χέρι σας θα είχατε πετύχει όλους τους στόχους σας με τη λιγότερη δυνατή προσπάθεια. Αυτό δεν είναι που θέλει ο καθένας; 

Επαναλάβετε μετά από εμένα: Τίποτα που να αξίζει δεν αποκτάται εύκολα. 

Δίδυμος (21 Μαίου-20 Ιουνίου) Αν δεν είναι σωστό μην το κάνεις, αν δεν είναι αλήθεια μην το πεις.

Ως κοσμικό άτομο, έχετε την φυσική επιθυμία να ευχαριστείτε και να σχετίζεστε με όλους με κάποιο τρόπο. Αλλά κάνοντας το αυτό μπορεί να φαίνεστε διπρόσωποι και ομολογουμένως ίσως απρόθυμα να το έχετε ήδη παρατηρήσει. 

Επαναλάβετε μετά από εμένα: Αν δεν είναι σωστό μην το κάνεις, αν δεν είναι αλήθεια μην το πεις. 

Καρκίνος (21 Ιουνίου-22 Ιουλίου) Ποτέ μην αφήνετε τα συναισθήματα σας να καταβάλλουν την νοημοσύνη σας. 

Έχετε μεγάλη επαφή με τον εαυτό σας και τον τρόπο που νιώθετε. Αυτό μπορεί να σας ρίξει ( και όλους τους γύρω σας) σε ανεμοστρόβιλο. Μπορεί να οδηγήσει σε ένα αίσθημα παραλογισμού και παρόρμησης που σας αποσπά από το κέντρο που πρέπει να κρατήσετε. 

Επαναλάβετε μετά από εμένα: Ποτέ μην αφήσετε τα συναισθήματα σας να καταβάλλουν τη νοημοσύνη σας. 

Λέων (23 Ιουλίου-22 Αυγούστου) Δεν σχετίζονται όλα με εμένα. 

Μπορεί να είστε λίγο εγωκεντρικοί, υπερβολικά συγκεντρωμένοι στον εαυτό σας για να σκεφτείτε τα αισθήματα των άλλων. Νοιάζεστε για τους φίλους σας, αλλά μπορεί να τους αγνοήσετε και σε ένα λεπτό να φύγουν, το οποίο είναι χάλια για όλους ειδικά για έναν πιστό λέων.

Επαναλάβετε μετά από εμένα: Δεν σχετίζονται όλα με εμένα.

Παρθένος (23 Αυγούστου-22 Σεπτεμβρίου) Είμαι αρκετός Είστε ταλαντούχα άτομα, ακόμα και αν το αποδέχεστε ή όχι και αυτό μπορεί να σας κάνει να ζητάτε την τελειότητα. Όλοι δε γνωρίζουμε τίποτα και κανείς δεν είναι τέλειος αλλά αυτό δε σας σταματά από το να προσπαθείτε και να είστε τόσο κατακριτέοι με τον εαυτό σας και οτιδήποτε γύρω σας που σας στερεί τη χαρά από τα πάντα. Μπορεί να στερήσει την χαρά από οτιδήποτε και αν κάνετε. 

Επαναλάβετε μετά από εμένα: Είμαι αρκετός. 

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου-22 Οκτωβρίου) Ακολούθησε την καρδιά σου αλλά πάρε το μυαλό σου μαζί. 

Για να το θέσω απλά, το να πάρετε αποφάσεις δεν είναι ότι πιο εύκολο για εσάς. Βλέπετε έκκληση μέσα σε πολλά πράγματα! Νιώθετε έναν δρόμο αλλά σκέφτεστε πως η άλλη επιλογή έχει σπουδαία οφέλη και ούτω καθεξής. 

Επαναλάβετε μετά από εμένα: Ακολούθησε την καρδιά σου αλλά πάρε το μυαλό σου μαζί. 

Σκορπιός (23 Οκτωβρίου-21 Νοεμβρίου) Σκότωσέ τους με καλοσύνη και θάψε τους με χαμόγελο Είστε γνωστοί για την τραχύτητα και την υπεροχή σας στο να παίρνετε εκδίκηση. Αυτό μπορεί σοβαρά να κάνει άνω-κάτω το κάρμα σας και γνωρίζετε ότι μπορείτε να το παρατραβήξετε αν δεν αποκτήσετε την κυριαρχία για τον εαυτό σας. Ο θυμός δεν σας ταιριάζει. Λοιπόν, βασικά σας ταιριάζει αλλά για την ασφάλεια του εαυτού σας και των γύρω σας είναι καλύτερο να τον βάλετε στην άκρη. 

Επαναλάβετε μετά από εμένα: Σκότωσε τους με καλοσύνη και θάψε τους με χαμόγελο 

Τοξότης (22 Νοεμβρίου- 21 Δεκεμβρίου) Να είσαι πρόθυμος να ακούς τους άλλους και να είσαι διδακτός. 

Δεν είσαι σωστός για όλα… κανείς δεν είναι Μπορείτε να είστε απόμακροι και να διώχνετε τους άλλους μακριά σας. Αυτό το κάνει πιο εύκολο όταν συμπεριφέρεστε παγερά και πως τα γνωρίζετε όλα. 

Αλλά παρά το γεγονός αυτό, όσο παγεροί και αν είστε και όσο και αν διώχνετε τους άλλους για να προστατέψετε τον εαυτό σας ξέρετε πότε αξίζει να κρατήσετε τους ανθρώπους κοντά σας. Οπότε, ως κάποιος που του αρέσει να μαθαίνει, ξέρετε ότι έχετε πολλά να μάθετε σωστά; Οι άνθρωποι γύρω σας δεν είναι οι μόνοι ανίδεοι. 

Επαναλάβετε μετά από εμένα: Να είσαι πρόθυμος να ακούς τους άλλους και να είσαι διδακτός. Δεν είσαι σωστός για όλα… κανείς δεν είναι. 

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου-19 Ιανουαρίου) Η ανησυχία δε θα αλλάξει ποτέ το αποτέλεσμα Μη λέμε και πολλά. Ανησυχείτε. Πάρα πολύ. 

Επαναλάβετε μετά από εμένα: Η ανησυχία δε θα αλλάξει ποτέ το αποτέλεσμα. 

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου-18 Φεβρουαρίου) Άνοιξε το μυαλό σου, άνοιξε την καρδιά σου. 

Είναι γνωστό ότι είστε ακατάδεχτοι και πεισματάρηδες, οπότε ας πετύχουμε δύο πουλιά με μια πέτρα. 

Επαναλάβετε μετά από εμένα: Άνοιξε το μυαλό, άνοιξε την καρδιά σου. 

Ιχθύς (19 Φεβρουαρίου- 20 Μαρτίου) Μην το σκέφτεσαι υπερβολικά, απλά άστο να φύγει. Έχετε επαφή με τα συναισθήματα σας και καταλαβαίνετε όσους είναι γύρω σας. Έχετε τόση κατανόηση, που παίρνετε τα πάντα τις μετρητοίς ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο σοβαρά. Δεν είναι όλοι τόσο ευαίσθητοι όσο εσείς. 

Επαναλάβετε μετά από εμένα: Μην το σκέφτεσαι υπερβολικά, απλά άστο να φύγει. 




awakengr.com

Πρεσβυωπία: 3 Λάθη που την Επιδεινώνουν και Πρέπει να Αποφεύγετε...!!!!

Μία συχνή αλλά… παρεξηγημένη πάθηση είναι η πρεσβυωπία. Παρότι οι περισσότεροι τη θεωρούν πρόβλημα της Γ’ Ηλικίας, η δυσκολία του ατόμου να εστιάσει ευκρινώς σε κοντινά αντικείμενα ξεκινά να εκδηλώνεται, σύμφωνα με τους επιστήμονες στην ηλικία των 40 ετών, όταν οι άνθρωποι χάνουν την πολυεστιακότητά τους.

Στους άνδρες η εμφάνισή της καθυστερεί συνήθως κατά τρία χρόνια, ενώ η πάθηση συνεχίζει να εξελίσσεται μέχρι τα περίπου 55 έτη, οπότε και σταθεροποιείται. Δεν είναι δύσκολο να αναγνωρίσει κάποιος ότι πάσχει από πρεσβυωπία.

Το πιο αλάνθαστο σύμπτωμα είναι η θολή ή θαμπή όραση κατά την ανάγνωση, το ράψιμο, τη χρήση κινητού ή κατά τη διάρκεια κάθε δραστηριότητας που απαιτεί όραση σε απόσταση 35-40 εκατοστών. Παρ” όλα αυτά οι πρεσβύωπες υποπίπτουν συχνά σε τρία βασικά λάθη :

1. Επιλέγουν «έτοιμα» γυαλιά.
Είναι φτηνά και πωλούνται οπουδήποτε, από τα περίπτερα μέχρι τις λαϊκές αγορές. Παρ” όλα αυτά η επιστημονική κοινότητα κρούει καμπανάκι κινδύνου: Τα «έτοιμα» γυαλιά είναι επικίνδυνα για την όραση.

Πρόσφατη επιστημονική έρευνα επισημαίνει ότι «επειδή κατασκευάζονται σε μαζική παραγωγή, τα «έτοιμα» γυαλιά είναι «ενός μεγέθους», έχουν την ίδια διόρθωση για τους δύο οφθαλμούς (ενώ συνήθως οι βαθμοί δεν είναι ίδιοι), δεν διορθώνουν τυχόν αστιγματισμό και δεν εξασφαλίζουν όραση από τα κέντρα των φακών. Για τους παραπάνω λόγους είναι πολύ πιθανό να προκαλούν πονοκεφάλους και κοπιωπία».

Επίσης, το Βρετανικό Κολλέγιο Οπτομετρίας ύστερα από έρευνά του διαπίστωσε στο 60% των «έτοιμων» γυαλιών σημαντικές αποκλίσεις από τους αναγραφόμενους βαθμούς διόρθωσης, λανθασμένες τοποθετήσεις των κέντρων των φακών, μεγάλη κλίση στους σκελετούς σε σχέση με το την κλίση του κεφαλιού και ελαττωματικές κατασκευές που πιθανότατα θα απαιτούσαν γρήγορη αντικατάστασή τους.

2. Συγχέουν την πρεσβυωπία με την υπερμετρωπία.
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που μπερδεύουν τα συμπτώματα της πρεσβυωπίας με εκείνα της υπερμετρωπίας και αποφεύγουν να απευθυνθούν σε οφθαλμίατρο. Και στις δύο καταστάσεις τα συμπτώματα είναι κοινά, αφού επηρεάζεται η κοντινή όραση. Όμως το πρόβλημα οφείλεται σε διαφορετικά αίτια.

Η υπερμετρωπία προκύπτει ως συνέπεια ατέλειας του κερατοειδούς, ενώ η πρεσβυωπία οφείλεται στην απώλεια ευκαμψίας στους φακούς λόγω γήρανσης. Άτομα που πάσχουν από υπερμετρωπία ενδέχεται να εμφανίσουν πρεσβυωπία σε νεότερη ηλικία από το συνηθισμένο.

3. Δανείζονται τα γυαλιά άλλων.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα όσων διαπιστώνουν ότι η κοντινή τους όραση έχει αρχίσει να φθίνει είναι μάλλον το ψυχολογικό. Οι περισσότεροι αρνούνται να φορέσουν γυαλιά γιατί έχουν συνδέσει την πρεσβυωπία με τη γήρανση και συνήθως ζητούν τα γυαλιά κάποιου άλλου για να διαβάσουν στα γρήγορα μια ετικέτα, οδηγίες χρήσης ή κάποια είδηση στην εφημερίδα.

Οι ειδικοί εξηγούν ότι δεν είναι σωστό να χρησιμοποιούμε τα γυαλιά άλλων ακόμη και αν έχουν τον ίδιο βαθμό πρεσβυωπίας με εμάς, καθώς τα μάτια του κάθε ανθρώπου είναι διαφορετικά και τα γυαλιά κατασκευάζονται με βάση αυτές τις ιδιαιτερότητες.

Εμφύτευμα στον κερατοειδή του ματιού είναι η νέα πρόταση των επιστημόνων
Την ελπίδα να απαλλαγούν από τα γυαλιά τους διαπαντός δίνουν στους πρεσβύωπες οι πρόσφατες επιστημονικές εξελίξεις. Εκτός από τη χρήση λέιζερ, το οποίο εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια χωρίς όμως να προσφέρει οριστική λύση στο πρόβλημα, μία νέα μέθοδος παρουσιάστηκε σε πρόσφατο συνέδριο της Αμερικανικής Ακαδημίας Οφθαλμολογίας.

Πρόκειται για την εμφύτευση ενός λεπτού δακτυλίου στον κερατοειδή του ματιού, ο οποίος λειτουργεί όπως το διάφραγμα μίας φωτογραφικής μηχανής, καθώς προσαρμόζει αυτόματα το βάθος του οπτικού πεδίου. Η διαδικασία τοποθέτησης του δακτυλίου διαρκεί μόλις δέκα λεπτά ενώ σύμφωνα με τα πρώτα συμπεράσματα των ερευνητών το εμφύτευμα είναι αποτελεσματικό σε ποσοστό 80%, χωρίς παράλληλα να επηρεάζει τη μακρινή όραση.

Στα θετικά της μεθόδου προσμετράται, επίσης, το γεγονός ότι παρουσιάζει μειωμένες πιθανότητες επανεμφάνισης της πρεσβυωπίας σε σχέση με το λέιζερ. Κλινικές εφαρμογές του δακτυλίου -ο οποίος έχει διάμετρο μόλις 3,8 χιλιοστά και διαθέτει στο κέντρο μία μικροσκοπική τρύπα διαμέτρου 1,6 χιλιοστών- γίνονται ήδη στο Ηνωμένο Βασίλειο.




μέσω medicalland.gr

Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Αυτός ο μήνας φέρνει αλλαγές....!!!!!!

Αυτός ο μήνας φέρνει Αλλαγές! Είσαι έτοιμος για αυτές; Συντονίσου… Πάρε μερικές βαθιές αναπνοές και σήμερα δούλεψε με την Ασφάλεια… Νιώσε Ασφαλής μέσα στη Ζωή! Νιώσε ότι Εμπιστεύεσαι το Δημιουργό, δηλαδή Εσένα, καθώς όταν λέμε πως Εσύ και ο Δημιουργός Είστε Ένα, το εννοούμε στην κυριολεξία… Αυτό Είσαι! Ένα με το Θεό! 

Γιατί νομίζεις πως βρίσκεσαι εδώ; Για να το εν – θυμηθείς Αυτό! Δεν είναι μαγικό; Δεν αλλάζει αυτή η Γνώση όλη την Δυναμική της κάθε στιγμής πια; Της κάθε σου αναπνοής; Γνωρίζεις το Ποιος Πραγματικά Είσαι και γνωρίζεις πως η κάθε σου στιγμή σε οδηγεί στο να Εν – θυμηθείς Πλήρως ότι Είσαι Ένα με την ενέργεια που ορίζει το κάθε τι σε ολόκληρο το Σύμπαν και την οποία έχουμε ονομάσει Δημιουργό, Θεό, Αγάπη, Φως…!

Οι δονήσεις αλλάζουν πια… Άνθρωποι θα αποχωρήσουν από τη Ζωή σου και Άλλοι θα έρθουν… Καταστάσεις και γεγονότα θα παρελαύνουν καθημερινά καθώς θα υπάρξουν αλλαγές σε όλα τα επίπεδα… Εσύ απλά φρόντισε τον Εαυτό σου! Άκουσε τις “ανάγκες” του… Άκουσε τις επιθυμίες σου… 

Φρόντισε με Στοργή και Πυγμή να αφήσεις πίσω τύψεις, ενοχές και με καρδιά Αγνή, κάνε τις επόμενες σου επιλογές…! Αυτός ο μήνας χρειάζεται καθαρότητα από την πλευρά σου…!

Άφησε έξω από Εσένα τις γνώμες των Άλλων, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσεις να ακούσεις την δική σου Αλήθεια… Μόνο τότε θα μπορέσεις να την Τιμήσεις, τιμώντας με αυτό τον τρόπο Εσένα…! Φρόντισε οι επιλογές σου να βασίζονται επάνω στην Αγάπη και σε ό,τι εκπορεύεται από Αυτήν…

Άφησε την Ασφάλεια που πηγάζει από τον φόβο… Θέλει Τόλμη η Ζωή… Γιατί η Ζωή ανταμείβει τους τολμηρούς! Ξέρεις γιατί το λένε αυτό; Γιατί αυτός που τολμά είναι αυτός που βλέπει την διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στη Δημιουργία από Αγάπη και Φόβο, καθαρίζει τους φόβους και κάνει το μεγάλο βήμα… 

Και καθώς η Ζωή τελικά ξεκινά να απλώνει μπρος στα πόδια του τις Ευλογίες της στον υπέρτατο βαθμό, συνειδητοποιεί πως τελικά εκείνο το βήμα δεν ήταν τόσο μεγάλο τελικά… Ο φόβος ήταν που το έκανε να φαντάζει έτσι… 

Ήταν το πιο Σοφό, μικροσκοπικό και παράλληλα πιο Σπουδαίο βήμα που θα μπορούσε να είχε κάνει ποτέ! Γιατί το βήμα της Αλλαγής φαντάζει τεράστιο πριν το κάνεις αλλά υπέροχο όταν τελικά έχει πραγματωθεί…!

Κοίτα μπροστά μένοντας συνειδητοποιημένος στο τώρα σου…! Αυτό σημαίνει Φώτιση, Γνώση, Σοφία, Αφύπνιση… Αυτό σημαίνει Θεός…! Να ξέρεις κάθε στιγμή το Ποιος Είσαι, γιατί είσαι εδώ που είσαι και τι επιθυμείς να συμβεί…!

Η Ζωή σου Αλλάζει, εφόσον το επιτρέψεις…! Προετοίμασε τον Εαυτό σου…! Είναι ο Ήλιος του Αυγούστου που βοηθά… Είναι τα τζιτζίκια που τραγουδούν ανέμελα τιμώντας τη Ζωή… Είναι η θάλασσα που σε καλεί κοντά της για να δροσίσει Εσένα και τα όνειρα σου… 

Είναι τα δέντρα που σε καλούν να καθίσεις στην σκιά τους προσφέροντας σου χώρο για να κλείσεις τα μάτια σου και να ονειρευτείς…! Είναι το γλυκό αεράκι που καθώς παίζει με τα φύλλα και τα κλαδιά των δέντρων, σου σιγοτραγουδούν γαργαλώντας με αυτό τον τρόπο την φαντασία σου για να είναι τα όνειρα σου όσο πιο Ζωντανά μπορούν να είναι! 

Είναι η πιο ρομαντική πανσέληνος που φέρνει κοντά σου τον Έρωτα, το Πάθος, την διάθεση για Ένωση, για άγγιγμα, για να επιτρέψεις στις αισθήσεις σου να λειτουργήσουν στο μέγιστο που μπορούν…!

Αυτός ο μήνας φέρνει μαζί του μεγαλύτερες αλλαγές από αυτές που τώρα βλέπεις, οι οποίες θα εμφανίζονται στη Ζωή σου σταδιακά…!

Ο τελευταίος μήνας του καλοκαιριού, κουβαλάει πάντα Μυστικά, Αφυπνίσεις, Γνώση, Εν – Θύμηση από άλλες εποχές, από άλλες διαστάσεις και μας φορτώνει με Δώρα κατευθείαν από την Πηγή, την Ψυχή, δηλαδή το Θεό, δηλαδή τον ίδιο σου τον Εαυτό! Η Ζωή ξέρει τι κάνει…! Γιατί κοιτά τα πάντα από ψηλά… Μην πας κόντρα στη ροή και στις Αλλαγές…! Αφέσου…! Εμπιστεύσου…!

Επέτρεψε στις Αλλαγές να συμβούν…! Πες σήμερα το Μεγάλο Ναι…! Και φρόντισε να Είναι Ξεκάθαρο…! Να ακουστεί μέχρι τα πέρατα του Σύμπαντος…! Βάλε σήμερα τη σφραγίδα σου στη Νέα σου Ζωή…!

Πες σήμερα το Μεγάλο Ναι στην Αλήθεια σου και επέτρεψε της να Λάμψει…!




Αγγέλων Φως
Χρυσάφη Μαρία

Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στο 90% του εγκεφάλου σας που δεν χρησιμοποιείτε...!!!!

Έχουμε διαβάσει και ακούσει πολλές φορές πως δεν χρησιμοποιούμε όλο το δυναμικό του εγκεφάλου μας και πως μόνο ένα κλάσμα των δυνάμεων του νου μας χρησιμοποιείται στην καθημερινότητά μας.

Η χρησιμοποίηση όλου του δυναμικού του νου μας θα πρόσθετε στην προσωπικότητά μας μια τεράστια δημιουργική δύναμη. Το ερώτημα που ανακύπτει είναι πώς θα αποκτήσουμε πρόσβαση σε αυτές τις δημιουργικές δυνάμεις;

Στην αιχμαλωσία του νου
Η δημιουργική δύναμη του νου είναι προσβάσιμη μόνο στο εδώ και στο τώρα. Πρέπει να ζούμε στο παρόν και να επικεντρώνουμε τις ενέργειές μας στη συγκεκριμένη στιγμή ώστε να μπορούμε πράγματι να ζούμε τη ζωή μας στο έπακρο, να είμαστε παρόντες στη ζωή και να έχουμε πρόσβαση στις δημιουργικές δυνάμεις του νου.

Μπορούμε μόνο να απολαμβάνουμε την ευτυχία και την απόλαυση της τωρινής στιγμής. Αν ο νους μας περιπλανιέται στα μονοπάτια του παρελθόντος και του μέλλοντος, οι ευκαιρίες που είναι ανοιχτές για εμάς στο παρόν θα κλείσουν και δεν θα μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στις δημιουργικές δυνάμεις του νου. Αντίθετα, θα βρεθούμε να είμαστε αιχμάλωτοι του νου.

Το να είμαστε αιχμάλωτοι του νου σημαίνει πως είτε είμαστε φυλακισμένοι του παρελθόντος μας, είτε ζούμε υπό την επήρεια ενός φανταστικού μέλλοντος. Αν κατά τη διάρκεια που είμαστε ξύπνιοι οι σκέψεις μας γυρίζουν γύρω από το παρελθόν ή το μέλλον μας, τις περισσότερες φορές δεν θα μπορούμε να ενεργήσουμε όταν θα είναι απαραίτητο στις ευκαιρίες του παρόντος.

Τις περισσότερες φορές, ο νους μας είναι κλειδωμένος στη φυλακή του παρελθόντος από ένα γεγονός, το αποτέλεσμα του οποίου μας ήταν δυσάρεστο. Οι σκέψεις μας τριγυρνούν σε αυτό το γεγονός, θα θέλαμε πολύ να αλλάξουμε τον ρου των γεγονότων ή ανησυχούμε για το τι θα σκεφτούν οι άλλοι για εμάς λόγω της ανάρμοστης συμπεριφοράς μας σε εκείνη την παρελθοντική στιγμή.

Ένας άλλος τρόπος να γίνουμε αιχμάλωτοι είναι όταν ο νους μας, μάς γοητεύει με ένα φανταστικό μέλλον ή με την εικόνα μιας επιθυμητής, ιδεώδους κατάστασης για εμάς. Τότε κινητοποιούμε όλες μας τις ενέργειες για να πραγματοποιήσουμε αυτές τις εικόνες και έχουμε την τάση να προσπερνάμε τις ευκαιρίες που μας προσφέρει το παρόν.

Κι ένας άλλος τρόπος που ο νους χρησιμοποιεί για να μας δέσει στο μέλλον είναι η μόνιμη ανησυχία μας για το τι πρόκειται να μας συμβεί. Φοβόμαστε το μέλλον. Ο νους μας συνεχώς δημιουργεί σενάρια, το αποτέλεσμα των οποίων είναι καταστροφικό για εμάς. Χάνουμε τη δουλειά μας, αρρωσταίνουμε, ο σύντροφός μας μάς αφήνει κλπ.

Μια χαρακτηριστική διάσταση της αιχμαλωσίας του νου είναι πως ο νους είναι στην ουσία απορριπτικός ή ακόμα και εχθρικός προς την παρούσα στιγμή. Συχνά πιστεύουμε πως κάτι δεν θα έπρεπε να συμβεί με αυτό τον τρόπο ή πως θα έπρεπε να βρισκόμαστε σε ένα καλύτερο μέρος.

Αναρωτιόμαστε γιατί αυτά τα πράγματα συμβαίνουν συνεχώς σε εμάς. Ο νους μας βρίσκεται σε μια διαρκή πάλη με το παρόν και αυτή η πάλη είναι που μας κρατάει σε αιχμαλωσία.

Ζώντας στη φυλακή του νου δεν έχουμε τον έλεγχο της ζωής μας, απλά παρασυρόμαστε ανάμεσα στις ψευδαισθήσεις που δημιουργεί ο νους και τις περισσότερες φορές δεν μπορούμε να ενεργήσουμε στο παρόν.

Αποκτώντας πρόσβαση στις δημιουργικές δυνάμεις του νου

Ας δούμε λοιπόν τις νέες μεθόδους που μας επιτρέπουν να αποκτήσουμε πρόσβαση στις δημιουργικές δυνάμεις του νου και ταυτόχρονα μας βοηθούν να σπάσουμε τα δεσμά της αιχμαλωσίας του νου.

1. Πρέπει να ξεπεράσετε το παρελθόν. Κανείς δεν έχει καταφέρει να αλλάξει το παρελθόν, οπότε όλη η ενέργεια που χρησιμοποιείτε για να στοχαστείτε το παρελθόν πάει χαμένη. Αντίθετα, επικεντρώστε αυτή την ενέργεια στην παρούσα στιγμή, να είστε σε εγρήγορση και συνειδητά συνδεδεμένοι με όλα όσα βιώνετε στην παρούσα στιγμή.

2. Να μη φοβάστε το μέλλον από τη στιγμή που δεν είναι πραγματικό αλλά μια προβολή του νου. Μόνο το παρόν υπάρχει.

3. Είναι δυνατόν να κάνετε πραγματικότητα τα σχέδιά σας για το μέλλον μόνο μέσα από τις τωρινές σας ενέργειες. Μόνο στην παρούσα στιγμή μπορείτε να κάνετε κάτι που θα επηρεάσει το μέλλον σας. 

Να είστε προσεκτικοί όμως και μη θυσιάσετε τις ευκαιρίες του παρόντος στο βωμό ενός φανταστικού μέλλοντος ή της εικόνας μιας ιδεώδους κατάστασης. Αν είστε πραγματικά παρόντες στο εδώ και στο τώρα και μπορείτε να είστε χαρούμενοι, δεν θα έχετε πρόβλημα ούτε στο μέλλον. Το μέλλον είναι κι εκείνο απλά ένα παρόν.

4. Αποδεχθείτε το παρόν όπως είναι και μη μάχεστε εναντίον του. Μη βλέπετε την παρούσα στιγμή σαν εχθρό σας και μην την κρίνετε. Παραιτηθείτε από τον αγώνα και απλά να είστε παρόντες στο εδώ και στο τώρα. Δώστε συνειδητή προσοχή σε οτιδήποτε συμβαίνει μπροστά σας, στην παρούσα στιγμή.




Συγγραφέας: Frank A. Wanderer PhD (καθηγητής ψυχολογίας, συνειδητός ερευνητής και συγγραφέας, themindunleashed.org)
Μετάφραση: Νίκος Πνευματικός, για την Εστία της Θεραπείας, healinghome.gr
Αφύπνιση Συνείδησης, tilegrafima.gr
pronews.gr

Η ζωή ΠΑΝΤΑ ανταμείβει τους δυνατούς, όχι τους λιποτάκτες! Τόσο απλά ...!!!!

«Με λένε Μοναξιά.

Ζυγώνω τους ανθρώπους αθόρυβα.

Να τους βοηθήσω θέλω, αλλά οι πιο πολλοί ενοχλούνται μόλις αντιληφθούν την παρουσία μου.

Προσπαθώ μες τη σιωπή να τους μιλήσω χωρίς ήχο, δωροδοκώ με υποσχέσεις τον εγωισμό τους, να παραμερίσει για να δουν τις αλήθειες που τους κρύβει, μα δεν τα καταφέρνω πάντα.

Δεν με θέλουν τότε, τους τυραννάω λένε, όμως για το καλό τους το κάνω.

Συνωμοτώ κρυφά με τα σκοτάδια που σκεπάζουν σαν μαύρο πέπλο την ψυχή τους κι όταν αυτά το επιτρέπουν, βρίσκω μια χαραμάδα φως και τη σκίζω με τα νύχια μου, αφήνοντάς το να ξεχυθεί και να φτάσει ως τα κατάβαθα, τα πιο σκοτεινά ακόμα.

Τότε κάθομαι σε μια γωνιά και η ψυχή για πρώτη φορά μου δίνει σημασία.

Διστακτικά στην αρχή μου ανοίγεται, λέει τα παράπονά της βαριανασαίνοντας.

Στη συνέχεια το παράπονο διαδέχεται ένα ακατάπαυστο παραλήρημα για ό,τι άδικο, για ό,τι τη σημάδεψε και μιλά για βάρος που δεν μπορεί να ξεφορτωθεί.

Μοιρολογεί για ό,τι χάθηκε και κλαίει γοερά, δίχως δάκρυα, κάτι άλλο θα είναι.

Κάνω να τη χαϊδέψω και τραβιέται απότομα, τα δάχτυλά μου είναι κρύα και εκείνη φλέγεται από ένα πυρετό που δεν έχει μονάδα μέτρησης, ούτε σταματημό.

Είναι καιρός που θέλω να τα πούμε οι δυο μας, όμως δεν μου δόθηκε ποτέ η ευκαιρία.

Θέλω να είμαι φίλη σου κι εσύ με εχθρεύεσαι σαν να φταίω εγώ για ό,τι σου συμβαίνει.

Φταίνε οι άνθρωποι, το ξέρω, μα έχεις κι εσύ το μερτικό σου στην ευθύνη.

Σε πρόδωσαν, σε υποτίμησαν, σε ξεγέλασαν και αντί να ορθώσεις ανάστημα και να τους αντιμετωπίσεις, αποσύρθηκες μίζερη και ηττημένη, αμαχητί.

Δεν πάλεψες και τώρα επικαλείσαι ως δικαιολογία το άδικο, όταν εσύ πρώτη από όλους σε αδίκησες.

Στερήθηκες εκούσια κάθε νέα αρχή, μηδένισες τις πιθανότητες που σου έδωσε η ζωή για να ευτυχίσεις, κλείνοντας την πόρτα σε όσους προσπάθησαν μάταια να σε πλησιάσουν, και το χειρότερο, συνεχίζεις να αποποιείσαι των ευθυνών σου, παρακαλώντας για ένα θαύμα που δεν πρόκειται να συμβεί.

Γιατί η ζωή κυρία μου, ανταμείβει τους δυνατούς, όχι τους ευθυνόφοβους λιποτάκτες της.

Το θαύμα παρουσιάζεται σε εκείνους που επιμένουν, που υπομένουν, που αγωνίζονται.

Όταν εσύ παραιτείσαι, τότε είναι που έρχομαι σε σένα και προσπαθώ να σε συνεφέρω, να σε βάλω και πάλι μέσα στο παιχνίδι για να σου δώσω μια θέση στο βάθρο της νίκης, μικρής ή μεγάλης, δεν έχει σημασία.

Όσο σφαλίζεις τα μάτια μόλις με αντικρίζεις, όσο κλείνεις τα αυτιά σου όταν με ακούς, όσο με καταριέσαι και μένεις άπραγη, τόσο εγώ καρφώνομαι μέσα σου.

Μέχρι που δεν θα μπορείς να με βγάλεις από εκεί, πράγμα πολύ δυσάρεστο και θα το καταλάβεις όταν θα είναι αργά πια.

Τότε θα κλαίμε κι οι δυο, δίχως δάκρυα, κάτι άλλο θα είναι.

Με λένε Μοναξιά και όνειρα στάζουν μέσα απ’ τα μάτια μου».




Σοφία Ισμήνη - eyedoll.gr

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Η νιότη είναι μια κατάσταση του νου - Τόσο απλά ..!!!!

«Οι νέοι είναι χαρούμενοι, γιατί έχουν την ικανότητα να βλέπουν την Ομορφιά. Όποιος διατηρεί αυτή την ικανότητα, δε γερνά ποτέ» – Φραντς Κάφκα

Να είστε νέοι.
Η νεότητα δεν είναι περίοδος της ζωής.
Είναι κατάσταση του νου, η συνέπεια της προθυμίας.

Η ιδιότητα της φαντασίας, η συναισθηματική δύναμη.
Η νίκη του θάρρους ενάντια στη δειλία.
Η νίκη της λαχτάρας για περιπέτεια ενάντια στο βόλεμα μιας άχρωμης ζωής.

Δεν γερνάμε γιατί διανύουμε έναν συγκεκριμένο αριθμό ετών.
Γερνάμε γιατί εγκαταλείπουμε τον ενθουσιασμό μας.
Τα χρόνια ρυτιδώνουν το δέρμα, η απουσία ενθουσιασμού ρυτιδώνει την ψυχή.

Η ανησυχία, η αμφιβολία, ο φόβος, η απελπισία.
είναι εχθροί που σιγά σιγά μας κάνουν να γέρνουμε προς το έδαφος και να γινόμαστε σκόνη πριν από το θάνατο…

Νέος είναι αυτός που αιφνιδιάζεται και θαυμάζει.
Που ρωτάει σαν αχόρταγο παιδί: «Και μετά;»
Προκαλείται από τα γεγονότα
και βρίσκει χαρά στο παιχνίδι της ζωής.

Είστε όσο νέα είναι η πίστη σας. Όσο ηλικιωμένη είναι η αμφιβολία σας.
Όσο νέα η αυτοπεποίθησή σας.
Όσο νέα είναι η ελπίδα σας.

Όσο ηλικιωμένη είναι η απελπισία σας.
Όσο νέα είναι η αγάπη που νιώθετε για τον εαυτό σας.
Όσο ηλικιωμένη είναι η κριτική που ασκείτε σ΄εσάς και στους άλλους…

Θα μείνετε νέοι για όσο καιρό παραμένετε δεκτικοί και ανοιχτοί.
Δεκτικοί στο ωραίο, στο καλό, στο μεγάλο.
Ανοιχτοί στα μηνύματα του σώματός σας, της φύσης, του ανθρώπου, του απείρου….

Αν μια μέρα η καρδιά σας ταραχτεί από την απαισιοδοξία.
θυμηθείτε ότι το χαμόγελο και το γέλιο.
μπορούν να φωτίσουν ξανά την αιώνια νεότητά σας!




Να μάχεσαι σε όλη σου τη ζωή. Θάνατος δεν υπάρχει....!!!!

Πρέπει να γίνεις εσύ ήλιος για να φωτίσεις τους σβησμένους ήλιους των άλλων. Δεν υπάρχουν ιδέες, υπάρχουν μονάχα άνθρωποι που κουβαλούν τις ιδέες, κι αυτές παίρνουν το μπόι του ανθρώπου που τις κουβαλάει.

Πού να βρω μια ψυχή σαρανταπληγιασμένη κι απροσκύνητη, σαν την ψυχή μου, να της ξομολογηθώ;

Δε ζυγιάζω, δε μετρώ, δε βολεύουμαι! Ακολουθώ το βαθύ μου χτυποκάρδι …

Να μην αρνιέσαι τη νιότη σου ως τα βαθιά γεράματα, να μάχεσαι σε όλη σου τη ζωή να μετουσιώσεις σε κατάκαρπο δέντρο την εφηβική σου άνθηση, αυτός, θαρρώ, είναι ο δρόμος του ολοκληρωμένου ανθρώπου.

Έχουν να πουν πως άνθρωπος είναι το ζώο που συλλογιέται το θάνατο. Όχι, σου λέω εγώ. Άνθρωπος είναι το ζώο που συλλογιέται την αθανασία.

Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.

Άσφαλτα κατέχει η χωματένια αυτή μήτρα την αξία του κάθε παιδιού της· κι όσο ανώτερη η ψυχή που έπλασε, τόσο και δυσκολότερη της αναθέτει εντολή: να σώσει τον εαυτό του ή τη ράτσα του ή τον κόσμο· από την πρώτη, τη δεύτερη, την τρίτη εντολή που σου αναθέτει διαβαθμίζεται η ψυχή σου.

Άστρα, πουλιά, σπόροι μέσα στο χώμα, όλα υπακούουν. Και μόνο ο άνθρωπος σηκώνει κεφάλι και θέλει να παραβεί το νόμο και να μετατρέψει την υπακοή σε ελευτερία. Γι’ αυτό κι απ’ όλα τα πλάσματα του Θεού αυτός μονάχα μπορεί κι αμαρταίνει. Τι θα πει αμαρταίνει; χαλνάει την αρμονία.

Το πρώτο σου χρέος, εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το δεύτερο, να φωτίσεις την ορμή τους και να συνεχίσεις το έργο τους. Το τρίτο σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει.

Δε ζυγιάζω, δε μετρώ, δε βολεύουμαι! Ακολουθώ το βαθύ μου χτυποκάρδι …

Δέν διαλέγεις αυτά που πιστεύεις. Αυτά διαλέγουν εσένα.

Πιστεύω στα αναρίθμητα, εφήμερα προσωπεία που πήρε ο Θεός στους αιώνες και ξεκρίνω, πίσω από την άπαυτη ροή του, την απόλυτη ενότητα.

Ποτέ μην αναγνωρίσεις τα σύνορα τ’ανθρώπου, να σπας τα σύνορα! Ν’ αρνειέσαι οτι θωρούν τα μάτια σου!

Να πεθαίνεις και να λες:

Θάνατος δεν υπάρχει

Ένας δρόμος, ένας μονάχα οδηγάει στο Θεό, ο ανήφορος.

Αν δε δει ο Θεός χέρι ανθρώπου, δε βάζει μήτε κι αυτός το δικό του.

Σκύβω απάνω στο μερμήγκι, θωρώ μέσα στο γυαλιστερό μαύρο μάτι του το πρόσωπο του Θεού.

Θεός είναι η ακατάλυτη δύναμη που μεταμορφώνει την ύλη σε πνέμα. Κάθε άνθρωπος έχει μέσα του ένα κομμάτι από το θεϊκό αυτό στρόβιλο και γι’ αυτό κατορθώνει να μετουσιώνει το ψωμί και το νερό και το κρέας και να το κάνει στοχασμό και πράξη.

Δεν είναι νερό δροσερό ο Θεός, όχι, δεν είναι νερό δροσερό, να το πιεις, να δροσερέψεις. Είναι φωτιά, και πρέπει να περπατάς απάνω της. Κι όχι μονάχα να περπατάς, παρά, κι αυτό ‘ναι το πιο δύσκολο, παρά και να χορεύεις!

Σίγουρα, ευτύς ως μπορέσεις να χορέψεις, η φωτιά γίνεται νερό δροσάτο, μα ώσπου να φτάσεις ως εκεί τι αγώνας, τι αγωνία, Θεέ μου!




Νίκος Καζαντζάκης

Οι σκέψεις και όχι τα γονίδια καθορίζουν την υγεία...!!!!

Η δραστηριότητα των γονιδίων μπορεί να αλλάξει. Σύμφωνα με τον δρα Μπρους Λίπτον, η υγεία του σώματος επηρεάζεται από τις σκέψεις που κάνουμε καθημερινά και όχι από τα γονίδια. 

Αν, σύμφωνα με το καθιερωμένο μοντέλο, οι σκέψεις σου αντικατοπτρίζουν τη χημεία του σώματός σου και αν το νευρικό σου σύστημα διαβάζει και ερμηνεύει το περιβάλλον και μετά ελέγχει τη χημεία του αίματος, τότε μπορείς να αλλάξεις τη μοίρα των κυττάρων σου κυριολεκτικά, αλλάζοντας τη σκέψη σου.

Οι έρευνες του δρα Μπρους Λίπτον δείχνουν ότι αλλάζοντας την αντίληψή σου, το μυαλό σου μπορεί να αλλάξει τη δραστηριότητα των γονιδίων σου και να δημιουργήσει πάνω από 30.000 ποικιλίες προϊόντων από κάθε γονίδιο. 

Επειδή τα προγράμματα των γονιδίων βρίσκονται στον πυρήνα των κυττάρων, μπορεί κανείς να ξαναγράψει αυτά τα γενετικά προγράμματα αλλάζοντας την χημεία του αίματος.

Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο που σκεπτόμαστε, αν θέλουμε να θεραπεύσουμε τον καρκίνο.

Ο ρόλος του μυαλού, λέει ο καθηγητής Λίπτον, «είναι να δημιουργεί έναν συνδετικό κρίκο ανάμεσα στις πεποιθήσεις μας και στην πραγματικότητα που βιώνουμε.

Αυτό σημαίνει ότι το μυαλό σας θα προσαρμόσει τη βιολογία και τη συμπεριφορά του σώματος έτσι ώστε να ταιριάζει με τις πεποιθήσεις σας. Αν σας πουν ότι θα πεθάνετε σε έξι μήνες και το μυαλό σας το πιστέψει, το πιθανότερο είναι ότι θα πεθάνετε σε έξι μήνες. 

Αυτή η διαδικασία, που είναι το αποτέλεσμα μιας αρνητικής σκέψης, αποκαλείται “υποβολή nocebo”, και δρα αντίθετα από το placebo, όπου η θεραπεία γίνεται μέσω μιας θετικής σκέψης».

Placebo (πλασίμπο) είναι το εικονικό φάρμακο που σε θεραπεύει επειδή έχεις πειστεί ότι θα σου κάνει καλό. Σύμφωνα με τον καθηγητή Λίπτον, αυτή η δυναμική οδηγεί σε ένα σύστημα που έχει τρία σκέλη :

α) Το μέρος του εαυτού σας που δεν θέλει να πεθάνει (συνειδητός νους).

β) Το κομμάτι του εαυτού σας που επειδή “κουρδίστηκε” από τη γνωμάτευση του γιατρού πιστεύει ότι θα πεθάνει (υποσυνείδητος νους, στον οποίο καταγράφηκε η γνωμάτευση)

γ) Τις χημικές αντιδράσεις που παράγονται στο σώμα (μέσω της χημείας του εγκεφάλου), έτσι ώστε το σώμα να “συμμορφωθεί” με την πεποίθηση που έχει κυριαρχήσει, δηλαδή ότι θα πεθάνετε.

Στο πιο πάνω σύστημα βλέπουμε ότι οι χημικές αντιδράσεις του σώματος υπακούουν στα κελεύσματα του υποσυνείδητου νου. Το ερώτημα που προκύπτει είναι: Τι γίνεται με το μέρος του εαυτού που αρνείται να πεθάνει, τον συνειδητό νου; Δεν επηρεάζει καθόλου τη χημεία του σώματος;

Η απάντηση είναι «όχι». Αλλεπάλληλες έρευνες της νευροεπιστήμης έχουν δείξει ότι το υποσυνείδητο είναι πιο ισχυρό από τον συνειδητό νου και ελέγχει το 95% της ζωής μας.

Με τα λόγια του δρα Λίπτον, «στο υποσυνείδητο βρίσκονται οι βαθύτερες και πιο στέρεες πεποιθήσεις μας. Είναι αυτές οι πεποιθήσεις που ρίχνουν την καθοριστική ψήφο».

Σύμμορφη απειλή
Το υποσυνείδητο (ή υποσυνείδητος νους) είναι το πιο αρχέγονο κομμάτι του εαυτού μας και παίζει βασικό ρόλο στις αποφάσεις που παίρνουμε με τον συνειδητό νου. Σύμφωνα με τον Γιουνγκ, το υποσυνείδητο είναι η μητέρα του συνειδητού.

Το υποσυνείδητο είναι ένας χώρος με τη δική του αυτονομία, οργανωμένος με βάση τις αρχέγονες εικόνες που αποτελούν κοινή κληρονομιά της ανθρωπότητας, δηλαδή τα πρότυπα του συλλογικού ασυνείδητου. 

Επιπλέον εκεί καταγράφονται όλες οι απωθημένες οδυνηρές σκέψεις, συναισθήματα και παραστάσεις που για διάφορους λόγους δεν συγκεντρώνουν την προσοχή του συνειδητού, επηρεάζουν ωστόσο την ατομική δραστηριότητα του κάθε ανθρώπου.

Το υποσυνείδητο επομένως έχει μεγάλη δύναμη και εκεί καταγράφονται όλες οι πληροφορίες και οι παραστάσεις που έχουμε μέχρι την ηλικία των έξι ετών.

Μέχρι την ηλικία αυτή προγραμματίζεσαι, λέει ο καθηγητής Λίπτον. Ο συνειδητός νους, που λειτουργεί σαν φίλτρο, δεν έχει ακόμη αναπτυχθεί∙ δεν υπάρχει κριτική σκέψη, επομένως δεχόμαστε και καταγράφουμε, δίχως καμιά αντίσταση ή επεξεργασία, οτιδήποτε συμβαίνει στο περιβάλλον.

Αν για παράδειγμα κάποιο πρεσβύτερο μέλος της οικογένειάς μας παρουσιάσει ένα πρόβλημα υγείας (π.χ. διαβήτη, καρκίνο, Αλτσχάιμερ) αυτό καταγράφεται στο υποσυνείδητό μας, με αποτέλεσμα να πιστεύουμε ότι σε ανάλογη ηλικία θα εμφανίσουμε κι εμείς, λόγω κληρονομικότητας, παρόμοια ασθένεια.

Τέτοιες καταγραφές αποτελούν σύμμορφες απειλές και δρουν σαν ωρολογιακή βόμβα, απειλώντας να ανατινάξουν στον αέρα την υγεία του σώματος.

Η κληρονομικότητα δεν ισχύει
Όπως εξηγεί ο δρ. Λίπτον, ανάλογα με το πώς είναι προγραμματισμένος ο υποσυνείδητος νους, θα αντιδράσουν τα γονίδια που ελέγχουν την υγεία του σώματος.

Όταν ήταν καθηγητής, ο δρ. Λίπτον δίδασκε στους φοιτητές του την κλασική θέση της βιολογίας, ότι δηλαδή οι παράγοντες που εξασφαλίζουν την κληρονομικότητα είναι τα χρωμοσώματα, αλλά προπάντων τα γονίδια.

Την εποχή εκείνη έκανε έρευνες πάνω στην ανάπτυξη των μυϊκών κυττάρων στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ. Σε ένα πείραμα κλωνοποίησης που έκανε, παρατήρησε πως όταν τα γονίδια εκτίθονταν σε διαφορετικό περιβάλλον, άλλαζαν συμπεριφορά και εκείνα που επρόκειτο να δημιουργήσουν μυς έδιναν οστά, εκείνα που επρόκειτο να δημιουργήσουν οστά έδιναν λιπώδη ιστό κ.ο.κ.

Συνειδητοποίησε τότε πως τα γονίδια δεν είναι προγραμματισμένα in vitro, αλλά in vivo και πιο συγκεκριμένα in vivo mutagenesis, αλληλεπιδρώντας με το περιβάλλον και αντλώντας πληροφορίες από αυτό.

Ανέπτυξε τότε τη θέση ότι δεν ελέγχουν τα γονίδια τα κύτταρα, μέσα στα οποία βρίσκονται, και κατ’ επέκταση την υγεία, αλλά το περιβάλλον και η αντίληψη που σχηματίζει ο νους.

«Όταν πιστεύεις ότι τα γονίδια κυβερνούν τα πάντα στη ζωή, τότε γίνεσαι θύμα τους. Γίνεσαι θύμα της κληρονομικότητάς σου», λέει ο δρ. Λίπτον και συνεχίζει:

Όταν πάρεις υγιή κύτταρα και τα βάλεις σε ένα άρρωστο περιβάλλον, τότε τα κύτταρα θα αρρωστήσουν. Για να τα θεραπεύσεις δεν τους χορηγείς φάρμακα, αλλά τα μεταφέρεις σε ένα υγιές περιβάλλον και τότε θεραπεύονται

Απόδραση από το κατεστημένο
Όταν ανακοίνωσε τα συμπεράσματα των ερευνών του στους συναδέλφους του καθηγητές, εκείνοι αρνήθηκαν να τα δεχτούν, λέγοντας πως ανατρέπουν την καθιερωμένη αντίληψη που επικρατεί στους χώρους της βιολογίας. Τότε ο δρ. Λίπτον παραιτήθηκε από τη θέση του και συνέχισε ως ανεξάρτητος επιστήμονας.

Ο δρ. Μπρους Λίπτον (Bruce Lipton) σπούδασε βιολογία στα Πανεπιστήμια του Λονγκ Άιλαντ (1966) και της Βιρτζίνια (1971). Το 1973 έγινε βοηθός καθηγητή στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν. Από το 1987 έως το 1992, συμμετείχε σε έρευνες στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνιας και στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ. 

Από το 1993 είναι επισκέπτης καθηγητής σε διάφορα πανεπιστήμια. Οι δημοσιεύσεις του αφορούν κυρίως την έρευνα για την ανάπτυξη των μυϊκών κυττάρων, ενώ είναι διεθνώς αναγνωρισμένος ως αυθεντία στον τομέα των βλαστοκυττάρων.

Από τα έργα του ξεχωρίζει το διεθνές best seller “Η βιολογία της πίστης” (The Biology of Belief), για το οποίο έλαβε το 2009 το Βραβείο Ειρήνης του GOI Peace Foundation. Στο βιβλίο αυτό πραγματεύεται την επίδραση που έχουν στο σώμα τα συναισθήματα της αγάπης και του φόβου.




Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

Έκλειψη Σελήνης στον Υδροχόο* Ένα Σπαθί σου Πετάει ο Ουρανός*...!!!!

Έκλειψη Σελήνης ~ Πανσέληνος

στον Υδροχόο*

Σήμερα*

Στις 9:10 το βράδυ*

Κι αν έφτασε ο Κόμπος στο Χτένι,

κι αν άλλο δεν μπορείς να κάνεις υπομονή,

αν περίμενες και περίμενες και περίμενες

και τα πράγματα δεν άλλαξαν,

αν προσδοκούσες ανάσταση νεκρών

και ο νεκρός ή η νεκρή κατάσταση

δεν αναστήθηκε,

αν έκανες τα πάντα για να μην δεις αυτό

που έβγαζε μάτι,

τώρα, σήμερα, χθες, αύριο

και μέχρι το τέλος Αυγούστου σίγουρα,

θα το δεις, θα επαναστατήσεις, 

θα πεις φτάνει

και θα φύγεις,

θα φύγεις απ' αυτό που δεν σε άφηνε 

να αναπνεύσεις,

από αυτό που έκανε τον Αέρα σου 

δύσκολο και την ανάσα σου βαριά, 

και την Ζωή σου να πηγαίνει 

σέρνοντας κι όχι 

ρέοντας,

γιατί τώρα 

η Πανσέληνος ~ Έκλειψη

είναι στον Υδροχόο

κι ο Υδροχόος είναι Ζώδιο του Ουρανού,

κι ο Ουρανός είναι ο Από Μηχανής Θεός, 

αυτός που σου δίνει την ΕΝΟΡΑΣΗ, 

αυτός που σου καθαρίζει την Όραση, 

ο Ουρανός είναι το ΞΑΦΝΙΑΣΜΑ 

είναι εκείνη η Στιγμή που ΞΑΦΝΙΚΑ

ΒΛΕΠΕΙΣ, κι ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΣΑΙ*

Ο Ουρανός είναι η Αλλαγή, 

είναι η Αλήθεια,

η Απελευθέρωση, 

είναι ο Πλανήτης που διαλύει τα Μάγια 

τα πάσης φύσεως μάγια, 

κι αυτό σου συμβαίνει τώρα,

ξαφνικά ενώ έκανες υπομονή 

με τα χέρια δεμένα, 

με τα μάτια κλειστά, 

έρχεται αυτή η Ουράνια Έκλειψη 

στον Υδροχόο, 

και διαλύει τα Πέπλα, 

σκίζει τα Πανιά που ήταν μπροστά 

απ΄τα μάτια σου, 

κόβει τα σκοινιά που έδεναν τα χέρια σου,

έρχεται αυτή η Έκλειψη Σελήνης 

και σου λέει πως οι Σκέψεις σου

σε οδηγούσαν σε Πλάνη, 

πως καθώς οι Σκέψεις αυτές 

σε παραπλανούσαν 

και σε κάνανε να προσδοκάς,

κάτι που ποτέ δεν ερχότανε, 

τόσο πιο πολύ στα Μάγια δενόσουνα, 

κι αυτό ο Ουρανός δεν το επιτρέπει άλλο,

έρχεται και σου Πετάει ένα Σπαθί, 

ένα Σπαθί προσγειώνεται στην Γη 

από Πάνω, 

Από Μηχανής Θεός το Σπαθί, 

πάρτο σου Λέει ο Ουρανός, 

και Κόψε σου Φωνάζει ο Κρόνος, 

γιατί ο Υδροχόος έχει και τον Κρόνο

αρχαίο Κυβερνήτη του, 

κι ο Κρόνος Κόβει, Αφαιρεί, Απομακρύνει, 

με την Βοηθεία του Ουρανού ΕΙΔΕΣ 

ΒΛΕΠΕΙΣ, 

με την Βοήθεια του Κρόνου 

ΚΟΒΕΙΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙΣ, 

απομάκρυνε τις Σκέψεις 

και τις Σχέσεις

που είναι Ψευδαισθήσεις,

απελευθέρωσε κι ελευθερώσου*

Πανσέληνος ~ Έκλειψη Σελήνης στον Υδροχόο

που σημαίνει πως τα γεγονότα

έφτασαν σε μια κορύφωση, 

πως έδειξαν που βαδίζουν, 

πως η κατάσταση στα έδειξε όλα, 

κι άλλο δεν έχει να σου δείξει, 

η Πανσέληνος είναι πάντα 

μια Ολοκλήρωση, 

ένα κλείσιμο

και με την 'Έκλειψη είναι φανερό

πως ένα τέλος ή μια αλλαγή 

είναι να συμβεί, ή έχει ήδη συμβεί, 

κι απλώς εσύ μέχρι τώρα 

δεν το έχεις καταλάβει, 

ή δεν ήθελες να το καταλάβεις, 

περιμένοντας πως τα πράγματα 

θα πάρουν την τροπή που ευχόσουν*

Το Ξέρω πονάς με το Τέλος,

όμως τα πράγματα παίρνουν 

πάντα μια πιο Σοφή Τροπή

απ' την Ανθρώπινη*

Έκλειψη Σελήνης

που σημαίνει πως οι Δεσμοί της Σελήνης 

είναι εκεί κοντά

κοντά στην Σελήνη

και κοντά στον Ήλιο,

Νότιος Δεσμός στον Υδροχόο,

κοντά στην Σελήνη,

Βόρειος Δεσμός στον Λέοντα,

κοντά στον Ήλιο,

και οι Δεσμοί της Σελήνης 

δείχνουν πάντα κάτι καρμικό, 

κάτι που πρέπει να αφήσεις πίσω

για να προχωρήσεις 

στον προορισμό σου

εκεί που πραγματικά είσαι πλασμένος

πλασμένη να πας*

Κάτι Καρμικό Τελειώνει τώρα στην Ζωή σου*

Κι αυτό είναι το Καλό Νέο*

Πλήρωσες* Ξεχρέωσες* 

Είσαι Ελεύθερος*

Το Σύμπαν Θέλει να Προχωρήσεις*

Που πρέπει να πας;

Τι πρέπει να αφήσεις;

Τι δεν σε αφήνει να Λάμψεις;

Νότιος Δεσμός στον Υδροχόο

κι Έκλειψη Σελήνης στον Υδροχόο

δείχνει πως άφησες πολύ το Νοητικό σου 

να κάνει Κουμάντο, 

τον στενό ορθολογισμό σου να κάνει κουμάντο, 

δεν άνοιξες πραγματικά τον ΝΟΥ σου, 

δεν άνοιξες πραγματικά την ΚΑΡΔΙΑ σου,

δεν είδες τα Σημάδια, 

ερμήνευσες στενά τις καταστάσεις, 

έκοψες την Εμπιστοσύνη στην Διαίσθηση σου, 

αφέθηκες να κάνεις αυτό που θεωρείς σωστό 

για τους άλλους

και εγκατέλειψες το δικό σου Όνειρο

την Δική σου Επιθυμία,

τον δικό σου Δρόμο Φωτός*

Νότιος Δεσμός στον Υδροχόο 

δείχνει πως αντί να ακούς το Εσωτερικό σου Παιδί 

και τα μηνύματα του, 

άκουγες τους Έξω από Σένα, 

άκουγες τον Γέρο μέσα σου, 

κι ο Γέρος σ' έκανε να Αποστασιοποιηθείς 

από τον Εαυτό σου, 

αλλά η Έκλειψη Αυτή 

δεν θέλει να Αποστασιοποιηθείς από τον Εαυτό σου

θέλει να αποστασιοποιθείς

από τις Έμμονες Σκέψεις 

που σε κρατούν κολλημένο, 

βυθισμένο, ακίνητο,

στο όνομα του να συντηρείς 

σχέσεις, ομάδες, συνεργασίες, 

με κάθε ψυχικό και υλικό κόστος,

λες και αυτό είναι πιο σημαντικό 

από το να ΑΚΟΥΣΕΙΣ τον ΕΑΥΤΟ σου, 

το ΠΑΙΔΙ μέσα σου, 

την ΕΜΠΝΕΥΣΗ

την ΧΑΡΑ

την ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ σου*

Αυτή η Πανσέληνος ~ Έκλειψη 

στον Υδροχόο 

ξεχειλίζει από Ήλιο και Άρη 

και Φως*

Φωτίζονται όλες οι κρυφές γωνιές

της Επιθυμίας σου*

Ποιός Είσαι, τι Θέλεις, 

που θες να πας*

Τι δεν θέλεις*

Που δεν θέλεις να πας*

Γι' αυτό ο Ουρανός σου στέλνει το Σπαθί του*

Με την Βοήθεια του Ήλιου και του Άρη

θα κόψεις ό,τι δεν αφήνει 

την Χαρά μέσα σου να Εκδηλωθεί*

Θα κόψεις Σχέσεις που δεν σ' αφήνανε να Χαρείς*

Η Χαρά* 

Η Χαρά*

Είναι Μεγάλος Δείκτης 

για το αν βρισκόμαστε 

στο Δρόμο μας*

Αν δεν Χαιρόμαστε

αν δεν απολαμβάνουμε

είναι Καμπανάκι που Χτυπάει 

για να μας δείξει πως είμαστε 

σε λάθος Δρόμο

με Λάθος (για μας) Ανθρώπους*

Λάθος με την έννοια Ασύμβατους, 

γιατί φυσικά κανένας Άνθρωπος 

δεν είναι Λάθος*

Αυτή η Έκλειψη σου Λέει, 

πως ήρθε η Ώρα

να συνδεθείς με την Δική σου Εσωτερική Πηγή,

κι ότι αυτή την στιγμή 

το να σε παρασύρουν οι Ενέργειες των Άλλων, 

θα είναι αποσυντονιστικό 

έως καταστροφικό για την Πορεία σου* 

Η Λάμψη σου,

η Χαρά σου,

πρέπει να Χαρείς

όχι μόνο να Σκέφτεσαι, 

πρέπει να τολμήσεις 

να πάρεις την Ευθύνη της Χαράς σου, 

κι όχι να την εναποθέσεις αλλού, 

να αποφασίσεις πως είσαι Βασιλιάς

και Βασίλισσα 

και όχι ακόλουθος*

Να αποφασίσεις να Δημιουργήσεις Εσύ, 

το Όνειρό σου, το Ρόλο σου, 

να Γράψεις την Δική σου Ιστορία, 

τον Δικό σου Μύθο*

Ο Ουρανός σήμερα σου πετά ένα Σπαθί, 

ένα Ξίφος*

Πάρτο και κόψε τα Μάγια*

Ακόμα κι αν πονάς*

Ξέρω πως έχεις τη Δύναμη*

Πως το Ξέρω;

Το Ξέρω γιατί απέναντι 

από την Σελήνη στον Υδροχόο

είναι ο Ήλιος μαζί με τον Άρη 

και τον Βόρειο Δεσμό στον Λέοντα*

Ήλιος ~ Άρης ~ Β. Δεσμός 

στην Χώρα του Ήλιου

στην Χώρα του Βασιλιά, 

στην Χώρα της πιο Μεγάλης Ανδρείας

και Θάρρους

σου λένε πως μπορείς, 

έχεις την Δύναμη, 

προχώρα, 

με Θάρρος, 

Κόψε, Άφησε, Άκου τον Εαυτό σου, 

η Σύνδεση σου είναι Μεγάλη, 

ο Υδροχόος σου δείχνει πως έχεις 

Μεγάλη Σύνδεση με τους Αγγέλους σου, 

με την Ανώτερη σου Ουράνια Καθοδήγηση, 

κι ο Λέων σου λέει πως 

μπορείς να Υλοποιήσεις αυτήν την Καθοδήγηση, 

είναι δική σου

είναι Εσωτερική, 

είναι η Σύνδεση σου με τον Ουρανό, 

πάρε το Σπαθί που σου Στέλνει, 

και Κόψε τα Μάγια*

Κόψε τα Μάγια και Προχώρα*




Με Αγάπη*
Αριάνα Παπακώστα*

Πόνοι στο σώμα : Βήμα-βήμα ασκήσεις ανακούφισης για κάθε σημείο...!!!!

Πολλές φορές μέσα στην ημέρα, μπορεί να νιώσουμε έναν πόνο ή ένα σφίξιμο σε διάφορα μέρη του σώματος, χωρίς σοβαρή αιτία, ενώ είναι κάτι που μπορεί να μας συμβεί οπουδήποτε και οποτεδήποτε, ανεξάρτητα από το αν διάγουμε καθιστική ζωή (όπως οι περισσότεροι) ή αν είμαστε δραστήριοι.

Τις περισσότερες φορές, τέτοιοι πόνοι στο σώμα εμφανίζονται στο γραφείο, όταν είμαστε καθιστοί και κάνουμε επαναληπτικές κινήσεις. Ευτυχώς, υπάρχουν τεχνικές που επικεντρώνονται σε κάθε σημείο του σώματος ξεχωριστά και με τις οποίες οι πόνοι στο σώμα μειώνονται σε σημαντικό βαθμό στο εκάστοτε σημείο.

Πόνοι στο σώμα : Ασκήσεις για το κάθε μέρος ξεχωριστά

Πόνος στο κάτω μέρος της πλάτης 
Καθίστε σε όρθια θέση στην καρέκλα. 
Σηκώστε το ένα γόνατο μέχρι το στήθος και κρατήστε το με τα χέρια σας από το κάτω μέρος. 
Σταδιακά φέρτε το κοντά στον κορμό σας. 
Κρατήστε για μισό λεπτό. 
Αφήστε αργά το πόδι. 
Επαναλάβετε με το άλλο πόδι. 

Πόνος στον ώμο 
Σηκώστε τους ώμους σας προς τα αυτιά σας και αναπνεύστε βαθιά. 
Κρατήστε για 3 δευτερόλεπτα. 
Εκπνεύστε και χαμηλώστε τους ώμους σας. 
Επαναλάβετε για 10 φορές. 

Πόνος στα πόδια 
Βάλτε το ένα πόδι μπροστά από το άλλο. 
Τοποθετήστε το πόδι πίσω από τη φτέρνα και τη γλώσσα και τεντώστε τα δάχτυλα προς τα πίσω βάζοντας κόντρα. 
Κρατήστε για μισό λεπτό. 
Σταδιακά ισιώστε τα δάχτυλά σας. 
Επαναλάβετε με το άλλο πόδι. 

Πόνο στις αρθρώσεις των χεριών 
Και με τα δύο χέρια κάντε γροθιές. 
Τεντώστε τα χέρια σας εμπρός. 
Κάντε κυκλικές κινήσεις στον αέρα με τις αρθρώσεις σας. 
Επαναλάβετε 10 φορές σε κάθε κατεύθυνση. 

Πόνος στους μυς του στήθους 
Βάλτε τα χέρια σας πίσω από το κεφάλι σας και να κάντε “φτερά” με τους αγκώνες σας. 
Χαμηλώστε τα χέρια στην πλάτη και κάντε τους ώμους σας να κλείσουν ο ένας πάνω στον άλλον. 
Κρατήστε για μισό λεπτό. 
Σταδιακά επιστρέψτε τα χέρια σας στην αρχική θέση. 

Πόνος στο ισχίο 
Καθίστε σε όρθια θέση στην άκρη της καρέκλας. 
Κρατήστε την πλάτη σας ίσια και περιστρέψετε το στήθος σας λίγο προς τα δεξιά. 
Τεντώστε το αριστερό σας πόδι προς τα πίσω. 
Κρατήστε το δεξί σας πόδι σε ορθή γωνία. 
Με το στήθος σας κάθετα πιέστε το ισχίο σας. 
Κρατήστε για μισό λεπτό. 
Σταδιακά απελευθερώστε και επιστρέψτε στην αρχική θέση. 
Επαναλάβετε με την άλλη πλευρά. 

Μυϊκός πόνος στους γλουτούς 
Καθίστε σε όρθια θέση σε μια καρέκλα. 
Βάλτε το δεξί αστράγαλό σας στο αριστερό σας γόνατο. 
Σκύψτε εμπρός. 
Θα αισθανθείτε ένταση στους μυς των γλουτών. Μην πιέσετε πάρα πολύ. 
Κρατήστε για μισό λεπτό. 
Σηκωθείτε σταδιακά. 
Επαναλάβετε με το άλλο πόδι. 

Πόνος στο πάνω μέρος της πλάτης 
Αγκαλιάστε τον εαυτό σας. 
Τοποθετήστε το δεξί χέρι στον αριστερό σας ώμο και το αριστερό σας χέρι στον δεξί σας ώμο. 
Αναπνεύστε βαθιά. 
Κρατήστε για μισό λεπτό. 
Απελευθερώστε αργά. 

Πόνος στο γόνατο 
Καθίστε σε όρθια θέση σε μια καρέκλα. 
Σηκωθείτε με αργό ρυθμό, αλλά με μία ενιαία κίνηση, χωρίς διακοπές 
Σιγά-σιγά καθίστε και πάλι προς τα κάτω. 
Επαναλάβετε 10 φορές. 

Πόνος στον αυχένα 
Καθίστε σε όρθια θέση σε μια καρέκλα. 
Γείρετε το κεφάλι σας προς τη μία πλευρά, βάλτε το αυτί στον ώμο. 
Κρατήστε για μισό λεπτό. 
Σταδιακά επιστρέψτε το κεφάλι σας στη θέση του. 
Επαναλάβετε από την άλλη πλευρά. 




Μιχάλης Θερμόπουλος