Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017

Οι μέλισσες γνώριζαν ότι η γη είναι στρογγυλή εκατομμύρια χρόνια πριν τον άνθρωπο. Έχουν GPS και παίρνουν γρήγορα αποφάσεις...!!!

Οι μέλισσες κατάλαβαν πρώτες ότι η Γη είναι στρογγυλή, και όχι ο άνθρωπος. Οι μέλισσες έχουν αναπτύξει μία πολύπλοκη γλώσσα για να ενημερώνουν η μία την άλλη που βρίσκεται το καλύτερο νέκταρ και χρησιμοποιούν τον ήλιο ως σημείο αναφοράς. 

Το εκπληκτικό είναι ότι μπορούν να συνεννοούνται ακόμη και τις συννεφιασμένες μέρες ή τη νύχτα, υπολογίζοντας τη θέση του ήλιου στην άλλη πλευρά του κόσμου. Αυτό σημαίνει ότι είναι σε θέση να συλλέγουν και να αποθηκεύουν πληροφορίες, παρά το γεγονός ότι ο εγκέφαλός τους είναι ενάμιση εκατομμύριο φορές μικρότερος από τον δικό μας. 

Ο εγκέφαλος της μέλισσας έχει περίπου 950.000 νευρώνες ενώ ο ανθρώπινος έχει από 100 μέχρι 200 δισεκατομμύρια νευρώνες. Το μέλι που παράγουν 12 μέλισσες σε ολόκληρη τη ζωή τους γεμίζει ένα κουταλάκι του γλυκού.
                   
Οι μέλισσες διαθέτουν έναν ενσωματωμένο «χάρτη» των κινήσεων του ήλιου στον ουρανό σε εικοσιτετράωρη βάση και είναι σε θέση να προσαρμόζουν πολύ γρήγορα το χάρτη στις τοπικές συνθήκες. Όλες οι αποφάσεις για την κατεύθυνση της πτήσης τους παίρνονται μέσα σε 5 δευτερόλεπτα.

Η μέλισσα είναι επίσης το πιο ευαίσθητο από όλα τα πλάσματα όσον αφορά στο μαγνητικό πεδίο της Γης. Το χρησιμοποιούν για να βρίσκουν τον προσανατολισμό τους και για να φτιάχνουν τις κερήθρες στις κυψέλες τους. Αν τοποθετήσουμε ένα δυνατό μαγνήτη δίπλα σε μία κυψέλη που είναι υπό κατασκευή, θα προκύψει μία παράξενη κυλινδρική κερήθρα που όμοιά της δεν υπάρχει στη φύση. Η θερμοκρασία μιας κυψέλης είναι ίδια με εκείνη του ανθρώπινου σώματος.

Οι μέλισσες έκαναν την εμφάνισή τους πριν από 150 εκατομμύρια χρόνια, περίπου την ίδια εποχή με τα φυτά που φέρουν άνθη. Η οικογένεια μελισσών που παράγουν μέλι Apis, εμφανίστηκε πριν από 25 εκατομμύρια χρόνια. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα είδος φυτοφάγου σφήκας. 
                
Οι μέλισσες μυρίζουν με τις κεραίες τους. Η βασίλισσα εκκρίνει μία χημική ουσία που ονομάζεται “βασιλική ουσία” η οποία δεν επιτρέπει στις εργάτριες να αναπτύξουν ωοθήκες. Οι μέλισσες μπορούν να διανύσουν απόσταση που φτάνει τα 12 χιλιόμετρα σε μία συνεχόμενη διαδρομή πολλές φορές την ημέρα. Το κυριότερο όμως για τον άνθρωπο είναι ότι παράγει ένα προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας για τον οργανισμό μας, που δεν έχει ημερομηνία λήξης καθώς δεν χαλάει ποτέ.
Ότι σκέφτεσαι γίνεσαι : Εσύ δημιουργείς την υγεία όπως και την ασθένειά σου...!!!

Είναι στο χέρι μας να απαλλαγούμε από τα αρνητικά συναισθήματα που είναι ο φόβος, το σκοτάδι και η αρνητική ενέργεια, για να εξελιχθούμε και να δημιουργήσουμε. Η συνείδηση, σκέψη, πεποίθηση συναίσθημα, συμπεριφορά, διαμορφώνουν και επηρεάζουν άμεσα τα πάντα γύρω μας. 

Μπορεί να είμαστε υγιείς, αρκεί να σκεπτόμαστε ότι είμαστε υγιείς. 

Οι αρνητικές σκέψεις δημιουργούν αρνητικά συναισθήματα, τα οποία δίνουν εντολή στους αδένες του σώματός μας να παράγουν χημικά δηλητήρια αφενός, αφετέρου μπλοκάρουν τα ενεργειακά μας πεδία τα οποία με τη σειρά τους προκαλούν τις ασθένειες των διάφορων οργάνων. 

Η ζωή και η υγεία μας επηρεάζεται από 5 επίπεδα που είναι: 

1. ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ 
2. ΝΟΗΤΙΚΟ 
3. ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟ 
4. ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ και 
5. ΚΥΤΤΑΡΙΚΟ. 

Αν απαλλαγούμε από αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα, τότε απελευθερωνόμαστε και εκφραζόμαστε με συναισθήματα αγάπης, χαράς, ομορφιάς, που υπάρχουν μέσα σε όλους μας και αποκτούμε αξίες, πληρότητα, γαλήνη, ταπεινοφροσύνη, γενναιοδωρία, συμπόνοια, ελευθερία και είμαστε απαλλαγμένοι από το σκοτεινό πέπλο του φόβου. 

Οι σκέψεις και το όραμα είναι το σχέδιο που θέλουμε να πετύχουμε, ενώ τα συναισθήματα είναι η ενέργεια που χρειαζόμαστε, για να υλοποιηθεί το παραπάνω σχέδιο.

Κατευθυνόμαστε από τα πιστεύω μας τα οποία υλοποιούνται με τις θετικές σκέψεις που βοηθούν να υλοποιήσουμε τα πάντα. Κάθε συναίσθημα, συγκίνηση, σκέψη έχει τη δική του ηλεκτρομαγνητική ενέργεια. 

Έτσι οτιδήποτε σκεπτόμαστε και συγκεντρώνουμε στην προσοχή μας, γίνεται πραγματικότητα. Πρέπει να δουλεύουμε πάντα με το υποσυνείδητο που είναι ένας παντοδύναμος επεξεργαστής, σε σχέση με το συνειδητό. 

Το μυστικό για να πετάξουμε στο φως, είναι να οραματιζόμαστε συνεχώς αυτά που θέλουμε να πετύχουμε. Είναι η δημιουργική φαντασία καταστάσεων , γεγονότων και αντικειμένων που θέλουμε να φέρουμε στη ζωή μας, και είναι η μεγαλύτερη δύναμη του ανθρώπου που του την έδωσε ο δημιουργός του. 

Ο οραματισμός δεν είναι πραγματοποιήσιμος όταν διακατεχόμαστε από αρνητικά συναισθήματα από τα οποία θα πρέπει να απεμπλακούμε. Θα πρέπει να πείσουμε το υποσυνείδητό μας να αλλάξει προγραμματισμό και να τα βλέπει όλα τέλεια και θετικά. 

Το υποσυνείδητο καταγράφει ότι σκεφτόμαστε και οποιαδήποτε εμπειρία που έχουμε. Η θετική ενέργεια τροφοδοτεί την ύπαρξή μας δίνοντας δύναμη για να πετύχουμε αυτό που επιθυμούμε. Μπορούμε να πετύχουμε τα θέλω μας αρκεί να τα φανταστούμε με οραματισμό και να τα πιστέψουμε. 

Ο διαλογισμός βοηθά στην ενεργοποίηση του ανοσολογικού μας συστήματος, και η διαίσθησή μας είναι πάντα σοφή, διότι έχει πρόσβαση στην άπειρη συμπαντική Σοφία. Οι περισσότεροι όμως άνθρωποι δεν πιστεύουν ούτε στη διαίσθηση, ούτε στη λογική. 

Με τη διαίσθηση έλκονται πρόσωπα και πράγματα που χρειάζονται στη ζωή του. Σκοπός του ανθρώπου στη γη είναι η ευδαιμονία, ευημερία και υγεία. Είμαστε πνεύματα, ψυχές γεμάτες φως, για να ικανοποιούμε τον ανώτερο εαυτό μας, σεβόμενοι πρωτίστως τους συμπαντικούς νόμους. 

Είμαστε υγιείς όταν ο :
1. ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ 
2. ΝΟΗΤΙΚΟΣ 
3. ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟΣ 
4.ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ και 
5.ΚΥΤΤΑΡΙΚΟΣ βρίσκονται σε απόλυτη αρμονία και συνεργασία μεταξύ τους. Οι πεποιθήσεις μας και ο τρόπος ζωής μας, σκέψεις, συναισθήματα, αυτά που πιστεύουμε καθορίζουν την υγεία μας, που ενεργοποιούν ή αδρανοποιούν τα γονίδια μας. 

Το γενετικό μας υλικό, το DNA, είναι αυτό που έχει πρόγραμμα, μνήμη και εξέλιξη, από την αρχή της ζωής μας, μέχρι και το θάνατο. Να ανοίξουμε την καρδιά μας και να βρούμε τα κλειδιά που ανοίγουν τις πύλες της αλήθειας του Θεού Δημιουργού, που είναι η ΑΓΑΠΗ. Δεν είναι κάτι που έρχεται απέξω ,αλλά βρίσκεται μέσα μας. 

Όλα τα προβλήματα οφείλονται στην έλλειψη αγάπης. Όταν έχουμε καλές σχέσεις με τους συνανθρώπους μας, όταν αγαπάμε ανιδιοτελώς νιώθουμε πραγματική ευτυχία και έχουμε μια ζωή γεμάτη υγεία, γαλήνη, και ερχόμαστε σε επαφή με την άπειρη δύναμη του σύμπαντος. 

Η αγάπη θεραπεύει όλες τις αρρώστιες ,και όταν δεν υπάρχει κυριαρχεί η μιζέρια, δυστυχία αρρώστια. Η αγάπη είναι η κλωστή που ενώνει τα πάντα. Τα αρνητικά συναισθήματα μπλοκάρουν την ενέργεια με αποτέλεσμα κάθε όργανο να χάνει την ενέργειά του και να ασθενεί. 

Δημιουργούνται όταν αμφιβάλλουμε ή φοβόμαστε ότι κάποια ανάγκη δεν θα πραγματοποιηθεί, ή όταν έχουμε φόβο, ή θυμό μέσα μας. Τα συναισθήματα είναι ενέργεια η οποία πάλλεται σε ορισμένες συχνότητες ,όπως και όλες μας οι εκδηλώσεις. Το κυριότερο αρνητικό συναίσθημα είναι ο φόβος και λιγότερο το στρες (θυμός, θλίψη, ζήλεια, ανασφάλεια, ενοχές) και είναι η κύρια αιτία για όλους τους πόνους που υποφέρουν οι άνθρωποι. 

Το σώμα μας έχει μεγαλύτερη σοφία από το νου, γιατί θυμάται τα πάντα στο υποσυνείδητο που έχουν καταγραφεί. Ο σημαντικότερος λόγος που αρρωσταίνουμε είναι όταν απομακρυνόμαστε από το θεϊκό κομμάτι του εαυτού μας. Η ασθένεια ξεκινά από το πνευματικό και ακολουθούν νοητικό, συναισθηματικό, ενεργειακό και κυτταρικό. 

Η πίστη και τα θετικά συναισθήματα της αγάπης, ευσπλαχνίας, γαλήνης μας οδηγούν στην αυτοθεραπεία μας. Οι ασθένειες δεν συμβαίνουν ποτέ τυχαία και θα πρέπει να αλλάξουμε συνήθειες και συμπεριφορές. 

Τα άτομα που διαλογίζονται ισχυροποιούν το ανοσοποιητικό τους σύστημα και τα 2 έντονα συναισθήματα είναι της αποδοχής και της απόρριψης που ισχυροποιούν ή αδρανοποιούν το αμυντικό μας σύστημα. Τα αρνητικά συναισθήματα που έχουν βάση το φόβο κόβουν την επαφή μας με τη φύση, τους συνανθρώπους μας, το σύμπαν και προκαλούνται έτσι οι διάφορες αρρώστιες. 

Βασικοί πυλώνες στην υγεία μας είναι: Η σωστή σκέψη, η ηρεμία, η γαλήνη, η σωστή διατροφή με το να αποφεύγουμε επεξεργασμένες τροφές. 

Η αποτοξίνωση πνεύματος ,σώματος με υγιεινή διατροφή, και ξεμπλοκάρισμα ενέργειας-αρνητικού προγραμματισμού. Με θετικές σκέψεις και συναισθήματα χαράς-αγάπης, ενεργοποιούνται τα γονίδια που επιμηκύνουν τη ζωή μας. 

Η ακατέργαστη τροφή είναι η καλλίτερη πηγή για να πάρουμε όλα τα στοιχεία που χρειαζόμαστε. Η σωστή διατροφή μας ενεργοποιεί τα γονίδια όπως και ο τρόπος ζωής, η συμπεριφορά μας, καθώς και τα συναισθήματά μας. 

Πρέπει να τρεφόμαστε σωστά για να μην καταστρέφουμε τα κύτταρά μας, και ο φόβος ενεργοποιεί τα γονίδια που καταστρέφουν τη ζωή. Το πόσο θα ζήσουμε ,εξαρτάται από το πόσες φορές θα διαιρεθούν τα σωματικά μας κύτταρα. Στρες, φόβος, θλίψη, πίκρα, θυμός, ενοχές, μικραίνουν τις τελομεράσες και κατά συνέπεια μικραίνει ο αριθμός των διαιρέσεων των κυττάρων, και ο προσδόκιμος χρόνος ζωής. 

Η Κοινωνική ζωή, η συνεχής επαφή με τη φύση και το ΣΎΜΠΑΝ είναι σημαντικοί παράγοντες μακροζωίας καθώς και από το περιβάλλον σκέψεων-συναισθημάτων που επηρεάζονται από το περιβάλλον μας φυσικό και ανθρωπογενές. 

Το πόσο θα ζήσουμε εξαρτάται από τα συναισθήματα – διατροφή τρώγοντας βιολογικά ωμά ακατέργαστα φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς, και φύτρα. Όταν έχουμε έλλειψη ενζύμων η τροφή δεν χωνεύεται και τα υπολείμματα τροφών πηγαίνουν στο αίμα το οποίο και δηλητηριάζουν. 

Το μαγείρεμα καταστρέφει τη θρεπτική αξία των τροφών. Αρρωσταίνουμε όταν παραβιάζουμε τους πνευματικούς ,φυσικούς και διασυμπαντικούς νόμους. Υπάρχουν βιολογικοί νόμοι που κυβερνούν το σώμα μας και πνευματικοί νόμοι που κυβερνούν το πνεύμα και τη ψυχή. 

Η αποτοξίνωση είναι και αυτή ένας σπουδαίος παράγοντας μακροζωίας., και η σωστή μας διατροφή είναι όταν τα ποσοστά είναι 30-40-30% πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λιπίδια αντίστοιχα. Τα αυτοάνοσα νοσήματα οφείλονται στην παραπλάνηση του ανοσοποιητικού μας συστήματος. 

Η παχυσαρκία οφείλεται στα συναισθήματα ΦΥΓΗ-ΕΠΙΘΕΣΗ. Τα αρνητικά μας συναισθήματα μπλοκάρουν τους μεσημβρινούς και η ενέργεια που κυκλοφορεί μπλοκάρει τα όργανα τα οποία χωρίς ενέργεια αρρωσταίνουν. 

Όταν είμαστε αισιόδοξοι το ανοσοποιητικό μας σύστημα ενισχύεται συστηματικά. Τελικά αρρωσταίνουμε τρέφοντας το σώμα μας με αρνητικές σκέψεις- συναισθήματα και ελεύθερες ρίζες από την κακή διατροφή που καταστρέφουν τη δομή του DNA. Το φως και η αγάπη διώχνουν το σκοτάδι των αρνητικών συναισθημάτων που υπάρχουν μέσα μας. 

Η Διατροφή μας πρέπει να είναι 80-20% αλκαλική-όξινη αντίστοιχα. Κάθε τι στο σύμπαν είναι ενέργεια η οποία αλλάζει μορφή. Το ανθρώπινο σώμα ,σκέψεις, συναισθήματα, είναι ενέργεια που πρέπει να ρέει ομαλά αν θέλουμε να έχουμε, υγεία, χαρά, ευτυχία. 

Ο άνθρωπος παίρνει ενέργεια από τη Γη και το Σύμπαν. Το πόσο θα πετύχουμε στη ζωή μας εξαρτάται από την εικόνα, την εμπιστοσύνη, και την αξία που δίνουμε στον εαυτό μας. Η ευτυχία δε βρίσκεται στα πλούτη αλλά στην ηρεμία της ψυχής!!! Κάποτε ένας από τους αγαπημένους μου φιλοσόφους, ο κορυφαίος Αριστοτέλης είχε πει: «Η ευτυχία δεν βρίσκεται στα πλούτη αλλά στην ηρεμία της ψυχής…». 

Μια φράση με βαθιά μηνύματα και προειδοποιήσεις. Πόση αλήθεια άραγε να κρύβει; Μεγάλη και αλλόκοτη από τις άλλες έχω να σας πω. Διότι, η ευτυχία δεν έχει να κάνει με τα χρήματα αλλά με την ουσία της ψυχής. Εκεί λοιπόν βρίσκεται. Μέσα μας. Στα βάθη του μυαλού και της καρδιάς μας. Στο σπίτι μας. Το κακό παντού υπάρχει. Σε κάθε γωνιά. 

Όμως, το καλό μόνο σε ένα σημείο. Ποιο είναι; ΕΣΥ είσαι. Όσο περίεργο και αν σου φαίνεται, δίπλα σου είναι. Εσύ ο ίδιος είσαι κυρίαρχος, δημιουργός αλλά και παραλήπτης των δικών σου αποφάσεων και επιθυμιών. Στα χέρια σου λοιπόν άνθρωπε βρίσκεται η ευδαιμονία, η ηθική αρετή. 

Τα πλούτη δεν δηλώνουν κανέναν τίτλο. Δεν αμφιβάλλω ότι έχουν αξία αλλά δεν σε κάνουν ευτυχισμένο. Μπορεί να έχεις όλα τα πλούτη του κόσμου αλλά μέσα σου να είσαι φτωχός. Τι είδους ευτυχία μπορεί να είναι αυτή; Θα σου πω εγώ. Ανεπαρκής και αναλφάβητη δίχως συναισθήματα και παιδεία. Μια μίζερη, ζοφερή και επίπονη προσπάθεια επιβεβαίωσης και επιβίωσης. Με μόνη κάλυψη το σώμα για ομορφιά και επίδειξη. Με αυτάρκεια, ζήλεια και μιμητισμό. 

Ο σαρκασμός βασικός πλέον συνοδός της. Γιατί άραγε να μην υιοθετούμε την άλλη ευτυχία; Αυτή λοιπόν που κατάλαβες. Ναι, Για εκείνη μιλώ που φωτίζει τα μάτια των ανθρώπων από αλήθεια και ειλικρίνεια. 

Που δεν κρύβεται πίσω από τις λέξεις και δεν ζητά ανταλλάγματα για να αποκαλυφθεί. Δεν κρύβεται από το έρεβος σαν τους δεσμώτες στο σπήλαιο αλλά προβάλλεται από ψιλά με το φως του ήλιου. Δεν βρίσκεται ούτε στην υπερβολή ούτε στην στέρηση. Μόνο στην μεσότητα. Στο πρέπει και στο είναι. Βρες την λοιπόν, στην μέση της κλωστής. Στα αισθήματα, στις καταστάσεις. 

Τα πλούτη δεν είναι τίποτα παρά μόνο ένα παρείσακτο αγαθό δωροδοκίας και μυθοπλασίας. Η ευτυχία βρίσκεται στην έκλυση της ψυχής σου. Στην δικαιοσύνη, στο χαρακτήρα και στις πράξεις. Στην ελευθερία επιλογών και αποφάσεών σου. Στην αγαστή συνεργασία του πνεύματος και σώματός σου και όχι στον σκοταδισμό των αδυσώπητων και επίπλαστων Ερινυών των σκέψεων και των επιρροών σου. 

Η ευτυχία λοιπόν σχετίζεται με την πληρότητα, την αγάπη, την χαρά, την δύναμη για την νίκη της ψυχής και όχι την αμετροέπεια του μυαλού. 

Μπορείς λοιπόν να συνδυάσεις αυτήν την ευτυχία, την πραγματική με το χρυσό χρώμα των χρημάτων; Αντέχεις να ζεις σε μια ουτοπία ή αλήθεια που μόνη σου κρηπίδα είναι ένας ανεύθυνος και τιποτένιος εαυτός; Σου αρέσει να υπάρχεις από τα χρήματα και για τα χρήματα και μόνο; Δεν θα αντέξεις για πολύ. Είναι το μόνο σίγουρο. 

Διότι, η έκρηξή σου θα πλησιάζει… Και πίστεψέ με…Θα είναι ανυπόφορη… « Τα πλούτη δεν σε κάνουν βασιλιά της ευτυχίας της ψυχής, αλλά αντιθέτως, η ευτυχία της ψυχής σε κάνει βασιλιά όλου του πλούτου. Μην το ξεχνάς ποτέ!» 
lyrasi.blogspot.gr 
Image by Alexey Wind

Άνοιγμα ψυχής...!!!

Είμαι εδώ μπροστά στους φόβους μου. Στέκομαι όρθια και θαρραλέα! Ό,τι δε σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό λένε. Κι εγώ έχω σκοπό να ζήσω. Να ζήσω με την Ψυχή μου ολόκληρη. Είμαι έτοιμη να διώξω το φόβο, να βρω τη δύναμη μου. Και η δύναμη αυτή βρίσκεται στην πνευματική μου υπόσταση, στην κατανόηση της ενότητας της ανθρωπότητας, στην αγάπη για όλους, και για αυτούς που στέκονται απέναντι, κυρίως για αυτούς. 

Ξυπνώ από την ήσυχη ζωή μου, ξυπνώ από τις ακλόνητες πεποιθήσεις μου για τη δήθεν αδιαμφισβήτητη αλήθεια των αισθήσεων και προσπαθώ να δω πέρα από αυτήν, να ρίξω μια ματιά σε αυτό τον αόρατο κόσμο του πνεύματος και να δω την Ψυχή μου. Να με δω. Αχ, να με δω. 

Πονάει το ξερίζωμα της αυταπάτης, πονάει να βλέπεις το ψέμα σου, πονάει να βλέπεις την πλάνη σου και πιο πολύ πονάει να κάνεις πράξη το καινούριο. Να πολεμάς την άγνοια, το φόβο του αγνώστου. Να ξεριζώνεις ό,τι σου έβαλαν στο μυαλό από την ώρα που γεννήθηκες. 

Να ορθώνεις το ανάστημα με την καρδιά ολάνοιχτη. 
Να αμφισβητείς ό,τι σου έμαθαν και να πηγαίνεις μπροστά. Να σκίζεις ένα, ένα τα ψέματα αυτού του κόσμου, για να δεις ποιος αληθινά είσαι. 

Να δεις την Ψυχή σου με όλη της την ομορφιά. 
Να την χαιρετίσεις με όλη την ευγνωμοσύνη που της πρέπει.

Είμαι εδώ και νικώ. Κάθε μέρα νικώ ανησυχίες, νικώ φόβους , νικώ σκέψεις που προσπαθούν να με διαβάλουν απέναντι στον εαυτό μου, απέναντι στον συνάνθρωπο. Γιατί εγώ και ο συνάνθρωπος είμαστε το ίδιο. Είμαι εδώ και πολεμώ. 

Είμαι εδώ και αγαπώ. Αγαπώ τον εαυτό μου, του δίνω όλη την αξία που του πρέπει, διώχνοντας κάθε εγωισμό. Άλλωστε εξαιτίας του εγώ έρχεται το ψέμα, η ανασφάλεια, η κατάκριση. Και είμαι εδώ! Μια Ψυχή ανθρώπινη γεμάτη Αλήθεια, γεμάτη Αγάπη και Κατανόηση .Γεμάτη χαρούμενες και θετικές σκέψεις. Κάθε ώρα, κάθε στιγμή είμαι εδώ. 

Γιατί το μυστικό είναι στη στιγμή. Να βλέπεις τον εαυτό σου σε κάθε στιγμή, σε κάθε λόγο, σε κάθε πράξη. Να κατατροπώνεις κάθε αρνητική σκέψη. Να αφήνεις το Πνεύμα που είσαι να υποτάσσει το εγώ, να νικάει τους φόβους του πλανήτη της ύλης. 

Γιατί κάθε φόβος είναι μόνο μια υπόθεση για κάτι που θα μπορούσε να συμβεί, είναι ένα ψέμα με λίγα λόγια. Είμαι εδώ, για να νικήσω τα ψέματα. Βλέπω την ΨΥΧΗ μου και ΑΝΟΙΓΟΜΑΙ στην αλήθεια της. Πονάει η Αλήθεια, μα πιο πολύ πονάει το ψέμα. Κάθε μέρα, κάθε στιγμή είμαι εδώ. Και η χαρά είναι μεγάλη. Είναι η Χαρά της Αληθινής Γνώσης. 

Πάω αντίθετα στον κόσμο που με μεγάλωσαν, πάω αντίθετα σε ό,τι αποδέχτηκα άκριτα. Όλοι μαζί, μια γροθιά για έναν καινούριο κόσμο. Όλοι μαζί μπορούμε να φέρουμε τον παράδεισο στη Γη. Γιατί ο Παράδεισος είναι μέσα μας. Η αλήθεια και το ψέμα είναι μέσα μας. 

Επιλέγω το ΦΩΣ. Επιλέγω μέσα στον ψεύτικο κόσμο της τρομοκρατίας να βλέπω την αλήθεια της χαράς, την ανιδιοτέλειας, την ειλικρίνειας, του θάρρους, της αλληλεγγύης, της εμπιστοσύνης. Επιλέγω να κοιτάω μέσα μου για απαντήσεις. Και το ταξίδι ξεκινά! Το ταξίδι της καρδιάς και του σπαθιού! Το ταξίδι της πνευματικής αφύπνισης! 
Θάλεια Σάββα 

11 πράγματα που οι άνθρωποι με υψηλή διαίσθηση κάνουν διαφορετικά ....!!!!

Ακόμα κι αν δεν το συνειδητοποιείτε, όλοι μας είμαστε προικισμένοι με διαίσθηση, κάτι που μερικοί άνθρωποι ονομάζουν ένστικτο. Η διαίσθηση χρησιμεύει στο να μας κρατά ασφαλείς και να μας βοηθήσει να πάρουμε συνειδητές αποφάσεις, βασισμένες στην καρδία μας. 

Μας πληροφορεί για επικείμενους κινδύνους, και μας καθοδηγεί στη ζωή, έτσι ώστε να μπορέσουμε να εξελιχθούμε στον υψηλότερο εαυτό μας. Οι άνθρωποι με υψηλή διαίσθηση βασίζουν τη ζωή τους πάνω σε αυτήν. 

Ακόμη και ο Steve Jobs, που θεωρείται ένας από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες στην ιστορία, δήλωσε ότι, «η διαίσθηση είναι ένα πολύ ισχυρό πράγμα, πιο ισχυρή από την ευφυΐα, κατά τη γνώμη μου. Η διαίσθηση είχε μεγάλη επιρροή στην δουλειά μου”. 

Όλοι μας έχουμε αυτή την έμφυτη ικανότητα να λαμβάνουμε αποφάσεις που βασίζονται στη διαίσθηση μας, αλλά κάποιοι από εμάς έχουν μια καλύτερη σύνδεση με αυτή την εσωτερική φωνή από τους άλλους. 

Εάν έχετε την τάση να ακούτε την καρδιά σας όταν βρίσκεστε αντιμέτωποι με μια δύσκολη απόφαση, τότε είναι πολύ πιθανό να βρείτε πολλά κοινά με τα 11 γνωρίσματα των ανθρώπων με υψηλή διαίσθηση που αναφέρονται παρακάτω. 

11 πράγματα που οι άνθρωποι με υψηλή διαίσθηση κάνουν διαφορετικά :

1. Ακούνε τη διαίσθησή τους. Οι άνθρωποι με υψηλή διαίσθηση δεν αγνοούν τα ένστικτά τους, αλλά τους δίνουν ιδιαίτερη σημασία και λαμβάνουν αποφάσεις βασιζόμενοι σε αυτά. Οπότε, το πρώτο πράγμα που διαχωρίζει τους ανθρώπους με υψηλή διαίσθηση από τους υπόλοιπους είναι πως δέχονται να καθοδηγηθούνται από το ένστικτό τους. 

2. Οι άνθρωποι με υψηλή διαίσθηση χρειάζονται άφθονο χρόνο μόνοι τους. Σύμφωνα με την Sophy Burnham, συγγραφέα του best seller «Η Τέχνη της Διαίσθησης,» οι περισσότεροι διαισθητικοί άνθρωποι είναι εσωστρεφείς. Αυτό είναι λογικό, διότι εσωστρεφείς αντλούν ενέργεια από μέσα τους, και δεν μπορούν να ακούσουν τη διαίσθησή τους, χωρίς να περάσουν λίγο χρόνο μόνοι. Ζούμε σε έναν θορυβώδη κόσμο, έτσι τόσο οι εσωστρεφείς όσο και οι διαισθητικοί άνθρωποι βρίσκουν διέξοδο στην ησυχία, απομακρυσμένοι από τους υπόλοιπους. 

Επίσης, οι ιδιαίτερα διαισθητικοί άνθρωποι δεν αισθάνονται μοναξιά με τον εαυτό τους για παρέα. Στην πραγματικότητα ανυπομονούν να περάσουν λίγο χρόνο μόνοι τους, να σκεφτούν, να διαλογιστούν και να ανακαλύψουν πολλά περισσότερα για τον εσωτερικό τους κόσμο. 

3. Τους αρέσει να γίνονται δημιουργικοί. Οι μουσικοί, οι καλλιτέχνες, οι χορευτές, οι συγγραφείς, και όλοι οι δημιουργοί έχουν ένα κοινό : Επιτρέπουν στη δημιουργικότητά τους να τους καθοδηγεί στη ζωή, χωρίς να αναρωτιούνται αν έχει κάποιο νόημα ή όχι. 

Αυτό που έχει νόημα για αυτούς τους δημιουργικούς ανθρώπους είναι να ακολουθούν το πάθος τους γιατί αυτό τους κάνει να αισθάνονται ζωντανοί και πλήρεις. Η έκφραση και η ανακάλυψη αυτής της εσωτερικής δημιουργικότητας θα επιτρέψει στη δύναμη ζωής να κυλήσει μέσα σας. 

4. Οι διαισθητικοί άνθρωποι είναι πάντοτε «παρόντες». Οι διαισθητικοί άνθρωποι έχουν ένα υψηλό επίπεδο αυτογνωσίας, που σημαίνει ότι έχουν έρθει σε αρμονία με τα βαθύτερα συναισθήματα του εαυτού τους. Αυτό το έχουν καταφέρει μέσω κάποιας ειρηνικής πνευματικής πρακτικής, η οποία τους επιτρέπει να “αποσυνδεθούν” από τον έξω κόσμο για λίγο και να εστιάσουν την προσοχή τους στην κατανόηση του εαυτού τους. 

Οι άνθρωποι με υψηλή διαίσθηση τείνουν να έχουν λιγότερη «ομίχλη εγκεφάλου» επειδή έχουν μάθει να μένουν μόνοι με τον εαυτό τους να διαλογίζονται, ώστε αισθάνονται άνετα με τον εαυτό τους. Οι σκέψεις δε θολώνουν το μυαλό τους, καθώς έχουν μάθει να τις ελέγχουν. 

5. Δίνουν προσοχή στον κόσμο γύρω τους. Ακριβώς όπως δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στο εσωτερικό τους κόσμο, οι διαισθητικοί άνθρωποι κοιτάζουν τον έξω κόσμο με τα ίδια ανοιχτά μάτια και την ίδια ανοιχτή καρδιά. Μπορούν να συνδεθούν στενότερα με τους άλλους, επειδή έχουν μάθει πώς να συνδέονται με τον εαυτό τους. 

6. Οι διαισθητικοί άνθρωποι πάντα συντονίζονται με τα συναισθήματά τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε πόνος απαιτεί δραστικά μέτρα, αλλά οι διαισθητικά ξέρουν ότι πρέπει να δώσουν προσοχή στο πώς αισθάνονται για να φροντίζουν τον εαυτό τους. Έτσι, οι διαισθητικοί άνθρωποι ανεξάρτητα από το πόσο γρήγορα κινείται ο κόσμος ή από τον φόρτο εργασίας έχει η μέρα τους, βρίσκουν πάντοτε χρόνο για να ακούσουν αυτή την “εσωτερική καθοδήγηση”. 

7. Συμπάσχουν με τους άλλους. Οι διαισθητικοί άνθρωποι έχουν την ικανότητα να κατανοούν το πώς αισθάνονται οι άλλοι, και μπορούν να προσφέρουν συμβουλές και καθοδήγηση, όταν είναι απαραίτητο. 

Οι άνθρωποι συχνά μοιράζονται μαζί τους προσωπικές λεπτομέρειες της ζωής τους επειδή αισθάνονται άνετα με την παρέα ενός διαισθητικού ατόμου . Οι διαισθητικοί άνθρωποι μπορούν επίσης να διαβάσουν τους άλλους, χωρίς τους μιλήσουν, γεγονός που τους βοηθά να κατανοήσουν καλύτερα κάθε άτομο. 

8. Δίνουν σημασία στα όνειρά τους. Τόσο τα όνειρα όσο και η διαίσθηση πηγάζουν και τα δύο από το υποσυνείδητό μας. Όταν ονειρεύομαστε λαμβάνουμε πληροφορίες από το υποσυνείδητο κομμάτι του εγκεφάλου μας. 

Αν είστε συντονισμένοι με τα όνειρά σας μπορείτε να πάρετε πολλές «συμβουλές» για το πώς θα αντιμετωπίσετε τις δυσκολίες της καθημερινότητάς σας. 

9. Βάζουν τον εαυτό τους σε προτεραιότητα. Αν και σχετίζονται καλά με τους άλλους, οι διαισθητικοί άνθρωποι θέτουν ως προτεραιότητα ώστε να μπορούν να εξυπηρετούν καλύτερα τους άλλους. 

Παίρνουν άδεια από τη δουλειά όταν το χρειάζονται και αφιερώνουν καθημερινά χρόνο στον εαυτό τους. Πιστεύουν στην εξυπνότερη εργασία, όχι στη σκληρότερη, και δυσκολεύονται να κατανοήσουν την εμμονή της σύγχρονης κοινωνίας με τη δουλειά. Οι διαισθητικοί άνθρωποι βεβαιώνονται ότι έχουν καλύψει τις προσωπικές τους ανάγκες προτού ασχοληθούν με οτιδήποτε ή οποιονδήποτε άλλον. 

10. Αποφεύγουν τα αρνητικά συναισθήματα. Οι διαισθητικοί άνθρωποι γνωρίζουν ότι η εσωτερική φωνή τους δεν μπορεί να ακουστεί όταν την μπλοκάρει η αρνητική ενέργεια. Έτσι, οι διαισθητικοί άνθρωποι φροντίζουν να ισορροπούν τακτικά τις ενέργειές τους και να απελευθερώνουν τα αρνητικά συναισθήματα, προκειμένου να συνδεθούν πλήρως με τον υψηλότερο εαυτό τους. 

11. Οι διαισθητικοί άνθρωποι αγαπούν βαθιά. Αυτού του είδους οι άνθρωποι δε συγκρατούν τα συναισθήματά τους, τα εκτιμούν και τους επιτρέπουν να εξελιχθούν. Οι διαισθητικοί άνθρωποι αισθάνονται εντελώς άνετα με τον εαυτό τους, και δεν απολογούνται για τα ανθρώπινα συναισθήματα τους. Τα ζούνε και να ενθαρρύνουν και του άλλους να κάνουν το ίδιο! 
hippieteepee.gr 

Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2017

Tο DNA Μπορεί να Επαναπρογραμματιστεί από τις Λέξεις και τις Συχνότητες - Η Σοφία πίσω από το Διαλογισμό και την Πνευματικότητα...!!!

Το ανθρώπινο DNA είναι ένα είδος βιολογικού INTERNET και σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να θεωρηθεί ανώτερο από το διαδίκτυο που ξέρουμε. 

Μια Ρωσική επιστημονική έρευνα, άμεσα ή έμμεσα, εξηγεί φαινόμενα όπως τη διόραση, τη διαίσθηση, την εξ αποστάσεως θεραπεία, την προσευχή, την αυτοθεραπεία, το ασυνήθιστο φως και την αύρα γύρω από ανθρώπους, την επιρροή του νου στις καιρικές συνθήκες και πολλά άλλα. 

Επιπλέον, υπάρχουν ενδείξεις για ένα νέο τύπο ιατρικής θεραπείας, μέσω του οποίου μπορούμε να επηρεάσουμε και να επαναπρογραμματίσουμε το DNA με λέξεις και συχνότητες χωρίς την αφαίρεση και την αντικατάσταση μεμονωμένων γονιδίων, που κάνει η γενετική μηχανική.

Από το σύνολο του γενετικού υλικού, μόνο το 10% του DNA χρησιμοποιείται για την δόμηση πρωτεϊνών. Αυτό το υποσύνολο του DNA είναι που ενδιαφέρει περισσότερο τους ερευνητές και για το οποίο γίνονται οι περισσότερες μελέτες. Το άλλο 90% θεωρείται  ''άχρηστο DNA''.

Ωστόσο, Ρώσοι ερευνητές πιστεύουν ότι η φύση δεν φέρεται ανόητα, έτσι συνεργάστηκαν με γλωσσολόγους και γενετιστές σε μία προσπάθεια να εξερευνήσουν αυτό το 90% του DNA που θεωρείται  ''άχρηστο''.

Τα αποτελέσματα, τα ευρήματα και τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξαν θεωρούνται επαναστατικά! Σύμφωνα με αυτούς, το DNA μας δεν είναι μόνο υπεύθυνο για την κατασκευή του σώματός μας, αλλά λειτουργεί επίσης ως αποθήκη δεδομένων και ως μέσο επικοινωνίας. 

Οι Ρώσοι γλωσσολόγοι διαπίστωσαν ότι ο γενετικός κώδικας, ιδιαίτερα στο φαινομενικά άχρηστο 90%, ακολουθεί τους ίδιους κανόνες με αυτούς που ακολουθούν όλες οι ανθρώπινες γλώσσες. 

Για τον σκοπό αυτό, σύγκριναν τους συντακτικούς κανόνες (δηλαδή τον τρόπο με τον οποίο μπαίνουν σε μια σειρά οι λέξεις για να σχηματίσουν φράσεις και προτάσεις), την σημασιολογία (η μελέτη του νοήματος και της ερμηνείας των λέξεων σε μια γλώσσα) και τους βασικούς κανόνες της γραμματικής. 

Βρήκαν ότι τα αλκάλια του DNA ακολουθούν μια γραμματική φόρμα και έχουν κανόνες, όπως ακριβώς και οι γλώσσες. Έτσι, μπορούμε να πούμε πως, οι ανθρώπινες γλώσσες δεν εμφανίστηκαν τυχαία, αλλά είναι μια αντανάκλαση του εγγενούς DNA μας.

Ο Ρώσος βιοφυσικός και μοριακός βιολόγος Pjotr Garjajev και οι συνεργάτες του, διερεύνησαν επίσης την δονητική συμπεριφορά του DNA. Το συμπέρασμα ήταν πως τα χρωμοσώματα λειτουργούν ακριβώς όπως ένας σολιτονικός / ολογραφικός υπολογιστής χρησιμοποιώντας ένα είδος ενδογενής ακτινοβολίας λέιζερ. 

Αυτό σημαίνει ότι κατάφεραν να μετατρέψουν ορισμένα μοτίβα συχνότητας (π.χ. ήχου) σε ακτίνες λέιζερ και με αυτές επηρέασαν την συχνότητα του DNA και κατ’ επέκταση τις ίδιες τις γενετικές πληροφορίες.

Όπως είδαμε πιο πριν, η δομή των αλκαλικών ζευγών του DNA και της γλώσσας είναι παρόμοιες, έτσι δεν απαιτείται αποκωδικοποίηση του DNA. Κάποιος μπορεί απλά να χρησιμοποιήσει λέξεις και φράσεις της γλώσσας για να το επηρεάσει! 

Αυτό, επίσης, είναι πειραματικά αποδεδειγμένο! Οι ζωντανοί ιστοί του DNA (όχι στο εργαστήριο) αντιδρούν πάντοτε σε ακτίνες λέιζερ διαμορφωμένες μέσω της ομιλίας και σε ραδιοκύματα, αν οι συχνότητες που χρησιμοποιούνται είναι κατάλληλες.

Αυτό εξηγεί και επιστημονικά, γιατί η αυτοεπιβεβαίωση, η αυτοεκπαίδευση, η ύπνωση και τα σχετικά μπορούν να επιδρούν ισχυρά στον άνθρωπο και στο σώμα. Είναι απολύτως φυσιολογικό και φυσικό το DNA να αντιδρά στις λέξεις που χρησιμοποιούμε. 

Ενώ οι δυτικοί ερευνητές μεταφέρουν γονίδια μέσω της γενετική μηχανικής τροποποιώντας τις έλικες του DNA, οι Ρώσοι εργάστηκαν στην κατασκευή συσκευών που μπορούν να επηρεάσουν τον κυτταρικό μεταβολισμό μέσω κατάλληλα διαμορφωμένων ραδιοσυχνοτήτων και συχνοτήτων φωτός για να επισκευάσουν γενετικές ανωμαλίες.

Η ερευνητική ομάδα του Garjajev απέδειξε ότι με τη μέθοδο αυτή χρωμοσώματα που καταστράφηκαν από ακτίνες Χ, για παράδειγμα, μπορούν να επισκευαστούν. Επίσης, εντόπισε πρότυπα πληροφοριών σε συγκεκριμένο τμήμα DNA και τα διαβίβασε σε άλλο, επαναπρογραμματίζοντας έτσι τα κύτταρα με ένα άλλο ξένο γονιδίωμα. 

Με αυτό τον τρόπο κατάφερε να μετατρέψει με επιτυχία, έμβρυα βατράχων σε έμβρυα σαλαμάνδρας μεταβιβάζοντας απλώς τα πρότυπα πληροφοριών του DNA! Μεταβιβάστηκε το σύνολο των πληροφοριών, χωρίς καμία από τις παρενέργειες ή δυσαρμονίες που προκύπτουν από τις τεχνικές της κλασικής γενετικής μηχανικής στο DNA.

Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε έναν παγκόσμιο ρεφορμισμό της κοινωνίας και της κουλτούρας! Όλα αυτά μπορούν να γίνουν με την απλή εφαρμογή δονήσεων και τη χρήση της γλώσσας. Τα παραπάνω πειράματα δείχνουν την τεράστια δύναμη της Κυματο-γενετικής, η οποία προφανώς έχει μεγαλύτερη επίδραση στη διαμόρφωση των οργανισμών από τις βιοχημικές διεργασίες των αλκαλικών αλληλουχιών στο DNA.

Για χρόνια, από την αρχαιότητα, οι πνευματικοί δάσκαλοι γνωρίζουν και διδάσκουν πως το σώμα μας προγραμματίζεται από τη γλώσσα, τις λέξεις και τη σκέψη. Αυτό έχει πλέον αποδειχθεί και εξηγηθεί επιστημονικά. 

Φυσικά η συχνότητα στην οποία εκτίθεται το σώμα πρέπει να είναι σωστή για να υπάρξει η προσδοκώμενη επιτυχία. Ο καθένας μεμονωμένα πρέπει να εξασκήσει με ωριμότητα τις εσωτερικές διαδικασίες ώστε να δημιουργηθεί μια συνειδητή επικοινωνία με το DNA. 

Οι Ρώσοι ερευνητές εργάζονται πάνω σε μια μέθοδο που δεν επηρεάζεται από αυτούς τους παράγοντες, αλλά θα λειτουργεί πάντα, εφόσον κάποιος χρησιμοποιεί τη σωστή συχνότητα.

Όσο υψηλότερη επίγνωση έχει ένα άτομο, τόσο μικρότερη είναι η ανάγκη για να χρησιμοποιήσει κάποια βοηθητική συσκευή. Κάποιος μπορεί να επιτύχει αυτά τα αποτελέσματα μόνος του, και η επιστήμη τελικά θα σταματήσει να ασκεί αρνητική κριτική σε τέτοιες ιδέες και θα επιβεβαιώσει τέτοια αποτελέσματα.

Οι Ρώσοι επιστήμονες επίσης, ανακάλυψαν ότι το DNA μπορεί να προκαλέσει παραμορφωτικές διατάξεις στο κενό, δημιουργώντας έτσι μαγνητισμένες σκουληκότρυπες! 

Αυτές οι σκουληκότρυπες είναι τα ισοδύναμα σε μικρή κλίμακα των ''Γεφύρων Einstein-Rosen'', που υπάρχουν στην περιοχή των μαύρων οπών (είναι ό,τι μένει μετά την κατάρρευση ενός άστρου). 

Αυτές οι σκουληκότρυπες είναι σήραγγες που συνδέουν διαφορετικές περιοχές του σύμπαντος, μέσω των οποίων μπορούν να σταλθούν και να μεταδοθούν πληροφορίες έξω από το χώρο και το χρόνο. 

Το DNA έλκει αυτά τα bits των πληροφοριών και τα διαβιβάζει στην συνείδησή μας. Αυτή η διαδικασία της υπερ-επικοινωνίας είναι πιο αποτελεσματική σε κατάσταση χαλάρωσης. Το άγχος, οι ανησυχίες, οι στενοχώριες και η υπερκινητική διάνοια αποτρέπουν την επιτυχή υπερ-επικοινωνία ή διαστρεβλώνουν και παραποιούν τις πληροφορίες που μεταβιβάζονται.
Μετάφραση και Επιμέλεια Κειμένου : 

Κι έτσι έμαθα να μην περιμένω τίποτα από τους ανθρώπους...!!!

Μεγαλώνοντας, έχω μάθει να λέω "ευχαριστώ" όταν μου δίνουν και "παρακαλώ" για να ζητήσω κάτι. Ξέρω πώς δε θα πάρω πάντα αυτά που ζητώ ούτε αυτά που μου αναλογούν, όμως, ποτέ δε θα παίξω βρώμικο παίχνιδι για να τα κερδίσω. Στη ζωή έμαθα ότι κάποιες φορές χάνουμε. Στη συνέχεια έμαθα ότι χάνουμε μόνο αυτά που δεν αξίζουν. Γιατί αυτά κάνουν τόπο για κάτι καλύτερο. 

Όπως έδινα και έδινα, λοιπόν, στους ανθρώπους στις σχέσεις μου, στις φιλίες μου και στην εργασία μου, έτσι έμαθα να ζητάω και ευγενικά κάποια πράγματα. Για την επιβίωση και την ευτυχία μου. Κάποια από αυτά θα έπρεπε να τα είχα πάρει χωρίς να τα ζητήσω καν. 

Κάποια πράγματα για μένα ήταν αυτονόητα. Και όπως τα έδινα, έτσι τα περίμενα πίσω. Όμως, κατάλαβα ότι αυτό δεν ισχύει πάντα γιατί δεν είναι όλοι εγώ και δεν έχουν μεγαλώσει όλοι με τον ίδιο τρόπο και το ίδιο σκεπτικό. Κάποιοι σκέφτονται μόνο τον εαυτό τους, κάποιοι ζηλεύουν, άλλοι σε βλέπουν ως απειλή και οι περισσότεροι έχουν τα δικά τους ψυχολογικά για να μπορούν ν' ανοίξουν τ' αυτιά τους και το μυαλό τους για ν' ακούσουν. 

Για μένα η ομαδική δουλειά και σκέψη, ο αλτρουισμός, είναι δεδομένα σε μία εργασία. Η αγάπη, κατανόηση και ελευθερία σε μία σχέση επίσης. Η στήριξη και συμπαράσταση στους φίλους το ίδιο. Η βοήθεια στους πιο αδύναμους, ο σεβασμός προς το περιβάλλον τα ζώα απαραίτητα. 

Αλλιώς γιατί να λεγόμαστε άνθρωποι, γιατί να έχουμε δικαίωμα να κατοικούμε σ' αυτό τον όμορφο πλανήτη που γοργά καταστρέφουμε. Και αναφέρω μόνο μερικά. Αυτά που θεωρώ πολύ δεδομένα, κάτι σαν άγραφοι κανόνες. Που αν τους εφαρμόζαμε όλοι θα ήταν αυτός ο κόσμος πολύ καλύτερος. 

Όμως, το να περιμένουμε να δρουν όλοι όπως θα δρούσαμε εμείς είναι μία προσδοκία που απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Έτσι, κι εγώ σταμάτησα να ζητώ από τους ανθρώπους. Κουράστηκα. 

Κουράστηκα να ζητώ τα δεδομένα και να παίρνω το ελάχιστο αυτών που δίνω από τον εαυτό μου. Η αδιαφορία είναι η σωστή στάση. Γιατί να θέλουμε ανθρώπους στη ζωή μας που δεν είναι πρόθυμοι να δώσουν; Μπορούμε σίγουρα να ζήσουμε και χωρίς αυτούς, και μάλιστα πολύ καλύτερα. Γιατί να μας συμπαθούν όλοι και να τους συμπαθούμε όλους; Είναι αδύνατον. 

Ας μην απορούμε λοιπόν που οι άνθρωποι πολλές φορές δεν είναι πρόθυμοι να δώσουν. Ας μην το παίρνουμε προσωπικά. Έτσι έμαθαν να ζουν στον μικρόκοσμό τους και μέσα στη μιζέρια τους. Για να μπορείς να προσφέρεις πρέπει πρώτα να έχεις. Πρέπει να νιώθεις γεμάτος και ευτυχισμένος. Οι περισσότεροι είναι κενοί. Βουτηγμένοι σε μία συνηθεία που μισούν, ανίκανοι και φοβισμένοι ν' αλλάξουν τη ζωή τους. 

Όσοι μας δώσουν θα πάρουν τα δεκαπλάσια. Και όταν δίνουμε πρώτοι ας το κάνουμε συνειδητά, γνωρίζοντας ότι ίσως να μην πάρουμε ποτέ τίποτα πίσω. 
Πώς Σχεδιάζεται ο Εθισμός στα Παιχνίδια Από τους Developers...!!!

Υπάρχουν πάρα πολλές μελέτες που δείχνουν ότι εκατομμύρια χρήστες των υπολογιστών και των κινητών, ξοδεύουν τον περισσότερο χρόνο τους παίζοντας παιχνίδια. Η βιομηχανία του gaming αποσκοπεί στα κέρδη, ανάγοντας την παθολογική εξάρτηση σε επιστήμη. Δείτε πώς σχεδιάζεται ο εθισμός στα παιχνίδια από τους σχεδιαστές, και πώς μπορεί να προκαλέσει κατάθλιψη και κοινωνική φοβία.

Πώς έγινε επιστήμη ο εθισμός στα παιχνίδια 
Η βιομηχανία των παιχνιδιών είναι μία από τις πιο κερδοφόρες στον πλανήτη. Ως εκ τούτου, όσοι ασχολούνται και εμπλέκονται με τον σχεδιασμό των games, είναι φυσικό να αποσκοπούν αποκλειστικά και μόνο στο κέρδος.

Όπως συμβαίνει με όλες τις βιομηχανίες, υπάρχουν ανησυχίες ότι η αναζήτηση αυτών των κερδών γίνεται μέσα από ανεύθυνη και επικίνδυνη τακτική.

Σε εκείνο που επενδύουν περισσότερο οι εμπλεκόμενοι στον σχεδιασμό παιχνιδιών, είναι ότι στη σημερινή εποχή των καινοτομιών όλοι μας έχουμε υπολογιστή, ενδεχομένως και κάποια κονσόλα παιχνιδιών, και βεβαίως smartphone ή tablet.

Ας δούμε λοιπόν ποιες είναι αυτές οι συνταγές που χρησιμοποιούν οι σχεδιαστές, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ο εθισμός στα παιχνίδια.

Σχεδιάζουν παιχνίδια χωρίς τέλος 
Πρόκειται για ένα από τα βασικότερα συστατικά του εθισμού, και είναι το κεντρικότερο χαρακτηριστικό των παιχνιδιών ρόλων (MMORPG). Τελευταία μάλιστα έχει αρχίσει και γίνεται βασικό χαρακτηριστικό και στα υπόλοιπα είδη παιχνιδιών.

Σε αυτήν την περίπτωση ο παίκτης δεν ανησυχεί ότι κάποια στιγμή θα έρθει το "Game Over", και ότι δεν θα υπάρχει τίποτα άλλο για να ανακαλύψει.

Αντιθέτως, γνωρίζοντας ότι υπάρχει πεδίον δόξης λαμπρόν, εισέρχεται εν αγνοία του στα πρώτα στάδια του εθισμού.

Τροφοδοτούν την ανάγκη δημιουργίας κοινωνικών συνδέσεων 
Ενώ στο παρελθόν τα παιχνίδια θεωρούνταν ως μοναχική δραστηριότητα, το σημερινό gaming ενθαρρύνει με πολλούς τρόπους την κοινωνική αλληλεπίδραση μεταξύ των παικτών.

Αυτό προκαλεί την ψευδαίσθηση και ικανοποίηση ότι μαζί με το παιχνίδι, αυξάνονται και οι γνωριμίες, απομακρύνοντας ακόμα περισσότερο τον χρήστη από τις σχέσεις του πραγματικού κόσμου.

Ορίζουν ανταμοιβές ικανότητας εντός του gaming (leveling system) 
Κατά την εκκίνηση ενός νέου παιχνιδιού, ο χαρακτήρας ενός παίκτη ξεκινά με τα πολύ βασικά χαρακτηριστικά, όσον αφορά την εμπειρία, τη νοημοσύνη, και το θάρρος.

Στην πορεία ο παίκτης ανακαλύπτει ότι ανεβαίνει εύκολα τα επίπεδα, αποκτώντας την αίσθηση ότι έχει τις απαιτούμενες ικανότητες για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Αυτή η αίσθηση αυτοδυναμίας και προσαρμογής τον ωθεί ακόμη περισσότερο στο gaming.

Ωστόσο, το κάθε διαδοχικό επίπεδο θα αρχίσει να παίρνει πολύ περισσότερο χρόνο σε σχέση με το προηγούμενο. Μπορεί να είναι εβδομάδες έως και μήνες, βάζοντας ήδη τον χρήστη σε μία πορεία εξάρτησης.

Λόγω της μεγάλης επένδυσης σε μήνες που απαιτείται για να αναπτυχθεί ο χαρακτήρας, καθιστά αδύνατη την όποια επιθυμία είχε ο χρήστης για να αφήσει το game.

Εκδίδουν τακτικά αναβαθμίσεις ή πακέτα επέκτασης 
Σε συνέχεια των προηγούμενων, οι σχεδιαστές γνωρίζουν πολύ καλά πότε θα αρχίσουν να βαριούνται οι παίκτες. Αυτό συμβαίνει όταν ολοκληρωθεί η πολύμηνη και σταδιακή ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στο παιχνίδι.

Για αυτόν τον λόγο έχουν πάντα προγραμματισμένες ανανεώσεις και επεκτάσεις του παιχνιδιού. Προσθέτουν επιμελώς νέους τομείς για εξερεύνηση και νέα επίπεδα ικανοτήτων, καθιστώντας την ανανέωση ως μάννα εξ ουρανού, και ενισχύοντας περαιτέρω την εξάρτηση του παίκτη.

Ενθαρρύνουν τη συνεργασία με άλλους gamers (multiplayer) 
Οι σχεδιαστές δημιουργούν μέσα στο παιχνίδι συνθήκες για online gaming με πολλούς παίκτες ταυτόχρονα.

Το γεγονός ότι δύο χρήστες σε αντίθετες πλευρές του κόσμου μπορούν να αλληλεπιδρούν και να ενώνονται σε μια κοινή αναζήτηση, προσθέτει ενθουσιασμό, που είναι μια από τις βασικότερες αιτίες για να ξεκινήσει ο εθισμός στα παιχνίδια.

Βυθίζουν τον παίκτη σε έναν πλήρως εικονικό κόσμο 
Οι σχεδιαστές επιτρέπουν στον χρήστη να δημιουργήσει τον χαρακτήρα που επιθυμεί, ενδεχομένως αυτόν που ονειρεύεται και αυτόν που έχει ως είδωλο.

Ο παίκτης μέσα από το game μπορεί να αναπτύξει μία καριέρα, και να πετύχει πράγματα που ήταν αδύνατο να τα κάνει στον πραγματικό κόσμο.

Η απόδραση από την πραγματικότητα σε ένα ψηφιακό σύμπαν, όπου οι παίκτες μπορούν να αναλάβουν οποιαδήποτε ταυτότητα επιθυμούν, προκαλεί παθολογική εξάρτηση σε εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες.

Καλλιεργούν συνθήκες κινδύνου σε "ακίνδυνο" περιβάλλον 
Στο gaming ο παίκτης με περισσή ευκολία μπορεί καταστρέψει ένα ολόκληρο στρατόπεδο, ή να εξοντώσει μόνος του ένα τάγμα από πάνοπλους και αδίστακτους δολοφόνους.

Η έκρηξη της αδρεναλίνης και η καλλιέργεια του απόλυτου κινδύνου διαμέσου χαρακτήρων, που γίνεται εκ του ασφαλούς και σε ακίνδυνο περιβάλλον, όπως για παράδειγμα ο υπολογιστής στο σπίτι, θεωρείται από τους βασικότερος λόγους για τον εθισμό στα παιχνίδια.

Δημιουργούν ισχυρά συναισθήματα στους χρήστες 
Οι σχεδιαστές δίνουν τη δυνατότητα στους παίκτες να βιώσουν πολέμους, προδοσία, φιλία, ρομαντισμό, αγάπη, μίσος, και πολλά ακόμη.

Αυτό προκαλεί δέσιμο του χρήστη με το παιχνίδι, ιδίως όταν πρόκειται για θετικά συναισθήματα που δεν τα βιώνει έντονα στον πραγματικό κόσμο.

Τα συμπτώματα που προκαλεί ο εθισμός στα παιχνίδια 
Όπως και με κάθε άλλη εξάρτηση, ο εθισμός στα παιχνίδια έχει προειδοποιητικά σημάδια. Τις περισσότερες φορές τα συμπτώματα είναι δύσκολο να αναγνωριστούν από την αρχή.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πώς μπορούμε να αναγνωρίσουμε αν κάποιος είναι gamer με παθολογική εξάρτηση. Τα συμπτώματα διαχωρίζονται σε τρεις βασικές κατηγορίες.

Ψυχολογικά συμπτώματα :

· Μειωμένο ενδιαφέρον για το σχολείο στις μικρότερες ηλικίες

· Απώλεια ενδιαφέροντος για προηγούμενες δραστηριότητες

· Δικαιολογεί την υπερβολική χρήση με ρήσεις "Άλλοι παίζουν περισσότερο από εμένα"

· Υπερβολική απογοήτευση ή ανησυχία όταν δεν υπάρχει ίντερνετ

· Παραμορφωμένη αντίληψη του χρόνου

· Δυσκολία σε αποχή από παιχνίδια για περισσότερο από μερικές ημέρες

· Όταν δεν παίζει, συζητά το παιχνίδι σε online φόρουμ

· Τρώει ενώ παίζει ή παρακάμπτει τα γεύματα

Φυσικά συμπτώματα :

· Δυσκολίες ύπνου ή σημαντικές αλλαγές στις ώρες ύπνου

· Μειωμένη προσωπική υγιεινή

· Κακές ή ακανόνιστες διατροφικές συνήθειες

· Πονοκέφαλοι

· Ξηρά ή κόκκινα μάτια

· Πόνοι στα δάχτυλα, στον λαιμό, ή στην πλάτη

· Κακή σωματική υγεία ή αύξηση βάρους

Συμπτώματα συμπεριφοράς :

· Ψέματα για το πόσο χρόνο ξοδεύει στο παιχνίδι

· Επιθετικότητα σε όσους τον εμποδίζουν να παίξει

· Ανησυχία ή / και ευερεθιστότητα όταν δεν είναι σε θέση να παίξει

· Μείωση κοινωνικών υποχρεώσεων ώστε να μπορεί να συνεχίσει το παιχνίδι

· Λιγότερος χρόνος με την οικογένεια και τους φίλους

· Απώλεια φίλων

· Κατηγορεί όσους γκρινιάζουν γιατί του προκαλούν την επιθυμία να αποδράσει με gaming

· Μειωμένο ενδιαφέρον για σεξ

Πώς αντιμετωπίζεται ο εθισμός στα παιχνίδια 
Η αποκατάσταση δεν είναι πάντα εύκολη, αλλά είναι εφικτή. Ο εθισμός στα παιχνίδια μπορεί να γίνει εξίσου επικίνδυνος όπως οποιαδήποτε άλλη παθολογική εξάρτηση, και πρέπει να αντιμετωπίζεται ως τέτοια.

Δεδομένου ότι οι υπολογιστές και τα κινητά είναι πανταχού παρόντα, η πίεση για πλήρη αποφυγή των ηλεκτρονικών συσκευών δεν πρόκειται να αποδώσει.

Αυτό που πραγματικά πρέπει να κάνει το εξαρτημένο άτομο είναι να μάθει να περιορίζει το χρόνο του παιχνιδιού σε μια συγκεκριμένη διάρκεια ανά ημέρα, έτσι ώστε οι υπόλοιπες ώρες της ημέρας να μπορούν να χρησιμοποιηθούν για άλλες δραστηριότητες.

Αν πρόκειται για νεαρό μέλος της οικογένειάς μας, είναι φυσικό να μην μπορεί να διαχειριστεί μόνος του αυτόν τον εθισμό. Απαιτείται η ενεργή συμπαράσταση των γονέων που πρέπει να καταφύγουν σε εξειδικευμένο θεραπευτή.

Σε αυτή την περίπτωση το εξαρτημένο νεαρό άτομο θα υποβληθεί σε μία σειρά από θεραπείες, για να αλλάξει τις συμπεριφορές και την αντίληψη που έχει για το παιχνίδι. Σε προχωρημένα στάδια εθισμού ενδέχεται να απαιτηθεί και φαρμακευτική αγωγή.

Τι πρέπει να κάνουν οι γονείς 
· Να ενημερώνουν τα παιδιά από μικρή ηλικία για το φαινόμενο του εθισμού των παιχνιδιών.

· Πρέπει να τους δώσουν να καταλάβουν ότι η χρήση του υπολογιστή και των παιχνιδομηχανών πρέπει να γίνεται με μέτρο και να μην παραμελούν τις υπόλοιπες δραστηριότητες.

· Να τοποθετούν τις συσκευές παιχνιδιών και τα PC σε κοινόχρηστο χώρο, για να υπάρχει έλεγχος και όχι δυνατότητα απομόνωσης των παιδιών και εφήβων.

· Δεν πρέπει να αντιμετωπίζουν τις παιχνιδομηχανές ως ένα μέσο που θα τους βοηθήσει να κρατάνε τα παιδιά απασχολημένα για να μη τους ενοχλούν.

· Πρέπει να σκεφτούν και τη δική τους διαδικτυακή συμπεριφορά σε PC και κινητό, καθώς αποτελούν τα κατεξοχήν πρότυπα για τα παιδιά και τους εφήβους.

· Να μην τους απαγορεύουν εντελώς την πρόσβαση στον υπολογιστή του σπιτιού, επειδή, αν δεν μπορούν να το χρησιμοποιήσουν στο σπίτι, θα το κάνουν οπουδήποτε αλλού.

Τα πιο εθιστικά παιχνίδια της δεκαετίας 
Βάσει της διασταυρωμένης και εκτεταμένης έρευνας που κάναμε, παραθέτουμε την λίστα με τα πιο εθιστικά παιχνίδια της δεκαετίας. Η σειρά που εμφανίζονται είναι τυχαία.

· Call of Duty

· Grand Theft Auto V

· World of Warcraft

· Minecraft

· Hitman

· The Elder Scrolls V: Skyrim

· Candy Crush Saga

· Trials Evolution

· Fallout 4

· Witcher 3

· Game Of War

· Civilization V

· Rocket League

· Overwatch

· FarmVille

· Destiny

· Dark Souls

· Second Life

· Eve Online

· Everquest

· Thumper

· Nioh

· Titanfall 2

Είναι υπαρκτός ο εθισμός στα παιχνίδια? 
Παρά το γεγονός ότι η τεχνολογία μας έφερε πιο κοντά, είναι πολλοί εκείνοι που πιστεύουν ότι ταυτόχρονα μας έχει απομακρύνει.

Ο εθισμός στα παιχνίδια θεωρείται ως ο βασικότερος παράγοντας της αποξένωσης στους νέους ανθρώπους, και αποτελεί πλέον πραγματικό πρόβλημα για πολλούς.

Αν σας γεννήθηκαν απορίες ή θέλετε να μοιραστείτε την γνώμη σας σχετικά με το θέμα, γράψτε μας στα σχόλια.
About Άκης Τίγκας 
Ο Άκης Τίγκας είναι πρώην παραγωγός και διοργανωτής tech-house μουσικών δρώμενων με τον τίτλο Sunrise Zone.
Γνωστότερη παραγωγή η παρθενική εμφάνιση των Prodigy στην Ελλάδα των 90’s. Απέδρασε επιτυχώς από το ολοκαύτωμα στην Rave κουλτούρα, την οποία ενίοτε αναπολεί.Νυν οπαδός τεχνολογίας και της εικονικής πραγματικότητας, καθότι η πραγματική εικόνα στην πρωτεύουσα έχει αρχίσει να κουράζει.

Το «σπίτι-δουλειά» μας γερνάει πριν την ώρα μας...!!!


Από μικρή βαριόμουν μέχρι αηδίας οτιδήποτε συμβατικό. Ακόμη και την ίδια τη ζωή, αν κατέληγε να ταυτιστεί με μια ακόμη σύμβαση. Ίσως όλα να ‘ναι συμβάσεις, αναπόφευκτα τελικά, ποιος ξέρει. Ίσως όχι. Το point μου όμως είναι ότι όπως και να ‘χει, ό,τι κι αν ισχύει, ακόμη κι αν μιλάμε για συμβάσεις κάθε είδους, ας τις γουστάρουμε τουλάχιστον τις άτιμες, ποιος μας εμποδίζει στο κάτω-κάτω; 

Γι’ αυτό κι όσο οι άλλοι γύρω μου επέμεναν να ενηλικιώνονται, να μεγαλώνουν, να ωριμάζουν και να μεταλλάσσονται, καθοδηγούμενοι από μια «φυσική εξέλιξη» των πραγμάτων που ποτέ δεν κατάλαβα ούτε ενστερνίστηκα αν με ρωτήσεις, εγώ έμοιαζα ν’ ακολουθώ την αντίθετη κατεύθυνση. 

Αυτό το flat επαναλαμβανόμενο μοτίβο του «σπουδάζω, πιάνω δουλειά, παντρεύομαι, κάνω κι ένα-δυο κουτσούβελα», χάνοντας τη δική μου ταυτότητα κάπου στη διαδρομή, ποτέ δε μου ‘κατσε καλά και το αποποιήθηκα από νωρίς. Για όσους το επιλέγουν με γεια τους, με χαρά τους. 

Για όσους τη βρίσκουν μ’ αυτό κι εγώ μαζί τους και μπράβο τους. Στόχος μου είναι, παρ’ όλα αυτά, μια ζωή όσο γίνεται πιο γεμάτη. Γεμάτη εμπειρίες και περιπέτειες, γεμάτη ανθρώπους και συναισθήματα κι όλα στο κόκκινο, γιατί μόνο έτσι νιώθω ζωντανή. Για τον εαυτό μου αποφάσισα κάποτε ότι καλώς ή κακώς δε θέλω και δεν μπορώ να συνδυάσω μια συνηθισμένη πορεία μ’ όλα τα παραπάνω. 

Ακόμη κι αν εγώ κατέληξα έτσι επειδή είμαι των άκρων εκ φύσεως, δε σημαίνει ότι είναι υγιές ένας άνθρωπος που δε λειτουργεί όπως εγώ να παραιτείται από τις προσωπικές επιθυμίες του, θάβοντας το παρόν και το μέλλον του κάτω από υποχρεώσεις, είτε εργασιακές είτε οικογενειακές. 

Όταν εγκλωβίζεσαι σε μια μίζερη καθημερινότητα που θυμίζει μέρα της μαρμότας δίχως εναλλαγές, ακόμη κι αν απαρτίζεται από ανθρώπους που αγαπάς κι έχεις επιλέξει να μοιραστείς μαζί τους τη ζωή σου - είτε πρόκειται για το σύντροφό σου σκέτο είτε για ένα ολόκληρο πακέτο με παιδιά, σκυλιά και γατιά μ’ αυτόν επικεφαλής - δεν μπορεί παρά να χαθείς κάπου στην πορεία και να μπουχτίσεις. 

Αν ο χρόνος ή οι αντοχές σου φτάνουν μόνο για να πραγματοποιείς τη συναρπαστική διαδρομή «δουλειά-σπίτι-σπίτι-δουλειά» κάθε μέρα, τότε θαρρώ πως ήρθε η ώρα να το πάρεις λίγο αλλιώς το όλο θέμα. Δεν έχω πρόθεση να το παίξω ξερόλας, ούτε να δώσω μαθήματα ζωής σε κανέναν. 

Ο καθένας μας είναι υπεύθυνος για τις επιλογές και τις πράξεις του, απ’ την αρχή ως το τέλος κι ίσως όλα όσα λέω ή θα πω από κάποιους να θεωρηθούν πολυτέλειες. Όμως με μια γρήγορη ματιά γύρω μου, στους συνομήλικούς μου που ‘χουν αρχίσει να μου φαίνονται ξένοι εδώ και καιρό, παρατηρώ πως ο άνθρωπος φθείρεται και γερνάει όταν τραβάει τον δρόμο της επιβίωσης, ξεχνώντας τι πάει να πει ζωή. Φθείρεται και γερνάει πριν την ώρα του. 

Φθείρεται και γερνάει τόσο εξωτερικά, όσο κι εσωτερικά, πράγμα που ίσως είναι χειρότερο, πιο τρομακτικό και πιο θλιβερό. 

Γιατί όταν καταλήγει κανείς να ζει για να δουλεύει κι όχι το αντίστροφο, όταν καταλήγει να ταυτίζει την αγάπη για την οικογένειά του με θάψιμο των προσωπικών, ξεχωριστών επιθυμιών κι αναγκών του, όταν φτάνει στο σημείο να περιορίζεται κάπου ανάμεσα σε προϊσταμένους, συναδέλφους, πεθερικά και συμπεθέρια, καταλήγοντας όλα αυτά ν’ αποτελούν τα μοναδικά ερεθίσματά του, καθώς ο καιρός περνάει το πιθανότερο είναι πως κάποια μέρα θα νιώσει ανεξήγητα καταπιεσμένος, σ’ απροχώρητο ίσως βαθμό. 

Ο χρόνος κι ο χώρος που χρωστάμε στον ίδιο μας τον εαυτό είναι οι ανάσες τις ψυχικής μας ισορροπίας. Όσο περιορίζουμε τις ανάγκες μας τόσο περισσότερο ασφυκτιούμε υποσυνείδητα. Use it or lose it είχε πει κάποτε ένας καθηγητής μου αναφερόμενος στο μυαλό μας. 

Όμως, μεγαλώνοντας κατάλαβα πως αυτό ισχύει για πολλά άλλα πράγματα επίσης. Αν δεν εκμεταλλευτείς τις δυναμικές της ηλικίας σου όσο ακόμη τις έχεις, λογικό είναι να σ’ εγκαταλείψουν κι εκείνες από νωρίς. 

Πριν καν συνειδητοποιήσεις τι έχει συμβεί, θα σ’ αφήσουν σύξυλο, όταν θα ‘ρθει η ώρα που θα καταλάβεις ότι στα 35 σου έχεις αποκτήσει συνήθειες, αντοχές και διάθεση που θυμίζουν ήδη τους γονείς σου. 

Αν θέσεις στο περιθώριο την κοινωνική σου ζωή, πέφτοντας στην παγίδα του γνωστού «πού να τρέχω τώρα έτσι πτώμα μετά τη δουλειά» ή στο εξίσου πολυφορεμένο «έχω οικογένεια και παιδιά, δεν είμαστε για τέτοια», τότε θα σ’ αποβάλει κι ο κόσμος, αφήνοντάς σε στο περιθώριο να παρακολουθείς από μακριά όσους ακόμη τολμούν να ζουν και να διασκεδάζουν, έχοντας παρέες και διαφόρων ειδών ενδιαφέροντα. Τι σε κάνει όμως να πιστεύεις ότι είναι δευτερεύον το να ‘χεις δραστηριότητες, χόμπι και παρέες; 

Τι μας κρατάει σ’ εγρήγορση, αν όχι οι εναλλαγές παραστάσεων, η δράση, η ανταλλαγή απόψεων, η ανθρώπινη επαφή, η ενασχόληση με κάτι που αγαπάμε και μας γεμίζει και που μπορεί να γίνει όμορφα δημιουργικό, δίνοντας στο μυαλό μας διεξόδους γι’ ανανέωση; 

Ο άνθρωπος είναι ον πολύπλευρο. Αν δώσεις μια ευκαιρία στον εαυτό σου να υπάρξει και πέρα απ’ τις προβλεπόμενες υποχρεώσεις, θα δεις ότι η βελτιωμένη σου εκδοχή θα κάνει καλό και σ’ αυτούς που αγαπάς. Αν εσύ νιώθεις όμορφα, δεν μπορεί παρά η ζωντάνιά σου αυτή να μεταφερθεί και στο περιβάλλον σου. 

Αν εσύ τρέφεις όσες περισσότερες πλευρές τις προσωπικότητάς σου μπορείς, τόσο πιο ενδιαφέρων και ζωντανός θα φαντάζεις στα μάτια των δικών σου, κάνοντάς τους να χαίρονται για ‘σένα, μαζί σου. 

Δεν είναι εγωιστικό να θέλει κανείς προσωπικό χρόνο και ποικιλία στη ζωή του. Ο παραιτημένος άνθρωπος, ακόμη κι αν από συνήθεια πιστεύει πως όλα είναι εντάξει, μέσα του πάντα θα τρώγεται μέχρι που θα γίνει τελικά ένας γέρος ανεξαρτήτου ηλικίας. 
Έλλη Πράντζου – pillowfights.gr 

Νόμος της Έλξης : 6 τεχνικές του νόμου της έλξης...!!!

Η εκδήλωση της πρόθεσης είναι η διαδικασία που συνειδητά κάνει τις επιθυμίες και τις σκέψεις σας πραγματικότητα. Είναι μια ομάδα δράσεων οι οποίες συμπίπτουν με το νόμο της έλξης, προκειμένου να λειτουργήσει για σας, όχι ενάντια σε σας. Παρακάτω είναι ορισμένες κοινές τεχνικές που χρησιμοποιούνται για την εκδήλωση πρόθεσης. 

Τεχνικές Εκδήλωσης Πρόθεσης : 

1. 17 δευτερόλεπτα. Η πιο απλή , πιο συχνά χρησιμοποιούμενη τεχνική εκδήλωσης πρόθεσης : Σκεφτείτε μια σκέψη, και εστιάστε πάνω της , και να αισθάνεστε μια συγκίνηση. Γιατί 17 δευτερόλεπτα; Επειδή είναι το κατά προσέγγιση ποσό του χρόνου που χρειάζεται να σκεφτείτε μια σκέψη, και να εστιάσετε πάνω της , και να αισθάνεστε μια συγκίνηση, η οποία συμπληρώνει το έργο της και στέλνει δονητική ενέργεια στο σύμπαν. 

Το κλειδί για την αποστολή μιας δόνησης είναι το συναίσθημα. Η απλή σκέψη μιας σκέψης δεν την κάνει πραγματικότητα. Τα συναισθήματα που προκύπτουν από τις σκέψεις είναι πολύ πιο αποτελεσματικά . Να θυμάστε πάντα ότι το συναίσθημα είναι το τελικό αποτέλεσμα της δόνησης της ενέργειας που στείλατε . 

Έτσι, αν θέλετε να ξέρετε αν έχετε στείλει σωστά μια δόνηση ή προσευχή, να προσέχετε τα συναισθήματά σας. Εάν αισθάνεστε καλά, τότε έχετε εκτελέσει σωστά την τεχνική 17 δευτερόλεπτα. Εάν αισθάνεστε αδιαφορία, προσπαθήστε ξανά. Και ενώ 17 δευτερόλεπτα είναι το ελάχιστο ποσό του χρόνου που απαιτείται για να ξεκινήσει η διαδικασία της εκδήλωσης πρόθεσης, όσο μεγαλύτερη είναι η διάρκεια της συγκέντρωσης, τόσο το καλύτερο. 

2. Εκδήλωση Group. Η τεχνική του να πάρει μια ομάδα από δύο ή περισσότερα άτομα μαζί για να στείλει δονητική ενέργεια στο σύμπαν με σκοπό να εκδηλώσει ένα αποτέλεσμα. Η δύναμη της σκέψης των δύο είναι καλύτερη από τη δύναμη της σκέψης του ενός, και όσο περισσότερο τόσο το καλύτερο. 

Ομάδες προσευχής, συλλαλητήρια, καθώς και αθλητικές ομάδες που κάθονται μαζί για να απεικονίσουν αυτούς που κερδίζουν ένα παιχνίδι είναι ένα καλό παράδειγμα εκδήλωσης της ομάδας. Όταν μια ομάδα ανθρώπων εργάζονται από κοινού σε συνεργασία, η πιθανότητα επιτυχίας πολλαπλασιάζεται κάθετα . 

3. Η πέτρα της ευγνωμοσύνης. Μια μικρή πέτρα ή βότσαλο που κρατάτε στο χέρι σας, ενώ σκέφτεστε όλα τα πράγματα που είστε ευγνώμονες για στη ζωή σας. Χρησιμοποιώντας την πέτρα ευγνωμοσύνης ένας πολύ καλός τρόπος για να αρχίσετε την ημέρα σας , καθώς αυτό σας θέτει σε μια πορεία θετικών συναισθημάτων και θα σας βάλει σε μια καλή διάθεση. Όσο πιο ευτυχισμένες είναι οι σκέψεις σας, τόσο πιο ευτυχισμένοι είστε. 

Υπάρχουν μέρη που μπορείτε να αγοράσετε πέτρες ευγνωμοσύνης, αλλά εγώ προτείνω ιδιαίτερα να βρείτε μόνοι σας την πέτρα ευγνωμοσύνης . Η πέτρα ευγνωμοσύνης που χρησιμοποιώ αυτή τη στιγμή είναι μια μικρή , άσπρη, πέτρα που βρήκα ενώ ήμουν στην παραλία το καλοκαίρι. 

Ακόμα καλύτερα, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την πέτρα ευγνωμοσύνης ως βοηθητική για την τεχνική 17 δευτερόλεπτα. Παρόμοια με τη ρωμαϊκή πρακτική της προσευχής με κομποσκοίνια, με τη φυσική επαφή με το μικρό βότσαλο είναι πιο εύκολο να «αισθάνεστε » την προσευχή / η πρόθεσή σας. 

Είναι πολύ χρήσιμο να έχετε μια μικρή πέτρα ευγνωμοσύνης στην τσέπη σας ανά πάσα στιγμή, έτσι ώστε κάθε φορά που πρέπει να στείλετε μια πρόθεση, μπορείτε να νιώσετε την πέτρα στο χέρι σας. 

Χρησιμοποιώντας την πέτρα ευγνωμοσύνης υποσυνείδητα θα έρχεστε στην κατάσταση σας κάθε φορά που το χέρι σας έρχεται σε επαφή με την πέτρα , το μυαλό σας θα πρέπει να επικεντρωθεί στην αποστολή πρόθεσης. 

Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τεθεί σε  «λειτουργία ο νόμος της έλξης », και όσο πιο συχνά κάνετε την πρακτική, τόσο πιο αποτελεσματική θα γίνει στο να εκδηλώνει τις προθέσεις σας. 

4. Πίνακας οράματος. Ένα πολύ κοινή πρακτική του νόμου της έλξης που περιλαμβάνει τη σύνδεση εικόνων από ό, τι επιθυμείτε σε έναν πίνακα και τη διαμόρφωση του. ο πίνακας αυτός στη συνέχεια πρέπει να τοποθετηθεί στον τοίχο ή κάπου που μπορείτε να δείτε εύκολα και να σας θυμίζει τι είναι αυτό που θέλετε. 

Μπορείτε να συνδέσετε οτιδήποτε στο όραμά σας, συμπεριλαμβανομένων το αυτοκίνητο των ονείρων σας, το σπίτι των ονείρων, ή στοίβες των χρημάτων. Ακόμα και εικόνες από μια ευτυχισμένη οικογένεια . Οι δυνατότητες είναι ατελείωτες και δεν υπάρχουν κανόνες ή περιορισμοί ως προς το τι μπορείτε να βάλετε στον πίνακα σας. 

5. Δημιουργική Γραφή. Μια απλή αλλά αποτελεσματική τεχνική. Αν δεν σας αρέσει η ιδέα της δημιουργίας ενός πίνακα οράματος, απλά να πάρετε ένα κομμάτι χαρτί και στυλό και να αρχίσετε να γράφετε για το πώς θέλετε τη ζωή σας να είναι. Περιγράψτε την υγεία σας, πώς σας βλέπει κανείς, τη δουλειά σας (ή και καθόλου δουλειά), σύζυγος, σπίτι, αυτοκίνητο, κλπ. Μην κρατάτε τίποτα πίσω. 

Διαβάστε το δυνατά κάθε μέρα. Αν δεν ξέρετε από πού να αρχίσετε , ξεκινήστε με, «Η ζωή είναι τόσο υπέροχη , τώρα που …» και αρχίστε να περιγράφετε τα πράγματα σαν να τα έχετε ήδη. 

6. Σχέδιο. Με το να φαντάζεται κάτι, θα αυξήσετε την πιθανότητα να αποδώσει καρπούς. Κάνοντας πίνακες ή σκίτσα αυτού που επιθυμείτε φέρνετε τη φαντασία σας στη ζωή. Ένας μουσικός μοιράστηκε μαζί μας ένα μέτριο σκίτσο εκτέλεσης μπροστά από ένα ζωντανό ακροατήριο. Μέσα σε δύο εβδομάδες, η εικόνα ήταν πραγματική, . 

Δεν χρειάζεται να ξέρετε να ζωγραφίζετε για να χρησιμοποιήσει αυτήν την τεχνική. Ακόμα κι αν δεν μπορείτε να τραβήξετε μια ίσια γραμμή , μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε δημιουργικά αυτή την τεχνική για να σας δώσει πλεονέκτημα. Αυτές είναι οι πιο κοινές τεχνικές για να εκδηλώνετε τις προθέσεις και τις επιθυμίες σας. 

Δοκιμάστε τις και δείτε πως λειτουργούν καλύτερα για σας, και να θυμάστε ότι όσο πιο πολύ πρακτική κάνετε , τόσο πιο αποτελεσματικές θα γίνουν αυτές οι τεχνικές για σας.
onomostiselksisgr

«Οι 9 κανόνες στο… παιχνίδι της ζωής»....!!!!

Αν η ζωή είναι… παιχνίδι, γιατί να μην ξέρεις τους κανόνες του και πώς να το παίζεις; Αναρωτήθηκα πολλές φορές πώς… τελικά, παίζεται αυτό το παιχνίδι; Στα επαγγελματικά, στα πολιτικά, στα συναισθηματικά, σε όλα τα επίπεδα… Δεν ήταν αρκετές οι φορές που αισθάνθηκες πώς παίζεις σε ένα «στημένο» παιχνίδι; 

Κι άλλες τόσες, που «πλήρωσες», επειδή δεν ήξερες ή επειδή δεν ακολούθησες τους «κανόνες» του; Τελικά η ζωή είναι πολύ μικρή για να την πάρουμε στα σοβαρά, λένε, όμως καθώς προχωράει, τελικά το μεγάλο ερωτηματικό είναι… πώς παίζεται αυτό το παιχνίδι; Έψαξα, λοιπόν, κι ανακάλυψα για εσένα τους κανόνες του! 

H Cherie Carter – Scott, Ph.D., είναι ομιλήτρια, σύμβουλος και συγγραφέας. Κατάφερε να συγκεντρώσει τους κανόνες στο παιχνίδι της ζωής. Έχει γράψει τα βιβλία : «Αν η ζωή είναι παιχνίδι, αυτοί είναι οι κανόνες του» και «Αν η αγάπη είναι παιχνίδι, αυτοί είναι οι κανόνες του». 

Έχει εμφανιστεί σε εκατοντάδες ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά προγράμματα και ταξιδεύει σ` όλο τον κόσμο για ομιλίες και σεμινάρια. Διαβάζοντας τους κανόνες, θα ανακαλύψεις με έκπληξη πώς υποσυνείδητα ξέρεις αρκετούς… 

1ος : Θα έχεις σώµα. 
Μπορεί να το αγαπήσεις ή να το µισήσεις, αλλά θα είναι δικό σου για όλο το διάστηµα που θα ζήσεις στη γη. 

2ος : Θα πάρεις µαθήµατα. 
Έχεις αναλάβει να παρακολουθήσεις τη σχολή που λέγεται ζωή. Καθηµερινά, στο σχολείο αυτό θα έχεις την ευκαιρία να παίρνεις µαθήµατα. Μπορεί να σου αρέσουν ή µπορεί να τα θεωρήσεις ηλίθια και άχρηστα. 

3ος : Δεν υπάρχουν λάθη, παρά μόνο μαθήματα. 
Η ωρίμανση είναι μια διαδικασία δοκιμής και λάθους πειραματισμού. Τα «αποτυχημένα πειράματα» είναι μέρος της διαδικασίας, τόσο όσο και το πείραμα που τελικά «δουλεύει». Το µάθηµα επαναλαµβάνεται µέχρι να το µάθεις. Το µάθηµα θα σου παρουσιάζεται σε διαφορετικές µορφές, µέχρι να το αφοµοιώσεις. Μόλις το αφοµοιώσεις θα µπορέσεις να περάσεις στο επόµενο µάθηµα. 

4ος : Τα µαθήµατα δεν έχουν τέλος. 
Δεν υπάρχει µέρος της ζωής που να µη συµπεριλαµβάνει µαθήµατα. Αν είσαι ζωντανός έχεις µαθήµατα να πάρεις. 

5ος : Το «εκεί» δεν είναι καλύτερο από το «εδώ». 
Όταν το «εκεί» σου γίνει το «εδώ» σου, απλά εσύ θα αποκτήσεις ένα άλλο «εκεί» που πάλι θα σου φαίνεται καλύτερο από το «εδώ» που θα έχεις. 

6ος : Οι άλλοι, δεν είναι παρά µια δική σου αντανάκλαση. 
Δεν µπορείς να αγαπήσεις ή να µισήσεις κάτι από κάποιον άλλον άνθρωπο, εκτός κι αντανακλά πάνω σου κάτι που µισείς η αγαπάς στον ίδιο σου τον εαυτό. 

7ος : Αυτό που εσύ δηµιουργείς στη ζωή σου, εξαρτάται από σένα. 
Έχεις όλες τις προϋποθέσεις και τον εξοπλισµό που χρειάζεσαι. Το τι θα κάνεις µε αυτά εξαρτάται από σένα. 

8ος : Οι απαντήσεις που αναζητάς βρίσκονται µέσα σου. 
Οι απαντήσεις στα ερωτήµατα της ζωής βρίσκονται µέσα σου. Αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι να ακούσεις και να εµπιστευτείς. 

9ος : Όλα αυτά θα τα ξεχάσεις, µόλις ολοκληρώσεις αυτό το κείµενο.
Διαβάζοντας αυτούς τους κανόνες, λοιπόν, έβγαλα ένα συμπέρασμα… Όλα είναι ένα μάθημα ζωής! Στο υπέροχο και μοναδικό αυτό παιχνίδι, ένας είναι ο μεγάλος κανόνας : ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΝΟΝΕΣ. 

Ζήσε τη ζωή σου, όμως, πραγματικά !.. Μην επιβιώνεις απλώς, αλλά ΖΗΣΕ ΤΗ! Κι ας είσαι, πολλές φορές, ο χαμένος ή ο κερδισμένος σε αυτό το παιχνίδι… Αυτό εξιτάρει την καθημερινότητα σου και ανεβάζει την αδρεναλίνη στην ψυχή σου… Σημασία έχει να είσαι «παίκτης» και όχι «θεατής», να μην κοιτάς απλώς… 

Ναι, σκέφτηκα, διαβάζοντας τους κανόνες, τώρα κουνάω το κεφαλάκι μου και λέω στοχαστικά πόσο δίκιο έχουν. Και μέχρι το βράδυ, στην πρώτη «σφαλιάρα» – αναποδιά της ζωής, θα τους έχω ξεχάσει δια μαγείας… Έτσι είμαστε! 

Αλλά, στο βάθος του μυαλού και της καρδιάς μας, ξέρουμε πολύ καλά την αλήθεια… Ότι, δηλαδή, ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΤΙ ΝΙΩΘΕΙ KAI ZEI TH ZΩΗ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙ και ΟΧΙ όπως του λένε! Άλλωστε, ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ… 
styleland.gr 

Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017

Θαυματουργό το Δεντρολίβανο - Οι άγνωστες ενέργειες για τον άνθρωπο....!!!!!

Λόγω του υψηλού περιεχομένου του σε αιθέριο έλαιο, το δεντρολίβανο έχει πολλές επιδράσεις παρόμοιες με αυτές των άλλων φυτών της οικογένειας της μέντας. Το δεντρολίβανο όμως θεωρείται πιο διεγερτικό από τις άλλες μέντες. Το έλαιο του δεντρολίβανου περιέχει...

διάφορα ισχυρά αντιοξειδωτικά, τόσο ισχυρά που ένα εκχύλισμα του δεντρολίβανου διερευνάται για να χρησιμοποιηθεί ως φυσικό εναλλακτικό στα συνθετικά αντιοξειδωτικά που προστίθενται συχνά στα τρόφιμα ως συντηρητικά.

Ένα από τα κύρια αντιοξειδωτικά του δεντρολίβανου είναι το ροσμαρινικό οξύ. Μελέτες έχουν δείξει ότι αυτό το συστατικό μπορεί να μειώσει τις φλεγμονώδεις ανταποκρίσεις αλλάζοντας τις συγκεντρώσεις των φλεγμονωδών αγγελιοφόρων μορίων, όπως το λευκοτριένιο Β4, κάτι που κάνει το δεντρολίβανο δυνητικά χρήσιμο για ανθρώπους με φλεγμονώδεις παθήσεις, όπως τη ρευματοειδή αρθρίτιδα, καθώς και βρογχικό άσθμα και αθηροσκλήρωση.

Το δεντρολίβανο περιέχει επίσης συστατικά όπως φλαβονοειδή και πτητικό έλαιο που είναι χρήσιμα για τη διέγερση του ανοσοποιητικού συστήματος, την αύξηση της κυκλοφορίας και τη βελτίωση της πέψης. 

Το δεντρολίβανο έχει φανεί ότι αυξάνει την αιματική ροή στο κεφάλι και στον εγκέφαλο, βελτιώνοντας έτσι τη συγκέντρωση. Το πτητικό έλαιο, συμπεριλαμβανομένης της ευκαλυπτόλης (cineole), θεωρείται ότι έχει αντιβακτηριδιακή δράση και χαλαρώνει τους μαλακούς μύες στους πνεύμονες. Ένα συστατικό του δεντρολίβανου, η καρνοσόλη, εμποδίζει τη δημιουργία καρκίνου σε μελέτες σε ζώα.

Η χρησιμοποίηση δεντρολίβανου στα ψητά μπορεί να μπλοκάρει τις καρκινογόνες (HCAs) ενώσεις που μπορούν να σχηματιστούν, όταν μαγειρεύεται το κρέας σε υψηλές θερμοκρασίες. Οι ενώσεις ροσμαρινικό οξύ, καρνοσικό οξύ και η καρνοσόλη μπλοκάρουν και εμποδίζουν τα HCAs προτού να μπορέσουν να διαμορφωθούν κατά τη διάρκεια της θέρμανσης.
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Διώξτε τις Ρυτίδες μέσα σε 7 ημέρες....!!!!!

Σπιτική κρέμα για ανάπλαση του δέρματος και απαλλαγή από τις ρυτίδες μέσα σε 7 ημέρες 

Θέλετε να δείχνετε νεότεροι και χωρίς ρυτίδες; Αν ναι, μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας κρέμα. Αυτή η σπιτική συνταγή είναι ιδανική για την περιποίηση του δέρματος, διότι το ενυδατώνει, μειώνει ορατά τις ρυτίδες και επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης. Αποτελείται μόνο από φυσικά συστατικά και είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος. 

Θα παρατηρήσετε τα αποτελέσματα μέσα σε 7 ημέρες. Όσοι την έχουν ήδη δοκιμάσει και εξακολουθούν να τη χρησιμοποιούν έχουν μείνει έκπληκτοι από τα αποτελέσματα. Η συνταγή είναι πολύ απλή, γι’ αυτό μην διστάσετε να τη δοκιμάσετε! 

Συστατικά : 
– 1 κρόκος αυγού 

– 2 κουταλιές της σούπας αμυγδαλέλαιο 

– μισή κουταλιά της σούπας βιολογικό μέλι 

– 2 κουταλάκια του γλυκού βαζελίνη 

Τρόπος παρασκευής : 
Βάλτε τη βαζελίνη σε ένα μπολ και ανάψτε την κουζίνα. Λιώστε τη βαζελίνη στον ατμό για αρκετά λεπτά. Βγάλτε το μπολ και προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατέψτε το μείγμα μέχρι να γίνει ομοιογενές. Στη συνέχεια μεταφέρετε το μείγμα σε ένα δοχείο των 50 ml. 

Χρήση :
Απλώστε την κρέμα στο δέρμα σας με ήπιο μασάζ αφού προηγουμένως το έχετε πλύνει. Αφήστε τη να δράσει για 25-30 λεπτά πριν την αφαιρέσετε χρησιμοποιώντας βρεγμένο χαρτομάντιλο ή βαμβάκι εμποτισμένο σε μεταλλικό νερό. 

Σημείωση : 
Δεδομένου ότι η κρέμα χρειάζεται 1 ώρα για να απορροφηθεί από το δέρμα, βάλτε τη το βράδυ 2 ώρες πριν πάτε για ύπνο. Φυλάξτε την κρέμα στο ψυγείο. Όταν τελειώσει και αν μείνετε ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα, φτιάξτε άλλη μια δόση. Φροντίστε να μην παρασκευάσετε πολύ μεγάλη ποσότητα, διότι μπορεί να χαλάσει πριν προλάβετε να τη χρησιμοποιήσετε όλη.