Σάββατο, 10 Ιουνίου 2017

Άνοιγμα του τρίτου ματιού : Ισχυρές αρχαίες πρακτικές για την ενεργοποίηση της επίφυσης και την ανάπτυξη της συνείδησης.....!!!!!!

Η εξισορρόπηση και η ενεργοποίηση της επίφυσης αποτελεί θεμελιώδη πρακτική για την επέκταση της συνείδησης και την αποκατάσταση της υγείας και της ζωντάνιας του φυσικού σώματος.

Οι βασικές αρχές ενεργοποίησης της επίφυσης : 

Εξισορρόπηση του ενδοκρινικού συστήματος
Τόσο στη Κρανιοιερή εργασία όσο και στην Ταοϊστική πρακτική, το ενδοκρινικό σύστημα είναι μια κρίσιμη πύλη που ενώνει τη φυσική λειτουργία με την πνευματική εμπειρία. Το ενδοκρινικό σύστημα περιλαμβάνει τους ακόλουθους αδένες : την υπόφυση, την επίφυση, τον υποθάλαμο, τον θυρεοειδή, τον παραθυρεοειδή, τα επινεφρίδια, το πάγκρεας και τις ωοθήκες / όρχεις.

Αυτοί οι αδένες χρησιμοποιούν ορμόνες (και όχι ηλεκτρικές παρορμήσεις που χρησιμοποιούνται από το νευρικό σύστημα) για την πραγματοποίηση αλλαγών στο σώμα μας, τα συναισθήματα, τη γνώση και την ενέργεια. 

Οι ορμόνες είναι χημικοί αγγελιοφόροι που κυκλοφορούν στο σώμα μέσω της κυκλοφορίας του αίματος και συντονίζουν τις κρίσιμες λειτουργίες του σώματος. Αυξάνουν ή μειώνουν τα νευρικά ερεθίσματα και μπορούν επίσης να δρουν ως νευροδιαβιβαστές.

Ο υποθάλαμος, η υπόφυση και οι επίφυλοι αδένες διαδραματίζουν ιδιαίτερα σημαντικούς ρόλους στην πνευματική εμπειρία και θα εξερευνηθούν με μεγαλύτερη λεπτομέρεια στα τμήματα που ακολουθούν.

Η σχέση του υποθαλάμου / υπόφυσης
Με την πρόσβαση τόσο στο νευρικό όσο και στο ενδοκρινικό σύστημα, ο υποθάλαμος διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στη σύνδεση των δύο και στην ενεργοποίηση του επιγονιδιακού αδένα. Είναι επίσης συνδεδεμένος με το μεταιχμιακό σύστημα, ένα κέντρο για τα αισθήματα και τα συναισθήματά μας. 

Όταν συμπαρασύρεται με την υπόφυση, ο υποθάλαμος έχει ως εκ τούτου την ικανότητα να επηρεάζει τις περισσότερες από τις κύριες λειτουργίες συστημάτων και οργάνων στο σώμα καθώς και τα συναισθήματά μας. 

Ο υποθάλαμος και η υπόφυση ρυθμίζουν όλες τις βασικές διαδικασίες επιβίωσης, όπως η θερμοκρασία του σώματος, η πείνα, η δίψα, η κόπωση, η ανάπτυξη, ο ύπνος, το βάρος, η σεξουαλική λειτουργία, η ανακούφιση του πόνου, η αρτηριακή πίεση, οι κιρκαδικοί ρυθμοί και οι αντιδράσεις στρες όπως η «μάχη» ή η «πτήση».

Ο υποθάλαμος έχει περίπου το μέγεθος ενός αμυγδάλου και βρίσκεται ακριβώς πίσω από το οπτικό χίασμα. Εκκρίνει νευροορμόνες που επικοινωνούν με την υπόφυση, σηματοδοτώντας την απελευθέρωση ή αναστολή βασικών ορμονών της υπόφυσης, οι οποίες με τη σειρά τους εναρμονίζουν και ενεργοποιούν τη λειτουργία των επιθηλιακών αδένων.

Ο υποφυσιακός αδένας έχει δύο κύριους λοβούς, οι οποίοι είναι σαφώς διαφορετικοί εμβρυολογικά, ανατομικά και λειτουργικά. Συνολικά, η υπόφυση έχει περίπου το μέγεθος ενός μπιζελιού. Βρίσκεται κάτω από τον υποθάλαμο, που βρίσκεται στη σέλα του σφηνοειδούς οστού. 

Επειδή η υπόφυση περικλείεται από το σφηνοειδές οστό, είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη σε αποπροσανατολισμούς ή περιορισμούς στην κίνηση αυτού του οστού. Αν πιέζετε τη γλώσσα σας στην οροφή του στόματος σας, στο μαλακό ουρανίσκο, πιέζετε την κάτω πλευρά της υπόφυσης.

Ο υποθάλαμος επικοινωνεί με τον πρόσθιο λοβό της υπόφυσης μέσω αιμοφόρων αγγείων και συνδέεται άμεσα με τον οπίσθιο λοβό μέσω του μίσχου της υπόφυσης ή της χοάνης. 

Αν και ο αδένας της υπόφυσης συχνά αναφέρεται ως κύριος αδένας επειδή φαίνεται να ελέγχει το ενδοκρινικό σύστημα, ο υποθάλαμος διαδραματίζει έναν πιο κρίσιμο ρόλο σε αυτό το σύστημα από ό, τι είχε προηγουμένως θεωρηθεί. 

Ο υποθάλαμος λαμβάνει και ενσωματώνει πληροφορίες από το υπόλοιπο σώμα και στη συνέχεια εκκρίνει τις νευρορμόνες που απελευθερώνουν ή αναστέλλουν τις βασικές ορμόνες της υπόφυσης. Με τη σηματοδότηση και την καθοδήγηση της υπόφυσης, ο υποθάλαμος διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στο ενδοκρινικό σύστημα και είναι σημαντικός με μεγαλύτερη έννοια για την ενεργοποίηση της επιζωογονίας.

Λειτουργίες της υπόφυσης στη σωματική υγεία και την πνευματική αφύπνιση
Ο πρόσθιος λοβός της υπόφυσης εκκρίνει επτά βασικές ορμόνες που σχετίζονται με τη γαλουχία, την απελευθέρωση τεστοστερόνης και την παραγωγή φύλου, θυρεοειδούς και ανθρώπινων ορμονών ανάπτυξης. 

Ο οπίσθιος λοβός δεν παράγει ορμόνες, αλλά αποθηκεύει και απελευθερώνει δύο σημαντικές από τον εγκέφαλο: οξυτοκίνη και αγγειοπρεσίνη. 

Η οξυτοκίνη ενδυναμώνει τα μητρικά ένστικτα, συνδέει μεταξύ των συντρόφων, την εμπιστοσύνη και τη σεξουαλική ευχαρίστηση. Η βαζοπρεσίνη επηρεάζει τους κιρκάδιους ρυθμούς, την επαναπορρόφηση του νερού στην κυκλοφορία του αίματος και επίσης διεγείρει τα πατρικό προστατευτικό και φροντιστικό ένστικτο.

Η υπόφυση σχετίζεται με την ανάπτυξή μας και η υγεία της είναι επίσης σημαντική για την ενεργοποίηση της σπονδυλικής στήλης. Όταν αρχίζει να δονείται συγχρονισμένα με τον επίφυτο αδένα, εμπνέεται να αναπτυχθεί και να ανανεωθεί τόσο σωματικά όσο και πνευματικά.

Η Επίφυση
Η Επίφυση βρίσκεται στο κέντρο του εγκεφάλου, πίσω και πάνω από την υπόφυση. Επειδή η επίφυση «λούζεται» σε υψηλά φορτισμένο εγκεφαλονωτιαίο υγρό (CSF) και έχει περισσότερη ροή αίματος ανά κυβικό όγκο από οποιοδήποτε άλλο όργανο, μπορεί να είναι ο αδένας με την υψηλότερη συγκέντρωση ενέργειας στο σώμα. Εκτός από τις υψηλές συγκεντρώσεις του CSF και του αίματος, η επίφυση είναι επίσης η κυρίαρχη πηγή της μελατονίνης του σώματος.

Η μελατονίνη και η Επίφυση
Η μελατονίνη είναι σημαντική για τις επιπτώσεις της στη διάθεσή μας, την ανοσοποιητική λειτουργία, τους κιρκαδικούς ρυθμούς, την ποιότητα και την ποσότητα του ύπνου μας. Η μελατονίνη είναι γνωστή ως παράγοντας κατά της γήρανσης και κατά του στρες επειδή καταστέλλει την κορτιζόλη και είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό.

Η παραγωγή μελατονίνης από την επίφυση ενεργοποιείται από το σκοτάδι και αναστέλλεται από το φως. Αφού απελευθερωθεί, η μελατονίνη κυκλοφορεί μέσω του εγκεφάλου, μέσω του CSF και εισέρχεται στα κοντινά αιμοφόρα αγγεία για διανομή στο υπόλοιπο σώμα. Όταν διαταραχθούν τα επίπεδα μελατονίνης, οι άνθρωποι μπορεί να βιώσουν μεταβολές της διάθεσης, κατάθλιψη και εποχιακές διαταραχές.

Σεροτονίνη και άλλη συνείδηση ​​που ενισχύει τα νευροχημικά που εκκρίνονται από την επίφυση :
Εκτός από την παραγωγή μελατονίνης, μια υγιής, ενεργοποιημένη επίφυση, μεταβολίζει επίσης και άλλα νευροχημικά που συντονίζουν φυσικές και συναισθηματικές διεργασίες σε κυτταρικό επίπεδο. 

Αυτά τα νευροχημικά, όπως η πινολίνη (pinoline) και η διμεθυλοτρυπταμίνη (DMT), λέγεται ότι συνδέουν το νου και το σώμα. Η επίφυση παίζει βασικό ρόλο στην παραγωγή αυτών των νευροχημικών, διότι έχει μία από τις υψηλότερες συγκεντρώσεις σεροτονίνης στο σώμα και η σεροτονίνη είναι ένας κρίσιμος πρόδρομος σε αυτά.

Πνευματικές πτυχές της επίφυσης 
Δεδομένου του σημαντικού ρόλου της, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ένας υγιής, ενεργοποιημένος κωνοειδής αδένας έχει συνδεθεί με την πνευματικότητα για χιλιετίες. Το σχήμα του πεύκου βρίσκεται στην τέχνη και τα τεχνουργήματα πολλών αρχαίων παραδόσεων, όπου συνδέεται με τη φώτιση και την αθανασία. 

Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι σεβάστηκαν αυτόν τον μικροσκοπικό αδένα και τον διατήρησαν χωριστά κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της μουμιοποίησης.

Με τις σπονδυλικές στήλες και τις σπείρες, το πεύκο απεικονίζει μια τέλεια ακολουθία Fibonacci που συμβολίζει την ανάπτυξη και την ενοποιητική δύναμη που στηρίζεται στη δημιουργία, ενσωματωμένη σε έναν ενεργοποιημένο επιγονικό αδένα.

Η επίφυση : κλειδί για το άνοιγμα του τρίτου ματιού
Οι πνευματικές παραδόσεις συσχετίζουν και ενεργοποιούν την επίφυση με το άνοιγμα του τρίτου ματιού της εσωτερικής όρασης, της διορατικότητας και της σοφίας. 

Η επιστημονική έρευνα αρχίζει να επικυρώνει τη σχέση μεταξύ της επιζωογονίας και του οράματος: η συγκριτική έρευνα της ανατομίας, της φυσιολογίας και της βιοχημείας της επίφυσης και του αμφιβληστροειδούς σε ένα ευρύ φάσμα ζωικών ειδών υποδεικνύει ότι τα δύο όργανα έχουν κοινές εξελικτικές και αναπτυξιακές διαδρομές. 

Τα σύγχρονα απολιθωμένα έμβια όπως το tuatara έχουν ένα φωτοευαίσθητο κωνικό μάτι με έναν υποτυπώδη φακό, τον κερατοειδή χιτώνα και τον αμφιβληστροειδή. Άλλα είδη, όπως οι βατράχοι, έχουν επίσης και εγκεφαλικούς οφθαλμούς. Στους ανθρώπους, τα κωνοειδή κύτταρα μοιάζουν με τα κύτταρα του αμφιβληστροειδούς στη σύνθεση και με την παρουσία πρωτεϊνών που δεν βρίσκονται αλλού στο σώμα.

Η μελατονίνη και τα πνεύματικά μόρια 
Όσον αφορά την πνευματική εμπειρία, η μελατονίνη ματαιώνει το σώμα και το μυαλό, επιτρέποντας την πρόσβαση στην υψηλότερη συνείδηση. 

Και οι δύο, πινολίνη και DMT, που εκκρίνονται από μια υγιή, ενεργοποιημένη επίφυση, είναι ψυχοδραστικές ουσίες που προκαλουν αλλαγές στην αντίληψη, τη διάθεση, τη συνείδηση, τη γνώση και τη συμπεριφορά. 

Η πινολίνη ενεργοποιεί τα οράματα και τις ονειρικές καταστάσεις που βρίσκονται στο συνειδητό μυαλό και έχει χρησιμοποιηθεί από τους αρχαίους Αιγυπτίους και τους Ζωροαστρίνους στις τελετουργίες τους. Βοηθά στην αναπαραγωγή του DNA και λέγεται ότι αντηχεί με τον παλμό της ζωής σε ~ 8 κύκλους ανά δευτερόλεπτο.

Το DMT παράγεται στην επίφυση κατά τη διάρκεια του βαθύ διαλογισμού και μερικών εξαιρετικά ασυνήθιστων συνθηκών: γέννησης, σεξουαλικής έκστασης, ακραίου σωματικού στρες και επιθανάτιων εμπειριών. 

Αλλάζει – επηρεάζει επίσης τη συνείδηση ​​των ονείρων όταν απελευθερώνεται στην κυκλοφορία του αίματος κατά τη διάρκεια της φάσης του ύπνου – Rapid Eye Movement. Το DMT συνδέει το σώμα και το πνεύμα λόγω της σχέσης του με τις οραματικές εμπειρίες και τις μη κανονικές καταστάσεις υπερβατικής συνείδησης. Ο Δρ Rick Strassman καλεί το DMT «Πνεύμα Μόριο».

Επίφυση και δονήσεις
Η ενεργοποιημένη επίφυση μπορεί επίσης να επηρεάσει την εμπειρία μας μέσω της δόνησης. Όπως είδαμε νωρίτερα με την καρδιά, οι ρυθμικές δονήσεις μπορούν να έχουν ισχυρή επίδραση στη γνώση, τα συναισθήματα και τη φυσική κατάσταση. 

Το γνωρίζουμε αυτό διαισθητικά και το βιώνουμε άμεσα όταν αισθανόμαστε τα αποτελέσματα που έχει η μουσική στη διάθεσή μας, στη μνήμη και στη φυσιολογία μας. 

Στις αρχές της δεκαετίας του ’80, ο Γάλλος μουσικός Fabien Maman διερεύνησε την επίδραση των ηχητικών δονήσεων στα κύτταρα. Διαπίστωσε ότι οι ήχοι μπορούν να καταστρέψουν τα καρκινικά κύτταρα και να αναζωογονήσουν τα υγιή. Σήμερα, είναι πολύ διαδεδομένο οι γονείς να παίζουν κλασική μουσική για να τονώσουν την ανάπτυξη του εγκεφάλου στα παιδιά τους πριν και μετά τη γέννηση.

Η παραμόρφωση του ρυθμού, που ονομάζεται επίσης συντονισμός, συμβαίνει όταν δύο μορφές κύματος αρχίζουν να ταλαντεύονται μαζί ακριβώς με τον ίδιο ρυθμό. Όταν ο υποθάλαμος και η υπόφυση συμπαρασύρονται με την παλμική δόνηση του επίφυτου αδένα, ολόκληρο το σύστημά μας μπορεί να στραφεί προς την αρμονία.

Οι Ταοϊστές πιστεύουν ότι ο Πολικός Αστέρας είναι η πηγή του αρχικού παλμού. Οι κραδασμοί από αυτό το αστέρι ήταν κρίσιμοι στην εξέλιξη των πρώτων μορφών ζωής στη Γη. Λέγεται ότι η ικανότητα της Γης να στηρίζει τη ζωή σχετίζεται με την κλίση του πλανήτη προς το Βόρειο Αστέρι (αντί να κατευθύνεται κατευθείαν προς τον ήλιο). 

Αυτός ο προσανατολισμός μεγιστοποιεί την κατοικήσιμη επιφάνεια και βελτιστοποιεί το περιβάλλον για τη ζωή των φυτών και των ζώων. Λόγω της ισχυρής δύναμης και της επιρροής του, πολλές ασκήσεις Qi Gong συνδέονται σκόπιμα με τον Πολικό Αστέρα. 

Σύμφωνα με τους Ταοϊστές, ο Πολικός Αστέρας εκπέμπει παλλόμενες δονήσεις οι οποίες επηρεάζουν και ενεργοποιούν την Επίφυση. Όταν η Επίφυση πάλλεται συγχρονισμένα με τον Πολικό Αστέρα, λαμβάνει κοσμικές πληροφορίες και τις μεταδίδει στον υποθάλαμο και την υπόφυση μέσω συντονισμού. 

Με τη σειρά τους, στέλνουν μηνύματα στην καρδιά που επικοινωνεί με το υπόλοιπο σώμα μέσω του ηλεκτρομαγνητικού παλμού του.

Τα μαγνητικά πεδία και η επίφυση
Εκτός από την ευαισθησία στο φως και τις δονήσεις, η επίφυση ενεργοποιείται εν μέρει λόγω της έκθεσης σε μαγνητικά πεδία. Μελέτες με πτηνά και άλλα ζώα καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η επίφυση «βλέπει» τα μαγνητικά πεδία και βοηθά το σώμα να προσανατολιστεί στον χώρο, ενεργώντας ως κέντρο πλοήγησης. 

Αυτή η μαγνητική απόκριση εξηγεί επίσης γιατί οι γεωμαγνητικές καταιγίδες και το περιβαλλοντικό άγχος μπορούν να επηρεάσουν την επίφυση, οδηγώντας σε προβλήματα με τους κιρκάδιους ρυθμούς και την έκκριση μελατονίνης.

Όπως είδαμε προηγουμένως, η καρδιά δημιουργεί ένα ισχυρό ηλεκτρομαγνητικό πεδίο που διαπερνά ολόκληρο το σώμα. Όταν η καρδιά ενεργοποιείται με τις υψηλές συχνότητες αγάπης και συμπόνιας, το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο ενισχύεται και επεκτείνεται. 

Η ευαισθησία της επίφυσης στην ηλεκτρομαγνητική ενέργεια την προκαλεί να δονείται και να ενεργοποιείται σε συνεννόηση με την καρδιά. Καθώς αυτά τα δύο όργανα συστέλλονται μαζί, η υψηλή τους δόνηση ανοίγει το τρίτο μάτι σε μεγαλύτερη έμπνευση, διαίσθηση και εσωτερική όραση. 

Λόγω της σχέσης της επίφυσης με τον προσανατολισμό και τους κιρκαδικούς ρυθμούς, η αντίληψή μας για το χώρο και το χρόνο συχνά μετατοπίζεται όταν η επίφυση βρίσκεται σε κατάσταση έντονης ανηψίας. 

Τέτοιες εμπειρίες έχουν αναφερθεί από τους διαλογιστές και τους επαγγελματίες του Chi Kung για χιλιετίες, και η έρευνα τώρα παρέχει εξηγήσεις για αυτά τα φαινόμενα.

Το Κρυστάλλινο Παλάτι (Crystal Palace)

Υποθαλάμος, υπόφυση και επιγονίδια
Στις ταοϊστικές πρακτικές, η περιοχή του εγκεφάλου που οριοθετείται από τους αδένες της επίφυσης, της υπόφυσης και του υποθαλάμου ονομάζεται το «Κρυστάλλινο Παλάτι». 

Το Κρυστάλλινο Παλάτι βρίσκεται ανάμεσα στο αριστερό και το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου και μεταξύ του πρόσθιου εγκεφάλου του λόγου και του οπίσθιου εγκεφάλου του ενστίκτου. Πολλές πρακτικές διαλογισμού αναφέρονται στο Κρυστάλλινο Παλάτι, αλλά μερικοί άνθρωποι δυσκολεύονται να το ανιχνεύσουν επειδή αυτές οι δομές είναι μέσα στο κρανίο και δεν μπορούν να αγγιχτούν άμεσα.

Ωστόσο, με μια μικρή πρακτική, είναι απλή η σύνδεση και η ενεργοποίηση αυτών των πνευματικών αδένων μέσω της συνειδητοποίησης και της πρόθεσης μας. 

Η θέση του επιζωογόνου αδένα περιγράφεται συχνά ως το κέντρο της κεφαλής -είναι στο επίπεδο των φρυδιών, πάνω και πίσω από την υπόφυση και τον υποθάλαμο. 

Πίσω από τα μάτια, τα οπτικά νεύρα διασχίζουν το οπτικό chiasm. Κάτω από την οπτική chiasm βρίσκεται η υπόφυση, η οποία κάθεται στο sella turcica του σφηνοειδούς οστού. Πάνω και πίσω από το οπτικό chiasm είναι ο υποθάλαμος.

Η Επίφυση και η σχέση της με το φως
Και οι τρεις αδένες του Κρυστάλλινου Παλατιού είναι εξαιρετικά ευαίσθητοι και ανταποκρίνονται στο φως. Πριν από το 2002, η επιστήμη γνώριζε δύο μορφές υποδοχέων φωτός στο μάτι : κώνοι (για έγχρωμη όραση) και ράβδοι (για όραση με χαμηλό φωτισμό). 

Το 2002, ωστόσο, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ένα τρίτο φωτοϋποδοχέα : κύτταρα στον αμφιβληστροειδή που περιέχουν μια ευαίσθητη στο φως χρωστική που ονομάζεται μελανοψίνη. Αυτά τα κύτταρα στέλνουν μηνύματα στον υπερκασματικό πυρήνα (SCN) του υποθαλάμου. 

Το SCN είναι υπεύθυνο για τον έλεγχο των κιρκαδιακών ρυθμών, οι οποίοι επηρεάζουν τον ύπνο, την εγρήγορση, τις ορμόνες, τη θερμοκρασία και τις πεπτικές λειτουργίες.

Όταν ο υποθάλαμος λαμβάνει πληροφορίες σχετικά με την παρουσία ή την απουσία φωτός, σηματοδοτεί την ενεργοποίηση της επίφυσης και την έναρξη ή την αναστολή της παραγωγής κορτιζόλης και μελατονίνης. 

Η μεταβολή των επιπέδων μελατονίνης προκαλεί μια σειρά αλλαγών στο SCN, την υπόφυση και τον αμφιβληστροειδή. Η υπόφυση αποκρίνεται επίσης στο φως μέσω της απελευθέρωσης της αγγειοπιεστίνης, η οποία επηρεάζει την SCN για να ρυθμίσει το κιρκαδικό ρολόι μας.

Εκτός από το φως που ανιχνεύεται από τα μάτια μας, οι μελέτες δείχνουν τώρα ότι ολόκληρο το σώμα λειτουργεί ως δέκτης φωτός. Το φως που λάμπει σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος μπορεί να ανιχνευθεί, σηματοδοτώντας το SCN και την επίφυση να διακόψουν την παραγωγή μελατονίνης. 

Επειδή υπάρχει τόσο πολύ φως στο περιβάλλον αυτές τις μέρες, τα συστήματά μας σπάνια δέχονται τη βαθιά χαλάρωση που συμβαίνει στο απόλυτο σκοτάδι. Πολλοί άνθρωποι βρίσκουν ότι η αφαίρεση των φωτεινών πηγών από την κρεβατοκάμαρα μπορεί να βοηθήσει στη βελτιστοποίηση των κύκλων ύπνου, στη βελτίωση της γενικής υγείας και στη διέγερση της ενεργοποίησης και επανεξισορρόπησης της επιζωογονίας.

Οι πρακτικές Qi Gong για την ενεργοποίηση της επίφυσης και την εναρμόνιση του Κρυστάλλινου Παλατιού
Πολλές πρακτικές Chi Kung (επίσης γνωστές ως Qi Gong) περιέχουν απλά στοιχεία όπως οι αναπνοές ή μια μέθοδος πίεσης σε σημεία, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ενεργοποίηση των οστών και των αδένων του Κρυστάλλινου Παλατιού.

1. Αναπνέοντας
Διάφορες πρακτικές αναπνοής ενεργοποιούν τους αδένες της επιζωογονίας και της υπόφυσης καθώς επίσης διεγείρουν τη ροή του εγκεφαλονωτιαίου υγρού. Η αναπνοή λέγεται ότι ιονίζει το CSF και επομένως αυξάνει την ισχύ του.

2. Απαλά Χτυπηματάκια
Με απαλά χτυπηματάκια στο μέτωπό σας ανάμεσα στα φρύδια σας ενεργοποιείται η επίφυση και οι τρεις δομές του Κρυστάλλινου Παλατιού. 

Η δόνηση στέλνει ένα κύμα κατευθείαν πίσω στην επίφυση, ενεργοποιώντας την κατά τη διαδικασία. Ο ίδιος κραδασμός κινείται επίσης μέσω των οστών στο σφηνοειδές οστό, το οποίο με τη σειρά του διεγείρει την υπόφυση που βρίσκεται στο Τουρκικό Εφίππιο . Η δόνηση της υπόφυσης αφυπνίζει τον υποθάλαμο μέσω του μίσχου της υπόφυσης.

3. Ήχοι και Ψαλμοί
Μερικοί ήχοι και ψαλμωδίες στέλνουν δονήσεις στο Κρυστάλλινο Παλάτι, ενεργοποιώντας την επίφυση και άλλους αδένες, ενεργοποιώντας το CSF. Η ψαλμωδία των οκτώ δυνάμεων του pakua είναι μια εξαιρετικά ισχυρή άσκηση για την ενεργοποίηση του Κρυστάλλινου Παλατιού. Δείτε το «Cosmic Fusion» (Destiny Books, 2007) για πλήρεις οδηγίες σχετικά με την ψαλμωδία των οκτώ δυνάμεων.

4. Πίεση
Πιέζοντας τη γλώσσα σας στην οροφή του στόματός σας ενεργοποιείται η υπόφυση και μέσω των φυσικών και χημικών συνδέσεών της, ενεργοποιεί την επίφυση και τον υποθάλαμο.

5. Σφίξιμο
Όταν σφίγγουμε τα μάτια μας, η μυϊκή σύνδεση με το σφηνοειδές οστό ενεργοποιεί την υπόφυση. Το πιπίλισμα στα μάγουλά μας κινεί τη σιαγόνα, η οποία διεγείρει τον αυχένα και τις κρανιακές αντλίες. 

Η σύναψη του πρωκτού σφιγκτήρα και του περίνεου στέλνει δονήσεις στους μύες που περιβάλλουν τον πρωκτό και σχηματίζουν το πυελικό δάπεδο. 

Από τη λεκάνη, ο κραδασμός μετακινείται στην κορυφή της σπονδυλικής στήλης και τον σωλήνα της σπονδυλικής στήλης στο ινιακό ρύγχος. Το σύστημα ενδοκρανιακής μεμβράνης μεταφέρει τη δόνηση στο κέντρο της κεφαλής, ενεργοποιώντας τους αδένες της επιζωογονίας και της υπόφυσης.

6. Σπειροειδής κίνηση
Οι σπειροειδείς κινήσεις όπως η περιστροφή του pakua, του συμβόλου Tai Chi ή των Dantians μας δημιουργούν ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο που ενεργοποιεί το CSF και ενισχύει τη δύναμη του καρδιακού πεδίου, ενεργοποιώντας έτσι τον επιγονώδη αδένα και άλλους αδένες του Κρυστάλλινου Παλατιού.

7. Να είσαι στο σκοτάδι
Το σκοτάδι προκαλεί αυξημένη παραγωγή και απελευθέρωση μελατονίνης, και τελικά της πινολίνης και DMT ως αποτέλεσμα της επίδρασής της στην ενεργοποίηση της επίφυσης βοηθώντας να τονώσει τη λειτουργία της και να ανοίξει το τρίτο μάτι.

8. Γέλιο και χαμόγελο
Το χαμόγελο ανοίγει τόσο την καρδιά όσο και το στέμμα, επιτρέποντας τη διείσδυση περισσότερου φωτός, αυξάνοντας παράλληλα τη δόνηση των οργάνων. Γελώντας και χαμογελώντας μειώνετε το στρες και χαλαρώνετε το σώμα, το οποίο αυξάνει τη ροή του chi. 

Το γέλιο προκαλεί επίσης την απελευθέρωση των ενδορφινών, προωθώντας τα συναισθήματα ευεξίας. Η χαλάρωση αυξάνει τη ροή του αίματος, η οποία ενισχύει τις επιδράσεις των ορμονών που απελευθερώνονται στο Κρυστάλλινο Παλάτι και έχει αποτέλεσμα την ενεργοποίηση της επιζωογονίας.

9. Εστίαση
Η ενέργεια ρέει όπου πηγαίνει η προσοχή μας. Κατευθύνοντας την προσοχή μας στις δομές του Κρυστάλλινου Παλατιού αυτό θα τις ενεργοποιήσει.

Σημείωση : Το Tao δίνει επίσης έμφαση στη σημασία της καλής διατροφής και της ενυδάτωσης. Είμαστε 70-80% νερό, και το νερό είναι πολύ αγώγιμο. Για να αυξηθεί η ενεργοποίηση της επίφυσης και του Κρυστάλλινου Παλατιού, η επαρκής ενυδάτωση είναι κρίσιμη. 

Επιπλέον, μια καλή, ισορροπημένη διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε τρυπτοφάνη είναι χρήσιμη στην παροχή των δομικών στοιχείων για αυτά τα σημαντικά βιοχημικά προϊόντα. Η τρυπτοφάνη είναι άφθονη σε πολλά τρόφιμα, όπως σοκολάτα, φύκια, αμύγδαλα, μπανάνες, σουσάμι, ρεβίθια και φιστίκια.

Αναπνοή νωτιαίου μυελού : 
Η τελευταία πρακτική για πνευματική ενεργοποίηση και αφύπνιση

Το Τσι Κουνγκ μέσα από τα Μάτια της Κρανιοιερής Επιστήμης

Για να καταλάβουμε πόσο σημαντικές είναι οι πρακτικές Chi Kung και πώς ενεργοποιούν μια φυσική πνευματική εμπειρία και την ενεργοποίηση της επιζωογονίας χωρίς τη χρήση ουσιών, βοτάνων και άλλων λιγότερο οργανικών μεθόδων, ας δούμε τι συμβαίνει με την άσκηση αναπνοής του νωτιαίου μυελού.

Καθώς ασκούμε την αναπνοή του νωτιαίου μυελού, ο ρυθμικός παλμός του νωτιαίου μυελού δημιουργεί ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο που φορτώνει το εγκεφαλονωτιαίο υγρό και ενισχύει την κυκλοφορία αυτού του σημαντικού υγρού σε όλο το σώμα, με αποτέλεσμα την ενεργοποίηση της επιζωογονίας. 

Η αυξημένη ροή μετατοπίζει την ισορροπία των ηλεκτρολυτών, τα μέσα με τα οποία το CSF ρυθμίζει την ικανότητα του σώματος να πραγματοποιεί ηλεκτρική ενέργεια.

Όσο μεγαλύτερη είναι η αγωγιμότητα, τόσο περισσότερη ενέργεια μπορεί να ρέει μέσω του νευρικού συστήματος, φορτίζοντας τα κύτταρα και προετοιμάζοντάς τα για ενεργοποίηση. Οποιεσδήποτε ψυχοδραστικές ουσίες (όπως το DMT) που απελευθερώνονται από την ενεργοποιημένη επίφυση επίσης εισέρχονται στο CSF, φορτώνοντάς το ακόμη περισσότερο.

Στην αναπνοή του νωτιαίου μυελού, η κίνηση του ιερού οστού μεταδίδει κραδασμούς πάνω στην σπονδυλική στήλη και στην ινιακή κοιλότητα μέσω του οπίσθιου σωλήνα. Συνδεδεμένο με την ινιακή κοιλότητα στη σφαιροειδή άρθρωση (SBJ), το σφαιρόειδο αρχίζει επίσης να δονείται, διεγείροντας την υπόφυση. 

Ταυτόχρονα, η κουνιστή κυματοειδής κίνηση του μίσχου της υπόφυσης ενεργοποιεί τον υποθάλαμο και γαλάκτει την υπόφυση, η οποία, όπως γνωρίζουμε, συνδέεται με την υγεία και την ενεργοποίηση της επίφυσης. 

Το άρμεγμα της υπόφυσης απελευθερώνει περισσότερη οξυτοκίνη και αγγειοπιεστίνη, που αυξάνουν τα συναισθήματα εμπιστοσύνης, χαλάρωσης, ειρήνης και ενσυναίσθησης μειώνοντας ταυτόχρονα το φόβο, το άγχος και την επιθετικότητα.

Ο υποφυσιακός αδένας βρίσκεται πάνω από τον σφηνοειδή κόλπο, ο οποίος αποχετεύεται σχεδόν απευθείας κάτω από το λαιμό. Κατά τη διάρκεια υψηλών επιπέδων ενθουσιασμού, το CSF μπορεί να εκκρίνεται στον σφηνοειδή κόλπο. 

Εδώ, η βαζοπρεσίνη και η ωκυτοκίνη αναμιγνύονται με το ήδη φορτισμένο CSF και στάζουν κάτω στο λαιμό, δίνοντάς μας το νέκταρ (συχνά αναφέρεται ως Soma) που περιγράφεται συχνά σε πνευματικές εμπειρίες. 

Τόσο η βαζοπρεσίνη όσο και η ωκυτοκίνη είναι κρίσιμες ορμόνες κατά τη διάρκεια της διαδικασίας γέννησης. Η παρουσία τους στο νέκταρ μπορεί να συμβάλει σε γενεσιουργές εμπειρίες. Οι επιδράσεις αυτών των ορμονών στη σύνδεση μπορούν επίσης να εξηγήσουν το συναίσθημα της βαθιάς σύνδεσης και της άνευ όρων αγάπης που αποτελεί μέρος πολλών εμπειριών διαφωτισμού.

Αυτή η ισχυρή ζύμη ταξιδεύει κάτω από το πίσω μέρος του λαιμού και στο στομάχι, όπου απορροφάται κατευθείαν μέσω των βλεννογόνων μεμβρανών. Ορισμένα από αυτά τα υγρά εισέρχονται στην κυκλοφορία του αίματος αργότερα στη διαδικασία του πεπτικού συστήματος. Με αυτό τον τρόπο, το νέκταρ φτάνει στο χαμηλότερο Dantian για ενσωμάτωση στο φυσικό σώμα, ενώνοντας τον ουρανό και τη γη.

Κατά τη διάρκεια των πνευματικών εμπειριών, ο ενεργοποιημένος εγκεφαλικός αδένας επηρεάζει το υπόλοιπο του εγκεφάλου μέσω της επιρροής του στο CSF, το οποίο πλήττει πλήρως τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό. 

Μετά το λούσιμο του εγκεφάλου, περίπου το ήμισυ του CSF επαναρροφάται στην κυκλοφορία του αίματος στο κεφάλι. Το άλλο μισό αφήνει το κεφάλι μέσω της λεμφικής αποστράγγισης. Από την λεμφαδένα, το υπερτροφοδοτούμενο CSF εισέρχεται στην κυκλοφορία του αίματος του σώματος και μεταφέρεται στην καρδιά. 

Το αίμα ρέει μέσω της καρδιάς και των αγγείων σε σπειροειδή κίνηση, ενισχύοντας το ηλεκτρομαγνητικό φορτίο του CSF. Αυτές οι νευρικές, βιοχημικές και ηλεκτρομαγνητικές συνδέσεις μεταξύ του εγκεφάλου και της καρδιάς μπορεί να οδηγήσουν σε εκστατικές εντάσεις καρδιάς-μυαλού.

Το πεδίο καρδιάς είναι το ισχυρότερο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο του σώματος: όταν η συνείδηση ​​μετακινείται από το κεφάλι προς την καρδιά, το πεδίο γίνεται ισχυρότερο και πιο οργανωμένο. 

Όταν το κεφάλι αντηχεί με τους κραδασμούς της καρδιάς, οι νευρώνες στον εγκέφαλο φωτίζουν διαφορετικά, μειώνοντας την ομιλία του νου, αυξάνοντας την επικοινωνία μεταξύ του νου και του σώματος και προκαλώντας την περαιτέρω ενεργοποίηση της επιζωογονίας. 

Έτσι, κατά τη διάρκεια των πνευματικών εμπειριών, η αμβροσία υγρού φωτός του CSF είναι ενεργή και στους τρεις Δαντιανούς, ενισχύοντας τις δυνάμεις τους. Επειδή ο θηλυκός αδένας κολλάει ο ίδιος στο CSF, μπορεί να υπάρξει ένας αυτο-ενισχυτικός βρόχος θετικής ανάδρασης που δημιουργεί εμπειρίες αιχμής. 

Επιπλέον, καθώς το πεδίο καρδιάς εκτείνεται και μπορεί να γίνει αισθητό σε απόσταση τουλάχιστον δέκα μέτρων από το σώμα, οι εμπειρίες μας έχουν επίσης τη δυνατότητα για κυμαινόμενο αποτέλεσμα στις κοινότητές μας.

Φώτα και μουσική
Η έρευνα από τον νευροχειρουργό Wilder Penfield ανέφερε το 1958 ότι η διέγερση του σωστού κροταφικού λοβού του εγκεφάλου οδήγησε τους ασθενείς να αναφέρουν πνευματικές εμπειρίες όπως ότι είδαν τον Θεό, βγήκαν έξω από το σώμα τους, ότι άκουγαν και έβλεπαν νεκρούς. 

Από τότε, οι μελέτες του Peter Fenwick και του Vernon Neppe δείχνουν επίσης συνδέσεις μεταξύ των μυστικιστικών εμπειριών και των χρονικών λοβών. Αν και δεν είναι ακόμη γνωστός ο ακριβής μηχανισμός με τον οποίο διεγείρονται τα κροταφικά, ίσως είναι δυνατόν να εμπλέκεται το CSF που υπάρχει στην ενδοπλανδική δεξαμενή που βρίσκεται μεταξύ των κροταφικών λοβών.

Μια δομή που ονομάζεται colliculus βοηθά να προσανατολιστεί το κεφάλι σε ό, τι φαίνεται ή ακούγεται. Λαμβάνει οπτικά και ακουστικά ερεθίσματα και έχει συνδέσεις αισθητήρα-κινητήρα για να βοηθήσει στον προσανατολισμό της κίνησης. Περιβάλλει τον αδένα της επίφυσης και ενεργοποιείται από τις εκκρίσεις του. 

Καθώς η ακεραιότητα επιταχύνεται, απελευθερώνοντας βιοχημικά όπως η σεροτονίνη, η τρυπταμίνη, η πονολίνη, η μελατονίνη ή το DMT, επηρεάζει το coliculus, το οποίο μπορεί να εξηγήσει μερικά από τα φώτα, τα οράματα και την ουράνια μουσική που αναφέρουν οι άνθρωποι όταν το τρίτο μάτι είναι ανοικτό και το Κρυστάλλινο παλάτι ενεργό.

Το ξύπνημα του πυρήνα του συνδέσμου μεταξύ του κρανίου και του ιερού οστού
Νωρίτερα αναφέραμε τη σύνδεση μήκους μαλακού ιστού μεταξύ του κρανίου και του ιερού οστού – του συνδέσμου Core. Για καλή ροή στο φυσικό σώμα, πρέπει να υπάρχει καλή σύνδεση και επικοινωνία μεταξύ του ουρανού (κρανίου) και της γης (του ιερού οστού). 

Η αναπνοή του νωτιαίου μυελού είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ξυπνήσετε αυτή τη σύνδεση και να την κρατήσετε υγιή και έχει επίσης την πρόσθετη επίδραση της πρόκλησης ενεργοποίησης της επίφυσης.

Η αναπνοή του νωτιαίου μυελού αναζωογονεί τη σπονδυλική στήλη, προάγει την καλή κινητικότητα και την ευελιξία, ενεργοποιεί τις κρανιακές αντλίες και ενισχύει τη ροή του εγκεφαλικού νωτιαίου υγρού, ο οποίος με τη σειρά του διεγείρει την ενεργοποίηση της σπονδυλικής στήλης. Βοηθά επίσης να χαλαρώσει τους μυς της πλάτης έτσι ώστε ο διαλογισμός να είναι άνετος. Επίδης αυξάνει τη ροή του chi μέσω της σπονδυλικής στήλης.

Στη σύγχρονη ζωή, πολλοί άνθρωποι εργάζονται σε ένα γραφείο και κάθονται για πολλές ώρες την ημέρα. Επιπλέον, πολλοί άνθρωποι κάθονται επίσης και παρακολουθούν τηλεόραση ή παίζουν στο διαδίκτυο με το που πάνε στο σπίτι τους. Τόσες ώρες καθιστικής ζωής εμποδίζουν την κίνηση του ιερού οστού και μειώνουν τη ροή. 

Η αναπνοή του νωτιαίου μυελού είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξουδετερώσετε τις κακές επιδράσεις της παρατεταμένης καθιστικής ζωής.
Αναπνοή του νωτιαίου μυελού

1. Σταθείτε όρθιοι με τα πόδια σας ελαφρώς ανοιχτά και τα γόνατά σας ελαφρώς λυγισμένα.

2. Χαλαρώστε και αρχίστε να παρατηρείτε πώς αισθάνεστε.

3. Ξεκινήστε να αναπνέετε φυσικά.

4. Στην επόμενη εισπνοή σας, κρατώντας τους αγκώνες σας λυγισμένους και τα δάχτυλά σας προς τον ουρανό, φέρτε τα χέρια σας στο επίπεδο των ώμων σας τραβώντας τα λίγο πίσω. Γυρίστε απαλά το ιερό οστό σας προς τα πίσω, κυρτώνοντας τη σπονδυλική σας στήλη. 

Ανοίξτε το στήθος σας και αφήστε τον θώρακα να επεκταθεί, ενεργοποιώντας τον θύμο αδένα και τους επινεφρίδιους. Αφήστε το κεφάλι σας να πέσει προς τα πίσω και αφήστε το σαγόνι σας να μαλακώσει.

5. Καθώς εκπνέετε, γέρνετε το ιερό οστό σας προς τα εμπρός, σφίγγοντας τον κόκκυγα και στρογγυλεύοντας τη σπονδυλική σας στήλη σαν να παιρνει το σχήμα μιας μπάλας. Φέρτε τους αγκώνες σας μπροστά από το στήθος σας και αφήστε το πηγούνι σας να πέσει προς το στήθος σας καθώς σφίγγετε ελαφρά τα δόντια σας.

6. Επαναλάβετε 9 ή 18 φορές, στη συνέχεια επιστρέψτε το κεφάλι και τη σπονδυλική σας στήλη στο ουδέτερο και ξεκουραστείτε.
Μετάφραση: awakengr.com από το βιβλίο Craniosacral Chi Kung: Integrating Body and Emotion in the Cosmic Flow των Mantak Chia και Joyce Thom. 
Των εκδόσεων Inner Traditions International

Παρακαλώ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ - Τους βρήκα λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο Παλιό Φάληρο ....!!!!!!!

Τους βρήκα λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο Παλιό Φάληρο να ψάχνουν μέσα σε ένα μπλε κάδο. Δεν βρήκαν κάτι κι έφυγαν. Όταν τους ρώτησα εάν θέλουν βοήθεια μου απάντησαν «όχι ευχαριστώ» με απόλυτη αξιοπρέπεια. 

Λίγο παρακάτω ξανασταμάτησαν σε άλλο μπλε κάδο. Αυτή τη φορά επέμεινα και με τα 1000 ζόρια πήραν κάποια λεφτά. Η Σίλβια και ο Βασίλης έχουν σπίτι, μόνο που το σπίτι δεν έχει ηλεκτρικό εδώ και 6 χρόνια. 6 χρόνια είναι που δεν έχουν και δουλειά. 

Είναι νοικοκύρηδες που ατύχησαν και χρειάζονται δουλειά κι όχι κατ’ ανάγκη βοήθεια. (θα την πάρουν κι αυτήν γιατί πεινάνε παρότι δεν θα το παραδεχτούν) Είναι πολύ αγαπημένοι μεταξύ τους. 

Αφού μιλήσαμε λίγο ρώτησα την Σίλβια εάν θα μπορούσα να κοινοποιήσω τη φωτογραφία κι όταν ένιωσε άνετα μου είπε να κοινοποιήσω και το κινητό της. Η Σίλβια μπορεί να καθαρίσει σπίτια ή να προσέχει μεγάλους ανθρώπους, ή ό,τι άλλο και του Βασίλη τα χέρια πιάνουν. Αποτελούν τον ορισμό της αξιοπρέπειας. 

Ας βάλουμε ένα χεράκι να έχουν φως και φαΐ στο σπίτι τους. Το κινητό της Σίλβιας είναι στη διάθεση όποιου θέλει να βοηθήσει 
Πηγή facebook: Stefanos Xenakis

Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017

Νόμος της έλξης : Tο μυστικό για να πετυχαίνουμε αυτά που θέλουμε....!!!!!

Ο Νόμος της Έλξης υπάρχει ως έννοια εδώ και αιώνες και μάλιστα τον έχουν χρησιμοποιήσει μεγάλοι δημιουργοί όπως ο Μπετόβεν και ο Αϊνστάιν.

Το πιθανότερο είναι ότι τον έχετε χρησιμοποιήσει κι εσείς κάποια στιγμή, χωρίς να το γνωρίζετε! Ωστόσο, ο λόγος που ο Νόμος της Έλξης έχει έρθει στο προσκήνιο είναι χρησιμοποιώντας τον μπορείτε να έχετε μεγάλο βαθμό ελέγχου στο τι προσελκύετε στη ζωή σας.

Πώς λειτουγεί
Με απλά λόγια, ο Νόμος της Έλξης λειτουργεί ως εξής: δημιουργείτε τη δική σας πραγματικότητα!

Αυτό στο οποίο επικεντρώνεστε, σκέφτεστε, για το οποίο έχετε συναισθήματα είναι αυτό που προσελκύετε στη ζωή σας. Αυτό που πιστεύετε ότι θα συμβεί στη ζωή σας τελικά συμβαίνει. Βέβαια, δεν είναι κάτι τόσο απλό όσο ακούγεται, γιατί τότε όλοι θα είχαν ακριβώς τη ζωή που ονειρεύονται.

Για παράδειγμα, οι άνθρωποι που είναι μόνοι τους και επιθυμούν έναν/μία σύντροφο και διαρκώς λένε στον εαυτό τους «χρειάζομαι μια σχέση», δε βρίσκουν σύντροφο, αλλά εξακολοθούν να χρειάζονται τη σχέση. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι ότι δημιουργούν τη συγκεκριμένη πραγματικότητα, μη ψάχνοντας πραγματικά για σύντροφο, αφού η επικέντρωσή τους είναι στην επιθυμία σύναξης σχέσης.

Γιατί λειτουγεί
Υπάρχουν διάφορες εξηγήσει γιατί ο Νόμος της Έλξης λειτουργεί, αλλά δύο θεωρούνται οι επικρατέστερες.

Η Πνευματική Εξήγηση
Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ο Νόμος της Έλξης λειτουργεί όταν το άτομο ευθυγραμμίσει το Θεό ή το Σύμπαν με τις επιθυμίες του. Αυτό βασίζεται στο ότι οι άνθρωποι είναι φτιαγμένοι από ενέργεια και η ενέργεια αυτή βρίσκεται σε διαφορετικές συχνότητες, οπότε μπορεί κανείς να αλλάξει τη συχνότητα της ενέργειάς του με θετικές σκέψεις, ειδικά με ευγνωμοσύνη για όσα ήδη έχει.

Χρησιμοποιώντας θετικές σκέψεις, ευγνωμοσύνη, θετικά συναισθήματα και επικεντρώνοντας κανείς την προσοχή του στα όνειρά του (και όχι στις απογοητεύσεις του) μπορεί να αλλάξει τη συχνότητα της ενέργειάς του και ο ο Νόμος της Έλξης θα φέρει θετικά πράγματα (από την ίδια ενεργειακή συχνότητα) στη ζωή του. 

Αυτό λοιπόν που το άτομο έλκει εξαρτάται από το που και πώς επικεντρώνει την προσοχή του, αλλά, πρέπει να πιστεύει ότι είναι ήδη δικό του, για να έρθει πράγματι στην κατοχή του.

Η Επιστημονική Εξήγηση
Υπάρχει και η επιστημονική εξήγηση για το πώς λειτουργεί ο Νόμος της Έλξης. Όταν κανείς επικεντρώνεται στο να δημιουργήσει και να κατακτήσει μια νέα πραγματικότητα, πιστεύοντας παράλληλα ότι αυτό είναι εφικτό, παίρνει περισσότερα ρίσκα, είναι πιο ανοιχτός στις νέες πιθανότητες γύρω του και αδράττει περισσότερες ευκαιρίες.

Αντίθετα, όταν κάποιος δε πιστεύει ότι κάποιο θέμα είναι εφικτό για τον ίδιο, αφήνει διάφορες ευκαιρίες να περάσους ανεκμετάλλευτες. Όταν κάποιος πιστεύει ότι δεν του αξίζουν καλά πράγματα συμπεριφέρεται με τρόπο που σαμποτάρει τον εαυτό του και τις πιθανότητές του για ευτυχία.

Αλλάζοντας κανείς όμως τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται και μιλάει στον εαυτό του αλλά και τη στάση και τα συναισθήματά του απέναντι στη ζωή, αναστρέφει το αρνητικό μοτίβο στη ζωή του και δημιουργεί ένα νέο, πιο δημιουργικό, θετικό και υγιές πλαίσιο αναφοράς. Το ένα καλό πράγμα οδηγεί στο άλλη και η ρότα της ζωής μπορεί να μεταστραφεί και από αρνητική πορεία να γίνει ανοδική.

Αποδείξεις ότι ο Νόμος της Έλξης λειτουργεί
Πέρα από κλινικά παραδείγματα που δείχνουν ότι ο Νόμος της Έλξης λειτουργεί, υπάρχουν και επιστημονικές αποδείξεις από έρευνες που έχουν γίνει σχετικά με την αισιοδοξία. Οι αισιόδοξοι άνθρωποι απολαμβάνουν καλύτερη υγεία, περισσότερη ευτυχία και μεγαλύτερη επιτυχία στη ζωή. Το κλειδί σε αυτό είναι ότι οι αισιόδοξοι άνθρωποι εστιάζουν την προσοχή τους στις επιτυχίες τους, ενώ διανοητικά ξεπερνούν εύκολα τις όποιες αποτυχίας.

Υπάρχουν πολλά ερευνητικά δεδομένα από τον τομέα της γνωσιακής-θεραπευτικής θεραπείας που δείχνουν με σαφήνεια ότι όταν κανείς αλλάζει τον τρόπο σκέψης και εσωτερικού μονόλογου του αλλάζει τη συμπεριφορά και τη ζωή του σε θετική κατεύθυνση.

Tο Επόμενο Βήμα
Τώρα που γνωρίζετε πώς λειτουργεί ο Νόμος της Έλξης λειτουργεί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη γνώση για να αλλάξετε τη ζωή σας. Το πρώτο βήμα είναι να εξετάσετε το συνηθισμένο μοτίβο των σκέψεων σας, προκειμένου να δείτε αν τείνετε στην αισιοδοξία ή την απαισιοδοξία.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Νόμο της Έλξης για να βελτιώσετε τη ζωή σας

Ο Νόμος της Έλξης, - δηλαδή η πραγματικότητα την οποία δημιουργούν οι σκέψεις, τα συναισθήματα και οι εμπειρίες μας, και το ότι έλκουμε για τον εαυτό μας αυτό στο οποίο προσηλώνουμε την προσοχή μας - είναι γνωστό από την αρχαιότητα και υπάρχει σαν έννοια σε πολλούς μύθους. 

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια έχει κερδίσει μεγάλη δημοτικότητα χάρη σε βιβλία όπως «Το Μυστικό» και εκπομπές όπως αυτές της Oprah Winffrey και γενικότερη προβολή από τα ΜΜΕ. Επειδή υπάρχει αυτό το πλαίσιο, είναι εύκολο να καλλιεργήσει και να χρησιμοποιήσει κανείς το Νόμο της Έλξης για να βρει ανακούφιση από το στρες και να προσελκύσει τη ζωή που επιθυμεί και φαντάζεται για τον εαυτό του.

Το ξεκίνημα
Τα επόμενα βήματα οδηγούν στο να βρείτε τη ζωή που επιθυμείτε μέσα από το νόμο της έλξης.

1. Κάντε μια λίστα με όσα σας απογοητεύουν. Σημειώστε όλα αυτά που υπάρχουν στη ζωή σας και σας έχουν προκαλέσει στεναχώρια, πίεση, απογοήτευση και τα οποία θα επιθυμούσατε να αλλάξετε. Εδώ περιλαμβάνονται πράγματα όπως μια στρεσογόνος εργασία, η συμπεριφορά των παιδιών σας, καβγάδες με τον/τη σύντροφο σας, κ.ο.κ.

2. Κάντε μια λίστα με τα θετικά στοιχεία της ζωής σας. Ξεκινήστε να κρατάτε ημερολόγιο όπου θα καταγράφετε (έστω και επιγραμματικά, με μια-δυο λέξεις) κάτι θετικό για το κάθε τι από την παραπάνω λίστα των απογοητεύσεων. 

Έτσι, για παράδειγμα, μια δύσκολη δουλειά έχει το θετικό ότι προσφέρει ένα καλό εισόδημα, δημιουργικότητα ή προσωπική ανάπτυξη (ή, τελικά, μπορεί να επιφέρει την πολύτιμη πληροφορία ότι η συγκεκριμένη εργασία δεν είναι αυτό που θέλετε στη ζωή σας κι έτσι να την αλλάξετε!).

3. Διατηρήστε θετική στάση. Αυτό δε σημαίνει ότι θα πρέπει να ‘κολλήσετε’ ένα μόνιμο χαμόγελο στο πρόσωπό σας, αλλά ότι θα χρειαστεί να δουλέψετε το συναίσθημα της ευγνωμοσύνης για όλα όσα έχετε και όσα πιστεύετε ότι θα έρθουν. 

Αυτό είναι ένα σημαντικό σημείο για να νιώθει κανείς όμορφα, το οποίο οι περισσότεροι άνθρωποι δε γνωρίζουν: αντί να επικεντρώνουν την προσοχή τους στην έλλειψη, σε όσα δεν έχουν και το αρνητικό συναίσθημα που συνοδεύει την αίσθηση της έλλειψης αυτό που χρειάζεται είναι να αισθανθεί κανείς ‘γεμάτος’ και ευγνώμων για όσα έχει. 

Μπορεί να ακούγεται απλό, αλλά χρειάζεται κανείς να πιστέψει στον εαυτό του, στο μέλλον του, στο Θεό ή το Σύμπαν και να ξέρει ότι μπορεί να κάνει όποιες αλλαγές επιθυμεί στη ζωή του.

4. Οραματιστείτε μια καλύτερη ζωή. Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι να μπορεί κανείς να οραματιστεί και να διατηρήσει μια οπτική εικόνα από όσα επιθυμεί στη ζωή του (αντί να μηρυκάζει αυτά που δε θέλει), ώστε να προσελκύσει θετικές ευκαιρίες και αλλαγές. 

Κάντε μια λίστα με αυτά που επιθυμείτε στη ζωή σας. Αφιερώστε λίγο χρόνο καθημερινά να οραματίζεστε πώς θα ήταν η νέα σας η ζωή και πώς θα νιώθατε με αυτές τις αλλαγές που επιθυμείτε.

5. Σκεφτείτε, αισθανθείτε, δράστε. Σιγουρευτείτε ότι οι σκέψεις, τα συναισθήματα και η συμπεριφορά σας είναι ευθυγραμμισμένα και επικεντρώνονται στους στόχους σας και όχι στα αρνητικά συναισθήματα που πιθανόν έχετε. 

Διατηρήστε έναν θετικό και αισιόδοξο εσωτερικό μονόλογο: στο κάτω-κάτω, είστε ο καλύτερος σύμμαχος και εμψυχωτής του εαυτού σας! Σχεδιάστε και εκτελέστε έναν μικρό στόχο που σας φέρνει έστω και λίγο πιο κοντά στις μεγάλες αλλαγές που επιθυμείτε.

6. Αποδεχτείτε τη ζωή σας. Αντί να σπαταλάτε το χρόνο σας επικεντρώνοντας την προσοχή σας σε όσα δε σας ικανοποιούν ή δε σας αρέσουν στη ζωή σας και ευχόμενοι να ήταν τα πράγματα διαφορετικά, προσπαθήστε να αποδεχτείτε τόσο τα άσχημα όσο και τα καλά. 

Αυτό δε σημαίνει στάση ηττοπάθειας ή ότι θα παραμείνετε στα άσχημα. Σημαίνει ότι δε σαμποτάρετε τον εαυτό σας με το να εμμένετε στις απογοητεύσεις σας καθημερινά. Κάνετε ανακωχή με αυτά που υπάρχουν ήδη στη ζωή σας, ενώ παράλληλα προχωράτε προς αυτά που επιθυμείτε να κατακτήσετε.

Μικρά Μυστικά :
Διατυπώστε τις σκέψεις σας ώστε να δημιουργήσετε θετικές επιβεβαιώσεις, επικεντρώνοντας την προσοχή σας σε αυτό που επιθυμείτε και όχι σε αυτό που σας στεναχωρεί ή φοβάστε.

Κρατήστε ''ημερολόγιο ευγνωμοσύνης'', όπου καταγράφετε μικρά ή μεγάλα πράγματα για τα οποία νιώθετε χαρά και ευγνωμοσύνη. Με αυτό τον τρόπο κάνετε χώρο στο μυαλό και την ψυχή σας να αναγνωρίζουν και να δέχονται εύκολα τα θετικά πράγματα που προκύπτουν στη ζωή σας.
image by Kent MacDonald.

Τι να ελέγχετε ΠΑΝΤΑ στα πλαστικά μπουκάλια νερού το καλοκαίρι.....!!!!!

Τι ξέρετε ακριβώς για τους κινδύνους της αγοράς διαφόρων ειδών πλαστικών μπουκαλιών νερού;

Το πιο πιθανό είναι ότι κανείς δεν σας έχει πει μέχρι τώρα κάποιες λεπτομέρειες που πρέπει να ξέρετε για τα πλαστικά μπουκάλια και το πώς μπορεί να επηρεάσουν την υγεία σας.

Σε κάθε μπουκάλι επιβάλλεται να αναφέρεται σε κάποιο σημείο από τι είδους πλαστικό είναι κατασκευασμένο. Η πληροφορία αυτή είναι πολύ σημαντική, καθώς και κάθε είδους πλαστικό περιέχει διαφορετικές χημικές ουσίες που μπορεί να προκαλέσουν διάφορες βλάβες στο ανθρώπινο σώμα.
Ο τύπος των πλαστικών υποδεικνύεται με γράμματα και αριθμούς, υπό την μορφή συμβόλων όπως τα ακόλουθα:

Δείτε τι σημαίνουν όλα αυτά:

PET ή PETE
Το ΡΕΤ είναι ένα από τα συνηθέστερα χρησιμοποιούμενα πλαστικά σε καταναλωτικά προϊόντα και βρίσκεται στα περισσότερα πλαστικά μπουκάλια για νερό και αναψυκτικά. Προορίζεται για πλαστικά μίας μόνο χρήσης. Η επαναλαμβανόμενη χρήση αυξάνει τον κίνδυνο της ανάπτυξης βακτηριδίων. 

Αυτά τα μπουκάλια μπορεί να απελευθερώσουν βαρέα μέταλλα και χημικές ουσίες που επηρεάζουν την ορμονική ισορροπία του οργανισμού. Το πλαστικό ΡΕΤ είναι δύσκολο να απολυμανθεί και να καθαριστεί σωστά.

HDP ή HDPE
Το πλαστικό HDPE είναι το άκαμπτο πλαστικό που χρησιμοποιείται για τα μπουκάλια γάλακτος, για απορρυπαντικού και για μπουκάλια με λάδι. Αυτό το είδος πλαστικού δεν απελευθερώνει ουσιαστικά καθόλου χημικές ουσίες. Οι ειδικοί συστήνουν την επιλογή αυτών των φιαλών κατά την αγορά εμφιαλωμένου νερού, επειδή είναι ίσως το ασφαλέστερο (και ως εκ τούτου, περιέχει το καθαρότερο νερό) που μπορείτε να βρείτε στην αγορά.

PVC ή 3V
Το PVC είναι ένα μαλακό, εύκαμπτο πλαστικό, που χρησιμοποιείται για να καταστήσει ασφαλές το πλαστικό περιτύλιγμα τροφίμων, τα παιδικά παιχνίδια και τα παιχνίδια για τα κατοικίδια ζώα. Απελευθερώνει δύο τοξικές χημικές ουσίες που επηρεάζουν τις ορμόνες στο σώμα σας. Οι ειδικοί συστήνουν να μην αγοράζετε πλαστικά μπουκάλια νερού με αυτή την ένδειξη, αν είναι δυνατό.

LDPE
Αυτό το πλαστικό δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην παραγωγή φιαλών, ακόμη και αν δεν απελευθερώνει κανένα απολύτως χημικό στο νερό. Ωστόσο, δεν είναι και καλή ιδέα να αγοράσετε τρόφιμα μέσα σε τέτοια πλαστική συσκευασία. Μπορεί να μην βγάζει χημικά στο νερό, αλλά βγάζει άλλες πολύ επικίνδυνες χημικές ουσίες.

PP
Είναι λευκού χρώματος, ή ημιδιαφανές πλαστικό, που χρησιμοποιείται ως συσκευασία για τα σιρόπια και τα κυπελλάκια γιαουρτιού. Το πλαστικό πολυπροπυλένιο είναι σκληρό και ελαφρύ και έχει εξαιρετικές ιδιότητες θερμικής αντοχής. Όταν θερμανθεί, δεν λιώνει. Είναι επομένως σχετικά ασφαλές για μπουκάλι νερού.

PS
Το πολυστυρένιο είναι ένα φθηνό, ελαφρύ πλαστικό με μια ευρεία ποικιλία χρήσεων. Χρησιμοποιείται στα πλαστικά ποτηράκια μιας χρήσης από φελιζόλ, τα χαρτοκιβώτια αυγών και τα πλαστικά μαχαιροπίρουνα. Απελευθερώνει κάποιες καρκινογόνες ουσίες όταν θερμαίνεται. Είναι εντελώς ακατάλληλο για μακροχρόνια χρήση ως δοχείο τροφίμων ή ποτών.

PC ή μη-επισημασμένο πλαστικό
Συχνά χρησιμοποιείται για την μπουκάλια με ενεργειακά ποτά και συσκευασίες τροφίμων. Αυτό είναι το πιο επικίνδυνο πλαστικό που θα συναντήσετε. Αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει τα πολυανθρακικά (PC) και “άλλα” πλαστικά. Αυτό σημαίνει ότι τα πρωτόκολλα επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης αυτών των πλαστικών δεν είναι τυποποιημένα. 

Η κύρια ανησυχία με αυτά τα πλαστικά είναι η πιθανότητα χημικής έκπλυσης στις τροφές και τα ποτά που περιέχουν, όταν μεταξύ άλλων αποτελούνται και από το χημικό BPA (δισφαινόλη Α).

Από σήμερα και μπρος, λοιπόν, πάντα να ελέγχετε το πλαστικό μπουκάλι νερού που αγοράζετε!
Ποιο είναι το δικό σας κλαδί ;

Μια μέρα έκαναν δώρο σε έναν βασιλιά δύο νεογέννητα γεράκια από την Αραβία και εκείνος τα έδωσε αμέσως για να τα εκπαιδεύσουν. Μετά από μερικούς μήνες, ο εκπαιδευτής είπε στον βασιλιά πως το ένα από τα δύο γεράκια είχε ήδη εκπαιδευτεί και πετούσε, ενώ το άλλο δεν είχε κουνηθεί καθόλου από το κλαδί του από την πρώτη μέρα.

Ο βασιλιάς φώναξε θεραπευτές, κτηνιάτρους και σοφούς συμβούλους από όλη την επικράτεια, αλλά κανένας δεν κατάφερε να μετακινήσει το γεράκι από το κλαδί. Κάθε μέρα το κοίταζε από το παράθυρό του και στενοχωριόταν που το έβλεπε να κάθεται μέρα νύχτα.

Μια μέρα σκέφτηκε ότι ίσως θα 'πρεπε να φωνάξει κάποιον που είναι πιο εξοικειωμένος με τη φύση και έτσι ζήτησε να του βρουν έναν αγρότη. Την επόμενη μέρα μόλις άνοιξε το παράθυρο, με μεγάλη του έκπληξη είδε το γεράκι να πετάει περήφανα πάνω από τους βασιλικούς κήπους.

"Φέρτε μου αμέσως αυτόν που έκανε αυτό το θαύμα!" διέταξε ο βασιλιάς και μετά από λίγο του έφεραν μπροστά του τον αγρότη.

"Εσύ έκανες να πετάξει το γεράκι; Πώς τα κατάφερες;" τον ρώτησε ο βασιλιάς.

Και ο αγρότης δειλά-δειλά του απάντησε: "Εξοχότατε, δεν έκανα και τίποτα το φοβερό. Απλώς έκοψα το κλαδί".

Ηθικό δίδαγμα: Μερικές φορές, για να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες και το δυναμικό που έχουμε μέσα μας, πρέπει να κοπεί το κλαδί όπου καθόμαστε. Και η ζωή έχει τον τρόπο της να μας ταρακουνάει, να μας "ξεβολεύει" και να μας ξυπνάει από τις ψευδαισθήσεις μας.
Αυτά είναι τα προειδοποιητικά σημάδια που δείχνουν ότι το Σώμα σας είναι Όξινο και πως να το κάνετε αλκααλικό....!!!!!!

Αν το σώμα σας είναι όξινο, τότε μάλλον έχετε υψηλά επίπεδα οξέος στα υγρά του σώματος σας.

Η αλκαλικότητα του σώματος, από την άλλη πλευρά, η ικανότητα των υγρών του σώματος, συμπεριλαμβανομένων, του αίματος, του σάλιου, και των ούρων, να εξουδετερώνουν τα οξέα.

Αυτά υγρά είναι απαραίτητα ώστε το σώμα σας να λειτουργεί σωστά. Bελτιώνουν την πέψη, τη μεταφορά των θρεπτικών συστατικών και του οξυγόνου σε όλο το σώμα.

Τα επίπεδα των οξέων πρέπει να διατηρούνται σε ένα συγκεκριμένο εύρος ώστε να μην προκληθούν βλάβες στο σώμα.

Τα επίπεδα των ιόντων υδρογόνου στα υγρά του σώματος μετρώνται σε pH, που είναι γνωστό και ως «δυναμικό του υδρογόνου.» Η κλίμακα pH κυμαίνεται από 0 έως 14 μονάδες. Εάν τα υγρά του σώματος σας έχουν υψηλότερα επίπεδα pH αυτό σημαίνει ότι έχουν περισσότερο οξυγόνο και είναι πιο αλκαλικά.

Αντιθέτως, εάν υγρά του σώματος σας έχουν χαμηλότερες μονάδες pH, αυτό σημαίνει ότι έχουν λιγότερο οξυγόνο και περισσότερα οξέα. Σε περίπτωση που θέλετε να διατηρήσετε τα φυσιολογικά επίπεδα του pH, το 7.0 θεωρείται ένα ουδέτερο επίπεδο. Αυτά είναι τα βέλτιστα επίπεδα του pH των υγρών του σώματος:

Σάλιο pH= 7.0 – 7.5
Αίμα pH = 7.35 – 7.45
Ούρα pH= 4.6 – 8.0

Όταν κάποια από αυτά τα επίπεδα είναι χαμηλότερα, αυτό σημαίνει ότι το σώμα σας είναι όξινο. Πολλοί άνθρωποι δεν μπαίνουν στον κόπο να ελέγξουν τα επίπεδα του pH τους, επειδή δεν είναι αρκετά ενημερωμένοι για την οξύτητα.

Εδώ είναι μια λίστα των συμπτωμάτων που υποδεικνύουν την οξύτητα του σώματος καθώς και τρόποι για να ανακτήσετε την αλκαλική ισορροπία :
 
Υπερβολικό Βάρος
Κάθε φορά που το σώμα δεν είναι αλκαλικό, το σύστημα αποτοξίνωσης του σώματός δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την μεγάλη ποσότητα οξέος και την ωθεί πίσω στους λιπώδεις ιστούς, όπου προσκολλάται στα κύτταρα. Οι άχρηστες ουσίες δεν αποβάλλονται από τον οργανισμό και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την καταπόνηση των οργάνων που είναι υπεύθυνα για την απομάκρυνση των τοξινών (νεφρά, κόλον, δέρμα, και λεμφικό σύστημα).

Επίσης, και ο μεταβολισμός δεν λειτουργεί σωστά και το σώμα δεν καίει πολλές θερμίδες.

Αδύναμα οστά
Παρά την προσπάθεια του σώματος να παραμένει αλκαλική, αν υπάρχει πολύ μεγάλη οξύτητα, τα σημαντικά αλκάλια σπαταλώνται από τα όργανα και τους ιστούς σε μια προσπάθεια να κρατήσουν τον οργανισμό ενεργό. Αυτό αυτομάτως οδηγεί στην εύθραυστη δομή των οστών. Ένα από αυτά τα αλκάλια που αποβάλλονται από τα οστά είναι το ασβέστιο.

Τελικά, αυτό οδηγεί σε οστεοπενία ή οστεοπόρωση. Αν έχετε αυτή την πάθηση, τότε είναι πιθανόν να έχετε αυξημένη οξύτητα στο σώμα σας.

Οδοντικά προβλήματα
Δεδομένου ότι τα δόντια είναι στην πραγματικότητα μια δομή των οστών, η οξύτητα επηρεάζει και αυτά. Όταν το σώμα σας είναι όξινο, το ασβέστιο αποβάλλεται και αυτά.

Το 2015, η International Journal of Chemical Engineering and Applications ανακοίνωσε μια μελέτη που δείχνει ότι τα χαμηλά επίπεδα του pH στο στόμα μπορεί να οδηγήσουν σε απασβεστίωση του σμάλτου των δοντιών.

Αυτό κάνει τα δόντια πιο ευάλωτα σε βακτήρια του στόματος από τα γλυκά τρόφιμα και τα ποτά. Τέλος αυτό οδηγεί σε τερηδόνα και στην παραγωγή γαλακτικού οξέος στο στόμα.

Στην πραγματικότητα αυτό που κάνει τα δόντια ευαίσθητα στα κρύα ή ζεστά φαγητά και ποτά. Ένα άλλο σύμπτωμα που μπορεί να προκύψει είναι η αιμορραγία των ούλων.

Κόπωση
Η οξύτητα του σώματος κάνει το σώμα πολύ πιο επιρρεπές σε ιούς, μύκητες, και βακτήρια. Το χειρότερο είναι ότι αυτοί οι μικροοργανισμοί αναπτύσσονται σε όξινες συνθήκες. Συνήθως συσσωρεύονται μέσα στα ούλα, στο πεπτικό σύστημα και σε άλλους ιστούς και όργανα.

Αυτό αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και εξαντλεί το σώμα. Σε μεγαλύτερη κλίμακα, αυτό βλάπτει τα ένζυμα και τις ορμόνες και προκαλεί ανωμαλίες του σώματος, όπως υπερκόπωση.

Δερματικά προβλήματα
Η οξύτητα στον οργανισμό οδηγεί σε συσσώρευση τοξινών, η οποία βλάπτει σε μεγάλο βαθμό το δέρμα.

Επίσης, αυτό μειώνει τη ροή του αίματος και το δέρμα δεν μπορεί να αποβάλλει τις τοξίνες μέσω της εφίδρωσης, όπως συνήθως. Οι δερματικές σθένειες που προκύπτουν από αυτή την κατάσταση είναι εξανθήματα, ακμή, έκζεμα, και αλλεργίες.

Συσσώρευση βλέννας
Η βλέννα χρησιμεύει στην εξάλειψη των τοξινών μέσω της μύτης. Όταν ο οργανισμός είναι όξινος, η ρινική οδός δεν μπορεί βγάλει τη βλέννα, και έτσι μένει παγιδευμένη στο σώμα.

Αν συμβεί αυτό, απαιτείται ιατρική παρέμβαση ειδάλλως, οι πνεύμονες γεμίζουν με βλέννα και προκαλείται δυσκολία αναπνοή. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε βήχα, ρινικές παθήσεις, συριγμό, πόνος στο στήθος, και αναπνευστικά προβλήματα.

Μυϊκός πόνος
Υψηλά επίπεδα οξύτητας στο σώμα οδηγούν μυϊκό σφίξιμο, πράγμα που σημαίνει ότι το οξυγόνο δεν μπορεί να μεταφερθεί σωστά μέσω των αιμοφόρων αγγείων. Έτσι, οι μύες στερούνται οξυγόνου και αυτό οδηγεί σε πόνους. Μπορεί επίσης να αισθανθείτε κούραση, μια σαφή ένδειξη της αυξημένης οξύτητας του σώματος.

Αϋπνία
Οι δημοσκοπήσεις έχουν δείξει επανειλημμένως, ότι οι Αμερικανοί είναι από τους λαούς που αντιμετωπίζουν τα περισσότερα προβλήματα στον ύπνο. Κατά πάσα πιθανότητα αυτό οφείλεται στην οξύτητα του σώματός τους. 

Όπως είπαμε και πριν το σώμα τραβάει αλκάλια από τα κόκαλα και όταν μειώνονται τα αλκάλια στον οργανισμό θα εμφανιστούν προβλήματα στον ύπνο, σύμφωνα με το ερευνητικό κέντρο για την διατροφή των ανθρώπων στην Βόρεια Ντακότα.

Όξινο Σώμα : Αντιμετωπίστε το πρόβλημα
Παρακάτω σας παραθέτουμε κάποιους από τους τρόπους που μπορείτε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα της αυξημένης οξύτητας του σώματος:

Ενυδάτωση: Φροντίσετε να πίνετε αρκετές ποσότητες νερού ή άλλων ευεργετικών για την υγεία υγρών. Αυτό θα βοηθήσει τη λειτουργία της πεπτικής οδού και θα και αποτρέψει τις ασθένειες.

Νερό με λεμόνι: Το λεμόνι μπορεί να έχει όξινη γεύση, αλλά έχει αλκαλικές ιδιότητες στο σώμα. Αυτό μπορεί να είναι η καλύτερη θεραπεία για τη ρύθμιση των επιπέδων του pH στο σώμα.

Πράσινα φυλλώδη & λοιπά λαχανικά: Αν καταναλώνετε λαχανικά όπως αγγούρι, λάχανο, σπανάκι, μπρόκολο, ρόκα, πράσινες πιπεριές, λάχανα, σέσκουλα, κολοκυθάκια, μαρούλι, αγκινάρες, πράσινα σπαράγγια και σέλινο, θα διορθώσετε άμεσα το πρόβλημα της οξύτητας.

Σταματήστε την κατανάλωση πολύ όξινων προϊόντων: Αποφύγετε το αλκοόλ, την καφεΐνη, τα αναψυκτικά, τα πρόχειρα γεύματα, τα επεξεργασμένα κρέατα, τις τεχνητές γλυκαντικές ουσίες διότι αυξάνουν την οξύτητα του σώματος.

Ασβέστιο και Μαγνήσιο: Για να διατηρήσετε τα κόκαλά σας δυνατά και τους μυς σας λειτουργικούς, αυξήστε την πρόσληψη ασβεστίου και μαγνησίου. Αυτά θα διατηρήσουν υγιή τα δόντια, την καρδιά σας και το νευρικό σας σύστημα. Εκτός αυτού, θα βοηθήσουν να διατηρήσετε το σώμα σας αλκαλικό.

Η καλύτερη πηγή αυτών είναι τα σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τα θαλασσινά, τα αποξηραμένα φρούτα και τα δημητριακά ολικής άλεσης.

Αποφύγετε τα Γεννετικά Μεταλλαγμένα Τρόφιμα: Το μενού σας δε θα πρέπει να περιέχει καθόλου μεταλλαγμένα τρόφιμα. Περιέχουν τοξίνες και χημικά που κάνουν το σώμα σας ακόμα πιο όξινο.
*Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας για θέματα υγείας. Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.

Προσοχή στο Κενό...!!!!

Δε σε ρωτάω αν σου λείπει κάτι. Είναι δεδομένο! Κάτι σου λείπει… ένα δύο καινούργια πουκάμισα;… κάλτσες;… μια εκδρομή;… χρόνος;… συντροφικότητα;… ένα καινούργιο αυτοκίνητο;… αγάπη;… καλύτερο σπίτι;… χρήματα;… κάτι…

Αυτή η έλλειψη έχει διαβαθμίσεις. Είναι από πολύ μικρή έως τεράστια, κι αυτό το αντιλαμβάνεσαι όταν παρατηρείς το πώς νιώθεις γι’ αυτό που σου λείπει. Από μικρή δυσαρέσκεια έως βαθύ πόνο.

Όπως και να ‘χει κάπου νιώθεις ένα κενό – μικρό ή μεγαλύτερο. Ένα κενό που σε εμποδίζει να ευχαριστηθείς τη ζωή και να είσαι ευτυχισμένος ως Άνθρωπος.

Εδώ σου εφιστώ την προσοχή…

Mind the Gap!… που λένε και στο Μετρό.

Πρόσεχε το Κενό! – Γιατί μπορεί να πέσεις μέσα. Για την ακρίβεια, γιατί μπορεί να σε ρουφήξει μέσα του!

Το Κενό δεν είναι άδειος χώρος. Δεν στερείται περιεχομένου. Το περιεχόμενό του όμως, στερείται Ουσίας!

Και τί περιέχει; Όλον τον αρνητισμό που παράγεται από την ψευδαίσθηση της έλλειψης.

Το Κενό έχει μια δική του ιδιότυπη νοημοσύνη. Θέλει κι αυτό να απλωθεί, να μεγαλώσει, να βαθύνει. Θα κάνει τα πάντα γι’ αυτό!

Και θα προσπαθήσει να το καταφέρει χρησιμοποιώντας εσένα! Από εσένα τρέφεται. Από την προσοχή σου! Από εσένα που προσπαθείς να το γεμίσεις.

Ξέρεις κάτι;,,,, Δεν θα γεμίσει Ποτέ!… Γιατί δεν θέλει να γεμίσει!

Θέλει μόνο να τραφεί και κάνει τα πάντα γι’ αυτό.

Το πιο σημαντικό είναι ότι σε πείθει ότι είναι δικό σου! Κι έτσι εστιάζεσαι στην Έλλειψη. Κι όσο πιο πολύ προσπαθείς να το γεμίσεις, τόσο πιο πολύ αυτό μεγαλώνει. Κι εσύ νιώθεις όλο και περισσότερο την έλλειψη να σε κατακλύζει μέσα σου και γύρω σου…

Μην αφήνεσαι άλλο στην πλάνη του και σταμάτα να το θρέφεις!

Αν κάπου νιώθεις κενό, επαναπροσδιορίσου!

Δεν είσαι άδειος!

Είσαι γεμάτος! Πλήρης! Και αυτή η πληρότητα είναι μέσα σου! Αλλά δεν το βλέπεις, γιατί έχεις μάθει να εστιάζεις στην έλλειψη. Μην προσπαθείς να γεμίσεις το Κενό! Μην προσπαθείς να απαλλαγείς από την Έλλειψη! Πάρε την προσοχή σου από εκεί!

Κάνε την επιλογή σου! Άλλαξε σημείο και θέση!

Εστιάσου σε ότι έχεις μέσα σου και δημιούργησε! Δημιούργησε για σένα! Απόλαυσε τη δημιουργία! Πολλαπλασίασε την αξία αυτού που είσαι και έχεις!

Μην αναλώνεσαι στο τί δεν έχεις, στο τι δεν μπορείς, στις μη ιδανικές συνθήκες.

Εστιάσου σε αυτό που μπορείς, σε αυτά που έχεις και ξεκίνα με αυτά να δημιουργείς! Μετά άλλο λίγο… κι άλλο λίγο… κι άλλο λίγο. Έτσι θα προχωρήσεις, έτσι θα χτίσεις, έτσι θα νιώσεις πλήρης, δημιουργώντας ο ίδιος την πρόοδό σου!

Άνοιξε την πύλη της Καρδιάς σου για να συναντήσεις την Ουσία σου!

Εκεί θα βρεις ό,τι αληθινά χρειάζεσαι!

Εκεί θα ανακαλύψεις την Αξία σου!

Εκεί θα συνειδητοποιήσεις ότι είσαι Πλούσιος και δεν σου λείπει τίποτα!

Αν κάπου νιώθεις κενό σημαίνει ότι εκεί δεν υπάρχει ουσία.

Κάνε την Ουσία σου σημείο αναφοράς και άσε τη να ρεύσει και να απλώσει την πληρότητά της παντού!

Γιατί το Κενό δεν γεμίζει… Μετουσιώνεται!!!
Άγγελος Τσιώνας

Πιο μολυσμένα από τις τουαλέτες τα επαναγεμιζόμενα μπουκάλια νερού....!!!!!

Οι άνθρωποι που πίνουν νερό από πλαστικά μπουκάλια τα οποία γεμίζουν συνεχώς δίχως να τα σαπουνίζουν, ενδέχεται να καταπίνουν μαζί τους τεράστιες ποσότητες βακτηρίων, σύμφωνα με μία νέα έρευνα.

Η αμερικανική ιστοσελίδα κυλιόμενων διαδρόμων γυμναστικής Treadmill Reviews πήρε τα μπουκάλια ομάδας ασκουμένων και τα έδωσε σε ένα εργαστήριο για ανάλυση.

Τα μπουκάλια ήταν κάθε είδους, από τα απλά με το βιδωτό καπάκι έως μπουκάλια με ενσωματωμένο στόμιο, κουμπωτό καπάκι και με καλαμάκι.

Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων έδειξαν πως στα μπουκάλια που τα χρησιμοποιούσαν οι ασκούμενοι επί επτά ημέρες δίχως να τα σαπουνίζουν στο ενδιάμεσο, υπήρχαν επίπεδα μικροβίων πολλαπλάσια από αυτά που εντοπίζονται στα πλαστικά παιχνίδια των σκύλων αλλά και στο κάθισμα της τουαλέτας ενός σχολείου.

Στην πραγματικότητα, ανά τετραγωνικό εκατοστό μπουκαλιού εντοπίστηκαν κατά μέσον όρο 313.499 βακτήρια με την ικανότητα να σχηματίζουν αποικίες (μονάδες σχηματισμού αποικιών ή CFU), όταν το μέσο παιχνίδι ενός σκύλου έχει 2.937 CFU.

Αντίστοιχα, το μέσο κάθισμα της τουαλέτας σε ένα σχολείο είθισται να έχει 3.200 CFU ανά τετραγωνικό εκατοστό και ένας κοινόχρηστος ψύκτης σε σχολείο 62.000 CFU, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Υγιεινής (NSF International) ο οποίος συνεργάζεται από το 1997 με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για την ποιότητα του νερού και την ασφάλεια.

Στα βακτήρια που εντοπίστηκαν στα άπλυτα επαναγεμιζόμενα μπουκάλια του νερού συμπεριλαμβάνονται ορισμένα είδη που προκαλούν δερματικές λοιμώξεις, πνευμονίες και σήψη (σηψαιμία).

Τα πιο μολυσμένα απ’ όλα ήταν τα μπουκάλια όπου το καπάκι ανοίγεται με πίεση του δακτύλου (είχαν περισσότερα από 900.000 CFU ανά τετραγωνικό εκατοστό), ενώ ακολουθούν εκείνα που ανοίγουν με έλξη (τράβηγμα) του στομίου τους.

Τα λιγότερα μικρόβια είχαν εκείνα με το ενσωματωμένο καλαμάκι.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να επενδύσετε σε επαναγεμιζόμενα μπουκάλια που μπορείτε να σαπουνίζετε καλά κάθε βράδυ ή, ακόμα καλύτερα, σε ανοξείδωτα ή γυάλινα μπουκάλια που «πιάνουν» πολύ λιγότερα βακτήρια, λένε οι ειδικοί.

Φροντίστε επίσης τα μπουκάλια να είναι λεία, ώστε να μπορεί εύκολα να φτάνει παντού το σαπούνι.
ipaideia.gr

Κάθε άνθρωπος έρχεται στην ζωή μας για να εκπληρώσει κάποιον σκοπό....!!!!!!

Κάθε άνθρωπος έρχεται στην ζωή μας για να εκπληρώσει κάποιον σκοπό.

Κάποιοι θα σε ακολουθούν για χρόνια, ίσως να είναι στο πλάι σου σε όλη στην πορεία της ζωής σου γιατί εξελίσσεστε παράλληλα και ακόμη και αν είναι μακριά σου τους νιώθεις τόσο κοντά. Άλλοι μπορεί να μείνουν λίγο πίσω ή ίσως μείνεις εσύ και χαθείτε στον δρόμο.

Έπειτα από λίγο όμως ίσως τους ξαναβρείς και αν ήταν φίλοι αληθινοί θα είναι σαν να μην χαθήκατε ποτέ. Άλλοι είναι προορισμένοι να σε συντροφεύσουν σε μία συγκεκριμένη περίοδο της ζωής σου. Τυχαίνει να εμφανίζονται από το πουθενά και να σου προσφέρουν ακριβώς εκείνο που χρειάζεσαι. Μπορεί να είναι μία βοήθεια.

Να σου θυμίσουν την αξία σου όταν την έχεις ξεχάσει, να σου δώσουν την απάντηση σε τόσα αναπάντητα ερωτήματα που έθεσες στον εαυτό σου. Μπορεί από την άλλη να αποτελέσουν εμπόδιο και δυσκολία και να σε παιδέψουν, να σε πληγώσουν.

Το σίγουρο είναι πως αυτοί οι άνθρωποι θα κάτσουν λίγο αλλά φεύγοντας δεν θα σε αφήσουν ίδιο με όπως σε βρήκαν. Θα γίνουν ο καθρέφτης σου.

Θα δεις μέσα τους τις δυνατότητές σου, ενδιαφέρουσες κρυμμένες πτυχές του εαυτού σου, αλλά και ελαττώματα σου που θα καταφέρεις να ξεπεράσεις. Περνούν από την ζωή σου γιατί μοιάζουν με κάποια πλευρά του εαυτού σου. Φωτεινή είτε σκοτεινή.

Αν έχουν κάτι από την φωτεινή θα καταφέρεις δίπλα τους να την αναπτύξεις περισσότερο και από νεογέννητη να γίνει ολόκληρο θηρίο. Αν έχουν κάτι από την σκοτεινή θα μπορέσεις να την εντοπίσεις καθαρότερα βλέποντας την σε έναν άλλον άνθρωπο και αποδοκιμάζοντας την σιγά-σιγά να την συρρικνώσεις. Κάθε ένας που περνά από τον δρόμο σου είναι μία ευκαιρία για να γίνεις καλύτερος.

Ένας τρόπος για να αλλάξεις κάτι.

Ο ένας παίρνει από τον άλλον εκείνο που χρειάζεται την δεδομένη στιγμή της ζωής του και αν το μόνο που τους ενώνει είναι αυτή η ανάγκη τότε οι δρόμοι χωρίζουν ειρηνικά και φυσικά. Επίσης, κάθε εμπόδιο είναι μία ευκαιρία για ανάβαση, για αλλαγή. Όποιος και αν πέρασε από τον δρόμο μας είτε έφυγε είτε περπατάει ακόμα μαζί μας είναι ένα πρόσωπο που πρέπει να το σκεφτόμαστε με ευγνωμοσύνη.

Για παράδειγμα ακόμη και ο πιο χειριστικός άνθρωπος ήρθε κοντά σου για να μπορέσεις εσύ να πάψεις να είσαι αδύναμος και να γίνεις ο κύριος της ζωής σου. 

Ελκύουμε αυτό που χρειαζόμαστε και πολλές φορές χρειαζόμαστε μία κατάσταση δύσκολη γιατί μέσα από αυτήν θα εξελιχθούμε. Επιπλέον ελκύουμε εκείνο που νομίζουμε πως αξίζουμε και αν αυτό μας προκαλεί πόνο τότε ίσως καταλήξουμε να δούμε την πραγματική μας αξία.

Ελκύουμε όμως και εκείνους που ταιριάζουμε είτε αυτό ισχύει για μία χρονική περίοδο είτε για όλη την ζωή μας. Σε τελική ανάλυση λοιπόν ένα ευχαριστώ αξίζουν ''καλοί'' και ''κακοί'' γιατί ήταν μία κραυγή της ζωής για εξέλιξη και ενδυνάμωση. Εάν κάθε δυσκολία την δεις ως ένα σκαλοπάτι που θα σε οδηγήσει ψηλότερα τότε θα την μετατρέψεις από πόνο σε ευγνωμοσύνη. Η πικρία δεν θα έχει θέση στην καρδιά σου για τίποτε.

Εμπιστεύσου τη ζωή γιατί με κάθε τρόπο σου δείχνει τον δρόμο και ο δρόμος είναι προς τα πάνω.
Ανθής Κατερίνη.

Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2017

Δεν Είστε Συμπαγείς – Είστε Ενέργεια....!!!!

Απόσπασμα από το βιβλίο της Pam Grout «Ε² – Οι Σκέψεις Δημιουργούν την Πραγματικότητά μας – 9 Ενεργειακά Πειράματα που ο Καθένας μπορεί να κάνει» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα

Αυτό που ανακάλυψε ο Αϊνστάιν και που εκφράζει η φημισμένη εξίσωση Ε = mc2 είναι ότι η μάζα και η ενέργεια βασικά είναι δύο μορφές του ίδιου πράγματος. Η ενέργεια είναι απελευθερωμένη ύλη, και η ύλη είναι ενέργεια που περιμένει να ελευθερωθεί.

Υπάρχει μία τεράστια ποσότητα ενέργειας - μία εξωφρενικά τεράστια ποσότητα ενέργειας - παγιδευμένη μέσα σε κάθε ζωντανό πλάσμα. Εσείς, θεωρώντας ότι είστε ένας άνθρωπος μέσου μεγέθους, περιέχεται μία ποσότητα από τζάουλ δυνητικής ενέργειας που δεν είναι μικρότερη από 7 επί 10 στην 18η δύναμη. 

Αυτό μπορεί να μη σας λέει πολλά πράγματα, αλλά για να πάρετε μία ιδέα της ποσότητας, αν είχατε τη σατανική ικανότητα να αυτοεκραγείτε, η συνολική ενέργεια που θα απελευθερωνόταν θα αντιστοιχούσε στην ενέργεια που εκλύουν 30 υπερμεγέθεις υδρογονοβόμβες.

Με άλλα λόγια, ο υλικός κόσμος δεν είναι τίποτε άλλο από πυκνά ενεργειακά πρότυπα. Οι επιστήμονες έβαλαν διάφορα υποατομικά σωματίδια σε έναν επιταχυντή σωματιδίων, τα έστειλαν να συγκρουστούν μεταξύ τους και τελικά ανακάλυψαν ότι τα σωματίδια δεν είναι σωματίδια. 

Είναι όλα καθαρή αδέσμευτη ενέργεια που δονείται τόσο γρήγορα ώστε είναι αδύνατον να τη μετρήσουμε και να την παρατηρήσουμε.Έτσι, όπως και αν φαίνονται τα πράγματα με γυμνό μάτι, στην πραγματικότητα είστε ενέργεια.

Εδώ που τα λέμε, τίποτα στον κόσμο δεν είναι πραγματικά συμπαγές. Ούτε εσείς ούτε αυτό το βιβλίο ούτε η καρέκλα στην οποία κάθεστε. Αν αναλύσουμε τον συμπαγή κόσμο στα πιο μικροσκοπικά συστατικά του, βρίσκουμε σωματίδια που χορεύουν και άδειο χώρο. Τα πράγματα φαίνονται συμπαγή επειδή η ενέργεια δονείται λίγο πιο αργά από την ταχύτητα του φωτός.

Αυτό είναι η ενέργεια – δονούμενα σωματίδια. Αυτό σημαίνει ότι εσείς, αυτό το βιβλίο και η καρέκλα, στην πραγματικότητα δονούνται.

Η ενέργεια είναι κάτι πολύ νεφελώδες. Δεν μπορείς να τη δεις, να την πιάσεις, να τη βγάλεις βόλτα. Μπορείς όμως να επηρεάσεις το πώς ρέει μέσα από εσένα (και αυτό είναι κάτι που κάνουμε καθημερινά). Και αφού είναι ο δομικός λίθος από τον οποίο σχηματίζονται τα πάντα στο σύμπαν, αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Δοκιμάστε το ακόλουθο πείραμα, που το έμαθα από μία πρωτοπόρο στα ενεργειακά θέματα, την Ντόνα’Ιντεν.

Πλησιάστε τις παλάμες σας μεταξύ τους, σαν να ετοιμάζεστε να χειροκροτήσετε, αλλά σταματήστε δέκα εκατοστά πριν αγγίξουν τα χέρια σας.

Τώρα λυγιστέ τους καρπούς σας προς τα έξω, έτσι ώστε τα χέρια σας να σχηματίσουν ένα Χ. Οι καρποί πρέπει να είναι το κέντρο αυτού του Χ, παραμένοντας σε απόσταση 10 εκατοστών μεταξύ τους.

Στρέψτε την προσοχή σας στο χώρο ανάμεσα στους καρπούς σας. Επειδή οι καρποί περιέχουν αρκετά ενεργειακά κέντρα, οι ενέργειες θα συνδεθούν μεταξύ τους και θα νιώσετε μία αίσθηση στην περιοχή ανάμεσα τους.

Δοκιμάστε να πλησιάσετε τους καρπούς σας κατά 2-3 εκατοστά και μετά να τους απομακρύνετε πάλι.

Είδατε; Τι σας έλεγα; Είστε ενέργεια. Κάθε στιγμή διαπλάθετε και διαμορφώνετε αυτή την ενέργεια με τη συνειδητότητά σας. Το κάνετε αυτό με κάθε σκέψη, κάθε πρόθεση, κάθε πράξη. Το πώς νιώθετε, το τι σκέφτεστε, πιστεύετε και εκτιμάτε, το πώς ζείτε τη ζωή σας, επηρεάζει τον τρόπο που ρέει η ενέργεια από μέσα σας. Για να το θέσουμε με τον απλούστερο δυνατό τρόπο, επηρεάζει το πώς δονείστε.

Και το πώς δονείστε επηρεάζει το τι προσελκύετε από το εξισορροπητικό, αεικίνητο ενεργειακό πεδίο μέσα στο οποίο κολυμπάτε. Οτιδήποτε συμβαίνει να δονείται στην ίδια συχνότητα ή στο ίδιο μήκος κύματος με εσάς, το προσελκύετε από το πεδίο στον κόσμο σας.

Ας πούμε ότι νιώθετε ενθουσιασμό, χαρά και ευγνωμοσύνη. Αυτά τα συναισθήματα εκπέμπουν δονήσεις υψηλής συχνότητας που έλκουν ακόμη περισσότερα πράγματα που σας προκαλούν ενθουσιασμό, χαρά και ευγνωμοσύνη. 

Οτιδήποτε έχει την ίδια υψηλή συχνότητα θα περάσει στο ενεργειακό σας πεδίο. Όμως, αν νιώθετε φόβο και τύψεις, και είστε σίγουροι ότι πίσω από κάθε γωνία κρύβεται ένας τρομοκράτης, εκπέμπετε δονήσεις χαμηλής συχνότητας που θα προσελκύσουν άσχημα πράγματα στη ζωή σας.

Πάντα προσελκύουμε ό,τι ταιριάζει στις δονήσεις μας. Εμείς είμαστε η πηγή των δονήσεων και, επομένως, η πηγή ή το αίτιο της «μαγνητικής έλξης». Εμείς οι ίδιοι είμαστε οι μαγνήτες.

Λειτουργεί όπως και το διαπασών. Αν χτυπήσετε ένα διαπασών μέσα σε ένα δωμάτιο γεμάτο από άλλα διαπασών με διάφορες συχνότητες, μόνο όσα έχουν την ίδια συχνότητα με αυτό που χτυπήσατε θα αρχίσουν να δονούνται και αυτά. Το φαινόμενο παρατηρείται ακόμη και σε μεγάλες αποστάσεις. Οι όμοιες δυνάμεις έλκονται: αυτός είναι ένας κλασικός κανόνας της φυσικής.