Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Γιατί και πώς πρέπει να πλένετε το πρόσωπό σας με μηλόξυδο.....!!!!!!

Η σκέψη του να πλύνετε το πρόσωπό σας με ξύδι, ίσως να σας είναι λίγο αποκρουστική, αλλά αν το δοκιμάσετε, μόνο να κερδίσετε θα έχετε.

Το μηλόξυδο δημιουργείται με τη ζύμωση χυμού μήλου μέχρι να μετατραπεί το φυσικό σάκχαρο που περιέχει σε ξύδι. Το μηλόξυδο θα πρέπει να είναι βιολογικό, αφιλτράριστο, και μη παστεριωμένο. Μόνο η καλή ποιότητα μηλόξυδου περιέχει το θολό υλικό που κατακάθεται στον πυθμένα της φιάλης.

Αυτή η ουσία περιέχει όλα εκείνα τα ευεργετικά ένζυμα, τα βακτήρια, την πηκτίνη και τα ιχνοστοιχεία που κάνουν το μηλόξυδο τόσο καλό για εσάς. Απλά θυμηθείτε να ανακινείτε καλά το μπουκάλι πριν από κάθε χρήση.

Μηλόξυδο εναντίον των σημαδιών του γήρατος
Το μηλόξυδο περιέχει ισχυρά οξέα άλφα υδροξέος που απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και αποκαλύπτουν μια πιο νεανική και πιο υγιή επιδερμίδα κάτω από αυτά. Πολλά από τα ακριβά προϊόντα περιποίησης του προσώπου - που είναι διαθέσιμα στην αγορά - διαφημίζουν ότι περιέχουν έστω και μικρές ποσότητες άλφα υδροξέων, αλλά το μηλόξυδο τα περιέχει σε πολύ υψηλότερα επίπεδα.

Όταν χρησιμοποιείτε μηλόξυδο για τα σημάδια του γήρατος, απλώστε λίγο μη-αραιωμένο μηλόξυδο απευθείας πάνω σε αυτά με μια μπατονέτα αφήστε το να δράσει για περίπου 20-30 λεπτά, μία ή δύο φορές την ημέρα, και μετά ξεβγάλτε το. Κάντε το για περίπου 6 εβδομάδες για να δείτε βελτίωση.

Το μηλόξυδο καταπολεμάει σπυράκια και ακμή
Κατά την παρασκευή του βιολογικού μηλόξυδου, σχηματίζονται ουσίες όπως το μηλικό οξύ, το οποίο δίνει στο μηλόξυδο τις αντιβακτηριακές, αντι-μυκητιασικές και αντιικές του ιδιότητες που βοηθούν στην πρόληψη της ακμής και τις δερματικές μολύνσεις. 

Το μηλόξυδο αποφράσσει επίσης τους πόρους και επιτρέπει στο δέρμα να αναπνέει σωστά, γι 'αυτό είναι πολύ αποτελεσματικό στη θεραπεία της ακμής. Επίσης, το μηλόξυδο δεν απομακρύνει μόνο αποτελεσματικά τη λιπαρότητα από το δέρμα σας, αλλά σας βοηθάει επίσης στην εξισορρόπηση των επιπέδων pH και μπορεί να αποτρέψει την επιδερμίδα σας από το να γίνει πολύ λιπαρή ή πολύ ξηρή με την εξισορρόπηση της παραγωγής σμήγματος.

Πώς πρέπει να χρησιμοποιείτε το μηλόξυδο στην επιδερμίδα σας
Το μηλόξυδο είναι ισχυρό και για αυτόν το λόγο τις περισσότερες φορές πρέπει να το διαλύετε με νερό προτού το εφαρμόσετε στο δέρμα σας. Είναι πολύ όξινο και μπορεί να σας προκαλέσει προβλήματα. 

Διαλύστε το σε ίση ποσότητα νερού. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα που θα το χρησιμοποιείτε τακτικά επάνω στην επιδερμίδα σας, μπορείτε να αυξήσετε λίγο την περιεκτικότητα μηλόξυδου στο διάλυμα. Βεβαιωθείτε σε κάθε περίπτωση ότι ανακινείτε καλά το διάλυμα πριν το βάλετε στο πρόσωπό σας.

Προτού βάλετε σε όλο το πρόσωπό σας το διάλυμα μηλόξυδου-νερού, εφαρμόστε το πρώτα σε μια μική περιοχή (όπως κάτω από το πηγούνι) για να δείτε μην τυχόν έχετε κάποια αλλεργική ή άλλη αντίδραση σε αυτό.

Εφαρμόστε το με τη βοήθεια μπατονέτας και κάντε απαλές κινήσεις για να απομακρύνετε σκόνες, μεϊκάπ και υπολείμματα σμήγματος από την επιδερμίδα.

Προσοχή! Μην το βάλετε στα μάτια σας. Επίσης, αν έχετε έξαρση ακμής, το μηλόξυδο θα σας κάνει να νιώσετε ένα μικρό "κάψιμο" στα σπυράκια.

Την πρώτη φορά που θα βάλετε μηλόξυδο στο πρόσωπό σας, επειδή η επιδερμίδα σας δεν είναι συνηθισμένη σε αυτό, αφήστε το για λίγα μόνο λεπτά να δράσει και στη συνέχεια ξεβγάλτε το με χλιαρό νερό. Αν δεν σας προκαλέσει κανένα πρόβλημα, τότε την επόμενη φορά αυξήστε τον χρόνο που θα το αφήσετε να δράσει.




Όλα όσα δεν κατανοείς....!!!!!!

Ας υποθέσουμε ότι τα πράγματα δεν πηγαίνουν, όπως ακριβώς θα θέλατε στη ζωή σας. Ας υποθέσουμε ότι βρισκόσαστε σε ένα σημείο, όπου αισθάνεστε έλλειψη. Ας υποθέσουμε ότι πιστεύετε, ότι υπάρχει μία καλύτερη ζωή εκεί για εσάς, αλλά εξακολουθείτε να μην την βλέπετε να προβάλει και να υλοποιείται. 

Ας υποθέσουμε ότι είσαστε στο Πνευματικό σας Μονοπάτι, ότι γνωρίζετε αρκετά, αλλά παρόλα αυτά εξακολουθείτε να μην βλέπετε την ζωή που γνωρίζετε πως σας αξίζει, να προβάλει και να υλοποιείται, να γίνεται χειροπιαστή, να γίνεται εμπειρία. Α υποθέσουμε ότι εσείς αναρωτιέστε ξανά και ξανά:

“Γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό; Μήπως το Σύμπαν δεν με ακούει; Μήπως εν τέλει η φιλοσοφία, που έχω υιοθετήσει, δεν έχει αποτελέσματα; Μήπως κάποιος με τιμωρεί; Μήπως όταν ανοίγω για να λάβω περισσότερα, νιώθω αρνητικές δυνάμεις να βάζουν εμπόδια στο δρόμο μου;” και άλλα τέτοια.

Θα συνεχίσουμε να σας υπενθυμίσουμε ότι εσείς είσαστε οι Δημιουργοί της ζωής σας, όσο βαρετό κι αν είναι αυτό, θα συνεχίσουμε να σας το υπενθυμίζουμε, μέχρι να συνειδητοποιήσετε εις βάθος, τι ακριβώς σημαίνει.

Θεωρείτε ότι γνωρίζετε αρκετά; Θεωρείτε ότι επειδή βασίζεται κάποια χρόνια πάνω στο Μονοπάτι σας, ότι τα έχετε μάθει όλα; Αν ήταν τόσο εύκολο, γιατί να είχατε την ευκαιρία, τόσων πολλών ζώων; 

Αν μπορούσε κάποιος να αντιληφθεί τις Μεγάλες Α-λήθειες, από την πρώτη στιγμή της ενσάρκωσης του στη Γη, γιατί να υπήρχε η εμπειρία της ζωής; για ποιο λόγο να είχε δημιουργηθεί ο πλανήτης Γη; 

Δεν υπήρχε κανένας λόγος, σωστά; Αν μπορούσατε να συνειδητοποιήσετε όλες τις Μεγάλες Α-λήθειες, από την πρώτη στιγμή της ενσάρκωση στη Γη, το Παιχνίδι στο οποίο συμμετέχετε, δεν θα είχε κανέναν λόγο ύπαρξης, με άλλα λόγια, πάρτε το χρόνο σας καθώς εξελίσσεστε και λάβετε ως δεδομένο, ότι οι κατώτερη προσωπικότητά σας, η προσωπικότητα που ενσαρκώνετε, δεν γνωρίζει αρκετά ακόμη. Αυτό είναι ένα καλό σημείο, για να ξεκινήσετε. Πείτε ξανά και ξανά:

“Δεν γνωρίζω ακόμη αρκετά, αλλά είμαι πρόθυμος να μάθω περισσότερα! Είμαι πρόθυμος να εξελιχθώ! Είμαι πρόθυμος να ανακαλύψω τις Μεγάλες Α-λήθειες της ζωής!” και έπειτα δείτε τις Α-λήθειες να ξεκινούν να σας αποκαλύπτονται, στο βαθμό που μπορείτε να τις αγκαλιάσετε, να τις αποδεχτείτε, να τις κατανοήσετε.

Αγκαλιάζετε και αποδέχεστε μονάχα ό,τι μπορείτε να κατανοήσετε όταν δεν κατανοείτε κάτι, ό,τι κι αν είναι αυτό, επειδή είναι νέα πληροφορία για το νου σας, αντιστέκεστε σε αυτό και λέτε “Δεν σε γνωρίζω, τι είσαι εσύ; 

Εγώ που τα ξέρω όλα, εσένα πώς και δεν σε γνωρίζω; Δεν μπορεί να υπάρχεις, διότι δεν σε γνωρίζω!” Αυτό λέει ο κατώτερος νους, που νομίζει ότι γνωρίζει τα πάντα. 

Ό,τι δεν γνωρίζει, δεν το κατανοεί και όταν δεν το κατανοεί δεν το αγκαλιάζει, διότι δεν το έχει πρωτύτερα αποδεχτεί.

Τώρα μπορείτε να αποδεχθείτε, ότι η προσωπικότητά σας δεν γνωρίζει όλες τις Α-λήθειες της ζωής και για αυτό ακριβώς το λόγο βρίσκεστε σε ενσάρκωση, για να ανακαλύψετε αυτές τις Α-λήθειες, για να γνωρίσετε περισσότερα, για να κατανοήσετε περισσότερα, για να αποδεχθείτε περισσότερα, για να αγκαλιάσετε περισσότερα και έτσι είναι.

Όταν συναντάτε μία νέα πληροφορία, ένα νέο δεδομένο, έναν νέο κραδασμό, μία νέα δόνηση, ένα νέο κύμα φωτός, ένα νέο ήχο, μία νέα γεύση, μία νέα υφή, όποια πληροφορία και να είναι αυτή, μην βιάζεστε να την απορρίψετε, μόνο και μόνο επειδή δεν την γνωρίζετε ως τώρα. Μην βιάζεστε να φοβηθείτε, αντίθετα πείτε:

“Τι είσαι εσύ; Πρώτη φορά σε βλέπω, δεν γνώριζα ως τώρα τίποτα για εσένα, δεν γνώριζα καν πως υπάρχεις, βέβαια το γεγονός ότι εγώ δεν γνώριζα πως υπάρχεις, δεν επηρεάζει τη δική σου ύπαρξη, υπόσταση, δόνηση και φως, διότι τώρα διαπιστώνω, πως υπάρχεις. 

Μπορεί να είναι εντυπωσιακό ότι υπήρχες, ακόμη κι αν δεν είχες κάνει την εμφάνισή σου στο νοητικό μου σώμα, παρόλα αυτά, θα κρατηθώ από την αγάπη και με τα μάτια της θα σε κοιτάξω, για να σε εξετάσω! Θέλω να δω τι είσαι κι αν μου κάνεις κι αν δεν μου κάνεις, με αγάπη θα σε ελευθερώσω και θα σε ευχαριστήσω, που έκανες έστω αυτήν, τη μικρή επίσκεψη, για να μου φανερωθείς. 

Σε ευχαριστώ, μόλις μου δίδαξες κάτι καινούργιο. Σου είμαι ευγνώμων για αυτό, θα το εξετάσω εκτενέστερα, σε αυτή ίσως και σε μερικές ακόμη ζωές και όταν πάρω την απόφαση μου, όταν πια θα είμαι σε θέση να σε κατανοήσω, τότε θα είμαι σε θέση να σε αποδεχτώ, τότε θα είμαι σε θέση να σε αγκαλιάσω, τότε θα είμαι σε θέση να σε αγαπήσω και εν τέλει οι δύο μαζί να γίνουμε Ένα ξανά, όπως στη Πηγή, όπως παλιά, όπως Επάνω έτσι και κάτω!”





Ναμαστε στην Αποδοχή μας!
Με εκτίμηση και ευγνωμοσύνη
Φωτεινή Κεχαγιά
Αγάπη και φως!

Τα 20 Σημαντικότερα Θετικά συναισθήματα για μια Ομορφότερη Ζωή....!!!!!

Βάλτε αυτά τα 20 θετικά αισθήματα και συναισθήματα στην καθημερινότητά σας, έστω και σε μικρές δόσεις, και παρατηρήστε τη ζωή σας να αλλάζει προς το καλύτερο!

ΕΥΤΥΧΙΑ βάλτε το συναίσθημα της ευτυχίας στην καθημερινότητά σας, νιώθοντας ευτυχία για τον εαυτό, για τους άλλους, ευτυχία για τη ζωή.

ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ  αισθανθείτε ευγνωμοσύνη για τον εαυτό σας, για το ποιοι είστε και ποια είναι τα δώρα σας, ευγνωμοσύνη για τους ανθρώπους γύρω σας, ευγνωμοσύνη για το δώρο της ζωής. Η ευγνωμοσύνη συνδέεται με την αίσθηση της εκτίμησης: εκτίμηση για τον εαυτό σας, για τους άλλους, εκτίμηση για το που είστε στη ζωή σας και για την ίδια σας τη ζωή.

ΑΓΑΠΗ μην ξεχνάτε πόσο σημαντικό είναι να αγαπάμε τον εαυτό μας, τους άλλους, τη ζωή… και να το δείχνουμε!

ΚΑΛΟΣΥΝΗ  ας δείχνουμε καλοσύνη, με λόγια και έργα, στον εαυτό μας, στους άλλους, στο περιβάλλον μας, - έμψυχο και άψυχο.

ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ  χρειάζεται και μια δόση ευαισθησίας, προς τον ίδιο μας τον εαυτό, προς τους γύρω μας, αλλά και απέναντι στη ζωή.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ πόσο σημαντικό είναι να αισθανόμαστε ελεύθεροι στη ζωή μας, να εκτιμούμε την ελευθερία που έχουμε στον λόγο, τα έργα, την καθημερινότητα και τις επιλογές μας… και πόσο σημαντικό είναι να απελευθερωνόμαστε από φόβους, άγχη, αρνητικές σκέψεις και αρνητικές καταστάσεις…

ΕΠΙΛΟΓΗ  που και που χρειάζεται να κάνουμε ένα διάλειμμα και να συνειδητοποιούμε ότι έχουμε επιλογές, πολλές επιλογές! Ακόμα και για όσα μας φαίνεται ότι προέρχονται από τυχαίους ή εξωτερικούς παράγοντες εξακολουθούμε να έχουμε τη μεγαλύτερη επιλογή: το πώς εμείς διαλέγουμε να αντιδράσουμε απέναντί τους

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ, ΧΑΡΑ  ικανοποίηση και χαρά από τον εαυτό μας και για τον εαυτό μας, για τους άλλους αλλά και για τον κόσμο και τη ζωή.

ΣΥΜΠΟΝΙΑ άλλο ένα παραγνωρισμένο συναίσθημα, σημαντικό όμως για την προσωπική μας ευεξία : η συμπόνια για τον εαυτό μας, για τους άλλους, για τη ζωή. Συμπονώ σημαίνει παραδέχομαι και αποδέχομαι αυτό που νιώθω, χωρίς να το κατακρίνω, χωρίς να τσακίζω τον εαυτό μου ή τους άλλους με ανελέητη κριτική.

ΕΙΡΗΝΗ  ας μη ξεχνάμε πόσο θετικό και όμορφο είναι να αισθανόμαστε ότι είμαστε σε ειρήνη και αρμονία με τον εαυτό μας, με τους άλλους, με τη ζωή ολόκληρη.

ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ  αυτό σημαίνει αυτογνωσία, κατανοώ τον εαυτό μου, κατανοώ τους άλλους (ή, έστω, προσπαθώ), αποκτώ μια ευρύτερη διάσταση για να κατανοήσω τη ζωή σε όλες της τις διαστάσεις.

ΝΙΑΞΙΜΟ  βάλτε μια νότα νιαξίματος και φροντίδας στη ζωή σας για τον εαυτό σας, τους άλλους, το κοινωνικό και φυσικό σας περιβάλλον.

ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ οι αισιόδοξοι άνθρωποι είναι ευτυχισμένοι άνθρωποι! Δέστε τα πράγματα από την αισιόδοξη και θετική πλευρά τους σε σχέση με τον εαυτό σας, με τους γύρω σας, με τη ζωή!

ΘΑΡΡΟΣ  χρειάζεται να έχουμε θάρρος στη ζωή μας, με τον εαυτό μας, με τους άλλους, με τις επιλογές και τις αποφάσεις μας.

ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ  μάθετε να συγχωρείτε τα λάθη σας και τα λάθη των άλλων, για να νιώθετε όμορφα και θετικά.

ΑΠΟΔΟΧΗ  για αλλαγή, υιοθετήστε στάσης αποδοχής του εαυτού σας, των άλλων, της ζωής σας!

ΑΦΘΟΝΙΑ μάθετε να εκτιμάτε και να χαίρεστε την όποια αφθονία στη ζωή σας (όχι υλική, αλλά συναισθηματική, κοινωνική, οποιαδήποτε μορφή σας κάνει να νιώθετε ''πλούσιοι'' και ''γεμάτοι'' εσωτερικά).

ΤΥΧΕΡΟΣ, ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΣ  συναισθανθείτε πόσο τυχεροί και ευλογημένοι είστε εσείς οι ίδιοι, οι γύρω σας, η ζωή!

ΠΑΘΟΣ το πάθος έχει πολλές εκφάνσεις και πάντα δίνει νόημα και αξία στη ζωή: βάλτε πάθος στη ζωή σας, δείξτε πάθος για τον εαυτό σας, για τους άλλους, μην προσπερνάτε αδιάφορα και με βαρεμάρα.

ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ  επικεντρωθείτε στο να μάθετε να αισθάνεστε ανακούφιση, να σας φεύγει το βάρος στο στήθος όταν σκέφτεστε για τον εαυτό σας, για τους άλλους και για τη ζωή.




Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Το μυαλό έχει ένα κουμπί Διαγραφής - Μάθε πως να το χρησιμοποιείς και πάτα τώρα το Delete....!!!!!!!

Υπάρχει ένα παλιό ρητό στις νευροεπιστήμες που λέει «Νευρώνες που πάλλονται ταυτόχρονα, συνδέονται μεταξύ τους».

Αυτό σημαίνει ότι όσο περισσότερο χρησιμοποιούμε συγκεκριμένους νευρικούς δρόμους στο μυαλό μας, τόσο ισχυρότερο γίνεται το κύκλωμα που συνθέτουν. Αυτός είναι ο λόγος που δουλεύει ένα άλλο παλιό ρητό, «η πρακτική μας κάνει τέλειους». Όσο περισσότερο εξασκούμε ένα μουσικό όργανο, μια γλώσσα, μια ταχυδακτυλουργία ή οτιδήποτε παρόμοιο, τόσο ισχυρότερα γίνονται τα κυκλώματα στο μυαλό που είναι υπεύθυνα γι’ αυτές τις λειτουργίες.

Οι επιστήμονες γνωρίζουν αυτά τα πράγματα εδώ και χρόνια. Ωστόσο, στις μέρες μας οι ερευνητές ανακαλύπτουν μια ακόμα πτυχή αυτής της αλήθειας : Για να μάθουμε κάτι, ακόμα πιο σημαντικό από την εξάσκηση είναι η ικανότητα να ξεμάθουμε ή να σπάσουμε τις παλιές νευρωνικές συνδέσεις που ρυθμίζουν πράγματα που δεν μας είναι χρήσιμα πλέον. Αυτό ονομάζεται «συναπτικό κλάδεμα».

Πως και Γιατί Διαγράφονται Νευρωνικες Συνδέσεις :
Φανταστείτε το μυαλό σας σαν έναν κήπο, που στη θέση της καλλιέργειας λουλουδιών, φρούτων και λαχανικών, καλλιεργείτε συναπτικές συνδέσεις ανάμεσα στους νευρώνες. Αυτές είναι οι συνδέσεις στις οποίες οι νευροδιαβιβαστές, όπως η ντοπαμίνη, η σεροτονίνη και άλλες, ταξιδεύουν κατά μήκος τους.

Τα «Νευρογλοιακά κύτταρα» είναι οι κηπουροί του εγκεφάλου και δρουν έτσι ώστε να επιταχύνουν σήματα μεταξύ συγκεκριμένων νευρώνων. Υπάρχουν και άλλα πιο εξειδικευμένα νευρογλοιακά κύτταρα που απομακρύνουν σκουπίδια, ξεριζώνουν ζιζάνια, σκοτώνουν τα παράσιτα, σκαλίζουν το έδαφος. 

Αυτοί οι απαραίτητοι «κηπουροί» του εγκεφάλου σας ονομάζονται «μικρογλοιακά κύτταρα.» Η δουλειά τους είναι να «κλαδεύουν» τις συναπτικές συνδέσεις. Το ερώτημα είναι, πώς ξέρουν ποια να κλαδέψουν;

Οι ερευνητές μόλις τώρα αρχίζουν να διαλευκάνουν αυτό το μυστήριο, αλλά αυτό που ξέρουν είναι ότι οι συναπτικές συνδέσεις που χρησιμοποιούνται λιγότερο «μαρκάρονται» από μια πρωτεΐνη, την C1q (αλλά και με άλλες). Όταν τα μικρογλοιακά κύτταρα ανιχνεύσουν την πρωτεΐνη αυτή, συνδέονται μαζί της και καταστρέφουν (ή κλαδεύουν αν θέλετε) τη συγκεκριμένη σύναψη.

Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται στον εγκέφαλο ο ελεύθερος χώρος για να οικοδομήσουμε νέες και ισχυρότερες συνδέσεις ώστε να μπορούμε να μάθουμε περισσότερα πράγματα.

Αυτός Είναι ο Λόγος που ο Ύπνος Είναι Τόσο Σημαντικός
Ο εγκέφαλός σας αυτοκαθαρίζεται όταν κοιμάστε!

Κάποιες φορές όταν μπορείτε να μάθετε κάτι νέο, ή να ξεκινήσετε μια νέα εργασία ή ένα χόμπι μπορεί να έχετε νιώσει ότι το μυαλό σας είναι γεμάτο και δε χωρά άλλες ιδέες και επιδεξιότητες. Λοιπόν, αυτό ακριβώς ισχύει κυριολεκτικά.

Όταν μαθαίνετε πολλά νέα πράγματα καινούργια για σας, ο εγκέφαλός σας χτίζει συνδέσεις, αλλά παραμένουν πολλές άλλες αδρανείς και ανεπαρκείς. Ο εγκέφαλός σας θα πρέπει να κλαδέψει πολλές από αυτές τις συνδέσεις και στη θέση τους να οικοδομήσει πιο αποδοτικά και αποτελεσματικά μονοπάτια. Αυτό το κάνει όταν κοιμόμαστε.

Όταν κοιμάστε τα κύτταρα του εγκεφάλου συρρικνώνονται έως και 60% για να δημιουργηθεί χώρος ώστε τα νευρογλοιακά κύτταρα να φθάσουν και να απομακρύνουν τα απόβλητα. Έτσι κλαδεύονται οι συνάψεις.

Όταν ξυπνάμε μετά από μια ξεκούραστη νύχτα είμαστε σε θέση να σκεφτούμε καθαρά και γρήγορα. Είναι σαν να κάναμε ανασυγκρότηση στα κατακερματισμένα αρχεία του υπολογιστή.

Για τον ίδιο λόγω ο σύντομος ύπνος κατά την διάρκεια της μέρας είναι επωφελής για τις γνωστικές σας ικανότητες. Ένας υπνάκος για 10 ή 20 λεπτά δίνει στα μικρογλοιακά κύτταρα την ευκαιρία να ταξιδέψουν σε μακρινές συνδέσεις που δεν χρησιμοποιούνται, να τις καταστρέψουν και να αφήσουν χώρο για να αναπτυχθούν νέες.

Το να κάνετε πνευματικές εργασίες με στέρηση ύπνου είναι σαν να προσπαθείτε να ανοίξετε δρόμο μέσα σε μια πυκνή ζούγκλα κρατώντας μόνο ένα μαχαίρι. Σε αυτό το κατάφυτο περιβάλλον τα βήματα προόδου θα είναι αργά και κουραστικά.

Αντίθετα, όταν σκέφτεστε ενώ ο εγκέφαλός σας έχει ξεκουραστεί καλά είναι σαν να περιπλανιέστε άνετα μέσα σε ένα μεγάλο πάρκο. Τα μονοπάτια είναι σαφή και οριοθετημένα και συνδέονται μεταξύ τους σε ευδιάκριτα σημεία, τα δέντρα είναι στη θέση τους, μπορείτε να δείτε εκατοντάδες μέτρα μπροστά σας την πορεία. Είναι αρκετά αναζωογονητικό.

Να Πως Μπορείς Να Ελέγχεις Τι Θα Διαγραφεί από το Μυαλό Σου :
Όπως είπαμε και πιο πριν, οι συναπτικές συνδέσεις που δεν χρησιμοποιείτε μαρκάρονται για να ανακυκλωθούν. Αυτές που παραμένουν είναι και αυτές που θα τροφοδοτηθούν και θα οξυγονωθούν. Έτσι, πρέπει να είστε προσεκτικοί για το τι σκέφτεστε.

Εάν ξοδεύετε πάρα πολύ χρόνο σκεπτόμενοι θεωρίες για το πως θα τελειώσει το «Game of Thrones» και πολύ λιγότερο για θέματα που αφορούν τη δουλειά σας, μάντεψε ποιες συνάψεις θα μαρκαριστούν για να ανακυκλωθούν.

Αν είστε σε κόντρα με κάποιον από τη δουλειά και αφιερώνετε το χρόνο σας στο πως θα τον εκδικηθείτε, και όχι στα έργα και στις ιδέες που έχετε σε εξέλιξη, θα σχηματίσετε ένα μεγάλο ιστό με συναπτικές οδούς ευφάνταστων σεναρίων εκδίκησης, αλλά φτωχές συνάψεις για τα έργα σας που θα οδηγήσουν σε κακές επινοήσεις.

Αυτό στο οποίο επικεντρωνόμαστε, αυτό επικρατεί! Μπορείτε να πλοηγήσετε κυριολεκτικά το μυαλό σας και να επιλέξετε το τι θέλετε να γίνει δίνοντας προσοχή προς την κατεύθυνση υλοποίησής του.

Φυσικά, δεν μπορείτε να ελέγξει όλα όσα σας συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της μέρας, αλλά μπορείτε να ελέγξετε πόσο σας επηρεάζουν. Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, μπορείτε να επιλέξετε αυτό που σας αρέσει και να κατασκευάσετε τις δικές σας νευρωνικές συνδέσεις προς υλοποίησή του.

Αντί να ασχολείστε με πράγματα που σας κρατάνε στάσιμους, επικεντρωθείτε σε πράγματα που μπορούν να σας κάνουν καλύτερο άνθρωπο. Αντί να φαντάζεστε σενάρια που πιθανόν ποτέ δεν θα συμβούν, διαλογιστείτε. Καθάρισε το μυαλό σας. Φέρτε το μυαλό σας στο τώρα και χρησιμοποιήστε την ψυχική σας ενέργειά προς το μονοπάτι που σας ωφελεί.

Είναι πραγματικά ένα παιχνίδι στρατηγικής. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε έξυπνα το μυαλό σας, να είστε έξυπνοι. Αντισταθείτε στον πειρασμό να ασχολείστε με πράγματα που δεν σας ωφελούν, αυτό είναι που θα σας κάνει πιο έξυπνους.

Για να διαγράψετε κάτι, απλά, σταματήστε να σκέφτεστε γι 'αυτό. Ακόμα και όταν κάποιος άλλος σας το υπενθυμίζει, εστιάστε την προσοχή σας κάπου αλλού. Αργά ή γρήγορα θα πάρει το δρόμο του και θα μαρκαριστεί για να οδηγηθεί στην ανακύκλωση.




Εκφράσου με Θετικές λέξεις : Πως τα λόγια αναδομούν τον εγκέφαλο….!!!!!!!!

Οι λέξεις που χρησιμοποιείτε στον λόγο σας μπορούν κυριολεκτικά να αλλάξουν τον εγκέφαλό σας. Π.χ. αντί να λέτε «το παλεύω», πείτε «τα καταφέρνω». Αντικαταστήστε τις αρνητικές λέξεις στο λόγο σας με θετικές. 

Ο Δρ Andrew Newberg, νευροεπιστήμονας στο Πανεπιστήμιο Τόμας Τζέφερσον και ο Mark Robert Waldman, εμπειρογνώμονας σε θέματα επικοινωνίας, συνεργάστηκαν για τη συγγραφή του βιβλίου, «Οι λέξεις μπορούν να αλλάξουν τον εγκέφαλό σας» (Words Can Change Your Brain). Σε αυτό γράφουν πως «μία λέξη έχει τη δύναμη να επηρεάσει την έκφραση των γονιδίων που ρυθμίζουν τη φυσική και συναισθηματική κατάσταση του ατόμου».

Όταν χρησιμοποιούμε λέξεις γεμάτες θετικά μηνύματα, όπως «αγάπη» και «ειρήνη», μπορούμε να αλλάξουμε τον τρόπο λειτουργίας του εγκεφάλου μας μέσω της αύξησης της γνωστικής λογικής (νόησης) και την ενίσχυση της δραστηριότητας στην περιοχή του μετωπιαίου λοβού. Χρησιμοποιώντας πιο συχνά θετικές λέξεις από ό, τι αρνητικές, μπορούμε να ενεργοποιήσουμε τα κέντρα λειτουργίας του εγκεφάλου, παρακινώντας τα να δράσουν.

Απ’ την άλλη πλευρά, όταν χρησιμοποιούμε αρνητικές λέξεις, αποτρέπουμε την παραγωγή ορισμένων νευροχημικών ουσιών, οι οποίες συμβάλλουν στον έλεγχο του άγχους. Όλοι μας είμαστε από τη φύση μας προγραμματισμένοι να έχουμε ανησυχίες και ανασφάλειες. 

Αυτή είναι μια κατάσταση που μας την επιβάλει ο αρχέγονος εγκέφαλός μας και μας προστατεύει από επικίνδυνες καταστάσεις, στις οποίες ενδέχεται κάποιες φορές να βρεθούμε, για να επιβιώσουμε.

Έτσι, όταν εκφράζουμε αρνητικές λέξεις με το λόγο και την σκέψη μας, αυξάνουμε τη δραστηριότητα στην περιοχή του εγκεφάλου που ελέγχει τον φόβο (την αμυγδαλή) με αποτέλεσμα την έκλυση ορμονών του στρες που κατακλύζουν τον οργανισμό μας. 

Αυτές οι ορμόνες και οι νευροδιαβιβαστές διακόπτουν την λογική σκέψη και τις συλλογιστικές διεργασίες στον εγκέφαλο και αναστέλλουν την κανονική του λειτουργικότητα. Οι Newberg και Waldman γράφουν, «Οι λέξεις θυμού στέλνουν μηνύματα συναγερμού στον εγκέφαλο και τμηματικά διακόπτουν τα κέντρα της λογικής που βρίσκονται στον μετωπιαίο λοβό».

Ένα απόσπασμα από το βιβλίο τους, μας υποδεικνύει πώς να χρησιμοποιούμε τις σωστές λέξεις ώστε να μπορέσουμε να αλλάξουμε κυριολεκτικά την πραγματικότητά μας :

«Έχοντας μια θετική και αισιόδοξη λέξη στο μυαλό σας, θα διεγείρετε την δραστηριότητα στον μετωπιαίο λοβό. Η περιοχή αυτή περιλαμβάνει συγκεκριμένα κέντρα της ομιλίας που συνδέονται άμεσα με το κινητικό φλοιό, που σας ωθεί να κάνετε δραστηριότητες. Η έρευνα μας έχει δείξει πως όσο περισσότερο επικεντρώνεστε στις θετικές λέξεις, τόσο περισσότερο αυτές θα αρχίζουν να επηρεάζουν άλλες περιοχές του εγκεφάλου.

Οι διεργασίες στο βρεγματικό λοβό αρχίζουν να αλλάζουν, με αποτέλεσμα να αλλάζει και η αντίληψή που έχετε για τον εαυτό σας και τους ανθρώπους γύρω σας. Έχοντας θετική άποψη για τον εαυτό σας, θα σας προϊδεάσει να βλέπετε την καλή πλευρά των άλλων, αντιθέτως μια αρνητική εντύπωση του εαυτού σας θα σας γεμίζει με προκατάληψη και μεροληψία προς τους άλλους και θα είστε συνεχώς καχύποπτοι και με αμφιβολίες γι’ αυτούς. 

Με την πάροδο του χρόνου η δομή του θαλάμου σας θα αλλάξει ανταποκρινόμενη στα λόγια, τις σκέψεις και τα συναισθήματα της συνείδησής σας. Οι αλλαγές στον θάλαμο του εγκεφάλου επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα».

Μια μελέτη του Positive Psychology εξέτασε περαιτέρω τις επιπτώσεις της χρήσης θετικών λέξεων. Σε μια ομάδα ενηλίκων ηλικίας 35-54 δόθηκε ένα ερωτηματολόγιο για να συμπληρωθεί στο τέλος της μέρας, που αφορούσε την καταγραφή τριών θετικών γεγονότων που τους συνέβησαν κατά τη διάρκεια της μέρας εξηγώντας, παράλληλα, τη σημασία τους και το γιατί ήταν θετικά γι’ αυτούς. 

Στους τρεις μήνες που ακολούθησαν, τα αποτελέσματα έδειξαν πως οι βαθμοί ευτυχίας συνέχισαν να αυξάνονται, και τα άσχημα συναισθήματά μειώνονταν. Το ερωτηματολόγιο τους έκανε να εστιάζουν στις θετικές ιδέες και στα όμορφα συναισθήματα που αποκόμιζαν κατά τη διάρκεια της μέρας, με αποτέλεσμα να βελτιώσουν την ευεξία τους και την ομαλή λειτουργικότητα του εγκεφάλου τους.

Πως όλα τα παραπάνω μπορούν να εφαρμοστούν από σας; Εάν έχετε παράπονα από τη ζωή σας, δοκιμάστε να καταγράψετε πόσο συχνά χρησιμοποιείτε αρνητικές λέξεις και εκφράσεις. Μπορεί να εκπλαγείτε όταν διαπιστώσετε πόσο απλή είναι η λύση για να αποκτήσετε μια καλύτερη ζωή! Αρχίστε να αντικαθιστάτε τις αρνητικές λέξεις με θετικές και αλλάξτε τη ζωή σας !





Μετάφραση και Επιμέλεια Κειμένου : share24.gr