Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Χόρχε Μπουκάι : Η πραγματικότητα είναι πάντα ίδια. Εσύ κοιτάς με άλλα μάτια....!!!!!!

Η πραγματικότητα είναι πάντα η ίδια. Η ερμηνεία αλλάζει όπως μας συμφέρει…

”Εμένα μου φαίνεται πως οι γονείς μου γέρασαν και το χουν χάσει”.

”Και μένα μου φαίνεται πως εσύ τους κοιτάς με διαφορετικά μάτια”.

”Μα τι σημασία έχει αυτό; Αυτό που είναι, είναι όπως λες κι εσύ”.

”Άκουσε μια ιστορία”.

Ο βασιλιάς ήταν ερωτευμένος με τη Σαμπρίνα, μια γυναίκα ταπεινής καταγωγής που την έκανε τελευταία του γυναίκα. Ένα απόγευμα κι ενώ ο βασιλιάς έλειπε στο κυνήγι ήρθε ένας αγγελιοφόρος να ειδοποιήσει ότι η μητέρα της Σαμπρίνας ήταν άρρωστη.

Ο βασιλιάς της είχε απαγορεύσει να χρησιμοποιεί την προσωπική του άμαξα, κι αν παραβίαζε την εντολή του θα το πλήρωνε με το κεφάλι της. Όταν γύρισε ο βασιλιάς έμαθε τα καθέκαστα.

”Μα δεν είναι θαυμάσιο” είπε ” αυτό είναι αληθινή αγάπη κόρης προς τη μητέρα. Δεν την ένοιαζε να διακινδυνεύσει το κεφάλι της για να φροντίσει τη μητέρα της. Είναι υπέροχη.”

Την επόμενη μέρα κι ενώ η Σαμπρίνα καθόταν στο κήπο του παλατιού κι έτρωγε φρούτα, ήρθε ο βασιλιάς. Τον χαιρέτισε και μετά δάγκωσε το τελευταίο ροδάκινο που είχε στο καλάθι της.

”Φαίνονται γλυκά” είπε ο βασιλιάς.

”Πράγματι” αποκρίθηκε η βασίλισσα. Κι απλώνοντας το χέρι της έδωσε το τελευταίο της ροδάκινο στον αγαπημένο της.

”Πόσο με αγαπάει” σχολίασε μετά ο βασιλιάς ”στερήθηκε την απόλαυση της για να μου δώσει εμένα το τελευταίο ροδάκινο του καλαθιού. Δεν είναι εκπληκτική;”

Πέρασαν ορισμένα χρόνια - και ποιος ξέρει - το πάθος και ο έρωτας του βασιλιά έσβησαν απ τη καρδιά του. Καθόταν μαζί μ ένα στενό του φίλο κι έλεγε :

”Ποτέ δε φέρθηκε σαν βασίλισσα, μια φορά μάλιστα με παράκουσε και χρησιμοποίησε τη προσωπική μου άμαξα. Θυμάμαι και μια μέρα που μου έδωσε να φάω ένα δαγκωμένο φρούτο.”

”Η πραγματικότητα είναι πάντα η ίδια. Κι είναι όντως αυτό που είναι. Ωστόσο ο άνθρωπος μπορεί να ερμηνεύσει μια κατάσταση με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, τον ακριβώς αντίθετο.”, είπε.

”Πρόσεχε τι αντιλαμβάνεσαι” έλεγε ο Μπάντουιν ο σοφός. Αν ότι βλέπεις ταιριάζει ”γάντι” με τη πραγματικότητα που περισσότερο σε βολεύει … τότε

ΜΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ!!!





Του Χόρχε Μπουκάι

Πώς η ευγνωμοσύνη μπορεί να αλλάξει τη ζωή σας.....!!!!!!!

Θέλετε περισσότερα από τη ζωή σας; Περισσότερη ευτυχία; Περισσότερη υγεία; Βαθύτερες σχέσεις; Αυξημένη παραγωγικότητα; Υπάρχει ένα πράγμα που μπορεί να σας βοηθήσει σε όλους αυτούς τους τομείς. Μια διάθεση ευγνωμοσύνης. Η ευγνωμοσύνη έχει πολλά οφέλη στη συναισθηματική μας ζωή, στην προσωπικότητά μας, στην κοινωνική μας ζωή, στην υγεία μας και στην καριέρα μας, που οδηγούν όλα στην ευτυχία.

Ακολουθούν 31 οφέλη της ευγνωμοσύνης που μπορούν να αλλάξουν τη ζωή σας : 

Η ευγνωμοσύνη μας κάνει πιο χαρούμενους 
Η ευγνωμοσύνη κάνει τους ανθρώπους σαν εμάς 
Η ευγνωμοσύνη μας κάνει πιο υγιείς 
Η ευγνωμοσύνη βελτιώνει την καριέρα μας 
Η ευγνωμοσύνη δυναμώνει τα συναισθήματά μας 

Η ευγνωμοσύνη αναπτύσσει την προσωπικότητά μας 
Η ευγνωμοσύνη μας κάνει περισσότερο αισιόδοξους 
Η ευγνωμοσύνη μειώνει τον υλισμό 
Η ευγνωμοσύνη αυξάνει την πνευματικότητα 
Η ευγνωμοσύνη μας κάνει λιγότερο εγωκεντρικούς 

Η ευγνωμοσύνη αυξάνει την αυτοεκτίμηση 
Η ευγνωμοσύνη βελτιώνει τον ύπνο μας 
Η ευγνωμοσύνη μας κρατάει μακριά από γιατρούς 
Η ευγνωμοσύνη μας επιτρέπει να ζούμε πιο πολύ 
Η ευγνωμοσύνη αυξάνει τα ενεργειακά μας επίπεδα 

Η ευγνωμοσύνη αυξάνει τις πιθανότητές μας να ασκούμαστε σωματικά 
Η ευγνωμοσύνη μας κάνει να ανακάμπτουμε 
Η ευγνωμοσύνη μας κάνει να νιώθουμε καλά 
Η ευγνωμοσύνη κάνει τις αναμνήσεις μας πιο χαρούμενες 
Η ευγνωμοσύνη μειώνει τη ζήλια 

Η ευγνωμοσύνη μας βοηθάει να χαλαρώνουμε 
Η ευγνωμοσύνη μας κάνει πιο φιλικούς 
Η ευγνωμοσύνη βοηθάει τον γάμο μας 
Η ευγνωμοσύνη μας κάνει να φαινόμαστε σε καλή κατάσταση 
Η ευγνωμοσύνη μας βοηθάει να κάνουμε φίλους 

Η ευγνωμοσύνη δυναμώνει τις φιλίες 
Η ευγνωμοσύνη μας κάνει περισσότερο αποτελεσματικούς διευθυντές (στη δουλειά μας) 
Η ευγνωμοσύνη μας βοηθάει στην δικτύωσή μας 
Η ευγνωμοσύνη αυξάνει την επίτευξη των στόχων μας 
Η ευγνωμοσύνη μας βελτιώνει στο να παίρνουμε αποφάσεις 
Η ευγνωμοσύνη αυξάνει την παραγωγικότητά μας 

Η ευγνωμοσύνη δεν είναι μια θεραπεία για όλα, αλλά είναι σε μεγάλο βαθμό ένα ανεκμετάλλευτο εργαλείο για την βελτίωση της ζωής μας, για να φτάσουμε στην ικανοποίηση και στην ευτυχία.




Ό,τι και να γίνεται στη ζωή σας αυτή τη στιγμή, πρέπει να διαβάσετε αυτή τη σύντομη ιστορία....!!!!!!

Ήταν μια φαινομενικά συνηθισμένη μέρα όταν αποφάσισα να παραιτηθώ… Τελείως ξαφνικά πήρα την απόφαση να παραιτηθώ από τη δουλειά μου, από τη σχέση μου και τελικά από την πνευματικότητά μου. Απλά ήθελα να παραιτηθώ από τη ζωή μου.

Αλλά πριν από αυτό, πήγα στο δάσος για να κάνω μια τελευταία κουβέντα με τον Θεό.

Ρώτησα: « Θεέ, μπορείς να μου πεις ένα καλό λόγο γιατί να μην παραιτηθώ;»

Η απάντησή του με εξέπληξε στα αλήθεια. «Κοίτα γύρω σου». Είπε: «Βλέπεις την φτέρη και το μπαμπού;»

Απάντησα: «Ναι. Όταν φύτεψα την φτέρη και τους σπόρους μπαμπού, τα φρόντισα πολύ καλά. Τους έδωσα φως. Τους έδωσα νερό. Η φτέρη μεγάλωσε γρήγορα».

Το καταπληκτικό της πράσινο κάλυψε το έδαφος. Αλλά ακόμα δεν είχε βγει τίποτα από τον σπόρο του μπαμπού. Όμως δεν παραιτήθηκα από την φροντίδα του. Τον δεύτερο χρόνο η φτέρη ήταν άφθονη και μέσα στη ζωντάνια.

Όμως τίποτα ακόμα δεν γινόταν με το μπαμπού. Και πάλι όμως δεν παραιτήθηκα από την φροντίδα του.

Είπε: «Τον τρίτο χρόνο δεν υπήρχε ακόμα τίποτα από το μπαμπού. Αλλά δεν παραιτήθηκα. Τον τέταρτο χρόνο, τα ίδια. Δεν παραιτήθηκα».

«Τότε τον πέμπτο χρόνο ένα μικροσκοπικό βλαστάρι ξεφύτρωσε από την γη. Σε σύγκριση με την φτέρη ήταν φαινομενικά μικρό και ασήμαντο. Αλλά 6 μήνες αργότερα το μπαμπού αυξήθηκε σε ύψος και πέρασε τα 30 μέτρα.

Πέρασαν πέντε χρόνια για να μεγαλώσουν οι ρίζες του. Αυτές οι ρίζες το έκαναν δυνατό και του έδωσαν αυτό που χρειαζόταν για να επιβιώσει. Δε θα έδινα σε κανένα από τα δημιουργήματά μου μια πρόκληση που δε θα μπορούσε να αντιμετωπίσει».

Μετά από αυτό, με ρώτησε: «Ήξερες παιδί μου ότι όλο αυτό τον καιρό πάλευες; Ότι ουσιαστικά μεγάλωναν οι ρίζες σου; Δεν παραιτήθηκα με το μπαμπού. Δεν θα τα παρατήσω ποτέ με εσένα».

«Μην συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους», πρόσθεσε. «Το μπαμπού είχε διαφορετικό σκοπό από την φτέρη. Και όμως, και τα δύο έκαναν το δάσος πανέμορφο». Και μετά μου είπε: «Θα έρθει και η δικιά σου ώρα».

«Θα ανέβεις ψηλά».

Τον ρώτησα: «Πόσο ψηλά θα ανέβω;»

«Πόσο ψηλά ανέβηκε το μπαμπού;» ρώτησε Αυτός.

Ήμουν μπερδεμένη: «Όσο ψηλά μπορούσε;»

«Ναι», είπε. «Δείξε μου το μεγαλείο σου, ανεβαίνοντας όσο πιο ψηλά μπορείς».

Μετά από αυτή την συζήτηση άφησα το δάσος και έγραψα αυτή την εκπληκτική ιστορία. Ελπίζω ειλικρινά ότι αυτές οι λέξεις θα σας βοηθήσουν να δείτε ότι ο Θεός δε θα σας εγκαταλείψει ποτέ.

Δεν πρέπει ποτέ, ποτέ, ποτέ, ποτέ να παραιτηθείτε.

Μην λέτε στον Θεό πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα, αλλά πείτε στο πρόβλημα πόσο μεγάλος είναι ο Θεός !





Μετάφραση: awakengr.com via 

Φλόμος : Ενα βότανο ευεργετικό για το αναπνευστικό σύστημα....!!!!!!

O φλόμος (Verbascum η λατινική ονομασία του) ή αλλιώς βερμπάσκος ο θάψος, είναι ένα διετές φυτό που βρίσκεται εύκολα στη φύση και χαρακτηρίζεται από τα μεγάλα και μαλακά φύλλα του.

Είναι ένα κοινό βότανο από τα πιο πολύτιμα που υπάρχουν στην Ελλάδα σε ό,τι αφορά τις θεραπευτικές του ιδιότητες με γκριζοπράσινα φύλλα και έντονα κίτρινα άνθη. Τα φύλλα και τα άνθη του συλλέγονται το καλοκαίρι, ενώ τον πρώτο χρόνο της ζωής του σχηματίζει μόνο φύλλα και τα άνθη ακολουθούν την επόμενη χρονιά.

Είναι πολλά τα ονόματα με τα οποία είναι γνωστός ανά τον κόσμο και όλα έχουν να κάνουν με τη βελούδινη υφή του. Η κυριότερη χρησιμότητά του είναι το ότι αποτελεί παραδοσιακή θεραπεία για την ανακούφιση του βήχα και της συμφόρησης σε άτομα με ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος. Ο φλόμος συνιστάται από τους βοτανολόγους για τη θεραπεία του βήχα, του πονόλαιμου και του κρυολογήματος.

Οταν συνδυαστεί με το νερό, οι φυτικές ίνες του φλόμου παράγουν μια ουσία σαν γλοιώδη βλέννα που χρησιμοποιείται για να μαλακώσει το λαιμό και να ανακουφίσει το έντερο, καθώς ο φλόμος παραδοσιακά χρησιμοποιείται επίσης για τη θεραπεία της διάρροιας και τις γαστρεντερικές ενοχλήσεις. 

Ορισμένες εργαστηριακές μελέτες έχουν δείξει ότι ο φλόμος αναστέλλει την ανάπτυξη του βακτηριδίου της φυματίωσης και μπορεί αυτός να είναι ο λόγος που πήρε τη φήμη του ότι συμβάλλει στη θεραπεία της συγκεκριμένης ασθένειας.

Οι μελέτες έχουν δείξει πως ο φλόμος έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και πως σε συνδυασμό με τη γλοιώδη βλέννα του μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων των αιμορροΐδων. 

Επιθέματα κατασκευασμένα από έκχυση φλόμου έχουν επίσης χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία της φλεγμονής και του έρπητα. Σε μια μελέτη φάνηκε ότι μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη του ιού του έρπητα.

Τα φύλλα και τα λουλούδια, αλλά ακόμα και οι ρίζες αυτού του φυτού είναι βρώσιμες και είναι εύκολο να τα στεγνώσετε και να τα χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε τα δικά σας φυτικά φάρμακα. Ωστόσο, οι σπόροι του φλόμου είναι δηλητηριώδεις γι’ αυτό μην τούς χρησιμοποιείτε στα φυτικά σκευάσματα, εάν τα προορίζετε για στοματική ή τοπική χρήση.

Περίπου 2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένο φυτό φλόμου σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για θεραπεία του βήχα, για κυκλοφορική συμφόρηση ή για τη διάρροια. Πίνετε τρία φλιτζάνια ζεστό φλόμο σε καθημερινή βάση μέχρι να εξαφανιστούν τα συμπτώματα ή βάλτε το τσάι στο ψυγείο για να το χρησιμοποιήσετε για τη θεραπεία των αιμορροΐδων. 

Μπορείτε, επίσης, να βρείτε εμπορικά εκχυλίσματα που περιέχουν φλόμο στα περισσότερα καταστήματα υγιεινής διατροφής.

Δεν υπάρχουν τοξικές επιδράσεις που να συνδέονται με τον φλόμο, αλλά μερικοί άνθρωποι μπορεί να αισθανθούν στομαχικές διαταραχές αν πάρουν αυτό το βότανο.