Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Το μυστικό για να μείνετε ψύχραιμοι...!!!!

Με αυτά που γίνονται τριγύρω μας είναι πάρα πολύ δύσκολο να παραμείνουμε ατάραχοι. Για χάρη όμως της επιβίωσης και της ευημερίας, πρέπει να τα βρούμε με την πίεση και την αβεβαιότητα. 

Υπάρχουν 7 απλά βήματα, που μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση της πολύτιμης ψυχραιμίας. 

Κάντε ένα απλό σχέδιο: Αν συμβεί αυτό, θα κάνω εκείνο. Εξετάστε προκαταβολικά τις πιθανότητες και δείτε τις κινήσεις σας, αλλά και πως θα τις διαχειριστείτε. 

Ένα πράγμα κάθε φορά: Μην βάζετε στο κεφάλι σας, πολλές δραστηριότητες, καθώς θα οδηγηθείτε στο χάος. Επιλέξτε ένα πεδίο και αφοσιωθείτε σε αυτό, όταν τελειώσετε προχωρήστε στο επόμενο βήμα. 

Να είστε διαλλακτικοί: Ακόμα και αν έχετε καταστρώσει το πλάνο σας, π.χ μια εκδρομή, και κάτι γίνει τελευταία στιγμή, μην αγχωθείτε. Αντιμετωπίστε το καθετί με ψυχραιμία και δείτε το μεθοδικά για να το ξεπεράσετε. 

Μετρήστε ως το 10: Σε μια κατάσταση που σας βγάζει εκτός εαυτού, μην πανικοβληθείτε. Πάρτε το χρόνο σας και μετρήστε ως το 10. Με αυτό τον απλό τρόπο θα δώσετε χρόνο στον εαυτό σας για να σκεφτεί τι θα γίνει με αταραξία. 

Ελέγξτε την αναπνοή σας: Στο ίδιο μήκος κύματος με το παραπάνω, είναι και αυτή εδώ η συμβουλή. Όταν αισθάνεστε πανικό και σύγχυση αναπνεύστε και φυσήξτε έντονα, μέχρι να νιώσετε καλύτερα. 

Εμπιστευτείτε τον εαυτό σας: Το πιο σημαντικό είναι να μάθετε να έχετε εμπιστοσύνη στις επιλογές σας και την διαίσθησή σας. Νιώθοντας σίγουροι για εσάς είναι δύσκολο να ξεφύγετε από τα όρια του ελέγχου και να ταραχτείτε. 

Σκεφτείτε θετικά: Έχετε πάντα αισιόδοξες σκέψεις, μην αναλογίζεστε το χειρότερο που θα έρθει. Όσο περισσότερο έχετε στο μυαλό σας την φωτεινή πλευρά των πραγμάτων, τόσο λιγότερο άγχος θα νιώθετε. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου