Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Αυτά είναι τα δέκα μυστικά για ακλόνητη αυτοπεποίθηση...!!!!

Η δρ. Νάνσυ Μαλλέρου μοιράζεται μαζί 10 τρόπους που ενισχύουν την αυτοπεποίθησή μας και μας κάνουν πιο ελκυστικές.

1. Αποφάσισε να σου αρέσεις και να σε αγαπάς…
Πολύ… πάρα πολύ! Αν δεν το κάνεις εσύ, δύσκολα θα το κάνει κάποιος άλλος.

2. Πρόσεξε πώς μιλάς στον εαυτό σου
Ο εσωτερικός μας διάλογος είναι καθοριστικός για την αυτοπεποίθησή μας. Αντικατάστησε όλα τα τα αρνητικά επίθετα με θετικά. Γράψε μια θετική περιγραφή του εαυτού σου και επανάλαβέ τη όσο πιο συχνά μπορείς.

3. Πρόσεξε πώς μιλάς ΓΙΑ τον εαυτό σου
Ο ρόλος σου είναι να είσαι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής σου, ο πιο «φωνακλάς» οπαδός σου, ο καλύτερος πωλητής σου! Να το θυμάσαι αυτό κάθε φορά που σου κάνουν ένα κομπλιμέντο ή καλείσαι να περιγράψεις τον εαυτό σου.

4. Η αισιοδοξία κάνει θαύματα στην αυτοπεποίθηση
Αναζήτησε και επέμεινε στο θετικό, ακόμη κι αν δεν το νιώθεις απόλυτα. Αργά ή γρήγορα το υποσυνείδητό σου θα το καταγράψει και τότε θα γίνει αυτόματη αντίδραση. Με άλλα λόγια, fake it till you make it!

5. Μάθε να λες όχι
Είναι καταπληκτική η θετική επίδραση που μπορεί να έχει στην αυτοπεποίθησή μας η ικανότητα να βάζουμε όρια στους γύρω μας. Μην το φοβάσαι. Εσύ θα νιώσεις καλύτερα και οι άλλοι θα σε εκτιμήσουν περισσότερο.

6. Μη συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους γύρω σου
Πίστεψέ με, αν ήξερες τα πραγματικά τους προβλήματα, με χαρά θα γύριζες στα δικά σου.

7. Διεκδίκησε αυτό που σου αξίζει
Η διεκδικητικότητα είναι η χρυσή τομή, η απόλυτη ισορροπία ανάμεσα στην ικανοποίηση των αναγκών σου και στο σεβασμό προς τις ανάγκες των άλλων.

8. Ξεκίνησε κάθε μέρα σου με αυτοπεποίθηση…
…για όλα τα καλά που έχει ο εαυτός σου και η ζωή σου.

9. Αφιέρωσε χρόνο σε σένα
Προγραμμάτισε ραντεβού με τον εαυτό σου και χάριζέ του όσο πιο συχνά μπορείς μια εμπειρία που θα γεμίσει την καρδιά σου, θα αδειάσει το μυαλό σου και θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα.

10. Ανάλαβε δράση
Αντί να μισείς κάτι πάνω σου και να οικτίρεις τον εαυτό σου γι’ αυτό, κάνε κάτι για να το αλλάξεις. Αν δεν αλλάζει (π.χ. «θέλω να ψηλώσω»), αποφάσισε να αγαπήσεις αυτό το χαρακτηριστικό και βρες λόγους γι’ αυτό. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου