Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

Γιατί αισθάνονται αρκετοί άνθρωποι την ανάγκη να βγάζουν όλες τις στιγμές της ζωής τους στη φόρα ;

                                  succo / pixabay

Ένα νεόκοπο ζευγάρι της showbiz που μέχρι χθες δε γνώριζε κανένας μας, δημοσιοποιεί σχεδόν τα πάντα. Έγινε μάλιστα...είδηση σε ΜΜΕ το σχόλιο του ανδρός στην κοπέλα ως προς το αν του πήρε δώρο και η όλη στιχομυθία.

Υπάρχει μια τάση σήμερα ο κόσμος να δημοσιοποιεί τα πάντα. Μέχρι και ζωντανή μετάδοση κάνουν. Αν το καλοσκεφθεί κανείς, αρκετοί άνθρωποι σήμερα είναι μονόχειρες αφού κρατούν διαρκώς στο ένα χέρι το έξυπνο κινητό τους τσεκάροντας αναρτήσεις και διαμοιράζοντας τα πάντα.

Βγάζουν φόρα παρτίδα τη ζωή τη δική τους και των παιδιών τους. Ρισκάρουν την ασφάλεια των τελευταίων για μερικά επαινετικά κλικς και σχόλια. Είναι μάλιστα φορές που αναρωτιέσαι. Άραγε ζουν ό,τι κάνουν ή απλά το κάνουν για το δημοσιοποιήσουν και να επιβεβαιωθούν από τους γνωστούς τους;

Χάνουν την στιγμή διότι πρέπει να κοινοποιήσουν. Τι; Τα πάντα! Που είναι, τι κάνουν, που κάθισαν, τι τρώνε, αν έφαγαν, τι πίνουν, τι κοιτάζουν, τα πάντα.

Επί της ουσίας ζουν δύο ζωές. Την κανονική και μια δεύτερη παράλληλη στο διαδίκτυο. 

Ένα παγκόσμιο πείραμα φακελώματος και ηλεκτρονικής παρακολούθησης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και προϊδεάζει για το τι πρόκειται να επακολουθήσει. Η δε μαζική θετική ανταπόκριση μας τρομάζει.

Την ίδια στιγμή τώρα τελευταία, οι εναλλακτικές φωνές βλέπουν το λογαριασμό τους να μπλοκάρεται ουσιαστικά αναίτια για ορισμένα χρονικά διαστήματα.

Τελικά ο μόνος λόγος που αισθάνονται αρκετοί άνθρωποι την ανάγκη να βγάζουν όλες τις στιγμές της ζωής τους στη φόρα είναι γιατί δεν είναι ευχαριστημένοι από αυτήν. Κάτι τους λείπει και το αναζητούν από το like και το πρόχειρο σχόλιο των άλλων. Τρέχουν από το πρωί ως το βράδυ. Δε βλέπουν πια τους φίλους τους, δεν έχουν πλέον φίλους. Αρκούνται στους ηλεκτρονικούς...




Του Στρατή Μαζίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου