Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

Επιστημονικές έρευνες αποκαλύπτουν τι επίδραση έχει στο σώμα η γείωση : Δηλαδή όταν περπατάς ξυπόλυτος στη γη...!!!!

Η από πάνω φωτογραφία αναπαριστά την κυκλοφορία του αίματος στο πρόσωπο πριν και μετά από 20 λεπτά γείωσης των ποδιών ενός ανθρώπου με το έδαφος.

Έχετε αναρωτηθεί γιατί στις αρχαίες κοινωνίες οι άνθρωποι περπατούσαν τόσο πολύ συχνά ξυπόλυτοι στο έδαφος; ακόμη και όταν είχανε τα υλικά ώστε να κατασκευάσουν υποδήματα οι άνθρωποι στην αρχαιότητα συνήθιζαν να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν παπούτσια στις μετακινήσεις τους. Είναι αλήθεια ότι υπάρχει συγκεντρωμένη ενέργεια στο έδαφος η οποία μεταφέρεται στο ανθρώπινο σώμα όταν περπατάμε ξυπόλυτοι στην γη;

Ο λόγος ήταν άγνωστος σε εμάς μέχρι που ο ερευνητής και επιστήμονας Dr. James Oschman διεξάγει μία λεπτομερέστατη έρευνα πάνω στο θέμα αυτό. Η ενέργεια του εδάφους είναι αλήθεια ότι λαμβάνονταν στα σοβαρά προ αμνημονεύτων χρόνων. 

Τώρα και με τη βοήθεια της επιστήμης η θεωρία της ενέργειας του εδάφους υποστηρίζεται σύμφωνα με τα πειραματικά ευρήματα της έρευνας.

Το φαινόμενο κατά το οποίο ένας άνθρωπος περπατάει ξυπόλυτος στη γη ονομάζεται γείωση.Η Ιδέα πίσω από αυτό το φαινόμενο είναι ότι η γη στην ουσία αποτελεί ένα τεράστιο σώμα το οποίο είναι αρνητικά φορτισμένο. Το φορτίο αυτό θεωρητικά προέρχεται από τα ηλεκτρόνια και αποτελεί παροχέα αντιοξειδωτικών που συμβάλουν στη σωστή λειτουργία του οργανισμό των ανθρώπων.

Οι σημειώσεις του Dr. James Oschman αναφέρουν ότι το υποκείμενο το οποίο περπατάει ξυπόλητο στη γη για κάποια ώρα ενισχύει άμεσα την υγεία του οργανισμού του καθώς και τα συναισθήματά ευεξίας που δημιουργούνται συσχετίζονται με την ενέργεια αυτή. 

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που πολλές κουλτούρες ανά τον κόσμο αναφέρουν την διαδικασία της γειώσεις ως μία πράξη ιερή και ωφέλιμη για τον άνθρωπο.

Κατόπιν το τεύχος του περιοδικού “παγκόσμιο περιβάλλον και δημόσια υγεία” με τίτλο ''γείωση : ποια τα οφέλη για την υγεία μέσα από την επανένωση του ανθρώπινου σώματος με τα ηλεκτρόνια της επιφάνειας της γης'' τονίζει πως η διαδικασία της γείωσης μπορεί να αποτρέψει την εμφάνιση εκφυλιστικών ασθενειών καθώς και να ενισχύσει πολλές από τις λειτουργίες του οργανισμού. 

Επίσης μέσα από το καθημερινό περπάτημα χωρίς υποδήματα στην επιφάνεια της γης μπορεί να καταπολεμηθεί το χρόνιο άγχος, ο πόνος στην πλάτη μέχρι και οι αϋπνίες.

Στην ίδια έρευνα αναφέρεται πως το να περπατάς ξυπόλητος στη γη είναι τόσο σημαντικό για την καλή υγεία όσο το να έχεις πρόσβαση σε καθαρό νερό καθαρό αέρα και ήλιο κατά τη διάρκεια της μέρας.

Σε άλλη έρευνα του τμήματος στρατιωτικής ιατρικής και κλινικής μελέτης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής αναφέρεται πως τα υποκείμενα τα οποία περπάτησαν για 20 λεπτά ξυπόλητα στο έδαφος στο έδαφος εμφάνισαν χαμηλότερα επίπεδα ουρίας στο αίμα τους. 

Επίσης αυξήθηκε ο πρωτεϊνικός μεταβολισμός δημιουργώντας μία καλύτερη ισορροπία του αζώτου στον οργανισμό. Πάνω στην ίδια έρευνα οι επιστήμονες αναφέρουν πως δεν είναι τυχαίο που πολλοί αθλητές επιλέγουν να τρέχουν ξυπόλητοι σε κάποιο σκέλος της προπόνησης τους ώστε να απολαμβάνουν έμμεσα και άμεσα την θετική αυτή επίδραση στα αποτελέσματα και στις επιδόσεις των αθλημάτων τους.

Σε ακόμα πιο πρόσφατη έρευνα η οποία διεξάγει από το τμήμα της Βιολογίας και έρευνας της ανθρώπινης φυσιολογίας στην μεγάλη Βρετανία, συνδέθηκε το γεγονός της αιμάτωσης του προσώπου με το ξυπόλητο περπάτημα στην επιφάνεια της γης. 

Άνθρωποι οι οποίοι ήταν γειωμένοι για 30 λεπτά συνεχόμενα στο έδαφος εμφάνισαν καλύτερη ροή του αίματος στο πρόσωπο και όχι μόνο. Η ερευνά συνεχίζει λέγοντας το πόσο σημαντική μπορεί να είναι η γείωση για την βελτίωση της υγείας του καρδιαγγειακού και του νευρικού συστήματος των ανθρώπων.

Τα αποτελέσματα όμως δε σταματούν εκεί. Σύμφωνα με το επιστημονικό περιοδικό Journal of Inflammation Researchi Η διαδικασία της γείωσης μπορεί να θεραπεύσει γρήγορα τα συμπτώματα λοίμωξης από τραυματισμό όπως: ερυθρότητα, πρήξιμο, πόνος, απώλεια λειτουργικότητας και άλλα. 

Και όλα αυτά επειδή σύμφωνα με την επιστήμη επιτρέπουμε στα ηλεκτρόνια της επιφάνειας της γης να εισέλθουν και να έρθουν σε επαφή με το δικό μας ανθρώπινο σώμα δημιουργώντας έτσι ένα μικρο περιβάλλον αρκετά αντιοξειδωτικό το οποίο ενισχύει παράλληλα πολλές από τις εσωτερικές λειτουργίες του σώματος.

Έτσι την επόμενη φορά που θα έχετε την ευκαιρία να περπατήσετε ξυπόλυτοι στη γη μην το σκεφτείς δύο φορές, απλά κάντε το!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου