Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

12 υποσχέσεις που αξίζει να δώσετε στον εαυτό σας και να κρατήσετε για πάντα...!!!!

Η ζωή δεν έχει να κάνει με ουράνια τόξα και πεταλούδες. Μπορεί να είναι σκληρή μερικές φορές. Μπορεί να έχετε πληρώσει ένα βαρύ τίμημα για να φτάσετε ως εδώ, έτσι ώστε η καλύτερη επιλογή είναι να την κάνετε να μετρήσει πραγματικά προχωρώντας εμπρός από όπου και αν βρίσκεστε. 

Απελευθερωθείτε από την αρνητικότητα του κόσμου – από τις πηγές της άγνοιας που σας λένε τι μπορείτε και τι δεν μπορείτε να κάνετε – υποσχόμενοι να κοιτάξετε μπροστά, να ζείτε μπροστά, και να βρεθείτε μπροστά. Με άλλα λόγια, ξεκινήστε να κάνετε θετικές υποσχέσεις για τον εαυτό σας!

Υποσχεθείτε να αντισταθείτε, να πολεμήσετε σκληρότερα, να γελάσετε δυνατότερα και περισσότερο και να χαστουκίσετε τις αντιξοότητες ρίχνοντάς τες στην θέση τους όποτε τολμούν να σας στέκονται αντιμέτωπες. Υποσχεθέιτε να είστε μια δύναμη που σας υπολογίζουν – επειδή είστε μια δύναμη που πρέπει να σας υπολογίζουν. Κάντε αυτές τις υποσχέσεις στον εαυτό σας και κρατήστε τις για πάντα.

Πείτε: «Υπόσχομαι ότι…»

1. «Δεν θα αφήνω το παρελθόν να στρέφεται εναντίον μου» – Τα προβλήματά, οι αδυναμίες, οι αποτυχίες, οι μεταμέλειες και τα σφάλματα, σας διδάσκουν αν είστε διατεθειμένοι να αλλάξετε. Αν δεν είστε διατεθιμένοι, τότε απλά θα μοιάζουν με τιμωρία. Άρα αφήστε τα να σας διδάσκουν κάθε μέρα. Δεχτείτε τα πάντα ως ένα μάθημα που πήρατε. Αν έχετε μετανιώσει για κάποιες από τις αποφάσεις που έχετε πάρει στο παρελθόν, σταματήστε να είστε τόσο σκληροί με τον εαυτό σας. 

Εκείνη την χρονική στιγμή, κάνατε το καλύτερο με τις γνώσεις που είχατε. Εκείνη την χρονική στιγμή, κάνατε το καλύτερο με την εμπειρία που είχατε. Οι αποφάσεις σας πάρθηκαν από ένα νεότερο μυαλό. Αν παίρνατε τις αποφάσεις με την σοφία που έχετε σήμερα, θα επιλέγατε διαφορετικά. 

Έτσι, δώστε στον εαυτό σας περιθώριο. Ο χρόνος και η εμπειρία είναι ένας θαυμάσιος τρόπος που μας βοηθά να αναπτυχθούμε και να μάθουμε να κάνουμε καλύτερες επιλογές σήμερα, για τον εαυτό μας και για αυτούς τους οποίους νοιαζόμαστε.

2. «Θα είμαι κύριος της ζωής μου και δεν θα αρνηθώ ποτέ την ευθύνη για αυτήν.» – Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν μάθει ότι θα πρέπει να κατηγορούν τους γονείς, τους δασκάλους, τους συμβούλους, το εκπαιδευτικό σύστημα, την κυβέρνηση, κλπ, αλλά ποτέ να μην κατηγορούν τον εαυτό τους. Δεν είναι ποτέ, ποτέ δικό τους το σφάλμα… ΛΑΘΟΣ! 

Είναι πάντα δικό σας το λάθος, γιατί αν θέλετε να αλλάξετε, αν θέλετε να τα αφήσετε πίσω και να προχωρήσετε στη ζωή σας, είστε το μόνο πρόσωπο που μπορεί να το κάνει να συμβεί. Είναι ΔΙΚΗ ΣΑΣ η κίνηση που πρέπει να γίνει. Είναι ΔΙΚΗ ΣΑΣ ευθύνη. Κάντε την δική σας!

3. «Θα μιλώ ευγενικά και συνειδητά στον εαυτό μου.» Για σταθείτε, τι είπατε μόλις στον εαυτό σας; Θα ήταν τα εμπνευσμένα και ενθαρρυντικά λόγια που θα λέγατε σε έναν φίλο; Ή τα μειωτικά σχόλια που μπορεί να φωνάζατε σε έναν εχθρό αν δεν είχατε καρδιά. Ή οι αρνητικές εκτιμήσεις για τη ζωή που θα μουρμουρίζατε αν δεν είχατε πίστη; 

Όλη μέρα μιλάμε σιωπηλά στους εαυτούς μας, και ένα μέρος από εμάς πιστεύει κάθε λέξη. Έτσι, μείνετε σε επίγνωση, και αναρωτηθείτε, «Αν είχα ένα φίλο που πάντα μιλούσε σε μένα με τον ίδιο τρόπο που μιλάω στον εαυτό μου τώρα, πόσο καιρό θα του επέτρεπα να είναι φίλος μου;»

4. «Θα ακούω αυτό που μου λέει η καρδιά και η ψυχή μου.» – Όταν κάτι το αισθάνεστε σωστό, αυτό σημαίνει ότι είναι σωστό για σας. Και αν πραγματικά αισθάνεστε βαθιά ότι κάτι είναι λάθος, τότε πιθανώς είναι. 

Δώστε προσοχή στα αυθεντικά συναισθήματα σας, και ακολουθήστε τα όπου σας οδηγούν. Όταν ακολουθείτε την εσωτερική σας φωνή, οι πόρτες τείνουν να ανοίγουν για σας, ακόμη και αν τις περισσότερες φορές είναι αρχικά κλειστές.

5. «Θα ζήσω μια ζωή που ταιριάζει σε μένα, και όχι που να ταιριάζει στους άλλους.» – Επιτρέψτε στον εαυτό σας να ακολουθήσει το μονοπάτι που κάνει ΕΣΑΣ ευτυχισμένους. Και συνειδητοποιείστε ότι κάποιοι άνθρωποι στη ζωή σας θα αρνηθούν να περπατήσουν δίπλα σας καθώς ξεκινάτε αυτό το ταξίδι απλά δεν θα εγκρίνουν οτιδήποτε κι αν πείτε, και αυτό είναι εντάξει. 

Μερικές φορές, όταν εσείς οι ίδιοι δεσμεύεστε να δημιουργήσετε τη δική σας ευτυχία, αυτή έρχεται σε σύγκρουση με τις αντιλήψεις των άλλων. Μερικές φορές όταν κερδίζεις κάτι μεγάλο, θα πρέπει να αφήσεις κάτι άλλο. Και μερικές φορές αυτό το «κάτι άλλο» είναι κάποιοι άνθρωποι που θέλουν να κάνεις μόνο αυτό που θέλουν εκείνοι να κάνεις.

6. «Θα διακόψω τις σχέσεις που δεν πάνε άλλο…» – Οι περισσότεροι άνθρωποι έρχονται στη ζωή σας προσωρινά, απλά για να σας διδάξουν κάτι. Έρχονται και φεύγουν και κάνουν κάποια διαφορά. Και είναι εντάξει το να μην είναι στη ζωή σας πια. Δεν διαρκούν όλες οι σχέσεις, αλλά τα μαθήματα που σας διδάσκουν διαρκούν. 

Αν μάθετε να ανοίγετε την καρδιά και το μυαλό σας, θα συνειδητοποιήσετε ότι όλοι, ακόμα κι αυτοί που σας «τρελαίνουν», μπορούν να σας διδάξουν κάτι που αξίζει τον κόπο. Μερικές φορές θα αισθάνεστε περίεργα όταν συνειδητοποιείτε ότι έχετε ξοδέψει τόσο πολύ χρόνο με κάποιον που δεν είστε πλέον συνδεδεμένος/η, αλλά αυτό είναι ακριβώς όπως θα έπρεπε να είναι. Είστε ακριβώς εκεί που πρέπει να είστε. Όλοι είμαστε.

7. «Δεν θα επιτρέψω σε καμία κατάσταση να κλέψει μόνιμα το χαμόγελό μου.» – Ακόμα και όταν οι καιροί είναι δύσκολοι, σταματήστε ένα λεπτό για να θυμηθείτε ποιοι είστε ΕΣΕΙΣ. Σταματήστε ένα λεπτό για να προβληματιστείτε σχετικά με τα πράγματα που έχουν πραγματικό και διαρκές νόημα στη ζωή σας. 

Και στη συνέχεια χαμογελάστε για το πόσο μακριά έχετε φτάσει. Ειλικρινά, τίποτα σε αυτόν τον κόσμο δεν είναι πιο όμορφο και ισχυρό από ένα χαμόγελο που έχει παλέψει να εμφανιστεί εν μέσω δακρύων. Κάθε ανόητος μπορεί να είναι ευτυχής όταν οι καιροί είναι εύκολοι. 

Χρειάζεται μια ισχυρή ψυχή με πραγματική καρδιά για να εμφανιστούν χαμόγελα μέσω καταστάσεων που μας κάνουν να κλαίμε. Δεν έχει σημασία πόσο καιρό παίρνει, θα περάσει. Συνεχίστε. Τελικά, οι σκληρές καταστάσεις οικοδομούν δυνατούς ανθρώπους.

8. «Θα γιορτάζω και θα εκτιμώ τη ζωή που έχω.» – Πάρα πολλοί άνθρωποι υπερεκτιμούν αυτό που δεν είναι και υποτιμούν αυτό που είναι. Μην είστε ένας από αυτούς. Πάρτε μια ανάσα καθαρού αέρα. Το παρελθόν είναι πίσω σας. Εστιάστε σε αυτό που μπορείτε να κάνετε σήμερα, όχι σε αυτό που θα μπορούσατε ή θα έπρεπε να είχατε κάνει χθες. 

Θυμηθείτε ότι, για ό, τι έχετε χάσει, έχετε κερδίσει κάτι άλλο. Εκτιμήστε αυτό που έχετε και αυτό που είστε σήμερα. Η ζωή δεν χρειάζεται να είναι τέλεια για να είναι υπέροχη. Μετρήστε τις ευλογίες σας, όχι τα προβλήματά σας. 

Δεν κοστίζει τίποτα να έχετε θετική σκέψη, και αυτό αλλάζει τα πράγματα προς το καλύτερο. Εσείς ελέγχετε τις σκέψεις σας, οπότε χρησιμοποιήστε τις καλά ώστε να δίνετε στις πράξεις και τη ζωή σας ένα ισχυρό πλεονέκτημα.

9. «Θα συνειδητοποιήσω και θα χρησιμοποιήσω τη δύναμή μου για να κάνω τη διαφορά.» – Ο πιο συνηθισμένος τρόπος που οι άνθρωποι εγκαταλείπουν τη δύναμή τους είναι με το να αποδέχονται ότι είναι αδύναμοι. Είναι ΛΑΘΟΣ. Σε έναν κόσμο γεμάτο αμφιβολία, αξίζει να τολμάτε να ονειρεύεστε. 

Σε έναν κόσμο γεμάτο θυμό, αξίζει να τολμάτε να συγχωρείτε. Σε έναν κόσμο γεμάτο μίσος, τολμάτε να τολμάτε να αγαπάτε. Σε έναν κόσμο γεμάτο δυσπιστία, αξίζει να τολμάτε να πιστέψετε. Και μόλις το κάνετε, θα βρείτε εκείνη τη δύναμη που κάποτε πιστεύατε ότι σας έλειπε.

10. «Θα αφοσιωθώ στην τελειοποίησή μου.» – Οτιδήποτε αξίζει να γίνει, αξίζει να γίνει σωστά. Και η τελειότητα δεν έρχεται ποτέ συμπτωματικά. Είναι το αποτέλεσμα υψηλής πρόθεσης, εστιασμένης προσπάθειας, έξυπνης κατεύθυνσης, επιδέξιας εκτέλεσης, και το όραμα να δει κάποιος τα εμπόδια σαν ευκαιρίες. 

Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι η αυτοβελτίωση δεν μπορεί να κριθεί κοιτάζοντας το που βρίσκεστε σε κάποια δεδομένη χρονική στιγμή, αλλά μετρώντας την απόσταση που έχετε διανύσει από το σημείο απ’ όπου ξεκινήσατε.

11. «Θα επεκτείνω διαρκώς τον εαυτό μου πέρα από τη ζώνη ασφαλείας μου.» – Το ότι δυσκολεύεστε δεν σημαίνει ότι αποτυγχάνετε. Κάθε μεγάλη επιτυχία απαιτεί έναν ισάξιο αγώνα για να φτάσετε εκεί. Να το γνωρίζετε αυτό! Όταν παλεύετε, τότε είναι που γίνεστε ολοένα δυνατότεροι και εξυπνότεροι. 

Ασκηθείτε διαρκώς μέχρι το σημείο όπου θα βρίσκεστε στα όρια των ικανοτήτων σας, επεκτείνοντας τον εαυτό σας ξανά και ξανά, κάνοντας λάθη, σκοντάφτοντας, μαθαίνοντας από αυτά τα λάθη και επεκτείνοντας τον εαυτό σας ακόμα περισσότερο.

12. «Θα αγκαλιάσω τις αλλαγές που ξέρω ότι πρέπει να κάνω.» – Η ζωή είναι μια πράξη εξισορρόπησης μεταξύ της διατήρησης και της απελευθέρωσης – της διατήρησης της θέσης και της μετακίνησης προς τα εμπρός. Πασχίζουμε να κάνουμε τις σωστές επιλογές, αλλά πώς ξέρουμε πότε είναι πραγματικά καιρός να προχωρήσουμε στη ζωή μας; 

Τα σημάδια δεν είναι πάντα κατανοητά. Οι σχέσεις, οι θέσεις εργασίας, ακόμη και οι πόλεις που ζούμε έχουν ημερομηνία λήξης. Μερικές φορές πιανόμαστε σε κάτι που δεν λειτουργεί από φόβο ότι δεν θα είμαστε σε θέση να προσαρμοστούμε στις αναγκαίες αλλαγές. 

Και ως εκ τούτου, το αποτέλεσμα είναι πάντα το ίδιο: περισσότερος πόνος, τεράστια απογοήτευση, και διαρκής λύπη. Φερθείτε έξυπνα. Αγκαλιάστε τις αλλαγές που ξέρετε ότι πρέπει να κάνετε.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου