Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Βρώμη και σπόροι chia, ο καλύτερο συνδυασμός μια επίπεδη κοιλιά...!!!!

Η βρώμη και οι σπόροι chia είναι γεμάτοι θρεπτικά συστατικά και ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία μας. Καταναλώστε τα το πρωί, ώστε να παρέχεται στον οργανισμό σας όλα τα απαραίτητα συστατικά που θα σας δώσουν ενέργεια για το μεγαλύτερο μέρος τη ημέρας. Επίσης θα σας βοηθήσουν να κάψετε τα περιττά κιλά και να αποκτήσετε μια επίπεδη κοιλιά.

Τα οφέλη της βρώμης και των σπόρων chia

Βρώμη : περιέχει απορροφήσιμες ίνες (β-γλυκάνη) που βοηθούν στη διατήρηση της καρδιοαγγειακής υγείας και μειώνουν την χοληστερόλη. Η συχνή της κατανάλωση μπορεί αν ελαττώσει τα επίπεδα της γλυκόζης. Επίσης είναι γεμάτη πρωτεΐνες, μέταλλα και φυτικές ίνες.

Σπόροι chia :  έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες,μειώνουν την κακή χοληστερόλη στο αίμα και μπορεί να αποτρέψουν τις καρδιαγγειακές παθήσεις. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που περιέχουν μειώνουν τη δυσκαμψία και τον πόνο. Μελέτες έχουν δείξει ότι η μειωμένη φλεγμονή μειώνει τον κίνδυνο για καρδιακή νόσο, αρθρίτιδα και ορισμένους τύπους καρκίνου.
Συνταγή για πρωινό με βρώμη και σπόρους chia

Συστατικά :

· 500ml νερό

· 1 κούπα βρώμη

· 4 κουταλιές της σούπας σπόροι chia

· 2 κουταλιές της σούπας βανίλια

· 2 κουταλιές της σούπας μέλι

· λίγο αλάτι

· 1 κουταλιά σκόνη κανέλας

Προετοιμασία :
Βάλτε την κανέλα και την βανίλια σε ένα κατσαρολάκι και προσθέστε το νερό. Τοποθετήστε το κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά. Μόλις αρχίζει να βράζει χαμηλώστε την φωτιά , προσθέστε την βρώμη και αφήστε το για 5 λεπτά. Μην το καλύψετε. Στη συνέχεια βάλτε το από τη φωτιά και αφήστε το για 5 λεπτά, καλύψτε το και αφήστε το για άλλα 5 λεπτα.

Προσθέστε το μέλι και ελάχιστο αλάτι και ανακατέψτε καλά.

Σερβίρετέ το σε ένα μπολ και ρίξτε σπόρους chia από πάνω, καλό είναι να τους έχετε μουσκέψει προηγουμένως γιατί ποτέ δεν τρώγονται χωρίς να είναι μουσκεμένοι σε νερό, είναι επιτακτική ανάγκη να το κάνετε αυτό.

Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε μπανάνα, φράουλες ή μήλο για καλύτερη γεύση.

*Οι πληροφορίες που περιέχονται στο hippieteepee.gr έχουν πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα κάποιον ειδικό πριν εφαρμόσετε οποιαδήποτε πληροφορία. Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου