Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

10 Εύκολα σπιτικά γιατροσόφια για να επαναφέρετε τα ούλα σας. Θα εκπλαγείτε με το αποτέλεσμα...!!!!

Η καλή στοματική υγιεινή είναι μείζονος σημασίας για την σύνολο της υγείας μας. Αλλά για μερικούς ανθρώπους, το βούρτσισμα των δοντιών και το οδοντικό νήμα δύο φορές την ημέρα δεν είναι αρκετά για να μειώσει την πιθανότητα εμφάνισης της ασθένειας των ούλων.

Η ουλίτιδα και η περιοδοντίτιδα είναι οι δύο κύριες ασθένειες των ούλων. Και οι δύο προκαλούνται από πέτρα, μια σκληρή μορφή πλάκας που μόνο οι οδοντίατροι μπορούν να αφαιρέσουν.

Η ουλίτιδα είναι ένα πρώιμο στάδιο της περιοδοντίτιδας, η οποία, αν αφεθεί χωρίς θεραπεία, μπορεί να προσβάλλει τα οστά, τα ούλα και τον συνδετικό ιστό. Αν ο οδοντίατρός σας να σας έχει μιλήσει για φλεγμονή των ούλων, τότε θα θέλετε να γνωρίζετε αυτά τος 10 σπιτικές θεραπείες για την αντιμετώπιση της νόσου των ούλων.

1. Θαλασσινό νερό και υπεροξείδιο του οξυγόνου. Διαλύστε μια μεγάλη ποσότητα θαλασσινού αλατιού σε ζεστό νερό μαζί με λίγο υπεροξείδιο του οξυγόνου. Χρησιμοποιήστε μια σύριγγα για να ψεκάσετε τα επηρεαζόμενα ούλα με το διάλυμα. Εάν δεν έχετε μια σύριγγα, κάντε γαργάρες και φτύστε.

2. «Τράβηγμα» με λάδι. Αυτή η μοντέρνα θεραπεία υποτίθεται ότι θα «τραβήξει» τις τοξίνες από το στόμα. Χρησιμοποιήστε βιολογικό σησαμέλαιο, ελαιόλαδο, ή λάδι καρύδας. Κάντε επάλειψη τα ούλα σας με το λάδι της επιλογής σας για 20 λεπτά πριν το βούρτσισμα για καλύτερα αποτελέσματα.

3. Γαργάρες με φασκόμηλο. Βράστε 50 φρέσκα βιολογικά φύλλα φασκόμηλου σε νερό και κάντε γαργάρες με αυτό το στοματικό διάλυμα αρκετές φορές στη διάρκεια της ημέρας. Είναι εξίσου χρήσιμο να πίνετε τσάι φασκόμηλο. Το φασκόμηλο είναι ένα αντι-φλεγμονώδες, αντιοξειδωτικό και αντιμικροβιακό.

4. Σκόρδο και κουρκούμη. Αυτός ο ισχυρός συνδυασμός είναι αντι-φλεγμονώδης και αντι-βακτηριακός. Αναμείξτε μια πολτοποιημένη σκελίδα σκόρδου με σκόνη κουρκούμη. Βουρτσίστε τα δόντια σας με αυτή την πάστα με τον ίδιο τρόπο που θα βουρτσίζατε χρησιμοποιώντας μια οδοντόκρεμα.

5. Έλαιο από tea tree. Οι αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες του ελαίου tea tree είναι μια εξαιρετική θεραπεία για την ασθένεια των ούλων . Προσθέστε μερικές σταγόνες στην οδοντόπαστα σας όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας δύο φορές την ημέρα.

6. Έλαιο από γαρίφαλλο. Το έλαιο από tea tree δεν είναι το μοναδικό αιθέριο έλαιο που βελτιώνει την υγεία των ούλων. Ταμπονάρετε τα φλεγμονώδη ούλα με ένα κομμάτι βαμβάκι με λάδι γαρύφαλλο για να απαλύνει τον πόνο και θεραπεύσει τη λοίμωξη.

7. Λεμόνι. Το γνωρίζατε ότι τα ξινά εσπεριδοειδή είναι και αντι-φλεγμονώδη; Εφαρμόστε ένα μείγμα από χυμό λεμονιού και αλατιού στα δόντια σας, αφήστε να δράσει για μερικά λεπτά και ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

8. Χαμομήλι. Αν δεν είστε οπαδός της μέντας, θα λατρέψετε αυτό το υποκατάστατο του στοματικού διαλύματος. Ξεπλύνετε μετά το βούρτσισμα δοντιών με τσάι χαμομήλι για υγιή ούλα.

9. Αλόη. Ακούγεται περίεργο, αλλά πηγαίνοντας για ύπνο με 100% καθαρή αλόη στα ούλα σας μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά. Εναλλακτικά, μπορείτε να πίνετε δύο κουταλιές της σούπας χυμό αλόης δύο φορές την ημέρα ή να χρησιμοποιήσετε χυμό αλόης ως στοματικό διάλυμα.

10. Χυμός Cranberry. Ο χυμός cranberry βοηθά στην πρόληψη των βακτηρίων στη στοματική κοιλότητα. Πιείτε την ημέρα ένα χυμό cranberry για καλύτερα αποτελέσματα. Λάβετε υπόψη να πίνετε φυσικό χυμό, καθώς οι χυμοί του εμπορίου περιέχουν πολλή ζάχαρη.




fanpage.gr via Remedydaily,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου