Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

Συγχώρεση : Η θεραπευτική....!!!!!!

Η συγχώρεση κάποιου μπορεί να είναι δύσκολη. Η πιο δύσκολη πρόκληση της ζωής. Είναι σαν να ανταμείβουμε κάποιον για κάτι που δεν έκανε σωστά ή για κάτι που προκάλεσε βλάβη. Αλλά στην πραγματικότητα, η συγχώρεση κάποιου δεν έχει να κάνει με αυτόν. Έχει να κάνει με εσάς. Ένα βασικό χαρακτηριστικό της συγχώρεσης, είναι ότι πρέπει να είστε αρκετά δυνατοί για να συγχωρέσετε.

Πώς πρόκειται να είστε δυνατοί και ικανοί να συγχωρέσετε μια αδικία ή κάτι που σας έβλαψε; Και αν πρόκειται για στενούς φίλους ή την οικογένειά σας που σας πρόδωσε; Πώς θα τους συγχωρήσετε; Πώς μπορείτε να συγχωρήσετε απλά κάτι που σας διέλυσε; Τροφοδοτείστε από αισθήματα θυμού, εχθρότητας, φόβου, οργής, κακίας και πίκρας.

Οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα είναι άγνωστες. Η συγχώρεση είναι δύσκολη. Είναι ζόρικη. Η συγχώρεση είναι ένα θέμα αντιπαράθεσης σε βιβλιοθήκες, εκκλησίες, σε χώρους εργασίας καθώς και σε χώρους εστίασης ανά τον κόσμο. Να μην περιμένετε συγγνώμες αλλά προσπαθήστε να συγχωρέσετε. Οι σχέσεις μπορούν να υπονομευτούν σοβαρά εξαιτίας παρεξηγήσεων.

Ξεκινήστε από μέσα σας
Όταν οι άνθρωποι είναι προσηλωμένοι στο δίλημμα της συγχώρεσης, πρέπει να αρχίσουν να κοιτάνε μέσα στα δικά τους συναισθήματα. Αν είστε απορροφημένοι με θέματα του παρελθόντος σας ή ανησυχείτε για το μέλλον, το μυαλό σας αρχίζει να προκαλεί σπίθες αρνητικότητας. Πρέπει να ερευνήσετε τα συναισθήματά σας προσεκτικά.

Ίσως να δουλέψει καλύτερα το συγχωρήσετε και να ξεχάσετε από το να καταπνίξετε τα αισθήματά σας με τύψεις και μετάνοια. Θα καταλήγατε σε μια συναισθηματική θολούρα. 

Αξίζει να εξαρτάστε από πράγματα που ήδη έχουν παρέλθει και δεν μπορούν να αλλάξουν; Αξίζει να ανησυχείτε για αυτά που δεν έχουν έρθει ακόμα και δεν μπορείτε να ελέγξετε; Ή μήπως είναι καλύτερα να εστιάσετε στο παρόν, το οποίο μπορείτε να ελέγξετε καλύτερα; 

Αν θέλετε ηρεμία και γαλήνη στο μυαλό σας και μια λάμψη θετικότητας στη ζωή σας, είναι καλύτερο να συγχωρήσετε και να είστε εσείς οι ευγενικοί και γενναιόδωροι.

Αναγνωρίστε την ανάγκη σας για έλεγχο
Σε πολλές περιπτώσεις, τείνουμε να αποδοκιμάζουμε τον τρόπο που επέλεξε να ζήσει κάποιος άλλος τη ζωή του. Απλά εύχεστε να μπορούσε να αλλάξει. Ίσως να θέλετε να απολογηθεί ή να προσπαθήσει να βρει ένα δίαυλο επικοινωνίας μαζί σας, ώστε τα πράγματα να επανέλθουν στην κατάσταση που θυμάστε, με έναν τρόπο όπου νιώθατε άνετα.

Αυτό είναι που κάνει τη συγχώρεση τόσο δύσκολη. Η επούλωση δεν μπορεί να λειτουργήσει έτσι. Κανείς δεν μπορεί να αλλάξει με τους δικούς σας όρους. Πρέπει να αλλάξει με τους δικούς του όρους. Η ουσία της αγάπης είναι να το αφήσουμε και να επιτρέψουμε στο άτομο να πάρει μόνο του τα δικά του μαθήματα ζωής.

Η ανάγκη για εκδίκηση
Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να διαχειριστείτε την εκδίκηση; Ένα γλυκό χαμόγελο. Χαμογελάστε όταν πονάτε περισσότερο. Αν κάποιος προτίθεται να σας την σπάσει πραγματικά, τότε θα τον μπερδέψετε. Αν παραδοθείτε, θα του δώσετε την ικανοποίηση ότι ενοχληθήκατε.

Το καλύτερο για εσάς είναι να περάσετε μέσα από το ταξίδι της ζωής χωρίς να κοιτάτε πίσω σε εκείνους που προσπάθησαν να βάλουν εμπόδια στο δρόμο σας. Δεν υπάρχει καλύτερη εκδίκηση. Συγχωρήστε και συνεχίστε να προχωράτε μπροστά. Αφήστε να φύγουν οι άνθρωποι αυτοί και δημιουργήστε ένα φωτεινό μονοπάτι προς την ευτυχία σας.

Ετοιμαστείτε να αφεθείτε. 
Συγχωρήστε τον εαυτό σας πρώτα και μετά τους άλλους. Ζήστε στο παρόν, επειδή αξίζει. Υπάρχουν πολλά πράγματα για τα οποία πρέπει να είστε ευγνώμονες. Ανοιχτείτε σε αυτά. Η αγάπη δεν είναι ποτέ εύκολη, ειδικά όταν οι καιροί είναι δύσκολοι, όμως είναι η πιο θαυμάσια και θετικά επίμονη πιθανή πράξη.

Ο καθένας χρειάζεται να έχει το χαρακτηριστικό της συγχώρεσης και να καταλάβει ότι τα λάθη υπάρχουν και γίνονται. Ναι, φυσικά δεν μπορούν να συγχωρεθούν όλα τα λάθη. Υπάρχει μια λεπτή γραμμή μεταξύ των λαθών, των αμαρτιών και των αδικημάτων. Αλλά αν μάθετε να συγχωρείτε, τότε θα προχωρήσετε γαλήνια στη ζωή σας.

Οφέλη της συγχώρεσης
· Σας απελευθερώνει

· Προχωράτε στη ζωή σας αφού έχετε θεραπευτεί

· Απομακρύνει το δόλο και τον θυμό από την καρδιά σας

· Φέρνει σιγουριά και αυτοπεποίθηση σε καρδιά και μυαλό

· Φέρνει γαλήνη στο μυαλό

· Η συγχώρεση υπηρετεί καλύτερα, παρά εκδικείται

· Σας απελευθερώνει από την νοοτροπία του θύματος

Είναι επιβεβαιωμένο. Η συγχώρεση είναι θεραπευτική για εκείνον που συγχωρεί, αλλά μπορεί να είναι καλή και για εκείνους που συγχωρούνται.




Μετάφραση: awakengr.com via lifehack.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου