Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017

Τα 34 φάρμακα που μπορείτε να αντικαταστήσετε με κουρκουμά...!!!!

Οι ειδικοί υπολογίζουν ότι μέχρι το 2020, οι χρόνιες ασθένειες θα προκαλούν περίπου το 75% τοις εκατό όλων των θανάτων σε όλο τον κόσμο. Στις ΗΠΑ έχουν δαπανηθεί 2 τρισεκατομμύρια δολάρια τόσο στη δημόσια, όσο και στην ιδιωτική υγειονομική περίθαλψη, και τα περισσότερα από αυτά τα χρήματα πάνε για τη θεραπεία των χρόνιων ασθενειών.

Τι κάνουμε στην πραγματικότητα;
Δυστυχώς, το σύστημα υγείας έχει κακή προσέγγιση σε αυτές τις ασθένειες, και τα συνταγογραφούμενα φάρμακα είναι η μόνη λύση που το σύστημα προσφέρει. Τα φάρμακα αυτά προκαλούν μια σειρά από παρενέργειες, συμπεριλαμβανομένης της εξασθένισης του ανοσοποιητικού, των νευρολογικών προβλημάτων, ακόμη και των αυτοκτονικών σκέψεων.

Και ένα κακό ανοσοποιητικό, οδηγεί σιγά – σιγά σε γενική κατάρρευση του οργανισμού.

Υγιής εναλλακτική λύση
Κινηθείτε με ασφάλεια και αποφύγετε τον κίνδυνο των συνταγογραφούμενων φαρμάκων. Εφαρμόστε αξιοσημείωτες αλλαγές στις συνήθειες διατροφής σας και στον τρόπο ζωής σας. Και ναι, θα πρέπει να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε τον κουρκουμά!

Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι η κουρκούμη παρέχει παρόμοια αποτελέσματα όπως τα συνταγογραφούμενα φάρμακα. Με άλλα λόγια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κουρκουμά αντί 34 κοινών φάρμακων. Όλα έχουν σχέση με ένα ισχυρό συστατικό της, την κουρκουμίνη.

Η δύναμη του κουρκουμά

Εμποδίζει την πρόωρη γήρανση
Η κουρκουμίνη έχει την ικανότητα να καταστρέφει τις ελεύθερες ρίζες, δηλαδή τα αφόρτιστα μόρια που προκαλούν το οξειδωτικό στρες, και έτσι να επιταχύνεται η διαδικασία γήρανσης. Αυτή η χημική ουσία διεγείρει τα αντιοξειδωτικά ένζυμα στο ανθρώπινο σώμα, το οποίο είναι ο λόγος που είναι ακόμη πιο ισχυρή ενάντια στις ελεύθερες ρίζες. 

Μειώνει τους κινδύνους για διαταραχές του εγκεφάλου
Το χαμηλό επίπεδο του Νευροτροφικού παράγοντα του εγκεφάλου (BDNF), ένα είδος ορμόνης που διεγείρει την ανάπτυξη του υγιούς εγκεφάλου, είναι η κύρια αιτία της κατάθλιψης, της νόσου του Alzheimer και πολλών άλλων διαταραχών του εγκεφάλου. Η κουρκουμίνη μπορεί να αυξήσει το επίπεδο της ορμόνης αυτής, και να καθυστερήσει έτσι τον εκφυλισμό του εγκεφάλου.

Πρόληψη καρδιακών
Η δυσλειτουργία του ενδοθηλίου είναι η κύρια συμβολή στην ανάπτυξη της καρδιακής νόσου. Είναι μια κατάσταση στην οποία τα αιμοφόρα αγγεία δεν ρυθμίζουν την πήξη του αίματος και την αρτηριακή πίεση. Οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι η κουρκουμίνη ενισχύει την ενδοθηλιακή λειτουργία, και εμποδίζει την ανάπτυξη καρδιακής νόσου.

Αντικαρκινική δύναμη 
Ο καρκίνος αναπτύσσεται όταν τα φυσιολογικά κύτταρα μεταλλάσσονται και αναπτύσσονται ανεξέλεγκτα. Το δραστικό συστατικό του κουρκουμά επηρεάζει την ανάπτυξη των νέων αιμοφόρων αγγείων σε όγκους, και τελικά καταστρέφει τα ανώμαλα καρκινικά κύτταρα.

Πώς να χρησιμοποιήσετε σωστά τον κουρκουμά
Ένα κουταλάκι του γλυκού κουρκούμη σε σκόνη, μας παρέχει περίπου 45 mg της κουρκουμίνης, αλλά χρειάζεστε 100-3000mg ανά ημέρα για τη θεραπεία προβλημάτων υγείας και ασθενειών. Οπότε καλά θα κάνετε να λάβετε υπόψιν τα συμπληρώματα κουρκουμά σε διάφορες μορφές.

Ως Συμπλήρωμα: Οι κάψουλες παρέχουν 200-300 mg. μπορείτε να πάρετε την ίδια δόση από τη Purathrive λιποσωμική κουρκούμη.

Υγρή μορφή: Οι κάψουλες θεωρούνται ότι είναι πιο βολικές, αλλά η απορρόφησή τους εξαρτάται από τη δύναμη των οξέων του στομάχου σας , που υποτίθεται ότι πρέπει να σπάσει την κάψουλα ζελατίνης που συσκευάζεται η κουρκούμη. Χρησιμοποιώντας κουρκούμη στην υγρή της μορφή διευκολύνεται η απορρόφηση. 

Λιποσωμική μορφή: Η κουρκούμη είναι λιποδιαλυτή, που σημαίνει ότι θα πρέπει να τη συνδυάσετε με κάποιο λίπος προκειμένου να αυξηθεί η απορρόφησή της σε βέλτιστο επίπεδο. Τα υγρά συμπληρώματα συνήθως δεν συσκευάζονται με λίπος, έτσι πρέπει να τα λαμβάνετε με ένα κουταλάκι του γλυκού έξτρα παρθένο λάδι καρύδας.

Κάθε ασθένεια απαιτεί κατάλληλη δοσολογία

Κατάθλιψη. 
Αντικαθιστά: Prozac, Sarafem, Rapiflux,
Παρενέργειες των φαρμάκων: άγχος, εναλλαγές της διάθεσης, δερματική φλεγμονή, ατονία, πόνος αρθρώσεων και μυών.

Θεραπεία Κουρκούμης: Λήψη 500 mg κάψουλας κουρκουμίνης, δύο φορές την ημέρα.

Διαβήτης.
Αντικαθιστά: Glucophage XR, Glumetza, Fortamet (metformin), Glucophage

Παρενέργειες των φαρμάκων: κατάθλιψη, δυσκολία στην αναπνοή, μυϊκός πόνος, πόνος στο στήθος, επώδυνη ούρηση

Θεραπεία Κουρκούμης: Πάρτε 250mg κάψουλας κουρκούμης μαζί με φαγητό ή λάβετε 5 μερίδες Purathrive ανά ημέρα

Φλεγμονή (αρθρίτιδα, πόνος στις αρθρώσεις). 
Αντικαθιστά: Decadron, Decadron Phosphate, Dexamethasone Intensol, Dexasone (dexamethasone), celebrex (celecoxib), Clinoril (sulindac), Aleve, Naprosyn, Anaprox (Naproxen), Indocin, Tivorbex, Inocin SR, Indocin IV (Indomethacin), Voltaren, Cataflam, Cambia, Zorvolex (diclofenac), Advil, Motrin, Motrin IB (Ibuprofen), Ecotrin, Bayer Aspirin, Aspir 81 (aspirin)

Παρενέργειες των φαρμάκων: επιληψίες, υπερευαισθησία, νεφρική ανεπάρκεια, καρδιαγγειακή νόσος, δυσπεψία

Θεραπεία Κουρκούμης: Λάβετε 500mg κουρκουμίνης σε κάψουλες μαζί με τα γεύματα σας, δύο φορές την ημέρα

Χοληστερόλη. 
Αντικαθιστά: Lipitor

Παρενέργειες του φαρμάκου: νεφρική ανεπάρκεια, φλεγμονή, μειωμένη ανοσία

Θεραπεία Κουρκούμης: Λάβετε 500mg κουρκουμίνης σε κάψουλες μαζί με με το φαγητό σας κάθε μέρα.

Πεπτικό έλκος, γαστρίτιδα 
Αντικαθιστά: Protonix (pantoprazole), Nexium (esomeprazole), Prilosec (omeprazole), Prevacid (lansoprazole), Aciphex (rabeprazole)

Παρενέργειες των φαρμάκων: πόνος αρθρώσεων, στομαχόπονος, ασυνήθιστη αιμορραγία και μώλωπες, αίμα στα ούρα

Θεραπεία Κουρκούμης: Πάρτε 300mg κουρκουμά σε κάψουλες μαζί με το φαγητό. Μπορείτε επίσης να πάρετε 6 μερίδες του Purathrive ανά ημέρα

Φλεγμονώδεις νόσους του εντέρου (IBD)
Αντικαθιστά: Humira (adalimumab), Azasan (azathiopurine), Purixan (mercaptopurine), κορτικοστεροειδή

Παρενέργειες των φαρμάκων: Θωρακικός πόνος, αιμορραγία ούλων, δυσκολία στην αναπνοή, πόνος στο στομάχι, πόνο στο σώμα, αφυδάτωση

Θεραπεία κουρκούμης: Πάρτε 360mg κουρκούμης σε κάψουλες μαζί με το φαγητό σας, κατά προτίμηση 3 – 4 φορές την ημέρα

Νόσος Αλτσχάιμερ 
Αντικαθιστά: Aricept, Exelon και Razadyne

Παρενέργειες των φαρμάκων: Πόνος στις αρθρώσεις, προβλήματα όρασης, εμετός, νευρικότητα, απώλεια βάρους

Θεραπεία Κουρκούμης: Λάβετε 100mg της κουρκουμίνης με το φαγητό σας ή πάρτε 2 μερίδες του Purathrive ανά ημέρα.

* Αυτή η δόση αποφασίστηκε εφόσον οι επιστήμονες διεξήγαγαν πολυάριθμες κλινικές μελέτες για τη δοκιμή των δυνατοτήτων της κουρκουμίνης στην αντιμετώπιση του κάθε ζητήματος. Σε αντίθεση με άλλα παραδείγματα που παρέχονται σε αυτό το άρθρο, η κουρκουμίνη δεν ήρθε άμεσα αντιμέτωπη με την υπάρχουσα θεραπεία στις μελέτες αυτές.

“Τροφή”: Προσωπικά είμαι κατά των “ιαμάτων πανάκεια” γιατί πολύ απλά δεν πιστευω ότι υπάρχει κάτι που να θεραπεύει τα πάντα. Ότι και να συμβαίνει όπως, είναι φύσει αδύνατον να υπάρχει θεραπεία με απλά αφεψήματα. Χρειάζεται συμπυκνωμένη η κάθε ωφέλιμη ουσία. 

Έτσι για να έχετε τα παραπάνω αποτελέσματα, θα έπρεπε να τρώτε έναν κουβά κουρκουμά την ημέρα!!! Γι` αυτό η λύση της κουρκουμίνης, είναι σαφώς καλλίτερη, αρκεί να είναι σωστή η ποιότητά της.. Το ίδιο, βέβαια, ισχύει και για τα υπόλοιπα φυσικά ιάματα.

Τέλος, έχω μία μικρή επιφύλαξη για τον κουρκουμά, που αφορά την χώρα προέλευσής του, εάν αυτή είναι π.χ. η Ινδία, γι` αυτό και προτιμώ τον κρόκο Κοζάνης ή το καγιέν.

“Τροφή”: Διαθέτω εξαιρετικής ποιότητας βιολογική κουρκουμίνη ως συμπλήρωμα διατροφής βέβαια, φυτοσωμική 10 φορές ποιο ισχυρή και αφομοιώσιμη από οποιαδήποτε άλλη, ώστε να εξασφαλίσετε όλες τις παραπάνω δράσεις της στο έπακρο.

Όσοι ενδιαφέρεστε, επικοινωνήστε στο μέιλ: life@proionta-tis-fisis.com
www.naturalcuresandhomeremedies.com
Ελεύθερη μετάφραση/επιμέλεια: proionta-tis-fisis.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου