Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Δημιουργήστε με τη «μαγική» δύναμη του ήχου....!!!!!

Οι ήχοι είναι μια ισχυρή ενέργεια. Κάθε ήχος είναι μια δόνηση που δημιουργείται από κύματα που ταλαντώνονται σε μια συγκεκριμένη συχνότητα.

Το φάσμα των συχνοτήτων που συλλαμβάνει το αυτί του ανθρώπου κυμαίνεται από τους δεκάξι χιλιάδες, μέχρι τους σαράντα περίπου παλμούς ανά δευτερόλεπτο. Πολύ πιο ψηλά σε αυτή την κλίμακα, με δονήσεις που διαρκώς γίνονται ταχύτερες, βρίσκεται ο ηλεκτρισμός με περίπου ένα δισεκατομμύριο δονήσεις ανά δευτερόλεπτο.

Στα δύο δισεκατομμύρια δονήσεις ανά δευτερόλεπτο βρίσκεται η θερμότητα. Το φως και το χρώμα βρίσκονται στα πεντακόσια δισεκατομμύρια δονήσεις ανά δευτερόλεπτο και οι ακτίνες Χ εμφανίζονται στα δύο τρισεκατομμύρια δονήσεις ανά δευτερόλεπτο. 

Θεωρητικά λέγεται ότι οι σκέψεις, καθώς και οι άγνωστες πνευματικές διαστάσεις βρίσκονται στην περιοχή αυξημένων δονήσεων, πέρα από ό,τι μπορούμε να μετρήσουμε μέχρι τώρα. Οι συχνότητες των δονήσεων είναι σίγουρα η φύση του υλικού μας κόσμου.

Ο ήχος, όπως εμείς τον ακούμε, βρίσκεται χαμηλά στην κλίμακα των δονήσεων, λίγο πιο πάνω από τις δονήσεις των στερεών σωμάτων. 

Ο ήχος είναι ο μεσάζοντας ανάμεσα στις αφηρημένες ιδέες και στις στερεές μορφές του υλικού κόσμου. Οι ήχοι κυριολεκτικά διαπλάθουν τον αφηρημένο κόσμο των σκέψεων και του πνεύματος σε συγκεκριμένα σχήματα. «Γεννηθήτω το φως και εγεννήθη το φως» είναι η βιβλική περιγραφή της δημιουργίας. Ή, με άλλα λόγια, «οι δονήσεις του φωτός, ας πηγάσουν από την εντολή μου».

Στις αρχαίες τελετουργίες, οι λέξεις, οι ήχοι και τα σχήματα συνδυάζονταν για να πετύχουν κάτι συγκεκριμένο. Κάθε γράμμα μιας λέξης σηματοδοτούσε έναν ήχο και κατέγραφε έτσι το άκουσμα αυτού του ήχου. 

Κάθε ήχος είχε μια ιδιαίτερη χρησιμότητα. Οι ήχοι μας επηρεάζουν με μυριάδες τρόπους. Το ειδόφωνο είναι ένα μουσικό όργανο που αποτελείται από μια καλά τεντωμένη επιφάνεια όπως εκείνη του τύμπανου, πάνω στην οποία απλώνεται μια κολλώδης ουσία. Κάτω από αυτή την επιφάνεια προφέρονται ήχοι και λέξεις. Με κάθε διαφορετικό ήχο, η κολλώδης ουσία παίρνει άλλο σχήμα.

Κάποια από αυτά τα σχήματα μοιάζουν με ζώα, άλλα με λουλούδια ή άλλα πλάσματα της φύσης. Όταν χρησιμοποιηθεί άμμος στη θέση της κολλώδους ουσίας, τότε αυτή η άμμος δημιουργεί με τους ήχους γεωμετρικά σχήματα που αντιστοιχούν σε γράμματα της αλφαβήτου. 

Όταν οι ήχοι είναι οξείς και δυσάρεστοι, τότε και τα σχήματα που δημιουργούνται είναι άσχημα. Τέτοιου είδους πειράματα αποδεικνύουν την επίδραση που έχουν επάνω μας οι ήχοι.

Οι παράφωνοι κι ενοχλητικοί ήχοι που παράγονται από τα διάφορα μηχανήματα, όπως για παράδειγμα οι κρότοι, τα στριγκλίσματα και όλοι οι άλλοι ενοχλητικοί θόρυβοι που μας βομβαρδίζουν, μας δυσκολεύουν να νιώθουμε ήρεμοι και γαλήνιοι. Οι παράφωνοι ήχοι μπορούν ακόμη και να μας αρρωστήσουν. 

Αλλά όταν είναι απαλοί κι αρμονικοί, οι ήχοι έχουν θεραπευτικές ιδιότητες. Οι απαλοί κι αρμονικοί ήχοι, μαζί με μουσική από τη φύση, καθώς και με την ενδιάμεση παρεμβολή της σιωπής, που τρέφει το πνεύμα, χρησιμοποιούνται στη θεραπεία διάφορων ασθενειών.

Εκτός από τη θεραπεία, οι ήχοι χρησιμοποιούνται και στη διαδικασία της δημιουργίας, που είναι και το κεντρικό θέμα της έβδομης αρχής. Όταν χρησιμοποιούμε τους ήχους της φύσης που συμβαδίζουν με αυτή τη διαδικασία, τότε αρχίζουμε να έλκουμε τις υλικές μορφές που επιθυμούμε, από εκείνες τις πολύ υψηλότερες συχνότητες, τις οποίες οι αισθήσεις μας δεν μπορούν να συλλάβουν και να επεξεργαστούν.

Να θυμάσαι ότι ο ήχος είναι η δόνηση που η συχνότητά της βρίσκεται ανάμεσα στον κόσμο των μορφών όπως τον ξέρουμε και στις δονήσεις του αόρατου κόσμου του συμπαντικού πνεύματος. Το να μάθουμε να χρησιμοποιούμε τον ήχο, είναι ένας τρόπος για να δαμάσουμε τη δύναμή του και να τη διοχετεύσουμε για να δημιουργήσουμε υλικές μορφές μέσα από τη σκέψη. 

Αυτή η δημιουργία είναι η γνώση του τρόπου με τον οποίο μπορούμε να έρθουμε σε επαφή με τη δόνηση του πνεύματος, ενώ ζούμε σε ένα σώμα στον υλικό κόσμο.

Η συχνότητα του ήχου είναι η μόνη συχνότητα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και να αλλάξουμε με τις αισθήσεις μας. Όλες οι άλλες είναι πέρα από την ικανότητά μας να τις γνωρίσουμε και να τις χρησιμοποιήσουμε για να αλλάξουμε τη δική μας συχνότητα δόνησης. 

Δώσε προσοχή στους ήχους και στις λέξεις, γιατί μπορούν να σε επηρεάσουν, είτε θετικά είτε αρνητικά. Οι αρμονικοί ήχοι είναι εκείνοι που μπορούν να συνεισφέρουν ουσιαστικά στην προσπάθειά σου να δημιουργήσεις μια πιο ισορροπημένη και δημιουργική ζωή.

«Δημιούργησε το πεπρωμένο σου» Dr. Wayne Dyer εκδόσεις Η Δυναμική της Επιτυχίας




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου