Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Γνωρίζεις τις θεραπευτικές ιδιότητες του κρεμμυδιού ;

Είχες σκεφτεί ποτέ πως λαχανικά και βότανα θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν κάπου αλλού πέρα από την καθημερινή τροφή σου; Κι όμως πολλά λαχανικά ή βότανα χρησιμεύουν και για άλλες θεραπευτικές ιδιότητες. Σήμερα θα μάθουμε και άλλες ευεργετικές ιδιότητες του κρεμμυδιού...

Ήξερες ότι…

– Υπάρχουν 300 είδη κρεμμυδιών σε όλο τον κόσμο;

– Εάν υποφέρετε από πονόδοντο, βουτήξτε ένα μικρό κομμάτι βαμβάκι σε κρεμμυδόζουμο και βάλτε το στο πονεμένο δόντι.

– Για πληγές που προκαλούνται από καψίματα ή κοψίματα φτιάξτε έναν αντισηπτικό επίδεσμο, ανοίγοντας στα δύο ένα κρεμμύδι και χωρίζοντας τη λεπτή μεμβράνη που είναι ανάμεσα σε κάθε φύλλο. Βάλτε το πάνω στην πληγή και δέστε τριγύρω του μια γάζα.

– Για να απαλλαγείτε από το ενοχλητικό δάκρυσμα, καθαρίστε τα κρεμμύδια μέσα σε λεκάνη με νερό ή βάλτε τα για μισή ώρα στην κατάψυξη.

– Ένα κρεμμύδι κομμένο στα δύο διώχνει τις άσχημες μυρωδιές από το μπάνιο. Επίσης, αν κοιμάστε έξω και το βάλετε κοντά στο κρεβάτι σας θα διώξει τα κουνούπια.

– Για να ξαναδώσουμε λάμψη σε μια τσάντα ή σε κάποια ζώνη τις τρίβουμε με μισό κρεμμύδι.

– Τα νύχια που σπάζουν εύκολα δυναμώνουν αν τα τρίβουμε με ωμό κρεμμύδι κάθε μέρα.

– Οι δαχτυλιές από τις πόρτες και τα παράθυρα φεύγουν αν τις τρίψετε με κομμένο κρεμμύδι ή πατάτα.

-Εάν θέλετε να μαραθούν αποστήματα, καλόγεροι ή φλεγμονές, ψήστε ένα κρεμμύδι στο φούρνο και βάλτε το επάνω τους σαν κατάπλασμα για μερικές ώρες.

Και τώρα ήρθε ώρα να διαβάσουμε ένα από τα γιατροσόφια της γιαγιάς :

Για «καλόγερους» (μιξίτες). Ανακατεύουμε ψημμένο κρεμμύδι με λάδι και ζάχαρη και το βάζουμε στον «καλόγερο» για να σπάσει.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου