Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Μην κάνετε ΠΟΤΕ αυτό το λάθος με τους σπόρους chia....!!!!!!!

Υπάρχει καλός λόγος που οι σπόροι κία (chia) είναι “στο στόμα” κάθε διατροφολόγου αυτές τις μέρες. Αυτοί οι μικροσκοπικοί σπόροι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, ασβέστιο, αντιοξειδωτικά και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.

Αλλά υπάρχει ο σωστός και ο λάθος τρόπος για να καταναλώσετε τους “μαγικούς” σπόρους από το φυτό chia...

Πριν από καιρό έγινε γνωστή η περίπτωση ενός άντρα που αντιμετώπισε έντονη δυσφαγία (δυσκολία στην κατάποση) αφότου έφαγε μια κουταλιά της σούπας από ξηρούς σπόρους chia και τις κατάπιε μαζί με νερό “για να κατέβουν” εύκολα στο στομάχι.

Ένας από τους λόγους, όμως, που οι σπόροι chia έχουν γίνει διαβόητοι για την απώλεια σωματικού βάρους, είναι επειδή αυξάνουν πολλές φορές το μέγεθός τους, όταν μουλιάζουν στο νερό, και έτσι σας βοηθούν να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, το να καταπιείτε ξηρούς σπόρους κία με νερό, μπορεί να αποδειχτεί πολύ επικίνδυνο ακόμα και για την ίδια σας την ζωή.

Ο άντρας που το δοκίμασε παραλίγο να πνιγεί, αφού οι σπόροι διογκώθηκαν σε μέγεθος προτού φτάσουν στο στομάχι του με αποτέλεσμα να κλείσουν τον οισοφάγο του και να έχει δυσκολία στην αναπνοή.
Γι' αυτό το μόνο ασφαλές είναι να μουλιάζετε καλά τους σπόρους chia στο νερό προτού τους καταναλώσετε. Αφότου μουλιάζουν, οι σπόροι chia αναπτύσσουν ένα ζελατινώδες επίχρισμα που τους βοηθά να διέρχονται γρήγορα μέσα από το πεπτικό σύστημα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου