Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Πιο υγιής και αδύνατη με τη στάση : Χαιρετισμός στον ήλιο....!!!!!!!

Ο χαιρετισμός στον ήλιο που στα σανσκριτικά είναι “surya namaskar” είναι σημείο αναφοράς σε κάθε τάξη γιόγκα. Υπάρχουν σαφώς διαφορές ανάλογα με το δάσκαλο ή με το σύστημα, μπορεί να έχει πιο αργό ή πιο γρήγορο ρυθμό. Ο χαιρετισμός στον ήλιο αποτελείται από 12 στάσεις (ασάνας) όπου η μία διαδέχεται την άλλη αρμονικά.

Μόλις εξοικειωθεί κάποιος με τις κινήσεις αυτές, η σειρά θα μοιάζει με χορευτική κίνηση. Ο χαιρετισμός στον ήλιο έχει πολύ ισχυρή επίδραση πάνω σε όλα τα συστήματα του σώματος, ενδοκρινικό, κυκλοφορικό, αναπνευστικό, πεπτικό κλπ., και βοηθάει στο να έρθουν αυτά σε ισορροπία μεταξύ τους. Πολλές ασθένειες προκαλούνται όταν ένα ή περισσότερα από τα συστήματα αυτά χάσει την ισορροπία του.

Ο χαιρετισμός του ήλιου τα φέρνει σε ισορροπία και βοηθάει έτσι στη θεραπεία πολλών ασθενειών που ταλαιπωρούν τον άνθρωπο. Κατά τη διάρκεια της πρακτικής αυτής όλοι οι κύριοι μυς ασκούνται με πλήρη τρόπο. 

Η καθημερινή πρακτική διατηρεί όλο το σώμα υγιές και απομακρύνει το υπερβολικό λίπος. Αναζωογονεί σώμα και νου και οξύνει τη σκέψη. Όλα τα κοιλιακά όργανα τεντώνονται και συμπιέζονται εναλλακτικά. Αυτό εξασφαλίζει τη σωστή λειτουργία οργάνων. Πολλοί άνθρωπο δεν αναπνέουν σωστά.

Ο συγχρονισμός της αναπνοής με τη σωματική κίνηση κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του ήλιου εξασφαλίζει ότι ο ασκούμενος τουλάχιστον για λίγα λεπτά κάθε μέρα, αναπνέει βαθιά και ρυθμικά όπως θα έπρεπε. 

Αυτό απομακρύνει το στάσιμο, γεμάτο μικρόβια αέρα από τους πνεύμονες και τον αντικαθιστά με καθαρό αέρα, πλούσιο σε οξυγόνο. Με αυτό τον τρόπο επέρχεται διαύγεια του νου. Η αναπνοή είναι πολύ σημαντική καθώς είναι μία από τις μεθόδους του σώματος για την απομάκρυνση ακαθαρσιών.

Αν οι άνθρωποι δεν ασκούνται ώστε να ιδρώσουν, αυτές οι ακαθαρσίες παραμένουν στο σώμα και προκαλούν ασθένειες ή δερματικά προβλήματα. Ο χαιρετισμός στον ήλιο το διορθώνει ακόμα και αυτό και κάνει το δέρμα να ακτινοβολεί. Πολλοί άνθρωποι στον σύγχρονο αυτό κόσμο υποφέρουν από νευρικά προβλήματα. 

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για την εξάλειψη νευρικής έντασης, στρες και άγχους από την τακτική εξάσκηση του χαιρετισμού στον ήλιο. Οι κινήσεις κάνουν ένα ήπιο μασάζ στις νευρικές συνδέσεις σε όλο το σώμα, επιτρέποντας σε αυτές να χαλαρώσουν και να αναζωογονηθούν.

Ανακεφαλαιώνοντας ο χαιρετισμός στον ήλιο είναι ιδανική άσκηση για καλή υγεία!




Πιστοποιημένη yoga instructor(200h Alliance)
Ιδιοκτήτρια Soulflyer yoga center , Πόρτo Ράφτη.
τηλ.6974313524 

1 σχόλιο: