Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Οξυζενέ : 12 λόγοι για να το έχετε στο σπίτι....!!!!!!

Πέρα από το ότι αποτελεί καλό απολυμαντικό για τις πληγές, το οξυζενέ είναι ένα πολύ χρήσιμο προϊόν για τον καθαρισμό του σπιτιού σας.

Το οξυζενέ (υπεροξείδιο του υδρογόνου) είναι ένα μικροβιοκτόνο που θεωρείται ένα από τα αποτελεσματικότερα και πιο ασφαλή απολυμαντικά. Το συγκεκριμένο προϊόν έχει την ικανότητα να εξουδετερώνει τους μικροοργανισμούς μέσω οξείδωσης, κάτι που σημαίνει ότι προκαλεί ένα είδος ελεγχόμενου καψίματος.

Όμως οι ιδιότητες αυτές σημαίνουν ότι αποτελεί και μία από τις καλύτερες επιλογές σας για τον καθαρισμό του σπιτιού σας. Κάτι ακόμα καλύτερο είναι η χαμηλή τιμή του και η έλλειψη παρενεργειών, αφού δεν περιέχει επιπλέον χημικές ουσίες.

Πριν σας μιλήσουμε για όλους τους θαυμάσιους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το οξυζενέ στο σπίτι σας, να θυμάστε ότι τα περισσότερα διαλύματα που αγοράζετε έχουν ισχύ 3%. Έχοντας αυτό υπόψη, ετοιμαστείτε να μάθετε δώδεκα λόγους για τους οποίους το οξυζενέ δεν πρέπει να λείπει ποτέ από το σπίτι σας.

Χρήση οξυζενέ σε τραπέζια και ξύλινες επιφάνειες κοπής
Τα τραπέζια και οι ξύλινες επιφάνειες κοπής αποτελούν ιδανικό περιβάλλον πολλαπλασιασμού διαφόρων μικροβίων, όπως η σαλμονέλα που υπάρχει στο ωμό κρέας. Απλώς ψεκάστε καλά αυτές τις επιφάνειες με οξυζενέ για να τις απολυμάνετε.

Φρούτα και λαχανικά
Τα φρούτα και τα λαχανικά που βρίσκετε στην αγορά σήμερα καλύπτονται από κάθε είδους μικρόβια και χημικές ουσίες που μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία σας. Για να απαλλαγείτε από αυτά, απλώς ρίξτε μισό φλιτζάνι οξυζενέ σε ένα μπολ με νερό και πλύντε τα προϊόντα με αυτό το μείγμα.

Ψυγείο και νεροχύτης
Χρησιμοποιούμε συχνά το ψυγείο για να αποθηκεύσουμε τροφές και το νεροχύτη για να πλύνουμε τρόφιμα και μαγειρικά σκεύη. Επειδή σε αυτά τα σημεία μπορεί να συγκεντρωθούν χιλιάδες διαφορετικά είδη μικροβίων, μια καλή ιδέα είναι να φτιάξετε ένα σπρέι με οξυζενέ και περιοδικά να ψεκάζετε με αυτό το εσωτερικό και το εξωτερικό του ψυγείου σας. Αφήστε το να δράσει για μερικά λεπτά πριν το σκουπίσετε με ένα υγρό πανί.

Σφουγγάρια
Τα σφουγγάρια που έχετε στην κουζίνα σας φιλοξενούν κάθε είδους βακτήρια επειδή χρησιμοποιούνται για την απομάκρυνση των υπολειμμάτων των τροφών. Για να καθαρίσετε και να απολυμάνετε τα σφουγγάρια σας, φτιάξτε ένα μείγμα από μισή ποσότητα οξυζενέ και μισή ποσότητα νερού και απλώς βυθίστε σε αυτό τα σφουγγάρια σας.

Λεύκανση ρούχων
Το οξυζενέ είναι εξαιρετικό για την αφαίρεση λεκέδων από λευκά ρούχα ή για την απομάκρυνση λεκέδων αίματος από χαλιά και υφάσματα. Ρίξτε ένα φλιτζάνι οξυζενέ στο πλυντήριό σας όταν πλένετε λευκά ρούχα ή χρησιμοποιήστε αυτό το ισχυρό απολυμαντικό απευθείας πάνω στους λεκέδες αίματος.

Αναζωογονητικό και αποτοξινωτικό μπάνιο
Για να κάνετε ένα αναζωογονητικό, δροσιστικό και αποτοξινωτικό μπάνιο, ρίξτε τρία τέταρτα οξυζενέ 3% στο ζεστό νερό της μπανιέρας σας και βυθιστείτε σε αυτό για τουλάχιστον μισή ώρα.

Μύκητες ποδιών
Το οξυζενέ είναι επίσης πολύ χρήσιμο για την καταπολέμηση των μυκήτων στα πόδια. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα διάλυμα με μισή ποσότητα οξυζενέ και μισή ποσότητα νερού, στο οποίο θα βυθίζετε τα πόδια σας κάθε βράδυ.

Μολύνσεις
Το οξυζενέ μπορεί να βοηθήσει στη μάχη κατά των μυκητιάσεων και άλλων μολύνσεων του δέρματος. Μπορείτε να το εφαρμόζετε απευθείας πάνω στα πάσχοντα σημεία αρκετές φορές την ημέρα.

Ακάρεα
Τα ακάρεα μπορούν να συγκεντρωθούν σε σημεία που δεν το περιμένετε ή εκεί όπου δεν τα προσέχετε και μπορούν πραγματικά να προκαλέσουν επιδείνωση της υγείας σας. Για να απαλλάξετε το σπίτι σας από τα ακάρεα, φτιάξτε ένα μείγμα από μισή ποσότητα οξυζενέ και μισή ποσότητα νερού και ψεκάστε τα σημεία στα οποία πιστεύετε ότι μπορεί να υπάρχουν ακάρεα.

Οδοντόβουρτσα
Η οδοντόβουρτσά σας μπορεί να φιλοξενεί κάθε είδους μικρόβια τα οποία ίσως τελικά να βλάψουν την υγεία σας. Για να την καθαρίσετε, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τη βυθίσετε σε λίγο οξυζενέ.

Πονόδοντοι
Το οξυζενέ δεν έχει αναλγητικές ιδιότητες, όμως είναι αντιικό, αντιβιοτικό και έχει αντιμυκητιακές ιδιότητες. Όλα αυτά βοηθούν στην καταπολέμηση των μολύνσεων στο στόμα.

Ξέβγαλμα μαλλιών
Αν θέλετε να ανοίξετε το χρώμα των μαλλιών σας ένα-δυο τόνους, ανακατέψτε οξυζενέ 3% με ίση ποσότητα νερού και ψεκάστε το μείγμα στα μαλλιά σας μετά το ντους σας. Η αλλαγή δεν είναι πολύ δραστική αλλά θα μοιάζει φυσική.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου