Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

Απελευθέρωση με τον Αρχάγγελο Μιχαήλ.....!!!!!!

Αρχάγγελε Μιχαήλ,
ενίσχυσε την πίστη μου και τη δύναμή μου δια της παρουσίας σου και βοήθησε με να απελευθερώσω όλα όσα δεν χρειάζομαι. Ευχαριστώ για τη μεγάλη σου προσφορά, κι επικαλούμαι τη φωτεινή σου βοήθεια για την κάθε δύσκολη στιγμή της ζωής μου.

Απελευθερώνω τώρα όλες τις ενέργειες της ενοχής, της αμφιβολίας και της αρνητικότητας και αφήνω όλες τις παλιές "ιστορίες του νου" της χαμηλής αυτοεκτίμησης και του δεν είμαι αρκετά καλός.

Αφαιρώ την άδεια από τον Νου μου να κυριαρχεί στη ζωή μου, να την διαχειρίζεται και να δημιουργεί φόβο, σκοτάδι, πόνο, έλλειψη και απώλεια.

Γνωρίζω πως όλα βρίσκονται σε Θεία Τάξη και πως Όλα είναι Εντάξει. Αυτό μου φέρνει μεγάλη αίσθηση Ειρήνης, όπως επίσης Ευγνωμοσύνη και Αγάπη, και τώρα μπορώ να αρχίσω να δημιουργώ και να κάνω αλλαγές.

Εκφράζω αυτήν την ευγνωμοσύνη κάθε μέρα. Ευγνωμονώ την Μεγάλη Μητέρα Γη που παρέχει για μένα και για αυτούς που αγαπώ όλα όσα χρειαζόμαστε. Ευγνωμονώ και εκτιμώ τον Θεό για την αφθονία και την αγάπη που ήδη έχω στη ζωή μου.

Είμαι τέλειος όπως είμαι και βρίσκομαι στο τέλειο μέρος για μένα αυτήν τη στιγμή. Ο Θεός με έχει οδηγήσει εδώ! Μπορώ να αποδεχτώ πως η Θεϊκή δύναμη μέσα μου έχει δημιουργήσει αυτό που είμαι τώρα, και είμαι ευγνώμων για αυτά που έχω. Μπορώ να δω το μεγαλείο και τα θαύματα, αντί την έλλειψη και τον πόνο.

Τώρα βλέπω την ομορφιά και τα δώρα που δίδονται κάθε στιγμή στην καθημερινότητα και δημιουργώ θαύματα και άφθονη χαρά. Επιτρέπω στη Θεία Θέληση να οδηγήσει τα βήματα μου και δημιουργώ ένα χώρο ευγνωμοσύνης και χάρης η οποία θα δημιουργήσει άπειρες ευλογίες για εμένα και όλους γύρω μου.

Επιτρέπω και αποδέχομαι να δημιουργώ με Χάρη και Δημιουργική Συμπόνια. Επιτρέπω στον νου της καρδιάς μου να κυριαρχεί στη ζωή μου.
Γένοιτο





Urantia Center
Από επικοινωνίες που έχουν δοθεί
από τον Αρχάγγελο Μιχαήλ

Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

28η Οκτωβρίου 1940 : Το ηρωικό «ΟΧΙ» της Ελλάδας στην Ιταλία....!!!!!!!!


28η Οκτωβρίου: Μία ημέρα, που γράφτηκε στην ιστορία για το ηρωικό «ΟΧΙ» της Ελλάδας στον Μουσολίνι. Μία ημέρα, που άραγε η νεολαία γνωρίζει τον πραγματικό λόγο που την εορτάζουμε;

Τι έγινε την 28η Οκτωβρίου 1940;
Η ιταλική κυβέρνηση απέστειλε στην Ελλάδα τελεσίγραφο με το οποίο και απαιτούσε την ελεύθερη διέλευση του ιταλικού στρατού από την Ελληνοαλβανική μεθόριο προκειμένου στη συνέχεια να καταλάβει κάποια στρατηγικά σημεία της Ελλάδος. Η απάντηση της κυβέρνησης Μεταξά στο τελεσίγραφο ήταν αρνητική.

Συνέπεια της άρνησης αυτής ήταν η είσοδος της χώρας μας στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και η έναρξη του Ελληνοϊταλικού πολέμου του 1940. Η ημερομηνία αυτή καθιερώθηκε να εορτάζεται στην Ελλάδα κάθε χρόνο ως επίσημη εθνική εορτή και αργία.
Ουσιαστικά, την 28η Οκτωβρίου η Ελλάδα γιορτάζει την είσοδό της στον πόλεμο, ενώ οι περισσότερες άλλες χώρες γιορτάζουν την ημερομηνία λήξης του πολέμου.

Για πρώτη φορά η επέτειος γιορτάστηκε επίσημα το 1944 με παρέλαση ενώπιον του πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου.

Κάθε χρόνο, αυτήν την μέρα πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη η στρατιωτική παρέλαση, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και άλλων επισήμων, η οποία συμπίπτει με τον εορτασμό της απελευθέρωσης της πόλης κατά τον Α΄ Βαλκανικό Πόλεμο και τη μνήμη του πολιούχου της Αγίου Δημητρίου.
Στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις γίνονται μαθητικές παρελάσεις, ενώ δημόσια και ιδιωτικά κτίρια υψώνουν την ελληνική σημαία.

Ακόμα, πραγματοποιούνται επετειακές εκδηλώσεις και αφιερώματα μνήμης, ενώ ιδιαίτερη μνεία γίνεται στην «τραγουδίστρια της νίκης» Σοφία Βέμπο, η οποία με τα πατριωτικά της τραγούδια εμψύχωνε τότε τους στρατιώτες μας και μετέδιδε τον ενθουσιασμό της προέλασης των ελληνικών δυνάμεων στη Βόρεια Ήπειρο.

Η καθιέρωση του εορτασμού της επετείου
Η επέτειος του «ΟΧΙ» γιορτάστηκε για πρώτη φορά στα χρόνια της Κατοχής. Στο κεντρικό κτίριο και στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου Αθηνών πραγματοποιήθηκε ο πρώτος εορτασµός στις 28 Οκτωβρίου 1941.

Έγιναν ομιλίες από τους φοιτητές, ενώ μίλησε για την επέτειο την παραμονή και ο καθηγητής Κωνσταντίνος Τσάτσος, ο οποίος αρνήθηκε να κάνει µάθηµα την ηµέρα της επετείου με αποτέλεσμα να απολυθεί από το Πανεπιστήμιο.

Στην δεύτερη επέτειο (28/10/1942), ο εορτασμός έγινε στην Πλατεία Συντάγµατος με πρωτοβουλία των οργανώσεων ΠΕΑΝ και ΕΠΟΝ. Υπήρχε ανησυχία για το πώς θα αντιδράσουν οι ιταλικές δυνάμεις κατοχής, οι οποίοι όμως δεν παρενέβησαν. Εκδηλώσεις και διαδηλώσεις εκείνη την ημέρα έγιναν και σε άλλες πόλεις.

Στον Πειραιά πραγματοποιήθηκαν ολιγοπληθείς συγκεντρώσεις, ανέβαινε κάποιος σε μια καρέκλα, έβγαζε ένα σύντομο λόγο, και κατόπιν διαλύονταν, για να αποφύγουν την επέμβαση των καραμπινιέρων.

Δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για το τι έγινε στις 28 Οκτωβρίου 1943. Σύμφωνα με τον Ηλία Βενέζη γιορτάστηκε η επέτειος στο κτίριο της Εθνικής Τράπεζας, στην πλατεία Κοτζιά (ο Βενέζης ήταν τότε υπάλληλος της τράπεζας).

Κατέφθασαν όμως οι Γερμανοί, που είχαν την ευθύνη της αστυνόμευσης πλέον, υποχρέωσαν όσους συμμετείχαν να σταθούν με τα χέρια ψηλά μέχρι το βράδυ, ενώ έστειλαν και είκοσι περίπου από αυτά τα άτομα σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Κάποια δεν επέστρεψαν.

Επίσημα για πρώτη φορά η επέτειος επίσημα στις 28 Οκτωβρίου 1944 με παρέλαση ενώπιον του πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου.

Το ιστορικό
Ήταν περίπου 3 τα ξημερώματα της 28 Οκτωβρίου του 1940 όταν o Μουσολίνι απέστειλε στην Ελλάδα τελεσίγραφο με το οποίο και απαιτούσε την ελεύθερη διέλευση του Ιταλικού στρατού από την Ελληνοαλβανική μεθόριο προκειμένου στη συνέχεια να καταλάβει κάποια στρατηγικά σημεία της Ελλάδος, (λιμένες, αεροδρόμια κλπ.), για ανάγκες ανεφοδιασμού και άλλων διευκολύνσεών του, στη μετέπειτα προώθησή του στην Αφρική.

Το τελεσίγραφο δόθηκε ιδιόχειρα στον Ιωάννη Μεταξά και μάλιστα στην οικία του στην Κηφισσιά , από τον Ιταλό Πρέσβη στην Αθήνα Εμανουέλε Γκράτσι.

Μετά την ανάγνωση του κειμένου ο Μεταξάς έστρεψε το βλέμμα του στον Ιταλό Πρέσβη και του απάντησε στα γαλλικά (επίσημη διπλωματική γλώσσα) την ιστορική φράση: «Alors, c'est la guerre», (προφέρεται από τα γαλλικά, αλόρ, σε λα γκερ, δηλαδή, Λοιπόν, αυτό σημαίνει πόλεμο), εκδηλώνοντας έτσι την αρνητική θέση επί των ιταμών ιταλικών αιτημάτων.

Ο Γκράτσι στα απομνημονεύματά του, που κυκλοφόρησαν το 1945, περιγράφει τη σκηνή: «Έχω εντολή κ. πρωθυπουργέ να σας κάνω μία ανακοίνωση και του έδωσα το έγγραφο. Παρακολούθησα την συγκίνηση εις τα χέρια και εις τα μάτια του. Με σταθερή φωνή και βλέποντάς με κατάματα ο Μεταξάς μου είπε: αυτό σημαίνει πόλεμο. 

Του απήντησα ότι αυτό θα μπορούσε να αποφευχθεί. Μου απήντησε ΟΧΙ. Του πρόσθεσα ότι αν ο στρατηγός Παπάγος..., ο Μεταξάς με διέκοψε και μου είπε: ΟΧΙ! Έφυγα υποκλινόμενος με τον βαθύτερο σεβασμό, προ του γέροντος αυτού, που προτίμησε την θυσία αντί της υποδουλώσεως.».

Ο Μεταξάς εκείνη τη στιγμή είχε εκφράσει το ελληνικό λαϊκό συναίσθημα,την άρνηση της υποταγής, και αυτή η άρνηση πέρασε στον τότε ελληνικό δημοσιογραφικό τύπο με την λέξη «ΟΧΙ». Σημειώνεται πως αυτούσια η λέξη «ΟΧΙ» παρουσιάσθηκε για πρώτη φορά ως τίτλος στο κύριο άρθρο της εφημερίδας «Ελληνικό Μέλλον» του Ν. Π. Ευστρατίου στις 30 Οκτωβρίου του 1940.
Ο πόλεμος
Δύο ώρες μετά την παραπάνω επίδοση, ξεκίνησε ο Ελληνοϊταλικός Πόλεμος με εισβολή των ιταλικών στρατευμάτων στην Ήπειρο, οπότε η Ελλάδα αμυνόμενη ενεπλάκη στον πόλεμο.

Το λεγόμενο «Έπος του Σαράντα», το οποίο ακολούθησε, και οι μεγάλες νίκες που ο ελληνικός στρατός κατέκτησε, εις βάρος των Ιταλών, καθιερώθηκε να γιορτάζονται κάθε χρόνο στις 28 Οκτωβρίου, την ημέρα της επίδοσης του ιταλικού τελεσιγράφου και της άρνησης του Ιωάννη Μεταξά να συναινέσει.

Η Εκκλησία της Ελλάδος αποφάσισε, το 1952, η γιορτή της Αγίας Σκέπης από την 1η Οκτωβρίου να μεταφερθεί στις 28 Οκτωβρίου, με το αιτιολογικό ότι η Παναγία βοήθησε τον Ελληνικό Στρατό στον πόλεμο της Αλβανίας.

Η Βέμπο τραγουδά

Στίχοι : Γιώργος Θίσβιος
Μουσική : Θεόφραστος Σακελλαρίδης

Βάζει ο Ντούτσε τη στολή του
και τη σκούφια την ψηλή του,
μ' όλα τα φτερά,
και μια νύχτα με φεγγάρι
την Ελλάδα πάει να πάρει,
βρε, το φουκαρά!

Ωωωωωωωωωωωωωχ.

Τον τσολιά μας τον λεβέντη
βρίσκει στα βουνά
και ταράζει τον αφέντη
τον μακαρονά.

Αχ, Τσιάνο, θα τρελαθώ Τσιάνο,
με τους τσολιάδες ποιος μου είπε να τα βάνω.

Αααααααααααααχ.

Ξεκινάει την άλλη μέρα,
μα και πάλι ακούει "Αέρα"
από τον τσολιά,
δρόμο παίρνει και δρομάκι
και πηδάει το ποταμάκι,
ξέρει τη δουλειά.

Ωωωωωωωωωωωωωχ.

Τρώει τις σφαίρες σαν χαλάζι από τον τσολιά,
κι όλο στρατηγούς αλλάζει για να βρει δουλειά.

Αχ, Τσιάνο, θα τρελαθώ Τσιάνο,
και στείλε γρήγορα τα μαύρα μου να βάνω.

Αααααααααααααχ.

Στέλνει ο νέος Ναπολέων
μεραρχίες πειναλέων
στο βουνό ψηλά,
για να βρουν τον διάβολό τους
κι ο στρατός μας αιχμαλώτους
τσούρμο κουβαλά.

Ωωωωωωωωωωωωωχ.

Και οι Κένταυροι οι καημένοι,
βρε τι τρομερό,
νηστικοί, ξελιγωμένοι
πέφτουν στο νερό.

Αχ! Γκράτσι, να μη σε δω Γκράτσι,
γιατί σε κάρβουνα αναμμένα έχω κάτσει.

Αααααααααααααχ.

Τρέχουν σαν τρελοί στους βράχους
κι από μας και τους συμμάχους
τρώνε τη κλωτσιά,
και χωρίς πολλές κουβέντες
μπήκαν Έλληνες λεβέντες
μεσ' τη Κορυτσά.

Ωωωωωωωωωωωωωχ.

Μέσα στ' Αργυρόκαστρο εμπήκε το χακί
και σημαία κυματίζει τώρα Ελληνική,
Αχ! Τσιάνο, θα σκοτωθώ Τσιάνο,
γιατί σε λίγο και τα Τίρανα τα χάνω.

Και 'πάθαν οι καημένοι
μεγάλη συμφορά,
κι η Ρώμη περιμένει
κι εκείνη τη σειρά.

Αααααααααααααχ.

{youtube}upwIgVjHPIo{/youtube}

{youtube}ziONN0B-q7M{/youtube}

{youtube}ATvJpMpd8nc{/youtube}

{youtube}W3V-_eEmXtY{/youtube}

{youtube}5qGUjamfrpE{/youtube





Ότι δίνεις… σου επιστρέφει....!!!!!!!

Ο Γιώργος σχεδόν δεν είχε δει την κυρία, μέσα στο σταματημένο αυτοκίνητο στην λωρίδα έκτακτης ανάγκης. Έβρεχε πάρα πολύ και ήταν νύχτα. Κατάλαβε όμως πως η γυναίκα είχε ανάγκη από βοήθεια. Έτσι σταμάτησε το αυτοκίνητο του και πλησίασε.

Εκείνη σκέφτηκε πως ήθελε να της επιτεθεί, δεν την ενέπνεε εκείνος ο άνδρας, φαινόταν φτωχός και πεινασμένος.

Ο Γιώργος αισθανόταν πως η γυναίκα φοβόταν και της είπε :

“Είμαι εδώ για να σας βοηθήσω, κυρία, μην φοβάστε. Γιατί δεν περιμένετε στο δικό μου αυτοκίνητο για να ζεσταθείτε;

Δεν σας συστήθηκα… με λένε Γιώργο”…

Η κυρία είχε μείνει από λάστιχο και ήταν και ηλικιωμένη. Ενώ συνέχιζε να βρέχει δυνατά, ο Γιώργος γονάτισε πήρε τον γρύλο, τον τοποθέτησε κάτω από την σκασμένη ρόδα και σήκωσε το αμάξι. Άλλαξε την ρόδα και ενώ βίδωνε τα μπουλόνια, η ηλικιωμένη κυρία άνοιξε την πόρτα και έπιασε συζήτηση μαζί του.

Του είπε πως δεν ήταν από την περιοχή, ήταν περαστική από εκεί και δεν ήξερε πως να τον ευχαριστήσει για την πολύτιμη βοήθεια του.

Ο Γιώργος χαμογέλασε ενώ τελείωνε την δουλειά του και σηκώθηκε.

Εκείνη τον ρώτησε πόσα ήθελε για την βοήθεια του. Αλλά ο Γιώργος δεν σκεφτόταν καν τα χρήματα, του άρεσε να βοηθάει τους ανθρώπους. Αυτός ήταν ο τρόπος ζωής του.

Τότε εκείνος της απάντησε :

“Εάν πράγματι επιθυμείτε να με πληρώσετε, την επόμενη φορά που θα συναντήσετε κάποιον σε δυσκολία, θυμηθείτε εμένα και βοηθήστε εκείνον τον άνθρωπο.”Μερικά χιλιόμετρα πιο πέρα η κυρία σταμάτησε σε ένα μικρό εστιατόριο, την πλησίασε μια χαμογελαστή σερβιτόρα και της έδωσε μια πετσέτα για να σκουπίσει τα μαλλιά της που είχαν βραχεί από την βροχή.

Η κυρία είδε πως η κοπέλα ήταν έγκυος – σχεδόν προς το τέλος της εγκυμοσύνης – αλλά εκείνη δεν επέτρεπε στην κούραση και στους πόνους να αλλάξουν την συμπεριφορά της και η κυρία έμεινε έκπληκτη από την συμπεριφορά της σερβιτόρας και αναρωτιόταν πως κάποιος που έχει τόσα λίγα στην ζωή μπορεί και δίνει τόσα πολλά σε ένα ξένο.

Τότε θυμήθηκε τον Γιώργο.

Μόλις τελείωσε το φαγητό της, και ενώ η σερβιτόρα είχε πάει να σερβίρει ένα άλλο τραπέζι, η κυρία βγήκε έξω από το εστιατόριο. Η σερβιτόρα αναρωτήθηκε που είχε πάει η κυρία,όταν είδε στο τραπέζι κάτι γραμμένο πάνω στην πετσέτα με ένα “φιλοδώρημα” αρκετά παχύ.

Η σερβιτόρα δάκρυσε διαβάζοντας εκείνο που η κυρία είχε γράψει:

“Κράτησε τα ρέστα… κάποιος σήμερα με βοήθησε και έτσι και εγώ βοηθώ εσένα. Εάν πραγματικά επιθυμείς να μου επιστρέψεις τα χρήματα, μην σπάσεις αυτή την αλυσίδα αγάπης, απλά βοήθησε κάποιον άλλον.”

Εκείνη την νύχτα ,τελειώνοντας την δουλειά της, γύρισε πολύ κουρασμένη στο σπίτι, πλησίασε στο κρεβάτι και είδε τον σύζυγο της που κοιμόταν, ξάπλωσε και σκεπτόταν τα χρήματα που της είχε δώσει η κυρία και εκείνο που της είχε γράψει.

Εκείνη η κυρία πως γνώριζε την ανάγκη χρημάτων που είχε εκείνη και ο σύζυγος της, με το μωρό που επρόκειτο να γεννηθεί όλα ήταν πιο δύσκολα…

Σκεπτόμενη την ευλογία που είχε δεχθεί, χαμογέλασε, ευχαρίστησε τον Θεό και γυρνώντας προς τον σύζυγο της, τον χάιδεψε και του ψιθύρισε γλυκά στο αυτί:

“Όλα θα πάνε καλά… Σε Αγαπώ… Γιώργο!!!”





facebook.com/iathiein
pestomoukiauto.blogspot.gr

Τι μας κρύβουν για το Φεγγάρι ;

                          
Από την αρχαιότητα η Σελήνη έχει χαρακτηριστεί ως τεχνικό δημιούργημα, αφού υπάρχουν καταγεγραμμένες ιστορικές φάσεις όπου στον ουρανό της γης δεν υπάρχει η ύπαρξη της. Ο Δημόκριτος και ο Αναξαγόρας δίδαξαν ότι υπήρχε μια εποχή όπου η Γη ήταν χωρίς φεγγάρι.

Είναι μάλιστα και το μοναδικό ουράνιο σώμα, το οποίο δεν κάνει τις κινήσεις όλων των άλλων γνωστών πλανητών και δορυφόρων τους, ενώ το μέγεθος της είναι δυσανάλογο για δορυφόρος της γης μας.

Οι σύγχρονοι Ρώσοι επιστήμονες πρόσφατα ετοίμασαν ένα σχέδιο όπου θα είναι δυνατόν....
οι άνθρωποι να μπορούν να ζήσουν μέσα σε ειδικά διαμορφωμένα μπαλόνια στα κενά όπου υπάρχουν, κάτω από την επιφάνεια της Σελήνης. Εκεί δεν υπάρχει εκείνη η.... θανάσιμα επικίνδυνη για τον άνθρωπο διαστημική ακτινοβολία, και η δύναμη βαρύτητας είναι ανάλογη με αυτή, στην οποία συνήθισαν οι γήινοι. Στην σεληνιακή δε επιφάνεια θα μπορούν να βγαίνουν αποκλειστικά με σκάφανδρα.

«Εν αρχή ην το Χάος[1]» κατά τον Ησίοδο. Τρία στοιχεία όμως συνυπάρχουν, το Χάος, η Γαία και ο Ερωτας. 

Ο Έρωτας δεν γεννά αλλά ενθαρρύνει και διευκολύνει τη γέννηση και τη δημιουργία. Από το Χάος γεννήθηκαν το Έρεβος και η Νύχτα, ενώ τα παιδιά τους ήταν ο Αιθέρας και η Ημέρα. «ἤτοι μὲν πρώτιστα Χάος γένετ'· αὐτὰρ ἔπειτα Γαῖ' εὐρύστερνος, πάντων ἕδος ἀσφαλὲς αἰεὶ ἀθανάτων οἳ ἔχουσι κάρη νιφόεντος Ὀλύμπου, Τάρταρά τ' ἠερόεντα μυχῷ χθονὸς εὐρυοδείης, ἠδ' Ἔρος, ὃς κάλλιστος ἐν ἀθανάτοισι θεοῖσι, λυσιμελής, πάντων τε θεῶν πάντων τ' ἀνθρώπων δάμναται ἐν στήθεσσι νόον καὶ ἐπίφρονα βουλήν.» (Ησιόδου Θεογονία 116-122)

Το χάος είναι η προσωποποίηση του πρωτογενούς κενού, το οποίο προηγείται από την δημιουργία, τότε που η τάξη δεν είχε ακόμα επιβληθεί στα στοιχεία του κόσμου.

Ο Αριστοτέλης έγραψε ότι η Αρκαδία, πριν κατοικηθεί από τους Έλληνες, είχε Πελασγικό πληθυσμό και ότι αυτοί οι αυτόχθονες κατοικούσαν σε αυτή την περιοχή από μία πολύ μακρινή εποχή όπου ακόμα δεν υπήρχε η σελήνη στον ουρανό. Γι αυτό τον λόγο τους ονόμασε και Προσέληνες. 

Ο Απολλώνιος ο Ρόδιος ανέφερε την εποχή "όταν δεν υπήρχαν όλα τα περιφερόμενα σώματα στον ουρανό, πριν εμφανιστούν οι φυλές της Δανάης και του Δευκαλίωνα, και υπήρχαν μόνο οι Αρκάδες, για τους οποίους λεγόταν ότι κατοικούσαν πάνω στα βουνά και τρέφονταν με βελανίδια, πριν την ύπαρξη της σελήνης". 

Παρόμοιες αναφορές έχουμε από τον Πλούταρχο, τον Οβίδιο, τον Ιππόλυτο, τον Λουκιανό, τον Censorinus. Κατά τα φαινόμενα, στην Νότια Αμερική, σύμβολα που βρέθηκαν στους τοίχους του προαύλιου του Καλασάγια, κοντά στην πόλη του Τιαχουανάκο (στην Βολιβία), καταγράφουν την σελήνη να πρωτοεμφανίζεται πριν από περίπου 12.000 έτη.

Η εμφάνιση της Σελήνης λέγεται ότι προκάλεσε μεγάλες αναταραχές στην Γη, στη μορφή σεισμών, μαζικών πλημμυρών και κλιματολογικών αλλαγών. Ενδιαφέρον παρουσιάζει, ότι αυτή η μακρινή περιοχή έχει προταθεί από κάποιους λόγιους ως η πραγματική περιοχή της μυθικής Ατλαντίδος του Πλάτωνα και αυτή η μεγάλη πλανητική αναταραχή ως το κατακλυσμιαίο γεγονός που κατάστρεψε την Ατλαντίδα. 

Μια παρόμοια μεταβολή της σήμερα θα μπορούσε να προκαλέσει και την μετακίνηση των μαγνητικών πόλων της γης με παρόμοια καταστρεπτικά αποτελέσματα για τον σύγχρονο πλανήτη μας.

Ο Ελληνικής καταγωγής Λουκιανός από την Σαμοσάτα της Συρίας έζησε το 120 μ.χ. στο βιβλίο του "Αληθινή Ιστορία" δίνει πληροφορίες που ξαφνιάζουν γιατί ήταν αδύνατο να γνωρίζει άνθρωπος εκείνη την εποχή.

Για να καταλάβετε διαβάστε στην συνέχεια.
"Πήγαινε με ένα καράβι που το πήρε ο αέρας για εφτά μερόνυχτα και την όγδοη ημέρα έφτασε στο φεγγάρι." 

Τόσο κάνουν σήμερα τα σύγχρονα διαστημόπλοια για να πάνε στο φεγγάρι. "Μπήκε μέσα σ’ ένα πηγάδι που από πάνω είχε καθρέφτες και έβλεπε όλη τη γη." Βασιλιάς της Σελήνης ήταν ο Ενδυμίωνας που τον πήραν από την γη και τον πήγαν στο φεγγάρι και τον έκαναν βασιλιά.» 

Περιγράφει τρικινητήρια αερόπλοια "τρικέφαλοι αλογογύπες που πετούσαν" περιγράφει σύγχρονες τηλεσκόπια,"έβαζαν και έβγαζαν τα μάτια τους που μπορούσε να τα φορά ο καθένας και έβλεπαν πολύ μακρυά", περιγράφει πολεμιστές με διαστημική στολή που είχε δύο κέρατα “κεραίες”.

Επίσης, περιγράφει ταξίδια στ’ άστρα του ζωδιακού καθώς και προσθαλάσσωση ίδια με αυτή των συγχρόνων κοσμοναυτών και μάλιστα στην περιοχή των Βερμούδων. Τέλος περιγράφει πόλεμο μεταξύ των κατοίκων της Σελήνης και του Σειρίου που αναφέρει ότι είχε επισκεφτεί. ”Έγιναν αερομαχίες και χρησιμοποιήθηκαν τρομερά όπλα και νίκησαν οι Σείριοι”

Οι Έλληνες φιλόσοφοι γενικότερα γνώριζαν πάρα πολλά για την σελήνη και ασχολήθηκαν πολύ μαζί της.

Ο Θαλής, που θεωρείται ο πατέρας της Ελληνικής και παγκόσμιας φιλοσοφίας ήταν ο πρώτος που είπε ότι η Σελήνη λαμβάνει το φως από τον Ήλιο αλλά και ο πρώτος που υπολόγισε τη διάμετρο αλλά και τη τροχιά της. 

Ο Ξενοφάνης αναφέρει ότι ο δάσκαλός του ο Σωκράτης την χαρακτηρίζει : "Μεγάλη κούφια σφαίρα που στο εσωτερικό της υπάρχουν θάλασσες και στεριές που κατοικούν άνθρωποι σαν εμάς". Λόγια του Σωκράτη που …υποστηρίζουν και σύγχρονοι αστρονόμοι σήμερα. 

Ο Πυθαγόρας αφηγείται ότι έκανε στροφές γύρω από την σελήνη με τα οχήματα των θεών που κατοικούσαν εκεί, ενώ αναφέρει ότι η σεληνιακή ημέρα είναι 15 φορές μεγαλύτερη από της γης, όπως και είναι!

Ο Πυθαγόρας, επίσης, επέμενε ότι η Σελήνη κατοικείται από όντα θεϊκά όμοια με τους ανθρώπους αλλά πιο ψηλά, πιο ξανθά και πολύ πιο όμορφα. Όλες οι γνώσεις του Πυθαγόρα, Μαθηματικά, Μουσική, Γεωμετρία, Φυσική δηλώνει ότι είναι γνώσεις που πήρε από τους ουράνιους με τους οποίους είχε συνεχή επαφή. Πολλές αναφορές για την σελήνη έχουμε και από κείμενα της Ελληνικής μυθολογίας που αναφέρονται σε θεούς και ημίθεους.

Ο Έλληνας θεός Ορφέας, γιος του Απόλλωνα, ο πιο τακτικός ταξιδιώτης της Σελήνης και του Σειρίου, μας λέει : "Η Σελήνη έχει βουνά πολιτείες και σπίτια, η επιφάνεια της είναι έδαφος όπως της γης και κατοικείται από θεϊκές κοινωνίες." Ο Ορφέας γνώριζε το σεληνιακό ημερολόγιο των 12 μηνών και τις φάσεις της σελήνης.

Μιλά για την περιστροφή της γης γύρω από τον ήλιο, τις εύκρατες, τροπικές και πολικές ζώνες της γης, τις εκλείψεις της σελήνης, τα ηλιοστάσια, τις ισημερίες, τις κινήσεις των πλανητών και την παγκόσμια έλξη, και ισχυρίζεται ότι οι κάτοικοι της σελήνης είναι αυτοί που περιπλανήθηκαν από πλανήτη σε πλανήτη. 

Όλοι αυτοί οι ισχυρισμοί του Ορφέα αναφέρονται σε αρχαία κείμενα του Πλούταρχου και του Διογένη του Λαέρτιου. 

Πολλές πληροφορίες από αρχαία κείμενα μας έρχονται και για τους Τελχίνες της Ρόδου και τους Κάβειρους της Σαμοθράκης που εξαφανίστηκαν σύμφωνα με τον μύθο μετά τον μεγάλο κατακλυσμό. Η τεχνολογική τους εξέλιξη ήταν τέτοια που τους επέτρεψε να εγκαταλείψουν την γη και να σωθούν στην Σελήνη ή τον Άρη, σε βάσεις που χρησιμοποιήθηκαν από τους θεούς κατά τον εποικισμό της γης.

Ο Νονός αναφέρει ότι ο Φαέθων έκανε 30 περιστροφές γύρω από το φεγγάρι, ταξίδεψε στην Αφροδίτη και επισκεπτόταν συχνά τους πόλους της Γης. 

Ο Διόνυσος, η Άρτεμις και ο Ηρακλής είχαν ταξιδέψει στην Σελήνη και ο Ίδμων ταξίδευε εκεί με το άρμα του που έμοιαζε με απαστράπτοντα κομήτη, δίνοντας ακριβέστατες πληροφορίες για την αθέατη πλευρά της σελήνης, κάτι που μόλις πριν λίγα χρόνια έκανε ο σύγχρονος άνθρωπος. 

Συμπερασματικά θα πρέπει να περιμένουμε εξελίξεις από τον τεχνικό δορυφόρο της γης, όλα τα στοιχεία συγκλίνουν πως εκεί πάνω κάποιο μάτι μας παρακολουθεί.





Γιώργου Παπαγεωργίου

Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

Επιτυχημένη σκέψη για τo χρήμα και την καριέρα σας με την Αυτοΰπνωση......!!!!!!!!

Ίσως αναρωτιέστε πώς μπορεί να σας βοηθήσει η αυτοΰπνωση να βγάλετε χρήματα και να είστε πιο επιτυχημένοι στην καριέρα σας. Η απάντηση είναι άτι θα σας επιτρέψει να επιστρατεύσετε το υποσυνείδητό σας για να πετύχετε τους στόχους σας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Το υποσυνείδητό σας μπορεί να γίνει ένας πολύτιμος βοηθός στην καριέρα σας. Η αυτοΰπνωση θα σας επιτρέψει να: προγραμματίσετε τον εαυτό σας για επιτυχία, βοηθώντας σας:

1. Να καθαρίσετε τα αρνητικά στοιχεία : Η πρόοδος συχνά αρχίζει, καθώς αναγνωρίζετε και καταλαβαίνετε τις τωρινές σας πεποιθήσεις και αντιλήψεις γύρω από τα χρήματα και την επιτυχία. Η αυτοΰπνωση θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε και να αναγνωρίσετε όποιες αναπαραγωγικές ιδέες και αρνητικές σκέψεις έχετε σε αυτό τον τομέα. Στη συνέχεια, μπορείτε να αντικαταστήσετε τις αρνητικές σκέψεις με θετικές.

2. Να καθορίσετε ξεκάθαρους στόχους : Μπορείτε να πετύχετε πολύ περισσότερα πράγματα και πολύ πιο γρήγορα, αν έχετε μια ξεκάθαρη ιδέα για το τι σημαίνει επιτυχία για σας και τι θέλετε στην καριέρα σας.

3. Να δημιουργήσετε νοερές εικόνες για τους στόχους σας : Χρησιμοποιώντας νοερές εικόνες και απεικονίσεις, μπορείτε να νιώσετε και να χτίσετε την επιτυχία μέσα στο υποσυνείδητό σας. Αυτό θα επιτρέψει στο νου σας να δουλέψει για να εξασφαλίσετε το "σπίτι των ονείρων σας" ή όποια άλλα υλικά αγαθά θέλετε. Οι νοερές εικόνες θέτουν σε κίνηση αυτά που χρειάζεστε για το επόμενο βήμα - δράση.

4. Να αναλάβετε δράση για να πετύχετε τους στόχους σας : Η επιτυχία δεν έρχεται μόνο μέσα από τη φαντασία. Πρέπει να δράσετε κιόλας. Πρέπει να ασχοληθείτε με κάποια δραστηριότητα που θα σας οδηγήσει στους στόχους σας.

5. Να είστε υπομονετικοί : Η αυτοΰπνωση θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε υπομονή και επιμονή, ώστε να συνεχίσετε να δουλεύετε για να πετύχετε τους στόχους σας, ακόμη και αν φαίνονται να βρίσκονται πολύ μακριά στο μέλλον.

Θα έχετε μεγαλύτερη πρόοδο, αν μπορείτε «να δεχθείτε τον εαυτό σας όπως είστε αυτή τη στιγμή. Όποια ηλικία κι αν έχετε, ανεξάρτητα από τα μειονεκτήματα που μπορεί να θεωρείτε ότι αντιμετωπίζετε, όσο μακρινοί κι αν φαίνονται οι στόχοι σας, πρώτα αναγνωρίστε και δεχθείτε τον εαυτό σας όπως είστε τώρα. 

Αυτό σημαίνει ότι, αν έχετε αρνητικές σκέψεις για το χρήμα ή την επιτυχία, είναι καλύτερα να το αναγνωρίσετε αυτό πρώτα, για να μπορέσετε να προχωρήσετε.

Αν έχετε αρνητικές συνήθειες στη δουλειά σας, μην προσπαθείτε να ξεγελάσετε τον εαυτό σας. Δεχτείτε τα ελαττώματα σας και αποφασίστε να κάνετε αλλαγές από αυτό το σημείο και πέρα. Όσο αρνείστε τις αδυναμίες σας, αυτές θα λειτουργούν εναντίον σας. Αν προσποιείστε ότι δεν έχετε ελαττώματα, μπορεί να ξεγελάσετε κάπως το συνειδητό, αλλά δε θα ξεγελάσετε το υποσυνείδητό σας.

Κάντε έναν κατάλογο με τις αρνητικές σας συνήθειες, τις αδυναμίες και τα ελαττώματά σας. Γράψτε όποια χαρακτηριστικά λειτουργούν εναντίον σας ή εμποδίζουν την επιτυχία σας. Αυτό είναι το σημείο από το οποίο θα μπορέσετε να ξεκινήσετε. Το υποσυνείδητό σας μπορεί να δουλέψει σε εκείνους τους τομείς που αναγνωρίζετε και θέλετε πραγματικά να αλλάξετε.

Εξαλείψτε τις αρνητικές σκέψεις για το χρήμα και την επιτυχία :
Μήπως πιστεύετε ότι αυτοί που κάνουν λεφτά είναι οι άτιμοι και οι διεφθαρμένοι; Θεωρείτε ότι τα λεφτά είναι η ρίζα όλων των κακών; Εχθρεύεστε τους πλουσίους; Πιστεύετε ότι για να πετύχετε εσείς πρέπει να αποτύχει κάποιος άλλος;

Αν σε οποιαδήποτε από αυτές τις ερωτήσεις δίνετε θετική απάντηση, είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίζετε αρνητικά το χρήμα και την επιτυχία.

Αν δεν είστε σίγουροι για το ποια είναι η νοοτροπία σας απέναντι σε αυτά τα ερωτήματα, δοκιμάστε να κάνετε μία αυτοεξερεύνηση με αυτοΰπνωση. Ενώ είστε σε ύπνωση, ανοιχτείτε σε οποιαδήποτε ενόραση γύρω από τις ασυνείδητες σκέψεις σας πάνω σε αυτά τα ερωτήματα.

Οι αρνητικές ιδέες στο υποσυνείδητό σας προέρχονται συχνά από πράγματα που σας είχαν πει οι γονείς σας όταν ήσαστε μικροί. Ή μπορεί να αναπτύξατε αυτή την ανθυγιεινή νοοτροπία από κάποια άλλη πηγή. 

Όμως, η προέλευση της νοοτροπίας σας δεν έχει τόση σημασία όσο η εξάλειψή της. Δε χρειάζεται να αναρωτιέστε συνεχώς πώς δημιουργήθηκε αυτός ο "σκουπιδότοπος σκέψεων" για το χρήμα και την επιτυχία, όπως τον ονομάζει ο Zig Ziglar (1975). Είναι προτιμότερο να διοχετεύσετε την ενέργειά σας στο να μετατρέψετε την αρνητική νοοτροπία σε θετική.

Ενώ είστε σε αυτούπνωση, κάντε υποβολές όπως: «Αναγνωρίζω ότι η νοοτροπία μου για το χρήμα και την επιτυχία μπορεί να μη με αφήνει να αποκτήσω αυτά τα πράγματα. Ίσως είναι δύσκολο να πετύχω έναν στόχο που πιστεύω ότι είναι περιφρονητέος. 

Όμως βλέπω ότι μπορώ να είμαι επιτυχημένος, χωρίς να στερήσω από κανέναν άλλο την επιτυχία. Ο κόσμος είναι γεμάτος αγαθά και ευκαιρίες για όποιον είναι πρόθυμος να δουλέψει για να αποκτήσει χρήμα και επιτυχία. Μπορώ να επιλέξω να δουλέψω για να πετύχω αυτούς τους στόχους».

Μπορείτε ακόμη να απαλλαγείτε από τις αρνητικές σκέψεις με υποβολές όπως : «Αν είμαι επιτυχημένος και έχω χρήματα, θα μπορώ να κάνω μεγαλύτερο καλό και να προσφέρω περισσότερα στην κοινωνία. Μπορώ να θέλω την επιτυχία χωρίς να νιώθω τύψεις. Όσο πιο επιτυχημένος είμαι, τόσο περισσότερο μπορώ να βοηθώ τους άλλους να πετύχουν κι αυτοί, αν το θέλουν. Δουλεύω για να αλλάξω αυτή τη στιγμή και η βελτίωση μπορεί να συνεχίζεται κάθε φορά που παίρνω μια απόφαση».

Καθορίστε ξεκάθαρους, εφικτούς και συγκεκριμένους στόχους

Δεν υπάρχει ευνοϊκός άνεμος για ένα πλοίο χωρίς προορισμό, για να παραφράσουμε μια παλιά παροιμία. Για να μπορέσετε να επιστρατεύσετε την ενέργειά σας και να δουλέψετε σωστά, πρέπει να έχετε μια ξεκάθαρη εικόνα των στόχων σας.

■ Αφιερώστε κάποιο χρόνο για να γράψετε μια ακριβή και λεπτομερή περιγραφήτής επιτυχίας που επιδιώκετε. Το να θέλετε απλώς πολλά λεφτά, ένα μεγάλο σπίτι και ένα σκάφος είναι ασαφής στόχος. Πρέπει να είστε όσο πιο συγκεκριμένοι γίνεται.

Ένας καλά προσδιορισμένος στόχος θα ήταν: «Να γίνω διευθυντής στην εταιρία μου σε τρία χρόνια. Να έχω ένα σπίτι σαν αυτό που έκοψα από το περιοδικό, με τέσσερις κρεβατοκάμαρες, κήπο, πισίνα και μεγάλη κουζίνα. Να έχω μια καινούργια σκούρα μπλε Corvette. Θα δουλέψω για να τα αποκτήσω όλα αυτά μέσα σε πέντε χρόνια».

Μια άλλη προσέγγιση θα ήταν : «Κάθε βήμα που κάνω, κάθε απόφαση που παίρνω, κάθε επιλογή ή δυνατότητα που ανακαλύπτω, θα με φέρνει πιο κοντά στο στόχο μου. Θα αποκτώ αυτά που με ευχαριστούν όλο και πιο εύκολα, ιδιαίτερα καθώς θα απελευθερώνομαι από τους φόβους μου και τις παλιές καταστροφικές μου πεποιθήσεις. 

Χτίζω μια πιο τολμηρή στάση. Νιώθω όλο και περισσότερο την ψυχική διάθεση της ευημερίας... συναισθηματικά, σωματικά και νοητικά. Μια πλήρης βελτίωση, μια νέα πίστη στον εαυτό μου, δημιουργημένη από μένα και γεμάτη σεβασμό αναπτύσσεται μέσα μου αυτή τη στιγμή».

Ένα τέτοιο σύνολο στόχων είναι πιο συγκεκριμένο και συνοδεύεται από χρονοδιάγραμμα. Οι στόχοι είναι εφικτοί και αποτελούνται από θετικά πράγματα που θέλετε να αποκτήσετε.

Πρέπει να ορίσετε μόνοι σας τους στόχους σας. Αν θέλετε υλικά αγαθά, βρείτε φωτογραφίες τους στα περιοδικά και κόψτε τις. Ενώ είστε σε αυτοΰπνωση, απεικονίστε αυτά τα πράγματα. Τοποθετήστε τον εαυτό σας σε νοητικές κινηματογραφικές ταινίες, στις οποίες ζείτε στο σπίτι των ονείρων σας ή οδηγείτε το αυτοκίνητο των ονείρων σας.

Θα μπορούσατε ακόμη να κρεμάσετε τις φωτογραφίες των υλικών σας στόχων σε μέρη όπου θα τις βλέπετε καθημερινά. Χρησιμοποιήστε όποιες μεθόδους μπορείτε, για να εμφυτεύσετε στο υποσυνείδητό σας τις λεπτομέρειες των στόχων σας.

Ο Wayne Dyer (1989) διδάσκει πως μπορεί να προχωρήσει κανείς πέρα από τα όριά του. Βοηθάει τους μαθητές ταυ να εστιάσουν πάνω στις ανακλαστικές τους αναδράσεις (την ανατροφή τους), που είναι η ρίζα των αρνητικών τους σκέψεων γύρω από το χρήμα, τον εαυτό τους και την καριέρα τους. Τα βιβλία του και οι κασέτες του είναι πολύ χρήσιμες και θα σας δώσουν πολλές ιδέες για υποβολές.

Η αυτοΰπνωση είναι μια εξαιρετική μέθοδος για να αλλάξετε τα παλιά πρότυπα και τις πεποιθήσεις που μπορεί να μη σας αφήνουν να φτάσετε τη μεγαλύτερη δυνατή σας απόδοση. Ο καλύτερος τρόπος για να αναπτύξετε νέες ιδέες και να είστε δημιουργικοί είναι να χαλαρώσετε και να δημιουργήσετε νοερές εικόνες επιτυχίας.

Η ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΝΟΕΡΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΣΑΣ

Να για ποιο λόγο οι νοερές εικόνες αποτελούν ένα τόσο πολύτιμο μέρος της πορείας σας προς την επιτυχία.

Η δομή του εγκεφάλου περιλαμβάνει έναν δικτυωτό σχηματισμό. Αυτό είναι το μέρος του νου που λειτουργεί σαν φρουρός τής συνείδησης. Αν ο νους έπρεπε να δίνει την ίδια προσοχή σε όλα τα ερεθίσματα από το περιβάλλον, δε θα μπορούσε να εστιάσει την προσοχή και την αυτοσυγκέντρωσή του όταν χρειαζόταν.

Το δικτυωτό σύστημα φιλτράρει τα ερεθίσματα του περιβάλλοντος, αναζητώντας πληροφορίες που αφορούν στην επιβίωσή μας ή είναι σημαντικές για μας.

Ένα παράδειγμα θα δείξει καλύτερα αυτό το φαινόμενο. Θα θυμάστε ίσως κάποτε που αγοράσατε αυτοκίνητο. Καθώς γυρίζατε μέσα στην πόλη, μπορεί να προσέχατε τα αυτοκίνητα που ήταν ίδιο μοντέλο ή ίδιο χρώμα με το δικό σας. Πριν δεν τα προσέχατε, επειδή δεν είχαν σχέση με σας.

Η λειτουργία τού δικτυωτού σχηματισμού μπορεί να χαλιναγωγηθεί και να καθοδηγηθεί με τον καθορισμό στόχων μέσα από την αυτοΰπνωση. Η λειτουργία αυτή είναι ένας εσωτερικός μηχανισμός που έχουμε όλοι και μπορούμε να μάθουμε να τον χρησιμοποιούμε πιο αποτελεσματικά.

Ενώ είστε σε αυτοΰπνωση, χρησιμοποιήστε νοερές εικόνες και απεικονίσεις για να φανταστείτε τους στόχους σας. Φανταστείτε τον εαυτό σας στο ρόλο τού ιδιοκτήτη μιας εταιρίας ή σαν έναν "σούπερ" πωλητή. Φανταστείτε τον εαυτό σας σε δράση. Φανταστείτε τον εαυτό σας να κάνει αυτή τη δουλειά ή να παίζει αυτό το ρόλο.

Παίρνουμε αποφάσεις κάθε μέρα, κάθε εβδομάδα, κάθε μήνα - εκατοντάδες ή και χιλιάδες μικρές αποφάσεις. Όταν έχουμε έναν ξεκάθαρο, καλά προσδιορισμένο και εφικτό στόχο στο νου μας, όλες μας οι επιλογές, όλες οι δυνατότητες και οι αποφάσεις μας θα ωφεληθούν από τη συλλογική βάση γνώσεων που έχουμε, έστω και αν η διαδικασία είναι ασυνείδητη.

Ας υποθέσουμε ότι θέλετε να γίνετε επιτυχημένος καλλιτέχνης ή ηθοποιός. Φανταστείτε τον εαυτό σας να ζωγραφίζει έναν θαυμάσιο πίνακα. "Δείτε" τον εαυτό σας πάνω στη σκηνή ενός θεάτρου ή στα γυρίσματα μιας ταινίας. Όποια κι αν είναι η ιδέα σας για την επιτυχία, φανταστείτε τον εαυτό σας να τα έχει καταφέρει ήδη. 

Το υποσυνείδητό σας θα σας βοηθήσει να ενσωματώσετε αυτή τη γνώση, την εμπειρία και την αντίληψη και να πάρετε αποφάσεις που θα σας φέρουν πιο κοντά στους στόχους σας.

Το σύστημα αυτό δεν είναι τέλειο. Τα λάθη όμως λειτουργούν και αυτά στην υπηρεσία τής μάθησης. Η εστίαση των προσπαθειών και η επιμονή τελικά θα αποφέρουν καρπούς.

Μπορείτε να απεικονίσετε αυτό που θέλετε, ότι κι αν είναι. Τοποθετήστε την εικόνα στο υποσυνείδητό σας με την αυτοΰπνωση. Αφήστε το υποσυνείδητό σας να σας βοηθήσει να πάρετε αποφάσεις που θα σας οδηγήσουν στους στόχους σας.

Ο Napoleon Hill (1960), συγγραφέας του βιβλίου "Σκέψου και Πλούτισε'', συνιστά να χρησιμοποιούμε τον "υποσυνείδητο νου", όπως τον ονομάζει. Περιγράφει το υποσυνείδητο σαν το «συνδετικό κρίκο ανάμεσα στον πεπερασμένο νου του ανθρώπου και την άπειρη νοημοσύνη». Και συνιστά ακόμη να αναπτύξετε τα Επτά Κύρια Συναισθήματα:

• Επιθυμία

• Πίστη

• Αγάπη

• Σεξ

• Ενθουσιασμό

• Ρομαντισμό

• Ελπίδα

Συνιστά επίσης να αναπτύξουμε "συνειδητότητα χρημάτων", γεμίζοντας το νου μας με θετικά συναισθήματα. Συμφωνούμε κι εμείς με αυτή τη μέθοδο. Με την αυτοΰπνωση, χαλαρώνουμε και απορροφούμε και γεμίζουμε τις υποβολές μας με τα θετικά συναισθήματα που θέλουμε.

Για Υπεραπόδοση: Απελευθερώνοντας τις Επιχειρηματικές σας Δυνατότητες, μπορείτε να πάρετε το στρες της δουλειάς σας και να το μετατρέψετε σε θετική νοητική ενέργεια. Συνιστάται να μειώνουμε τα αρνητικά συναισθήματα και την εχθρότητα και να μετατρέπουμε αυτή την ενέργεια σε θετική εργασιομανία.

Η θετική εργασιομανία της Υπεραπόδοσης διοχετεύει το πάθος, τον ενθουσιασμό και την ενέργεια των κινήτρων μας σε συγκεκριμένους, καλά προσδιορισμένους και εφικτούς στόχους. Ταυτόχρονα αντιλαμβανόμαστε και μειώνουμε τα βλαβερά, αρνητικά συναισθήματα. 

Αυτά ακριβώς τα συναισθήματα, όπως ο θυμός, η εχθρότητα, ο φόβος και η αντίληψη του ατόμου ότι δεν μπορεί να ελέγξει την κατάστασή του, οδηγούν στα προβλήματα υγείας πού συνδέονται με την υπερβολική δουλειά και τη συμπεριφορά της λεγόμενης προσωπικότητας ''Τύπου Α".

Χρησιμοποιείστε την ενεργή χαλάρωση, τις νοερές εικόνες με τα αποτελέσματα που επιθυμείτε και τη νοητική πρόβα των διαδικασιών που χρειάζονται για να πετύχετε τους στόχους σας.

ΚΑΘΟΡΙΣΤΕ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ
Αν ο κύριος σκοπός σας είναι πολύ μεγάλος ή βρίσκεται πολύ μακριά στο μέλλον, τότε καθορίστε ενδιάμεσους στόχους. Ας υποθέσουμε ότι μόλις τελειώσατε το πανεπιστήμιο και ο μακροπρόθεσμος στόχος σας είναι να αποκτήσετε μια δική σας εταιρία πώλησης λογισμικού για υπολογιστές. Πολύ ωραία.

Στο μεταξύ, μπορείτε να ορίσετε στόχους που θα σας οδηγήσουν στον απώτερο σκοπό σας. Μπορείτε ίσως να εντοπίσετε μία συγκεκριμένη δουλειά και μια εταιρία στην οποία θα θέλατε να δουλέψετε για να αποκτήσετε εμπειρία. Μπορείτε να ορίσετε συγκεκριμένους οικονομικούς στόχους, που θα σας δώσουν τη δυνατότητα να αγοράσετε ή να δημιουργήσετε την εταιρία σας.

Μέσα στους ενδιάμεσους στόχους, μπορεί να έχετε πολλούς βραχυπρόθεσμους "ΥΠΟ στόχους", που θα σας δώσουν πιο άμεσες ικανοποιήσεις και ανταμοιβές. Φανταστείτε νοερά και δουλέψτε για να βάλετε στην άκρη χρήματα για να πάτε διακοπές ή να αγοράσετε καλύτερο αυτοκίνητο. 

Καθώς πετυχαίνετε αυτούς τους μικρότερους στόχους, θα ενισχύετε την ικανότητά σας να φτάσετε τους απώτερους σκοπούς σας. Ενισχύστε και τους ενδιάμεσους και τους μακροπρόθεσμους στόχους με υποβολές επιτυχίας, ενώ είστε σε κατάσταση αυτοΰπνωσης.

ΟΙ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΔΕ ΦΤΑΝΟΥΝ - ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
Δεν είναι αρκετό να εμφυτεύσετε καθαρούς και συγκεκριμένους στόχους στο υποσυνείδητό σας. Ο καταλύτης που θα κάνει τους στόχους πραγματικότητα είναι η δράση σας. Μπορεί να θέλετε κάτι πάρα πολύ, αλλά αυτό δεν αρκεί για να το αποκτήσετε. Πρέπει να δράσετε.

Ο δρόμος της δουλειάς και της επιμονής γίνεται ευκολότερος, όταν μπορείτε να δείτε τον τελικό σκοπό. Ένας ξεκάθαρος στόχος θα σας δώσει πιο ισχυρά κίνητρα για να συνεχίσετε τις προσπάθειές σας.

Μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας μεταϋπνωτικές υποβολές ότι όσο περισσότερο δουλεύετε για να πετύχετε τους στόχους σας, τόσο πιο κοντινοί θα γίνονται. 

Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε μεταϋπνωτικά σήματα που θα σας βοηθήσουν να αναλάβετε δράση, όπως : «Ξέρω ότι κάθε φορά που κλείνω μία πώληση ή τελειώνω μία δουλειά, θα νιώθω λίγο πιο κοντά στους απώτερους σκοπούς μου.Ξέρω ότι, καθώς σηκώνομαι κάθε πρωί και ετοιμάζομαι για τη δουλειά, προετοιμάζομαι για να πλησιάσω κατά ένα βήμα το στόχο μου (εδώ περιγράψτε συγκεκριμένα το στόχο που έχετε)».

Καθώς προχωρείτε στη δουλειά σας και πετυχαίνετε μερικούς από τους βραχυπρόθεσμους στόχους σας, θα αλλάζετε αντίστοιχα και τα σήματα. Πειραματιστείτε με διάφορα μεταϋπνωτικά σήματα, για να βρείτε εκείνα που είναι πιο αποτελεσματικά για την κατάστασή σας.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΥΠΟΜΟΝΕΤΙΚΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ
Καθώς δουλεύετε για να πετύχετε αυτά που θέλετε στη ζωή, μπορεί να νιώσετε ότι δεν κάνετε την πρόοδο που θέλετε. Πάντα θα υπάρχουν διαστήματα στα οποία προχωρείτε αργά, όπως θα υπάρχουν και διαστήματα που κάνετε μεγάλα βήματα. Συνεχίστε να ενθαρρύνετε τον εαυτό σας. Μαθαίνετε από τα λάθη σας και εστιάζετε στις επιτυχίες σας.

Ενώ είστε σε αυτοΰπνωση, αναγνωρίστε ότι οι στόχοι σας θέλουν χρόνο για να πραγματοποιηθούν. Να είστε υπομονετικοί. Συνεχίστε τη δουλειά.

Στο βιβλίο του "Ο Μεγαλύτερος Πωλητής στον Κόσμο", ο Og Mandino (1968) αφιερώνει ένα ολόκληρο κεφάλαιο στην επιμονή. Όπως γράφει :

«Τα έπαθλα της ζωής βρίσκονται στο τέλος κάθε ταξιδιού, όχι στην αρχή του. Και δε γνωρίζω πόσα βήματα θα χρειαστώ για να πετύχω το στόχο μου. Την αποτυχία μπορεί να τη συναντήσω ακόμη και στο χιλιοστό βήμα, αλλά η επιτυχία μπορεί να κρύβεται πίσω από την επόμενη στροφή τού δρόμου. Ποτέ δε θα ξέρω πόσο κοντά μου βρίσκεται, αν δεν πάρω αυτή τη στροφή. Θα επιμένω μέχρι να πετύχω».

Μπορεί να έχετε αναποδιές ή αποτυχίες στην προσπάθειά σας να πετύχετε. Δείτε τα όμως όλα αυτά σαν ευκαιρίες μάθησης. Χρησιμοποιήστε την αυτοΰπνωση για να τα εξετάσετε και να μάθετε από τα λάθη σας.

Στο βιβλίο του Richard Bach "Ψευδαισθήσεις" (1977) υπάρχει μια θαυμάσια σκέψη: «Δεν υπάρχει ούτε ένα πρόβλημα που να μην έχει ένα δώρο στα χέρια του για σένα. Επιδιώκεις τα προβλήματα γιατί χρειάζεσαι τα δώρα τους».

Οι σκέψεις που τοποθετείτε στο υποσυνείδητό σας είναι οι σκέψεις με τις οποίες πρέπει να ζήσετε. Όπως μπορείτε να θεωρήσετε ότι ένα ποτήρι είναι είτε μισογεμάτο είτε μισοάδειο, έτσι μπορείτε να δείτε τα εμπόδια και τις αναποδιές είτε σαν αποτυχίες είτε σαν δώρα εμπειρίας. Διαλέξτε την πιο θετική νοοτροπία.

Η αυτοΰπνωση μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να απαλλαγείτε από το στρες, πράγμα που θα σας επιτρέψει να συνεχίσετε τις προσπάθειες παρά τις δυσκολίες που συναντάτε. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε μεταϋπνωτικά σήματα που θα σας επιτρέπουν να αντιμετωπίσετε τις καταστάσεις έντασης και τα προβλήματα που μπορεί να υπονομεύσουν το δυναμισμό σας και την επιθυμία σας για επιτυχία.

Να ένα παράδειγμα ενός ιδιοκτήτη επιχείρησης που χρησιμοποίησε μερικές από τις μεθόδους αυτοΰπνωσης στην εταιρία του :

Ο Νταν είχε παρακολουθήσει μαθήματα αυτοΰπνωσης για αντιμετώπιση του στρες σε ένα τοπικό κολέγιο. Είναι ιδιοκτήτης μιας εταιρίας λογισμικού για υπολογιστές με οχτώ υπαλλήλους.

Αφού χρησιμοποίησε για μερικές εβδομάδες τις ικανότητες που είχε αποκτήσει, άρχισε να βλέπει τα θετικά αποτελέσματα στη δουλειά του και στην προσωπική του ζωή. Προσέλαβε έναν σύμβουλο διαχείρισης του στρες και του ανέθεσε να έλθει στην επιχείρησή του για ένα τετράωρο πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Ξαφνιάστηκε με τον ενθουσιασμό που έδειξαν οι υπάλληλοί του για τις νέες αυτές ικανότητες. Ο Νταν τους έδωσε ελεύθερο χρόνο καθημερινά για να εξασκούνται είτε με κασέτες αυτοΰπνωσης είτε μόνος του ο καθένας.

Γρήγορα δημιουργήθηκε μία συλλογική προσπάθεια, όπου οι υπάλληλοι μοιράζονταν ιδέες και μάθαιναν κάτι καινούργιο μαζί, με το παράδειγμα και την ενθάρρυνση του αφεντικού τους. Μια νέα αίσθηση συντροφικότητας αναπτύχθηκε στο προσωπικό. 

Η ατμόσφαιρα της ηρεμίας και της χαλάρωσης στο γραφείο και στην προσωπική τους ζωή έγινε αισθητή όχι μόνο από τους υπαλλήλους και τις οικογένειές τους, αλλά ακόμη και από πελάτες και πωλητές.

Η επιχείρηση του Νταν αναπτύχθηκε και το προσωπικό έφτασε στα 27 άτομα, με μια ανάλογη αύξηση των πωλήσεων στα τρία επόμενα χρόνια. Τώρα ο Νταν επαναλαμβάνει κατά διαστήματα την εκπαίδευση αυτοΰπνωσης, όταν προσλαμβάνονται νέοι υπάλληλοι, πράγμα που δίνει την ευκαιρία στους παλιούς να φρεσκάρουν τις γνώσεις και τις ικανότητές τους.

Καθώς δουλεύετε για να πετύχετε τους στόχους σας στην καριέρα και τα οικονομικά σας, θα χρησιμοποιήσετε πολλά επαγγελματικά "εργαλεία". Θεωρήστε ότι και η αυτοΰπνωση είναι ένα από αυτά.

Επίσης, μπορεί να έχετε διαβάσει διάφορα βιβλία με θέμα την προσωπική παρακίνηση και την επιτυχία. Υπάρχουν θαυμάσια τέτοια βιβλία, που μπορούν να σας δώσουν περισσότερες ιδέες γύρω από την επιτυχημένη σκέψη και τη θετική νοοτροπία.

Χρησιμοποιήστε την αυτοΰπνωση για να ενισχύσετε τις ιδέες που έχετε μάθει από διάφορα βιβλία προσωπικής ανάπτυξης. Και δημιουργήστε μεταϋπνωτικά σήματα για να εφαρμόσετε στην πράξη τις επιτυχημένες ιδέες και τις θετικές αλλαγές συμπεριφοράς που θα βοηθήσουν την καριέρα σας.





ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ