Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Τα Top 10 Φαρμακευτικά Βότανα που μπορείτε να Καλλιεργήσετε Μόνοι Σας.....!!!!!!!

Από την αρχαιότητα ο άνθρωπος έχει χρησιμοποιήσει διάφορα βότανα για θεραπευτικούς σκοπούς. Τα περισσότερα φάρμακα έχουν δραστικές ουσίες που προέρχονται από βότανα και άλλα φυτά, ενώ αυτά που έχουν συνθετικές χημικές ουσίες έχουν ως στερεοχημικά πρότυπα φυσικές χημικές ενώσεις βοτάνων.

Μπορείτε να ξεπεράσετε τις νόρμες και τις συνήθειες του μέσου ανθρώπου και να καλλιεργήσετε μόνοι σας τέτοια φαρμακευτικά φυτά στον κήπο σας. 

Τα φυτά αυτά δεν χρειάζονται αρκετό χώρο, ούτε είναι δύσκολη η καλλιέργειά τους και συγκομίζονται εύκολα και ανέξοδα. Τέτοια βότανα μπορούν να θεραπεύουν ένα ευρύ φάσμα ασθενειών και έχουν απειροελάχιστες παρενέργειες σε σύγκριση με τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα.

Αντί να τρέχετε για το παραμικρό στο κοντινότερο φαρμακείο, μπορείτε να βγαίνετε στον κήπο σας και να μαζεύετε το κατάλληλο βότανο για να νιώσετε καλύτερα. Ξεκινήστε από σήμερα να την καλλιέργεια των παρακάτω φαρμακευτικών βοτάνων, που είναι απαραίτητα για κάθε κήπο.

1.Κατιφές
Ο Κατιφές είναι ένα φυτό με πορτοκαλί και κίτρινα λουλούδια, που μπορεί να έχετε ήδη σε κάποια γλάστρα. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που μπορούν να απομακρύνουν τις ελεύθερες ρίζες, ασταθή μόρια που βλάπτουν το DNA και προκαλούν τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων. 

Ερευνητές του Washington State University διαπίστωσαν ότι η λουτεΐνη, μια αντιοξειδωτική ουσία στο εκχύλισμα του κατιφέ, μπορεί να μειώσει και να αποτρέψει τους όγκους από το να εξαπλωθούν σε ποντίκια. 

Επιπλέον, ο κατιφές λειτουργεί ως ένα αντι-φλεγμονώδες με αποτέλεσμα να ανακουφίζει το ερεθισμένο δέρμα και να επουλώνει τις εκδορές και τα εγκαύματα.Επίσης δρα ως απωθητικό για τα παράσιτα και παραλύει τα έντομα δευτερόλεπτα μετά την διατροφή τους σε αυτό.

2. Βασιλικός
Ο βασιλικός είναι ένα από τα βασικά συστατικά της ιταλικής κουζίνας και έχει πολλά οφέλη στην υγεία σας. Είναι μια εξαιρετική πηγή για τη λήψη β-καροτένιου, μια οργανική ένωση που στο σώμα μετατρέπεται σε βιταμίνη Α. Η βιταμίνη Α είναι απαραίτητη στο σώμα για την όραση, την ανάπτυξη των κυττάρων και τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Το αιθέριο έλαιο βασιλικού περιέχει μια ουσία που ονομάζεται ευγενόλη, η οποία μπορεί να ανακουφίζει από τους κάλλους και τον πόνο των αρθρώσεων με παρόμοιο τρόπο που το κάνουν τα φαρμακευτικά σκευάσματα Advil και η συνθετική φαρμακευτική δραστική ουσία ibuprofen. 

Ως αντιβακτηριδιακό, το λάδι βασιλικού μπορεί να αναστείλει την ανάπτυξη των βακτηρίων που έχουν ανθεκτικότητα στα αντιβιοτικά φάρμακα.

3. Κινέζικο Γιάμ (Διοσκορέα)
Το κινέζικο γιαμ είναι ένα αναρριχώμενο φυτό, που είναι γνωστό για τις θεραπευτικές επιδράσεις του. Είναι ιδιαίτερα γνωστό πως ενδυναμώνει τον σπλήνα και το στομάχι. Η βιταμίνη Β6 του γιαμ βοηθά στην προστασία από τις καρδιακές παθήσεις διασπώντας την ομοκυστεΐνη, ένα αμινοξύ που προσκολλάται στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων και προκαλεί ζημιά. 

Έχει χρησιμοποιηθεί για να απαλύνει τον πονόλαιμο, στη θεραπεία της διάρροιας, στον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και στον έλεγχο του σωματικού βάρους. Κόψτε τον βλαστό του από τον κήπο και και φάτε το ωμό.

4. Μελισσόχορτο
Είναι μέλος της οικογένειας φυτών της μέντας. Το μελισσόχορτο είναι γνωστό για το ευχάριστο άρωμά του.Χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για την αϋπνία, να μειώσει το άγχος, να βελτιώσει την πέψη και για την θεραπεία πληγών και του επιχείλιου έρπητα. Έρευνα του University of Maryland έδειξε ότι το μελισσόχορτο αποτελεί μια αποτελεσματική θεραπεία για τα συμπτώματα του έρπητα γύρω από το στόμα και τα γεννητικά όργανα. 

Η ευγενόλη, που υπάρχει επίσης στο μελισσόχορτο, καταπολεμά τα βακτήρια και εφαρμόζεται συχνά τοπικά οδοντικές κοιλότητες από τους οδοντιάτρους. Τα αποξηραμένα φύλλα μελισσόχορτου μπορούν να προστεθούν ως γαρνιτούρα σε σαλάτες ή να γίνουν ένα ζεστό τσάι.

5. Θυμάρι
Θυμάρι είναι ένα βότανο που ανήκει στην οικογένεια των χειλανθών φυτών. Οι μέλισσες χρησιμοποιούν τη γύρη θυμαριού για να δώσουν γεύση στο μέλι. Επίσης είναι ισχυρός αντισηπτικός και αντιβακτηριακός παράγοντας.Έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Μανιτόμπα του Καναδά, αναφέρει ότι το θυμάρι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της ανθεκτικότητας των βακτηρίων στα αντιβιοτικά όπως είναι η πενικιλίνη. 

Σε ακόμα μια έρευνα του Μητροπολιτικού Πανεπιστημίου του Leeds της Αγγλίας, βρέθηκε ότι τα παρασκευάσματα που έχουν στα συστατικά τους θυμάρι θεραπεύουν καλύτερα την ακμή από άλλες κρέμες. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία αναπνευστικών και γαστρεντερικών προβλημάτων, για τον πονόλαιμο και την αρθρίτιδα. Καλλιεργήστε το, αποξηράντε το και αποθηκεύστε το για να ενισχύσετε τη γεύση του.

6. Φασκόμηλο
Το Φασκόμηλο καλλιεργείται σε όλο τον κόσμο. Είναι ένα ενδημικό φυτό της Μεσογείου με μπλε, μοβ, λευκά και ροζ λουλούδια και φύλλα. Το βότανο φημίζεται για τη θεραπεία των πεπτικών προβλημάτων, των μυϊκών σπασμών και των ψυχικών προβλημάτων. 

Είναι πλούσιο σε αντιφλεγμονώδη με αντιοξειδωτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία μυκητιακών λοιμώξεων. Επίσης, έχει αποδειχθεί πως ανακουφίζει από τους πόνους της περιόδου και το ξαφνικό άγχος στις γυναίκες. 

Έρευνα έδειξε πως το εκχύλισμα φασκόμηλου μπορεί να βελτιώσει τη γνωστική λειτουργία και μπορεί ακόμη και να χρησιμεύσει ως πιθανή θεραπεία για τη νόσο του Alzheimer.

7. Εχινάτσια
Η Εχινάτσια είναι ένα από τα πιο δημοφιλή βότανα και χρησιμοποιήθηκε αρχικά από ιθαγενείς Αμερικανούς για τη θεραπεία πληγών και λοιμώξεων. Σήμερα χρησιμοποιούμε εχινάτσια για να περάσουμε γρήγορα το κρυολόγημα και για ρινικές μολύνσεις. 

Συνιστάται από πολλούς βοτανολόγους για τη θεραπεία λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος, τις ημικρανίες και τα τσιμπήματα μέλισσας. Είναι ανθεκτικό στην ξηρασία και έτσι πολύ εύκολα να το έχετε στον κήπο σας. Το φυτό ανθίζει σχηματίζοντας αστεροειδές άνθος (μαργαρίτα) κατά τα μέσα του καλοκαιριού.

8. Τσουκνίδα
Η Τσουκνίδα είναι ένα φυτό που χρησιμοποιείται για εκατοντάδες χρόνια για τη θεραπεία της αρθρίτιδας, της ουρικής αρθρίτιδας, των αλλεργιών, τα τσιμπήματα των εντόμων και τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος.

Αυτό που χαρακτηρίζει την τσουκνίδα είναι η φαγούρα και ο ερεθισμός του δέρματος μετά από επαφή μαζί της. Αν και οι τρίχες των φύλλων της τσουκνίδας ερεθίζουν ότι έρχεται σε επαφή μαζί της, έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα κάθε φορά που έρχονται σε επαφή με το δέρμα που είναι ήδη ερεθισμένο. Επίσης βρίσκει αρκετές εφαρμογές και χρήσεις για τον καθαρισμό της κουζίνας.

9. Σύμφυτο το Φαρμακευτικό
Το Σύμφυτο Είναι βότανο γνωστό από την αρχαιότητα. Είναι η Πηκτή του Διοσκουρίδη, ο οποίος αναφέρεται στις επουλωτικές ιδιότητες του φυτού. Αναγνωρίζεται από τις αγκαθωτές τρίχες του και την ταξιανθία σε σχήματος βοστρύχου με άνθη γυριστά προς τα κάτω. Το βότανο περιέχει ένα συστατικό που ονομάζεται αλλαντοΐνη, το οποίοχρησιμεύει ως μια ενυδατική κρέμα σε διάφορα προϊόντα ομορφιάς και φροντίδας του δέρματος.

Το Σύμφυτο χρησιμοποιήθηκε από τους Αρχαίους Έλληνες και εξακολουθεί να χρησιμοποιείται για τη θεραπεία καταγμάτων, χόνδρων και ανοιχτών πληγών ώστε να επουλωθούν γρηγορότερα. Διάφορες επιστημονικές έρευνες δικαιώνουν τους ισχυρισμούς αυτούς. 

Υπάρχουν δημοσιευμένες πολλαπλές μελέτες, που έχουν διαπιστώσει ότι το σύμφυτο μπορεί να βοηθήσει στην θεραπεία της δερματίτιδας, του έλκους και των πρησμένων αστραγάλων.Υπάρχει κάτι όμως, που θα πρέπει να προσέχετε: Το σύμφυτο περιέχει σε μικρές ποσότητες αλκαλοειδή που προκαλούν καρκίνο. Για το λόγο αυτό, πολλοί βοτανολόγοι συνιστούν να μην γίνεται κατάποση.

10. Αγριαψιθιά (Αχίλλεια)
Η Αγριαψιθιά είναι ένα βότανο εύκολο στη φροντίδα, που ωφελεί σχεδόν κάθε όργανο του σώματος, συμπεριλαμβανομένων του σπλήνα, το συκώτι, τα νεφρά και την ουροδόχο κύστη. Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ο θρυλικός πολεμιστής Αχιλλέας χρησιμοποίησε αγριαψιθιά για να θεραπεύσει τις ανοιχτές πληγές του μετά τη μάχη.

Είναι πλούσιο σε αντιφλεγμονώδη, ενώ έχει αντιμικροβιακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Αυτό το θαυμάσιο βότανο θεραπεύει τα πάντα, από την αιμορραγία μέχρι γαστρεντερικά προβλήματα. 

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φάρμακο για τη θεραπεία των εξανθημάτων, του πυρετού και της υψηλής αρτηριακής πίεσης. Το φυτό περιέχει αλκαλοειδή που μπορούν να παρέχουν ανακούφιση από τον πόνο της περιόδου στις γυναίκες. Επίσης μπορείτε να το μαζεύετε για να το προσθέτετε στις σαλάτες και στο φαγητό σας.

*Οι πληροφορίες που περιέχονται στο http://share24.gr δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.





Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Η καρδιά σου θα σου δείξει το δρόμο.....!!!!!!!!

Λένε οι σοφές επιστήμες της εποχής μας ότι «Μάζα ενός σώματος είναι το μέτρο της αντίστασης, που παρουσιάζει κάθε σώμα στην μεταβολή της κινητικής του κατάστασης.» Δηλαδή ποτέ κανένας δεν υπήρξε υπέρβαρος! Απλά αντιστάθηκε στην κινητική του κατάσταση!

Τώρα πως αυτό θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο σε έναν απλό άνθρωπο και πως θα το μετέφραζε αυτό ο ίδιος ο άνθρωπος είναι άλλο θέμα. Εγώ πιστεύω ό,τι η κίνηση του καθενός έρχεται από μέσα. Μέσα από την καρδιά του. Γιατί εκεί βρίσκεται όλη η ουσία της ύπαρξης του ανθρώπου. Στην καρδιά του!

Η παραπάνω διαπίστωση των επιστημών θα σήμαινε πως δεν ακούω την καρδιά μου. Πως δεν ακούω αυτό που μου ψιθυρίζει απαλά εκείνες τις στιγμές που, χωρίς να το καταλάβω, τρυπώνει μέσα στα όνειρά μου και μου λέει τι αληθινά είναι το καλύτερο για εμένα και τη ζωή μου!

Σύμφωνα με το παραπάνω επιστημονικό δεδομένο θα έλεγε κάποιος ότι οι περισσότεροι άνθρωποι, χοντρούληδες ή αδύνατοι, κατά κάποιο τρόπο ανήκουν στην ακίνητη, την υπέρβαρη κατηγορία, αφού είναι ελάχιστοι εκείνοι που ακούν την αλήθεια της καρδιάς τους!

Αλλά και ποιος να την ακούσει τη δόλια την καρδούλα του!

Έχει τόσο θόρυβο η ζωή του ανθρώπου που ξέχασε πως να την ακούει. Έτσι όσο και αν αντέχει ακόμα η καρδούλα να ψιθυρίζει την αλήθεια της, εκείνος δεν μπορεί πια να την ακούσει. Δεν μπορεί να την ακούσει γιατί έμαθε να θεωρεί ως φυσικό άκουσμα, ως φυσικό ήχο τον θόρυβο και όχι την αρμονία της ίδιας του της καρδιάς.

Κάπως έτσι πιστεύω πως χάθηκε και ξεχάστηκε η αρμονία από τη ζωή του ανθρώπου. Από τον πολύ θόρυβο. Κάπως έτσι νομίζω πως ο άνθρωπος βρέθηκε από το + που θα μπορούσε να έχει, στο – της ζωής που τελικά ζει. Κάπως έτσι έχασε την ομορφιά και την απλότητα που θα μπορούσαν να έχουν οι σκέψεις, τα συναισθήματά και η ζωή του! Κάπως έτσι και η δική σου η ζωή γέμισε προβλήματα… και τώρα πια πολλά προβλήματα!

Όμως η ζωή δεν είναι πρόβλημα για να το λύσεις…

Μήπως είναι μυστήριο που σε περιμένει να το ανακαλύψεις ή ένας καμβάς που περιμένει να δημιουργήσεις;

Ίσως πάλι να είναι σαν την αγάπη… μια γλυκιά βόλτα, ένα ταξίδι, ένας προορισμός που σε περιμένει να φανείς…

Και εσύ που είσαι;

Χάθηκες μέσα σε χίλιους καημούς και πόνους. Ξεχάστηκες και κάθισες στην άκρη των συμπληγάδων. Κι έγινες υπέρβαρος… κι έγινες υπέρβαρη ότι και αν λέει η ζυγαριά σου. Σκέφτεσαι πόσα είναι τα κιλά της αντίστασης στην κίνηση… και πως να κινηθείς τώρα πια! Ίσως να είναι πια αργά για σένα!

Εγώ όμως θα σου πω : «Μην αντιστέκεσαι άλλο στην κίνησή σου!»

Η ζωή δεν είναι πρόβλημα για να το λύσεις! Η ζωή είσαι εσύ και σε περιμένει να την ζήσεις!

Πάντα έχει σημασία από πού ξεκίνησες και τι βαλίτσες κουβαλάς. Μα μεγαλύτερη σημασία έχει για πού βάζεις πλώρη… εκεί να έχεις πάντα το βλέμμα σου. Προς τα εκεί είναι που χρειάζεται η καρδιά σου να χαράζει ρότα για να φτάσεις στον προορισμό.

Υπάρχει μεγαλύτερη χαρά από το να βρεις την αλήθεια της καρδιάς σου και εκείνη να σου κλείσει γλυκά το μάτι και να σου ψιθυρίσει προς τα πού να πας;

Άλλωστε η πιο γλυκιά πατρίδα είναι η καρδιά… Άστη να σου πει. Εκείνη ξέρει. Λέει πάντα αλήθειες, αν ξέρεις πώς να την ακούσεις! Γιατί εκείνη θα σε οδηγήσει στη ζωή που πάντα ονειρευόσουν!

Θυμήσου τις φορές που έζησες αυτό που αληθινά ήθελε η καρδιά σου! Την ευτυχία, την χαρά, την ολοκλήρωση, την απόλαυση, την ικανοποίηση που ένιωσες. Εκείνες οι στιγμές είναι που πήρες και μια γεύση από την αγάπη! Από την αγάπη για τον ίδιο σου τον εαυτό!

Μην αργείς… ξεκίνα για τον πιο γλυκό προορισμό σου…αυτόν της καρδιάς σου! Αυτόν της ζωής σου! Μην αργείς, μην αναβάλεις! Η μέρα σου δεν είναι πρόβα. Η κάθε στιγμή είναι πρεμιέρα! 

Αν μπορούσες να δεις καθαρά το θαύμα της άνθισης ενός και μόνο λουλουδιού θα άλλαζε ολόκληρη η κοσμοθεωρία σου, γιατί η ίδια η ζωή είναι ένα λουλούδι και οι αναμνήσεις μας από αυτήν το άρωμά του!

Βάλε το κέφι σου μπροστά και ότι κάνεις, κάνε το με χαρά και πάθος γιατί αν είσαι ικανός να χαμογελάς πάντα στη ζωή, τότε εκείνη πάντα θα χαμογελά σε εσένα!

Δεν γεννήθηκες για να βρεις το νόημα της ζωής σε αυτόν τον κόσμο, αλλά για να το δημιουργήσεις! Να δημιουργήσεις με αρωγό τις αξίες και τα ταλέντα σου μέχρι να καταφέρεις να αγγίξεις το ευ ζην! Τότε αποκτά ουσία μια ζωή… όταν αγγίζει το ευ ζην, μιας και ευ ζην σημαίνει να μπορείς να ζεις ανώτερα και χωρίς τα βάρη που κουβαλάς!

Και πως μπορείς να φτάσεις στο ευ ζην; Κάνοντας αυτό που αληθινά θέλει η καρδιά σου!

Δεν χρειάζονται μεγάλες φιλοσοφίες σε σχέση με τη ζωή! Χρειάζεται μόνο να θυμάσαι πως το φιλοσοφείν και το ζην χρειάζεται να έχουν ισορροπία!

Άρχισε να ζεις χωρίς να κάνεις θόρυβο! Της καρδιάς σου της αρέσει να αγαπά και να τραγουδά! Άρχισε να ζεις, να δημιουργείς μουσική! Άλλωστε ο ακρογωνιαίος λίθος της αφθονίας στη ζωή σου είναι να κάνεις αυτό που αγαπά η καρδιά σου! Μην περιμένεις να υπάρξουν οι ιδανικές συνθήκες.

Βρες χιλιάδες λόγους για να χαμογελάσεις, τραγούδησε, αγάπησε και ξεκίνα για τον πιο γλυκό προορισμό… αυτόν της καρδιάς σου! 





Βασιλική Κριεκούκη 

Κατά τον Πυθαγόρα «τα ζώα έχουν το προνόμιο να μοιράζονται μαζί μας το δικαίωμα στη ψυχή».....!!!!!!!

Η φύση αποτέλεσε για τους αρχαίους Έλληνες το πεδίο βάσης και εξέλιξης του ανθρώπου. Παρατήρησαν με ματιά και νου οξυδερκή, ότι μέσα σε αυτήν ο άνθρωπος πάλεψε με τα στοιχεία της φύσης, έπαθε πολλά, έμαθε από τα λάθη του και τέλος φιλοσόφησε την ίδια του την ύπαρξη, δίνοντας μεγάλη σημασία και ερμηνεύοντας τα θαυμαστά της δημιουργήματα που τον περιτριγυρίζουν. 

Έτσι, αναπτύχθηκε μια άλλη, ξεχωριστή σχέση με τα ζώα, που συμπληρώνουν, μαζί με τον άνθρωπο, τις φανερές μορφές έμψυχης εκδήλωσης της φύσης. Το ζώο που βρίσκεται στην κορυφή της πυραμίδας των όντων, μετά τον άνθρωπο και έχει άμεση σχέση με την κοινωνική ζωή του ανθρώπου είναι ο σκύλος.

Υπάρχουν δύο μύθοι που εξηγούν το λόγο που ο σκύλος αποτελεί εδώ και χιλιάδες χρόνια τον πιο πιστό σύντροφο του ανθρώπου. Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι λίγα είναι τα ζώα για τα οποία έχουν πλαστεί μύθοι από τους αρχαίους Έλληνες. Ο πρώτος μύθος, μας λέει πως ο κύν ήταν δημιούργημα του θεού Ήφαιστου. 

Για το λόγο αυτό, απολάμβανε μεγάλης εκτίμησης σε σημείο σχεδόν ισότητας με τους ανθρώπους, σε αντίθεση με τους αρχαίους Αιγυπτίους που είχαν μια πιο απόμακρη σχέση με τα ζώα (τα λάτρευαν μεν αλλά χωρίς να έχουν καθημερινή επαφή μαζί τους). Ο θεός Απόλλων εξημέρωσε το σκύλο και τον δώρισε στην αδελφή του θεά Αρτέμιδα, προκειμένου να τη συνοδεύει στο κυνήγι (κύναν άγω).

Επίσης, ένας άλλος μύθος αναφέρει ότι ο σκύλος είναι αποτέλεσμα αναπαραγωγής του Κέρβερου (του σκύλου που φύλαγε τον Άδη), την οποία επέτυχε ο Μολοσσός, ο εγγονός του Αχιλλέα. Για την ιστορία, τον Κέρβερο τον αιχμαλώτισε ο Ηρακλής και τον πήγε στον Ευρυσθέα, από τον οποίο τον έκλεψε ο Μολοσσός.

Πέραν όμως, από τους μύθους, οι αρχαίοι Έλληνες ασχολήθηκαν με τα ζώα και στο επιστημονικό πεδίο. Ο πανεπιστήμονας και φιλόσοφος Αριστοτέλης, στο έργο του «περί ζώων ιστορία», κάνει μια λεπτομερή μελέτη γύρω από τα είδη και τη φύση των σκύλων δείχνοντας έτσι τη σημασία που έδιναν οι αρχαίοι στο ζώο αυτό. 

Συγκεκριμένα, κατατάσσει του Μολοττικούς κύνες και τους Ινδικούς κύνες στην κατηγορία βραχυκεφάλων κυνών. (Υπενθυμίζω εδώ ότι η λέξη Μολοσσός είναι η αρχαία ονομασία της Ηπείρου). Ακόμα και στην καθημερινή ζωή των μεγάλων ανδρών ο κύνας έπαιξε σημαντικό ρόλο. Ο Μέγας Αλέξανδρος ως μαθητής του Αριστοτέλη, ήταν κυνόφιλος.

Όσο ήταν στην Πέλλα είχε μια θηλυκή σκυλίτσα (Μολοττικός κύων) και αργότερα στην Περσία κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του κατά του Πέρση Δαρείου, αγόρασε έναν αρσενικό σκύλο (Ινδικός κύων) και μάλιστα έναντι αδρής αμοιβής, ονόματι Περίττα. Αργότερα, έδωσε το όνομά του σε μια πόλη που ίδρυσε εκεί.

Mία από τις σημαντικότερες ενδείξεις για αυτήν την σχέση αγάπης και συντροφιάς μεταξύ των αρχαίων Ελλήνων με τους σκύλους, που διαρκεί πάνω απο 3.000 χρόνια, μας την δίνει ο πατέρας της Ελληνικής ιστορίας Όμηρος στην Οδύσσεια (ραψωδία ρ΄300-309), όπου περιγράφει το γνωστό και συγκινητικό περιστατικό του θανάτου του σκύλου του Οδυσσέα (ονόματι Άργος) τη στιγμή που αναγνωρίζει τον αφέντη του ντυμένο ζητιάνο, που γύρισε μετά από 10 έτη απουσίας.

Σχέση μοναδική. Συντροφικότητα που προκαλεί συγκίνηση. Ένα άλογο ον, ο κατάκοιτος σκύλος Άργος, παρ’ όλα τα χρόνια απουσίας του αφέντη του, μπόρεσε να τον αναγνωρίσει αφήνοντας σε εμάς, όπως και στον Οδυσσέα το δάκρυ να κυλήσει και να αγγίξει την καρδιά μας. 

Αβίαστα ερωτήματα έρχονται στο νου μας: Τι δέσιμο είχαν ο αφέντης με το σκύλο του, κάνοντας τον πολυταξιδεμένο και σκληρό από τις κακουχίες Οδυσσέα να δακρύσει; Τι είναι αυτό που μπορεί να οδηγήσει ένα άλογο ον να δεθεί συγκινησιακά με ένα λογικό; 

Μήπως η επικοινωνία αυτή δηλώνει την ύπαρξη της ψυχής; Μήπως, ως άνθρωποι πρέπει να δώσουμε μεγάλη βαρύτητα στη ψυχή μας και στην επικοινωνία με τη φύση, στην οποία άλλως τε είμαστε συγκάτοικοι με τα άλλα ζώα;

Οι αρχαίοι Έλληνες αντιλήφθηκαν από πολύ νωρίς τη διαφορετική σχέση που έχει ο σκύλος με τον άνθρωπο. Σχέση φιλική, σχέση συνεργασίας. Σχέση πάνω απ’ όλα εμπιστοσύνης, όπως επίσης και φιλοσοφικής συντροφιάς.

Πριν από τον μεγάλο φιλόσοφο Σωκράτη, που άλλαξε τα δεδομένα της σκέψης πάνω σε βαθιά και αιώνια προβλήματα τη ανθρωπότητας, υπήρχαν οι λεγόμενοι κυνικοί φιλόσοφοι. Αυτοί, γύριζαν στους δρόμους των πόλεων και μιμούνταν τη ζωή των σκύλων. Ζούσαν σε πιθάρια ή σε βράχους προκειμένου να ταπεινωθούν και να φιλοσοφήσουν. 

Άλλωστε, μη ξεχνάμε την εικόνα που μας έχει μείνει χαραγμένη στο μυαλό με τον μεγάλο αρχαίο φιλόσοφο Διογένη να περιφέρεται μέρα μεσημέρι στους δρόμους της Αθήνας κρατώντας φανάρι και έχοντας συντροφιά έναν σκύλο, αναζητώντας άνθρωπο, όπως έλεγε, υπονοώντας την ποιοτική έννοια της λέξης.

Ο σκύλος λοιπόν, τιμήθηκε από όλους τους Έλληνες της αρχαίας εποχής, τοποθετώντας τον ακόμα και στο σύμπαν (αστερισμός του κυνός), εκφράζοντας έτσι την υπέρτατη αγάπη τους για το ζώο. 

Το γεγονός αυτό αν μη τι άλλο, δείχνει ότι ο σκύλος αποτελούσε μέρος της καθημερινότητας της ζωής τους. Η καθημερινότητα δεν άλλαξε στο πέρασμα των αιώνων και ο σκύλος παραμένει γύρω μας, δίπλα μας. 

Είναι ανάγκη να δούμε μέσα από την παρουσία του τη σταθερή κοινωνική σχέση του με τον άνθρωπο, καταδικάζοντας και αποτρέποντας την κακοποίησή τους από μερίδα συνανθρώπων μας.

Εξάλλου, όσοι δεν το γνωρίζουν, ως και ο Μέγας Αλέξανδρος, που ενδιαφερόταν για μεγάλα και σημαντικά πράγματα, θέσπισε νόμο για την προστασία των ζώων. Κοιτάζοντας λοιπόν, στα μάτια ενός ποιμενικού ελληνικού Μολοττικού σκύλου (Hellenic Epir Molossus), μπορούμε να τρέξουμε πίσω στο χρόνο και να αισθανθούμε τη συντροφιά, όχι απλά ενός κύνα αλλά ενός αρχαίου «Έλληνα» φίλου και προστάτη της ζωής μας.
Απεικόνιση Μ. Αλεξάνδρου με τον σκύλο του Περίτα:
Οι Έλληνες για να τιμωρήσουν την Εκάβη αποφάσισαν να τη λιθοβολήσουν. Ως προς τον θάνατό της υπάρχουν παραλλαγές, όλες όμως έχουν ως κοινό στοιχείο τη μεταμόρφωση σε σκύλο. Ο Ευριπίδης στην ομώνυμη τραγωδία του αναφέρει ότι η Εκάβη, αφού πρώτα είδε όλα τα παιδιά της νεκρά ή αρπαγμένα, μεταμορφώθηκε από τους θεούς, που τη λυπήθηκαν, σε σκυλί. 

Μία παραλλαγή λέει ότι η Εκάβη μεταμορφώθηκε σε σκύλο όταν την κατεδίωξαν για εκδίκηση οι σύντροφοι του Πολυμήστορα. 

Τρίτη εκδοχή είναι ότι η Εκάβη μεταμορφώθηκε σε σκύλο μέσα στο πλοίο που την οδηγούσε δούλη στην Ελλάδα. Τέλος, στην εκδοχή του λιθοβολισμού, η Εκάβη λιθοβολήθηκε πράγματι από τους Έλληνες, που όμως όταν πήγαν να την τραβήξουν κάτω από τις πέτρες βρήκαν, αντί για το πτώμα της, ένα σκυλί με πύρινα μάτια. Φαίνεται ότι η Εκάβη λατρεύτηκε σαν θεά με ιερό ζώο το σκυλί.

Άλλος ένα Ελληνικός μύθος της αρχαιότητας έκανε αναφορά σε μηχανικούς σκύλους που είχαν σταλεί να προστατέψουν το παλάτι του Αλκίνοου. Οι Θεοί ήταν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι με τον βασιλιά Αλκίνοο και μέσω της τέχνης του Ήφαιστου, του χάρισαν χρυσούς και ασημένιους, αθάνατους και πανίσχυρους μηχανικούς σκύλους για την προστασία του παλατιού του.





Νομίζετε ότι είστε ευγενικοί ;

Πόσο ευγενικοί είστε; Και κυρίως, πώς δείχνετε την ευγένεια αυτή; Υπάρχει μια μεγάλη συζήτηση για το τι σημαίνει τελικά να είσαι ευγενικός. Πολλοί λένε ότι η υπερβολική ευγένεια δεν είναι πάντα καλό σημάδι ή ακόμα χειρότερα δεν είναι ειλικρινής. Κάποιοι πάλι υποστηρίζουν ότι η υπερβολική ευγένεια είναι ένα χαρακτηριστικό πολύ εκνευριστικό. Εσείς που βρίσκεστε σε αυτήν τη μάχη;

Στη φωτιά έρχονται να ρίξουν λάδι έρευνες από την Αμερική που υποστηρίζουν ότι οι πολύ ευγενικοί άνθρωποι είναι πιθανότερο να μας προδώσουν από αυτούς που είναι λιγότερο ευγενικοί. 

Μία από αυτές τις έρευνες, έβαλε τους συμμετέχοντες να παίξουν ένα παιχνίδι διπλωματίας και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ο πιο ασφαλής τρόπος να νικήσεις είναι να προσποιηθείς ότι είσαι με το μέρος κάποιου και όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή να τον...μαχαιρώσεις πισώπλατα. Τα στατιστικά έδειξαν ότι το κοινό χαρακτηριστικό αυτών των παιχτών ήταν ότι ήταν υπερβολικά καλοί και ευγενικοί. 

Άλλα παραδείγματα που η ευγένεια μπορεί και να μην είναι το καλύτερο στοιχείο είναι ο εργασιακός χώρος. Φυσικά, δεν αναφερόμαστε σε ακραία περιστατικά αλλά άνθρωποι που είναι ειδικοί στις εργασιακές σχέσεις υποστηρίζουν ότι αν υπήρχε μεγαλύτερη ειλικρίνεια, τα θέματα θα λύνονταν πιο εύκολα και γρήγορα. Αυτή η ειλικρίνεια όμως παραγκωνίζεται στα πλαίσια της υπερβολικής ευγένειας από φόβο μην φανεί κάποιος κακός. 

Προφανώς και η ευγένεια δεν έγινε ξαφνικά κακό χαρακτηριστικό να το έχει κάποιος. Απλά, με το πέρασμα των χρόνων και τις αλλαγές των κοινωνικών συνθηκών, την αύξηση του ανταγωνισμού σε όλους τους τομείς και την αλλαγή του τρόπου κοινωνικοποίησης των ανθρώπων, μάλλον χάσαμε το πραγματικό νόημα του να είναι κανείς ευγενικός και καταλήγουμε να το κάνουμε επιτηδευμένα. 

Πολλές από τις συνήθειες που έχουμε υιοθετήσει για «ευγενικές», οι πραγματικά ευγενείς άνθρωποι θα τις απέρριπταν. Για παράδειγμα, θεωρούμε ότι είναι ευγενικό σε μια κοινωνική εκδήλωση να περιμένουμε στο «περιθώριο» μέχρι κάποιος να απευθυνθεί σε εμάς. Κακώς! 

Αν θέλουμε να πάμε να μιλήσουμε σε κάποιον, πρέπει να πάμε να το κάνουμε, δεν περιμένουμε από τον άλλον να έρθει σε εμάς. Με αυτόν τον τρόπο του δείχνουμε ότι δεν είναι τιμή του να μας μιλήσει, αλλά τιμή μας να του μιλήσουμε.

Ακόμα ένα χαρακτηριστικό αποτελεί το πόσο συχνά αγγίζουμε τους ανθρώπους γύρω μας, τους συνομιλητές μας για παράδειγμα. Πολλοί θεωρούν ότι με αυτόν τον τρόπο κάνουμε τον άλλον να αισθανθεί πιο άνετα αλλά στην ουσία μπορεί να τον φέρνουμε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, ειδικά αν δεν τον γνωρίζουμε καλά. 

Οι ευγενικοί άνθρωποι δεν «αγγίζουν» τους άλλους χωρίς λόγο, σέβονται τον ιδιωτικό τους χώρο.

Επίσης, το να κάνουμε ότι δεν ξέρουμε πράγματα και γεγονότα ή το αντίστροφο είναι ένα ιδιαιτέρως κακό χαρακτηριστικό. Αν γνωρίζουμε ότι κάποιος άνθρωπος από την παρέα μας έχει ένα πρόβλημα υγείας, δεν ωφελεί να κάνουμε ότι δεν συμβαίνει με τη δικαιολογία ότι δεν θέλουμε να του το «θυμίσουμε». 

Αντιθέτως είναι πολύ πιο ευγενικό να πάμε να του εκφράσουμε τις ευχές μας για περαστικά. Φυσικά, συζητάμε μόνο αυτά τα προσωπικά θέματα που ο ίδιος μας έχει αποκαλύψει και όχι αυτά που υποθέτουμε ότι συμβαίνουν. 

Στο τέλος αυτό που έχει σημασία είναι να είμαστε ευγενικοί γιατί πραγματικά το νιώθουμε και ας το κάνουμε με τον τρόπο μας. Αν συμβαίνει το αντίθετο, αργά ή γρήγορα θα φανεί! 





Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Αυτό είναι το ταπεινό ελληνικό ΒΟΤΑΝΟ που "εξαφανίζει" το Αlzheimer.....!!!!!!!!

Το ελληνικό κοινό βότανο που μπορούμε να το βρούμε παντού και θεωρείτε το απόλυτο όπλο κατά του Αλτσχάιμερ...

Η νόσος Αλτσχάιμερ θεωρείται η νόσος η οποία σταδιακά καταστρέφει τα εγκεφαλικά κύτταρα και υπολογίζεται ότι τώρα επηρεάζει γύρω στα 30 εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο ενώ το 2050 εκτιμήσεις δείχνουν ότι από τη νόσο Αλτσχάιμερ θα πάσχουν περίπου 110 εκατομμύρια άνθρωποι. Δηλαδή μετά από περίπου 4 δεκαετίες από σήμερα η νόσος Αλτσχάιμερ προβλέπεται ότι θα υπερτριπλασιαστεί!

Όμως πρόσφατα επιστήμονες ανακάλυψαν ότι το Ελληνικό τσάι που προέρχεται από βότανα του βουνού έχει την ικανότητα, εφόσον ο ασθενείς πίνει σε καθημερινή βάση από αυτό το τσάι για αρκετούς μήνες, να μειώνει αισθητά τις επιπτώσεις του Αλτσχάιμερ περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ουσία!

Έτσι πλέον το Ελληνικό τσάι του βουνού γίνεται ανάρπαστο σταδιακά και ζητιέται από όλο τον κόσμο εξαιτίας των θεραπευτικών ιδιοτήτων του!





13 πράγματα που καταλαβαίνεις στα 30 σου.....!!!!!!!!!

Υπάρχουν κάποια πράγματα που τα συνειδητοποιείς μεγαλώνοντας. 

Για παράδειγμα :

1. Θα ανακαλύψεις ποιος στα αλήθεια είσαι και τι θες επιτέλους να κάνεις. Θα αναζητήσεις τις δικές σου δυνατότητες και θα καταλάβεις πως υπεύθυνος είσαι ο ίδιος για τη ζωή σου.

2. Θα καταλάβεις πως βρίσκεσαι στην καλύτερη φάση για να δεις τι θα κάνεις με τα οικονομικά σου.

3. Θα σου περάσει για πρώτη φορά στα σοβαρά η σκέψη για οικογένεια. Θα νιώσεις την ανάγκη να φροντίζεις ένα μικρό πλασματάκι και να του μαθαίνεις πράγματα.

4. Θα έχεις γεμίσει εμπειρίες από σχέσεις φιλικές και μη. Θα έχεις γευτεί τη σημαίνει να στην φέρνουν οι φίλοι αλλά και τι να χάνεις τον έρωτα της ζωής σου. Που τελικά δεν σήμαινε τίποτα απλά τότε δεν το έβλεπες.

5. Θα συνειδητοποιήσεις πόσο γρήγορα περνάνε τα χρόνια.

6. Θα καταλάβεις τι πραγματικά έχει νόημα στη ζωή σου. Τι θες να κάνεις για να περνάς καλά.

7. Θα κάνεις ένα καλό ξεκαθάρισμα στις φιλίες σου. Θα δεις ποιοι άνθρωποι αξίζουν να είναι δίπλα σου και ποιοι όχι.

8. Θα βλέπεις πλέον τα πράγματα απ΄άλλη σκοπιά. Θα αναθεωρείς συνεχώς όλα όσα είχες μάθει μέχρι τότε.

9. Θα δεις πως δεν θα έχεις τις ίδιες αντοχές για πάρτι και διασκέδαση αλλά θα σε γεμίζει μια συνάντηση με καλούς φίλους και συζήτηση.

10. Θα θέτεις στόχους που θα υλοποιείς.

11. Θα εκτιμάς αλλιώς τα πράγματα, τους ανθρώπους και τις καταστάσεις στη ζωή σου.

12. Θα μάθεις να διεκδικείς.

13. Θα έχεις την άνεση να εκφράζεις τα συναισθήματά σου χωρίς φόβο και τύψεις.





Για πρώτη φορά καταγράφηκε και αναλύθηκε ο διάλογος ανάμεσα σε δελφίνια....!!!!!!!!

Τα δελφίνια τα λένε μεταξύ τους όπως δύο άνθρωποι, σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι οποίοι για πρώτη φορά πιστεύουν ότι κατέγραψαν και ανέλυσαν μια τέτοια τετ-α-τετ συνομιλία.

Μπορεί να μην είναι δυνατό - ακόμη τουλάχιστον - να καταλάβουμε τη δελφινογλώσσα, αλλά φαίνεται πως αυτή υπάρχει και χρησιμοποιείται ως μέσο επικοινωνίας ανάμεσα στα πανέξυπνα και κοινωνικά δελφίνια.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Ρώσο δρα Βιατσεσλάβ Ριάμποφ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό φυσικομαθηματικών "Physics and Mathematics", ηχογράφησαν με υποθαλάσσιο μικρόφωνο στη Μαύρη Θάλασσα δύο ρινοδέλφινα (είναι πολύ κοινά και στην Ελλάδα), που έμοιαζαν να συνομιλούν.

Η ανάλυση των ήχων διέκρινε τους ήχους («φωνές») του ενός δελφινιού από του άλλου και φανέρωσε μια δομή στη συνομιλία, καθώς κάθε δελφίνι άκουγε μια «πρόταση» από «κλικ» του άλλου χωρίς να το διακόπτει και μετά του απαντούσε ανάλογα.

«Ουσιαστικά αυτή η ανταλλαγή μοιάζει με τη συνομιλία ανάμεσα σε δύο ανθρώπους» δήλωσε ο Ριάμποφ, σύμφωνα με τη βρετανική «Τέλεγκραφ». «Η ανάλυση των ήχων δείχνει πως δεν διακόπτουν το ένα το άλλο, πράγμα που μας κάνει να πιστεύουμε ότι ακούνε, προτού απαντήσουν» πρόσθεσε.

Εδώ και χρόνια, οι επιστήμονες γνωρίζουν ότι τα δελφίνια, που είναι θαλάσσια θηλαστικά, χρησιμοποιούν διακριτούς ήχους - πάνω από 1.000 - για να δείξουν χαρά ή στρες, την εύρεση τροφής, τον αποχωρισμό από την ομάδα τους κ.α. Ήταν όμως ασαφές κατά πόσο αυτή η επικοινωνία γίνεται και σε «διαπροσωπική» βάση.

Τώρα, μετά και τη νέα μελέτη, θεωρείται πιθανό πως τα δελφίνια αλλάζουν σκοπίμως την ένταση και τη συχνότητα των «κλικ» τους, προκειμένου να δημιουργήσουν ένα είδος δελφινο-λέξεων, τις οποίες βάζουν στη σειρά (έως πέντε «λέξεις») για να σχηματίσουν «προτάσεις» και να «τα πουν» μεταξύ τους.

Σύμφωνα με τον Ριάμποφ, «η (υποθετική) γλώσσα τους έχει όλα τα βασικά χαρακτηριστικά της ανθρώπινης ομιλούμενης γλώσσας, πράγμα που δείχνει υψηλό επίπεδο νοημοσύνης και συνείδησης. Η γλώσσα των δελφινιών, κατά τα φαινόμενα, θα μπορούσε να θεωρηθεί μια άκρως ανεπτυγμένη ομιλούμενη γλώσσα, παρόμοια με την ανθρώπινη».

Εδώ και 25 εκατομμύρια χρόνια τα δελφίνια διαθέτουν εγκεφάλους κάπως μεγαλύτερους και πιο πολύπλοκους από των ανθρώπων. Όπως είπε ο Ριάμποφ, «οι άνθρωποι πρέπει να κάνουν το πρώτο βήμα για να αναπτύξουν σχέσεις με τους πρώτους έξυπνους κατοίκους του πλανήτη Γη, δημιουργώντας συσκευές ικανές να ξεπερνούν τα φράγματα, που στέκονται ανάμεσα στις δύο γλώσσες και στην επικοινωνία δελφινιών και ανθρώπων».





topontiki.gr

Μανταρίνι : Το μοναδικό φρούτο που αποβάλλει τα βαρέα μέταλλα από τον οργανισμό.....!!!!!!!

Πρόκειται για έναν θησαυρό μέσα στο χειμώνα. Πλούσιο σε φυτικές ίνες αλλά και βιταμίνες Α και C, που θωρακίζουν τον οργανισμό απέναντι σε ιώσεις και λοιμώξεις και δεν είναι άλλο από το μανταρίνι είναι επίσης πολύτιμη πηγή υδατανθράκων, σίδηρου, καροτίνης και φωσφόρου. Ακόμη, νάτριο, πρωτεΐνες, ασβέστιο, κάλιο, μαγνήσιο αλλά και φολικό οξύ είναι μερικά ακόμη από τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, που απολαμβάνει ο οργανισμός μας σε κάθε μπουκιά μανταρινιού.

Το πιο σημαντικό όμως, το αγαπημένο αυτό χειμωνιάτικο φρούτο έχει την μοναδική ικανότητα να αποσύρει από τον οργανισμό μας τα πιο επικίνδυνα βαρέα μέταλλα όπως :

•μόλυβδος-Pb
•υδράργυρος-hg
•χαλκός-Cu
•κάδμιο-Cd
•χρώμιο-Cr και
•αρσενικό – As

Τα βαρέα μέταλλα, γενικά δεν αποβάλλονται από τον οργανισμό, όση αποτοξίνωση και να κάνει κάποιος, και θεωρούνται μια από τις αιτίες για πολλές χρόνιες ασθένειες όπως πονοκέφαλοι, σκλήρυνση κατά πλάκας, αλτσχάιμερ. 

Η καρκινογόνος δράση των μετάλλων έχει μελετηθεί με μεγάλο αριθμό τοξικολογικών ερευνών και έχει βρεθεί ότι ο μηχανισμός της άμεσης προσθήκης σε κυτταρικό DNA (που προκαλεί μεταλλάξεις) είναι δευτερεύουσας σημασίας, σε σχέση με τη δράση μέσω οξειδωτικών βλαβών στο DNA που προκαλούνται από την παραγωγή ελευθέρων ριζών.

Πλούσιο σε φυτικές ίνες αλλά και βιταμίνες Α και C, που θωρακίζουν τον οργανισμό απέναντι σε ιώσεις και λοιμώξεις, δεν είναι άλλο από το μανταρίνι είναι επίσης πολύτιμη πηγή υδατανθράκων, σίδηρου, καροτίνης και φωσφόρου.

Η επιβάρυνση της τροφικής αλυσίδας με βαρέα μέταλλα οφείλεται στη ρύπανση του περιβάλλοντος από τις ανθρωπογενείς δραστηριότητες, όπως η διάθεση ανεπεξέργαστων λυμάτων στους υδάτινους αποδέκτες, καύση στερεών απορριμμάτων, η ανεξέλεγκτη διάθεση στερεών απορριμμάτων (περιέχοντα βαρέα μέταλλα) στο έδαφος, η καύση συμβατικών καυσίμων κ.α.

Δεδομένου ότι τα βαρέα μέταλλα δεν αποικοδομούνται, συσσωρεύονται στο έδαφος και τα νερά (γλυκά και αλμυρά), με αποτέλεσμα να περνούν στην τροφική αλυσίδα. Η τοξικότητά τους εξαρτάται από το είδος του βαρέως μετάλλου, τη συγκέντρωσή του, την συνύπαρξη του με άλλα βαρέα μέταλλα, και το είδος του οργανισμού.





omnedgr

Οφέλη για την υγεία με αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου.....!!!!!!!!

Τα οφέλη για την υγεία με τη χρήση αιθέριου ελαίου ευκαλύπτου είναι γνωστά και ευρεία και οι ιδιότητές του περιλαμβάνουν αντι-φλεγμονώδη, αντισπασμωδική, αποσυμφορητική, αποσμητική, αντισηπτική, αντιβακτηριακή, τονωτική δράση

Το αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου είναι άχρωμο και έχει μια χαρακτηριστική γεύση και οσμή.

Αν και το αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου έχει τις περισσότερες από τις ιδιότητες ενός τυπικού πτητικού ελαίου, δεν είναι πολύ δημοφιλές στην αρωματοθεραπεία ελαίων γιατί λίγα γι’ αυτό ήταν γνωστά μέχρι τους τελευταίους αιώνες, συγκριτικά με άλλες πιο αρχαίες ουσίες αρωματοθεραπείας. 

Τα πολυάριθμα οφέλη για την υγεία από το έλαιο ευκαλύπτου έχουν προσελκύσει την προσοχή όλου του κόσμου με αποτέλεσμα την ευρύτερη εξερεύνηση στην χρήση του, τόσο στην αρωματοθεραπεία όσο και στη συμβατική ιατρική.

Τα οφέλη για την υγεία από το έλαιο ευκαλύπτου

Πληγές : Το αιθέριο έλαιο Ευκαλύπτου έχει αντισηπτικές ιδιότητες, λόγω της μικροβιοκτόνου ιδιότητας του, η οποία είναι ένα καλά τεκμηριωμένο αντισηπτικό. Ως εκ τούτου, το έλαιο ευκαλύπτου χρησιμοποιείται για την επούλωση πληγών, ελκών, εγκαυμάτων, για κοψίματα, εκδορές και πληγές. Είναι επίσης μια αποτελεσματική αλοιφή για τα τσιμπήματα εντόμων.

Αναπνευστικά προβλήματα : Είναι αποτελεσματικό για τη θεραπεία ενός αριθμού των αναπνευστικών προβλημάτων, όπως κρύωμα, βήχας, ρινική καταρροή, πονόλαιμος, άσθμα, ρινική συμφόρηση, βρογχίτιδα και ιγμορίτιδα. Το έλαιο ευκαλύπτου έχει δράση αντιβακτηριακή, αντιμυκητιακή, αντιμικροβιακή, αντιιική, αντιφλεγμονώδη και αποσυμφορητική στη φύση, η οποία τοκάνει ένα καλό συστατικό κάνει σε πολλά φάρμακα που θεραπεύουν αναπνευστικά προβλήματα.

Φυματίωση και πνευμονία: Το αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου έχει πολλές αντιβακτηριακές και αντισηπτικές ιδιότητες και χρησιμοποιείται για μαλάξεις στο στήθος, επάλειψη ή εισπνοές ατμού ή εισπνοής. Μπορεί να ανακουφίσει τα σημεία και τα συμπτώματα των επιβλαβών συνθηκών όπως η φυματίωση από την εκκαθάριση των πνευμόνων και τη μείωση της φλεγμονής. Είναι καλύτερα αν εφαρμόζεται τόσο στο στήθος και στην πλάτη, πάνω από την περιοχή των πνευμόνων.

Ψυχική εξάντληση: Ένας πολύ σημαντικός λόγος που πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν έλαιο ευκαλύπτου είναι ότι δημιουργεί μια δροσιστική και αναζωογονητική δράση. Κανονικά, οι άνθρωποι που πάσχουν από ορισμένες διαταραχές είναι λίγο υποτονικοί. 

Το έλαιο ευκαλύπτου είναι διεγερτικό, απομακρύνει την εξάντληση και την πνευματική νωθρότητα και αναζωογονεί. Μπορεί επίσης να είναι αποτελεσματικό στη θεραπεία κατά του στρες και των ψυχικών διαταραχών. Εκτός από την ψυχική εξάντληση, ο ευκάλυπτος χρησιμοποιείται συνήθως για την τόνωση της νοητικής δραστηριότητας και την αύξηση της ροής του αίματος προς τον εγκέφαλο.

Πόνος στους μυς : Εάν αντιμετωπίζετε κοινούς και μυϊκούς πόνους, το μασάζ με έλαιο ευκαλύπτου στην επιφάνεια του δέρματος βοηθά στην ανακούφιση από το στρες και τον πόνο. Το πτητικό έλαιο ευκαλύπτου είναι αναλγητικό και αντιφλεγμονώδες. Ως εκ τούτου, είναι συχνά συνιστάται σε ασθενείς που πάσχουν από ρευματισμούς, οσφυαλγίες, διάστρεμμα συνδέσμων και τενόντων, πιασμένους μυς, ακόμα και νεύρων.

Οδοντιατρική περίθαλψη: Είναι πολύ αποτελεσματικό ενάντια σε κοιλότητες, οδοντική πλάκα, ουλίτιδα και άλλες οδοντιατρικές λοιμώξεις λόγω της ιδιότητες μικροβιοκτόνου. Αυτός είναι ο λόγος που τι αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου συνήθως εμφανίζεται ως ένα δραστικό συστατικό σε στοματικά διαλύματα, οδοντόκρεμα και άλλα οδοντιατρικών προϊόντων υγιεινής.

Ψείρες: Λόγω της γνωστής εντομοαπωθητικής ιδιότητας του και ως φυσικό φυτοφάρμακο, συχνά χρησιμοποιείται ως φυσική θεραπεία κατά των ψειρών, πολύ πιο ασφαλές από τις επικίνδυνες χημικές ουσίες που δεν θέλετε να απορροφηθούν από το δέρμα σας. Βάλτε στο χτένισμα μερικές σταγόνες από αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου στο μολυσμένο κεφάλι, είναι μια πολύ καλύτερη και υγιέστερη λύση.

Εντερικά μικρόβια : Το έλαιο ευκαλύπτου είναι ένα ανθελμινθικό και χρησιμοποιείται συχνά για την αφαίρεση μικροβίων στο έντερο. Μελέτες έχουν δείξει ότι η πρόσληψη ελαίου ευκαλύπτου μπορεί να αποτρέψει πολλά από τα βακτήρια, μικρόβια και παρασιτικά στα διάφορα μέρη του σώματος, ιδιαίτερα στις ευαίσθητες περιοχές όπως του παχέος εντέρου και του εντέρου.

Φροντίδα δέρματος : Το έλαιο ευκαλύπτου συχνά εφαρμόζεται τοπικά για τη θεραπεία λοιμώξεων του δέρματος.

Διαβήτης : Όταν προσλαμβάνεται, το έλαιο ευκαλύπτου μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα. Οι ιδιότητές του ως αγγειοδιασταλτικό παρέχει οφέλη από την αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος. Οι διαβητικοί ασθενείς υποφέρουν συνήθως από την έλλειψη καλής κυκλοφορίας και μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη, ακόμα και με αποτέλεσμα ακρωτηριασμού ή θάνατο. Ως εκ τούτου, είναι μια καλή ιδέα να κάνετε συχνά μασάζ με έλαιο ευκαλύπτου στο δέρμα τοπικά, καθώς και εισπνοές.

Πυρετός : Χρησιμοποιείται επίσης ως αντιπυρετικό και για τη μείωση της θερμοκρασίας του σώματος. Γι’ αυτό και ονομάζεται επίσης «λάδι πυρετού».

Άλλες χρήσεις τους ελαίου ευκαλύπτου

Αποσμητικό δωματίου : Είναι τέλειο αποσμητικό δωματίου αλλά και για τα νοσοκομεία λόγω της δράσης του κατά βακτηρίων και μικροβίων στον αέρα, διατηρώντας το περιβάλλον και τα δωμάτια καθαρά και αποστειρωμένα.

Σαπούνια : Χρησιμοποιείται συχνά σε σαπούνια, απορρυπαντικά και οικιακά καθαριστικά. Αυτό οφείλεται κυρίως στο ευχάριστο άρωμα και την επίδρασή του ως αποσμητικό, αντιβακτηριακό, αντισηπτικό, και αντιμικροβιακό.
Στοματική πλύση : Όπως προαναφέρθηκε, το έλαιο είναι ένα θεμελιώδες συστατικό σε πολλά στοματικά διαλύματα και οδοντόκρεμες. Σημαντικός αριθμός μελετών δείχνει τις αντιμικροβιακές ιδιότητες του, έχει αποδειχθεί ότι προστατεύει από την ανάπτυξη μικροβίων στο στόμα ή στο σώμα.

Σάουνα : Πολλοί άνθρωποι προσθέτουν έλαιο ευκαλύπτου σε λουτρά, ιαματικά λουτρά και σάουνες, λόγω της δροσιστικής και αντισηπτικής του ιδιότητας.

Τα περισσότερα από τα οφέλη του αιθέριου ελαίου ευκαλύπτου μπορεί να προσεγγιστούν μέσω του ατμού, καθώς και της τοπικής εφαρμογής ή κατάποσης. Ως εκ τούτου, χρησιμοποιείται συνήθως σε αρωματοθεραπεία, η οποία συχνά περιλαμβάνονται σε πακέτα θεραπείας spa.

Η χρήση ελαίου ευκαλύπτου στην αρωματοθεραπεία σταδιακά αυξάνεται σε δημοτικότητα, διότι συνδυάζει καλά με πολλά άλλα αιθέρια έλαια, συμπεριλαμβανομένων των αιθέριων ελαίων θυμάρι, δεντρολίβανο, μαντζουράνα, λεβάντα, ξύλο κέδρου και λιβάνι .

Υπάρχουν μερικοί κίνδυνοι από τη λήψη υπερβολικής δόσης ευκαλύπτου, επειδή όταν λαμβάνονται σε μεγάλες ποσότητες, το έλαιο ευκαλύπτου μπορεί να είναι τοξικό. Μπορεί επίσης να παρεμβαίνει με άλλα ομοιοπαθητικά θεραπείες. 

Επίσης, για ορισμένα άτομα με αλλεργικές ευαισθησίες, το αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου μπορεί να είναι αιτία αερομεταφερόμενης δερματίτιδας εξ επαφής, η οποία μπορεί να είναι πολύ δυσάρεστη, ή ακόμη και επικίνδυνη. Πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε νέα εντατική εναλλακτική ιατρική θεραπεία, συμβουλευτείτε το γιατρό σας για οδηγίες ή τεστ αλλεργίας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: πριν την οποιαδήποτε χρήση συμβουλευτείτε το γιατρό σας για τη δόση και τον τρόπο χρήσης.





Γράψε τους όλους και ζήσε όπως θες - Δίχως τα δεσμά, δίχως ξένα όνειρα. Μόνο δικά σου.....!!!!!!!!

Η Ερμιόνη σπούδασε κάτι που δεν αγαπούσε, μόνο και μόνο για να μην πάει κόντρα στον πατέρα της.

Ο Μάξιμος καταπιέζει τη σeξουαλικότητα του, κρύβοντας την σε ψεύτικες σχέσεις με κοπέλες για τα μάτια του κόσμου. Αλλά είναι χρόνια ερωτευμένος με τον Άκη.

Η Αργυρώ μένει σε ένα γάμο που την κακομεταχειρίζονται, σωματικά και ψυχολογικά, γιατί έχει ένα παιδί και δεν ξέρει που να πάει.

Ο Στέφανος δεν εξομολογήθηκε ποτέ τον έρωτα του στην Ελένη, γιατί φοβήθηκε πως ποτέ δε θα γύριζε ένα τέτοιο κορίτσι να κοιτάξει αυτόν και την αναπηρία του.

Η Μαργαρίτα φορά συνέχεια φαρδιά ρούχα γιατί φοβάται να δείξει το γεμάτο σώμα της. Κάνει έρωτα πάντα με σβηστό το φως και το μεγάλο της μαρτύριο είναι τα αδιάκριτα βλέμματα στην παραλία.

Ερμιόνη, Μάξιμος, Αργυρώ, Στέφανος, Μαργαρίτα, Ελένη, Αναστασία, Γιάννης, Χρήστος, το αγόρι της διπλανής πόρτας, το κορίτσι του απέναντι μπαλκονιού. Πλήθος γνωστών κι άγνωστων ανθρώπων, που αντιμετωπίζουν ένα και μόνο πρόβλημα : Τον εαυτό τους.

Κι ύστερα όλους τους άλλους.

Αυτοί οι άνθρωποι, που είναι αληθινά πολλοί, αρνήθηκαν τον εαυτό τους από φόβο. Αρνήθηκαν να δεχτούν αυτό που είναι, αυτό που θέλουν, αυτό που ονειρεύονται, από φόβο για τους τρίτους…

Τους έξω. Τα στόματα μιας κοινωνίας που αγαπά να δικάζει και να καταδικάζει, να κρίνει και να κατακρίνει. Μα κυρίως να επιβάλλει…

Τρόπους ζωής, συναισθήματα, επιλογές κι αποφάσεις…

Μα η ζωή του καθενός γράφει πάνω το όνομα του. Ούτε του γονιού, ούτε του γείτονα. Κι οφείλει να είναι όπως εκείνος θέλει και μπορεί.

Ναι σε σένα το λέω. Και σε σας… Μα πάνω από όλα το φωνάζω για να το ακούσω κι εγώ.

Αναλωθήκαμε χρόνια να κυνηγάμε την κοινωνική αποδοχή. Να κρύβουμε, να υποτιμούμε, να αρνούμαστε όσα νιώθουμε και θέλουμε, για να συμβαδίσουμε με το μοντελάκι ζωής που άλλοι θεώρησαν πρέπον κι άλλοι μας επέβαλλαν ως σωστό.

Μα όταν κοιτιόμαστε στον καθρέφτη δε βλέπουμε τους άλλους, αλλά εμάς. Κι είναι κρίμα να αποφεύγουμε από θλίψη να μας δούμε. Γιατί στο πρόσωπο μας αντικρίζουμε κάθε όνειρο που αφήσαμε να πάει χαμένο.

Κάθε μεγάλη ήττα που επιβάλλαμε στον εαυτό μας, καθώς δεν παλέψαμε ποτέ.

Γιατί η ζωή, μάτια μου, θέλει αγώνα. Θέλει θράσος, θέληση και διεκδίκηση!

Αλλιώς σε πάτησε η πλάκα, που λέει και η γιαγιά μου κι άντε να ανασάνεις.

Οι άλλοι γεννήθηκαν με χίλια στόματα για να έχουν να λένε. Ε και; Μήπως κι αν τα κάνουμε όλα όπως εκείνοι τα θεωρούν καλά, θα πάψουν να λένε; Ούτε καν!

Οπότε τι καταφέρνουμε με το να ζούμε τη ζωή των άλλων;
Το απόλυτο τίποτα… Και μια δυστυχία άνευ προηγουμένου.

Γιατί η χειρότερη δυστυχία που μπορεί ένας άνθρωπος να καταδικαστεί, είναι να μετρά τη ζωή που δεν έζησε. Όχι επειδή δεν τον άφησαν οι άλλοι, αλλά επειδή αυτός δεν τη διεκδίκησε κόντρα σε όλους.

Γι’ αυτό ο καθένας μας πρέπει να μάθει να κλείνει τα αυτιά του στα δήθεν «πρέπει» και να ακούει την καρδιά του.
Να διώχνει τους φόβους του μακριά και να διεκδικεί τη ζωή που του ανήκει.

Μόνος, αν χρειαστεί, κόντρα σε όλους.
Μα ελεύθερος.
Δίχως τα δεσμά, δίχως ξένα όνειρα. Μόνο δικά του.

Γιατί όταν έρθει η ώρα να κάνει ταμείο, δε θα φιλοτιμηθεί κανείς άλλος να πληρώσει το λογαριασμό… Γιατί, λοιπόν, να πληρώνουμε ξένα σπασμένα; Ας σπάσουμε τα δικά μας.

Σπάστε, λοιπόν, άφοβα. Γράψτε τους όλους και ζήστε όπως θέλετε… Κι ας λένε… Ποιος νοιάζεται;





Στεύη Τσούτση
diaforetiko.gr
Photo by Alex Benetel

Σώμα και ψυχή : σωματική και ψυχική υγεία - Πλάτων....!!!!!!

Πρέπει να συμφωνήσουμε πως η άνοια είναι νόσος της ψυχής, και πως δύο είδη άνοιας υπάρχουν, η μανία και η αμάθεια. Αν λοιπόν κάποιος υποφέρει από οποιαδήποτε από τις δύο, πρέπει να χαρακτηρίσουμε νόσο. Μέγιστες νόσοι της ψυχής πρέπει να θεωρήσουμε τις υπερβολικές ηδονές (=χαρές) ή λύπες.

Όταν ένας άνθρωπος χαίρετε ή λυπάται έντονα, επειδή βιάστηκε να αποκτήσει άκαιρα υπερβολική ηδονή (=χαρά) ή να αποφύγει μεγάλη λύπη, χάνει την ικανότητα να βλέπει ή να ακούει ορθά, βρίσκεται σε κατάσταση λύσσας και δεν είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει το λογικό του.

Και όταν στον μυελό του ανθρώπου δημιουργείται άφθονο και δυνατό σπέρμα, σαν το δέντρο που παράγει περισσότερους καρπούς από το κανονικό, αυτός δοκιμάζει κάθε τόσο πολλές ξεχωριστές λύπες και πολλές ηδονές και τις σχετικές με αυτές συνέπειες. Αυτός γίνεται μανιακός στο μεγαλύτερο διάστημα της ζωής του, εξαιτίας των υπερβολικών ηδονών και λυπών, η ψυχή του νοσεί εξαιτίας των ενεργειών του σώματος και γίνεται νοσηρή και άφρων.

Αυτός ο άνθρωπος δεν θεωρείται νοσών αλλά εκούσια κακός, λανθασμένα. Το αληθές είναι ότι η περί τα αφροδίσια ακολασία του οφείλεται κυρίως σε μιας γένους έξη η οποία διαπερνά την αραιότητα των οστών, υγραίνει ολόκληρο το σώμα και είναι νόσος της ψυχής.

Όλες σχεδόν οι κατηγορίες σχετικά με την ακράτεια στις ηδονές και την αισχρότητα, όσες διατυπώνονται εναντίον των ανθρώπων, ότι με την θέλησή τους γίνονται κακοί, δεν είναι ορθές. Ουδείς είναι κακός με την θέλησή του. Ο κακός γίνεται κακός από κάποια άσχημη έξιν του σώματος του και από απαιδευσιά, κάτι δηλ. που στον καθένα συμβαίνει αθέλητα και κατά τρόπο εχθρικό.

Από τις λύπες, επίσης, που προέρχονται από την κακή κατάσταση του σώματος, μπορεί να γίνει κακή η ψυχή. Όταν οι χυμοί που προέρχονται από οξέα και αλμυρά φλέγματα και όσοι είναι πικροί και γεμάτοι χολή, τριγυρίσουν μέσα στο σώμα και δεν βρούνε δρόμο για έξω, τότε ανακατεύουν τους ατμούς τους με την κίνηση της ψυχής. Ενώνονται μαζί της και δημιουργούν μικρές και μεγάλες ψυχικά νοσήματα κάθε είδους, μεγαλύτερα και μικρότερα, περισσότερα και λιγότερα.

Αυτές κινούνται προς τις τρείς περιοχές της ψυχής και, όταν καταλήξουν, προκαλούν κάθε λογής δυσθυμίες και στεναχώριες, διάφορα είδη θράσους ή δειλίας, ανοησίες και λησμοσύνες. Πέρα από αυτά όμως, οι πολιτείες που δημιουργούνται από ανθρώπους σε τέτοια άσχημη κατάσταση, καθώς και οι δημόσιες ή ιδιωτικοί λόγοι που εκφωνούνται, είναι αναγκαστικά κακοί.

Έτσι, αν δεν διδαχτούμε από πολύ μικροί τα μαθήματα που μπορούν να θεραπεύσουν τέτοιες ασθένειες, τότε όλοι μας γινόμαστε κακοί εξαιτίας αυτών των δύο λόγων. Για αυτές τις ασθένειες δεν πρέπει να θεωρούμε υπεύθυνα τα παιδιά αλλά πάντοτε περισσότερο τους γονείς και αυτούς που τα αναθρέφουν.

Οφείλουμε λοιπόν όλοι να προσπαθούμε, όσο καλύτερα γίνεται, να διώχνουμε από πάνω μας το κακό και επιδιώκουμε το αντίθετο, χρησιμοποιώντας τις ικανότητές μας, τη διαπαιδαγώγηση και τη διδασκαλία. Φυσικά όμως αυτά αποτελούν ξεχωριστά θέματα για συζήτηση.

Τώρα είναι λογικό και ορθό να ψάξουμε να βρούμε το αντίστροφο για τα προηγούμενα, δηλαδή την θεραπεία των σωμάτων και των διανοήσεων, ώστε να τα διατηρούμε σε καλή κατάσταση. Άλλωστε είναι ορθό να μιλάμε περισσότερο για τα καλά παρά για τα κακά.Κάθε αγαθό είναι καλό (=ωραίο) και έχει μέτρο.

Κατά συνέπεια, το ζώο που είναι καλό (=όμορφο) θα είναι και σύμμετρο. Εμείς όμως αντιλαμβανόμαστε μόνο τις μικρές συμμετρίες, ενώ δεν μπορούμε να συλλάβουμε τις μεγάλες και σημαντικές. Κι αναφορικά με την υγεία, τις νόσους, την αρετή και την κακία, δεν υπάρχει καμία συμμετρία ή ασυμμετρία μεγαλύτερη από εκείνη που ισχύει για την ψυχή σε σχέση με το σώμα.

Εμείς όμως δεν παρατηρούμε και δεν εννοούμε τίποτα από αυτά. Δεν βλέπουμε δηλαδή ότι,όταν ένα μικρό κι ασθενικό σώμα αποτελεί το όχημα της ψυχής ή και αντίστροφα, όταν συμβαίνει το αντίθετο, τότε το ζώο δεν είναι ολόκληρο καλό (=ωραίο), επειδή δεν έχει τις ορθές αναλογίες στις πιο σημαντικές συμμετρίες του. Όταν όμως το ζώο είναι αντίθετο από το προηγούμενο, εκείνος που ξέρει να προσέχει το θεωρεί ως το κάλλιστο και ερασμιώτατο.

Ένα σώμα που έχει μακριά σκέλη ή οποιαδήποτε άλλη δυσαναλογία που οφείλεται στην υπερβολή, δεν είναι μόνο αισχρό αλλά, στην περίπτωση που χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια, κουράζεται υπερβολικά, παθαίνει σπασμούς, πέφτει κάτω από αδεξιότητα και έτσι προκαλεί πολλά κακά στον εαυτό του. Το ίδιο πρέπει να σκεφτούμε για τον συνδυασμό που ονομάζουμε ζώο (=ζωντανό ον).

Όταν η ψυχή μέσα του είναι ισχυρότερη από το σώμα και βρίσκεται σε ένταση, τότε το συνταράσσει από μέσα και του προκαλεί διάφορες νόσους. Όταν ασχολείται με πάθος με κάποιες μαθήσεις ή μελέτες του δημιουργεί φθορές. Αν πάλι παίρνει μέρος, ιδιωτικά ή δημόσια, σε βίαιες διδασκαλίες και ρητορικές διαμάχες, το σώμα φουντώνει, ταράζεται και παθαίνει καταρροές.

Έτσι εξαπατά την πλειοψηφία των λεγόμενων γιατρών και τους κάνει να αποδίδουν το κακό σε άλλες αιτίες αντί για τις πραγματικές. Από το άλλο μέρος, όταν ένα μεγάλο και ισχυρότερο από την ψυχή σώμα βρίσκεται κοντά σε μια ασθενική διάνοια – επειδή οι άνθρωποι έχουν από τη φύση τους δύο είδη επιθυμιών, δηλαδή την τροφή για το σώμα και τη φρόνηση ως τροφή για το θείο τμήμα που διαθέτουν – οι κινήσεις του ισχυρότερου υπερισχύουν και αυξάνουν τη δύναμη του, ενώ η ψυχή γίνεται ανόητη, χωρίς αρκετή αντίληψη και σημαντική μνήμη.

Τότε προκαλείται η μεγαλύτερη και πλέον επικίνδυνη από όλες τις νόσους, η αμάθεια. Για αυτά τα δύο υπάρχει μόνο ένας τρόπος σωτηρίας. Να μην κινούμε την ψυχή άνευ του σώματος ή το αντίθετο, ώστε να μην αντιδρούν μεταξύ τους και να εξασφαλίζουν την υγεία και την ισορροπία τους.

Έτσι, όποιος μελετά μαθηματικά ή οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο και (κατ)εργάζεται διανοητικά με ένταση, πρέπει επίσης να αποδίδει και στο σώμα την ανάλογη κίνηση με την γυμναστική, ενώ εκείνος που φροντίζει επιμελώς το σώμα του πρέπει να αποδίδει και στην ψυχή τις ανάλογες κινήσεις με την μουσική και τη φιλοσοφία, αν θέλει να ονομάζεται ταυτόχρονα καλός (=ωραίος) και αγαθός. 

Πρέπει επίσης να θεραπεύει (=φροντίζει) και τα διάφορα μέρη του σώματος και της ψυχής, μιμούμενος το είδος του σύμπαντος.

Αφού το σώμα καίγεται ή παγώνει εσωτερικά από τα μόρια που μπαίνουν μέσα του, ενώ ξηραίνεται ή υγραίνεται από όσα υπάρχουν γύρω του, με αποτέλεσμα να υποφέρει κι από τις δυο αυτές κινήσεις, αν ο κάτοχος του δεν αντιδράσει και μείνει ήσυχος, τότε θα καταστραφεί. 

Αν όμως μιμηθεί κάποιος εκείνη που ονομάσαμε τροφό του σύμπαντος και δεν αφήσει ποτέ το σώμα του αδρανές αλλά το κινεί συνεχώς προκαλώντας εσωτερικά σεισμούς, τότε το υπερασπίζεται ορθά από τις εσωτερικές και εξωτερικές κινήσεις.

Αν μάλιστα μετρίως σείων, όπως ταιριάζει με τη φύση τους, τις σωματικές παθήσεις και τα μέρη που κινούνται ακατάστατα, σύμφωνα με τα όσα είπαμε πιο πριν για το σύμπαν, τότε δεν θα τους επιτρέψει να δημιουργήσουν πολέμους και αρρώστιες μέσα στο σώμα σαν να ήταν εχθροί του αλλά, αφού τα βάλει κοντά του σαν φίλους, θα τα κάνει δημιουργούς υγείας. 

Σε σχέση τώρα με τις κινήσεις του σώματος, η καλύτερη είναι εκείνη που γίνεται από τον εαυτό του για τον ίδιο του τον εαυτό, αφού είναι σχεδόν όμοια με την κίνηση της διάνοιας και του σύμπαντος.

Αντίθετα, η κίνηση που προκαλείται από κάτι άλλο δεν είναι εξίσου καλή, ενώ χειρότερη από όλες είναι εκείνη η οποία επιβάλλεται σε ένα σώμα που βρίσκεται σε ηρεμία και η οποία κινεί τα μέρη του με τη βοήθεια ξένης επίδρασης.

Για αυτό τον λόγο καλύτερη κίνηση είναι εκείνη που καθορίζει και αναπτύσσει το σώμα με τη γυμναστική. Ακολουθεί εκείνη που γίνεται με ταλαντώσεις χωρίς σωματική κόπωση, όπως συμβαίνει μέσα σε ένα πλοίο ή σε κάποιο όχημα. 

Το τρίτο είδος, που μολονότι είναι χρήσιμο σε κάποιον που βρίσκεται σε απόλυτη ανάγκη, δεν πρέπει να γίνεται αποδεκτό από κανέναν, είναι η κάθαρση με φάρμακα. Καμία ασθένεια που δεν συνεπάγεται μεγάλους κινδύνους δεν πρέπει να την ερεθίζουμε με φάρμακα.

Νομίζω όμως πως αρκετά είναι όσα είπαμε μέχρι τώρα για την σύσταση του ζώου (=ζωντανού πλάσματος) και για το σώμα του, δηλ. για τον τρόπο με τον οποίο κατευθύνει και κατευθύνεται από τον εαυτό του, ώστε να ζει σύμφωνα με τη λογική. Πρώτα από όλα όμως θα πρέπει να προετοιμάσουμε όσο γίνεται καλύτερα το μέρος που θα γίνει οδηγός του, για να αποκτήσει την ικανότητα να το κατευθύνει με τέλειο τρόπο.

Είναι λοιπόν κάτι πολύ σοβαρό αυτό καθ'αυτό το να μιλήσουμε με λεπτομέρειες για το ζήτημα τούτο. Πάντως, αν κάποιος ήθελε να το αναπτύξει συμπληρωματικά, σύμφωνα με τον τρόπο που χρησιμοποιούμε μέχρι τώρα και χωρίς να βρίσκεται έξω από αυτό, θα κατέληγε στα εξής συμπεράσματα.

Όπως είπαμε ήδη αρκετές φορές σε τρία σημεία μέσα μας υπάρχουν τρία είδη ψυχής και καθεμία έχει τις δικές της κινήσεις. Πρέπει τώρα να επαναλάβουμε όσο πιο σύντομα μπορούμε ότι το είδος που δεν κάνει τίποτα και μένει ακίνητο γίνεται αναγκαστικά πολύ ασθενικό, ενώ εκείνο που γυμνάζεται γίνεται ισχυρότατο. Για αυτό τον λόγο πρέπει να φροντίζουμε να έχουν όλα συμμετρικές κινήσεις μεταξύ τους.

Όσο για το κυρίαρχο μέρος της ψυχής, οφείλουμε να σκεφτόμαστε με αυτό τον τρόπο, ότι, δηλ., ο θεός το έδωσε στον καθένα μας ως δαίμονα για να κατοικεί στην κορυφή του σώματός μας, να μας ανυψώνει από την γη και να μας φτάνει μέχρι τον ουρανό, δεδομένου ότι πιστεύουμε δικαιολογημένα πως είμαστε ουράνιο φυτό και όχι γήινο. 

Και πραγματικά, κρεμώντας το κεφάλι μας σαν ρίζα από τον ουρανό, όπου δημιουργήθηκε αρχικά η ψυχή, το θείο διατηρεί όρθιο ολόκληρο το σώμα μας.

Σε όποιον λοιπόν αρέσουν οι απολαύσεις ή φιλονικίες και ασχολείται με αυτές υπερβολικά, αναγκαστικά έχει μέσα του θνητά δόγματα (=θεωρήσεις) και γίνεται και ο ίδιος απόλυτα θνητός, χωρίς να μετέχει ούτε ελάχιστα στην αθανασία, αφού έχει αυξήσει σε τεράστιο βαθμό το θνητό του μέρος. 

Εκείνος όμως που έχει αφοσιωθεί αληθώς, με φιλομάθεια, στις αληθείς φρονήσεις, γυμνάζοντας ιδιαίτερα αυτό το μέρος του που φρονεί αθάνατα και θεία πράγματα, αν ακουμπήσει την αλήθεια, τότε κατά ανάγκη θα μετάσχει απολύτως στην αθανασία, στον βαθμό που μπορεί να μετάσχει στην αθανασία η ανθρώπινη φύση.

Ένας τέτοιος άνθρωπος, που θεραπεύει το θείο και έχει τον εντός σύνοικο δαίμονα του κοσμημένο, θα είναι πάντα εξαιρετικά ευδαίμων. Με κάθε τρόπο για κάθε άνθρωπος ένας είναι ο τρόπος θεραπείας, η παροχή σε κάθε μέρος του των τροφών και κινήσεως που είναι οι αρμόζουσες.

Όσο για το εν ημίν θείο, συγγενικές του κινήσεις είναι οι του σύμπαντος διανοήσεις και περιφορές, τις οποίες πρέπει να ακολουθούμε για να διορθώσουμε τις εντός της κεφαλής μας διεφθαρμένες περί την γέννεσιν περιόδους, με την κατανόηση τις του σύμπαντος αρμονίες και περιφορές. 

Με τον τρόπο αυτό θα εξομοιώσουμε το κατανοούν με το κατανοούμενο σύμφωνα με την αρχαία φύση του, θα φτάσουμε τελικά στον σκοπό της ζωής που έχει τεθεί μπροστά μας από τους θεούς σαν άριστος βίος τόσο για το παρόν όσο και για το μέλλον.»

—Βλ. Πλάτων «Τίμαιος, 86.b.2 – 90.d.7». —
Κεφάλας Δ. Ευστάθιος (Αμφικτύων)





Ο άνθρωπος είναι ένα θεϊκό ον χωρίς όρια. Όταν το συνειδητοποιήσει θα είναι ελεύθερος….!!!!!!!

«Θα έρθει η μέρα που ο άνθρωπος θα ξυπνήσει από την λήθη και θα καταλάβει επιτέλους ποιος είναι πραγματικά και σε ποιον παρέδωσε τα ηνία της ύπαρξης του, σε ένα παραπλανητικό μυαλό, ψευδή, που τον κρατά και τον καθιστά σκλάβο.

Ο άνθρωπος δεν έχει όρια και όταν μια μέρα θα το καταλάβει και θα το συνειδητοποιήσει, θα είναι ελεύθερος και εδώ σε αυτόν τον κόσμο.

Είτε μας αρέσει είτε δεν μας αρέσει, εμείς είμαστε η αιτία του εαυτού μας. Έχοντας γεννηθεί σε αυτόν τον κόσμο, πέφτουμε στην ψευδαίσθηση των συναισθημάτων πιστεύουμε σε ότι βλέπουμε. Αγνοούμε πως είμαστε τυφλοί και κουφοί. Τότε μας επιτίθεται ο φόβος και ξεχνάμε πως είμαστε θεϊκοί, πως μπορούμε να αλλάξουμε την πορεία των συμβάντων, ακόμα μέχρι και το ζωδιακό κύκλο.

Δεν γνωρίζω το πότε, αλλά γνωρίζω πως έχουμε έρθει πάρα πολλοί αυτόν τον αιώνα για να αναπτύξουμε τέχνες και επιστήμες, για να βάλουμε τα θεμέλια ενός νέου πολιτισμού που θα ανθίσει, απρόσμενα, αναπάντεχα, τότε που η εξουσία θα έχει την ψευδαίσθηση πως έχει νικήσει!»





Giordano Bruno

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Φτιάξε.......τη Δική σου Μέρα......!!!!!!!!

Ανακεφαλαιώνοντας όλα τα προηγούμενα άρθρα και τα βίντεο που ανήρτησα ...ας δούμε συνοπτικά με ποιον τρόπο μπορούμε να «δουλέψουμε» τη μέρα μας....κάνοντας με πράξεις τη δική μας μέρα ....μια φωτεινή ημέρα.....δίνοντας ουσία στη ζωή μας.

Ξυπνάμε το πρωί και πηγαίνουμε κατ’ ευθείαν στο ψυγείο....! Όχι ....δε θα φάμε.....αλλά θα πάρουμε τη μαστίχα Χίου.....που θα έχουμε σ’ ένα μπουκαλάκι σε σκόνη και θα βάλουμε μία κουταλιά του γλυκού(μικρό κουταλάκι) ...μία δόση και τη τοποθετούμε στο στόμα μας.....και με λίγο νερό....γίνεται η κατάποση.

Μετά από λίγο πίνουμε δύο ποτήρια νερό. Η μαστίχα Χίου μας καθαρίζει...ξεκινώντας από την στοματική κοιλότητα και φτάνοντας στα έντερα μας ......όπου μας απολυμαίνει.....καθώς είναι ευεργετική για τον οργανισμό μας.

Κατόπιν παίρνουμε 10 βαθιές εισπνοές από τη μύτη και εκπνέουμε από το στόμα. Η αναπνοή από τη μύτη είναι καλύτερη....διότι από το στόμα μπαίνουν περισσότερα μικρόβια στους πνεύμονες. Μην ξεχνάτε επίσης ότι η θλίψη χτυπάει πρώτα τους πνεύμονες...οπότε βάλτε το χαμόγελο στη ζωή σας.

Μετά κάνουμε ελαφριά γυμναστική σε χέρια - πόδια και σώμα με απαλές κινήσεις γύρω από τον αυχένα μας......για 15 περίπου λεπτά. Στην ουσία ζεσταίνουμε και ενεργοποιούμε την κορμάρα μας.

Στη συνέχεια δεν ξεχνάμε να πάρουμε τον ΖΕΟΛΙΘΟ......για πλήρη κάθαρση από τις διάφορες τοξίνες που έχει προσλάβει το σώμα μας....κι έχουν συσσωρευτεί μέσα μας...όπου η διάρκεια αποτοξίνωσης του 1ενός γραμμαρίου την ημέρα...θα διαρκέσει η πλήρης αποτοξίνωση....γύρω στις 6 με 8 ώρες. Συνιστάται να πιείτε ολόκληρη την ημέρα τουλάχιστον 12 ποτήρια νερό στο σύνολο το λιγότερο.

Κατόπιν φτιάχνουμε ένα πρωινό με ψωμί ζέας και φύτρα που έχουμε φτιάξει εμείς οι ίδιοι και χρησιμοποιούμε ενεργειακές τροφές αποφεύγοντας τα έτοιμα σκευάσματα μπάρες κλπ. 

Η επιλογή της διατροφής μας.....θέλει περισσότερη έρευνα εκ μέρους μας....μιας και ο καθένας έχει τις δικές του προτιμήσεις στα διάφορα είδη και καλό είναι να κάνετε σε διατροφολόγο το τεστ δυσανεξίας για να δείτε ποιες τροφές σας πειράζουν...ώστε να τις αποφεύγετε...για ένα ορισμένο διάστημα....τριών μηνών.

Αν βγείτε έξω από το σπίτι σας...πείτε ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΗΛΙΕ .....ΚΑΛΗΜΕΡΑ. Δώσε μου το ζωογόνο σου φως. Φώτισέ με. Ακόμη κι αν δεν τον βλέπετε μπορείτε να τον καλημερίσετε...και για όσους σας φαίνεται αυτό υπερβολικό....μην ξεχνάτε ότι ο ζωοδότης Ήλιος είναι αυτός που μας θερμαίνει και μας δίνει ζωή....κι οφείλουμε να τον ευχαριστούμε κάθε μέρα. 

Κοιτάξτε τον Ήλιο στα μάτια....και μετρήστε 50 φορές για αρχή και κάθε μέρα προσθέστε από 10....για να έχετε μία καλύτερη όραση. Το ίδιο ισχύει και για το απόγευμα. Προσοχή μόνον ο Ήλιος να μην έχει σηκωθεί πολύ ψηλά. Τον βλέπουμε όταν ακόμη είναι νωρίς ...χωρίς να πειράζει την όρασή μας.

Εξάλλου οφείλουμε να βρισκόμαστε σε θέαση στον Ήλιο κατά την διάρκεια της ημέρας γύρω στην μία ώρα το λιγότερο (χειμώνα-καλοκαίρι) και ειδικά αυτήν περίοδο να τον απολαμβάνουμε....για να παίρνουμε όσο γίνεται δυνατόν περισσότερη ενέργεια.

Στο δεκατιανό σας προτιμήστε φρούτα...αλλά μόνον ένα είδος φρούτο να τρώτε κάθε φορά......χωρίς να κάνετε φρουτοσαλάτες....μιας κι έτσι αφομοιώνεται καλύτερα από τον οργανισμό όταν το τρώτε μόνο του. Προσοχή δεν τρώμε φρούτα μετά από κάθε γεύμα και καλό είναι τα φρούτα να καταναλώνονται μέχρι το μεσημέρι. 

Προτιμήστε και λίγους ξηρούς καρπούς (μία μικρή χούφτα) από διάφορα είδη και απολαύστε τους. Το ίδιο ισχύει και για τους ξηρούς καρπούς κατά προτίμηση μέχρι το μεσημέρι. Αυτό που γίνεται στα ελληνικά μαγαζιά....και ειδικά το βράδυ να σερβίρονται ξηροί καρποί με κατανάλωση διάφορων ποτών είναι κακός συνδυασμός και κακή χρήση των καρπών να τρώγονται το βράδυ. Βάλτε τα στην τσέπη σας και φάτε τα το πρωί.

Το αλκοόλ γενικώς δεν συνιστάται...αλλά δεν χρειάζεται να γινόμαστε και υστερικοί....αλλά οφείλετε να γνωρίζετε όμως ότι το μόνον ωφέλιμο ποτό είναι το κόκκινο κρασί ( 2 ποτήρια για τους άντρες και 1 ποτήρι για τις γυναίκες κατανάλωση την ημέρα) μετά και τις τελευταίες έρευνες. Αυτό επιβεβαιώθηκε και σε σεμινάριο που έκανα για το κρασί.

Μετά πηγαίνετε έναν περίπατο στη φύση...είτε μόνος σας ...είτε με ευχάριστη παρέα....όπου θα σας βοηθήσει σημαντικά και θα τονώσει το νευρικό σας σύστημα. Αγκαλιάστε ένα δένδρο μέσα στο δάσος και νιώστε την ενέργειά του....και ειδικά το πεύκο απορροφάει όλες τις αρνητικές μας ενέργειες. 

Αν μπορείτε περπατήστε με ασφάλεια στο χώμα-γρασίδι και γειωθείτε με γυμνά πόδια...για 45 λεπτά περίπου κι ελάτε σε επαφή με τη Γαία.....συντονιστείτε και νιώστε τους κραδασμούς και τις δονήσεις της γης.....μειώνοντας τους πόνους από διάφορες φλεγμονές που έχετε στο σώμα σας.

Τώρα το καλοκαίρι μπορείτε επίσης να κολυμπήσετε κάνοντας διάφορες ασκήσεις που θα επινοήσετε μέσα στο νερό και απολαύστε τη θάλασσα κατά προτίμηση μέχρι το μεσημέρι. Κάνετε έτσι ένα είδος κάθαρσης μέσω ου ύδατος....διότι η θάλασσα περιέχει αλάτι και διώχνει κάθε τι αρνητικό.

Το μεσημέρι προτιμήστε ένα καλό γεύμα με σαλατικά από τα δικά σας κηπευτικά προϊόντα και όχι τα υβρίδια....αποφεύγοντας τις έτοιμες τροφές και ειδικά απομακρύνετε το κρέας όσο το δυνατόν περισσότερο από το μενού σας. Προτού ξεκινήσετε το γεύμα μισή ώρα πριν μην ξεχάσετε να πιείτε ένα ποτήρι νερό. 

Κατά τη διάρκεια του φαγητού δεν χρειάζεται να πίνετε νερό...έτσι κι αλλιώς τα υγρά στο στομάχι σας ...θα αναλάβουν να διασπάσουν τα τρόφιμα...οπότε αν πίνετε νερό θα επιβραδύνετε την πέψη σας...άρα θα ταλαιπωρήσετε περισσότερο τον οργανισμό σας. Φαγητό με μέτρο.....!

Επισημαίνω ότι τρώμε.....αυτό και είμαστε....!

Ένα καλό πεπτικό σύστημα....μας ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό μας σύστημα κι αυτό το ζωτικό-νευρικό μας σύστημα....για μία πλήρη ισορροπία. Χρειάζεται μία ολιστική προσέγγιση και των τριών συστημάτων.

Μετά το μεσημέρι αναπαυτείτε 1 μ 2 ώρες το πολύ και πριν ξαπλώσετε στο κρεβάτι σας.....οραματιστείτε τα 7 ενεργειακά σας κέντρα...βλέποντας με το νου σας το κάθε χρώμα των ενεργειακών κέντρων αντίστοιχα και τοποθετείστε τα σε μία ΕΥΘΕΙΑ γραμμή. 

Δείτε νοητικά ξεκινώντας από τα κάτω άκρα σας όλα τα εσωτερικά όργανα και πείτε μέσα σας....όλα είναι καλά...φτάνοντας στην κεφαλή. Αν έχετε κάποιο όργανο με κάποια βλάβη εστιάσετε εκεί περισσότερο και οραματιστείτε ότι θεραπεύεται και γίνεται καλά. Επίσης κατά την διαδικασία...μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και διάφορους κρυστάλλους που θα σας βοηθήσουν ενεργειακά.

Μην ξεχνάτε ότι είμαστε φωτεινά ηλεκτρομαγνητικά όντα και έχουμε ο καθένας τη δική του ενέργεια. Τα αλλά όντα που παρουσιάζονται σ’ εμάς από τα άλλα πεδία...παρουσιάζονται και με τα επτά χρώματα τους.....που να εναλλάσσονται γρήγορα χρωματικά....όπως τα χρώματα της ίριδας(ουράνιου τόξου) ....είτε μικραίνοντας σε μέγεθος...είτε αυξάνοντας.....ως φωτεινές σφαίρες ...είτε μένοντας σταθερές σε φως...είτε αυτές αναβοσβήνουν.

Να γνωρίζετε ΑΔΕΛΦΙΑ...ότι πλήρης ηρεμία...μας φέρνει και ΑΡΜΟΝΙΑ σώματος και ΨΥΧΉΣ .

Ξυπνώντας από τον απογευματινό μας ύπνο.....διατρεφόμαστε με ξηρά σύκα-δαμάσκηνα κλπ πίνοντας κάποιο βότανο ως αφέψημα και κατόπιν διαβάζουμε ένα ωφέλιμο βιβλίο.

Στη συνέχεια μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας και τα βιώματά μας με ανθρώπους....όχι απαραίτητα συγγενείς......προτιμήστε επιλεγμένους φίλους...ή ακόμη κι αγνώστους οι οποίοι είναι δεκτικοί να μοιραστούνε τις ιδέες σας. Αν δεν έχετε παρέα ακούστε μουσική.

Αποχαιρετήστε τον Ήλιο και χαμογελάστε του. Μόλις δείτε το ηλιοβασίλεμα μετρήστε 50 φορές κλπ όπως το πρωί για καλή όραση.

Στη συνέχεια βγείτε έξω για ψυχαγωγία και όχι απαραίτητα για διασκέδαση ...όπως συνηθίζετε βλέποντας ένα θέατρο...ή παρακολουθώντας σινεμά ή κάποια εκδήλωση κοινωνικού ενδιαφέροντος.....και ειδικά μίας μουσικής εκδήλωσης ως επιλογή.

Φάτε το βραδινό σας σχετικά νωρίς γύρω στις 8.....προτιμώντας μία πράσινη σαλάτα με χορταρικά ή γιαούρτι κλπ και επιστρέψτε στο σπίτι σας.

Ακούστε ευχάριστη χαλαρή μουσική και κάντε ένα χλιαρό μπάνιο. Ελάτε στον καθρέπτη ...και κοιτάξτε τον εαυτό σας...και κάνετε την αυτοκριτική σας. Μιλήστε ανοιχτά με τον ΕΑΥΤΟ σας.

Χαλαρώστε στη συνέχεια και πηγαίνετε να κοιμηθείτε και εκείνη την ώρα μην ξεχνάτε να πιείτε ένα ποτήρι νερό....για αποφυγή εγκεφαλικού επεισοδίου.

Σκεφτείτε κάτι ευχάριστο και ευχαριστείτε τον Απόλλωνα και τους άλλους θεούς για όλα αυτά που ζήσατε σήμερα.

Κάθε μέρα...είναι μία ξεχωριστή ημέρα. Είναι η δική σας μέρα.

Το σημαντικότερο κατά την διάρκεια της ημέρας είναι να έχετε ΘΕΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ .....σε ότι κι αν κάνετε. Αυτό είναι το μυστικό....!

ΑΔΕΛΦΙΑ....το προτεινόμενο αυτό πρόγραμμα είναι «ενδεικτικό» και μπορείτε να το εφαρμόσετε κατά το δοκούν....ανάλογα προσθέτοντας ή αφαιρώντας δραστηριότητες. Όσοι από εσάς δουλεύετε....προσαρμόστε σύμφωνα με τις ανάγκες σας.

Κατά την διάρκεια της ημέρας....συνηθίσετε να κάνετε χαλάρωση καθισμένοι σε μία καρέκλα σε ορθή στάση του κορμιού σας και με τα χέρια ν’ ακουμπάνε απλωμένα στα γόνατά σας βλέποντας οι παλάμες προς τα άνω....και περίπου κλείνοντας τα μάτια σας για 1 λεπτό κάνοντας εισπνοές λέγοντας μακρόσυρτα τη λέξη σοοοοοο......και εκπνέοντας τη λέξη χαααμμμμμ και συντονιστείτε στις αναπνοές σας.

Μόλις τελειώσετε επαναλάβετε και πάλι για όσο χρονικό διάστημα το επιθυμείτε. Αυτό μπορείτε να το εφαρμόζετε σε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας θέλετε.

Γενικά ΑΔΕΛΦΙΑ μου.....φτιάξτε την ημέρα σας...ανάλογα με τα ενδιαφέροντα σας και τις προτιμήσεις σας.....και μην ξεχνάτε να εφαρμόζετε πρακτικά και μερικά από αυτά που σας πρότεινα. Μόνον τον εαυτό σας θα ωφελήσετε....για να έχετε μία πλήρη ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ σε εναρμόνιση του συναισθηματικού και του ψυχικού σας τομέα...ώστε να αντιμετωπίζετε τη ζωή σας....ψύχραιμα και με νηφαλιότητα και με πλήρη μυσταγωγία.

ΕΣΕΙΣ είσαστε αυτός-η που αποφασίζει. Έστω δοκιμάστε το για μία ημέρα.....! Όταν θα σας γίνει συνήθεια....θα ευχαριστείτε τον εαυτό σας...για την απόφαση που πήρατε....! Ξεκινήστε αμέσως.....!

Να έχετε καλή υγεία....ΟΛΟΙ σας.

και παράλειψή μου....το πιο σημαντικό γίνεται τη νύχτα στον ύπνο.....διότι κατά την διάρκεια της ημέρας όταν παίρνουμε την ζέση του ήλιου...είναι πολύ σημαντικό ...αρκεί όμως τη νύχτα όταν πέσουμε για ύπνο στο δωμάτιο μας να επικρατεί πλήρης σκοτάδι...χωρίς΄τεχνητά φώτα-λάμπες-νυχτερινές κλπ...διότι έτσι η ορμόνη μελατονίνη που εκκρίνεται από την επίφυση....μόνον τότε και μόνον τότε.....οταν υπάρχει απόλυτο σκοτάδι ενεργοπιείται και προάγει τον ύπνο μας καθώς ρυθμίζει τον 24ωρο ρύθμό του οργανισμού μας.

Τον χειμώνα ....όταν δεν έχουμε μεγάλη έκθεση του ήλιου πάνω μας....μιας πιάνει μια κατάθλιψη....και κατά προτίμηση χτυπάει το όργανο των πνευμόνων...γι' αυτό κι είμαστε επιρρεπείς σε αρρώστιες. 

Η έκκριση της μελατονίνης ΑΔΕΛΦΙΑ.....πρέπει να είναι σταθερή ώστε να μην επηρεάζεται από τις εποχικές μεταβολές....διότι είναι ο ισχυρός εκείνος παράγοντας ρύθμισης του βιολογικού μας ρυθμού....του βιολογικού μας ρολογιού.





Με τα τιμής ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΙΦΙΓΕΝΗΣ (Ε.Ι.)
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ