Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

Να φεύγεις αν σου δίνουν λιγότερα απ' αυτά που αξίζεις.....!!!!!

Θυμάσαι την τελευταία φορά που έζησες; Και όχι δεν αναφέρομαι σε κάποια προηγούμενη ζωή ή κάτι τέτοιο. Λέγε, ξέρεις πότε ήταν; Τότε που είχες αφεθεί και ζούσες στο έπακρο με όλο σου το είναι εκείνον τον έρωτα. Τότε που χρησιμοποιούσες και τις πέντε αισθήσεις σου ταυτόχρονα.

Που άγγιζες το χέρι του, μύριζες το άρωμά του, τον κοιτούσες στα μάτια, κρεμόσουν από τα χείλη του να ακούσεις τι θα σου πει και γευόσουν το φιλί του. Εκείνον τον έρωτα που σε έκανε να χάσεις εκτός από τον μπούσουλα και κάποια κιλά, και την εμπιστοσύνη σου στο αντίθετο φύλο. Και μετά από εκεί το χάος. Το τίποτα. Άνοιξε πέτρα για να μπω, και να μην ξαναβγώ.

Έκτοτε δε θέλεις να ακούς για έρωτες ούτε με σφαίρες. Κοντά στο χυλό, φυσάς και το γιαούρτι. Οτιδήποτε κινείται γύρω σου είναι εχθρός. Σκέφτεσαι πως όλοι είναι το ίδιο και τους τσουβαλιάζεις με σιγουριά που σκοτώνει.

Οπότε πριν βγάλουν το όπλο τους και στοχεύσουν κατευθείαν στην καρδιά, φροντίζεις να το κάνεις εσύ πρώτος. Εξ’ επαφής. Άσχετα αν απέναντί σου βρίσκεται ο εν δυνάμει άνθρωπος της ζωής σου. «Καλύτερα να πληγώνεις, παρά να πληγώνεσαι» λες με ύφος επτά καρδιναλίων.

Συγχαρητήρια, κερδίζεις το πρώτο βραβείο ανωριμότητας και γαϊδουριάς. Δύο σε ένα στα δίνω γιατί είμαι large.

Και έτσι αναλώνεσαι στο να χτίζεις άμυνες μην αφήνοντας τον εαυτό σου ελεύθερο να τo ζήσει. Και αντί να κλείσεις τα μάτια, να δείξεις εμπιστοσύνη και όπου σε πάει, προτιμάς να ζεις σε ένα αποστειρωμένο περιβάλλον, σε μια γυάλα, εξαιτίας του φόβου του να ξαναπληγωθείς και των τεράστιων ανασφαλειών σου.

Τώρα αν νομίζεις ότι ζεις με αυτόν τον τρόπο, με 'γειά σου και χαρά σου.

Εκτός από την ήδη καμμένη γούνα σου, μου μυρίζει δειλία ή είναι ιδέα μου;

O έρωτας είναι σαν ένα φλιτζάνι καφέ. Ή θα τον μισοπιείς στο ένα πόδι παριστάνοντας τον πελεκάνο και δε θα τον ευχαριστηθείς ή θα καθίσεις αναπαυτικά και θα τον απολαύσεις έστω κι αν σου έρθει και κατακάθι.

Και σ' αυτό το φλιτζάνι, εκτός από ζάχαρη θα βάλεις ακόμη ένα βασικό συστατικό. Την αγάπη. Όχι την επιφανειακή, την ψεύτικη. Την άλλη. Εκείνη που δε γνωρίζει περιορισμούς και δε χωρά εγωισμούς, που δε δανείζεται και ξαναπαίρνεται πίσω, που υπομένει και επιμένει. 

Εκείνη που δίνει ευκαιρίες και συγχωρεί. Όποιος την εκτιμήσει καλώς, αλλιώς από εδώ πάνε και οι άλλοι. Αυτή την αγάπη να δίνεις με όλη σου την ψυχή και να την δείχνεις με χίλιους δυο τρόπους.

Μέχρι και εκείνη ακριβώς την στιγμή που υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να συνειδητοποιήσεις πως ο θησαυρός τελικά ήταν άνθρακες. Που θα καταρρεύσει η εικόνα που είχες για εκείνον. Που θα τον απομυθοποιήσεις. Που θα καταλάβεις ότι δεν ήταν αντάξιος της αγάπης σου. Ότι ζητούσε μόνο, χωρίς να είναι διατεθειμένος να δώσει το παραμικρό.

Πόνταρες σε κουτσό άλογο και μην περιμένεις να βγάλει την κούρσα. Είναι αδύνατο.

Δεν μπορείς λοιπόν, να σπαταλάς τον χρόνο σου με συναισθηματικά κενούς ανθρώπους. Και εδώ δεν τίθεται θέμα εγωισμού αλλά αξιοπρέπειας. Γι΄αυτό σου λέω. 

Όταν βλέπεις πως ο άνθρωπος που έχεις δίπλα σου είναι ένα κράμα τύπου σφυρίζω αδιάφορα - δεν ξέρω τι μου γίνεται-όπου φυσάει ο άνεμος- καραβάκια αρμενίζουν στο Αιγαίο, μάλλον ήρθε η ώρα να του κουνήσεις το μαντήλι και ώρα καλή στην πρύμνη του και αέρα στα πανιά του. Τόσο απλά. Χωρίς φωνές και υστερίες. Άλλωστε εκείνος χάνει και όχι εσύ.

Οπότε δεν αξίζει να διαταράσσεις την ψυχική σου ηρεμία ούτε το κάρμα σου. Μεγάλη η χάρη του! Αν πάλι θέλεις να ξεσπάσεις βρε παιδί μου έτσι για το γαμώτο και γιατί το έντονο ταπεραμέντο σου χτύπησε κόκκινο και κοντεύεις να εκραγείς, κατέβασε του τη μούρη και ρίξε και κάνα δυο μπινελίκια. Αν αυτό σε κάνει να νιώθεις καλύτερα, τι να σου πω;




Ειρήνη Τρίγκα - pillowfights.gr

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Αν θέλετε να είστε πραγματικά ευτυχισμένοι, προσπαθήστε να χάσετε αυτά τα πράγματα....!!!!!!!!

                    
Η ιδέα ότι τα υπάρχοντά μας, μας κάνουν ευτυχισμένους είναι μια ψευδαίσθηση. Παραθέτοντας όλη την ευτυχία μας σε πράγματα, ακόμα και σε ανθρώπους ή σε εμπειρίες του παρελθόντος, τελικά μας οδηγεί να καλλιεργήσουμε μια αντίληψη ότι η ευτυχία δεν έρχεται από μέσα μας. Ότι είναι εξαρτημένη από τις εξωτερικές συνθήκες και αντικείμενα.

Έχουμε δώσει τόσο μεγάλη έμφαση στη σημασία των αντικειμένων και καταλήγουμε στο συμπέρασμα, ότι αυτά τα πράγματα στη ζωή μας πρέπει να είναι αυτά που μας φέρνουν την ευτυχία. Ωστόσο, τι θα συνέβαινε αν αφήναμε τα υπάρχοντά μας; 

Είτε πρόκειται για ένα πρόσωπο ή ένα αντικείμενο, το να το αφήσετε είναι οδυνηρό και συχνά αναρωτιέστε πώς μπορεί ο πόνος να φέρει την ευτυχία; Το μυαλό μας έχει την τάση να επικεντρώνονται στην παράλογη πτυχή αυτού του ερωτήματος, αλλά στην ουσία, το να αφήσετε κάποια από τα υπάρχοντά σας θα σας οδηγήσει σε μια πολύ πιο ευτυχισμένη και ικανοποιητική ζωή.

Αφήστε την ιδέα ότι η ευτυχία προέρχεται από τα τρέχοντα υπάρχοντά σας

Αυτό είναι μια τεράστια παρανόηση. Είτε πρόκειται για ένα ζευγάρι παπούτσια, ή για ένα αυτοκίνητο, ή για το πιο πρόσφατο smartphone. Το μυαλό μας πιστεύει ότι η ζωή μας θα πάει καλύτερα και θα είμαστε πιο ευτυχισμένοι μόνο όταν εισέλθουν στη ζωή μας αυτά τα πράγματα. 

Και ναι, θα μπορούσαν να μας κάνουν να νιώσουμε ενθουσιασμό και χαρά για ένα μικρό χρονικό διάστημα αλλά η ικανότητά μας να προσαρμοζόμαστε σε διάφορες συνθήκες είναι αυτή η οποία μας κάνει να βαριόμαστε εύκολα και να επιζητούμε το επόμενο πράγμα που θα μας φέρει και πάλι την ευτυχία.

Ακόμη και στις σχέσεις, πιστεύουμε ότι ένα συγκεκριμένο πρόσωπο θα μας κάνει ευτυχισμένους, αλλά μερικές φορές αυτό δεν συμβαίνει. Γι ‘αυτό είναι σημαντικό να αφήσετε την ιδέα ότι η ευτυχία μπορεί να βρεθεί από εξωτερικά μέσα. Αν αφήσετε αυτή την ιδέα, θα συνειδητοποιήσετε ότι τίποτα γύρω σας, δεν συμβάλλει στην ευτυχία σας, εκτός από εσάς.

Αφήστε ότι δεν μπορείτε να ελέγξετε

Προσπαθώντας να ελέγξετε τις καταστάσεις γύρω σας έτσι ώστε να σας κάνουν ευτυχισμένους θα καταλήξετε μόνο στη δυστυχία. Μερικές φορές είναι καλύτερα να αφήσετε τις καταστάσεις που δεν μπορείτε να ελέγξετε να εξελιχθούν με τον τρόπο τους. 

Το να πολεμάτε σκληρά και να βασανίζετε τον εαυτό σας με αυτά τα πράγματα θα σας φέρει μόνο απογοήτευση. Προσπαθώντας να αλλάξετε κάτι που είναι σταθερό μακροπρόθεσμα θα χάσετε την ευτυχία. Θα πρέπει να αφεθείτε στη ροή αυτών των καταστάσεων και να αποκομίσετε τα οφέλη τους νιώθοντας ευτυχισμένοι.

Η ευτυχία μπορεί να βρεθεί σε αυτά που αντιστέκεστε. Το μυαλό μας έχει τη συνήθεια να φαντασιώνονται έναν συγκεκριμένο τρόπο με τον οποίο μπορούμε να επιτύχουμε την ευτυχία μας και να αγνοεί ή να κάνει υποθέσεις σχετικά με άλλους τρόπους. 

Αλλά αυτοί είναι οι τρόποι που θα σας οδηγήσουν στο σημείο όπου θέλουμε. Απελευθερώνοντας τον ελέγχο των καταστάσεων και αφήνοντας να εξελιχθούν, μπορείτε να μάθετε πώς να είστε ευτυχισμένοι με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο από ότι φανταζόσασταν έως τώρα.

Αφήστε τα υπάρχοντά από το παρελθόν σας

Νιώθετε ότι έχετε κάνει ένα ξεκαθάρισμα, αλλά δεν μπορείτε να αφήσετε το φόρεμα που σας θυμίζει κάτι ωραίες διακοπές που είχατε – αν και δεν το έχετε φορέσει από το 2007; Ή μια παλιά εικόνα που κάνει συλλογή σκόνης στη σοφίτα σας γιατί σας θυμίζει το τελευταίο σας σπίτι; Κρατώντας τα υπάρχοντά μας, κρατάμε το παρελθόν. 

Ενώ είναι ωραίο να έχουμε αναμνηστικά, κρατώντας πάρα πολλά πράγματα μπορεί να μας σταματήσει από το να κινούμαστε προς τα εμπρός, περισσότερο από ότι νομίζουμε. Κυριολεκτικά κάνοντας χώρο στα ντουλάπια μας, απελευθερώνουμε πάρα πολύ χώρο στο μυαλό μας και αυτό μπορεί να κάνει θαύματα στην ευτυχία μας. 

Ναι, είναι δύσκολο να πετάξετε κάποια πράγματα στον κάδο ή να τα παραδώσετε κάπου ως φιλανθρωπία, αλλά σίγουρα δεν είναι τόσο επώδυνο, όσο φαντάζεστε.

Αφήστε τους ανθρώπους που δεν εξυπηρετούν στο παρόν σας

Μερικές φορές έχουμε ανθρώπους στη ζωή μας που μειώνουν την ευτυχία μας. Ενώ μπορεί να είναι δύσκολο να αφήσετε φίλους και παλιούς αγαπημένους, είναι επίσης και υψίστης σημασίας για τη δική σας ευτυχία να αφήσετε αυτούς τους ανθρώπους να φύγουν. 

Κρατώντας οδυνηρές αναμνήσεις ή εκθέτοντας συνεχώς τις σκέψεις και το μυαλό μας σε δυνητικά τοξικούς ανθρώπους εμποδίζουμε την ευτυχία μας.

Είναι επίσης σημαντικό να αφήσετε την ιδέα ενός ατόμου. Οι παλιές αγάπες και οι σχέσεις έχουν μια συνήθεια να πλανώνται στο μυαλό μας όταν αρχίζουμε να ξεχνάμε τους λόγους για τους οποίους δεν λειτούργησε. 

Στην συνέχεια, χτίζουμε την ιδέα των ανθρώπων για τους οποίους είχαμε σφοδρή επιθυμία και τους τοποθετούμε πιο ψηλά στο βάθρο, κι αυτό δεν είναι πραγματικότητα Αφήνοντας λοιπόν πίσω μας αυτές τις καταστάσεις, μειώνουμε προσωρινά την πίεση που έχουμε θέσει στον εαυτό μας και στους άλλους, η οποία θα μπορούσε να εμποδίσει το δρόμο της επίτευξης της ευτυχίας που μας αξίζει.

Πόνος, τις περισσότερες φορές, οδηγεί στην ευτυχία

Η όλη ιδέα του να αφήσουμε κάποια πράγματα και καταστάσεις είναι οδυνηρή για μας. Πρέπει να είναι, ειδάλλως γιατί να είναι τόσο δύσκολο να το κάνουμε; Είμαστε βέβαιοι ότι τα πράγματα και οι άνθρωποι γύρω μας συμβάλλουν πάρα πολύ στην ευτυχία μας, όταν, στην πραγματικότητα, σε πολλές περιπτώσεις, αυτό δεν είναι αλήθεια.

Μερικές φορές χρειάζεται να περάσουμε από επώδυνες διαδικασίες για την επίτευξη της ευτυχίας. Αυτές είναι το πώς θα αξιολογήσουμε και θα εκτιμήσουμε αυτά που μας κάνουν πραγματικά ευτυχισμένους και απελευθερώνουν τον απαραίτητο χώρο για νέες και συναρπαστικές εμπειρίες, σκέψεις και πεποιθήσεις και μας βοηθούν να κατανοήσουμε πώς είναι να είσαι ευτυχισμένος, αληθινά και πραγματικά ευτυχισμένος





Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Οι γιατροί μας εξηγούν πως η πεζοπορία μπορεί να αλλάξει τον εγκέφαλο μας....!!!!!!

«Η γαλήνη της φύσης θα κυλήσει μέσα σας όπως οι ηλιαχτίδες περνούν ανάμεσα από τα δέντρα. Ο αέρας θα σας μεταδώσει τη φρεσκάδα τους και οι καταιγίδες την ενέργεια τους, καθώς οι έγνοιες θα πέφτουν σαν τα φθινοπωρινά φύλλα ,»έγραψε ο John Muir, που είχε κατανοήσει το πόσο σημαντικό είναι να περνάμε χρόνο στη φύση.

Μαζί με τον Muir, πολλοί από εμάς αναγνωρίζουμε ότι η πεζοπορία στη φύση είναι ευεργετική για το σώμα, το μυαλό και την ψυχή. Ένας περίπατος στο δάσος, παρατηρώντας τα πολύχρωμα πουλιά και φυλλώματα, μυρίζοντας τα πεύκα και ακούγοντας τον χαλαρωτικό ήχου του ρυακιού να κυλά, μπορεί να καθαρίσει το μυαλό μας και να μας κάνει να αισθανθούμε όμορφα. 

Ευτυχώς για μας, οι γιατροί συμφωνούν. Πολλές μελέτες, έχουν αποδείξει τα πολλαπλά οφέλη που προσφέρει η επαφή με τη φύση στην ψυχική μας υγεία.

Η πεζοπορία μειώνει τις αρνητικές σκέψεις

Οι άνθρωποι που κάνουν αρνητικές σκέψεις για τον εαυτό τους, μπορεί να παρουσιάσουν άγχος, κατάθλιψη, και άλλα προβλήματα, όπως η υπερφαγία ή η διαταραχή μετα-τραυματικού στρες. Σε μια πρόσφατη μελέτη, οι ερευνητές διερεύνησαν το κατά πόσο ο χρόνος που περνούμε στη φύση επηρεάζει τις σκέψεις μας, και κατέληξαν στο ότι η πεζοπορία στη φύση μειώνει αυτές τις επίμονες, αρνητικές σκέψεις.

Σε αυτή την έρευνα οι επιστήμονες σύγκριναν την αρνητικότητα των ανθρώπων που περπατούσαν σε αστικό περιβάλλον με αυτών που περπατούσαν σε φυσικό περιβάλλον.

Διαπίστωσαν ότι εκείνοι που περπατούσαν για 90 λεπτά σε ένα φυσικό περιβάλλον ανέφεραν χαμηλότερα επίπεδα αρνητικών σκέψεων και είχαν μειωμένη νευρική δραστηριότητα στον προμετωπιαίο φλοιό του εγκεφάλου που συνδέεται με ψυχικές ασθένειες. Εκείνοι που περπατούσαν σε αστικό περιβάλλον, δεν είχαν αυτά τα οφέλη.

Οι ερευνητές αυτοί, αποδεικνύουν ότι η αστικοποίηση συνδέεται με την κατάθλιψη και άλλες μορφές ψυχικής ασθένειας. 

Εμφανώς, η απλή μετακίνησή μας από ένα αστικό περιβάλλον στη φύση όπου υπάρχουν λιγότεροι παράγοντες ψυχικής καταπόνησης, λιγότερος θόρυβος και λιγότεροι αντιπερισπασμοί μπορεί να ωφελήσει την ψυχική υγεία μας.
Η απομάκρυνση από την τεχνολογία ενισχύει τη δημιουργική επίλυση προβλημάτων

Σύμφωνα με μια έρευνα των Ruth Ann Atchley, David L. Strayer η δημιουργική επίλυση προβλημάτων μπορεί να βελτιωθεί αν αποσυνδεθούμε από την τεχνολογία και επανασυνδεθούμε με τη φύση. 

Σε αυτή την έρευνα οι συμμετέχοντες περπατούσαν στη φύση κουβαλώντας τα σακίδια τους για 4 ώρες και τους απαγορεύτηκε να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε μέσο τεχνολογίας. 

Τους ζητήθηκε να εκτελέσουν καθήκοντα που απαιτούσαν δημιουργικότητα και ικανότητα επίλυσης σύνθετων προβλημάτων. Διαπιστώθηκε πως εκείνοι που είχαν απορροφηθεί στην διαδικασία της πεζοπορίας, αύξησαν την δυνατότητα τους να επιλύουν σύνθετα προβλήματα κατά 50 τοις εκατό.

Οι επιστήμονες αποδεικνύουν ότι η τεχνολογία και η ηχορύπανση των κατοικημένων περιοχών αποσπούν συνεχώς την προσοχή μας και μας παρεμποδίζουν να συγκεντρωθούμε, γεγονός που επιβαρύνει τις γνωστικές μας λειτουργίες. 

Έτσι όταν αισθανόμαστε κατακλυσμένοι από στρες και ότι είμαστε στην «πρίζα» 24 ώρες το 24ωρο λόγω της αστικής ζωής, ένας περίπατος στη φύση μπορεί να λειτουργήσει λυτρωτικά.

Η πεζοπορία στη φύση μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά με σύνδρομο ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας (ΔΕΠ-Υ)

Η διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας (ΔΕΠ-Υ) είναι ένα σύνδρομο που συναντάμε σε αρκετά παιδιά. Οι άνθρωποι με ΔΕΠ-Υ δυσκολεύονται να μείνουν συγκεντρωμένοι, αποσπώνται εύκολα, εμφανίζουν υπερκινητικότητα, και δυσκολεύονται να ελέγξουν τις παρορμήσεις τους.

Οι γονείς που μεγαλώνουν παιδιά με ΔΕΠ-Υ μπορεί να δυσκολευτούν αρκετά. Ωστόσο οι επιστήμονες φέρνουν καλά νέα. Μια μελέτη που διεξήχθη από τους ερευνητές Frances E. Kuo, PhD and Andrea Faber Taylor, PhD έδειξε ότι οι δραστηριότητες και το παιχνίδι στη φύση μπορεί να μειώσουν τα συμπτώματα του ΔΕΠ-Υ σε παιδιά. 

Έτσι, σύμφωνα με τη μελέτη αυτή, οι εξορμήσεις στη φύση μπορεί να βοηθήσουν οποιονδήποτε αντιμετωπίζει αντίστοιχα προβλήματα.

Οι γιατροί συμπεραίνουν ότι απλές αλλαγές που συμπεριλαμβάνουν δραστηριότητες σε πράσινο περιβάλλον μπορούν να βελτιώσουν τη συγκέντρωσή μας και να μειώσουν τα ανεπιθύμητα συμπτώματα του ΔΕΠ-Υ.

Η πεζοπορία στη φύση είναι μια εξαιρετική άσκηση που ενδυναμώνει την ισχύ του εγκεφάλου

Όλοι μας έχουμε ακούσει την έκφραση «νους υγιής εν σώματι υγιή». Η πεζοπορία σε εξωτερικούς χώρους είναι μια εξαιρετική μορφή άσκησης που μπορεί να κάψει 400 έως 700 θερμίδες την ώρα, ανάλογα με τη δυσκολία της πεζοπορίας.

Επιπροσθέτως, η πεζοπορία δεν επιβαρύνει τόσο τους συνδέσμους, όσο άλλες δραστηριότητες όπως το τρέξιμο. Επίσης έχει αποδειχθεί ότι αυτοί που ασκούνται σε εξωτερικούς χώρους έχουν περισσότερες πιθανότητες να τηρήσουν το πρόγραμμα άσκησής τους, γεγονός που καθιστά τη πεζοπορία μια εξαιρετική επιλογή για όσους επιθυμούν να ενσωματώσουν την άσκηση στην καθημερινότητά τους.

Το μυαλό και το σώμα είναι φυσικά συνδεδεμένα. Η άσκηση τρέφει τα τα κύτταρα του εγκεφάλου μας και μας βοηθά να τα κρατήσουμε υγιή. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου της Βρετανικής Κολομβίας, η αερόβια άσκηση μπορεί να βελτιώσει τη μνήμη και τις γνωστικές ικανότητες. 

Στη μελέτη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η αερόβια άσκηση αύξησε τον όγκο του ιππόκαμπου σε γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας. Ο ιππόκαμπος είναι το μέρος του εγκεφάλου που σχετίζεται με βραχύχρονη και την μακρόχρονη μνήμη.

Η άσκηση δεν βελτιώνει μόνο τις γνωστικές ικανότητες, αλλά μειώνει και την πιθανότητα μείωσης τους όπως αποδεικνύει η έρευνα και μπορεί να μειώσει το στρες και το άγχος και να αυξήσει την αυτοπεποίθηση και απελευθερώνει ενδορφίνες (ορμόνες της χαράς). Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι μια δραστηριότητα τόσο ανέξοδη, όσο η πεζοπορία μπορεί να παρέχει τόσα ψυχικά οφέλη.

Η πεζοπορία συνταγογραφείται από γιατρούς

Έχει τύχει ποτέ να σας πει ο γιατρός σας να πάτε μια εκδρομή; Τυπικά αυτή δεν είναι μια φράση την οποία θέλουμε να ακούσουμε, ειδικά από τον γιατρό μας, αλλά στην πραγματικότητα νοιάζονται για την υγεία μας. Οι σύγχρονοι γιατροί γνωρίζουν ότι οι άνθρωποι που περνούν χρόνο στη φύση έχουν μειωμένο στρες και καλύτερη ψυχική υγεία.

Σύμφωνα με το WebMD, όλο και περισσότεροι γιατροί γράφουν «συνταγές» για εξορμήσεις στη φύση ή συνιστούν την οικοθεραπεία για να να μειωθεί το άγχος και τα επίπεδα του στρες, αλλά και για να περιοριστεί η κατάθλιψη.

Πως να ξεκινήσετε την πεζοπορία

Η πεζοπορία είναι ένα από τα πιο εύκολα και ανέξοδα σπορ που μπορείτε να ξεκινήσετε και ωφελεί όλη την οικογένεια. Αν ξεκινάτε τώρα μην οργανώσετε κάποια μεγάλη εκδρομή. Ξεκινήστε από μια απλή βόλτα σε ένα πάρκο της περιοχής σας. Αργότερα μπορείτε να βρείτε χάρτες στο διαδίκτυο και εφαρμογές σε κινητά που θα σας βοηθήσουν με την αναζήτηση μονοπατιών. Μια ακόμα καλή επιλογή είναι να συμμετέχετε σε εκδρομές που οργανώνουν ομάδες πεζοπορίας.

Βεβαιωθείτε ότι φοράτε ανθεκτικά παπούτσια πεζοπορίας που είναι κατάλληλα για το έδαφος. Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπατόν τα οποία μειώνουν την καταπόνηση των γονάτων, μπορούν να αυξήσουν την ταχύτητά σας και να βελτιώσουν τη σταθερότητα σας. Φορέστε τα κατάλληλα ρούχα, βεβαιωθείτε ότι ενυδατώνεστε επαρκώς και μην ξεχνάτε να φοράτε αντηλιακό, καπέλο και γυαλιά ηλίου για την προστασία σας από τον ήλιο.





Επιμέλεια-Μετάφραση: copyrights
http://thesecretrealtruth.blogspot.com