Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Αφού δείτε τι θα συμβεί, Θα πάγωνετε λεμόνια για το υπόλοιπο της ζωής σας....!!!!!!!

Τα λεμόνια είναι ένα από τα πιο θρεπτικά και ευεργετικά τρόφιμα που μπορείτε να καταναλώνετε, καθώς είναι πλούσια σε σημαντικά συστατικά.

Ενισχύουν τη συνολική υγεία, και ταυτόχρονα συμβάλουν στην πρόληψη πολλών παθήσεων.

Τα λεμόνια έχουν μοναδικές ενώσεις, γνωστές ως λεμονοειδή, οι οποίες εμποδίζουν αποτελεσματικά τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων, ειδικά στην περίπτωση του καρκίνο του μαστού. Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει ότι έχουν μία ισχυρή θετική επίδραση σε ολόκληρο το σώμα και ως εκ τούτου, συνιστάται να καταναλώνονται τακτικά.

Ωστόσο, μόνο λίγοι γνωρίζουν ότι η φλούδα του λεμονιού είναι στην πραγματικότητα το μέρος που είναι η πλουσιότερη πηγή βιταμινών και θρεπτικών συστατικών. Παρά τις ισχυρές αντικαρκινικές ιδιότητες, η φλούδα λεμονιού αποτοξινώνει επίσης το σώμα και το προστατεύει από βακτήρια, μύκητες, παράσιτα και σκουλήκια.

Ωστόσο, εμείς θα σας αποκαλύψουμε έναν απλό, αλλά νόστιμο τρόπο για να καταναλώσετε αυτό το ωφέλιμο φρούτο παγώνοντας το!

Θα πρέπει να πλένετε τα λεμόνια καλά, να τα κόψετε σε μικρά κομμάτια και στη συνέχεια να τα τοποθετήστε στην κατάψυξη για να παγώσουν.

Όταν τα λεμόνια είναι εντελώς παγωμένα, αλέστε τα, και προσθέστε τα στο επιδόρπιο σας , στο παγωτό, στο smoothie, ή στη σαλάτα. Με τον τρόπο αυτό, θα εμπλουτίσει τη γεύση των τροφίμων σας, και θα κερδίσουν πολλά οφέλη για την υγεία.





Επιμέλεια-Μετάφραση :
copyrights © www.hippieteepee.gr

Τα 11 χαρακτηριστικά της πραγματικής φιλίας.....!!!!!!

Ο Αριστοτέλης είχε χαρακτηρίσει τους αληθινούς φίλους ως «μία ψυχή, σε δύο σώματα», αλλά τι είναι αυτό που διαχωρίζει τις παντοτινές φιλίες από τις πιο περιστασιακές; Διαβάστε ποιες είναι οι έντεκα αρετές που έχουν οι πραγματικοί φίλοι, αυτοί που θα μείνουν κοντά μας μια ζωή.

1. Πιέζουν να αποδεχτούμε τον εαυτό μας
Πολλές φορές κάνουμε το λάθος να κρίνουμε πολύ σκληρά και αρνητικά τον εαυτό μας. Όταν έρχεται εκείνη η ώρα, οι φίλοι μας είναι εκείνοι που μας είναι έτοιμοι να μας «ανεβάσουν» όταν είμαστε πεσμένοι. 

Οι άνθρωποι νιώθουν καλύτερα όταν έχουν κοντά τους ανθρώπους που τους στηρίζουν και τους ενθαρρύνουν. Είτε νιώθετε άσχημα επειδή μία συνέντευξη για δουλειά δεν πήγε όπως θα θέλατε, είτε δεν σας αρέσει αυτό που βλέπετε στον καθρέφτη, οι κοντινοί σας φίλοι θα ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή σας και θα σας «αναγκάσουν» με τον τρόπο τους να νιώσετε καλύτερα.

2. Λένε πότε κάνουμε λάθος
Όλοι κάνουμε λάθη, και όταν φτάνει εκείνη η στιγμή οι αληθινοί φίλοι είναι αυτοί που πρώτοι θα το εντοπίσουν και με καλοπροαίρετο τρόπο θα μας το πουν. Μαζί με τα θετικά που κάνουμε, είναι έτοιμοι να μιλήσουν και για τα αρνητικά αλλά να μας στηρίξουν και στα δύο. Σε μία επιφανειακή σχέση, κανείς δεν πρόκειται να ασχοληθεί με αυτά που κάνετε λάθος, αλλά ο πραγματικός φίλος θα σας πει πάντοτε αυτό που έχει στο μυαλό του χωρίς περιστροφές.

3. Είναι παρόντες
Το μεγαλύτερο δώρο που μπορεί να προσφέρει ο φίλος είναι η προσοχή του και η παρουσία του. Ο αληθινός φίλος είναι εκείνος που θα βρεθεί κοντά σας όταν τον έχετε ανάγκη και θα βάλει το κινητό του στο αθόρυβο προκειμένου να ακούσει απερίσπαστος το πρόβλημά σας.

4. Ακούνε πραγματικά
Πόσες φορές έχετε προσπαθήσει να ανοίξετε σε συζήτηση με κάποιον και εκείνος καταφέρνει να γυρνάει πάντοτε το θέμα πίσω στον εαυτό του; Oι συζητήσεις με τους αληθινούς σας φίλους δεν είναι ποτέ μονόπλευρες. Ο ανοιχτός διάλογος με κάποιον δημιουργεί και πιο ισχυρό δεσμό μαζί του. Το μυστικό για μία ισορροπημένη συζήτηση είναι να δίνετε πάντοτε προσοχή σε αυτό που λέει το άτομο που βρίσκεται απέναντί σας και αν αναγνωρίζετε τα συναισθήματά του.

5. Μας στηρίζουν σε κάθε δυσκολία
Είναι εύκολο για κάποιον να μας στηρίζει στην επιτυχία, αλλά ο πραγματικός φίλος θα βρεθεί δίπλα μας και στα καλά και στα κακά, το πένθος, τη χαρά, τις αποτυχίες και όλα όσα συμβούν στην πορεία της ζωής μας. Είναι σημαντικό να έχει κανείς δίπλα του κάποιον που να τον γνωρίζει αρκετά καλά και τον εμπιστεύεται τόσο ώστε να του «επιτρέπει» να είναι κοντά του σε όλες τις στιγμές.

6. Μειώνουν τα επίπεδα του στρες
Οι φίλοι γνωρίζουν πότε τα επίπεδα του στρες στη ζωή μας είναι ιδιαίτερα αυξημένα και είναι έτοιμοι να επέμβουν και να μας βοηθήσουν είτε δίνοντας την πολύτιμη συμβουλή τους είτε απλά για να μας ηρεμήσουν με την παρουσία τους.

7. Μας κρατούν προσγειωμένους
Βρίσκονται πάντοτε κοντά για να γιορτάσουν οποιαδήποτε επιτυχία σας, αλλά δεν μας αφήνουν να ξεχάσουμε από που ερχόμαστε, ποιες είναι οι ρίζες μας. Εκείνη τη στιγμή που τα μυαλά μας ετοιμάζονται να πάρουν αέρα, ο αληθινός φίλος θα μας προσγειώσει στην πραγματικότητα και θα μας υπενθυμίσει ποιοι είμαστε. Άλλωστε, μας γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.

8. Μας προστατεύουν, ακόμα κι αν έρχονται σε δύσκολη θέση
Ας υποθέσουμε ότι είστε έξω και πίνετε ποτό με τους συναδέλφους σας, όταν βλέπετε μπροστά σας τον σύντροφο της φίλης σας να φλερτάρει με κάποια άλλη. Μπορεί να είναι μία άβολη κατάσταση στην οποία δεν θελήσατε να βρεθείτε αλλά ο πραγματικός φίλος, όσο δύσκολο κι αν του είναι, θα κάνει την κίνηση και θα το πει. Η ειλικρίνεια δεν είναι πάντοτε η πιο εύκολη κίνηση αλλά είναι σημαντική για να χτιστεί μία σχέση.

9. Κάνουν τη φιλία προτεραιότητα
Οι ζωές τον ανθρώπων εξελίσσονται. Γάμος, δουλειά, παιδιά έρχονται να εμπλουτίσουν την καθημερινότητα και ο χρόνος λιγοστεύει. Η αληθινή φιλία ξεπερνάει τέτοια εμπόδια και δεν αφήνει την έλλειψη χρόνου να την φθείρει. Είναι σημαντικό για τους φίλους να βρίσκουν χρόνο να λένε τα νέα τους, να προγραμματίζουν εξόδους και να έχουν τη σχέση τους ως προτεραιότητα.

10. Συγχωρούν
Όλοι οι άνθρωποι κάνουν λάθη, αλλά εάν η φιλία είναι πραγματικά δυνατή μπορεί να ξεπεράσει δυσκολίες και συγκρούσεις. Το σημαντικό είναι να βρίσκει κανείς το κουράγιο να προσεγγίσει τον άλλον αφού έχει κάνει κάτι λάθος και ταυτόχρονα να μπορεί να κατανοήσει και να συγχωρέσει.

11. Μας κάνουν να θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι
Οι φίλοι δεν βρίσκονται μόνο κοντά μας όταν μεγαλώνουμε, αλλά μας κάνουν να θέλουμε να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Δεν είναι μόνο οι πιο έμπιστοι άνθρωποί μας αλλά και πρότυπα ζωής που βγάζουν τον καλύτερο εαυτό μας και αυτό είναι το μεγαλύτερο δώρο που μας κάνουν!




Κατερίνα Νανοπούλου – 

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Πώς άρχισα να ζω για τον εαυτό μου ξεπερνώντας το κοινωνικά πρέπει.....!!!!!!!

Εάν αρχίσεις να ζεις για τον εαυτό σου, γνωρίζουμε τι θα επακολουθήσει σαν κριτική : Ζεις στην αμαρτία, μέσα στα πάθη και την υποβάθμιση. Αλλά, ειλικρινά, από τη στιγμή που αποφάσισα να ανοίξω τα μάτια μου είδα ότι η ζωή μου πολύ συχνά δεν ήταν αυτή που ήθελα, είπα αρκετά!

Έχω τόσα πολλά ''πρέπει'' στην ζωή μου και ελάχιστα ''θέλω''.

Οι υποχρεώσεις είχαν καθίσει στους ώμους μου σαν μια πέτρα που την κουβαλούσα σαν να ήταν ένα έμβλημα τιμής.

Και έτσι σκέφτηκα : φτάνει. Βαρέθηκα να μετατρέπω τη ζωή και την ψυχή μου σε μια ραδιενεργή χωματερή,να κρατώ τα μάτια μου χαμηλά και αδέξια για να εξηγώ σε όλους τους άλλους πώς τόλμησα να βάλω το δικό μου συμφέρον πάνω από εκείνο των άλλων. 

Ένιωσα ότι ήταν καιρός να ζήσω για χάρη μου. Να επιλέξω την ευτυχία και να μην προσπαθώ να πείθω τον εαυτό μου ότι το κακό είναι καλό. Να ζω για την αγάπη και όχι για την υποχρέωση.

Αυτή ήταν η αρχή της εξωφρενικής και αντικοινωνικής μου χρονιάς, του υγιούς εγωισμού μου. Οι λέξεις ''υγιής'' και ''λογικό'' εδώ είναι μια πραγματική βοήθεια, χάρη στις οποίες οι άνθρωποι γύρω μου δεν με είδαν αμέσως σαν ένα άτομο που αψηφά τους κοινωνικούς νόμους. 

Πολλοί είναι σίγουροι ότι πρώτα θα πρέπει να περάσεις από όλες τις δύσκολες στιγμές που όλοι γνωρίζουμε, από κοντά και προσωπικά, και μόνο τότε, αν εξακολουθείς να έχεις αρκετή υγεία και δύναμη, μπορείς να ζήσεις για τον εαυτό σου.

Λοιπόν εγώ το ξανασκέφτηκα.

Μια φωνή στην έρημο
Στην αρχή ήμουν φοβισμένη. Δεν είχα ιδέα τι να κάνω, μόνο μια αόριστη βεβαιότητα ότι ήταν προς το καλύτερο. Ήταν σαν να έκανα ένα ταξίδι στον κόσμο με μια φουσκωτή βάρκα. Δεν ήξερα αν θα μπορούσε να αντέξει τα παλιρροϊκά κύματα των ''πρέπει'' ή τις προσδοκίες κάποιων άλλων. Δεν ήθελα να γίνω μια παρίας με την ετικέτα της ''εγωίστριας'' κολλημένη στο μέτωπό μου αλλά κατάλαβα ότι ήταν ο μόνος δρόμος μου προς την ελευθερία.

Για όλους τους γύρω μου, έγινα μια ανυπολόγιστα αναιδής, γιατί σταμάτησα να παίζω το παιχνίδι στο οποίο απαγορεύεται να υποστηρίζεις το δικαίωμά σου να ζήσεις την δική σου ζωή. 

Σταμάτησα να ζητώ συγνώμη για τα δικά μου σχέδια και επιθυμίες. 

Σταμάτησα να δικαιολογούμαι. 

Σταμάτησα να αισθάνομαι ένοχη επειδή επιθυμούσα να είμαι ευτυχισμένη, ήρεμη και η κυρίαρχος του δικού μου χρόνου.

Από το κλαψούρισμα στη νίκη
Αρχικά, αποφάσισα να σταματήσω τα παράπονα, τα δάκρυα, τους ζοφερούς μονολόγους και τα λόγια μίσους που ψιθύριζα στα αυτιά μου. 

Αγαπώ την οικογένεια και τους φίλους μου, εκτιμώ τους συναδέλφους μου και σέβομαι τους μεγαλύτερους αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνω μέρος της ζωής μου τις μεγάλες και θλιβερές εξομολογήσεις τους. 

Σταμάτησα να τους αφήνω να καταβροχθίζουν την ενέργειά μου 24 ώρες το εικοσιτετράωρο και αμέσως αυτό το πήραν σαν πράξη πολιτικής ανυπακοής. ''Δεν θέλεις να ακούσεις τις προσωπικές λεπτομέρειες της ζωή κάποιου; Δεν ενδιαφέρεσαι να ακούσεις για ένα ακόμη γουρούνι φίλο της φίλης σου; Πώς τολμάς'' !

Μόλις και μετά βίας ανέπνεα από τον τρόμο όταν προσπαθούσα να εμποδίσω σιγά αλλά σταθερά, άλλες δακρύβρεχτες ιστορίες λέγοντας, ''νομίζω ότι αυτό είναι δυσάρεστο τόσο για εσένα όσο και για μένα, γιατί δεν μου λες για …'' σκέφτηκα ότι θα κατηγορηθώ για αναλγησία. Ωστόσο, όχι! 

Στην πραγματικότητα, η προθυμία μου να ακούσω τα καλά νέα ήταν ένα μήνυμα να αρχίσουμε να μιλάμε γι ‘αυτά. Και, το πιο σημαντικό, με ελευθέρωσε από την κακή συνήθεια να παραπονιέμαι. Αρνούμενη να ακούσω άσχημα πράγματα, δεν με ένοιαζε να κάνω παράπονα και η ίδια.

Ναι, σου λέω ''όχι''
Το επόμενο βήμα ήταν το πιο δύσκολο. Έπρεπε να διδάξω τον εαυτό μου αυτή την ανήθικη και αγενή λέξη, ''Όχι''. Προηγουμένως, ήμουν πολύ ντροπαλή και φοβισμένη να βλάψω τα συναισθήματα κάποιου με το να αρνηθώ και ένιωθα ένοχη να καταστρέψω την εικόνα που είχα δημιουργήσει για τον εαυτό μου. Αλλά όταν είπα το πρώτο σοβαρό ''όχι'', τέρμα. Οι φίλοι μου ήταν τόσο σοκαρισμένοι, λες και είχα φάει ένα ζωντανό κουνέλι μπροστά τους.

Είχα σαν όνειρο να κάνω αυτά που η δική μου καρδιά ήθελε αλλά στην πραγματικότητα, εγώ απλά είχα αφοσιωθεί στους άλλους χωρίς ''απόσβεση''. 

Αντικαταστούσα, βοηθούσα, έκανα την babysitter για τις τεμπέλες φίλες μου, ενώ αυτές έκαναν spa. Είναι τόσο εύκολο να μετατραπείς σε μια σύγχρονη σκλάβα και γι ‘αυτό είπα ένα σταθερό ''όχι'' σε μια τέτοια λαμπρή ευκαιρία σταδιοδρομίας.

Με τον καιρό, έμαθα ποια από αυτά που μου ζητούσαν να τους κάνω ήταν γνήσια ή απλά μια προσπάθεια να με χειραγωγήσουν. Ένα δίκαιο ''όχι'' έγινε η σταθερή βάση για τον δικό μου υγιή εγωισμό, που δεν με άφησε να ξεχάσω τον εαυτό μου και να βγω έξω από το δρόμο μου για τους άλλους.

Ελευθερία για όλους
''Κανείς δεν χρωστάει τίποτα σε κανέναν'' είναι μια όμορφη θρησκεία, αλλά, όπως αποδείχθηκε, αδύνατη. Δεν ήταν τόσο δύσκολο να απορρίψω το ρόλο του αιώνιου οφειλέτη, όσο ήταν να σταματήσω τους άλλους ανθρώπους να απαιτούν την προσφορά μου. Έπρεπε να υπενθυμίζω συνεχώς στον εαυτό μου ότι κανείς δεν μου χρωστάει τα προς το ζην.

Η προσωπική μου ζωή ήταν επίσης στο χρέος. Μαράζωνε λόγω του ''σας δίνω τα πάντα για το τίποτα σε αντάλλαγμα''.Συνειδητοποίησα ότι οι προσδοκίες και οι απαιτήσεις μπορεί να καταστρέψουν τόσο την αγάπη όσο και την φιλία.Πλησίασα το πρόβλημα μαθηματικά. 

Απλώς αποδέχθηκα τους όρους του. Σταμάτησα να θυμώνω όταν ο φίλος μου δεν έπαιζε με τους κανόνες μου και τον προκάλεσα σε διαπραγμάτευση. Καθίσαμε όλη τη νύχτα, ήπιαμε περίπου τρία λίτρα καφέ, μίλησε ο ένας στον άλλο με ειλικρίνεια, και το πρωί υπογράψαμε ένα σύμφωνο στο οποίο ανέφερεται ότι και οι δύο μας είχαμε το δικαίωμα να είμαστε ο εαυτός μας. Έχουμε ξεφύγει από το αιώνια δράμα και βαδίζουμε προς την ελευθερία.

Τώρα, όταν αισθάνομαι προσβεβλημένη επειδή κάποιος δεν κάνει κάτι που νόμιζα ότι θα πρέπει να κάνει, επαναλαμβάνω στον εαυτό μου, ότι ο καθένας είναι ελεύθερος.

Σύνδεσμος, όχι αλυσίδα
Η επιθυμία να αναγνωρισθείς και ο φόβος της απόρριψης είναι ύπουλα. Έχω συσσωρεύσει πάνω μου στρώματα από γνωστούς όλη μου τη ζωή, σαν να φοβόμουν ότι θα μείνω μόνη μέχρι που τελικά συνειδητοποίησα ότι πνιγόμουν κάτω από αυτά τα στρώματα του κόσμου. 

Και εγώ δεν θα μπορούσα να τους απορρίψω επειδή ήταν τόσο γλυκείς και όμορφοι! Ένα υγιής εγωιστής, όμως, δεν φοβάται να είναι κοινωνικά γυμνός και δεν κρύβεται από την ζωή πίσω από τις πλάτες των πολυάριθμων φίλων και συγγενών. 

Ένας τέτοιος άνθρωπος, όταν τον ρωτάνε πόσους φίλους έχει στο Facebook, απλά απαντά, ''Δύο''. Ο στόχος είναι να γίνει ο εαυτός σου ο καλύτερος φίλος σου και το μόνο που χρειαζόμαστε πραγματικά είναι ο εαυτό μας, γιατί όλοι μας, στην πραγματικότητα, είμαστε μοναχικοί, αλλά είναι χειρότερα κατά πολύ όταν δεν έχεις ούτε τον εαυτό σου.

Προσωπικός χώρος
Όταν άρχισα τον ''εγωιστικό'' χρόνο μου, ήμουν έτοιμη για την πλήρη και απόλυτη μοναξιά σε όλες τις πτυχές της ζωής μου. Όλα αυτά τα ψυχοφθόρα που μου έλεγαν για εγωισμό με έκαναν να απομακρυνθώ περισσότερο, στο σημείο όπου η ζωή μου φαινόταν άνετη και χωρίς παρουσία. Αλλά το κενό δεν είναι στην ανθρώπινη φύση. Πολύ σύντομα, ο δικός μου μικρός κόσμος γέμισε με τις υποθέσεις και τους ανθρώπους με τους οποίους μοιράστηκα με χαρά τον νέο εαυτό μου που γεννήθηκε από την μάχη αυτή.

Δεν μετανιώνεις για τον χρόνο που ξόδεψες για κάποιους που πραγματικά είχαν ανάγκη. Αυτό όμως δεν είναι φιλανθρωπία, ούτε είναι αυτό που παρουσιάζουν σαν εγωισμό. Το κάνω πρώτα απ ' όλα για τον εαυτό μου. Υποψιάζομαι ότι μια λογική εγωίστρια στη συνέχεια αποκτά έναν λογικό ανθρωπισμό. Είμαι μόνο στην αρχή αυτής της εξέλιξης, αλλά είναι ήδη μια αρχή.





Ένα κείμενο της Veronica Isaeva

Το μυστικό της ζωτικότητας των μοναχών Σαολίν....!!!!!

Δώδεκα συμβουλές μακροζωίας από έναν μοναχό Σαολίν που υπήρξε μεγάλος μαχητής και λόγιος.

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ πάντα λένε ότι η υγεία είναι το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο, αλλά πόσοι το κάνουν πράξη; Παρ’ όλα αυτά, μπορεί κάποιος να ξεκινήσει σήμερα. Ενισχύστε τη ζωτική σας ενέργεια ακολουθώντας δώδεκα απλούς κανόνες που αντλήσαμε από ένα κλασικό έργο των Σαολίν. 

Συντάχθηκε από ένα μοναχό, ο οποίος ήταν μεγάλος μαχητής και λόγιος, και περιλαμβάνει συμβουλές για το πώς μπορεί κάποιος παραμείνει νέος και υγιής.

Συμβουλές από έναν μοναχό Σαολίν για το πώς να μείνετε νέοι για πάντα

1) Μην σκέπτεστε πάρα πολύ. Η σκέψη καταναλώνει ενέργεια. Η πολλή σκέψη μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε γέροι.

2) Μην μιλάτε πολύ. Οι περισσότεροι άνθρωποι είτε λένε λόγια είτε κάνουν πράξεις. Καλύτερα να κάνετε πράξεις.

3) Όταν εργάζεστε, να δουλεύετε για 40λεπτά και στη συνέχεια να σταματάτε για 10 λεπτά. Το να κοιτάτε κάτι όλη την ώρα μπορεί να αποβεί βλαβερό για τα μάτια σας, για τον οργανισμό σας, αλλά και για τη γαλήνη σας.

4) Όταν είστε ευτυχισμένοι ή ενθουσιασμένοι, θα πρέπει να καταλαγιάσετε την ευτυχία ή τον ενθουσιασμό σας. Διαφορετικά θα χάσετε τον έλεγχο, πράγμα που θα βλάψει την ενέργεια των πνευμόνων σας.

5) Μην αγωνιάτε πάρα πολύ και μη θυμώνετε υπερβολικά. Τα συναισθήματα αυτά βλάπτουν το συκώτι και τα έντερά σας.

6) Δεν πρέπει να τρώτε πάρα πολύ. Να σηκώνεστε από το τραπέζι μισοχορτάτοι, χωρίς να έχει βαρύνει το στομάχι σας, γιατί αυτό μπορεί να βλάψει τη σπλήνα σας. Όταν αισθάνεστε λίγο πεινασμένοι τσιμπήστε απλώς κάτι.

7) Μην είστε πολυπράγμονες. Κάνοντας πολλά πράγματα ταυτόχρονα, δεν θα έχετε σε κανένα επιτυχία.

8) Όταν πρόκειται να κάνετε κάτι, μην βιαστείτε να το κάνετε. Δώστε στον εαυτό σας ένα περιθώριο χρόνου. Θυμηθείτε το ρητό «Πάω αργά γιατί βιάζομαι».

9) Αν κάνετε συνέχεια μόνο σωματικές ασκήσεις χωρίς να γυμνάζετε παράλληλα και το νου, αυτό σας κάνει να χάσετε την ισορροπία σας και να γίνετε νευρικοί και ανυπόμονοι. Γιατί θα έχετε χάσει το Γιν του σώματός σας. Η άσκηση πρέπει να ισορροπεί το Γιν και το Γιανγκ.

10) Εάν δεν ασκείστε ποτέ, και κάνετε απλώς καθιστική ζωή, δεν θα αποκτήσετε ποτέ ενέργεια Γιανγκ κι έτσι δεν θα μπορείτε να κάνετε εκείνα που θέλετε.

11) Το περιβάλλον είναι γεμάτο αρνητικές σκέψεις. Μην αφήνετε τον εαυτό σας να γίνει από απροσεξία καλός αγωγός. Να εστιάζετε πάντα το νου σας στις θετικές όψεις της ζωής και σε πράγματα που σας χαροποιούν.

12) Βάλτε το παιχνίδι στη ζωή σας. Όχι σαν διασκέδαση, αλλά για τη χαρά που προσφέρει. Στο παιχνίδι βρίσκει κανείς τον εαυτό του και δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά από αυτή.




Ο άνθρωπος είναι αιχμάλωτος του μυαλού του… Κανενός άλλου.....!!!!!

Υπάρχουν άνθρωποι που είναι σχεδόν πάντα θλιμμένοι, απογοητευμένοι, φοβισμένοι…

Βαθιά ασυνείδητα διακατέχονται από την πεποίθηση ότι τίποτα δεν έχει νόημα στην ζωή τους, παρατηρώντας πως εξελίσσεται το δράμα της.

Αναζητούν διεξόδους και όταν τούτοι δεν καταφέρνουν να τους δείξουν την έξοδο από την δυσαρέσκεια, σε βάθος χρόνου απογοητεύονται ολοένα και περισσότερο, χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι δεν φταίνε οι διέξοδοι, αλλά οι προσδοκίες τους.

Υπάρχει πάντα κάτι που θα του επιτρέψουν να τους κλέψει την χαρά και την αγάπη της κάθε στιγμής, πάντα κάτι που θα του επιτρέψουν να τους ανατρέψει προθέσεις και όνειρα…

Γκρινιάζουν για όσα δεν καταφέρνουν, για όσα δεν μπορούν να λάβουν, για όσα είναι οι άλλοι…

Γυρνάνε γύρω γύρω από μια ματαιότητα και έτσι δεν είναι ευχαριστημένοι με τίποτα, μα ούτε βαθιά Ζωντανοί είναι…

Ψάχνουν να βρουν ένα σκοπό, μα αυτός δεν βρίσκεται σχεδόν ποτέ… Και αν βρεθεί δεν καταφέρουν να διατηρήσουν το ενδιαφέρον τους για την Ζωή σε βάθος χρόνου.

Προσπαθούν να γεμίσουν την ζωή τους με παρέες και συναναστροφές, με επιβεβαιώσεις και αποδοχές, μα ούτε αυτές οι «επιτυχίες» τους δημιουργούν μέσα τους την αίσθηση του Αιώνιου.

Τρομάζουν εύκολα… και επικρίνουν ακόμα ευκολότερα. Απομονώνονται μετά…

Δεν επιτρέπουν στον Εαυτό τους να φωτίσει τα σκοτάδια τους και να τα μεταβάλλει στην αιώνια φλόγα του Ζωντανού Πνεύματος, που περιλαμβάνει και δεν απομονώνει…

Παραιτούνται ευκολότερα από όσο είναι διατεθειμένοι να πολεμήσουν, γιατί δεν ξέρουν για ποιο πράγμα αξίζει κανείς να πολεμήσει, όταν όλα γύρω τους έχουν ματαιωθεί… Και απλά περιμένουν να αλλάξει η ζωή τους…

Μερικές φορές ο άνθρωπος θέλει την αλλαγή, αρκεί να μην αλλάξει ο ίδιος…

Αλήθεια, είναι τόσα λίγα αυτά που προκαλούν πραγματική θλίψη… Όλα τα άλλα είναι πληγωμένος εγωισμός και έλλειψη βαθιάς Πίστης στο Αιώνιο…

Οι άνθρωποι, λένε, δεν είναι αιχμάλωτοι της μοίρας, αλλά μόνο αιχμάλωτοι του μυαλού τους.

Αλλά ποιος το συνειδητοποιεί αυτό; Μόνο το ξέρει… όμως είναι διαφορετικό το «γνωρίζω» από το «συνειδητοποιώ»… απέχουν μεταξύ τους μια Αιωνιότητα, ενώ ο νους στριφογυρίζει εκεί γύρω στον χρόνο του πριν και του μετά, γιατί του λείπει η συνειδητή παράδοση στο Αιώνιο Τώρα…

Ο Εαυτός μας έχει Αγάπη για το Κόσμο, από τον οποίο τον κρατάει σε απόσταση ένα «εγώ» που βιώνει απόγνωση, ζώντας μέσα σε έναν απελπισμένο προγραμματισμό. Πως μπορεί να ζει κανείς μισός και να είναι ευτυχισμένος;

Θέλω να τους φωνάξω… καμιά φορά… Ξέρω όμως ότι δεν θα έχει νόημα… Μόνος του το αποφασίζει κανείς να Ζήσει και να ολοκληρωθεί.

Μόνος του θα νιώσει την αλήθεια ότι ολοκλήρωση δεν είναι να κάνεις παιδιά, σπίτια, περιουσίες και να πεθάνεις…

Στο «ιστορικό» του καθενός μας καταγράφεται σαν ολοκλήρωση, το πόσες φορές ήσουν αληθινά Άνθρωπος, το πόσες φορές πολέμησες με την κοσμική ματαιότητα, ευγνωμονώντας την Ζωή και όσα είσαι μέσα σ’ αυτήν, το πόσες φορές συνέπλευσες με την Αρμονία και το πόσες φορές τίμησες την Αιωνιότητά σου.




25 Τρόποι να προκαλείς τον εαυτό σου καθημερινά....!!!!!!

Η εποχή που διανύουμε δυστυχώς διέπεται από χαρακτηριστικά που επηρεάζουν αρνητικά την ευζωία μας ενώ στο τέλος κάθε μέρας νιώθουμε εξαντλημένοι και κενοί. Ιλιγγιώδεις ρυθμοί ζωής, υπερβολικές ώρες δουλειάς, άγχος και υποχρεώσεις μας στερούν την χαρά, την ξεγνοιασιά και την φροντίδα του εαυτού μας. 

Όμως δεν είναι δραματικά δύσκολο να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να καλυτερεύσουμε έστω και λίγο την ποιότητα της μέρας μας και κατ’ επέκταση της ζωής μας.

Ιδού κάποιες προτάσεις…

1. Λύσε ένα σταυρόλεξο

2. Άκου τις ειδήσεις σε μια ξένη γλώσσα που γνωρίζεις

3. Χρησιμοποίησε το αντίθετο σου χέρι

4. Παράτα το ασανσέρ και προτίμησε τις σκάλες

5. Πιάσε κουβέντα με έναν άγνωστο

6. Βγάλε μια φωτογραφία καθημερινά

7. Παίνεψε τον εαυτό σου για κάποιο θετικό του στοιχείο

8. Παίνεψε κάποιον άλλο για κάποιο θετικό του στοιχείο

9. Ετοίμασε ένα γεύμα μόνος σου

10. Ζωγράφισε κάτι

11. Διάβασε ένα βιβλίο

12. Άφησε κάτω το κινητό σου και παρατήρησε τον κόσμο γύρω σου

13. Απάντα στις ερωτήσεις ειλικρινά

14. Μην γκρινιάζεις

15. Θέσε ένα στόχο

16. Σπρώξε τον εαυτό σου προς αυτόν τον στόχο

17. Ξεπέρασε έναν φόβο σου

18. Χαμογέλα χωρίς λόγο

19. Κόψε μια κακή συνήθεια

20. Διαλογίσου

21. Παίξε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι με τους φίλους σου

22. Κάνε ισορροπία πάνω σε κάτι για να έχεις αυξημένη σωματική και πνευματική απόδοση

23. Κλείσε την τηλεόραση

24. Ασκήσου

25. Μελέτα κάτι που σε ενδιαφέρει




Photo Painting: Chris Clark

10 πράγματα που αξίζει να κάνετε κάθε πρωί πριν τις 10.00 π.μ....!!!!!!!

Υπάρχουν μέρες, που είτε έχουμε υποχρεώσεις είτε δεν έχουμε, δεν θέλουμε να αποχωριστούμε το κρεβάτι μας. Θέλουμε να μείνουμε κάτω από το πάπλωμα μέχρι το μεσημέρι. Αυτό, όμως, τις περισσότερες φορές δεν είναι εφικτό. Οπότε, θέλουμε δεν θέλουμε πρέπει να σηκωθούμε.

Δείτε παρακάτω μια λίστα με πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ξεκινήσετε την μέρα σας με τις καλύτερες προδιαγραφές.

Διαλογισμός
O διαλογισμός ή ακόμα και η απλή αναπνοή μπορεί να σας βοηθήσει να ξεκινήσετε ήρεμα την μέρα σας. Αντί να τρέξετε να πάρετε το κινητό σας για να δείτε τα e-mail σας, απλά καθίστε για λίγο μέσα στην ησυχία και απολαύστε το.

Υπάρχει αρκετή δραστηριότητα κατά την διάρκεια της ημέρας μας, οπότε ο διαλογισμός μπορεί να μας βοηθήσει να αυξήσουμε την συγκέντρωση μας, την αισιοδοξία μας και την ενέργειά μας.

Δείξτε την ευγνωμοσύνη σας
''Αν η μόνη προσευχή που είπατε σε όλη την ζωή σας ήταν ''ευχαριστώ'', αυτό είναι αρκετό''.

Ξεκινήστε την μέρα σας, σκεπτόμενοι τα πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες. Αυτό θα σας διευκολύνει να είστε περισσότερο ευγνώμονες καθ’ όλη την διάρκεια της μέρας.

Θα σας κάνει πιο ανθεκτικούς στις προκλήσεις και θα σας βοηθήσει να περιορίσετε το δράμα στην ζωή σας.

Καθορίστε τον καθημερινό στόχο σας
Προγραμματίστε την κάθε μέρα σας, βάζοντας 3 στόχους την ημέρα, που θέλετε να πετύχετε. Βάλτε αυτούς του στόχους προτεραιότητα για εκείνη την μέρα. Με αυτόν τον τρόπο είναι πιθανότερο να νιώσετε δημιουργικοί και χρήσιμοι στο τέλος της ημέρας.

Βάλτε λίγο ελεύθερο χρόνο στο πρόγραμμά σας
Όταν θέτετε τους 3 καθημερινούς στόχους που αναφέραμε παραπάνω, φροντίστε να συμπεριλάβετε και λίγο ελεύθερο χρόνο στο πρόγραμμά σας. Έτσι, είναι πιθανότερο να επιτύχετε τους στόχους και να περάσετε και λίγες ξέγνοιαστες στιγμές.

Ενυδάτωση
Όταν ξυπνάμε το σώμα μας είναι αφυδατωμένο και πρέπει να πίνουμε νερό κατευθείαν. Η Donna Gates στο βιβλίο της ''Η οικολογία του σώματος'' προτείνει να πίνουμε την μισή ποσότητα όλου του νερό που πρέπει να πίνουμε ημερησίως το πρωί. Με αυτόν τον τρόπο απομακρύνονται οι τοξίνες, μειώνεται η αίσθηση της πείνας και οι πονοκέφαλοι.

Τέντωμα
Η Αμερικανική Ένωση Αθλητικής Ιατρικής προτείνει ένα μικρό τέντωμα των μυών σε καθημερινή βάση. Αυτό μπορεί να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος, να μειώσει το στρες και να βελτιώσει την στάση του σώματος.

Ακούστε μουσική
Το να ξεκινήστε την μέρα σας με μια χαρούμενη και ανεβαστική μουσική μπορεί να φτιάξει την διάθεσή σας για το υπόλοιπο της ημέρας. Σύμφωνα με έρευνες, η μουσική όχι μόνο βελτιώνει την διάθεση, αλλά αυξάνει τα κίνητρα, τις επιδόσεις και υπόσχεται καλύτερο ύπνο.

Χαμογελάστε
Ξεκινήστε την μέρα σας με ένα χαμόγελο στον καθρέπτη του μπάνιου το πρωί. Το χαμόγελο θα έχει μεγάλη επίδραση στην διάθεσή σας όλη την ημέρα. Επίσης, το χαμόγελο μας κάνει πιο προσιτούς και έμπιστους.

Τακτοποιήστε μόνοι σας
Η καθημερινότητα μπορεί να έχει πολλές υποχρεώσεις και να είναι αρκετά συχνό φαινόμενο τα πεταμένα ρούχα στο πάτωμα και η γενικότερη ακαταστασία.

Η αναβλητικότητα γύρω από την υγιεινή του σπιτιού σας μπορεί να οδηγήσει στην αναβολή μεγαλύτερων και πιο σημαντικών γεγονότων. Επίσης, σας επιτρέπει να χαλαρώσετε τελείως, όταν επιστρέψετε στο σπίτι.

Κάντε την πιο δύσκολη δουλειά σας πρώτα
Όσο περίεργο και αν σας ακούγεται, αν κάνετε πρώτα την πιο δύσκολη δουλειά σας, θα νιώσετε πιο δημιουργικοί και χαρούμενοι. Θα σας είναι πιο εύκολο να θυμάστε μια χαρούμενη μέρα παρά μια δυσάρεστη.

Επίσης, βοηθάει να σταματήσετε την αναβλητικότητα για τα πράγματα που δεν σας αρέσουν.




Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Το αποχαιρετιστήριο γράμμα μιας γιαγιάς στην εγγονή της....!!!!!!!

Μια γιαγιά στο αποχαιρετιστήριο γράμμα στην εγγονή της γράφει:

…Και θα μπορέσεις να με καταλάβεις, αν θα έχεις διατρέξει τη μυστηριώδη διαδρομή που οδηγεί από την αδιαλλαξία στη συμπόνια. Στη συμπόνια, πρόσεξε, όχι στη λύπηση. Αν νιώσεις λύπηση, θα κατέβω όπως εκείνα τα πονηρά καλικαντζαράκια και θα σου σκαρώσω χίλιες σκανταλιές. 

Το ίδιο θα κάνω αν, αντί για μετριόφρων, θα είσαι μέτρια, αν μεθάς με κούφιες φλυαρίες αντί να μένεις σιωπηλή. Οι λάμπες θα σπάζουν, τα πιάτα θα πέφτουν από τα ράφια, τα κιλοτάκια θα καταλήγουν πάνω στους πολυελαίους, από το χάραμα ως τη βαθιά νύχτα δεν θα σε αφήνω ούτε στιγμή σε ησυχία.

Όχι, δεν είναι αλήθεια, δεν θα κάνω τίποτε από αυτά! Αν βρίσκομαι κάπου, αν έχω τρόπο να σε δω, θα είμαι μόνο θλιμμένη, όπως θλίβομαι κάθε φορά που βλέπω μια ζωή πεταμένη στα σκουπίδια, μια ζωή όπου η πορεία της αγάπης δεν κατόρθωσε να πραγματοποιηθεί. 

Φρόντιζε τον εαυτό σου. Κάθε φορά που, μεγαλώνοντας, θα έχεις την επιθυμία να μεταβάλλεις τα στραβά πράγματα σε σωστά, να θυμάσαι ότι η πρώτη επανάσταση που πρέπει να γίνει είναι αυτή που γίνεται μέσα μας, η πρώτη και η πιο σημαντική. 

Αν αγωνιζόμαστε για μια ιδέα χωρίς να έχουμε αποκρυσταλλώσει μια ιδέα για τον εαυτό μας, αυτό είναι από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που θα μπορούσαμε να κάνουμε.

Κάθε φορά που θα νιώθεις χαμένη, μπερδεμένη, να σκέφτεσαι τα δέντρα, να θυμάσαι τον τρόπο με τον οποίο μεγαλώνουν. Να θυμάσαι ότι ένα δέντρο με πλούσια φυλλώματα και λίγες ρίζες ξεριζώνεται με το πρώτο φύσημα του αέρα, και σ’ ένα δέντρο με πολλές ρίζες και ισχνά φυλλώματα η λέμφος κυλάει με δυσκολία. 

Ρίζα και φυλλώματα πρέπει να αναπτύσσονται με το ίδιο μέτρο, πρέπει να μένεις μέσα στα πράγματα και πάνω από αυτά, μόνο έτσι θα μπορέσεις να προσφέρεις σκιά και καταφύγιο, μόνο έτσι θα μπορέσεις να γεμίσεις με λουλούδια και καρπούς την κατάλληλη εποχή.

Κι όταν θ’ ανοιχτούν μπροστά σου τόσοι δρόμοι και δεν θα ξέρεις ποιον να διαλέξεις, μην ακολουθήσεις ένα στη τύχη, αλλά κάθισε και περίμενε. Πάρε βαθιές, γεμάτες εμπιστοσύνη ανάσες, όπως την ημέρα που ήρθες στον κόσμο, χωρίς ν’ αφήσεις τίποτα ν’ αποσπάσει την προσοχή σου. Περίμενε, περίμενε κι άλλο. Μείνε ασάλευτη, σιωπηλή κι άκουσε στην καρδιά σου. Κι όταν σου μιλήσει, πήγαινε όπου σε πάει εκείνη.





Σουζάννα Ταμάρο, «Όπου σε πάει η καρδιά», Ωκεανίδα – Το απόσπασμα επέλεξε η Αγγελική Μπολουδάκη

Εσωτερική Ειρήνη.....!!!!!!!

Η εσωτερική ειρήνη είναι ο θρίαμβος πάνω στα ζωώδη ένστικτά μας και τις υλικές επιθυμίες μας. Η εσωτερική ειρήνη μας δείχνει πως η ηρεμία και η γαλήνη είναι κάτι που εξαρτάται από τον εαυτό μας και πως είναι μάταιο να το ψάχνουμε σε πράγματα ή σε κάποια εξωτερική πηγή. 

Η εσωτερική ειρήνη είναι η απελευθέρωση από το άγχος, το στρες, το χάος και την αναταραχή. Είναι το τέλος της ανταγωνιστικότητας εναντίον των άλλων αλλά και εις βάρος του εαυτού μας. Αυτός που έχει εσωτερική ειρήνη ζει χωρίς συγκρούσεις, ζει χωρίς δεκανίκια και είναι αυτάρκης.

Ο άνθρωπος έχει το δικαίωμα να ζει σε ειρήνη, γιατί αυτό είναι η φυσική του κατάσταση. Ωστόσο, ακόμη και αν ο καθένας θέλει να νιώθει αυτήν την γαλήνη είναι δύσκολο να διατηρηθεί. Μόνο οι σοφοί, οι άγιοι και οι ευγενικοί άνθρωποι έχουν ειρήνη μέσα στην ψυχή τους αφού έχουν καταφέρει να ελέγξουν τις αισθήσεις του κατώτερου νου. 

Οι εχθροί της εσωτερικής μας ειρήνης είναι διάφορα αρνητικά συναισθήματα όπως: η ζήλια, ο φθόνος, το μίσος, η υπερηφάνεια και ο εγωισμός που είναι κυρίως κοσμικές επιθυμίες που παράγουν άγχος και συγκρούσεις. Η εσωτερική ειρήνη δεν μπορεί να αγοραστεί, ούτε μπορεί να επιτευχθεί από οτιδήποτε το εξωτερικό και υλικό.

Τα πάντα γύρω μας είναι εφήμερα και συνεχώς μεταβαλλόμενα επειδή εξαρτιούνται από το χρόνο, το χώρο και το νόμο της αιτιότητας. Η εσωτερική ειρήνη επιτρέπει την ανάπτυξη και είναι το πολυτιμότερο αγαθό απ’ όλα. 

Η ειρήνη είναι η φυσική κατάσταση του ανθρώπου που επιτρέπει την εσωτερική ισορροπία, την επίλυση των δυσκολιών και μπορεί να επιτρέψει την ολόπλευρη και ισορροπημένη ανάπτυξη. 

Η κοινωνία μας παράγει τον ανταγωνισμό και σέρνει τον άνθρωπο σε ένα ιδιότυπο αγώνα συγκρούσεων. Επίσης η κοινωνία ωθεί το άτομο να προσποιείται κάτι το οποίο δεν είναι για να συμβαδίζει με τα κοινωνικά πρότυπα.

Για να έχουμε εσωτερική ειρήνη πρέπει να συγχωρούμε, διότι η συγχώρεση απελευθερώνει από τα βαρύτερα φορτία και παρέχει αληθινή ελευθερία. Η συγχώρεση είναι μια εσωτερική διαδικασία που θα μας απελευθερώσει από το παρελθόν και μας επιτρέπει να εξελισσόμαστε. 

Η εσωτερική γαλήνη θα βελτιώσει την υγεία μας και θα κρατήσει μακριά από την ζωή μας το φόβο, το μίσος και τη δυστυχία. Θα ανοίξει τον δρόμο για την αγάπη η οποία είναι η πιο ισχυρή, ειρηνική και συμπονετική ενέργεια που έχει ο άνθρωπός.

Αν θέλεις να δουλέψεις για την παγκόσμια ειρήνη, πήγαινε σπίτι σου και αγάπα την οικογένειά σου.
Μητέρα Τερέζα





Το Κλειδί της Σκέψης – www.tokleidi.com

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Δεν μπορώ να συγχωρήσω αυτό που μου είπες.....!!!!!

Αυτός που δεν μπορεί να συγχωρήσει είναι ο δούλος της πικρίας, της αγανάκτησης και του θυμού του. Γεμίζει το σώμα του με αρνητικά συναισθήματα και αποθηκεύει στο είναι του συναισθηματικούς ρύπους που κρατούν τον πόνο ζωντανό. Η συσσώρευση αρνητικών συναισθημάτων με την πάροδο του χρόνου φτάνει να αλλοιώνει το χαρακτήρα του ατόμου και να τον κάνει καχύποπτο προς τους άλλους. 

Η μη συγχώρεση καταδικάζει το άτομο να συνεχίσει να ζει στο παρελθόν, χωρίς να είναι σε θέση να αλλάξει και να αναπτυχθεί αφού ζει και συνδέεται στενά με τις αναμνήσεις του. Το να δίνεις αλλά και να ζητάς συγχώρεση είναι στην ουσία η κατανόηση πως ουδείς είναι αλάνθαστος.

Κάποιες φορές οι άνθρωποι θυμώνουν και κρατούν κακία για πράγματα που ο άλλος τους είπε. Και αυτό όμως είναι μεγάλο χάσιμο ενέργειας. Πολλές φορές κάποιος θα σας πει κάτι σκληρό είτε επειδή αυτή είναι η αλήθεια του, είτε επειδή θέλει να σας πονέσει. 

Αν εσείς ξέρετε πραγματικά ποιος είστε, τίποτα, μα τίποτα, από αυτά που θα πει δε θα σας αγγίξει και έτσι θα μπορέσετε να τον συγχωρέσετε για την μικροπρεπή του στάση. 

Αν όντως σας λέει την σκληρή αλήθεια, είναι βέβαιο ότι είναι πολύ καλύτερο να ακούσετε μια αυθόρμητη και αληθινή άποψη για κάτι πάρα ένα προσποιητό χαμόγελο που κρύβει μια κακή σκέψη για εσάς. 

Η ανεκτικότητα στην κριτική είναι ένα σημάδι ωριμότητας που σχεδόν σε όλους μας λείπει. Ωστόσο, η εποικοδομητική κριτική είναι χρήσιμη όταν έχετε το θάρρος να δείτε τα πράγματα αντικειμενικά και να μάθετε από αυτό χωρίς να φοβάστε πως θα γκρεμιστούν τα θεμέλια της ψυχής σας.

Αν μπορέσετε να αντέξετε την κριτική, θα μάθετε να συγχωρείτε τα λάθη των άλλων και θα δεχτείτε ότι μπορεί να σκέφτονται διαφορετικά από εσάς. Κάθε πρόσωπο που σας βλέπει, σας κρίνει κατά την άποψή του. 

Αυτό δεν σημαίνει ότι έχει δίκιο, αλλά έχει το δικαίωμα να πιστεύει για εσάς ό,τι θέλει. Είναι απλό και το έχουμε πει πολλές φορές. Δεν μπορούμε να ικανοποιούμε τους πάντες, ούτε και είναι απαραίτητο. 

Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να είστε ευχαριστημένοι με τον εαυτό σας ώστε να μπορείτε να ανταπεξέρχεστε στις διάφορες δυσκολίες. Η συγχώρεση δεν σημαίνει ότι χρειάζεται να είστε με ένα πρόσωπο σαν να μην είχε συμβεί πότε τίποτα και να ξεχάσετε τα πάντα, διότι αυτό στην ουσία θα ήταν άρνηση των γεγονότων. 

Συγχώρεση είναι να μην κρατήσετε κανένα αρνητικό συναίσθημα μέσα σας και να συνεχίσετε την ζωή σας στο μέλλον αφήνοντας πίσω αναποδιές και σφάλματα.

Το να κάνεις λάθος είναι ανθρώπινο, το να συγχωρείς είναι θεϊκό.....Alexander Pope




Το Κλειδί της Σκέψης – www.tokleidi.com

Ένα ελεύθερο πουλί....!!!!!!

Είναι πρωί. Κοιτάω έξω από το παράθυρο μου μερικά πουλιά να πετούν ψηλά διασχίζοντας τον ουρανό. Το πέταγμα τους και τα ανοιχτά φτερά τους σε όλο τον κόσμο συμβολίζουν την ελευθερία. Σκέφτομαι πως οι περισσότεροι από εμάς αισθανόμαστε φυλακισμένοι στις ζωές μας και πολλές φορές θα επιθυμήσουμε αυτήν την αίσθηση ελευθερίας. 

Αλλά αλήθεια πόσο ελευθέρα είναι και τα πουλιά; Ανάμεσα στη ζωή τους και τη ζωή μας υπάρχουν μεγάλες διαφορές…;

Τι να κάνει άραγε ένα πουλί κατά την διάρκειά της ημέρας; Και πόσο απολαμβάνει την ελευθερία του;

Τα πουλιά που εγώ παρατηρώ στον ουρανό να πετάνε, το πιο πιθανό είναι να αναζητούν τροφή και νερό για να επιβιώσουν. Μάλιστα έτσι όπως έχουμε καταντήσει τις πόλεις μας αυτό πρέπει να είναι ένας άθλος μιας και το φυσικό περιβάλλον ενός πουλιού έχει καταπατηθεί βάναυσα από τον άνθρωπο. Τα ελεύθερα πουλιά για μας σπαταλάνε τον περισσότερο χρόνο της ημέρας τους για φαγητό και άλλα είδη πρώτης ανάγκης όπως ακριβώς κάνει και ο άνθρωπος. 

Ένα πουλί μπορεί να πετάξει και να εξερευνήσει για τροφή και στέγη αλλά όχι στα πέρατα της γης. Όπως και για τον άνθρωπο η μετανάστευση δεν ταιριάζει σε όλους και έτσι κάποιοι θα μείνουν σε μια συγκεκριμένη περιοχή και θα προσπαθήσουν να τα βγάλουν πέρα όπως ακριβώς κάνουν και τα πουλιά. 

Και τα πουλιά πετάνε αναζητώντας την επιβίωση αλλά η φύση, ή ότι έχει απομείνει από αυτήν, συχνά δεν έχει τροφή για όλους και εκεί θα έρθει η μάχη και ο ανταγωνισμός Για την τροφή, για την στέγη, για την αναπαραγωγή κτλ. 

Όπως ακριβώς συμβαίνει και στις ανθρώπινες κοινωνίες. Και υπάρχουν διαφορετικών ειδών πτηνά. Άλλα με ωραία και πολύχρωμα φτερά, άλλα που κελαηδούν, άλλα με επιβλητική εμφάνιση, άλλα δεινοί κυνηγοί και άλλα δεινοί κλέφτες. Αυτό που στις ανθρώπινες κοινωνίες ονομάζουμε διαφορετικότητα και ταλέντο.

Μια ακόμη ομοιότητα με τα πουλιά είναι πως αντιμετωπίζουμε καταστροφές από τις καιρικές συνθήκες αλλά και από άλλα φυσικά φαινόμενα. Βέβαια το πουλί έχει να ξεφύγει και από ένα σωρό αρπακτικά ζώα όπως και από τον άνθρωπο. Ο άνθρωπος όμως παραμένει το ζώο που μπορεί να δημιουργήσει την μεγαλύτερη καταστροφή. Καταστρέφοντας ακόμη και τον εαυτό του.

Κοιτώντας ακόμη τα πουλιά σκέφτομαι πως τελικά η ζωή τους δεν είναι απλούστερη από την δική μας ούτε και πιο ελεύθερη από την δική μας. Το πουλί δεν μπορεί να μας πει με λόγια πως νιώθει για την ζωή του και αν πραγματικά αισθάνεται ελεύθερο. Φεύγει καθημερινά από τη φωλιά του προσπαθώντας να εξασφαλίσει τα προς το ζην. 

Προσδοκά μια ηλιόλουστη ημέρα, ένα θερμό ρεύμα αέρα που θα κάνει πιο εύκολο το πέταγμα του, μια ικανοποιητική ποσότητα τροφής και νερού και ένα βράδυ ζεστό ή έστω μια φωλιά που θα το προστατεύει επαρκώς από το κρύο.

Το να νιώσουμε ελεύθεροι ξεκινά από το να θέλουμε να νιώσουμε ελεύθεροι. Κανείς δεν μπορεί να περιορίσει το μυαλό μας να είναι ελεύθερο. Αν λοιπόν πιστεύετε πως τα πουλιά είναι ελεύθερα μπορείτε να το πιστέψετε και για τον εαυτό σας άλλωστε όπως είδαμε δεν έχουμε και μεγάλες διαφορές.

Το ελεύθερο άτομο μπορεί να είναι ελεύθερο και στο κλουβί της φυλακής του.
Μαχάτμα Γκάντι





Το Κλειδί της Σκέψης – www.tokleidi.com